2025-01-08
合和最近開左個新商場,今日下晝得閒終於可以去行下街🛍️見未去到傍晚時分,我就拿拿聲係附近搵野食先,費事夜左要同人逼係合和出黎行過兩三個街口就見到呢間Poke Go反正都係自己一個食,唔洗諗啦!呢個menu夠曬簡單坐低之後店員同我講話而家除左lunch set之外仲有做壽喜燒同埋韓式石頭鍋飯🍚呢個係lunch set,費事諗要咩配料的話就直接點呢個,仲包杯飲品🧃但如果你有啲飲食要求或者有某啲野特別想食,就可以揀自己mix個飯出黎~我本身都掙扎左一陣,最後都係因為揀自己mix其實價錢都係差唔多,係爭杯飲品,不過佢都有水提供等緊野食果陣周圍望,幾鍾意呢度樓底咁高,空間感好夠呢種天氣坐窗邊應該都會好舒服同埋私心一讚係我鍾意呢度個playlist😂(播左好多MC同埋Dear Jane呀😂)我想話一碗原來比我想像中份量黎得大我揀左三文魚、番茄仔、粟米同紫洋蔥,每樣既量都好平均even三文魚其實都幾多👍個wasabi乳酪醬好好味,食落唔辣但係又足夠去令碗飯有味道同埋濕潤另外都幾鍾意個糙米,有少少QQ口感,飽足感max!不過我下次應該未必再揀紫洋蔥😂因為佢都比得幾多,食到最後變左有啲辣🥵總括而言,呢餐十
係合和出黎行過兩三個街口就見到呢間Poke Go
反正都係自己一個食,唔洗諗啦!呢個menu夠曬簡單
我本身都掙扎左一陣,最後都係因為揀自己mix
其實價錢都係差唔多,係爭杯飲品,不過佢都有水提供
等緊野食果陣周圍望,幾鍾意呢度樓底咁高,空間感好夠
呢種天氣坐窗邊應該都會好舒服
同埋私心一讚係我鍾意呢度個playlist😂
(播左好多MC同埋Dear Jane呀😂)
我想話一碗原來比我想像中份量黎得大
我揀左三文魚、番茄仔、粟米同紫洋蔥,每樣既量都好平均
even三文魚其實都幾多👍
另外都幾鍾意個糙米,有少少QQ口感,飽足感max!
不過我下次應該未必再揀紫洋蔥😂
因為佢都比得幾多,食到最後變左有啲辣🥵
總括而言,呢餐十分簡單而且好健康,係附近返工的話食呢個做lunch應該幾好,下晝返公司唔會恰眼訓💼