2021-02-26 1012 瀏覽
Pizza Maru+ 韓國菜+韓式炸雞🏠overall/環境/ 服務:+ 好多人排隊 不過侍應都好快手+ 座位好迫 每次有人出入都怕佢撞跌我個pizza (二人枱)+ 有大營幕播MV‼️ 群蟹派對 $148/ 9 inch好食指數:⭐️⭐️⭐️打卡指數:⭐️⭐️⭐️大份指數:⭐️⭐️⭐️抵食指數:⭐️⭐️⭐️✅ 餅底而言 合格 算係薄批 同pizza express 果D差唔多 ✅ 話 群蟹party 但係完全食唔到蟹味 主要俾D醬蓋過咗‼️ 蜂蜜牛油炸雞 $118/ 6件好食指數:⭐️⭐️打卡指數:⭐️⭐️⭐️大份指數:⭐️⭐️⭐️抵食指數:⭐️⭐️⭐️✅ 單計肉質 真係有D嬲 又乾又柴 衰D講句 M記/ KFC d 雞仲嫩✅ 蜂蜜= 味粉 有D似 shake shake 薯條咁 靠D粉調味 正正常常📍尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場一期食四方4樓408號舖Shop 408, 4/F, FoodLoft, Mira Place One, 132 Nathan Road, Tsim Sha Tsui⏰今日營業12:00 - 22:00☎️ 電話號碼 23212238📩喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵

Pizza Maru

📍尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場一期食四方4樓408號舖

⏰今日營業
12:00 - 22:00

☎️ 電話號碼 23212238

📩喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵
又食韓國野喇😆😆 今次去咗主打西韓fusion菜式嘅Pizza Maru😋🍕 泡 菜 海 灣 芝 加 哥 —成日見佢啲拉絲芝士pizza相勁吸引😳 所以二話說就叫咗佢地最受歡迎嘅芝加哥系列 上面有蟹棒、蝦、栗米等配料 原本以為泡菜係其中一樣toppings 點知原來係泡菜蛋黃醬…而且泡菜味被蓋過 完全食唔出有泡菜味😅😅 批邊係蜜糖杏仁邊 入面塞滿邢惡嘅芝士 pizza質感軟糯煙韌 值得一讚😋🍕 群 蟹 派 對 —以試伏心態加咗$32轉做Mocha Cheese批邊 點知勁好食🤩🤩 Mocha配埋芝士嘅鹹香味估唔到呢個組合會夾到🤤 不過呢個pizza就麻麻地 面頭蟹肉份量好少 好在有個批邊幫佢加分🤔🍗 蜂 蜜 蒜 泥 炸 雞 —每件炸雞都沾滿味粉 內裡多汁嫩滑 鹹甜交纏-Finally went to Pizza Maru after seeing how tempting its pics are on instagram! Specialises in Korean fusion dishes, its pizza is one of its must-eat items. If y

🍕 泡 菜 海 灣 芝 加 哥 —

🍕 群 蟹 派 對 —

🍗 蜂 蜜 蒜 泥 炸 雞 —
每件炸雞都沾滿味粉 內裡多汁嫩滑 鹹甜交纏

Finally went to Pizza Maru after seeing how tempting its pics are on instagram! Specialises in Korean fusion dishes, its pizza is one of its must-eat items. If you're craving something cheesy, you must order from the Chicago series. Came with a honey almond edge, the 𝑲𝒊𝒎𝒄𝒉𝒊 𝑩𝒂𝒚 𝑪𝒉𝒊𝒄𝒂𝒈𝒐 𝑷𝒊𝒛𝒛𝒂 was filled with ingredients like mushroom, corn, crab meat stick and shrimp. Its crust was stuffed with string cheese and cream cheese and its dough was pillowy soft and chewy in texture. However, the Kimchi mayonnaise on top didnt have kimchi taste at all.

We also ordered a 𝑪𝒓𝒂𝒃 𝑭𝒆𝒔𝒕𝒊𝒗𝒆 𝑷𝒊𝒛𝒛𝒂 from the classic series. Added $32 for a special crust (Mocha Cheese Edge) and didn’t regret it at all! Honestly, never thought the combination of mocha and cheese could taste so good! 😋 However, the toppings were quite ordinary.

As for the 𝑯𝒐𝒏𝒆𝒚 𝑮𝒂𝒓𝒍𝒊𝒄 𝑮𝒂𝒏𝒈𝒋𝒆𝒐𝒏𝒈 𝑪𝒉𝒊𝒄𝒌𝒆𝒏, it was done to perfection- crispy, tender, and succulent.

Would definitely come back to place for its pizza with mocha cheese edge!
泡菜海灣芝加哥
群蟹派對
泡菜海灣芝加哥
蜂蜜蒜泥炸雞
自從上次喺銅鑼灣分店食完就覺得好正今次再同其他朋友嚟食😆😆😆😆Pizza都係咁正🍕❤️❤️不過兩間相比就覺得銅鑼灣分店啲嘢好食啲😚😚銅鑼灣分店啲嘢食嘅溫度夠熱就算食哂啲嘢 隻碟仲熱😂唔似得喺尖沙咀咁 啲嘢食就只係微暖😣✨薯角炭燒雞肉芝加哥薄餅雖然個拉斯效果就冇之前食個款咁勁但呢款 pizza 🍕都好好味❤️❤️特別鍾意呢款鋪滿糖霜嘅蜜糖杏仁餅邊食落唔會好似冇平時個啲餅邊咁寡🤣✨芝士炸雞 (💰$118 / 6件)面頭有啲芝士粉 但芝士味比較淡而炸雞外面都幾脆 但入面冇乜肉汁 麻麻哋😚✨鳳梨蝦芝士拌飯(💰$139)食落就不過不失 唔叫都冇問題😚
自從上次喺銅鑼灣分店食完就覺得好正

雖然個拉斯效果就冇之前食個款咁勁
但呢款 pizza 🍕都好好味❤️❤️
特別鍾意呢款鋪滿糖霜嘅蜜糖杏仁餅邊
食落唔會好似冇平時個啲餅邊咁寡🤣

✨芝士炸雞 (💰$118 / 6件)
面頭有啲芝士粉 但芝士味比較淡
炸雞外面都幾脆 但入面冇乜肉汁 麻麻哋😚

✨鳳梨蝦芝士拌飯(💰$139)
食落就不過不失 唔叫都冇問題😚

2021-02-02 1187 瀏覽
呢間Pizza朋友一直介紹話好好食今日終於有機會同朋友一齊食呢一間Pizza喺商場等咗一陣位就已經好快有得入座 由於同行有四位朋友 店員細心地安排兩張鄰近的座位 方便傾偈食物方面 見到有好多唔同嘅小食都忍唔住叫左好多叫咗蜜糖忌廉炸薯條、酥脆墨魚圈、蜂蜜牛油炸雞同埋最想食嘅有蜜糖杏仁邊泡菜海灣芝加哥pizza 最欣賞就係個Pizza真係好好食平時食開嘅Pizza外邊都係普通嘅麵包皮或者芝心邊 但今次呢個有蜜糖杏仁邊食落甜甜地 唔會覺得好寡 真係十分驚喜再加上有最愛嘅海鮮 材料好豐富識落啖啖肉但就唔係好食到泡菜味🙈🙈所以唔鍾意食泡菜嘅人都可以叫下 真心推介👍🏻👍🏻 蜜糖杏仁邊 pizza
呢間Pizza朋友一直介紹話好好食

但就唔係好食到泡菜味🙈🙈
所以唔鍾意食泡菜嘅人都可以叫下

真心推介👍🏻👍🏻 蜜糖杏仁邊 pizza
  • 泡菜海灣芝加哥
今年嘅生日因為下午六點後冇堂食嘅關係,唯有買外賣返去慶祝。有好幾位朋友都極力推介呢一間韓國Pizza店,話啲Pizza可以拉絲,炸雞味道都非常唔錯,於是我決定買返去試下。因為六點先放工過嚟,所以基本上都唔使等,仲可以影到餐廳裏面冇人嘅環境。Pizza方面我哋一早決定咗要芝加哥系列,因為佢係最多芝士嘅一款!🎈薯角炭燒雞肉芝加哥呢款Pizza嘅照燒汁味道比較濃,比較啱一啲重口味人士,Pizza上面嘅薯角同埋雞肉份量都好足夠,但最好味嘅都係佢嘅蜜糖杏仁芝士邊,食落去甜甜脆脆,而且芝士量超級多,條芝士邊真係可以用不得了黎形容❗️重要提示!大家記住如果買外賣嘅話一定要盡快食,因為佢凍咗啲之後就拉唔到絲,而且啲芝士會慢慢變硬,影響口感!🎈蜂蜜牛油袐製炸雞呢隻炸雞嘅味道你一定想像得到!如果你有食過韓國好出名嘅嗰隻蜜糖腰果,黃色包裝嗰隻,咁我可以話俾你聽,呢隻炸雞嘅味道同嗰隻蜜糖腰果係一模一樣嘅😂呢隻蜜糖腰果味同炸雞都幾夾,而且炸雞肉質嫩滑🎈蜂蜜蒜泥炸雞🎈呢款炸雞嘅蒜蓉味好濃,佢嘅蒜泥係包裹晒成隻炸雞嘅,食完個口會有陣味,呢隻口味唔算話非常好食,但都算唔錯啦呢間舖頭嘅價格比較高,趁而家做緊晚市外賣八折優

🎈薯角炭燒雞肉芝加哥

重要提示!

🎈蜂蜜牛油袐製炸雞

🎈蜂蜜蒜泥炸雞🎈

呢間舖頭嘅價格比較高,趁而家做緊晚市外賣八折優惠,大家都可以試吓。

• 芝心maru大哥
2020-12-28 1014 瀏覽
as not allow dine in after 6pm , bought take away on xmas night6pieces of fried chicken ,not crispy at all when took it back to room , sweet soy sauce with curry powder. bone more than meat salad $98 not worth at all ,sweet salad dressing really small size ........too

really small size ........too

本身喺銅鑼灣分店食過覺得食物質素唔錯,所以見到美麗華都有分店就過咗嚟食午餐啦。我地兩個人點咗一個9’’pizza🍕同埋6件炸雞🍗 點完菜之後等咗多過30分鐘先至上菜,確實等得比較耐,希望上菜速度可以改善啦😂-芝心Maru大哥佢哋嘅Pizza可以選擇9‘’ 或12’’,就算人少少都可以叫,呢點都幾considerate。餅底比較厚,芝士份量比之前食過嘅少好多,唔係幾滿足到作為芝士控嘅我😂 配料方面就有雞肉、火腿、西蘭花、番茄等,配搭都幾新奇,味道唔算好夾😂-蜂蜜牛油秘制炸雞雖然炸雞件件睇落大大舊,但食落炸粉同雞皮比例太多,肉就真係幾少,食落仲有啲雪藏味🥶 同我之前對佢哋嘅炸雞印象真係好唔一樣😂 蜂蜜牛油味道其實係源自炸雞上嘅味粉,嗰啲味粉就同超市嘅蜂蜜牛油薯片一樣味,雖然係好味但係誠意就爭啲啦
芝心Maru大哥
蜂蜜牛油秘制炸雞
2020-12-27 738 瀏覽
本身尼到諗住除咗試佢哋嘅Pizza 仲諗住試下risotto/意粉 點知最近冇出☹️🍕太陽蕃茄芝加哥薄餅 $183Pizza係我鍾意既厚批,又厚又鬆軟👍🏼仲有拉絲效果😋😋真係啖啖都係芝士!配蕃茄醬好夾!有番茄醬平衡番就會冇咁漏~不過如果配料辣肉腸份量多啲就好🙈🍗蜂蜜牛油炸雞 6件 $108叫蜂蜜味就一定唔會伏😆尼到果陣仲係熱辣辣脆卜卜🤩炸雞炸得香脆 口感唔錯 入面嘅肉質嫩滑 一d都唔鞋 牛油味好香🤤🥤荔枝冰樂 $48味道普通 荔枝味嘅梳打~2個人食2樣嘢已經勁飽 因為個pizza有好多芝士🤣

🍕太陽蕃茄芝加哥薄餅 $183
Pizza係我鍾意既厚批,又厚又鬆軟👍🏼
不過如果配料辣肉腸份量多啲就好🙈

🍗蜂蜜牛油炸雞 6件 $108

🥤荔枝冰樂 $48
味道普通 荔枝味嘅梳打~

2個人食2樣嘢已經勁飽 因為個pizza有好多芝士🤣
2020-12-24 653 瀏覽
泡菜海灣(9吋)💰132賣相好吸引!材料相當豐富~有鮮蝦、蟹柳、菠蘿、火腿、粟米、燈籠椒等⋯餅底用左綠茶麵團製作而成👀入口煙韌!雖然食唔出綠茶嘅味道,但聽起黎好似健康d咁🤣 千島醬、泡菜蛋黃醬同海鮮好夾,超級好味😋😋😋 推介!!蜂蜜牛油秘製炸雞(6件)💰118炸雞上面鋪滿蜂蜜牛油粉,食落甜甜鹹鹹咁🐷 都幾特別~ 餐廳提供左手套,唔怕食到好污糟🙊蜜糖忌廉炸薯條💰78薯條非常香脆!表面已經有蜜糖,再加埋甜忌廉 正 可能個人本身就比較中意食甜野,朋友就話食唔慣甜嘅薯條😹
泡菜海灣(9吋)
💰132
賣相好吸引!
材料相當豐富~

蜂蜜牛油秘製炸雞(6件)
💰118

💰78
薯條非常香脆!表面已經有蜜糖,再加埋甜忌廉
可能個人本身就比較中意食甜野,朋友就話食唔慣甜嘅薯條😹
2020-12-08 966 瀏覽
今晚趁六點後無堂食前黎食pizza呢間鋪一直想試好耐,但次次假日黎都排晒長龍食唔到今晚難得收早少少就過左尖沙咀食今晚得兩個人食,所以都無得叫太多野食我地剩係叫左一個pizza 六件炸雞同啤酒首先要講既係pizza呢度pizza價錢唔貴,只係pizza hit價錢,但質素高過pizza hut多好多倍芝士好多,料好足我地叫左蜜糖杏仁批邊,要咗海鮮味一黎到熱辣辣啲芝士溶晒勁好味,平時我好細食,食一件就夠,今日都食左一件半另外叫左一個峰蜜炸雞🍗 炸雞味道正常 ,但比想像中大件 整體黎講炸雞都唔錯啤酒就正正常常,食得炸雞一定要配啤酒👍🏼👍🏼等限聚令完左,晚市開放返堂食再黎食過☺️☺️
今晚趁六點後無堂食前黎食pizza

呢間鋪一直想試好耐,但次次假日黎都排晒長龍食唔到
今晚難得收早少少就過左尖沙咀食

今晚得兩個人食,所以都無得叫太多野食
我地剩係叫左一個pizza 六件炸雞同啤酒

首先要講既係pizza
芝士好多,料好足

我地叫左蜜糖杏仁批邊,要咗海鮮味

另外叫左一個峰蜜炸雞🍗 炸雞味道正常 ,但比想像中大件
整體黎講炸雞都唔錯

啤酒就正正常常,食得炸雞一定要配啤酒👍🏼👍🏼
等限聚令完左,晚市開放返堂食再黎食過☺️☺️
2020-12-08 466 瀏覽
星期五晚放工約左朋友去尖沙咀食嘢呢間係朋友揀嘅佢話上網睇人哋介紹炸雞幾吸引所以就上嚟試吓驚要等位所以佢去搵位先我去到商場搵咗好耐都搵唔到間舖頭原來要搭lift上🙈🙈叫咗兩隻味道嘅炸雞 芝士同埋蜂蜜牛油芝士係我朋友最愛 我就一般啦我最怕芝士粉呢度啲芝士粉好似唔洗錢咁我改左個名叫2月炸雞因為好似我地上次2月去韓國勁厚雪咁蜂蜜牛油就係我揀嘅甜甜地好正 每次食親韓國炸雞都會揀蜜糖味佢啲炸雞好juicy 雞肉又滑 有下次朋友話 食韓國炸雞就係要配啤酒我就要左蜜糖柚子ade過左一個開心嘅friday night😋
星期五晚放工約左朋友去尖沙咀食嘢

朋友話 食韓國炸雞就係要配啤酒
我就要左蜜糖柚子ade
過左一個開心嘅friday night😋

2020-11-20 1178 瀏覽
星期五夜晚6點幾已經開始多人排隊,入座起限時90分鐘 經典綠茶薄餅系列—芝心maru大哥 ($133)貪新奇諗住試下綠茶薄餅係咩味,薄餅正正常常無咩特別,完全無綠茶味 薯角炭燒雞肉芝加哥(蜜糖杏仁邊)($189)芝士控必叫尼個系列,厚底薄餅包住芝士,邊邊有啲杏仁片同糖霜爆多芝士,中間全部都係芝士!! 蜂蜜蒜泥炸雞($198)蒜泥醬唔辣唔會濃到蓋過其他味,同蜜糖好夾,炸雞好酥脆,唔多炸粉 蜜糖忌廉炸薯條($76)平時通常用酸忌廉,尼間幾特別用甜忌廉薯條好長好大條,脆脆地多薯蓉都幾飽滿
星期五夜晚6點幾已經開始多人排隊,入座起限時90分鐘

經典綠茶薄餅系列—芝心maru大哥 ($133)
芝心maru大哥

薯角炭燒雞肉芝加哥(蜜糖杏仁邊)($189)
芝士控必叫尼個系列,厚底薄餅包住芝士,邊邊有啲杏仁片同糖霜
爆多芝士,中間全部都係芝士!!
薯角炭燒雞肉芝加哥(蜜糖杏仁邊)

蜂蜜蒜泥炸雞($198)
蜂蜜蒜泥炸雞

蜜糖忌廉炸薯條($76)
平時通常用酸忌廉,尼間幾特別用甜忌廉
薯條好長好大條,脆脆地多薯蓉都幾飽滿
韓番燴牛面
2020-10-30
芝心maru大哥
薯角炭燒雞肉芝加哥(蜜糖杏仁邊)
韓番燴牛面
2020-11-06 1409 瀏覽
嚟過好多次Pizza Maru一直係我大愛嘅韓食店!一來尼度嘅炸雞、Pizza、手工啤酒都係好多選擇又高質!二來位置方便於美麗華商場內又唔洗周街企等位.炸雞每次都要叫雙拼無法啦 貪心丫嘛一隻味係唔夠滿足㗎🧀芝士秘制炸雞 拼 🍯蜂蜜牛油秘制炸雞係我食過好多次嘅至愛嘅口味!雞肉好好味 又滑又juicy而佢個外皮真係處理得非常好 又薄又脆沾醬完全係錦上添花!.肉食主義 pizza好正啱晒食肉獸唔係太好pizza嘅我都食咗兩件!
嚟過好多次
Pizza Maru一直係我大愛嘅韓食店!
一來尼度嘅炸雞、Pizza、手工啤酒
都係好多選擇又高質!
二來位置方便
於美麗華商場內又唔洗周街企等位
炸雞每次都要叫雙拼
無法啦 貪心丫嘛
一隻味係唔夠滿足㗎
🧀芝士秘制炸雞 拼 🍯蜂蜜牛油秘制炸雞
係我食過好多次嘅至愛嘅口味!
雞肉好好味 又滑又juicy
而佢個外皮真係處理得非常好 又薄又脆
沾醬完全係錦上添花!

肉食主義 pizza
好正
啱晒食肉獸
唔係太好pizza嘅我都食咗兩件!
  • 炸雞
2020-10-28 1176 瀏覽
我係10月28日晚約19:40到尖沙咀The Mira 的Pizza Maru 晚餐。到了後,給安排了二人座。一切看似正常,但就觀察所見,我們入座前及後,都有兩位的客人獲安排四人座。我女伴覺得奇怪,所以召喚帶位的男同事,想問問可否搬到較闊的枱。但他只回覆可搬到酒巴枱那邊。在追問下,他說是因為那些二人客人有要求坐四人枱,所以他便安排了。我希望您公司明白,如果可以選擇位置,他應該在我們入座時說明,我便會作選擇。而且該男店員態度冷漠,對於我們的提問敷衍了事,完全沒有意慾為顧客提供解決方案及服務。如今飲食業在疫情期間已雪上加霜,如再加上此等劣質服務實是自掘墳墓。本人認為此安排實在有欠公允,我們亦因此敗興離開;在短時間內亦不會再到該店惠顧,我們亦不會建議朋友們到該店光顧。味道可能是其次,服務都是整個用餐體驗的一部分。希望貴公司能嚴肅處理。
2020-10-26 956 瀏覽
因為在附近的酒店有Staycation活動,我們選擇叫餐廳外賣回酒店作為晚餐。以價錢作為標準的話,整體的食物份量略嫌太少,不過味道就令人大為滿意。兩個薄餅的餡料滿佈餅底,醬汁亦非普通的蕃茄醬,而是充滿香草氣味的酸甜開胃醬,令薄餅不容易變膩,入口亦並無乾涸的感覺,每一口的口感和層次複雜,即使餅底位厚批,薄餅亦留有鬆軟質感,加上芝士的組合令薄餅味道更添豐富。炸雞外層醬汁甜而不膩,肉質鮮嫩多汁,每一口咬下的都是滿足。意大利飯有香濃鮮菌味,醬汁濃稠,帶微微的咸香。沙律較為普通,沙律菜類亦不多,感覺不太認真處理,有些菜並未完全切開,菜件太大難以一口放入口中進食。整體而言,主食和小食味道優於一般,薄餅尤其出色,醬汁為菜式增添不少分數。

2020-09-02
40 分鐘 (堂食)
  • 蜂蜜蒜泥炸雞
  • 肉食主義