2023-03-31 834 瀏覽
餐廳位於將軍澳海旁嘅一個私人住宅下面,感覺有啲隱世!一入餐廳就感受到滿滿嘅🏝️巴里風情,以藤椅及搖搖椅為主調,好多打卡位,感覺有啲似去咗旅行咁🦐紅蝦刺身 $128賣相精緻!紅蝦刺身好新鮮,爽口彈牙,酸酸辣辣好開胃呢,墊底仲有啲青木瓜絲!🍟黑松露薯條 $78呢個真係不得了😍薯條新鮮即炸,每條都沾滿黑松露粉,再點埋黑松露醬,真係超好食,而且份量十足,必食呀!🐠阿拉斯加野生銀雪魚 $298賣相十分之精緻嘅一道菜😍感覺條魚好似浸緊泡泡浴,其實啲泡泡🫧係用椰漿打成,所以成道菜都好香!銀鱈魚煎得剛剛好,厚肉又夠滑,點埋個汁又幾夾,要讚下塊薄餅整得好好味,配菜仲有粟米仔、露筍同好好食嘅南瓜蓉🥬飛天炒雜菜 $88炒得好惹味,素食都可以健康又好味🥭泰式雙重奏糯米飯 $128好靚嘅甜品,打卡一流呀😍食泰國嘢,唔少要叫芒果糯米飯!呢個仲多咗焦糖香蕉糯米飯,糯米飯軟糯有口感,加埋香甜嘅椰漿,真係唔使講都知好食每道菜嘅擺碟都十分精緻,感覺好有心思!
餐廳位於將軍澳海旁嘅一個私人住宅下面,感覺有啲隱世!

🦐紅蝦刺身 $128

🍟黑松露薯條 $78

🐠阿拉斯加野生銀雪魚 $298

🥬飛天炒雜菜 $88
炒得好惹味,素食都可以健康又好味

🥭泰式雙重奏糯米飯 $128

每道菜嘅擺碟都十分精緻,感覺好有心思!
  • 黑松露薯條
  • 紅蝦刺身
  • 阿拉斯加野生銀雪魚
2023-03-30 37 瀏覽
Re divine 泰菜🇹🇭之前dayoff ,跟朋友行下將軍澳,原來海傍咁多餐廳,好有渡假感覺,晚餐黎左係Capri 行入去,小小隱閉的fusion 泰菜試下😋我地叫左🦐前菜🔸天使紅蝦刺身$128 - 入面有四隻大紅蝦,蝦新鮮,配青木瓜沙律酸酸甜甜又幾夾🔸廚師發板炒蜆 $138 👍🏻❤️- 每隻蜆都索曬帶點酒味及香茅味既汁,惹味🔸蒜蓉包$38🐖主菜🔸西班牙小火山豬肋骨$288 👍🏻❤️- 豬肋骨煮到好淋,啖啖肉,配上泰式香料嘅paste ,大滿足😋🐣甜品🔸復活節期間限定甜品set - 一上枱真係wow 一聲,帶小朋友黎實好開心,好打卡-able - 入面有tiramisu、奶凍、焦糖燉蛋、曲奇雪糕配杏仁曲奇餅、抹茶味馬卡龍等- 四樣都不錯, 當中燉蛋同tiramisu 好滑,不錯🔹真心每樣食物都不錯,值得一試。📍 地址:將軍澳唐賢街 33號CAPRI地下GO3號舖
Re divine 泰菜🇹🇭

我地叫左
🦐前菜
🔸天使紅蝦刺身$128
- 入面有四隻大紅蝦,蝦新鮮,配青木瓜沙律酸酸甜甜又幾夾

🔸廚師發板炒蜆 $138 👍🏻❤️
- 每隻蜆都索曬帶點酒味及香茅味既汁,惹味

🔸蒜蓉包$38

🐖主菜
🔸西班牙小火山豬肋骨$288 👍🏻❤️

🐣甜品
🔸復活節期間限定甜品set
- 四樣都不錯, 當中燉蛋同tiramisu 好滑,不錯

🔹真心每樣食物都不錯,值得一試。

📍 地址:將軍澳唐賢街 33號CAPRI地下GO3號舖

紅蝦刺身
炒蜆
火山骨
2023-03-30
紅蝦刺身
炒蜆
火山骨
🌟餐廳:ReDivine📍地址:將軍澳唐賢街33號 CAPRI地下G03號舖💰價位:~$200- $400⏰營業時間:星期一至日 12:00 - 16:00 / 18:00 - 22:00 (逄星期二休息)📱電話:9385 9575終於係將軍澳做完最後一個job,可以輕輕鬆鬆咁沿住海濱長廊行下呼吸下新鮮空氣,順便諗下晚餐食乜好haha~經過海邊歐陸式既住宅區,發現呢間「ReDivine」主打泰式fusion 菜既餐廳,一於就同朋友仔好好享受下充滿泰式風情既晚餐~———————————————————🔹天使紅蝦剌身泰式生蝦刺身就食得多,紅蝦剌身真係第一試~特別一讚呢度用上高質既食材天使紅蝦,刺身級既天使紅蝦味道更鮮甜,肉質更爽彈,餐廳更加入自家調制泰左酸辣汁襯托,酸辣一流,食得好過癮!底層仲有青木瓜絲沙律,好夾~係好清新既頭盤~🔹炒飛天素菜另一款充滿泰式風味既菜式~以泰式香料、魚露及辣椒炒栗米芯、露荀等蔬菜,食落好惹味!🔹脆香蒜蓉包蒜蓉包上枱時已經香噴噴~焗至外脆內軟,上層搽滿蒜蓉牛油,味道濃郁~🔹野生阿拉斯加銀鱈魚配油薄餅餐廳主打fusion 菜式~賣相好有意境,大大件厚切既銀鱈魚周邊
🌟餐廳:ReDivine
📍地址:將軍澳唐賢街33號 CAPRI地下G03號舖
💰價位:~$200- $400
📱電話:9385 9575

🔹天使紅蝦剌身
泰式生蝦刺身就食得多,紅蝦剌身真係第一試~

🔹炒飛天素菜

🔹脆香蒜蓉包

🔹野生阿拉斯加銀鱈魚配油薄餅
餐廳主打fusion 菜式~賣相好有意境,大大件厚切既銀鱈魚周邊加入以椰奶打成既泡泡,底層更加入露荀及南瓜蓉,好吸睛~銀鱈魚外皮焦脆,肉質嫩滑,搭配椰奶泡泡,味道都幾特別,滿滿泰式風味!

🔹ReDivine廚師發辦 甜品拼盤 (復活節主題)
呢餐飯既精彩位~一大盤共6款甜品以復活節造型登場,有齊布甸奶凍、Tirimisu、Marcaron及曲奇雪糕等等~所有甜品均由餐廳甜品大師主理,再以人手制作各款朱古力蛋及糖膠公仔,夠哂貼題,盡顯心思!我地就最欣賞芒果布甸,以朱古力復活蛋造型盛載香滑布甸奶凍,上層加左芒果果肉,食落夠滑夠清甜之餘,擺盤又夠特別,值得一試!

😋味道:4/5
🏢環境:4/5
💁🏻‍♀️服務:4.5/5
💵價錢:4/5
🤟🏻性價比:4/5
👅整體小總結
餐廳裝修好有泰式渡假屋feel,傢私及陳設亦花盡心思,用餐氛圍一流~食物方面,主打泰式fusion 菜式,每一款賣相都充滿泰式風情,用料又豐富~值得一提餐廳既甜品亦係一大賣點,推出甜品廚師發辦,甜品師父每日制作各款有特色既甜品,用心制作,有創意!
2023-03-29
2023-03-30 27 瀏覽
我哋叫咗1)黑松露薯條好攪笑用蒸籠黎裝住薯條,薯條又大條又脆口,可以沾黑松露醬食,味道就比較香濃,唔沾醬也一樣好食。2) 天使紅蝦刺身顏色好靚,除咗沙律菜同食用花外,紅蝦刺身下面有爽口嘅木瓜絲,紅蝦肉爽口彈牙。3)飛天炒素菜入面有:法邊豆、菇類、粟米芯、脆肉瓜、甜椒。呢款素菜炒得好夠味,炒得亦乾爽唔多油。4) 醬燒法國無激素春雞配印尼加多加多醬。醬燒雞係好香,雞肉唔乾有肉汁(醬汁隨意)5)限定甜品(Easter)甜度適中,不會過甜。入面放著:意大利嘅芝士餅、法式焦糖燉蛋、意大利嘅奶凍、曲奇雪糕、美式曲奇餅、杏仁味馬卡龍。碟上面一點點黃色嘅係芒果汁。
我哋叫咗
1)黑松露薯條
2) 天使紅蝦刺身
3)飛天炒素菜
入面有:法邊豆、菇類、粟米芯、脆肉瓜、甜椒。
呢款素菜炒得好夠味,炒得亦乾爽唔多油。
4) 醬燒法國無激素春雞配印尼加多加多醬。
醬燒雞係好香,雞肉唔乾有肉汁(醬汁隨意)
5)限定甜品(Easter)甜度適中,不會過甜。
碟上面一點點黃色嘅係芒果汁。
2023-03-29 26 瀏覽
今次嚟將軍澳晚飯 發現尼間好有度假風主打新派 fusion 泰國菜食物均用心製作 有特色又高質環境清幽雅致 氣氛甚有情調 好喜歡吊藤椅座位 坐上去用餐令人心情都放輕鬆天使紅蝦刺身 $128刺身爽甜 醬汁酸酸辣辣 辣度有後勁 好好味!醬燒法國無激素春雞配印尼加多加多醬 $268春雞皮好香脆 內裡雞肉香嫩配加多加多醬幾特別 味道就好似沙嗲醬伴以酸酸地嘅椰菜絲沙律 整碟配搭十分出色飛天炒素菜 $88微辣嘅炒菜相當惹味 雜菜夠豐富有粟米荀、萵荀、青瓜、蘑菇等等 黑松露薯條 $78必點之選!薯條份量十足以蒸籠盛載甚有東南亞風情慨念灑上滿滿黑松露粉 再加黑松露 食得好滋味泰式雙重奏糯米飯 $108甜品擺盤好似藝術品有芒果與焦糖香蕉飾演雙重奏糯米飯軟硬適中 淋滿椰漿食好好味
今次嚟將軍澳晚飯 發現尼間好有度假風
主打新派 fusion 泰國菜
食物均用心製作 有特色又高質

環境清幽雅致 氣氛甚有情調
好喜歡吊藤椅座位
坐上去用餐令人心情都放輕鬆

天使紅蝦刺身 $128
刺身爽甜 醬汁酸酸辣辣 辣度有後勁 好好味!

醬燒法國無激素春雞配印尼加多加多醬 $268
春雞皮好香脆 內裡雞肉香嫩
配加多加多醬幾特別 味道就好似沙嗲醬
伴以酸酸地嘅椰菜絲沙律 整碟配搭十分出色

飛天炒素菜 $88
微辣嘅炒菜相當惹味 雜菜夠豐富
有粟米荀、萵荀、青瓜、蘑菇等等

黑松露薯條 $78

甜品擺盤好似藝術品
有芒果與焦糖香蕉飾演雙重奏
糯米飯軟硬適中 淋滿椰漿食好好味

2023-03-23 83 瀏覽
今晚去咗將軍澳呢邊食晚飯 餐廳環境有點情調樓底好高 坐得特別舒服🥰 店員服務都好好 而餐廳menu款式都好多好岩味道😻🍣天使紅蝦刺身 呢個天使紅蝦刺身擺盤已經好精緻 而刺身好新鮮醬汁係泰式辣醬加調味料整成 menu顯示有2個🌶️🌶️ 我覺得味道幾唔錯酸酸辣辣好開胃🍟黑松露薯條 呢個係女仔最愛吃的😋呢個一定再encore👍🏻薯條即炸好新鮮同好香脆 每條薯條都沾咗好多黑松露粉 再沾埋黑松露醬 double滿足😋🐥醬燒法國無激素春雞•青木瓜火箭菜沙律•加多加多醬 $268呢個法國無激素雞賣點係無激素 食落健康啲👍🏻而佢嘅雞皮煎得好香脆 肉質幾嫩滑 再點埋隔離個秘製醬汁 有啲花生🥜味 甜甜地幾好味 而配菜有青木瓜火箭菜沙律🥗味道酸酸甜甜幾開胃🥬飛天雜菜 點都要叫蕃個菜健康啲嘅 而飛天雜菜入邊有翠玉瓜、萵筍、粟米芯、豆等 好多款式 味道辣辣地幾好味🍰德國 72%朱古力蛋糕第一次會食哂個飯後甜品 仲要唔細嘅 呢個朱古力蛋糕因為係用72%明顯地無平時食開嘅咁甜 而朱古力蛋糕上有埋啲士多啤梨、藍莓🫐所以更無咁膩👍🏻

🍣天使紅蝦刺身

🍟黑松露薯條

🥬飛天雜菜

🍰德國 72%朱古力蛋糕

將軍澳的餐廳愈來愈多,而且間間都好CHILL,好捨意。今次選了這間渡假風情搖搖椅的泰式餐廳,十分適合打卡。 餐廳主打泰式FUISION菜。場內有梳化藤椅,搖搖椅,超多打卡位📸另設有室外座位,仲要是寵物友善餐廳。環境舒適,座位闊落,舒服,非常適合情侶朋友們黎談談人,CHILL 下。餐牌上的菜式都好特別,選擇多。不知如何選擇。最後揀左兩個小食,一個主菜,兩杯飲品和一個甜品。混合香料燒原隻大魷魚 $168大大隻魷魚原隻炭燒,一上台就聞到勁香勁惹味的燒烤味!魷魚上滿佈了泰式混合的香料。配上泰式辣汁,酸酸辣辣,非常惹味!魷魚爽口彈牙,煙煙韌韌,且燒得剛好。不會太韌和不會太乾,贊!飛天炒素菜$88內有翠玉瓜、萵筍、粟米芯、菇、豆多種菜式。非常健康之餘,配上惹味微辣的醬汁炒,美味。野生阿拉斯加銀鱈魚配油薄餅 $298上枱擺盤好精美,旁邊圍住的都係椰汁奶泡。銀鱈魚外皮煎得十分香脆!魚肉十分滑溜,且鮮甜。底層還有南瓜薯蓉,增加口感。加上薄餅。沾上椰汁奶泡黎,非常特別且好味。泰式雙重奏糯米飯 $108黎食泰國野,點少得芒果糯米飯。呢間的餐廳甜品除左芒果配糯米飯,仲有焦糖香蕉配糯米飯賣相吸引,打卡一流。芒果
將軍澳的餐廳愈來愈多,而且間間都好CHILL,好捨意。

今次選了這間渡假風情搖搖椅的泰式餐廳,十分適合打卡。

餐廳主打泰式FUISION菜。

場內有梳化藤椅,搖搖椅,超多打卡位📸

另設有室外座位,仲要是寵物友善餐廳。

餐牌上的菜式都好特別,選擇多。

不知如何選擇。
最後揀左兩個小食,一個主菜,兩杯飲品和一個甜品

混合香料燒原隻大魷魚 $168
混合香料燒原隻大魷魚

大大隻魷魚原隻炭燒,一上台就聞到勁香勁惹味的燒烤味!
混合香料燒原隻大魷魚
魷魚上滿佈了泰式混合的香料。
混合香料燒原隻大魷魚
配上泰式辣汁,酸酸辣辣,非常惹味!
混合香料燒原隻大魷魚

魷魚爽口彈牙,煙煙韌韌,且燒得剛好。
不會太韌和不會太乾,贊!

飛天炒素菜$88

內有翠玉瓜、萵筍、粟米芯、菇、豆多種菜式。
飛天炒素菜
非常健康之餘,配上惹味微辣的醬汁炒,美味。

野生阿拉斯加銀鱈魚配油薄餅 $298

上枱擺盤好精美,旁邊圍住的都係椰汁奶泡。

野生阿拉斯加銀鱈魚配油薄餅

銀鱈魚外皮煎得十分香脆!魚肉十分滑溜,且鮮甜。

野生阿拉斯加銀鱈魚配油薄餅

底層還有南瓜薯蓉,增加口感。

加上薄餅。
野生阿拉斯加銀鱈魚配油薄餅
沾上椰汁奶泡黎,非常特別且好味。

泰式雙重奏糯米飯 $108

黎食泰國野,點少得芒果糯米飯。

泰式雙重奏糯米飯

呢間的餐廳甜品除左芒果配糯米飯,仲有焦糖香蕉配糯米飯

泰式雙重奏糯米飯

賣相吸引,打卡一流。
泰式雙重奏糯米飯

芒果香蕉都用上新鮮的食材,食落鮮甜

泰式雙重奏糯米飯

糯米飯亦非常軟糯,有口感,仲電有椰子醬,唔夠可以自己再淋上面。

泰式雙重奏糯米飯

非常高質的一間餐廳,下次要再試試其他食物。
2023-03-20
2023-03-16 37 瀏覽
ReDivine 將軍澳唐賢街33號 CAPRI地下G03號舖將軍澳其實好多美食~今晚來左~位於將軍澳南附近隱世泰Fusion餐廳~佢地用心製作~食物高質~環境好有渡假🏖感覺場內更有梳化藤椅~超多打卡位📸而且係間寵物友善餐廳😄設有室外座位🌞可以帶埋主子們嚟 。黑松露薯條 $78用上蒸籠盛載薯條🍟炸得香脆每條薯條灑滿黑松露粒~配上黑松露醬~邪惡又好味。天使紅蝦沙律 $128紅蝦鮮甜~配上自家製帶點微辣沙律汁超級好味😋。飛天炒雜菜 $88雜菜種類好多~用上菇菌 、翠玉瓜、粟米筍、萵筍~口感豐富。醬燒法國無激素春雞🐓配印尼🇮🇩加多加多醬 $268~春雞外皮香脆~肉質幼嫩~食落超Juicy配上特製的印尼加多加多醬~帶花生🥜香味好滿足~而且春雞好大隻🐓🤪份量足最尾唔小得叫返泰式甜品。泰式雙重奏糯米飯 $108芒果糯米飯 配 焦糖香蕉糯米飯個賣相好得😍打卡一流誠意推介 餐廳食材高質又美味~絕對值得回頭♥️大家經過可以一試
ReDivine
將軍澳唐賢街33號 CAPRI地下G03號舖

將軍澳其實好多美食~今晚來左~
位於將軍澳南附近隱世泰Fusion餐廳~
佢地用心製作~食物高質~
環境好有渡假🏖感覺
場內更有梳化藤椅~超多打卡位📸
而且係間寵物友善餐廳😄
設有室外座位🌞可以帶埋主子們嚟

。黑松露薯條 $78
用上蒸籠盛載薯條🍟炸得香脆
每條薯條灑滿黑松露粒~
配上黑松露醬~邪惡又好味

。天使紅蝦沙律 $128
紅蝦鮮甜~配上自家製帶點微辣沙律汁
超級好味😋

。飛天炒雜菜 $88
雜菜種類好多~用上菇菌 、翠玉瓜、
粟米筍、萵筍~口感豐富

。醬燒法國無激素春雞🐓配
印尼🇮🇩加多加多醬 $268

~春雞外皮香脆~肉質幼嫩~食落超Juicy
配上特製的印尼加多加多醬~帶花生🥜香味
好滿足~而且春雞好大隻🐓🤪份量足

最尾唔小得叫返泰式甜品

。泰式雙重奏糯米飯 $108
芒果糯米飯 配 焦糖香蕉糯米飯
個賣相好得😍打卡一流

誠意推介 餐廳食材高質又美味~
絕對值得回頭♥️大家經過可以一試
2023-03-10 55 瀏覽
今日又去將軍澳搵嘢食, 見到這間餐廳裝修好特別、好有泰國feel 🇹🇭 、有好多打卡位🤩一坐低、我哋叫咗泰式奶茶、青檸梳打。天使紅蝦🦐刺身配酸辣醬 ($128): 紅蝦刺身好新鮮、 而且好彈牙👍🏻 酸酸辣辣的真係好開胃!抄飛天、素菜($88): 這個辣辣地、好惹味呢!法國無激素春雞、青木瓜火箭菜($268):雞肉燒得剛剛好、好嫩滑呢💕再配上加多加多醬,帶有小小甜同花生味、味道好夾! 而青木瓜沙律亦好好味、我哋全部食晒😊甜品叫了西米斑蘭蛋糕配日本柚子雪葩整整到 ($108): 蛋糕不會太甜,有淡淡的斑蘭味、加上西米、口感豐富❤️配上柚子雪葩也很清新。人均消費:$340

一坐低、我哋叫咗泰式奶茶、青檸梳打。

抄飛天、素菜($88): 這個辣辣地、好惹味呢!

人均消費:$340
2023-03-09 42 瀏覽
放假近近地去咗海旁行吓吹下風散吓步,時間差唔到就去食飯啦!呢間餐廳主要用咗東南亞度假風既裝潢,岩哂去打卡!澳洲M7和牛 木瓜沙律🥗 $138前菜就食返個沙律先,沙律仲配左澳洲既M7和牛,牛肉味好濃,入口既質地係好軟腍,而木瓜沙律🥗好爽脆又新鮮,食完好開胃野生阿拉斯加銀鱈魚 $298到主菜我哋就揀咗銀鱈魚🐟,上枱好靚,旁邊圍住既係椰汁奶泡,而銀鱈魚外皮煎得好香脆!魚肉十分之滑溜,底層仲配有南瓜薯蓉口感唔錯,加上薄餅 沾上椰汁奶泡黎食又幾好味炒飛天 素菜 $88食飯都要嗌返一碟菜,飛天通菜就食得多,呢度係素菜包括有雞髀菇、萵筍、粟米芯同翠玉瓜等等,辣辣地止下口癮又帶點健康原條燒魷魚🦑 $168真係原隻大魷魚上枱✨燒得好香,魷魚咬落相當彈牙,兩旁仲有辣椒粉同埋泰式辣汁作調味,點埋個泰式辣汁夠晒惹味🌶

澳洲M7和牛 木瓜沙律🥗 $138

野生阿拉斯加銀鱈魚 $298

炒飛天 素菜 $88

原條燒魷魚🦑 $168
佈置到處身於峇里島🏝️不論室外定室內都能感受到ReDivine仲要係Pet-Friendly🐾室外同室內都有位置但有狗狗嘅朋友就需要坐係室外🐶❣️蒜香牛油白酒炒蜆·蒜蓉包 $158叫左個炒蜆做個開胃菜😻💖蒜頭同蜆仔比例幾乎差唔多🧄完全做到蒜香嘅味道🫗蒜香中再帶點白酒酒氣味食曬蜆肉仲可以將蒜蓉包🥖❣️緬甸野生紅腳巨虎蝦·羅望子牛油·法國麵包多士 $268大大隻蝦 真係巨虎蝦黎🦐🙈🤣同隻碟嘅直徑真係有得比仲要係幫你起曬蝦肉 完全唔洗用手都食到😚✌🏼蝦肉鎖住牛油嘅香味🧈令蝦肉唔會變得無味無道❣️亞洲風野生阿拉斯加銀鱈魚·油薄餅·海鮮椰汁 $298啲泡泡唔講都唔知係椰菜汁黎🫧可以將銀鱈魚同油薄餅點啲椰菜汁一齊食銀鱈魚外皮稍微輕輕煎過🐟外皮帶脆身不得不提!佢個個銀鱈魚堅滑身!滑到好似食緊啫喱質感 正正🥰🥰🥰🥰🥰*
佈置到處身於峇里島🏝️不論室外定室內都能感受到

❣️亞洲風野生阿拉斯加銀鱈魚·油薄餅·海鮮椰汁 $298
啲泡泡唔講都唔知係椰菜汁黎🫧
可以將銀鱈魚同油薄餅點啲椰菜汁一齊食
銀鱈魚外皮稍微輕輕煎過🐟外皮帶脆身
不得不提!佢個個銀鱈魚堅滑身!
滑到好似食緊啫喱質感 正正🥰🥰🥰🥰🥰
亞洲風野生阿拉斯加銀鱈魚·油薄餅·海鮮椰汁

蒜香牛油白酒炒蜆·蒜蓉包
緬甸野生紅腳巨虎蝦·羅望子牛油·法國麵包多士
亞洲風野生阿拉斯加銀鱈魚·油薄餅·海鮮椰汁
是日接💁🏻‍♂️收工,他安排了到將軍澳海邊吃晚飯,不得不說,他越來越嘴刁,越來越能夠發掘好餐廳了! 餐廳位置有點隱蔽,要走入感覺很寧靜,走度假風,環境舒適,有點隱世的感覺! 我們點了:🦐紅蝦他他配冬蔭公乳酪 $138 非常精緻,好看又好吃!口感豐富! 紅蝦剁成碎粒,並加入洋蔥🧅、香蔥、蟹籽,加上冬蔭公乳酪,帶點奶香,配上脆脆,各種味道很夾🤤💕🐥醬燒法國無激素春雞•青木瓜火箭菜沙律•加多加多醬 $268高質! 意想不到美味!法國無激素雞,安全健康!春雞外皮經醬燒,有脆皮的效果,雞肉肉質幼嫩,連雞胸位置也很軟腍juicy !春雞已經去除大部分的骨,非常細心,吃起來啖啖肉,很過癮,沾不沾多加多醬吃也很美味,多加多醬的味道帶點甜,又充滿花生香。伴碟的青木瓜火箭菜沙律,也絕不馬虎,味道酸甜,新鮮又爽脆,十分開胃! 🦑原隻大魷魚•混合香料•泰式辣汁 $168大大隻魷魚原隻炭燒,充滿了燒烤香味,格外誘人!混合香料中有辣椒粉,非常惹味😚泰式辣汁會再辣一點點,酸酸辣辣,讓我想起了泰國街頭獨有的味道! 魷魚爽口彈牙,記得要趁熱吃! 🍰西米斑蘭蛋糕 日本柚子雪葩 $108必點!飯後一甜品使人心情舒暢(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛
感覺很寧靜,走度假風,環境舒適,有點隱世的感覺!

我們點了:
🦐紅蝦他他配冬蔭公乳酪 $138

🦑原隻大魷魚•混合香料•泰式辣汁 $168
魷魚爽口彈牙,記得要趁熱吃!

🍰西米斑蘭蛋糕 日本柚子雪葩 $108
必點!飯後一甜品使人心情舒暢(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)泰式味道必選班蘭味道! 賣相精美,頂層有粒粒西米,斑蘭杲濃,甜度適中,口感豐富。日本柚子雪葩清新,是畫龍點睛之筆!配上的芒果🥭新鮮香甜🤭超滿足(*ˉ︶ˉ*)

值得一提的是店員很有禮貌,亦很有耐心解答,對菜式亦很美果,推薦的食物也很美味🤤餐廳設有户內、外座位,今晚來到時户外座位沒有開放,我想白天來時坐在户外一定很有feel 👍🏻☺️
  • 原隻大魷魚
2023-02-22 82 瀏覽
澳南開左好多靚餐廳,今日同好閨蜜慶生,揀左一間渡假風的泰國餐廳 ReDivine。餐廳裝修雅致,環境好舒服,食物係西式新派元素既泰菜,甜品仲好有驚喜! 佢地亦係一間寵物友善餐廳,設有室外座位,可以帶埋主子嚟Chill吓!炭燒澳洲M7牛板腱 250g $348呢道主菜真係必食! 一上台連埋個炭爐,勁香炭烤味! M7牛板腱已經有3成熟,可以依自己既喜好烤多一陣! 牛的肉質真係好嫩滑,牛味重,油脂分佈好平均,入口有溶化嘅感覺,又唔會覺得膩,超級好食! 緬甸野生紅腳巨虎蝦 $268巨虎蝦有30cm上枱勁震撼! 蝦肉鮮甜,肉質彈牙、蝦味濃郁,尤其蝦頭有濃濃蝦膏。多士香脆,將蝦膏搽上多士,食得好滋味! ReDivine 小食拼盤 $168拼盤可以試晒四款小食,有大大隻炸軟殼蟹,春卷,雞翼和蟹鉗。炸軟殼蟹炸到金黃酥脆,蟹味濃郁,入口即溶完全無油膩感。春卷,雞翼和蟹鉗都炸得好香口,作為餐前小食一流!ReDivine廚師發辦–甜品拼盤 (6款) $188餐廳有師傅專門制作甜品,甜品拼盤每日由廚師發辦,另你絕對有驚喜! 餐廳知我朋友生日,仲特別寫上Happy Birthday同埋幫忙影相,好貼心!甜品拼盤

炭燒澳洲M7牛板腱 250g $348

緬甸野生紅腳巨虎蝦 $268

多士香脆,將蝦膏搽上多士,食得好滋味!

ReDivine 小食拼盤 $168

拼盤可以試晒四款小食,有大大隻炸軟殼蟹,春卷,雞翼和蟹鉗。

ReDivine廚師發辦–甜品拼盤 (6款) $188

餐廳有師傅專門制作甜品甜品拼盤每日由廚師發辦,另你絕對有驚喜! 餐廳知我朋友生日,仲特別寫上Happy Birthday同埋幫忙影相,好貼心!

甜品拼盤賣相一流,黎到當然瘋狂打卡啦! 甜品有紅莓栗子慕斯,芝士蛋糕,朱古力布朗尼,黑芝麻雪糕,燒菠蘿和菠蘿撻。款款甜品都好出色,食埋超滿足!
2023-02-15 64 瀏覽
將軍澳海濱附近有好多靚靚嘅打卡餐廳,今次介紹嘅ReDivine就係其中一間🥰 見到Capri之後沿住條路直行到最尾就到~餐廳裝修好靚,裏面嘅座位亦都好有特色,有用繩吊住嘅梳化滕椅🛋️好有度假feel⛱️ 澳洲M7和牛 木瓜沙律 泰辣汁頭盤先嚟一個沙律🥗 餐廳用M7和牛肉,肉質軟嫩,份量都幾多。而和牛底下嘅木瓜絲配上辣汁非常清新,亦都好開胃😋醬燒法國無激素春雞 青木瓜火箭菜沙律 加多加多醬燒春雞外皮燒得香脆之餘,亦都保留到入面嘅肉汁!👍🏻 雖然餐廳冇寫明份量但應該有半隻雞,所以絕對夠食😍 而且係無骨啖啖肉🥰 第一次食特製嘅加多加多醬,甜甜地都好惹味,加埋沙律,成個配搭亦都出乎意料地好match😋緬甸野生紅腳巨虎蝦 羅望子牛油餐廳好貼心咁樣起咗啲虎蝦肉,方便客人進食😇 蝦肉都非常彈牙好有好感😋!蝦頭入面嘅蝦膏再加上肉質厚實嘅蝦肉,配上多士一齊食一流蒜香牛油白酒炒蜆 蒜蓉包蜆肉size都幾大隻,一上碟已經好香啦😋 蜆肉配上蒜蓉包又係另一番風味依間餐廳環境非常唔錯,夠唒有情調,而且都坐得好舒服,啱晒情侶或者三五知己黎打卡傾計、享受美食👍🏻😇 小編尤其欣賞餐廳用心製作食物,每樣菜式都係精心配搭出嚟,

澳洲M7和牛 木瓜沙律 泰辣汁

醬燒法國無激素春雞 青木瓜火箭菜沙律 加多加多醬
燒春雞外皮燒得香脆之餘,亦都保留到入面嘅肉汁!👍🏻

緬甸野生紅腳巨虎蝦 羅望子牛油

蒜香牛油白酒炒蜆 蒜蓉包

依間餐廳環境非常唔錯,夠唒有情調,而且都坐得好舒服,啱晒情侶或者三五知己黎打卡傾計、享受美食👍🏻😇 小編尤其欣賞餐廳用心製作食物,每樣菜式都係精心配搭出嚟,有晒特製醬汁去提升食物嘅味道🌟齋係呢點已經值得回頭,加上餐廳用嘅食材都比較高質,絕對對得住個價錢☺️

2023-02-13 378 瀏覽
將軍澳海邊餐廳真係好多選擇,而且好多都好高質。好耐無食泰國菜,呢日忽然好想食,就揀左呢間靚靚渡假風的泰國餐廳,環境真係好靚,好似去左旅行甘,而且重有好多打卡位。.🌶️泰式香辣凍鮑魚 $108賣相好精緻,有三件鮑魚,而且大隻肉厚,鮮甜爽彈,配上泰式辣醬,食落酸甜微辣,好惹味又開胃。.🍟黑松露薯條 $78這個真係必點,分量十足之餘,薯條新鮮即炸好香脆。而且每條都有很多黑松露粉,另外再加上黑松露醬,每啖都有滿滿香濃的黑松露香氣。.🥬炒蒜蓉雜菜 $88食咁多肉都係食返個菜健康啲,入邊有翠玉瓜、萵筍、粟米芯、菇、豆等等。多款式之餘又健康,加上用上蒜蓉炒,更加美味。.🐥醬燒法國無激素春雞•青木瓜火箭菜沙律•加多加多醬 $268用上高質的法國無激素雞,夠晒安全健康。第一次食加多加多醬的燒春雞,原來這個配搭很好味,味道帶點甜,又充滿花生香。春雞燒得剛剛好,外皮香脆,肉質夠嫩又juicy,食落啖啖肉。伴碟的青木瓜火箭菜沙律,味道酸甜,新鮮又開胃。.🍰西米斑蘭蛋糕 日本柚子雪葩 $108飯後有點少得甜品,平時較少食到班蘭甜品,所以一見到即刻要試吓。賣相精美,班蘭味好香濃,而且重有粒粒西米,食落甜度適中,口感
🌶️泰式香辣凍鮑魚 $108

🍟黑松露薯條 $78

🥬炒蒜蓉雜菜 $88

🍰西米斑蘭蛋糕 日本柚子雪葩 $108
飯後有點少得甜品,平時較少食到班蘭甜品,所以一見到即刻要試吓。賣相精美,班蘭味好香濃,而且重有粒粒西米,食落甜度適中,口感層次豐富。而日本柚子雪葩感覺好清新,整個甜品配搭起來很不錯。