2022-08-07 119 瀏覽
星期日沒有想像之中的多人,可能我們十一點幾鐘去,沒有套餐為有散叫,打開餐牌嘅時候看見有北京烤鴨pizza,即刻叫了一個試試,pizza的餅皮很薄,烤鴨肉質鮮嫩配上薑蔥青瓜粒,捲起來吃十分似吃北京填鴨的感覺,味道比想像之中好,值得推薦。另外叫了一個蟹肉意粉和烤雞糙米飯,蟹肉意粉上面的蟹肉十分之少,吃起來好似只有意粉的味道,糙米飯沒有想像之中的難入口,雞肉也不太嚡口。
2022-08-07
  • 北京烤鴨pizza
2022-07-24 153 瀏覽
<Hong Kong🇭🇰• Tai Kok Tsui>“咬我唷!北京填鴨pizza”你問我#落雨好去處 抑或#炎熱好去處 ?我都會答咬咬咬唷😚 朋友話好耐無食Pizza Express嘅北京填鴨pizza,放假要一人一批😂!飲番杯鮮果檸檬特飲 同蜜桃冰茶先🥳佢哋嘅lunch set 由$78起,午市套餐開放時間都幾長😗頭盤是日餐湯: 南瓜湯配麵包,麵包口感煙煙韌韌😚主菜北京填鴨Pizza $98🥰非常推介大家試一試北京填鴨pizza,賣相已經好吸引😍pizza 上面有烤鴨🦆,青瓜🥒,䓤同辣椒🌶️,甜甜辣辣既醬汁配上脆卜卜既羅馬餅皮,係好夾既味道,會食上癮🤤是日Pizza: 美國辣肉Pizza $98Pizza 有辣肉腸🌭、Mozzarella Cheese🧀、蕃茄醬🍅、甜燈籠椒🫑😜😜😜Pizza紅卜卜!成張枱都係大Pizza 睇落更豐富😋另外:烤焗雞翼 3隻 +$18啲雞翼係即叫即焗,熱辣辣又多肉汁配埋蜜糖芥末醬,超級惹味😝😳朋友一個人食咗六隻😳焗蘑菇 4粒+$18蘑菇雖然細細粒,但幾好Juicy🤣.....#chantaljj中環 #chantaljj意大利菜 #piz
<Hong Kong🇭🇰• Tai Kok Tsui>
“咬我唷!北京填鴨pizza”

頭盤

是日餐湯: 南瓜湯配麵包,麵包口感煙煙韌韌😚

主菜

北京填鴨Pizza $98

是日Pizza: 美國辣肉Pizza $98

另外:
烤焗雞翼 3隻 +$18

焗蘑菇 4粒+$18
蘑菇雖然細細粒,但幾好Juicy🤣

#chantaljj中環
#chantaljj意大利菜
#pizzaexpress
#北京填鴨pizza
#pizzalover
#中環美食
#旺角美食
#大角咀美食
疫情又升返的喇, 所以減少外出就緊係叫外賣係屋企等輕鬆等食啦🛵, 今次我就經外賣食物平台Foodpanda🐼嗌左PizzaExpress🍕, 宜家佢地做緊優惠消費滿指定金額仲可以免運費, 所以我呢個餐Waived!! 正呀😁整個價份量都幾多, 足夠2-3人食, 不過我地得兩個人, 所以足夠留埋第二日食😌1/ 法邊豆焗蘑菇🍄蘑菇味香濃, 豆角焗得惹味👍🏾2/ 雞肉蘋果沙律🥗好少可係沙律上配有青蘋果, 原來夾住黎食感覺都幾fresh! 另外佢地既沙律醬係分開裝, 所以要點幾多沙律醬可以自己因, 適合各健康人士💪🏾3/ 皇后薄餅 10‘’🍕有時食Pizza真係唔需要好複雜, 簡簡單單芝士加蕃茄汁配火腿蘑菇已經好好食👍🏾4/ 肉醬千層寛麵🍝滿滿肉醬完全覆蓋住千層寛麵, 食落帶有濃烈芝士味, 岩哂我地呢的芝士腔😆

1/ 法邊豆焗蘑菇🍄
蘑菇味香濃, 豆角焗得惹味👍🏾
2/ 雞肉蘋果沙律🥗
3/ 皇后薄餅 10‘’🍕
4/ 肉醬千層寛麵🍝
2022-03-31 271 瀏覽
早餐好去處。一般週末早餐都會去茶餐廳,快靚正, 食完就會去採購。但有時都會想來點不一樣的。我地最近有個私藏的好地方, 就係奧海城嘅Pizza Express。餐廳夠闊落,環境舒適, 二人限聚,我地一行三人分開坐兩張四人枱, 有足夠距離但也可以舒適地一起用餐。我地分別選了意式焗蛋、意式早餐、雞肉牛油果醬三文治。熱茶有很多選擇, 整壺上的,茶包味道夠濃,很好。我最喜歡他們的意式焗蛋, 熱辣辣送上,焗蛋餡料很多, 配上小面包特別好味。我每次都覺得焗蛋太大份,面包卻太少了。意式早餐其實就是all day breakfast, 但食材比較精緻,可以一次過食到好多種類,素食版本就更加健康。雞肉牛油果三文治夠哂健康, 個面包非常新鮮,外脆內軟,典型意式包的美味。

2022-02-26
早餐
2022-03-05 657 瀏覽
超瘋狂既Chill@Home Combo,真係成枝白酒咁包埋俾你😮 係屋企浪漫chill住嘆都得!Pizza Express呢個Chill@Home Combo外賣套餐,可以安坐家中一嚐意式風味又唔駛自己動手做咁麻煩🤩..🌟套餐係兩人份量,包括以下:意大利凍肉及芝士拼盤意式小食(吞拿魚蕃茄仔及醃橄欖)肉醬闊條麵 (四主菜揀一,有pizza有意粉有燴意大利飯揀)意式焗肉丸焗麵包球白酒 (可揀紅酒或白酒)餐具已包,幾款醬料都分開裝上👍🏻..意大利凍肉有Salami同Parma Ham,芝士有兩款,可以用Parma Ham卷住芝士食,好味😋 仲有火箭沙律菜同核桃粒在旁,好豐富!而肉醬闊條麵都好吸引!肉醬夠惹味,有肉碎有蕃茄粒同蘿蔔粒,撈埋闊條麵食好夾🍝..最鍾意食意式焗肉丸🧆😍 真係好正!肉丸大大粒咁,食落去好juicy!醬汁係蕃茄醬,好惹味!必食!而焗麵包球賣相好得意!分別有蕃茄醬同蒜蓉香草醬點,幾鍾意焗麵包球既質地係軟軟地咁,兩款醬汁都好有風味,好食!..食完要飲返杯,嘆下白酒,感覺都高級左🥳 Pizza Express期間限定,餐廳係每日下午3點先開始供應,見到訂外賣自取單點菜式都全日
🌟套餐係兩人份量,包括以下:
意大利凍肉及芝士拼盤
意式小食(吞拿魚蕃茄仔及醃橄欖)
意式焗肉丸
焗麵包球
白酒 (可揀紅酒或白酒)
餐具已包,幾款醬料都分開裝上👍🏻.
食完要飲返杯,嘆下白酒,感覺都高級左🥳 Pizza Express期間限定,餐廳係每日下午3點先開始供應,見到訂外賣自取單點菜式都全日有85折!都唔錯🤩
2022-02-22
外賣自取
侄仔生日🎂,屋企人call 我幫手點個外賣pizza,首先梗係諗起pizzaexpress,一嚟離屋企近,二係之前有幫襯過堂食,細蚊仔都話餅底薄ok,話說order咗帕爾馬薄餅,點知第一次外賣中伏,事後屋企人問我係邊嗌pizza,侄仔話係史上最難食pizza,無料,得個餅底面加蕃茄醬,仲有幾顆白色,仲話我係唔係只買個餅底😢😢呀,結果食咗半嚿就揼咗,好彩工人姐姐有影相,之後send比我,簡直貨不對板,同meun完全唔同(menu list——帕爾馬火腿,軟芝士,巴馬臣芝士,迷迭香,玉米粉)失望至極,有失pizza express個名囉bad list
帕爾馬薄餅
2022-02-27
35 分鐘 (堂食)
生日
2022-02-27 162 瀏覽
晚市無堂食?留係屋企chill😆Pizza Express 全新推出嘅 Chill at Home 限時外賣套餐,又幾唔錯~有意式凍肉拼盤、焗麵包球、意式焗肉丸、自選意大利紅或白酒(Pinot Grigio / Chiantis)一支最鍾意個涷肉拼盤,真係好耐無食啦😁有兩款唔同芝士、Hams 、Salami、仲有核桃、紅莓乾~side dish 呑拿魚蕃茄仔好特別,醃橄欖好開胃~配白酒真係好match ~焗麵包球 好有麵包香、外脆内軟~點香草牛油 同 蕃茄肉醬意式焗肉丸 蕃茄醬好入味~嗌多個pizza先😎Margherita 瑪嘉麗塔皇后薄餅 (Classic 13”)薄底好薄脆,濃郁芝士味~􏰂􏰃􏰨􏰩􏰪􏰫􏰬􏰢􏰐􏰋􏰈
晚市無堂食?留係屋企chill😆

有意式凍肉拼盤、焗麵包球、意式焗肉丸、

最鍾意個涷肉拼盤,真係好耐無食啦😁

配白酒真係好match ~

焗麵包球 好有麵包香、外脆内軟~
點香草牛油 同 蕃茄肉醬

意式焗肉丸 蕃茄醬好入味~

嗌多個pizza先😎
薄底好薄脆,濃郁芝士味~

􏰂􏰃􏰨􏰩􏰪􏰫􏰬􏰢􏰐􏰋􏰈
2022-02-23
5 分鐘 (外賣自取)
2022-01-23 138 瀏覽
屋企人突然話想食西餐,我就建議食pizza express ,點知個個都話懶得落去堂食,咁唯有我同阿妹落去做跑腿買外賣上樓食😂叫左個$688四人餐店員服務態度都好好,好友善,食物都包得好好👍🏻兩個袋就包好晒烤蜜桃油封鴨腿鴨腿唔會好油膩,肉質軟嫩唔會鞋颯颯,蜜桃爽口,仲有牛油果🥑同沙律菜跟,所以食落都唔會好漏,感覺都幾清新🥗雞翼烤到個皮甜甜地幾好食,點埋跟既蜜糖芥末醬無得頂👍🏻海鮮薄餅有蝦肉蜆肉同八爪魚,份量都唔孤寒既,仲配埋酸豆同橄欖🫒,酸酸地幾開胃,餅底係薄既,唔怕食一件就飽晒忌廉XO醬蝦肉粗通粉蝦肉有五粒,大大粒,個汁辣辣哋,通粒既質地都好有咬口,可能因為個通粉都厚身青口湯個味都係有少少辣既,有好多粒青口,唔怕唔夠分會打交😂,配左幾塊蒜茸包可以點青口湯黎食,個包既質地煙煙韌韌,點埋個湯食超正👍🏻👍🏻😍完全係意料之外麵包球個質地又係好正,跟左個朱古力醬點,可以當甜品食,仲可以按自己喜好加煉奶花生醬食,應該都會好好食😋四人餐但我哋五個人食都飽晒😂👍🏻👍🏻

叫左個$688四人餐

烤蜜桃油封鴨腿

雞翼烤到個皮甜甜地幾好食,點埋跟既蜜糖芥末醬無得頂👍🏻

海鮮薄餅

忌廉XO醬蝦肉粗通粉

青口湯

麵包球

四人餐但我哋五個人食都飽晒😂👍🏻👍🏻
2021-12-31 97 瀏覽
Pre Happy New Year Brunch with friends依個係 除左Pizza外 最好味既 聖誕🎄包包 唔點佢 附上既2個醬汁 都好好食依個肉醬 闊條麵 有點 削😅沙律菜 新鮮 但 個沙律醬…. 轉做黑醋就好食好多奇怪 沙律醬 就是 白色杰身的個海鮮 意粉 🍝算係咁啦因少少辣 有點味 但 水準已失 唔知係凍左定係 差左唔好食 左…..🤦🏼‍♀️😅第一次食係 中環 好好食但搞唔掂呀依個 唔得囉

依個係 除左Pizza外 最好味既 聖誕🎄包包

個海鮮 意粉 🍝算係咁啦
因少少辣 有點味
但 水準已失
唔知係凍左定係 差左
唔好食 左…..
🤦🏼‍♀️😅

下午茶
除夕
  • pizza
2021-12-27 120 瀏覽
因為朋友就快移民,而我哋又好難夾時間,所以朋友做遷就我過到嚟奧海城三期一齊食個晚飯🤗🤗之前同啲同事食lunch見到PizzaExpress已經出咗聖誕Menu,想同朋友提早慶祝聖誕,所以去呢度食聖誕餐希望可以更加有feel☺️☺️首先我肯定係叫咗嗰個龍蝦湯,濃郁而鮮甜真係好正,仲要有好多蟹肉😍😍🤤🤤不過就略嫌有少少貴,我只會係大時大節同朋友慶祝先叫得😂😂窮苦人家係咁架啦🤣🤣叫咗個沙律拼盤,擺盤好靚好有聖誕氣氛, PizzaExpress最好食嘅麵包粒變咗做星星形成件事好靚。我最鍾意佢有橄欖,而朋友就話煙三文魚好好食,另外佢嗰啲凍肉都好好味😎😎食返啲菜健康吓😝😝我嚟PizzaExpress最鍾意叫佢個北京烤鴨薄餅,真係好似食北京烤鴨咁但係同個薄餅又好襯,朋友第一次食話真係好好食佢都話下次都要有機會再食🥳🥳真係有片皮鴨嗰啲醬又有京蔥好好味呀!最後仲叫咗個意粉,啲蝦好爽口,個意粉係掛晒嗰啲醬汁喺上面每一啖都會有醬汁好味。可能食到最後先有意粉已經太飽了,我哋個意粉都食唔晒。

龍蝦湯
龍蝦湯
聖誕花環拼盤沙律
北京烤鴨薄餅
鼠尾草牛油黑蒜蝦肉意粉
// 𝙋𝘽’𝙨 𝘽𝙖𝙧 𝙭 𝙀𝙣𝙤𝙩𝙚𝙘𝙖 - 𝙒𝙞𝙣𝙚 & 𝘿𝙞𝙣𝙚 𝙖𝙩 𝙋𝙞𝙯𝙯𝙖𝙀𝙭𝙥𝙧𝙚𝙨𝙨 🍷🍴 //-𝐏𝐁’𝐬 𝐁𝐚𝐫 at PizzaExpress Olympian City 3, a newly set-up bar named after the founder of PizzaExpress, Peter Boizot; had exclusively curated a wine menu together with 𝐄𝐧𝐨𝐭𝐞𝐜𝐚.With more than 40 wines that are well selected from professional sommeliers, from classic Italian wineries Tenuta San Guido to Burgundy and Bordeaux wines from France, impressing all wine lovers!🍷-☞ 𝐇𝐞𝐢𝐫𝐥𝐨𝐨𝐦 𝐓𝐨𝐦𝐚𝐭𝐨 & 𝐈𝐛𝐞𝐫𝐢𝐜𝐨 𝐇𝐚𝐦 𝐒𝐚𝐥𝐚𝐝 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐁𝐮𝐫𝐫𝐚𝐭𝐚Iberico ham & lumpfi
Iberico ham & lumpfish caviar served with cherry tomatoes pickled with honey & red wine vinaigrette and fresh burrata to awaken the senses.
(Best pair with 𝐁𝐑𝐔𝐍𝐎 𝐆𝐈𝐀𝐂𝐎𝐒𝐀 - 𝐑𝐎𝐄𝐑𝐎 𝐀𝐑𝐍𝐄𝐈𝐒 𝟐𝟎𝟐𝟎.)
☞ 𝐒𝐞𝐚𝐟𝐨𝐨𝐝 𝐂𝐢𝐨𝐩𝐩𝐢𝐧𝐨
Transforming the traditional fish stew with crab meat, shrimp and sea urchin to reveal the sweetness in the seafood; and served with toasted sourdough.
☞ 𝐂𝐥𝐚𝐬𝐬𝐢𝐜 𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐓𝐮𝐧𝐚 𝐒𝐭𝐮𝐟𝐟𝐞𝐝 𝐏𝐞𝐩𝐩𝐞𝐫, 𝐌𝐨𝐫𝐭𝐚𝐝𝐞𝐥𝐥𝐚 𝐚𝐧𝐝 𝐁𝐚𝐥𝐬𝐚𝐦𝐢𝐜 𝐆𝐥𝐚𝐳𝐞
Pizza Express’ Classic base baked with tuna stuffed Padron pepper, mortadella and buffalo cheese, drizzled with balsamic glaze.
(Best pair with 𝐄𝐋𝐕𝐈𝐎 𝐂𝐎𝐆𝐍𝐎 - 𝐁𝐀𝐑𝐁𝐀𝐑𝐄𝐒𝐂𝐎 𝐁𝐎𝐑𝐃𝐈𝐍𝐈 𝟐𝟎𝟏𝟔.)
☞ 𝐏𝐚𝐩𝐩𝐚𝐫𝐝𝐞𝐥𝐥𝐞 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐤 𝐁𝐨𝐥𝐨𝐠𝐧𝐞𝐬𝐞
Braised beef cheek ragu with pesto rosso, finished with shaved parmesan for a rich, intense and nutty flavor.
(Best pair with 𝐓𝐄𝐍𝐔𝐓𝐀 𝐒𝐀𝐍 𝐆𝐔𝐈𝐃𝐎 - 𝐒𝐀𝐒𝐒𝐈𝐂𝐀𝐈𝐀 𝟐𝟎𝟏𝟖.)
☞ 𝐂𝐨𝐜𝐨𝐧𝐮𝐭 𝐓𝐚𝐫𝐭 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐕𝐚𝐧𝐢𝐥𝐥𝐚 𝐈𝐜𝐞 𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦 & 𝐑𝐞𝐝 𝐂𝐮𝐫𝐫𝐚𝐧𝐭
Warm coconut tart with cool vanilla ice cream, a sweet treat to complete the whole dining experience.
☞ 𝐀𝐋𝐋𝐄𝐆𝐑𝐈𝐍𝐈 - 𝐀𝐌𝐀𝐑𝐎𝐍𝐄 𝐃𝐄𝐋𝐋𝐀 𝐕𝐀𝐋𝐏𝐎𝐋𝐈𝐂𝐄𝐋𝐋𝐀 𝐂𝐋𝐀𝐒𝐒𝐈𝐂𝐎 𝟐𝟎𝟏𝟕
Intense ruby red in color with hints of cherries in brandy and blackberry jam, followed by notes of coffee and tobacco.
2021-11-07 167 瀏覽
午餐前菜有必食的doughball❤️主菜有十款選擇。。飲品我建議加$18梳打特飲。。超fresh。。最後一定要加$32homemake Tiramisu 。。門口姐姐俾張大梳化位比我同仔仔坐非常舒服😍😍員工又超nice👍👍我仔仔又好鐘意黎呢度乖乖咁食兒童餐。。講真$89兒童餐有main有果汁有雪糕或朱古力波波,最後仲有朱古力奶及餅仔(我仔超鐘意食),又坐得舒服,平日黎食唔係太多人。。又有畫紙比我仔仔畫。。聖誕節一定再黎呢度開大餐😍
2021-10-21
午餐
  • Tiramisu
以前喺附近學完琴整完頭髮都會想食過意粉你呢度就最有質素啦pizza express我唔係經常食pizza嘅人帶意粉呢我就好鍾意同埋呢度嘅凍飲成日有新嘢好清新今日仲做緊買一送一 好抵飲呀我好鍾意呢度嘅cocktail 非常之有質素呀今日食咗個半隻燒雞忌廉蝴蝶粉分量唔好太多一個啱啱好雞燒得好tender 好亂好juicy不過兩啖就食曬啦 若有方面都唔算太 甜 有新鮮生果 感覺清新呢度嘅裝修都算好嗎但又打卡位嘅人都唔算好多過嚟 靜靜地同愛人一齊 食飯就最好啦
食飯就最好啦
滿懷期待地想同屋企人補祝中秋節,點知難食到痴線🤢叫咗個海鮮薄餅,全部急凍海鮮出晒水之餘,個pizza 一攞上手啲配料全部跌晒落碟😓成個Pizza得嗰幾pat芝士,一定番茄醬都冇,餅底又唔脆,索晒急凍海鮮出嗰啲水🤮,收人$178 ,薩莉亞質素都不如,勁難食!卡邦尼意粉=白汁無鹽勁乾煙肉意粉,$138,超難食😓百佳嗰啲叮叮意粉仲好食,呢間pizza express真心唔知做乜…意式肉丸,肉丸冇肉汁,嗰啲蕃茄汁有浸奇怪薄荷味,算係三樣嘢入邊好少少。本來諗住叫住三樣嘢先,一路食一路睇吓諗住睇吓再嗌啲乜,點知真係不了。好彩唔係一次過嗌晒。伏到嚇死人!即刻走人!唔講食物講服務,坐到埋枱八點幾,呢樣賣晒果樣賣晒,係要客人問落單嘅時候先講,唔係應該一早放menu已經同客人講定嘅咩?諗好晒食咩先來話冇!其次,水都唔俾杯,又係要客人要求先至攞嚟,重點成個場得幾台客,啲員工好得閒。雖然唔係話特別高嘅餐廳,但係唔會expect服務連茶餐廳都不如🙄🤗

2021-09-22
團年飯
2021-08-27 137 瀏覽
今天同行二人👭到了奧海城的pizza express 吃午餐,看到餐牌有新口味的菜式和飲品,當然忍不住口想試吧!😍😍「法邊豆焗蘑菇」雖然份量較細小,但原來法邊豆、雜錦蘑菇和迷迭香搭配得很好,非常美味,雖然是$68一碟,有點貴,但法邊豆是罕吃之物及菜式美味,是值得點選,是必選菜式🤩,下次光臨也會再點選。「蕃茄新豬肉小批薄餅」是我平時少吃的蕃茄醬款,吃薄餅的第一口吃到了新豬肉,茴香與馬蹄融入新豬肉中,非常入味且美味。蕃茄醬底濃烈美味,蓋過芝士的味道,連不愛吃奶煩製品的朋友也愛吃,適合所有人吃。👍🏻👍🏻「有營茄子沙律」的菜式中有藜麥和牛油果等,是健康人士必叫菜式,很大碟,很足料,其中牛油果熟度恰到好處,純吃牛油果也非常美味😍😍,至於茄子烤得不太乾,配以無花果油更美味。「湯力咖啡凍飲」的咖啡味濃,是愛好特濃咖啡者之選。👍🏻「雜莓梳打特飲」味道清新,是喜愛清新飲品之選。🥰

「湯力咖啡凍飲」的咖啡味濃,是愛好特濃咖啡者之選。👍🏻

「雜莓梳打特飲」味道清新,是喜愛清新飲品之選。🥰