2024-12-16 90 瀏覽
一直都有食開呢間由網店發跡嘅Pinky Bakery,佢哋嘅冬甩🍩、Bagel都好受歡迎,經過見到佢做緊買3送1優惠,等我可以試埋其他口味☺️海鹽焦糖冬甩🙂‍↕️外皮炸得金黃鬆軟,加上薄薄嘅焦糖脆脆,入面夾住香濃嘅焦糖醬,最特別係加咗海鹽,甜中帶鹹,層次感十足!朱古力花生醬冬甩🤤另一款驚喜之作!啲朱古力醬香濃滑溜,配埋有少少花生顆粒感花生醬,食落香甜但唔漏!抹茶冬甩🍵抹茶控一定要試下抹茶冬甩,用咗日本抹茶粉,苦香味夠,亦唔會太甜黑芝麻冬甩香濃芝麻味充滿懷舊感,食完冇一啲漏膩感,佢哋嘅cream做得好輕盈呢點抵讚🙂‍↕️

海鹽焦糖冬甩🙂‍↕️

朱古力花生醬冬甩🤤

抹茶冬甩🍵

黑芝麻冬甩
2024-12-15 47 瀏覽
見呢度既冬甩買三送一,同埋都多唔同既口味,就買左4件啦!琴日食左2件,今朝食埋另外果2件。一共試左matcha、朱古力花生、咖啡味、海鹽焦糖口味。隻隻都好好食,怕食唔晒既可以買mini版。係戶外食左咖啡味,咬左幾啖就已經爆醬,個醬係湧出黎,好足料,咖啡味濃,又好香。冬甩炸完又有d糖粉,好正宗。matcha味係相對無咁甜,仲有matcha果陣苦而不澀既味、朱古力花生好夾,好岩外國人既口味,面層仲有朱古力脆皮添,海鹽焦糖有preztel既點綴,果層焦糖既色好靚,裡面有caramel既cream,又係好爆漿。暫時呢間係我至愛,好岩買完係草地野餐。
2024-12-14
2024-12-12 90 瀏覽
中環放lunch見到呢間係超市開左間冬甩🍩小店, 而且做緊買3送1優惠, 當然要入黎試下黑芝麻味冬甩🍩表面放有粒粒糖, 而冬甩質感亦很鬆軟, 內裡有流心效果, 而且黑芝麻味尤其濃郁, 最緊要係唔會太甜~吉士醬冬甩🍩濃厚的吉士流心令人驚艷,  基本上不用放在焗爐翻熱每一口都在釋放著香濃的奶香🤩抹茶冬甩🍩個人比較推薦這款口味的冬甩, 抹茶味香濃, 而且沒有太苦澀的味道, 作為抹茶控的粉絲一定要點這個!咖啡冬甩🍩咖啡很濃郁, 表面的糖粒配搭咖啡的苦味, 中和在一起尤其match~點完冬甩後, 仲可以係現場+$18購買牛角包添呀~

黑芝麻味冬甩🍩

吉士醬冬甩🍩
濃厚的吉士流心令人驚艷,  基本上不用放在焗爐翻熱
每一口都在釋放著香濃的奶香🤩

抹茶冬甩🍩

咖啡冬甩🍩

點完冬甩後, 仲可以係現場+$18購買牛角包添呀~
2024-12-12
下午茶
成日經過K11 Art Mall見到Pinky Bakery嘅Pop up,每次見到美式Donut都覺得好吸引,尤其係鍾意佢炸到外脆內軟,然後爆漿嘅口感今日同朋友經過IFC citysuper新開嘅pop up store👀決定就決定買個下午茶獎勵吓自己✨抹茶麻糬貝果 $35充滿抹茶味,除咗有麻糬之外亦都有抹茶奶醬🙂‍↕️實力之作✨伯爵香橙貝果 $32💯推薦💯充滿伯爵茶佛手柑香,茶味香濃,亦有少少果粒帶出甜味,帶出平衡感🤏🏻整體味道啱啱好✨抹茶冬甩 $48採用宇治抹茶🍵表面有唔少糖霜,出乎意料地食物甜度剛好,唔會死甜👍🏻內餡係爆漿嘅宇治抹茶醬,非常香濃細滑,推薦之選💯✨✨黑芝麻冬甩 $48充滿黑芝麻味嘅竹炭bagel ,內餡好濃澀香濃,有啲似芝麻糊,個人淨係偏甜同埋濃味,適合黑芝麻愛好者🤩

抹茶麻糬貝果 $35
充滿抹茶味,除咗有麻糬之外亦都有抹茶奶醬🙂‍↕️實力之作

伯爵香橙貝果 $32

抹茶冬甩 $48