2020-11-14 178 瀏覽
Pizza express 好似出名食薄餅咁都有試到佢嘅薄餅皮係好薄不過性價比唔係好高因為唔飽呢間餐廳食物中高價錢有試意大利飯 幾好食另外有個前菜芝士醬好特別哦再配埋紅酒不過就唔評價因為我都唔識品酒haha
Pizza express 好似出名食薄餅
另外有個前菜芝士醬好特別哦
再配埋紅酒
不過就唔評價因為我都唔識品酒haha
2020-10-05 367 瀏覽
今日lunch想食pizza, 就黎左pizza express...套餐有頭盤+主菜+飲品各一。我同屋企人點左焗麵包球,三文魚小吃,北京烤鴨薄餅,蟹肉白酒意粉,熱檸檬薑茶,可樂,加兩件菠蘿蛋糕。薄餅有驚喜,真係好香既北京烤鴨味道。意粉除左辣,冇咩特別。菠蘿蛋糕必點,好好味,仲有菠蘿果粒係入面。
套餐有頭盤+主菜+飲品各一。

薄餅有驚喜,真係好香既北京烤鴨味道。
意粉除左辣,冇咩特別。

菠蘿蛋糕必點,好好味,仲有菠蘿果粒係入面。

• 菠蘿蛋糕
  • 北京烤鴨薄餅
2020-09-21 290 瀏覽
疫情嘅關係導致少食咗薄餅,所以好耐冇食因為限聚令嘅關係,所以啲枱都分隔得有啲距離,坐得非常之舒適。雞肉沙律佢嘅雞肉同其他嘅菜式唔係太夾,用咗乳酪汁配合桃同提子乾,反而呢三樣嘢就會比較夾啲,但係啲雞肉都總係格格不入所以一般般啦。點可以唔試吓呢隻麵包呢,我覺得呢個意色焗肉丸算係呢度嘅招牌菜,茄醬係真材實料,真係有好多蕃茄蓉壓碎整醒,表頭審上厚厚嘅芝士同香草,你食得出啲肉丸係新鮮肉去整,所以攞啲麵包去點將係非常之好味㗎 !成日嚟呢度我都係食北京填鴨pizza,今次轉下新意思,呢款pizza有火腿芝士蘑菇同埋橄欖呢幾樣野整成,我自己都係覺得北京填鴨醬會好食啲,始終嗰隻將會比較特別,呢一款就清新少少啦。
疫情嘅關係導致少食咗薄餅,所以好耐冇食
雞肉沙律🥗

意式焗肉丸

15 分鐘 (堂食)
意式焗肉丸
每次想吃Pizza,就會不期然想起這間,而這間其實已經光顧了很多次,每次來到都會選擇二人餐,$289。二人餐,包括一款頭盤、兩款主菜、兩杯汽水。每次都會選擇加$10轉任飲凍檸茶。🤪.「意式焗肉丸」🍽:喜歡把番茄醬放在麵包上吃,味道酸酸,很開胃,肉丸味道亦不錯。.「雞肉凱撒沙律」🍽:因其中一款主菜會選擇pizza,故我們另一款主菜通常會選擇沙律,而不選擇意粉,擔心會太飽。這次的凱撒沙律比以往的遜色了,我記得以往是有多款沙律菜在內,但這次只有一款,而雞肉亦少了。.「燉牛肉蘑菇薄餅」🍽:不過不失,我開初不知道原來羅馬薄餅的餅底是比較薄身,還想說是否偷工減料。🤣個人較喜歡餅底有點厚度的,傳統薄餅會好點。但這款薄餅的主角是燉牛肉,你會看見其實數量不多,但口感軟熟,不愧是燉牛肉,較多的是車厘茄。
「意式焗肉丸」

「雞肉凱撒沙律」

「燉牛肉蘑菇薄餅」
2020-08-24 265 瀏覽
在疫情下嘅晚餐,自然是在不同的餐廳購買外賣。下午剛好要到v-city購買一些日常生活用品,由於實在太耐冇食pizza,所以就係openrice app「外賣自取」pizza express。說時遲那時快,不到30分鐘,就已經可以提取。不過今次係有史外賣以來最心心不忿嘅一次,先講夏威夷pizza,餡料極少,食落去完全冇味,而且勁乾,食左一啖已經唔想再食;唸著個意粉貌相ok,點知一食落去,極難食🤦🏻‍♀️冇番茄味不特止,成個意粉勁乾身。其實晚餐都係想食餐好,間間都做緊6折,佢就9折,而為係以為貨真價實,所以唔需要做爛市,點知...總之冇下次😤太失望
外賣自取
2020-07-09 330 瀏覽
🍕突然間好想食pizza,但係又唔想食Pizza Hut嗰種好厚嘅批,於是就用app嘅網上優惠訂購左下午茶時段,咁樣食法仲會抵過叫Tea set。🥗上次食咗個超級好味嘅海鮮沙律,今次諗住玩下新口味轉食fresh啲嘅雞肉蘋果🍎沙律,一樣係叫咗半份,兩個人食份量都差唔多,蘋果沙律嘅好處係個醬汁係用酸乳酪,比較輕盈啲唔會咁重負擔,但係味道就會冇咁濃郁,提子🍇乾同雞肉嘅配搭係非常之夾,可惜整體而言, 呢個沙律喺屋企可以輕易做到,所以下次我都係會叫返豐富嘅海鮮沙律。🍕見到網上面好多人推介食皇后Pizza,材料主要係芝士、番茄🍅、橄欖、火腿同埋菇。雖然呢個配搭都係一啲好基本Pizza會有嘅材料,但係新鮮焗出嚟的確係好好味,難怪咁多人都會推薦呢一款。🥖我好鍾意食呢間嘅麵包球,雖然配搭肉丸嘅係麵包條,不過個味道都係一樣嘅。肉丸方面,佢係用新鮮嘅肉而打造,所以你會食得出肉嘅鮮味,加上甜甜嘅蕃茄,呢個蕃茄肉醬汁配麵包絕對一流,下次都要再嗌㗎 !其實V city嗰一層係超級多嘢食,不過每逢週末都會勁多人,排隊排都好攰嘅時候,呢一間每次排隊都唔算太耐,味道又好,好適合一家人嚟幫襯㗎 !

雞肉蘋果沙律

皇后批加大變14吋
肉丸連麵包
  • 意式焗肉丸
  • 皇后薄餅
和友人行完「千島湖」,返回屯市附近搵食,在撳飛仔等位期間,我正看著餐牌想著要吃什麼,站在門口的店員友善、面帶笑容、熱誠地為我介紹新Menu的菜色,就是因為他的一份熱誠,我和友人放棄等另一間餐廳,決意在這餐廳用膳。入座前,站門口的那位店員細心地為我們探熱及帶位,真的很久很久沒在連鎖餐廳遇到這樣有溫度的服務,令整個用餐過程也很愉快,不得不寫下來讚揚一下他。我們仨叫了一個二人餐,另單點了一個意粉及一杯飲品。這個北京烤鴨薄餅,烤鴨份量也太少了吧?😆食物質素中上,期間也有一位職員來問食物是否可以?因此加上這些優質的服務,為這一餐加上不少分數。👍🏼👍🏼👍🏼

我們仨叫了一個二人餐,另單點了一個意粉及一杯飲品。

這個北京烤鴨薄餅,烤鴨份量也太少了吧?😆

2020-06-25
20 分鐘 (堂食)
2020-04-12 847 瀏覽
今日難得去到屯門v walk ,女朋友又鍾意食薄餅 , 由於一早訂左台,以等候時間不用兩三分鐘便可以入去,因為有半價優惠,我們又不太肚餓,所以只叫了兩樣食物,一個小食另一種是薄餅 ,肉丸大概有四至六粒,食落去比較辣, 還有兩條麵包條點黎食, 其次是一款新式的薄餅叫薄餅兄弟, 長方形 捲住內裏有雞肉等等嘅餡料,食落去都幾飽肚,入面亦都有辣肉腸,所以味道不會太淡,可以一試

2020-04-05
2020-03-26 576 瀏覽
又介紹一下PizzaExpress!其實我都食過好多次!今次就寫下食評啦!香港我都試過好多間!其實間間水準都唔同!不過我就試吓屯門呢間啦!服務態度其實都好好㗎啦!店員非常棒!佢新推出左!片皮鴨薄餅!呢個屬於Fusion嘅一款!完全好似食緊片皮鴨咁!另外叫左蜜糖烤雞pizza !!呢個係店員推介!好好食!真係冇介紹錯!!之後叫咗個蟹肉意粉!!!!呢個係我每次嚟到都會必叫既!仲有個小食香草雞翼!不過呢個就有點貴啦差唔多成$80幾$90一碟啊!!不過啲肉都好鮮嫩!好啦真係食到好飽啦!最終結論都係冇得輸!

服務態度其實都好好㗎啦!店員非常棒!

之後叫咗個蟹肉意粉!!!!呢個係我每次嚟到都會必叫既!

好啦真係食到好飽啦!最終結論都係冇得輸!
2020-03-18 427 瀏覽
又到星期二!Pizza Express今次推出的$50薄餅是雞肉蘑菇薄餅,餅底是傳統餅底,比羅馬餅底小4吋,但較厚,有嚼口,比其他薄餅店的出品更煙韌,有自家特色。加了Masala酒,非常特別!有不少雞肉蘑菇芝士,$50超值。紅辣椒絲沒有味道,但大大提升了薄餅賣相。到分店取餅時,感受到經盒傳出的熱力,加分。我比下單時所選時間早到了15分鐘,職員亦讓我取餅。但我出示會員卡儲分時,職員說優惠薄餅不設儲分,因為我之前享用此優惠都能儲分,所以堅持,最後由另一職員辦妥。之前幾次優惠日,Pizza Express網絡大擠塞,今次改為分時段接受網上訂購,可見公司以客為本,抵讚!

外賣自取
2020-02-29 314 瀏覽
同男朋友黎過好多次都會揀二人餐,每次都覺得好好味,今日帶左屋企人黎,但今次之後真係冇下次😪一如既往嗌左卡邦尼,醬汁比以前淡左好多,成碟嘢好似冇味咁,hea左好多,冇果種一食覺得好幸福好滋味既感覺。屋企人嗌左野菌螺絲粉,個汁又係好淡,好似純綷意粉上面有啲野菌,好失望。唯一好味係個凍肉拼盤,但份量顯然比以前少左。希望店家既然收得呢個價錢,就俾翻相等既水平客人睇,唔係做得好地地突然變差,咁樣真係好令人對你地失曬信心:)

唯一好味係個凍肉拼盤,但份量顯然比以前少左。

2020-02-29
2019-11-01 484 瀏覽
平日難得跟朋友一同收工,逛逛街肚餓想吃pizza ,挑了pizza express, 屯門店未吃過就光顧吧。選了精選二人餐,可選前菜、兩款主菜及兩杯飲品。前菜點了牛油果醬配麵包,普普通通。主菜友人點了凱撒雞沙律,還不錯,菜都很新鮮,雞有點咸。另一主菜,我點了北京填鴨pizza,是我最愛點的,甜甜鹹鹹,好吃。跟其他分店的味道一樣。下次還是會點它總括而言:食物:食物質素穩定,跟其他分店的沒有太大分別。服務:由於光顧的時間較晚,服務員都比較空閒,服務貼心親切。環境:跟其他分店一樣,空間感足。

選了精選二人餐,可選前菜、兩款主菜及兩杯飲品。

前菜點了牛油果醬配麵包,普普通通。

主菜友人點了凱撒雞沙律,還不錯,菜都很新鮮,雞有點咸。

總括而言:
食物:食物質素穩定,跟其他分店的沒有太大分別。
服務:由於光顧的時間較晚,服務員都比較空閒,服務貼心親切。
環境:跟其他分店一樣,空間感足。

2019-10-24
2019-09-29 366 瀏覽
星期日出去食飯,老公話好耐無食過pizza, 於是就決定排下pizza express. 其店內仲有吉位,但唔知係咪因為人手唔夠,所以唔開埋佢,攪到出邊要等位。行左個圈後到我地,upon request 下佢竟然肯比個4人卡位我地,所以我地坐得好舒適滿意食物方面嗌左個精選套餐($298).頭盤:意式焗肉丸 - 熱辣辣時食唔錯,仲有幾舊面包仔Main: 意式野菌螺絲粉 - 無乜特別牛肉蘑菇薄餅 - 都係無乜特別,d 料同埋批好似好分離咁,一切d 料就甩晒出黎總括而言可能pizza hut 仲好味d

食物方面嗌左個精選套餐($298).
頭盤:意式焗肉丸 - 熱辣辣時食唔錯,仲有幾舊面包仔
Main: 意式野菌螺絲粉 - 無乜特別

總括而言可能pizza hut 仲好味d
2019-09-24 364 瀏覽
話說今日同屋企人去食生日晚餐打算叫個甜品寫HappyBirthday就當慶祝左但係個甜品到既時候我真係呆左一個空白既甜品牌😂 真係唔知喊定笑好.不過除咗甜品之外 其實啲食物都質素OK我哋三個人叫咗個二人餐包一個前菜兩個主食同兩杯嘢飲前菜我哋揀咗牛油果蕃茄醬沾多士👍🏻👍🏻將好多嘅牛油果醬連舊包一齊食好滿足如果係牛油果嘅fans一定要試吓另外卡邦尼意粉唔太漏 三個人share 啱啱好但另外點左個芝士pizza就有啲失色得好少芝士 仲要加25蚊先有得食
話說今日同屋企人去食生日晚餐

如果係牛油果嘅fans一定要試吓
另外卡邦尼意粉唔太漏 三個人share 啱啱好

但另外點左個芝士pizza就有啲失色
得好少芝士 仲要加25蚊先有得食

在餐廳門外看到這個午市套餐挺優惠,那小編二人走入去吃吧,那是平日的下午12時,裡面的客人不多。這個午市套餐包括一款頭盤、一款主菜和一杯飲品。還有一點要注意,就是每個套餐只可以額外加配頭盤(加$18,有2款作選擇)和甜品(加$18-$28,有3款作選擇)一次。在我們坐下後,店員就即刻介紹今天的”每日餐湯”和”是日薄餅”,有些餐廳並不會主動介紹,反而要客人主動問,所以這一點他們是做得不錯。頭盤有4款選擇,今天的每日餐湯是蕃茄湯,那就試試吧(味道有點偏酸,未必適合每位客人)。然後另一款要了三文魚小吃(這一塊煙燻三文魚有點太鹹,但伴菜的沙律菜很新鮮)。主菜有10款,但只有3款是$58,其餘都是$68至$78,或者加$38升級原個薄餅、整份意粉或者大分沙律配兩條烤麵包條。要了馬嘉麗塔皇后薄餅($58/3件,有馬蘇里拉芝士和番茄。薄餅是很薄身的那種,配料雖普通,但也算是簡單而美味)和蟹肉白酒汁意粉($78,有蟹肉、銀魚柳醬、蒜蓉油、蕃茜、辣椒碎、白酒、檸檬油和檸檬角。整碟意粉偏細份;檸檬味挺突出,所以有點偏酸;雖然知道蟹肉多數是來自罐頭,可是也有點鮮味,應該不是很便宜的那種質素)。飲品方面就要了檸

蕃茄湯
蕃茄湯
三文魚小吃
三文魚小吃

蟹肉白酒汁意粉
飲品方面就要了檸檬薑茶(只提供熱飲,選用teapigs茶包。
檸檬薑茶
檸檬薑茶
雖然這杯茶的味道很自然和清香,但裡面有lemongrass的成份,是小編不太喜歡的味道,所以請大家要注意一下)

凍檸檬茶(要加$18,但可以無限任飲。檸檬茶的味道很自然,自然的甜味,不錯)。