2021-05-07 5863 瀏覽
🏘熊妹經常出去同豬朋狗友食飯,今次轉轉主角,輪到同阿豬媽同卡肥大大去食好西喇。📌韓國引入嘅薄餅店《Pizza Maru》都大熱左好幾年🔥,熊妹一直都好想試,但未有恭維,今次肉食獸卡肥同大食阿豬媽就大有口福啦。‪📌7:00‬晚飯時間,又唔俾book位,銅鑼灣分店就當然大排長龍🚶‍♀️🚶🏻‍♂️,都排左差唔多一個鐘先有位入得。📌店舖就都幾大,大概有十幾廿張方形四人枱,仲用埋餐廳外面門口位置,但都好爆🈵,所以晚餐時段限時90分鐘。📌講明薄餅店就梗係有好多款式嘅薄餅啦,其中最大熱嘅係芝加哥薄餅,芝士🧀係澎湃到湧晒出嚟,真係手連口都兜住。📌熊妹發現有呢個新推出嘅肉食薄餅🍕,每日限量20份,喺枱上面一張小小嘅餐牌棟喺度,唔知係咪因為材料有限,限量發售,所以唔極力宣傳?📌仲有多款口味的炸雞,真係見到都流晒口水。🤤📌飲品方面有韓國最出名嘅Makgeolli🍶同埋韓國啤酒🍺,價錢都唔便宜架,要$7、80一杯。經典五行,$208呢款限定新推出嘅薄餅望個樣已經好吸引,五行就包括五款餡料,分別係韓式燒牛肉一格🐮,粟米一格🌽,辣肉腸一格🐷,薯角🥔、煙肉一格🥓同埋香辣雞肉一格🐥。下面就鋪滿馬蘇里拉芝士同埋車打芝士,然

📌仲有多款口味的炸雞,真係見到都流晒口水。🤤

經典五行
經典五行,$208
呢款限定新推出嘅薄餅望個樣已經好吸引,五行就包括五款餡料,分別係韓式燒牛肉一格🐮,粟米一格🌽,辣肉腸一格🐷,薯角🥔、煙肉一格🥓同埋香辣雞肉一格🐥。下面就鋪滿馬蘇里拉芝士同埋車打芝士,然後係番茄醬底🥫,跟住就係煙煙韌韌嘅麵包薄餅底。

每格味道都各有特色,韓式燒牛肉配上燒牛肉燒烤醬,味道甜甜地;粟米撈上芝士同埋蛋黃醬,味道爽口;辣肉腸撈芝士蕃茄醬不嬲都係薄餅嘅餡料,經典口味;薯角同煙肉味道簡單啲;香辣雞肉撈韓式辣醬,呢格味道就辣啲。一個薄餅可以食到五個口味,實在太滿足了吧!

阿豬媽就鍾意經典嘅辣肉腸口味,卡肥大大就覺得韓式牛肉比較特別,熊妹就偏好香辣雞肉,辣辣地,真係鹹魚青菜,各有所愛!大家鍾意就得啦!💕
火辣秘製炸雞
火辣秘製炸雞(六件),$118
炸雞梗係要食撈醬嘅炸雞先好味啦!個個都食得辣,咁就要試吓呢款火辣炸雞啦!六件雞唔係俾晒雞鎚㗎!仲有雞翼同雞胸,大概係半隻細雞嘅份量啦。

辣醬又唔算太辣喎!炸雞皮好脆,撈咗醬之後都仲係食到脆脆地,雞肉唔係話好滑但又唔算太鞋口,仲有啲肉汁,驚雞肉冇乜味又可以再撈下啲辣醬,唔錯,

蜂蜜蒜泥炸雞
蜂蜜蒜泥炸雞(六件),$123
卡肥係蒜蓉嘅愛好者,蒜泥炸雞當然唔放過啦!

嘩!真係極級香嘅蒜蓉味🧄,啲醬撈上炸雞上面,啖啖都係蒜泥味,而炸雞入面嘅味道就差唔多。

熊妹就真係頂唔順啦,卡肥同阿豬媽就盛讚,好快就清左。

Scholar Belgium Blonde
Scholar Belgium Blonde,$82
阿豬媽話食炸雞梗係要配啤酒啦,咁先至係韓國嘅風味。究竟係邊度學返嚟㗎?係咪睇得韓劇太多?

呢杯啤酒🍺係偏向清甜嘅檸檬味,幾易入口喎!果味重啲,就唔係偏向麥味,所以阿豬媽自己都飲得晒。

Lychee Makgeolli
Lychee Makgeolli,$78
熊妹推介卡肥飲Makgeolli因為係韓國嘅特產。

荔枝就即係甜甜嘅糖水味,本身Makgeolli就係甜嘅米酒🍶,所以夾埋一齊更加甜甜地,可以一解pizza炸雞嘅油膩。

📌食物比較特色,味道又好味,係價錢偏貴咗少少🔝,而且只有散叫無套餐,幾個月食一次都可以嘅,好味嘅食物都係少食多滋味啦。
2021-04-09
50 分鐘 (堂食)
經典五行
火辣秘製炸雞
蜂蜜蒜泥炸雞
Scholar Belgium Blonde
Lychee Makgeolli
🍴韓國人氣西韓fusion菜朋友聚餐之選👭▫️前排係尖沙咀開左Pizza Maru,呢間係韓國人氣西韓fusion菜餐廳,上網見到佢個pizza係超級厚批就比佢吸引左黎食啦🤩呢到環境舒適,最岩三五知己,同幾個朋友黎呢到聚餐㗎啦~▫️蒜香甜辣x蜂蜜牛油秘製炸雞🍗(Half and Half) ($218)個炸雞係皮脆肉嫩,而且真係超多醬😍!超多芝士粉!佢啲芝士粉係令你食上癮,令你忍唔住一點再點🤤▫️薯角炭燒雞肉芝加哥pizza🍕($189)Pizza係蜜糖杏仁批,真係超級厚批😍!為食兔真係勁鍾意食厚批!所以呢個批對我來講真係超正!裏面重有好多芝士,係勁量Mozzarella Cheese同芝士條🧀係超級拉芝!仲有忌廉芝士慕絲、炒洋蔥、蘑菇、香雞、薯角同蕃茄,好味個pizza hxx好多😂其實個pizza有九吋咁大,所以兩個人食都係唔會食得晒,最啱三四個人share黎食▫️韓風蟹肉塔($138)係以蟹肉、椰菜、青瓜、牛油果、泡菜、蛋黃醬製成的,味道好重蟹肉味😋都食得出係以真蟹肉黎整🤪感覺好fresh~而旁邊嘅黑米炸薄餅口感係偏硬身,類似法包咁,但估唔到係帶點煙韌,幾岩我口味😍再撈埋沙律醬一齊食,好
🍴韓國人氣西韓fusion菜朋友聚餐之選👭
▫️
薯角炭燒雞肉芝加哥pizza🍕($189)
▫️
韓風蟹肉塔($138)
係以蟹肉、椰菜、青瓜、牛油果、泡菜、蛋黃醬製成的,味道好重蟹肉味😋都食得出係以真蟹肉黎整🤪感覺好fresh~而旁邊嘅黑米炸薄餅口感係偏硬身,類似法包咁,但估唔到係帶點煙韌,幾岩我口味😍再撈埋沙律醬一齊食,好正😋
▫️
紫蘇炸魷魚圈($83)
魷魚圈面頭淋上了洋蔥醬,味道正正常常不過炸皮有點厚。
▫️
脆炸章魚仔($85)
味道正正常常,不過都係炸皮好厚🙊
地址:
荃灣楊屋道1號荃新天地1期UG樓28 及30號舖。
銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場13樓1302舖。
尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場一期食四方4樓408號舖。
▫️
為食指數:7(10分為最多)
抵食指數: 7
▫️
啲間鋪評價都好高分,之前睇個名寫住pizza一直誤會左係正宗意大利菜,完全無諗住係韓國菜。見到相同埋啲評價,真係忍吾住試,同想像中一樣禁好食,大家有興趣真係要試下-🧏🏻‍♀️溫馨提示:如果一大班人非常推薦嘅餐廳,因為款或同類型都好多,而且野食都偏膩胃,所以岩曬一家大細或者同好姊妹一齊嚟試啊。大家可以試下佢地嘅炸雞,新鮮熱辣嫁,炸雞真係韓國首選美食啊🥳-▪️薯角炭燒雞肉芝加哥 $189▪️蒜蓉番茄蟹肉意粉 $163-#薯角炭燒雞肉芝加哥 Pizza嘅size係9吋左右,雖然唔係好大塊但已經好夠飽,一個人一定食吾曬,所以可以兩個或者三個share食,禁就岩岩好,因為Pizza 裡面有勁多芝士,就連個Pizza 底都有芝士包住,表面配料連埋雞肉同薯角,睇個樣都知幾禁多料,BBQ醬汁同蜜糖杏仁邊,甜甜地嘅配搭,令成個Pizza口感層次提升,啲芝士仲要勁拉絲😍#蒜蓉番茄蟹肉意粉嚟到聞落去已經勁濃郁嘅番茄醬味,再加上蒜嘅的配搭,真係愈食愈有胃口,配料都超多,香菇、磨菇、洋蔥等等,靠吾同配料調味,非常入味,唯一少少失望就係蟹肉比較少————————————————————-—————-📍Location
▪️薯角炭燒雞肉芝加哥 $189

📍Branch Store
尖沙咀/荃灣
🕙Business hours
12:00pm-11:00pm
𝖂𝖊𝖑𝖈𝖔𝖒𝖊 𝖘𝖍𝖆𝖗𝖊 𝖞𝖔𝖚𝖗 𝖋𝖊𝖊𝖑𝖎𝖓𝖌𝖘 ✍🏻
2021-04-09 764 瀏覽
其實pizza maru我已經食左好多次,今日行開銅鑼灣突然想食炸雞,就決定再食pizza maru,今日係平日,而且時間都係6點幾,所以門口無人等位,一坐低見到佢推出左新嘅pizza,當然要食啦,「肉食五行」有牛小排、法蘭克福腸、燻雞肉、香辣雞肉、韓式燒牛肉等。兩個人再叫左份half half炸雞,叫左芝士同甜辣口味,食左幾次都係甘好食。之後上個pizza就真係有驚喜,五隻味,全部都好好食,牛仔排pizza好香,韓式牛肉上面加左青辣椒,令到個味更豐富,推薦大家試下!
2021-04-07 691 瀏覽
閒日晚市至少等一個鐘先有得入座!!但無計啦,見到拉曬絲嘅pizza真係好想試😛唯有乖乖地企到等好彩無令我失望☺️個pizza又幾好吃個餅底又淋又香,厚度剛剛好💯中間夾住滿滿嘅芝士吃落又唔會覺得好(漏),個(漏?)字唔識打😐可惜嘅係pizza上面嘅辣雞應該唔太新鮮,有啲扣分!仲有一定要襯熱吃喔!凍咗d芝士就會硬曬,同熱吃差好遠~所以唔太建議嗌外賣!!另外炸雞都唔差個人認為蒜香甜辣口味炸雞好吃d蜂蜜牛油口味就較為普通。美中不足嘅係,我仲未嚟得切嗌耶飲,就截咗單😣望住兩位朋友炸雞配啤酒,我就飲水配pizza,有啲dry😕差甘啲耶囉🥲
好彩無令我失望☺️個pizza又幾好吃
個餅底又淋又香,厚度剛剛好💯中間夾住滿滿嘅芝士
個人認為蒜香甜辣口味炸雞好吃d
蜂蜜牛油口味就較為普通。
辣雞芝加哥

Hot Chilli Chicken Chicago

Maru 凱撒沙律

蒜香甜辣秘製炸雞

蒜香甜辣秘製炸雞(6件)

蜂蜜牛油秘製炸雞(6件)

2021-04-01
80 分鐘 (堂食)
辣雞芝加哥
Hot Chilli Chicken Chicago
Maru 凱撒沙律
蒜香甜辣秘製炸雞
蒜香甜辣秘製炸雞(6件)
2021-04-03 614 瀏覽
之前喺網上面見到好多人都介紹佢嘅芝心批,於是一於帶埋個朋友一齊去試吓佢嘅芝加哥薄餅,果然值得特登出去銅鑼灣一試😆———薯角炭燒雞肉芝加哥 $189呢個芝加哥薄餅份量超大,兩個人食一個已經好飽🤤佢仲有蜜糖杏仁邊,甜甜地幾得意😋佢啲薯角同埋炭燒雞肉煮得好香口,中間嗰層嘅拉絲芝士冇得頂,芝士控必試!而且個pizza一定要趁熱食,咁先食到佢雖然原始最好味嘅味道😍

———
薯角炭燒雞肉芝加哥 $189
2021-03-29 470 瀏覽
8點幾黎到希慎搵野食,見到PIZZA MARU,平時去親都好多人排隊,今日竟然咁岩無人排,不過入去坐低無耐又有人龍了,好好彩兩個人食亦在食唔多,唯有食住一部分先啦,下次再黎過!!$148 香芒海鮮 9吋開頭都好擔心會好濟,始終成9吋PIZZA得兩個人食仲要有埋炸雞不過黎到原來個批底唔係厚個種,係薄薄地,又未去到脆個種,好正. 岩岩好. 好多海鮮係上面,有魷魚,帶子,蝦,芒果仲有西蘭花上面係燒肉汁 同埋紫洋蔥同蘑菇呀 食落口感好豐富. 好正$218 12件 半半炸雞係香港過食過GXXXXX既炸雞 當時覺得驚為天人好吃,其後吃NEXXXXXX既炸雞...跌到谷底...今次再試呢個...有驚為天人..但.. 份量唔夠喉既感覺..半半炸雞只有5款口味選擇 兩者都係炸得好JUICY同埋熱辣辣. 不得了呀蜂蜜牛油 我以為真係蜂蜜+牛油 痴立立個種 原來係上面既粉 不過都好好食甜辣炸雞 隻醬係韓國既味道呀...不過佢雞份量係偏小而且細隻,唔太多肉. 所以食完無GOXXX個間咁滿足.但味道絕對係差唔多~$48左邊係Pineapple tea. $82右邊係cherry flavor beer.啤酒唔夠
兩個人食亦在食唔多,唯有食住一部分先啦,下次再黎過!!

$148 香芒海鮮 9吋
不過黎到原來個批底唔係厚個種,係薄薄地,又未去到脆個種,
上面係燒肉汁 同埋紫洋蔥同蘑菇呀 食落口感好豐富. 好正

$218 12件 半半炸雞
係香港過食過GXXXXX既炸雞 當時覺得驚為天人好吃,
其後吃NEXXXXXX既炸雞...跌到谷底...
甜辣炸雞 隻醬係韓國既味道呀...
但味道絕對係差唔多~

啤酒唔夠凍,但飲落口甜甜地,好易入口.
2021-03-28 5657 瀏覽
🇭🇰Pizza Maru·我唔知原來呢一間咁多人 我地差唔多6點半去到 坐低冇耐已經要開始排隊 真係超多人🤣·薯角炭燒雞肉芝加哥(蜜糖杏仁邊)$189呢個我想食好耐㗎啦 佢完全就係你幻想佢個味道完全冇失望😍😍佢個芝士真係奶勁拉絲 而且佢無想像中咁漏 雖然都係好飽度😂我超鐘意佢個BBQ汁 好夾個芝士🤤不過佢啲雞肉有啲吝嗇每一片先得一舊仔 而且佢啲雞肉偏乾身 個薯角都OK嘅不過就唔係好脆🙊我最鍾意佢個蜜糖杏仁邊 佢係甜甜地咁 而且佢入面啲芝士比鋪喺面既更加熱辣辣 所以口感更正🤤🤤·lychee makgeolli $58 l lemon lime & bitters $68呢兩杯嘢飲都超好飲 佢個荔枝味好真 唔係嗰啲好假嘅syrup味 超級好飲 不過pizza一齊食嘅時候我就覺得有啲太甜🤭反而個lemonade就超夾 因為佢係清爽啲既 好似檸檬茶咁🍋·#rbyeat#rby韓國菜#rby銅鑼灣 #rby尖沙咀 #rby荃灣·📍銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場13樓1302舖📍尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場一期食四方4樓408號舖📍荃灣楊屋道1號荃新天地1期UG樓28及30號舖
🇭🇰Pizza Maru

📍銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場13樓1302舖
📍尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場一期食四方4樓408號舖
📍荃灣楊屋道1號荃新天地1期UG樓28及30號舖
2021-03-23 514 瀏覽
服務質素欠佳,食完1分鍾後沒收所有碗碟,不會加水,坐下位後至食完的整個過程不夠40分鐘,在客人未有叫埋單的情況下,待應立刻放下單據叫客人埋單,及每2分鐘過來看一次付款沒有😭
2021-03-19 706 瀏覽
鐘意食芝士嘅朋友一定要嚟呢度試吓因為有好多唔同嘅芝士菜式首先叫咗個韓風蟹肉塔 -138唔好睇佢細細個,食落都啖啖蟹肉,足料烤薄餅唔係脆卜卜嘅感覺,而係有少少煙韌,都幾特別蜂蜜牛油秘製炸雞 -118/6pcs有得叫6件真係好好,2個人share唔會太多,又可以食到炸雞炸雞嫩滑多汁,唔會鞋口個粉甜甜哋,唔太濃味,岩哂我同朋友鳳梨蝦芝士拌飯 -139芝士份量比想像中少,唔太做到拉絲效果味道唔錯但盛載嘅器皿略嫌有啲淺將啲飯同芝士撈匀嘅時候好驚啲嘢會跌岀嚟最後我同朋友都各自整跌咗隻蝦一次😂本來想叫個泡菜海灣芝加哥,但好可惜sold out所以最後叫咗薯角碳燒雞肉芝加哥 -189一上到菜即刻影返張拉絲相先!😂😂芝士量好多,但無想像中咁amazing蜜糖杏仁邊幾得意,又可以中和返個飽濟感
鐘意食芝士嘅朋友一定要嚟呢度試吓
因為有好多唔同嘅芝士菜式

首先叫咗個韓風蟹肉塔 -138
唔好睇佢細細個,食落都啖啖蟹肉,足料
烤薄餅唔係脆卜卜嘅感覺,而係有少少煙韌,都幾特別

蜂蜜牛油秘製炸雞 -118/6pcs
炸雞嫩滑多汁,唔會鞋口
個粉甜甜哋,唔太濃味,岩哂我同朋友

鳳梨蝦芝士拌飯 -139
芝士份量比想像中少,唔太做到拉絲效果
味道唔錯
但盛載嘅器皿略嫌有啲淺
將啲飯同芝士撈匀嘅時候好驚啲嘢會跌岀嚟
最後我同朋友都各自整跌咗隻蝦一次😂

本來想叫個泡菜海灣芝加哥,但好可惜sold out
所以最後叫咗薯角碳燒雞肉芝加哥 -189
一上到菜即刻影返張拉絲相先!😂😂
芝士量好多,但無想像中咁amazing
蜜糖杏仁邊幾得意,又可以中和返個飽濟感
2021-03-15
2021-03-18 499 瀏覽
如何一間餐廳就滿足晒韓式+芝士+pizza+啤酒? Pizza Maru就絕對滿足到你!先黎一個脆炸章魚仔,外脆內軟,每粒章魚仔都好大粒,完全唔會乾,點埋沙律醬更加好食,完全係絕配呢個帶子泡菜卡邦尼,又有韓式泡菜既味道,混合卡邦尼既煮法,但意外一d都唔油膩之餘,同時又保持到creamy,而且唔辣。帶子好彈牙重點黎啦,勁芝士拉絲 群蟹派對pizza!真係落足料,每塊一拎起都勁多芝士,超滿足。蟹肉既份量都非常多,完全係怖滿晒每一塊pizza上面。亦唔會太硬,非常鬆軟。荔枝冰茶好清新,唔會太甜配埋啤酒 夠晒enjoy啦整體成餐飯都好飽滿,見仲有好多招牌菜式,下次要再試一試!

荔枝冰茶好清新,唔會太甜
配埋啤酒 夠晒enjoy啦

整體成餐飯都好飽滿,見仲有好多招牌菜式,下次要再試一試!
2021-02-19
2021-03-16 658 瀏覽
本身黎到cwb想食另一間cafe點知冇開,見到唔使排隊所以就轉左食呢間👅🍕韓國烤肉芝加哥 ($186) 8/10先唔講味道,一上檯賣相已經超吸引,打卡一流📸批邊塞滿Mozzarella芝士,切開仲有拉絲,拉到超高都唔斷。🧀控表示超級滿足☺️☺️批批底以茄醬同蕃茄為主,🍅酸味中和左芝士嘅飽滯感,但係略嫌烤肉份量較少🦀韓風蟹肉塔 ($138) 6.5/10主要由蟹肉、牛油果、青瓜椰菜同泡菜蛋黃醬、酸忌廉醬整成,味道幾fresh黑米烤薄餅上面有少少🧀粉,口感偏硬。一定要夾埋兩者一齊食,如果唔係比較難入口🍗蜂蜜牛油炸雞 ($118/6P) 7/10食韓國嘢點可以唔食炸雞🤣雞肉超級熱,炸粉唔厚,正常韓國炸雞味道⭐️回頭指數:🌕🌕🌕🌗🌑值得一讚今餐所有嘢都係熱辣辣,證明係新鮮整出黎👍🏻最出色嘅都係pizza🍕下次想黎試最出名嘅薯角炭燒雞肉芝加哥🔥

🍕韓國烤肉芝加哥 ($186) 8/10
先唔講味道,一上檯賣相已經超吸引,打卡一流📸

🦀韓風蟹肉塔 ($138) 6.5/10

🍗蜂蜜牛油炸雞 ($118/6P) 7/10
食韓國嘢點可以唔食炸雞🤣
雞肉超級熱,炸粉唔厚,正常韓國炸雞味道

⭐️回頭指數:🌕🌕🌕🌗🌑
值得一讚今餐所有嘢都係熱辣辣,證明係新鮮整出黎👍🏻
韓國烤肉芝加哥
韓風蟹肉塔
蜂蜜牛油炸雞
午餐
韓國烤肉芝加哥
2021-03-11 587 瀏覽
今日去咗食hysan間pizza maru個pizza邊估唔到咁好食個芝士厚批焗得好鬆軟同埋佢個邊加啲糖霜甜甜地幾得意炸雞都ok,嗌咗雙拼可以食晒兩隻味過下口癮!
今日去咗食hysan間pizza maru
個pizza邊估唔到咁好食
個芝士厚批焗得好鬆軟
同埋佢個邊加啲糖霜甜甜地幾得意
炸雞都ok,嗌咗雙拼
可以食晒兩隻味過下口癮!
2021-03-09 850 瀏覽
Pizza Maru係韓國過江龍,最signature既一定係佢個芝加哥pizza!必試啊!今次去Pizza Maru除左嗌左個芝加哥pizza之外,仲嗌多左另一款pizza,同埋意粉、炸雞。呢度既環境好舒服,同埋真係好韓國feel,入面有部大電視一路播住唔同韓團既歌,我見到到連啲waiter 都有啲係韓國人黎。宜家冇得去韓國旅行,黎呢度止下癮都唔錯。1️⃣泡菜海灣芝加哥(蜜糖杏仁邊)($189)拉絲效果一流!啲芝士真係拉到勁高都唔斷😍pizza 上面有好厚既芝士,同埋蝦、粟米、蟹柳咁,配合埋佢個蜜糖杏仁邊,好有特色,食落大滿足啊!本身諗住呢個pizza 啲芝士咁勁食落應該好滯,諗住我應該食一塊就差唔多la,但係唔係wor!佢完全冇我想像中咁滯,食多啲都食得落!呢個芝加哥pizza 既批邊厚,而個餅底好薄,食落唔乾同埋幾煙韌,另外個批皮有少少甜甜地,配合埋佢澎拜既芝士同埋配料,成個pizza食落口感好豐富。  2⃣️芝心Maru大歌(番茄醬底)($123)呢個相對普通啲,上面有啲雞、西蘭花、蘑菇。啲醬幾好味,芝士份量正正常常。比較特別既係佢係綠茶pizza黎,餅底既健康麵糰主要用綠茶、小球藻同

1️⃣泡菜海灣芝加哥(蜜糖杏仁邊)($189)

2⃣️芝心Maru大歌(番茄醬底)($123)

呢個相對普通啲,上面有啲雞、西蘭花、蘑菇。啲醬幾好味,芝士份量正正常常。比較特別既係佢係綠茶pizza黎,餅底既健康麵糰主要用綠茶、小球藻同12種天然穀物黎做,雖然我就食唔出綠茶味la,但係感覺好似健康啲咁😂

3⃣️帶子泡菜卡邦尼($148)

卡邦尼同泡菜呢個組合幾新鮮。帶子幾大粒,意粉好creamy,加埋入面少量既泡菜感覺幾特別。另外意粉係扁身既,煮得啱啱好,有咬口唔會太淋。

4⃣️半半炸雞($198)
食韓國嘢有咩理由唔叫炸雞!揀左蜂蜜牛油秘制炸雞同埋蒜香甜辣秘制炸雞。正常韓國炸雞既質素。啲醬汁同埋調味粉餅味道唔錯,但係肉質偏乾。兩款炸雞入面覺得蜂蜜牛油味好味啲。
2021-03-07 554 瀏覽
本身係同朋友想食mother of pizza結果full booking就轉移陣地黎左呢度haha平日夜晚都好多人,不過好好彩唔洗等都有位。我地嗌左個maru 秘製青口鍋,6隻蒜香甜辣秘製炸鷄同埋一個韓國烤肉芝加哥pizza另外我地再每人嗌左杯啤酒,我嗌左個有柚子味及啤酒好好飲呀!但唔記得叫咩名。。。個青口鍋湯底好好味,小小辣辣地,creamy得黎吾會太濃,青口都好新鮮!蒜香甜辣秘製炸鷄就不過不失,係正常出面食韓國炸鷄既味,不過就略細隻至於個pizza 個邊係芝心!上面都舖左濃濃既芝士!拉絲拉到好長好正不過食一塊就濟左overall 好好食,值得再試
不過食一塊就濟左
overall 好好食,值得再試