2019-08-03 1644 瀏覽
約了朋友在UA Times Square看電影,完場大約下午二點半,想找個地方吃下午茶就沿扶手梯往下,找地方開餐。走着走着,發現Times Square食通天的餐廳,都不供應下午茶 (很久很久沒有在Times Square吃東西了!)餓!Walk in Pizza Express,單點了以下的:#芝士風乾牛肉簿餅#Cappuccino 2杯#Cheese cakePizza即叫即做,好吃!Cappuccino,有水準!喜歡!Cheese cake,rich but not sticky,nice!

#芝士風乾牛肉簿餅
#Cappuccino 2杯
#Cheese cake

Pizza即叫即做,好吃!
Cappuccino,有水準!喜歡!
2019-07-14 1100 瀏覽
行完街就黎左時代廣場食呢間嘢試左二人套餐 都係$3xx套餐頭盤x1 主菜x2 汽水x2今次蒜蓉包 卡邦尼意粉 蜜糖雞肉pizza意粉好彈牙 pizza的蜜糖雞肉也不會太甜非常滿意的一餐值得推薦比大家
行完街就黎左時代廣場食呢間嘢
非常滿意的一餐

值得推薦比大家
2019-07-14
  • 蜜糖雞肉薄餅
終於試到pizzaexpress啦!😆想試好耐不過同女朋友得兩個人嗌唔到好多野食💁🏻‍♂️今次拉多個frd終於食到啦☺️我地嗌咗個二人set dinner 佢有一個小食 兩個main dishes 同埋兩杯野飲 咁啱兩個女仔都細食既 一個餐已經夠食😂小食我地揀咗牛油果醬配脆片 個醬好好食 睇返張相都流口水🤤黎到pizzaexpress當然要試佢地既pizza啦🤩佢地個餅底應該係人手拉架 真係好鍾意食包類既野食 佢個餅底100分🥳 不過我地揀錯啲餡 火箭菜食得多有啲苦 下次一定要試其他批🤗仲有一個意粉太辣 下次都係揀啲唔辣既安全啲🤣一定會再食!!

小食我地揀咗牛油果醬配脆片 個醬好好食 睇返張相都流口水🤤

仲有一個意粉太辣 下次都係揀啲唔辣既安全啲🤣
一定會再食!!
2019-06-25
2019-06-11 821 瀏覽
簡簡單單的慶生活動,與友人暢談了2個小時..餐廳很大,但客人唔多,所以都可輕鬆傾談..選了二人餐,頭盤選了意式肉丸味道不錯,主菜愛吃烤鴨的我當然選了烤鴨pizza ,比較多蔥,但未道是我預期的,另一主菜選了卡邦尼意粉,但味道很淡 而且感覺很乾,不太creamy, 一般...最後加了甜品心太軟,蛋糕的朱古力味十分濃,很好,但白色以為是雪糕,原來不是...有些失望
2019-05-20 523 瀏覽
While I won't comment on the food (it is a fast food chain after all), I felt compelled to comment on the rude wait staff. Now, I wasn't expecting top notch service at my beck and call in a fast food establishment. However, the service provided here is absolutely disappointing.From the get go, I was left standing at the entrance for almost 3 minutes while the wait staff wander around the restaurant setting/clearing up table and attending customers. Not a single wait staff who saw me standing at
From the get go, I was left standing at the entrance for almost 3 minutes while the wait staff wander around the restaurant setting/clearing up table and attending customers. Not a single wait staff who saw me standing at the entrance bothered to alert the greeter of my presence.

The level of attentiveness is below par. Every table, including mine, had trouble getting the wait staffs' attention. Not every wait staffs are allow to take orders, but they also do not seem to communicate with each other. Customers had to raise their hands and leave it there until they catch the attention of the wait staffs who ARE ALLOWED to take orders.

My food took almost 30mins to arrive. When I asked one of the servers to check on my food, she crudely told me it's on the way without bothering to check with the kitchen.

In summary, almost every single waiter was working the floor with a sour-puss face, save for 2 waiters. Avoid this particular branch if you hope for an enjoyable night.
2019-05-19
2019-05-16 391 瀏覽
I love the space and high ceiling at this location. Always popular with kids. I’ve been here for birthday parties, large and small group dinners but always forget to take photos and write about it. Maybe I just enjoyed it too much!Ambience 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Taste 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Service 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Cleanliness 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

Ambience 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Doughball
Kids’  pizza
Lasagna
2019-05-01 944 瀏覽
成日都有好多人嘅Pizza Express今次上網book左枱先嚟😬精選二人餐($349)蒜蓉包唔係好重蒜蓉味,比較多牛油味,同埋呢款包比較特別,幾鬆軟。熱辣辣好好食😍蜜糖雞肉薄餅(加$15)熱辣辣嘅薄餅超好味🤤😋我最鍾意佢嘅屁係博嘅都有唔少雞肉。我嫌過蜜糖比較甜,但係仲有鮮茄味有新鮮嘅車厘茄。我哋走咗芝士。卡邦尼忌廉意粉份量唔係好多,但係一定會濟。好重忌廉味,唔會太多芝士。覺得可樂好抵飲🤣係玻璃樽裝嘅可樂好大杯。但係嘢飲就冇得揀咖啡茶,要加錢😓兒童餐 - Farfalle Cream & Ham($89)小童嘅意粉份量比較少,但係白汁嘅都好濟。兒童餐 - 瑪嘉麗塔皇后薄餅($89)薄餅都比較飽肚啲。兒童餐 - Rigatoni Bolognese($89)呢個肉醬意粉味道幾好,冇乜芝士味,但係份量就唔夠啦。焗麵包球配朱古力榛子醬啲細路最鍾意食,焗麵包球熱辣辣,鬆軟好好味。兒童餐每人仲有杯熱朱古力飲😋呢間係我最鍾意嘅薄餅餐廳😍質素仍然係維持得好,價錢都合理。又坐得舒服,係一家大小食飯嘅好地方👍🏻

精選二人餐($349)

蒜蓉包

蜜糖雞肉薄餅(加$15)

卡邦尼忌廉意粉
份量唔係好多,但係一定會濟。好重忌廉味,唔會太多芝士。

小童嘅意粉份量比較少,但係白汁嘅都好濟。

兒童餐 - 瑪嘉麗塔皇后薄餅($89)
薄餅都比較飽肚啲。

兒童餐 - Rigatoni Bolognese($89)
呢個肉醬意粉味道幾好,冇乜芝士味,但係份量就唔夠啦。

焗麵包球配朱古力榛子醬
啲細路最鍾意食,焗麵包球熱辣辣,鬆軟好好味。

兒童餐每人仲有杯熱朱古力飲😋
2019-04-22
  • 蜜糖雞肉薄餅
2019-04-12 350 瀏覽
放工黎到time square嘅pizza express..餐廳都幾大 7點黎到都冇乜人 唔洗等位~pizza express開到周街都係 但我今次都係第一次試!同媽咪嗌左3樣野share雞翼有6隻 都幾大隻幾有肉~ 又醃得入味仲可以配個mustard醬 唔錯!另外嗌左parma ham and mushroom salad…最滿意係佢parma ham嘅份量好多!抵食架相比之下mushroom就變左配角喇~ haha仲嗌左個pesto ravioli…pesto加ravioli都係我嘅最愛  pesto好香 味道很ok!不過如果可以再多啲ravioli就好!我仲將salad嘅包點埋剩番嘅pesto sauce 正呀!
餐廳都幾大 7點黎到都冇乜人 唔洗等位~
同媽咪嗌左3樣野share
雞翼有6隻 都幾大隻幾有肉~ 又醃得入味
仲可以配個mustard醬 唔錯!
最滿意係佢parma ham嘅份量好多!抵食架
相比之下mushroom就變左配角喇~ haha
仲嗌左個pesto ravioli…
pesto加ravioli都係我嘅最愛
  pesto好香 味道很ok!
不過如果可以再多啲ravioli就好!
我仲將salad嘅包點埋剩番嘅pesto sauce
 正呀!
2019-03-28
2019-01-10 1710 瀏覽
在香港,數間出名的薄餅店當中~要說最喜歡的大概是這一家了。整薄餅的位置很開揚。餐牌好像和我之前來吃時已更新呢,還有聖誕節的Menu由於下午茶吃得滿飽的關係,另外有詢問~說沒有每人最低費就沒有點套餐 >___< 焗芝士麵包球 ($53)並不是平時麵包店買的那種"芝士波",而是麵包沾芝士來吃那種。麵包球很軟熟,再加上濃郁的巴馬臣芝士和蒜蓉牛油就更滋味蜜糖雞肉薄餅 ($158)脆身的薄餅可以吃多幾塊,而且烤得剛剛好~不會太焦。不過薄餅上的蜜糖雞肉並沒有很多,其他的薄餅料還有煙肉 ... 喜歡這個的番茄醬不會很酸,即使連車厘茄也是喔~烤熟了的好像帶甜味。另外還給了檸檬,加添檸檬汁後多了一份清新的味道。白汁火雞螺絲粉 ($133)就想著聖誕節應該要吃火雞嘛~所以就點了這個這個白汁吃起來一點也不膩,而且螺絲粉也是滿彈牙,不會煮爛了或是太硬還有重點的火雞肉亦不會很柴!
在香港,數間出名的薄餅店當中~要說最喜歡的大概是這一家了。

焗芝士麵包球 ($53)
麵包球很軟熟,再加上濃郁的巴馬臣芝士和蒜蓉牛油就更滋味

焗芝士麵包球

蜜糖雞肉薄餅 ($158)
脆身的薄餅可以吃多幾塊,而且烤得剛剛好~不會太焦。
另外還給了檸檬,加添檸檬汁後多了一份清新的味道。

蜜糖雞肉薄餅

白汁火雞螺絲粉 ($133)
就想著聖誕節應該要吃火雞嘛~所以就點了這個
還有重點的火雞肉亦不會很柴!

白汁火雞螺絲粉
2018-12-25
焗芝士麵包球
2019-01-02 645 瀏覽
食飯當日就係做冬前一日 咁就同屋企人去食pizza express因為每次都用某app 訂位 剛好係第10次所以有張$100 coupon😚😚我地3個人 叫左個Christmas Set for two $438 佢包1 Starter + 2 Mains + 1 Dessert + 2 Drinks 首先starter 就揀左 Antipasti Board 意式凍肉拼盤 +$50 個拼盤都好多野食 有辣肉腸, parma ham, air-dried beef等等而佢個麵包好脆暖暖地 同凍肉一齊食真係好好味脆嘅包加上鹹鹹凍凍嘅肉👍🏻👍🏻Mains 就係 Calabrese 卡拉布雷斯薄餅 +$25唔知係咪多人 漏左單 其他野都黎左食埋pizza 先黎不過pizza topping 好足料 個sauce 唔係普通🤩tomato paste 而係辣肉腸嘅paste 再加唔同嘅chili 辣辣地好味 而上面嘅parmesan cheese 就可以中和番d 辣味👍🏻Risotto ai Funghi 蘑菇燴義大利飯 risotto 就同其他蘑菇嘅risotto 差不多 正正常常吧Warm

Antipasti Board 意式凍肉拼盤

Risotto ai Funghi 蘑菇燴義大利飯
Risotto ai Funghi 蘑菇燴義大利飯

Warm Pear Tart 暖香梨撻
Warm Pear Tart 暖香梨撻
個tart皮好似比個梨整林左咁 梨就好甜 但個人覺得麻麻地 反而旁邊嘅雪糕比到驚喜我🤩
佢係一個雲呢拿雪糕 但係食落竟然有咖啡味🤪

Chicken Wings 烤焗雞翼 $73
Chicken Wings 烤焗雞翼
我地另外叫左份chicken wings 每次黎都會叫😚 好味 個皮好脆 入面就好嫩🤩
2018-12-21
Antipasti Board 意式凍肉拼盤
Calabrese 卡拉布雷斯薄餅
Chicken Wings 烤焗雞翼
2018-12-26 480 瀏覽
聖誕節諗唔到去邊度食就試吓pizza express 嘅聖誕餐,整體大部分嘅侍應服務態度都算唔錯,但係唔知係咪因為節日嘅關係人手明顯好唔足夠落單都等左好耐。見佢嘅菜單有幾個係聖誕節先推出嘅菜式我哋就叫左黎試吓。先講下個牛油果藜麥沙律,味道普普通通只係略嫌佢檸檬汁落得太多搞到成個沙律好酸,但係份量係夠嘅。我哋仲叫咗個Baker cheese melt啲麵包新鮮出爐加埋熱辣辣嘅芝士呢個係好食嘅反而令我最失望嘅係個pizza呢一個係聖誕火雞Pizza,焗得太燶啦同埋又咸又甜嘅配搭唔多好食,加上火雞冇乜味完全不能接受。整體來講我覺得一般,呢個價錢可以食到一啲更好質素嘅嘢。

我哋仲叫咗個Baker cheese melt

啲麵包新鮮出爐加埋熱辣辣嘅芝士呢個係好食嘅

反而令我最失望嘅係個pizza

整體來講我覺得一般,呢個價錢可以食到一啲更好質素嘅嘢。
2018-12-25
2018-12-03 595 瀏覽
Pizza express 一直都係我食薄餅會諗起嘅餐廳,雖然佢哋嘅薄餅選擇冇pizza hut 咁多!不過佢哋勝在有其他唔同嘅菜式選擇,每次黎都會叫佢地個麵包球食! 麵包球分別有得配牛油/羅勒醬同埋辣椒油!大家記得download soda card 哩個app,迎新優惠有得免費試食!今次嘅Pizza叫咗辣肉腸上面再加啲rocket 菜,整體味道都算夾!好食至於其他意粉例如羅勒醬松子意粉係我每次嚟pizza express都要食嘅!呢個素食者都啱食嘅意粉好香pesto 味,我每次同啲朋友食,佢哋未試過第一次食都話好好食呀!

2018-12-03 473 瀏覽
今次同朋友黎到pizza express食晚餐!以前成日經過,但一直無機會試下佢地既pizza,終於約到人一齊食啦!因為book左位既關係,我地唔洗等入座,但愈食就見到愈full,等食飯既人都算多,所以建議大家訂位去食就慳番唔少時間!晚餐其實有個幾抵食既dinner set ,兩個人一份pizza,再加小食其實都已經幾飽,但因為佢有限某幾款pizza味,但唔包我地一早想試個隻,就唯有單點!北京烤鴨pizza $129呢個就係想試好耐既味!好少可係西式餐廳可以食到烤鴨味既菜式😭佢既烤鴨汁令人好想一舊一舊咁食曬成個pizza,本身一向覺得薄底pizza唔好食,但佢整出黎令我對薄批改觀,脆卜卜,又唔會無口感,推薦👍🏻卡邦尼忌廉意粉 $106每次都要叫個卡邦尼試一試!佢既忌廉汁偏潔,好濃味,同出面既相比感覺幾新鮮,下次想試埋佢既野菌螺絲粉🤤蒜蓉包 $44黎到同我地想像中既蒜蓉包唔太一樣😂食落感覺似西式個種法包,好厚身,無咩蒜蓉味。最後俾大家望多張pizza相🤤🤤🤤無論外觀定口感都係一流,大大推薦大家黎食佢既pizza👍🏻
今次同朋友黎到pizza express食晚餐!

北京烤鴨pizza $129

卡邦尼忌廉意粉 $106

蒜蓉包 $44

黎到同我地想像中既蒜蓉包唔太一樣😂
食落感覺似西式個種法包,好厚身,無咩蒜蓉味。

最後俾大家望多張pizza相🤤🤤🤤
無論外觀定口感都係一流,大大推薦大家黎食佢既pizza👍🏻
2018-09-30
  • Pizza
2018-08-20 1287 瀏覽
環境:經網上外賣平台叫外賣送餐,唔可以比分。衛生3分:薄餅用紙盒裝,衛生正常三分。服務3分:網上落單,無對話,送餐員㩒鐘後即遞兩盒薄餅兼走人,正常無服務,所以都係三分。味道3分:1)      瑪喜麗塔皇后薄餅好樣D,批夠薄,D芝士香,茄醬味唔酸,但個薄餅唔夠熱,要扣一分。2)      個松露菌薄餅呢,一開盒已經見到散散地,要砌翻先影得相,味道好好,但都係果句,薄餅凍左個批就唔夠脆,扣一分。抵食3分:四個人兩舊幾水分兩個薄餅唔夠飽,薄餅味道好就夠好,但問題係唔夠熱,送餐員連最基本個暖袋都無,只扣佢兩分算便宜左佢。
環境:
經網上外賣平台叫外賣送餐,唔可以比分。

衛生3分:
薄餅用紙盒裝,衛生正常三分。
服務3分:

味道3分:
瑪喜麗塔皇后薄餅
松露菌薄餅
抵食3分:
2018-08-16
45 分鐘 (外賣送餐)
午餐
2018-08-06 801 瀏覽
到銅鑼灣時代廣場行街,發覺商場上面開左不少新既食肆,之前來過都好似無咁多間既。既然之前食左好多日中餐,今日難得有時間,又無乜特別野要趕住做而又想吃Pizza意粉,就去了12/F Pizza express。店內坐位舒適,適合傾計。香烤雞翼香烤雞翼炸得香脆,作為餐前小食,絕對推介。煙三文魚薄餅我個人覺得麻麻,原以為煙三文魚配薄餅感覺好夾,但原來佢配上的忌廉汁明顯感覺不太夾。卡邦尼忌廉意粉卡邦尼汁香濃,每條意粉均能掛上卡邦尼汁,值得一試。

香烤雞翼
香烤雞翼炸得香脆,作為餐前小食,絕對推介。

卡邦尼忌廉意粉
卡邦尼汁香濃,每條意粉均能掛上卡邦尼汁,值得一試。
2018-04-28