每次想食pizza 都會諗起依間鋪頭嘅芝加哥pizza,係香港少有食到韓國🇰🇷風味嘅pizza🤤帶子泡菜卡邦尼意粉推介指數🌟🌟🌟賣相幾靚❤️帶子有4塊,都算足料嘅😌食落去無乜泡菜味,同一般卡邦尼意粉無乜分別,隱約會食到泡菜,無乜驚喜。味道其實都幾好食,麻麻地泡菜嘅人都可以試吓。芝加哥薄餅推介指數🌟🌟🌟🌟必食🤤🤤會拉絲嘅薄餅。依款薄餅可以話係近年必點好食嘅新潮薄餅。甜甜地又鹹鹹地嘅味蕾衝擊,真係會上癮👍🏻👍🏻薄餅底口感好似食緊軟綿綿嘅麵包咁,配上配料,再加有濃濃嘅芝士,可以話好好食😌😌手工芝士波推介指數🌟🌟🌟🌟鍾意食芝士嘅人一定會鐘意食🤤❤️外皮炸得非常鬆脆👍🏻👍🏻

帶子泡菜卡邦尼意粉
推介指數🌟🌟🌟

芝加哥薄餅
推介指數🌟🌟🌟🌟
手工芝士波
推介指數🌟🌟🌟🌟
鍾意食芝士嘅人一定會鐘意食🤤❤️外皮炸得非常鬆脆👍🏻👍🏻
三個女仔黎食,叫左一個pizza ,半份炸雞同青口,再每人一杯野飲,每人除開220蚊岩岩好夠飽本身對炸雞同pizza無乜好感,覺得好,但食完之後觀感大改!三個都比好評Pizza個樣好靚~唔大份,對比起傳統食開pizzahxx 個d pizza,呢個真係好!好!食!!!!!出色一百倍。有d蜜糖係底,又有拉絲芝士,估佢唔到,但又唔會太甜或太溜。炸雞夠晒脆 勁熱!青口個汁好出色,想成個倒入口。 三樣都清到渣都無正。
岩岩好夠飽
本身對炸雞同pizza無乜好感,覺得好[行],但食完之後觀感大改!三個都比好評

正。
2021-06-20 258 瀏覽
呢間韓國pizza 炸雞店算係希慎熱門嘅餐廳,印象中長期有人排隊,網上評價亦好好,今次一於黎試下質素如何。6點幾到場入座率已經有9成,可以用The Gulu app拎飛先。等左15-20分鐘左右終於有野食,⭐️蜂蜜牛油秘製炸雞⭐️賣相好,皮係脆嘅,味道亦好好,但…有種啃骨多過食肉嘅感覺…可以話係我食過最少肉嘅炸雞…浪費咗個味道。⭐️Maru紫蘇炸魷魚圈⭐️個人覺得濃味左d,粉唔算厚但魷魚偏硬同幼身,不推介店名有Pizza一字,Pizza終於無讓人失望,由於無香芒海鮮,改咗點⭐️群蟹派對pizza⭐️,新鮮現焗,熱辣辣,料足幾好食。另外飲品點咗⭐️荔枝冰樂($48)⭐️正正常常荔枝梳打咁。整體來說味道ok, Pizza無得輸, 雞偏多骨(係其他食評都見到呢個問題),炸物我諗西餐店會出色好多。
呢間韓國pizza 炸雞店算係希慎熱門嘅餐廳,

蜂蜜牛油秘製炸雞(6pcs)

⭐️Maru紫蘇炸魷魚圈⭐️
個人覺得濃味左d,粉唔算厚但魷魚偏硬同幼身,不推介

Maru紫蘇炸魷魚圈

群蟹派對pizza(9吋)

另外飲品點咗⭐️荔枝冰樂($48)⭐️正正常常荔枝梳打咁。

群蟹派對pizza(9吋)
2021-06-18 277 瀏覽
日日要返工,日日要食lunch,唔一定日日有飯腳。今日就一人搵食,pizza係至愛名單之一,但又唔多飯腳愛食,咁呢度lunch有一人pizza餐就來一試。好多年前係11樓food court食過已經知佢最正係個餅底,真係新鮮即製兼好軟熟,轉咗獨立舖,價錢係貴咗不過水準仲係度。前菜要沙律,清清地有D檸檬汁,但食落好似過甜,唔知係咪以前太酸廚房加糖重手咗,食完未夠開胃等多十零分鐘pizza到,嘩,賣相好靚,切開有拉絲,焗得夠熱又唔燶,細食女士要食晒可能有D吃力,但不知不覺會KO咗成個,因為好好味
日日要返工,日日要食lunch,唔一定日日有飯腳。

2021-06-15 168 瀏覽
未到過這店的時候,曾經有個迷思。叫𝗣𝗶𝘇𝘇𝗮 𝗠𝗮𝗿𝘂最有名的就是𝗣𝗶𝘇𝘇𝗮,到店不吃𝗣𝗶𝘇𝘇𝗮,而吃成行成市的韓式炸雞,不覺得是件很奇妙的事嗎?這店經常大排長龍,基本上我是想去很久,但都因為那條人龍而卻步。最近終於有機會一試了!🐔芝士秘製炸雞 𝟲件/ $𝟭𝟭𝟴 - 𝟭𝟮件/ $𝟭𝟵𝟯邪惡指數爆燈,皮脆肉嫩,連肉汁的都熱滾的,要小心爆汁!每件炸雞都大方灑滿芝士粉,一口接一口沒有停頓點。原本以為芝士粉因為乾身吃起來會嗆口,但可能因為肉汁豐富的關係,與芝士粉融合來一起,和諧非常。🍕韓國烤肉芝加哥 𝟵” $𝟭𝟴𝟲即叫即整,等待的時間總是難捱的。衝著雙倍𝗠𝗼𝘇𝘇𝗮𝗿𝗲𝗹𝗹𝗮 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲和韓國烤肉而點的,結果也沒有讓我失望。滿滿芝士鋪滿批邊和批底,熱騰騰上桌,一切一拉,看到那個拉絲,芝士控表示非常滿足。每件都有韓國烤肉,拌隨蕃茄同辣肉腸一口吃,可口惹味不覺得膩。值得一讚牛肉沒有因為烤過而變牛肉乾,還真吃得到有韓式調味和濃牛味。

🐔芝士秘製炸雞 𝟲件/ $𝟭𝟭𝟴 - 𝟭𝟮件/ $𝟭𝟵𝟯

🍕韓國烤肉芝加哥 𝟵” $𝟭𝟴𝟲
2021-06-13 347 瀏覽
Pizza Maru 係一間我夢寐以求一直好想去食嘅pizza店,最吸引我就係佢嘅芝加哥pizza,明顯我就係芝士控 + pizza控😆。我6月生日,3月就計畫要來 Pizza Maru 做生日。我住九龍區嘅,原本諗住去尖沙咀分店的,可惜我5月翻查尖沙咀店時,發現它已經結業了,當時有一種無法形容的心痛和無奈😭😭😭,在此祝福 Pizza Maru生意興隆,希望咁高質嘅 pizza 店唔好消失。幸好佢仲有銅鑼灣店和荃灣店,結果我就去咗銅鑼灣喇😉。我哋叫左 : 韓國烤肉芝加哥 pizza $186,泡菜海灣 pizza 9串 $142,蜂蜜蒜泥炸雞 $123,半半炸雞套餐(蒜香甜辣秘製炸雞/蜂蜜牛油秘製炸雞)$223,水蜜桃梳打 $48 和可樂 $38。食 pizza 炸雞梗係要飲有氣飲品啦,配水蜜桃梳打,可樂。今日係星期日,我哋所有野都係單點嘅,呢個價錢食到兩種 pizza 三種炸雞連嘢飲,最重要係啲嘢好好食,所以我覺得物超所值。非常滿足的生日飯 ,Thank you。

,在此祝福 Pizza Maru生意興隆
,希望咁高質嘅 pizza 店唔好消失。

幸好佢仲有銅鑼灣店和荃灣店,結果我就去咗銅鑼灣喇😉。

我哋叫左 :

韓國烤肉芝加哥 pizza $186,
泡菜海灣 pizza 9串 $142,
蜂蜜蒜泥炸雞 $123,
水蜜桃梳打 $48 和可樂 $38。

韓國烤肉芝加哥 pizza

泡菜海灣 pizza

蜂蜜蒜泥炸雞

半半炸雞套餐(蒜香甜辣秘製炸雞/蜂蜜牛油秘製炸雞)

。非常滿足的生日飯 ,Thank you

2021-06-13
15 分鐘 (堂食)
午餐
慶祝紀念
生日
韓國烤肉芝加哥 pizza
泡菜海灣 pizza
蜂蜜蒜泥炸雞
半半炸雞套餐(蒜香甜辣秘製炸雞/蜂蜜牛油秘製炸雞)
2021-06-13 186 瀏覽
Weekend約朋友出銅鑼灣行下街傾下計,隨便揀左間有位唔需要等嘅餐廳,估唔到幾有驚喜大概1330到,店內約坐8成滿,位與位之間算寬敞,唔會好逼。因為間舖頭叫pizza maru,當然要試下pizza啦!首先我地叫左 群蟹派對食pizza最緊要夠熱同脆,佢絕對兩者兼備。蟹肉當然唔會比好多你啦,但至少每片slice都有,pizza唔係韓式pizza,唔辣係tomato sauce base,少少酸,我同frd share呢份pizza都唔會覺得好漏,regular size對女仔黎講啱啱好。除左pizza必食,炸雞都一定唔可以錯過!我地叫左蒜香甜辣秘製炸雞雖然唔係炸雞達人,但都算食過晒大部分香港出名嘅炸雞店,呢間絕對推薦!好多有名氣嘅炸雞店都有一個通病,就係好柴又唔juicy,呢間炸雞炸得好好,入面仲保持到雞肉嘅嫩滑,成舊雞都好有光澤,唔係啲擺左勁耐拎出黎比你嘅貨色!醬料都值得讚下,未去到傳統韓式炸雞個種酸酸甜甜,有番少少外國甜辣嘅口味,好好食!另外我同朋友都各自叫左杯飲品,呢款係peach lime,叫左少甜,所以味道啱啱好!亂打亂撞揀嘅餐廳有意外驚喜,pizza炸雞都係水準之上,下次

亂打亂撞揀嘅餐廳有意外驚喜,pizza炸雞都係水準之上,下次會想試下佢嘅pasta!仲想讚下班waiters,好nice同有禮貌!

2021-06-13 103 瀏覽
真係好掛住韓國嘢食嘅話 pizza maru 真係一個好好嘅選擇 佢嘅韓式薄餅真係好食到街知巷聞 炸雞同薄餅都係即叫即整 雖然等耐少少 但熱辣辣咁食真係好正啊!《韓國烤肉芝加哥薄餅》 朋友仔介紹咗依款芝加哥薄餅比我 我心諗咩係芝加哥薄餅 一食先知原來佢就好似平時食開嘅芝心批 仲要有好強嘅拉絲效果! 啲牛肉仲要係牛𦟌嗰部分 食落好軟淋 唔會烘到乾曬! 必食!《南瓜忌廉軟殻蟹意大利飯》 一見到佢有軟殻蟹就好有衝動想要 意大利飯好鬼入味 啲南瓜同忌廉同個飯好好咁配合咗 加咗南瓜中和返 所以唔會話好油膩!正《蜂蜜牛油秘製炸雞》 因為係即叫即整嘅關係 個炸雞真係好脆好香 雞肉都仲要好滑!正啊《蜂蜜牛油秘製炸雞》 因為係即叫即整嘅關係 個炸雞真係好脆好香 雞肉都仲要好滑!正啊《荔枝馬格利酒》 馬格利酒本身都唔算話難入口 再加上加咗荔枝糖漿 令到佢更加容易入口 凍冰冰咁飲都真係好爽!小Tips: 大家可以係 app 到攞定飛 咁到時就唔洗等咁耐啦!

《韓國烤肉芝加哥薄餅》

《南瓜忌廉軟殻蟹意大利飯》

《蜂蜜牛油秘製炸雞》

《荔枝馬格利酒》

2021-05-31
2021-06-12 218 瀏覽
呢間餐廳係我哋覺得全港最好食嘅韓國餐廳🤩佢出名食芝士拉斯Pizza同埋炸雞🍗🍗食咗一次就上咗癮🤤🤤我哋每次嚟都會叫韓國烤肉芝加哥pizza😚芝士控一定要食🧀🧀佢係芝心批嚟嘅 pizza🍕 圍邊有超級多芝士😋咬落去芝士味濃🤤同埋佢係甜甜地嘅中間嘅醬汁係蕃茄醬🥰唔會太酸😗配埋烤肉同辣肉腸 口感豐富😋😋真係超級好食‼️呢度嘅韓國烤肉芝加哥pizza平時係好多拉絲嘅😗😗不過我哋今次食嘅時候唔知點解就冇乜拉絲😢😢同埋呢個pizza要多啲人一齊食😚如果唔係就會有啲滯🧐我哋亦都會叫炸雞雙拼😝可以叫唔同嘅味道嚟試吓🤗最鍾意食佢嘅蒜香牛油秘製炸雞同埋蜂蜜牛油味秘製炸雞😚佢嘅炸雞炸得外脆內軟😍😍蜂蜜牛油味食落甜甜地😛好重芝士粉嘅味🧀而蒜香牛油係甜甜酸酸嘅😗仲有少少辣😚咁樣食落就唔會太膩🥰非常惹味‼️不過除咗雞髀之外其他肉都有少少鞋🤓如果佢有得揀全雞髀就好啦🤔總括而言呢度食物質素超級高🤩🤩服務都幾好😝呢間餐廳真係極力推介俾大家‼️‼️😋 好味:9.01/10🤑 價錢:8.00/10🤗 服務:8.29/10😝 環境:7.92/10😚 衞生:7.62/10🤩 整體:9.00/10

😋 好味:9.01/10
🤩 整體:9.00/10
韓國烤肉芝加哥薄餅
韓國烤肉芝加哥薄餅
2021-06-11 165 瀏覽
終於去咗食傳說中嘅pizza maru喇,foodie朋友介紹咗好耐,但係我一直驚冇位要排好耐隊所以唔敢去食,難得今日早收工,拿拿臨去攞位先。不過要埋怨一下希慎廣場嘅lift,好鬼麻煩,冇得直上13樓😒好彩夠早,完全唔洗等位,不過有限時90分鐘,不過如果唔飲酒,時間絕對夠食。一打開menu,見到好多款pizza,真係睇到眼花,口味太多又隻隻都想試,最後揀咗。。。因為呢隻最多配料。另外仲叫咗份炸軟殼蟹。軟殼蟹其實炸得幾好,不過冇醬料,感覺dry咗少少,加啲蜂蜜介末醬或者千島汁都會好好多。至於個pizza,真係好多好多好多芝士🤣我鍾意食芝士所以覺得好滿足,但係朋友就覺得淨係食到芝士味,食唔到其他味,連餅底都食唔出。不過無論如何,咁hit嘅嘢一定要試吓😊
2021-06-09 130 瀏覽
今日收工約左朋友嚟希慎廣場食晚飯,平日夜晚嚟食,餐廳都幾多人,要等一陣先有位入座。蜜糖柚子花園比想像中更大盤既沙律,配料極之豐富,有菠蘿,車里茄等配蜜糖柚子沙律醬,清新得嚟非常開胃。而核桃同杏仁片為成盤沙律增添更豐富既口感。蒜香甜辣秘製炸雞 + 蜂蜜牛油秘製炸雞揀左一碟12件既雙拼炸雞,兩款都係醬汁偏甜,唔算好辣既炸雞。外層炸得金黃香脆,入面既雞肉都算嫩滑。漁夫蕃茄燴海鮮(配脆包)海鮮相對普普通通,脆包沾埋醬汁一齊食都幾惹味。Lychee MakgeolliMakgeolli係韓國既一款米酒,味道甜左啲,荔枝同酒味都唔算好突出,勝在夠冰凍又大杯,可以同朋友舉杯暢飲。

蜜糖柚子花園

蒜香甜辣秘製炸雞 + 蜂蜜牛油秘製炸雞

漁夫蕃茄燴海鮮(配脆包)
海鮮相對普普通通,脆包沾埋醬汁一齊食都幾惹味。

Lychee Makgeolli
2021-06-01 235 瀏覽
超多人,都等咗幾耐,排隊起碼半個鐘。食第二次,都系咁多人為左佢個pizza嚟好有咬口淨系掛住佢個pizza 幾特別 但好邪惡。個pizza幾易飽肚味道好 口感好兩個人食叫咗一個小食加一個Pizza已經好飽 嗌嘢食到上菜都等左好耐,感覺人手好吾夠下
超多人,都等咗幾耐,排隊起碼半個鐘。
食第二次,都系咁多人
為左佢個pizza嚟
好有咬口
淨系掛住佢個pizza 幾特別 但好邪惡。
個pizza幾易飽肚
味道好 口感好
兩個人食叫咗一個小食加一個Pizza已經好飽
嗌嘢食到上菜都等左好耐,感覺人手好吾夠下
2021-06-01 232 瀏覽
位於銅鑼灣希慎廣場既呢間Pizza Maru位於13樓,算係商場入邊最高果幾層,而呢間餐廳主打韓式pizza,將西餐加上一啲韓式元素係入邊,都係一種幾特別既fusion菜~而餐廳既選擇都係以韓式薄餅為主,而今次就叫左一份泡菜卡邦尼意粉,泡菜炸芝士球同燒雞薯仔角薄餅~首先泡菜卡邦尼意粉個味道都唔錯,將平時食開既卡邦尼意粉加上一啲泡菜,會令個味道既層次更加豐富,加上泡菜既辣之後可以中和返平時食卡邦尼意粉既滯,味道亦無乜唔夾~而泡菜炸芝士球都做得幾好,首先食炸嘢最忌啲食物太油膩,咁樣的話會食小小就好滯,而呢間既炸芝士球唔會太油,炸既火候亦剛好,食落依然都係脆,而入面既芝士係混合左啲泡菜,食落就更加惹味~而個燒雞薯仔角薄餅都做得好好食,薄餅既外邊灑滿左糖霜,而入邊既pizza邊亦係有芝士的,而個薄餅既味道唔錯,上面既燒雞配合埋醬汁都幾好食,而薯仔亦十分夾pizza既味道,整體來講算係水準之作👍🏻總結嚟講呢間既韓式薄餅店味道都真係好食,而將西餐加入韓式既口味的確係好新鮮,而味道的確係出色,絕對係下次可以再嚟食既店舖👍🏻

2021-05-30
2021-05-23 253 瀏覽
📍Pizza Maru 🎗️說了二訪就二訪的店😏在我版面會出現一次以上,或是明刀明鎗說值得二訪的店,就是推。這次依然帶上媽咪來喝杯,也點同款但味道不同的🍕泡菜海灣芝加哥薄餅(蜜糖杏仁邊)也是不錯呢,就汁多了一點讓底皮有點軟掉,但這個拉絲效果依然如照片一樣吸睛,吃不完帶回家再氣炸一下連底皮都脆回來🤣因為喜歡餅皮鹹甜鹹甜的鬆脆而帶麥香,這次我有認真看他們的menu(往右滑到尾會看到店家詳細介紹那Pizza餅皮)🐥蜂蜜牛油秘制炸雞仍舊很好酥脆,帶甜的,很下酒。🍺韓國生啤問了店員這次也是只有joker跟cherry,所以直接無懸念地選joker。「Joker Golden Pale ale 」帶偏有特殊香味的啤酒花,清爽適合夏天🐙maru紫蘇炸魷魚圈夾雜有紫蘇的香氣,不太濃味好下酒💲約250@人🏡香港楊屋道荃新天地一期UG28及30號#炸雞 #荃灣新店 #pizza #韓國餐廳#hongkong #hkgirl #hkinfluencer #influencer #hkkol #kolhk #foodie #foodiehk #hkfoodie #foodies #香港女生 #香港甜品 #
📍Pizza Maru 🎗️
說了二訪就二訪的店😏

🍕泡菜海灣芝加哥薄餅(蜜糖杏仁邊)

🐥蜂蜜牛油秘制炸雞
仍舊很好酥脆,帶甜的,很下酒。
🍺韓國生啤
🐙maru紫蘇炸魷魚圈
夾雜有紫蘇的香氣,不太濃味好下酒

💲約250@人
🏡香港楊屋道荃新天地一期UG28及30號

#炸雞 #荃灣新店 #pizza #韓國餐廳
#hongkong #hkgirl #hkinfluencer #influencer #hkkol #kolhk #foodie #foodiehk #hkfoodie #foodies #香港女生 #香港甜品 #美食 #香港美食 #美食分享 #美食推薦 #美食日記 #黃色經濟圈 #黃色餐廳 #黃色小店 #荃灣美食 #荃新天地 #好物分享 #好物推薦 #pizzamaru #poyeefoodie
2021-05-18 408 瀏覽
今日約左朋友黎銅鑼灣行街 見呢間有位而自己本身又想食 就walk in入黎食😋🍕 其實好耐之前已經食過 不過果陣時仲係樓下food court 印象中佢個辣肉腸pizza好好食🥳今次黎到見有午餐set 就叫左2個lunch set share黎食👯‍♀️ 叫左個青醬雜菌意粉 賣相唔錯 但明明menu度冇辣椒仔圖案 諗住唔辣 不過食落都比較辣🥵🥵🥵 雜菌唔算太多 但整體味道都可以 唔算太有驚喜 如果有雞肉更好🐣🐔至於Pizza方面就叫咗BBQ醬雞肉小蕃茄粟米Pizza 賣相非常吸引 雞肉都好惹味 不過如果芝士可以再多啲會更正 今次好似拉絲唔到😟 同埋Pie底係薄Pie底🥺 不過味道都唔錯 $100樓下包埋湯真係超值😏餐湯方面係豆腐粒味噌湯 不過食西餐(韓餐?)配味噌湯就有少少奇怪🙃 同埋個午餐係唔包飲品 要另外要加20蚊配冰茶 冇影相哦🙆🏻‍♀️

2021-05-17