2019-10-09 1730 瀏覽
咁大個仔食飯,未遇過一間咁差嘅餐廳。係最差,沒有之一。今晚同爸爸慶生,一家三口,佢哋星期一、二做main dish buy one get one free,好似幾唔錯。我哋叫咗一個Pepperoni’s Special pizza、一份西冷牛扒、一個海鮮Risotto、一個Caesar Salad、三杯Hooegarden啤酒。最後食淨三片Pizza、半份沙律,唔想浪費食物想打包攞走。真心先禮貌地問可唔可以要個盒拎走,佢哋話唔俾,除非pay full。其實都Okay geh,正當我考慮緊pay full定食埋佢之際,佢哋就一人一句「教訓」我哋喇。一位中年男士、一位中年女仕同一位印度籍男士三個侍應(定唔知經理定老闆啦),鬧我哋食唔哂唔應該叫咁多嘢食。態度之惡劣係我生平從未遇過,作為服務性行業,點解可以選擇怪責同鬧番個客?我唔理解。佢哋話係公司Policy,我完全明白。其實一句唔好意思,我都奈你公司唔何。奈何佢哋選擇放聲大叫、粗言穢語,同我鬥大聲,我就唔能夠理解喇,我當然好難選擇on居地繼續好言相向啦。佢哋冇嘗試從客人嘅角度出發,嘗試幫助解決問題或稍微道歉,反而逐個逐個數落啲客對餐廳有咩
咁大個仔食飯,未遇過一間咁差嘅餐廳。
係最差,沒有之一。
今晚同爸爸慶生,一家三口,
一份西冷牛扒、
一個海鮮Risotto、
一個Caesar Salad、
三杯Hooegarden啤酒。
最後食淨三片Pizza、半份沙律,
唔想浪費食物想打包攞走。
真心先禮貌地問可唔可以要個盒拎走,
佢哋話唔俾,除非pay full。
其實都Okay geh,
正當我考慮緊pay full定食埋佢之際,
佢哋就一人一句「教訓」我哋喇。
一位中年男士、一位中年女仕
作為服務性行業,
點解可以選擇怪責同鬧番個客?

我唔理解。
佢哋話係公司Policy,
我完全明白。
其實一句唔好意思,我都奈你公司唔何。
奈何佢哋選擇放聲大叫、粗言穢語,
同我鬥大聲,我就唔能夠理解喇,
我當然好難選擇on居地繼續好言相向啦。
佢哋冇嘗試從客人嘅角度出發,
嘗試幫助解決問題或稍微道歉,
反而逐個逐個數落啲客對餐廳有咩好處?
由於我哋坐近吧位,
全晚媽媽話聽到佢哋唔少次話啲客cheap,
冇諗過我只係嘗試禮貌地問,
會換嚟咁差嘅情況。
佢哋分別講過嘅說話有:「冇錢咪唔好嚟食」、「Shut up」(係陰毒地行過連續講幾次)、「cheap精食咩buy one get one free」等等。

如果閣下都想貼錢買難受,不妨一試。
如果想安安樂樂食一餐,
我絕對唔建議大家去呢一間餐廳,
因為裡面充斥住價值觀有問題、態度非常惡劣的餐廳職員。
佢哋冇心想serve你(淨係今晚,我都唔係唯一一檯),
只想你「俾多啲錢唔俾就過主啦我哋係咁㗎喇吹咩」。
客觀地食物質素分析
(雖然你一定唔信我客觀😅🙈),
屬於中下,Medium牛扒過熟、Risotto太咸、Pizza真係難食嘅(所以點努力食都淨番三片😖😭)。以此質素、服務和價錢,
選擇真的很多,性價比實在極低。
白沙灣間西餐廳好幾倍,環境氣氛服務態度食物質素都非常高質,或者退而選擇蘇珊娜,
入西貢點都唔好揀呢間四不像「西餐廳」。
反正,我呢世都冇可能再去。
祝佢好運。
Seafood  Risotto
2019-10-08 1015 瀏覽
今晚一家三口去呢間服務差到一個點的餐廳為先生慶生,今晚做buy one get one , 叫左5-6個菜,其實邊個買邊個送我地都唔太清楚,呢間野食過好多次,亞仔一直係捧場客,佢老豆生日諗住食得開心就得,我地仲叫左3杯大啤其實菜色跟以前比都覺得差左好多,但又未至於難食,3個人叫5/6個菜當然食唔晒,問左個妹妹仔可唔可以拎走,佢話買一送一唔可以,其實佢都好有禮貌,亞仔諗住佢話唔到事咪問個四眼佬(唔知係咪老細,見佢喺度指生晒估佢係啦)佢講同一番話,亞仔話咁唔可以拎走咪即係鼓勵人浪費食物囉,佢話你唔想浪費咪full pay囉,啱,咁full pay就唔係買一送一啦,爭持間有個識廣東話嘅印度佬加入,佢一直同亞仔用英文溝通,佢講講下就話冇錢唔好黎食,講到咁係人都慶啦下話?原來唔想浪費食物係冇錢係慳,長知識了大家越講越勞氣,後來我忍唔住加口,我話咁少事搵個好少少方法處理都唔識,淨係叫人食唔晒唔好叫咁多,叫人冇錢唔好叫,呢啲咩道理?咩服務態度?你不如叫人唔好黎食咪仲直接,跟住另一個四眼女人加入,唔知係咪老闆娘,佢越講越勞氣又長氣,不停鬧我地,真係沒有最差,只有更差,食餐生日飯食到一肚氣,呢間垃圾又唔

大家越講越勞氣,後來我忍唔住加口,我話咁少事搵個好少少方法處理都唔識,淨係叫人食唔晒唔好叫咁多,叫人冇錢唔好叫,呢啲咩道理?咩服務態度?你不如叫人唔好黎食咪仲直接,跟住另一個四眼女人加入,唔知係咪老闆娘,佢越講越勞氣又長氣,不停鬧我地,真係沒有最差,只有更差,食餐生日飯食到一肚氣,呢間垃圾又唔係好食(聽講轉左手,唔怪得咁差啦)你又要做promote 吸客,但又得罪啲客,幾個店員一齊鬧客真係好客,其實我地未同佢地嘈之前已經聽到佢地話邊張檯個客冇禮貌,邊張檯個客乞人憎,我都留意左佢地好耐,估唔到成晚一直同佢地客客氣氣到食到尾先炒大鑊,垃圾pepperonis pizza, 以後唔駛錢都唔駛旨意幫襯

最後,我地再冇錢都畀左800幾蚊養你地架,buy one get one都要800幾,你話幾多咪幾多囉,反正又冇check單又唔會再翻啅,西貢人會睇下呢個舖幾時轉手仲好
2019-10-08 721 瀏覽
呢間垃圾餐廳好唔掂,Risotto濕立立同湯飯差不多,pizza hut 嘅pizza好食過佢,所謂牛排又鞋又銀,成熟整到全熟,服務態度簡直世界級水準之差,上星期食食下飯見佢同完一檯客嘈又同另一檯拗數,仲親眼見到四眼佬唔知係老細定水吧佬一路整雪糕一路噴口水,嚇死唔駛旨意再有下次
唔駛旨意再有下次
2019-09-03
2019-09-29 679 瀏覽
星期五晚, 約咗兩個好耐冇見嘅朋友食飯, 突然心血來潮想入西貢, 就決定咗入去食西餐。 放工時段小小塞車, 入到去都7:30, 三個人點到一個BBQ拼盤, 一個香辣海鮮意粉, 一個14吋嘅芝士Pizza。 個拼盤嘅BBQ醬多咗小小, 但係好味嘅, 加杯啤酒, 一邊吹水一邊食係唔錯。 意粉都好足料, 咬到粒辣招辣死我。 Pizza熱辣辣上枱好即該食, 食緊先見到有人叫薄批, 下次絕對會試。 星期五晚, 呢度都坐滿人, 但食完又唔趕人走, 係一個慢食吹水好地方!
2019-09-08 712 瀏覽
好耐無去西貢 平時入得去都係食海鮮 今次特別d去食b朋友介紹既pizza店🍕 佢鋪入面都係紅白格仔既枱布 幾得意我地叫左個雞肉牛油果🥑菠菜沙律🥗 唔錯唔錯 牛油果超級新鮮 而雞肉唔會老 都軟滑 食落超開胃佢既pizza真係好正 皮夠薄 外翠內軟熟 食落口感非常好 芝士份量足 所有野搭配得非常好 👍🏻仲叫左佢地既千層麵 非常邪惡 芝士非常香口 但超飽肚 食幾口已經好夠 但係好食既 最好叫多幾個朋友一齊去 就可以食多幾款野下次一定會再黎試佢其他款式既pizza

仲叫左佢地既千層麵 非常邪惡

下次一定會再黎試佢其他款式既pizza
2019-08-24 552 瀏覽
本來話45分鐘到,等左個幾鐘,等到黎個pepperoni pizza送到黎又硬又凍,料就無乜,得層茄醬係面,食到牙都軟,作為西貢居民咁耐,已經唔係第一次食,質量愈來愈差,下次寧願食番pizza hut好過。打去餐廳投訴,有個自稱經理既人先耍走你,到搞唔掂就換比經理聽,都係貫徹CS既態度,耍得就耍唔好阻我收工,堂食的可能質量ok,但外賣的就不了!一句都尾,唔想做就唔好做,三番四次整啲垃圾出黎比人食,真係狗都唔食,經理唔會再話下次免費個pizza比我食,咁既質量,你倒貼錢我都唔會浪費自己肚位!

2019-08-24
90 分鐘 (外賣送餐)
2019-07-01 852 瀏覽
假日一早入嚟食早午餐佢11點開,我地早左小小到,但入面店員好好,比我地入去坐住等開鋪,而店員全程都好友善,服務值得一讚六個人去揀左五樣野,味道唔錯,碟頭都好大,夠晒飽!
煙三文魚凱撒沙拉
三文魚寬條麵
2019-06-04 1054 瀏覽
晚上特登揸車入西貢食牛扒,因為呢間餐廳每逢星期三都有三款牛扒做買一送一既優惠,幾抵食之剩味道亦唔錯。大約晚上七點黎到,雖然我哋無訂枱,但待應都好好俾咗枱我哋,不過就要八點前交枱 ; 因為之前都係食開牛柳,所以我同朋友一坐低就即刻落單。落單後等咗二十分鐘牛柳都未黎,問個待應係咪落漏單佢就話整緊,如是者再等多十分鐘都重未嚟,我哋再問一問先知原來係落漏單。🤦🏻‍♂️ 🤦🏻‍♂️牛柳叫咗七成熟,煎得不錯內裏粉嫩,黑椒汁味道亦頗惹味,而且有粗薯條同沙律菜伴碟 ; 不過我同朋友都一致認為牛柳係縮咗水,而且依家要成 $278,記得二月尾食都係 $208,加上服務又。。。。今次真係有點失望。

2019-06-02 729 瀏覽
呢間餐廳,係我哋心目中Pizza比較好食嘅餐廳之一,門市喺西貢唔過嚟食Pizza嘅話呢一個都係我哋其中一個選擇。而且佢依個半路天嘅環境,好有異國風情,情調都唔錯。無論係情侶或一大班人,呢間餐廳都好適合佢哋。不過如果你太細食嘅話,餐廳就唔係太啱啦,因為佢哋嘅食物份量真係好大,可以先睇下相嗰日我哋叫咗一個ribs,同一個Pizza。個ribs嘅份量絕對唔係兩個人食得晒,而且燒得唔錯,可以用牙一層層撕開,肉質尚算新鮮,調味適中,伴碟嘅薯條都好有驚喜。Pizza方面,我哋就叫咗新奧爾良Pizza,個餅底很鬆脆,醬汁美味,而且芝士和肉都好有好感,好適合鍾意芝士嘅人。呢一餐兩個人食,食完之後真係覺得好飽,飽到連第二朝都有飽嘅感覺。價錢方面,一啲都唔貴。人均消費大概$150。不過,佢哋最近請咗新嘅員工,好似服務就比較生手一點啦。

價錢方面,一啲都唔貴。人均消費大概$150。

不過,佢哋最近請咗新嘅員工,好似服務就比較生手一點啦。
2019-05-20
  • 新奧爾良PIZZA
2019-05-15 620 瀏覽
入到西貢真係人生路不熟,同朋友是但搵一間西餐,本無期望,點知無期望先有驚喜點左一客單骨雞翼,炸得好好,唔會好多粉,個醬好開胃,酸酸甜甜的pizza一上檯真係香到流哂口水,d料十分豐富,餅底算薄,真係勁正呢個rib最值得一讚嘅一定係佢個醬汁,超惹味,啖啖肉,岩岩男仔朋友呢個千層麵就略微過濕,食起上黎有點漏,但味道可以下次入西貢一定再食呢間

呢個千層麵就略微過濕,食起上黎有點漏,但味道可以

下次入西貢一定再食呢間
2018-11-30
2019-04-10 525 瀏覽
和大班朋友在西貢出海玩樂後 都大叫好餓 想填滿一班大男人的肚子 這間餐廳沒有令我地失望 無論雞扒牛柳 大蝦 pizza 份量都比平時見到的西餐大 所有食物都即叫即煮 雖然等待時間比較長 但絕對値得等待
2019-04-08 469 瀏覽
餐廳兩層高,座位環境舒適,有浪漫情調。食物方面,欣賞免費提供檸檬🍋草莓🍓水。我地6人叫咗一個招牌pizza,拼盤,青口,醬汁燒排骨,意大利飯,當中pizza最為印象深刻,r軟硬度剛剛好,好易入口,有口感,汁液配料跟面粉融為一體,好滋味。另外青口的蒜汁好入味,好有驚喜。拼盤份量好大,味道還算可以。服務方面,幾周到體貼,會詢問有無需要換碟,最後會follow野食齊未。總括而言,是值得推介的意大利西餐餐廳😋

餐廳兩層高,座位環境舒適,有浪漫情調。
食物方面,欣賞免費提供檸檬🍋草莓🍓水。
拼盤份量好大,味道還算可以。

總括而言,是值得推介的意大利西餐餐廳😋
2019-03-17
2 分鐘 (堂食)
  • 新奧爾良薄餅
2019-03-24 458 瀏覽
早喺十年前,同過一個鬼佬老細打工,每逢要ot,佢都會叫外賣叫呢間pizza俾我地食,到後來我無做之後,我周不時都會叫佢地嘅外賣(當時仲會送香港區),因為佢個pizza 同ribs嘅combo真係好抵食!至從佢淨係送西貢區之後,我每次入到黎都會食佢,因為佢個新奧爾良pizza我一直都念念不忘。但今次黎到我發現有少少唔同左,先講環境先,以星期日嘅lunch time,個場竟然淨係坐左兩張枱,做乜鬼靜左咁多架!唔緊要,我地今次淨係叫左new orlean pizza 同seafood risotto.先講個pizza先,其實味道係無太大分別,但係好似粗枝大葉左,首先,佢個泰式雞醬係太多,sour cream亦都太瀉,搞到成個pizza太甜同太多汁,之前佢啲雞肉同薯仔會切得幼細餐啲,但今次係大大粒,總括黎講,成個pizza都太over.同之前所有野岩岩好有啲分別。到個seafood risotto,一上到枱,見到係橙色,以為係tomato sauce,點知驚喜地,食落口有一陣冬陰公+魚露嘅味。入面嘅海鮮有蝦(有啲梅),魷魚,同青口。飯質都煮到岩岩好,in in un un咁。其實味道真係唔差,
到個seafood risotto,一上到枱,見到係橙色,以為係tomato sauce,點知驚喜地,食落口有一陣冬陰公+魚露嘅味。入面嘅海鮮有蝦(有啲梅),魷魚,同青口。飯質都煮到岩岩好,in in un un咁。其實味道真係唔差,但以我食開重口味黎講,我都覺得好咸,要不停飲水!
本身想食埋個banoffee pie(每次都必食)但實在是太飽,所以今次就放棄啦。
到我今次打食評,先見到啲人話原來年初呢度轉左手。唔知係轉左廚師定老闆呢?anyway,食物質素真係唔同左,希望無論轉左咩都好,都可以keep到之前嘅水準就好了😭
2019-03-13 392 瀏覽
食物冇質素服務冇水準就算係星期一至三做買一送一都不值得試由下單到有得食fill等咗50分鐘等候期間完全冇加過水或者係問你飲唔飲野呢間野自從年初轉咗手之後完全不知所為
食物冇質素
服務冇水準
就算係星期一至三做買一送一都不值得試
由下單到有得食fill等咗50分鐘
等候期間完全冇加過水或者係問你飲唔飲野
呢間野自從年初轉咗手之後完全不知所為
同幾個朋友黎到西貢覓食🤤,呢間西餐價錢中價,但絕對值回票價🧐,是關D菜式非常足料,值得一試💁🏻‍♀️香辣蒜蓉蜆肉意粉 $145🍝意粉至少有15至20粒蜆肉😱,我們夾哂D意粉都仲未拎哂D蜆肉,辣味就唔算太辣🌶,不過辣汁更帶出蜆肉嘅味道,不錯嘅選擇👍🏻雞肉凱薩沙律 $110🐥🥗凱薩沙律係我最中意嘅沙律🥗,今日就加左雞肉,而呢度對比起一般雞肉,呢度嘅雞肉沙律唔鞋好滑身🐔,唔錯唔錯😌14”新奧爾良薄餅 $180🍕材料有雞肉🐔、磨菇、焗薯🥔仲有酸忌廉,Pizza有8大件🍕,我地4個人每人2件,好彩Pizza有酸忌廉,酸酸地,配合埋雞肉🐔同焗薯🥔,香得黎又無唔係好漏😙BBQ Combo $298🥩BBQ Combo有Ribs🍖、2隻雞脾🍗、雞翼同薯條🍟,雞脾都幾Juicy🍗,其實幾欣賞呢度嘅雞,唔鞋口仲好Juicy,不過可惜美中不足嘅係個Ribs實在整得太過硬😌,我地食左半份都放棄左,所以呢個BBQ Combo建議大家唔洗叫😼

香辣蒜蓉蜆肉意粉 $145🍝

雞肉凱薩沙律 $110🐥🥗