2024-05-15 266 瀏覽
雞肉蘑菇熱烤卷 Chicken Mushroom Hot Wrap + 南瓜湯 $69南瓜湯熱辣辣,口味清甜,濃郁的南瓜味中帶有少許淡忌廉的味道,好味。雞肉蘑菇熱烤卷用了黑麥卷餅皮,感覺更健康,咬勁十足且帶有麥香。卷餅包了雞肉、蘑菇、芝士、白汁、洋蔥和蜜糖芥末醬。雞肉的份量相當豐富,比蘑菇多一些。芝士和白汁的味道都很不錯,但吃到一半會開始感到有點膩。需要搭配南瓜湯來中和一下口感。整個卷餅加湯的套餐飽足感滿分。另外我很喜歡這裡的食物貼上了營養標籤,可以讓我知道我吃了些什麼食物。這樣對於關注營養攝入的人來說非常方便🤓

2024-04-05 268 瀏覽
黎到又一城,如果唔想食貴價餐廳,又唔想食food court,其實仲可以揀間餐廳食個沙律同三文治。又一城有好多呢類餐廳嘅選擇,有Starbucks,Coffee Academics。今次我就 Pret A Manger,因為唔使等位!就試吓佢嘅食物品質同其他分店有冇唔一樣。揀咗雞胸沙律同埋車打芝士火腿三文治。雞胸質地幾好,唔會好鞋。三文治可以選擇整返熱,熱咗啲芝士溶埋火腿一齊,感覺好好。同埋個包唔係普通包,而係硬身啲嘅麥包,幾好味!👍🏻

揀咗雞胸沙律同埋車打芝士火腿三文治。
雞胸質地幾好,唔會好鞋。
2024-02-17 203 瀏覽
以前成日飲pret,依家越黎越退步。無乜咖啡味之餘,水寥寥咁,奶又唔香。雖然話tea set $40蚊唔好咁高要求,有杯咖啡加件餅或者牛角包,但至少可以有番少少水準,感覺啲沖咖啡既職員都好hea,又成日聽錯單唔知我不幸定係點,呢杯嘢真係唔掂chocolate muffin一般般,叫做唔係好甜,無乜出錯,又無得翻熱,感覺另外兩間連鎖咖啡店比較好一些。熱卷餅不錯,鍾意食烤鴨嗰個,但鴨肉份量很少,越黎越縮水。

唔知我不幸定係點,呢杯嘢真係唔掂

2023-11-29 224 瀏覽
 朱古力牛角酥🍫 「它 一小節也許足夠我抖震提鍊於透視熱鬧的焗爐從它 該知道我的快樂與不幸一路有牛角酥 陪我這一朝」佢係啱啱出爐嘅,佢嘅顏色係深啡,閃閃令,好吸引~ 食入口個酥皮好薄好鬆脆,外層牛角酥酥脆可口,裡面嘅酥皮層層疊疊,咬落去有種鬆脆嘅質感,好似咬住一啲小小嘅餅乾咁唔算太油膩。朱古力嘅香氣喺口裡散開,有 d 微甘,濃郁嘅朱古力味道散發出來,入口即溶,帶俾你一種濃郁嘅香氣,同酥皮嘅好夾。總括黎講朱古力牛角酥係一款令人愛不釋手嘅甜品。唔論係下午茶定係隨時小餓,都可以滿足大家嘅少女心~
 朱古力牛角酥🍫
「它 一小節也許足夠我抖震
提鍊於透視熱鬧的焗爐
從它 該知道我的快樂與不幸
一路有牛角酥 陪我這一朝」

佢係啱啱出爐嘅,佢嘅顏色係深啡,閃閃令,好吸引~

朱古力牛角酥
2023-11-20
$21 (早餐)
  • 朱古力牛角酥
2023-06-21 436 瀏覽
Always cancels the main item after delivery has been ordered! Dishonest!Who wants a bottle of water to be delivered! We make that addition to meet the min charge! If you don’t have a certain breakfast item cancel the order before the driver picks up, not after the order has been delivered!!!!Not the first time!

Dishonest!

Not the first time!
外賣送餐
2022-10-14 663 瀏覽
點的外賣,味道還不錯但是有一個不好吃就是那個菠菜和雞蛋而且也覺得不划算,就只是單純煮熟的菠菜還有兩個雞蛋沒有醬汁,一點味道都沒有,酸奶杯那個都挺好吃的nice 😃
nice
😃
外賣送餐
2022-05-16 664 瀏覽
好味既overnight oats!雖然價錢小小貴,不過九龍塘係呢啲價…同其他連鎖coffee shop比,佢呢杯野係比較特別同少有,值得一試既餐廳環境都舒服,可以慢慢坐
好味既overnight oats!
雖然價錢小小貴,不過九龍塘係呢啲價…
餐廳環境都舒服,可以慢慢坐
Overnight  Oat
Overnight  Oat
2021-12-06 455 瀏覽
在英國倫敦🇬🇧創立的Pret A Manger🔸,適逢聖誕,全線31間分店已換上新裝和增添8款節日美食啦! 包括: 聖誕精選火雞午餐三文治$28、法國芝士紅莓醬三文治$28、聖誕火雞熱烤卷$46、聖誕火雞法式長麵包$46、五果鮮莓米布丁$36、Melvin雪人曲奇$26、聖誕乾果批$15 和 香橙朱古力乾果棒$18等等。光顧當天,好多聖誕主題食物已售罄,人氣好高呀😳~多款限定食物之中,我最愛可愛又有趣的Melvin雪人曲奇⛄️🍪,半溶化的雪人也太可愛了吧!

2021-11-30
2021-12-02 108 瀏覽