2023-06-02 908 瀏覽
去pokka cafe成20年,不過質素真的越做越差,今日佢去到食廚師推介的海鹽牛肉意粉,真係好難食!仲要意粉得好少..食物味道和質素真的很差劣!元朗好多Cafe已經超越這些水準..不會出這些難食又普通的味道!另外一提,員工質素如茶餐廳級更低,不值一顧!
2023-05-12 676 瀏覽
Came here for lunch. The surroundings are good but I was disappointed with the quality of the food. I ordered some sort of baked curry beef with egg and rice. It was dry and was quite bland. My friend ordered a pork cutlet curry with omelette. She upgraded - paid an extra $46 (the main dish in itself cost $130-140) to get a smoked salmon salad and coffee/tea. The curry sauce was bitter - not what we had expected of a Japanese curry which is meant to be more of a sweet flavour. Price of the food

Price of the food is pretty expensive and we wouldn’t have minded if tasted good. My dish cost around $130. Not worth it and would definitely not recommend.
2023-04-24 733 瀏覽
週日五點多想食早飯成層Yoho嘅餐廳都未有太多人除咗哩間黑媽媽嘅燈光但見有人据緊扒😂咁早(?!)於是羊群心態去門口望吓menu原來係Pokka cafe另一條line食物種類非常多元化試咗新西蘭草飼肉眼只係$99加埋餐先加$4x有side dish同appretizer 肉質厚嫩好好味!大蝦雞扒配咗意粉都唔錯等👶🏻訓醒叫多個double cheese cake跟餐又平d咁仲有兩杯果茶其實都present得好靚餐包又有好味牛角包🥐性格比非常高唔慣之未入黑都差不多滿座而且服務態度非常好💯另一亮點每張枱上都有支中藥成份噴手液支嘢樣靚令成個晚飯氣氛都靚咗😂
週日五點多想食早飯
成層Yoho嘅餐廳都未有太多人
除咗哩間
黑媽媽嘅燈光但見有人据緊扒😂咁早(?!)
於是羊群心態
去門口望吓menu
原來係Pokka cafe另一條line
食物種類非常多元化

試咗新西蘭草飼肉眼
只係$99
加埋餐先加$4x有side dish同appretizer

肉質厚嫩好好味!

大蝦雞扒配咗意粉

另一亮點
每張枱上都有支中藥成份噴手液
支嘢樣靚令成個晚飯氣氛都靚咗😂

2023-03-13 667 瀏覽
本人第三次來元朗這間等位,每次都要等長時間,主要不是人太多問題,是每次都是貴司員工處理太慢導致遲遲都不叫位入座,特別門口叫飛接待,每次都在跟同事談笑風生,感覺不認真接待,塲內即使有空位也遲遲不叫座要人客等,不知道是否貴公司要有這樣處理手法令客人等到不耐煩?本人和朋友不會再浪費時間並且不分不滿意🤬🤬🤬🤬另外,仲見到門口這位接待係無除鞋既情況下,腳踏上梳化(布藝梳化)后開櫃筒,我同佢對鞋只相間兩個座位,踏上完后仲覺得無問題,仲繼續同同事傾偈🤬🤬🤬🤬

2023-01-31 748 瀏覽
3人行👨‍👩‍👧又到每星期日去搵好囉食嘅時候啦!今次揀咗元朗YoHo嘅一間cafe,睇menu 個陣發現有好多款嘢食就坐低咗😂我哋每人揀一樣野食同嘢飲(冇影曬 太心急)嗌咗椰子咖啡同珍珠涼粉咖啡我諗會再食多次😂😂真心好食👍🏻
2023-01-29
15 分鐘 (堂食)
是日餐湯
帶子刺身藜麥菠菜汁意粉
和牛牛扒(200g)
海鮮煎飯
Mocha
2023-01-23 609 瀏覽
係隔離等咗1.5hrs餓到hihi, 去左呢度拎埋飛等15mins 就入得💯 (老老竇竇只係去過幾次yoho, 都已經感受到強烈嘅mk味,明明個商場咁靚但啲路人係會講野大大聲仲要加埋粗口...更何況等位1.5hrs嘅人企晒係度勁大怨氣)開頭見佢擺晒西餐出黎以為只有西餐,點知係西日餐廳,是但叫咗2個定食,其中一個無鵝肝,所以就退而求其次要咗冇鵝肝嘅版本豚肉定食+牛肩肉定食✔️賣相唔錯,出餐好快,牛仲可以揀幾成熟💯然後個豚肉真心乾爭爭,加埋d 汁都唔救唔返,好難食但其他野都唔錯...牛肉超好食好多肉汁湧出黎, 熱嘅蕎麥麵仲好香滑tim,2款價錢只係差20hkd🤷‍♀️我見其他食客都食得好開心,可能真係黑仔得滯個豚肉廚師煮衰咗。

朋友突然話想去元朗食晚飯喎~撞啱下兩天☔️我就提議不如去 Yoho Mall 又方便泊車又可以行下商場睇下野吖Ma🤭🤭Yoho Mall 原來真係幾多餐廳揀,搞到我地都三心兩意,行左幾個圈,乜都想食😆😆黎到Pick Coffee 門口個「深海龍蝦🦞牛扒·三重奏·二人套餐」$538吸引咗入去,因為我想食龍蝦🦞朋友,又想鋸扒,啱晒我地心水喎💓💓Upgrade 黑菌龍蝦湯 +$29 ⭐️⭐️⭐️⭐️又有粒粒嘅龍蝦肉同矜貴黑菌,抵Upgrade 啊!燒原隻深海龍蝦🦞+紐西蘭牛柳 ⭐️⭐️⭐️龍蝦燒完都唔會話好乾身肉質ok 既因為塊鐵板keep住有熱度,我地唔鍾意食太熟,所以牛柳叫左4成熟,一次過滿足哂食龍蝦和鋸扒兩個願望😍 跟埋燒菠蘿、燒粟米、仲有西蘭花和蕃茄仔,食飽都唔會好滯~整體感覺唔錯,下次再黎試試其他西餐先😊
朋友突然話想去元朗食晚飯喎~撞啱下兩天☔️
我就提議不如去 Yoho Mall 又方便泊車又可以行下
商場睇下野吖Ma🤭🤭

黎到Pick Coffee 門口個
「深海龍蝦🦞牛扒·三重奏·二人套餐」$538
吸引咗入去,因為我想食龍蝦🦞朋友,
又想鋸扒,啱晒我地心水喎💓💓

Upgrade 黑菌龍蝦湯 +$29 ⭐️⭐️⭐️⭐️
又有粒粒嘅龍蝦肉同矜貴黑菌,抵Upgrade 啊!

燒原隻深海龍蝦🦞+紐西蘭牛柳 ⭐️⭐️⭐️
龍蝦燒完都唔會話好乾身肉質ok 既
因為塊鐵板keep住有熱度,我地唔鍾意食太熟,
所以牛柳叫左4成熟,
一次過滿足哂食龍蝦和鋸扒兩個願望😍

跟埋燒菠蘿、燒粟米、仲有西蘭花和蕃茄仔,
食飽都唔會好滯~

整體感覺唔錯,下次再黎試試其他西餐先😊

2023-01-10
2023-01-10 363 瀏覽
由九龍返屯門都特登入元朗Yoho食Pokka cafe無諗過百零蚊可以坐得舒服食得滿意就嘆咗到-份滿意嘅扒餐見到新裝修過門面(其實之前舊裝已經唔錯)差啲唔認得添現在地方乾淨又有靚梳化靚水巴調飲料,甜品更是加點$就食到有一定程度水準嘅多士或蛋糕今次兩位男士仍然叫咗牛扒餐見到都幾豐富我唔食牛肉但見到都開心,好似返咗細路仔時候見到成份扒餐又有湯又有扒又有嘢飲咁豐富開心🥳其實食物質素都好好味!返到屋企無勁口渴即是不會有太多味精啦!只係我份三文魚意大利粉嘅魚雪味太勁!下次真的不敢再點這個了
由九龍返屯門都特登入元朗Yoho食Pokka cafe

紐西蘭西冷牛扒套餐  x  2
迷你瑧子粒粒士多
特色皇牌咖啡☕️😍
菠蘿🍍凍飲
真心,我係熟客,keep住有買coupon,服務幾好唔錯。最慘去門口攞飛等位,等九萬年都冇位,企到攰行開咗又變成冇計。聖誕節前後,好彩好似比平日少啲人,等咗唔使半個鐘最欣賞佢聖誕節甜品都整返舊核突雪人俾我。算係有少少聖誕節氣氛 然後叫我最鍾意嘅鐵板餐,鐵板餐唔用得coupon一定要 💰 pay cash。紐西蘭西蘭還可以,CP值高,自己切開慢慢控制生熟度。牛味濃郁。差啲唔記得咗聖誕節餐,個沙律都大啲啲,不過啲菜就唔係好新鮮。鐵板餐加咗套餐,所以有杯嘢飲,果茶味道清香。

聖誕節前後,好彩好似比平日少啲人,等咗唔使半個鐘

最欣賞佢聖誕節甜品都整返舊核突雪人俾我。

算係有少少聖誕節氣氛

鐵板餐加咗套餐,所以有杯嘢飲,果茶味道清香。
慶祝紀念
平安夜
2022-09-16 845 瀏覽
以前有去開銅鑼灣poker Cafe,雖然感覺唔太差但可能疫情關係眼見好多分店都已經結業🥲今日行過元朗見到有間叫Pick Cafe Bar by poker Cafe眼見環境都好寬躺而且有陽光射入大玻璃窗感覺舒適就試一下下午茶餐下午茶餐都有好多選擇而且亦可以嗌午餐,價錢相宜我哋叫咗豬骨叉燒拉麵配漢堡扒雞翼七十幾蚊嘅價錢有以上嘅份量其實算唔錯當然漢堡扒都不能用平時高級餐廳去對比但雞翼就好有日本風味,味道濃郁,香脆而鐵板牛扒份量亦唔少,牛扒外層基本上已經煎香六成而服務員建議可以自行再用鐵板選擇內裏生熟程度肉質唔會好靭而且有牛味最後亦叫了焦糖拖肥芝士蛋糕確實人氣之選蛋糕軟熟亦有濃濃焦糖味👍🏻整體環境氣氛都幾好而且下午茶選擇多份量唔少~簡單舒服之選~
以前有去開銅鑼灣poker Cafe,雖然感覺唔太差
但可能疫情關係眼見好多分店都已經結業🥲

感覺舒適就試一下下午茶餐

下午茶餐都有好多選擇
而且亦可以嗌午餐,價錢相宜

我哋叫咗豬骨叉燒拉麵配漢堡扒雞翼
七十幾蚊嘅價錢有以上嘅份量其實算唔錯
當然漢堡扒都不能用平時高級餐廳去對比
但雞翼就好有日本風味,味道濃郁,香脆

而鐵板牛扒份量亦唔少,牛扒外層基本上已經煎香六成
服務員建議可以自行再用鐵板選擇內裏生熟程度
肉質唔會好靭而且有牛味

最後亦叫了焦糖拖肥芝士蛋糕
確實人氣之選蛋糕軟熟亦有濃濃焦糖味👍🏻

整體環境氣氛都幾好
而且下午茶選擇多份量唔少~簡單舒服之選~

2022-08-07 761 瀏覽
好難得見到有$96就可以食到鐵板燒西冷牛扒,之前行街經過一直想食,但次次都有好多人等候,今次終於食到啦。餐廳環境很好,服務態度亦都好友善,會好詳細介紹食套餐可以選擇既食物,最後我同朋友都選擇左紐西蘭西冷牛扒套餐,我選擇左炸南瓜片、溫泉蛋同沙律。牛扒厚度適中,食落去不過不失,炸南瓜片十分好味,南瓜好甜,真心推介。
2022-07-17
2022-08-04 580 瀏覽
夜晚沒煮飯,又落大雨,就去樓下商場食。見Pokka Cafe 裝修完都沒食過就試下,其實裝修後沒咩分別,好似淨係換左啲枱櫈。揀左兩個dinner sets,分別係Daily Special 既蒜香蝦意粉,同Pan Fried Australian Grass-fed Natural Rib Eye。跟餐揀左三文魚沙律,正正常常啦。牛扒叫左3成熟,黎到係over cooked 左,牛扒既肉質都ok,但牛味就偏淡,Rib Eye 黎講比較瘦。蒜香蝦意粉味道都ok,屬於濃啲既口味,啲蝦幾爽口,份量都幾多。餐飲叫左佢既House Special Blended Coffee,都ok 既,味道唔太濃,偏少少nutty。之後加多左件cake,加$34要件Toffee Caramel Cheese Roll,呢嗰幾好,甜度唔太高,cheese 口感棉滑,係蛋糕差少少,唔夠細滑。整體黎講都ok la~
跟餐揀左三文魚沙律,正正常常啦。
三文魚沙律

蒜香蝦意粉

House Special Blended Coffee

Toffee Caramel Cheese Roll

整體黎講都ok la~
2022-08-03
2022-05-27 1084 瀏覽
520要有儀式感😆所以就出去食餐好嘅😁呢間餐廳之前都有去過,覺得唔錯,所以今次都選擇佢地。其實呢間餐廳都幾多人去食,不過6:30前去到都會有位唔洗等😝仲有好多人叫外賣今日選擇咗2人套餐(忘記影餐牌)有湯/沙律(我哋各叫咗一個)湯係蘑菇湯,味道都唔錯,沙律就係煙三文魚配沙律菜,細份但都可以主菜有龍蝦、牛、豬、燒菠蘿都唔記得牛係咩部位😅我叫5成熟都唔會血淋淋,好有牛味,又夠淋龍蝦🦞都好大隻,鮮甜至於豬就唔多好,不過味道都可以,配搭燒菠蘿一齊食都幾好嘅上菜時跟個爐,熱住都幾好,睇落去都靚仔啲🤣🤣(特別介紹大家呢間店嘅牛好好食,豬就唔見意大家叫)仲有加咗$42叫一個鵝肝,味道都好好,外脆內軟👍🏼呢間店除咗鋸扒,仲有日式嘢食,例如咖喱、日式小食等⋯⋯下次會再去試吓!去過兩次,整體來講都唔錯,無論環境同食物,所以會再去😊
520要有儀式感😆所以就出去食餐好嘅😁
今日選擇咗2人套餐(忘記影餐牌)

主菜有龍蝦、牛、豬、燒菠蘿
龍蝦🦞都好大隻,鮮甜
至於豬就唔多好,不過味道都可以,配搭燒菠蘿一齊食都幾好嘅
上菜時跟個爐,熱住都幾好,睇落去都靚仔啲🤣🤣
(特別介紹大家呢間店嘅牛好好食,豬就唔見意大家叫)

仲有加咗$42叫一個鵝肝,味道都好好,外脆內軟👍🏼

去過兩次,整體來講都唔錯,無論環境同食物,所以會再去😊
加錢加嘅鵝肝
主菜