餐廳: Rico Rico
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
𓍕 𓍕 𓍕再訪位於ELEMENTS的Rico Rico。上次非常滿意他們的西班牙炒飯和tapas。這一次到訪發現他們更新了Menu,一款自選主菜的價錢已經可以任食 semi buffet table,另加一款 tapa、一道甜品和一杯咖啡/茶,可算是非常吸引。𓂁 Semi Buffet Table款式都算多元化,包括熱湯、cold cuts、芝士、麵包、薯條和多款熱盤。𓂁 西班牙茄汁肉丸𓂁 吞拿魚釀茄子兩款tapas都非常高水準!西班牙茄汁肉丸酸甜開胃,肉丸大大五顆還配上柔滑的香草薯蓉,飽足感滿分。吞拿魚釀茄子真的是半顆原隻茄子!加上吞拿魚也是非常惹味。𓂁 墨魚汁墨魚燴飯 $248會吃到滿咀黑漆漆的墨魚燴飯好鮮味,墨魚份量也不少呢。𓂁 美國安格斯肉眼扒 $368必點推薦!肉眼扒厚實但軟腍,牛味香濃,配上香草汁味道層次更豐富。𓂁 甜品是日甜品是雜果香橙班戟,香甜可口,作為飯後甜品一流。一個價錢已包括Tapa、主菜、甜品、咖啡和無限refill的semi buffet,而且用餐環境舒適寬敞,絕對是性價比高的選擇。𓍕 𓍕 𓍕

𓍕 𓍕 𓍕

𓂁 Semi Buffet Table

𓂁 西班牙茄汁肉丸
𓂁 吞拿魚釀茄子

𓂁 墨魚汁墨魚燴飯 $248
會吃到滿咀黑漆漆的墨魚燴飯好鮮味,墨魚份量也不少呢。

𓂁 美國安格斯肉眼扒 $368

𓂁 甜品
是日甜品是雜果香橙班戟,香甜可口,作為飯後甜品一流。

𓍕 𓍕 𓍕

2024-11-07
10 分鐘 (堂食)
  • 美國安格斯肉眼扒
2024-11-01 964 瀏覽
有個朋友住凱旋門,今日佢帶咗我去樓下ELEMENTS 嘅一間西班牙餐廳食 Semi Buffet🥰,價錢由$228 ~ $368 有自助沙律吧,有Tapa 有Main有Dessrt,價錢又唔算太貴😆。店舖裝潢簡約時尚,座落舒適,感覺十分chill🥰。🌟Salad & Appetizer Table有是日餐湯及軟熟意大利包沙律吧有新鮮沙律菜、紅菜頭、粟米、紅腰、西瓜及提子乾等🥰。冷盤有風乾火腿、莎樂美腸、火腿、火雞片及煙燻肉片,仲有2️⃣款芝士,種類齊全又好味😋。炸物有十分香脆炸薯條及雞塊。熱葷有爽滑蝦仁配三色椒及洋蔥,西班牙肉丸及炒蜆,味道濃郁香口😍。🌟Tapa 可以係Menu度任叫一款,不過蒜油蝦和蛋餅就另加$28,今次揀咗蒜油蝦(+$28)和釀茄子。蒜油蝦🦐有3️⃣隻大紅蝦,煮得十分入味,滿滿嘅蒜香味,加上微微嘅香辣味,醒胃又惹味😍。吞拿魚釀茄子面層芝士🧀、蕃茄🍅及吞拿魚醬味道香濃,加上軟滑多汁嘅茄子肉,簡單配搭又好食。🌟Main香酵脆乳豬手 $358原隻豬手🐖份量十足,外皮油光金黃,烤得十分香口,肉質依然軟腍,輕輕鬆鬆就可以切開,皮層下一層薄薄嘅油脂🥰,非常軟滑唔油膩,油香味十足,再點

店舖裝潢簡約時尚,座落舒適,感覺十分chill🥰。

🌟Salad & Appetizer Table
有是日餐湯及軟熟意大利包
沙律吧有新鮮沙律菜、紅菜頭、粟米、紅腰、西瓜及提子乾等🥰。
炸物有十分香脆炸薯條及雞塊。

🌟Tapa

吞拿魚釀茄子

🌟Main
香酵脆乳豬手 $358
原隻豬手🐖份量十足,外皮油光金黃,烤得十分香口,肉質依然軟腍,輕輕鬆鬆就可以切開,皮層下一層薄薄嘅油脂🥰,非常軟滑唔油膩,油香味十足,再點埋番茄醬、秘製醬汁或蒜泥蛋黃醬,就更加好味😋。

美國安格斯肉眼扒 $368
肉眼扒🥩烤至表面焦香,5️⃣成熟成度啱啱好,肉質軟腍無筋,邊位部份帶陣陣油脂香,再配點海鹽及微酸的芥末醬,令肉味更加提升🥰。

🌟Dessert
西班牙油條配朱古力醬
脆條炸得非常香口,口感香脆,軟腍柔韌,點埋朱古力醬更加好味。

巴斯克芝士蛋糕
芝士🧀蛋糕質感幼滑,芝士味🧀香濃。

2024-10-22
穿黑衫黑衭店長大叔、帶位高瘦男人態度十分之差,尤其是大叔…其實得幾台食客,根本就無事忙,明明已經望住,都扮望唔到,又漏單,又唔識say sorry , 扮冇事,又突然高聱呼喝小朋友,唔怪之得冇乜人去,it’s a trash n black lists forever
西九圓方ELEMENTS商場格局以金木水火土區分,商場面積十分之大,其實每次我去到呢個商場嘅時候好多時都會蕩失路,今次同好朋友來到圓方火區的西班牙餐廳Rico Rico 來個chill night dinner,餐廳位置相當容易記得,就係位於喺圓方溜冰場樓上,所以今次我一出九龍站就好快搵到路去到餐廳啦 餐廳以磚紅色和森林綠來做主調,再加上金金地的開放式酒吧,環境高貴典雅,那種紅紅綠綠也貫徹西班牙熱情洋溢的感覺氣氛,餐廳有室內和室外的位置可供選擇,不過無論室內或者室外都好,座位間隔都相當寬敞,坐得自在舒服,而且私隱度高,和朋友傾偈都唔會擔心嘈到隔籬 🔮西班牙白毛豬,火腿配鮮蕃茄醬多士食西班牙菜又點少得黑毛豬呢,以自家製的酸種麵包配上手工蕃茄醬,上面再舖上西班牙入口的白毛豬火腿片,軟熟鹹香的火腿片在配上脆後的sourdough toast ,口感很有層次,酸甜帶咸香,十分開胃 🔮焗吞拿魚釀茄子這個菜可以話係西班牙經典Tapas其中之一,將吞拿魚西班牙辣肉腸粒,芝士和蛋,釀入原條嘅茄子入面,上面鋪上一層手工蕃茄醬再焗,上枱時以香味十足,切開一小片拎起仲有拉絲嘅效果啊,而辣肉腸和吞拿魚加起來,

🔮西班牙白毛豬,火腿配鮮蕃茄醬多士

🔮焗吞拿魚釀茄子
這個菜可以話係西班牙經典Tapas其中之一,將吞拿魚西班牙辣肉腸粒,芝士和蛋,釀入原條嘅茄子入面,上面鋪上一層手工蕃茄醬再焗,上枱時以香味十足,切開一小片拎起仲有拉絲嘅效果啊,而辣肉腸和吞拿魚加起來,鮮香微辣惹味十足,非常香口

🔮西班牙腸炒惹菌
先炒香西班牙腸,令腸入面嘅油脂炒出來,再倒入野菌來炒,等野菌都吸收了辣肉腸的油香,將兩者放上多士片上面來食,一啖入口超級惹味啊

🔮白毛豬肉西班牙Pizza
這是西班牙獨有的Coca薄餅, cheddar cheese, mozzarella cheese 來做個醬底,double cheese香氣撲鼻,上面鋪上18個風乾的熟成白毛豬火腿,油香豐溢,火腿的鹹鮮味和濃郁的芝士味,入口味道無比香濃,簡單配上一些火箭菜,中和一下,加點清新的感覺,真係食多兩件都唔覺得會好膩呀~

🔮西班牙大蝦,牛柳Paella燉飯
這個可以話係西班牙海鮮飯的加強版啊,大大隻嘅西班牙新鮮大蝦,仲長過我隻手板,開邊後先煎再焗,上枱時蝦香十足,蝦肉大大隻又彈牙爽嫩,蝦味濃郁,整隻蝦也只是略加一點鹽來燒,連蝦殼也香脆惹味,蝦頭位多膏又香濃,真係好正呀!
除此之外,還有以牛油炒香的藍青口,每隻都新鮮飽滿,入口非常鮮甜;最特別嘅係這個西班牙炒飯係會跟一大塊牛柳扒,牛柳扒煎致五成熟,平均切片之後鋪在頓飯之上,清楚看見中間的牛肉是粉嫩粉嫩的,很有視覺享受啊,上面淋上牛肉Jus,入口超級軟嫩,牛香十足,而且肉汁豐富,而飯底就用咗海鮮湯來會燉的,所以成個飯可以話係鮮味無比,飽肚又滿足呀,大推👍

🔮招牌香烤脆乳豬
這道燒乳豬脾,的確令我眼前一亮,冇諗過真係會以原隻燒乳豬髀來端上的,表面油光十足,淨係睇個樣都覺得佢好香脆!慢煮二十四小時嘅燒乳豬髀,上菜前會放入焗爐再烤至表皮金黃色,入口肉質非常軟嫩,油脂在口中慢慢滲出,加上脆香嘅猪皮口感,味道相當豐富,配上大量即炸的薯條和各種不同的配搭醬汁,蕃茄醬,秘製燒烤醬和aioli,薯條吸收了豬油的味道,更加香口惹味,而且份量比我想像中多,足足夠兩三個人食呵~

🔮Sangria
西班牙傳統嘅Cocktail Sangria每次都係我食西班牙菜一定會叫點的紅酒Cocktail飲品,果香豐富,酸甜清爽,無論餐前或者餐後嘅飲品都好適合㗎

🔮Manzana agria
不想飲酒的朋友亦都推介這一個以蘋果汁,rosemary,蘋果醋,檸檬,Passion Fruit ,薄荷葉造成的Mocktail 飲品,充滿清新的果香,酸酸甜甜清新開胃又減膩
  • 西班牙白毛豬,火腿配鮮蕃茄醬多士
  • 白毛豬肉西班牙Pizza
  • 西班牙大蝦,牛柳Paella燉飯
2024-07-21 2564 瀏覽
其中一個男的服務員態度超級差,故意很重的放盤子,裏關門還有1.5個鐘就催埋單,全程擺臭臉。食物質量正常,但份量很少。環境還算可以,位置比較大,但整體體驗太差了,超級不推薦!
2024-06-15 2087 瀏覽
今日喺九龍見客,早咗放工,就順便喺圓方食埋飯先走~見到呢間餐廳幾闊落,就入去試下啦😝🛎 $598 Dinner for two 🛎 西班牙火腿芝士拼盤Parma ham經過風乾之後,油香撲鼻,脂肪分布平均,食落去唔會太鹹,夾埋香脆嘅麵包同埋番茄蓉一齊食,口感同味道豐富又清新🥖😋芝士奶香十足,質地非常軟滑,搽落麵包度真係好味到忍唔住不停食,仲差啲想嗌多份麵包添!🤣🛎 香草大蝦扁意粉一上菜嗰陣已經聞到好香嘅香草味,即刻急不及待襯熱食!😝意粉質地煮得硬度適中,唔會太腍或者太硬,完全啱晒我對於意粉韌度嘅追求🤌🏻而且蝦好有鮮味,蝦肉亦都好彈牙,令到啲意粉充滿大蝦嘅鮮甜味!🦐🛎 美國安格斯西冷牛扒今次叫咗五成熟嘅西冷牛扒,廚師將火候控制得啱啱好,上枱嘅時候牛扒唔會過熟,肉質軟嫩多汁🥩切一口牛扒,蘸一下青醬,兩者嘅配搭非常完美,令到牛扒完全唔膩~🛎 意式雪糕唔同一般嘅意式雪糕,呢度嘅雪糕勁真材實料,係有雲呢拿籽架!!!🤩🤩🤩超級香滑😋嚟多球呀唔該!🤣🛎 +$48 巴斯克芝士蛋糕奶香濃郁,乳酪嘅酸甜完美平衡~口感濕潤綿密,甜而不膩👍🏻呢個價錢就食到咁高質嘅巴斯克芝士蛋糕真係好難得!✨用佢嚟作為呢餐嘅結

🛎 $598 Dinner for two

🛎 西班牙火腿芝士拼盤

🛎 香草大蝦扁意粉
一上菜嗰陣已經聞到好香嘅香草味,即刻急不及待襯熱食!😝

🛎 美國安格斯西冷牛扒

🛎 意式雪糕

🛎 +$48 巴斯克芝士蛋糕
奶香濃郁,乳酪嘅酸甜完美平衡~
口感濕潤綿密,甜而不膩👍🏻
呢個價錢就食到咁高質嘅巴斯克芝士蛋糕真係好難得!✨
用佢嚟作為呢餐嘅結尾,真係超滿足呀!😍

呢間餐廳咁靚,遲啲一定再嚟食先得!🥳🥳🥳
2024-06-15 1886 瀏覽
前幾日朋友生日,諗住揀間靜得黎又有氣氛嘅餐廳,但價錢又唔好太貴。於是就搵咗圓方入面嘅一間西餐廳。呢度嘅座位好寬敞,而且裝修好高級,節日慶祝就最適合不過👍🏼 食物款式選擇都多,而且仲有free flow drink可選擇。最後我地order咗個二人餐,$598兩位就有頭盤、餐湯、主菜、甜品同飲品啦!餐廳係南瓜湯,香濃幼滑。頭盤係西班牙火腿配芝士拼盤,頭盤份量比想像中多,平時食一個cheese platter都要二,三百蚊。主菜揀咗大蝦意粉同埋西冷牛扒,意粉香濃,多汁又惹味,非常開胃。牛扒生熟度剛好,肉質鮮嫩。甜品嘅雪糕亦唔差,夠晒香滑。埋單連埋加一都係六百幾蚊,請埋朋友食都唔心痛,最適合節日慶祝或者同朋友聚餐。

2024-06-13 1561 瀏覽
今日咁岩黎到圓方買野,之後當然要黎搵食,咁最後就揀左西班牙餐廳Rico Rico,望落環境幾舒適,同埋都算多選擇,而且價錢都算親民。<香辣雞翼>香辣雞翼都幾惹味,個醬似水牛城醬,但無咁辣,都算係幾開胃的醬汁。另外份量比預期多,正常呢個格局的環境,有4隻雞翼都已經算合理,但呢度總共居然有6隻,仲要包埋雞翼尖,其實都算喜出望外。<白毛豬肉西班牙薄餅>白毛豬肉西班牙薄餅,將西班牙火腿配上火箭菜及芝士,簡單得黎味道層次都足夠,同時唔會覺得好Heavy。另外薄餅餅底係Hand made,熱辣辣得黎又夠鬆脆,食得出所用的麵粉材料應該都唔錯。<燒焗法國黃油穀飼雞>首先雞皮燒得夠香脆,使用法國黃油雞,雞味好濃郁。不過最大驚喜都係個Cream Sauce,鹹鹹甜甜夠晒香口,極到邪惡,配上雞肉真係夠惹味。同埋可以配埋啲菌菇一齊食,非常滋味。

<香辣雞翼>

<白毛豬肉西班牙薄餅>

<燒焗法國黃油穀飼雞>

2024-06-06 1419 瀏覽
這間主打西班牙菜,餐廳空間很大,枱位很闊落,有卡位還可以望到溜冰場.💠煙肉忌廉蛋汁扁意粉 $148用煙肉忌廉以及蛋黃製成的醬汁,配上濃味的芝空,口感濃郁香醇,意粉吸醬汁,充滿了奶油感,口感滑順.💠香烤厚切豬鞍扒 $228豬鞍肉質厚實鮮美,外表金黃酥脆,內裡卻仍然鮮嫩多汁,醬汁配有烤辣椒醬,少少微辣,很惹味😚跟配有薯蓉和沙律菜.💠巴斯克芝士蛋糕 $78蛋糕表面呈現焦糖般的色澤,切開後內芯軟滑如絲,口感濃郁醇厚,不過覺得芝士味可以再濃厚一點.

💠煙肉忌廉蛋汁扁意粉 $148

💠香烤厚切豬鞍扒 $228

💠巴斯克芝士蛋糕 $78

2024-06-01 1128 瀏覽
喜歡吃西班牙菜的朋友仔注意囉!💕 全新的西班牙小酒館 🇪🇸𝐑𝐈𝐂𝐎 𝐑𝐈𝐂𝐎登埸囉~店內環境充滿西班牙特色🥰,紅綠色為主調,皮革梳化加上祖母綠雲石紋餐桌和黄銅吊燈🪔,好有異國風情呢~☆ 柚子蜜雞翼🍗$𝟖𝟖雞翼肉質比較乾,不過調味足,有甜甜的柚子蜜香。☆ 西班牙肉丸鮮茄意粉🍅$𝟏𝟓𝟖肉丸鬆軟大大粒,意粉用蕃茄醬調味,減膩又清新。☆ 煙肉忌廉蛋汁卡邦尼🍝$𝟏𝟒𝟖意粉條條都裏滿忌廉蛋汁,又香又濃又邪惡。☆ 雜莓班戟🥞$𝟖𝟖班戟比想像中好吃,鬆軟又有蛋香,加上雲尼拿雪糕更美味。

好有異國風情呢~

☆ 柚子蜜雞翼🍗$𝟖𝟖

雞翼肉質比較乾,不過調味足,有甜甜的柚子蜜香。

☆ 西班牙肉丸鮮茄意粉🍅$𝟏𝟓𝟖

肉丸鬆軟大大粒,意粉用蕃茄醬調味,減膩又清新。

☆ 煙肉忌廉蛋汁卡邦尼🍝$𝟏𝟒𝟖

意粉條條都裏滿忌廉蛋汁,又香又濃又邪惡。

☆ 雜莓班戟🥞$𝟖𝟖

班戟比想像中好吃,鬆軟又有蛋香,加上雲尼拿雪糕更美味。
2024-05-21 1185 瀏覽
早前同同事一齊去試新開嘅西班牙餐廳開得喺Elements嘅餐廳環境一定有返咁上下格調同舒服可能係新開嘅關係侍應未算好熟手同識得主動招呼客人上菜速度亦比較慢同少少混亂點餐後等咗好耐先有兩杯水仲要無啦啦上咗我個main先🥹唔想食亂個次序但碟嘢又已經到咗唯有一路食住幾粒枝豆一路等隔咗一陣終於上返湯同沙律然後同事個main都上埋😌整體味道係唔錯嘅前菜本身想揀肉丸但已經冇晒喺唔想揀太多澱粉嘅情況底下揀咗青椒🫑青椒無辣味但如果再冧啲入味啲會更好白汁同雞同配料都好夾隻雞比想像中細但加加埋埋其他野其實都好飽最可惜係因為上菜錯次序所以食嘅時候已經凍咗🫠小蝦碌…喺蘑菇枝豆入邊發現咗一條應該係同事嘅扁意粉🫢考慮埋地理位置同環境性價比算係唔錯新張期間做緊滿4個送1個餐可能會再Encore嘅希望到時體驗會更好🥹
早前同同事一齊去試新開嘅西班牙餐廳

新張期間做緊滿4個送1個餐
可能會再Encore嘅
希望到時體驗會更好🥹

2024-05-03 1230 瀏覽
今日去咗食個lunch set,間舖頭就真係幾靚,門面做得好好,但係啲嘢食質素真係勁差佢個lunch話包tapa 原來勁似啲食剩咗嘅前菜跟住主菜嗌咗個蕃茄肉丸意粉,點解呢個意粉都可以煮得咁難食,自己喺屋企買包蕃茄意粉醬都整得好食過佢,成個味道又偏酸又偏甜好想知道寫好評嘅人係咪都係foodie寫食評講真平時對食物嘅要求都唔係話好高,大部份嘅餐廳都好滿意,但呢間真係忍唔住😞

佢個lunch話包tapa 原來勁似啲食剩咗嘅前菜

好想知道寫好評嘅人係咪都係foodie寫食評

.放工我地都想去食西班牙菜,即時上openrice望下九龍區有咩選擇🤭搵到一間位於圓方 Elements 嘅一間西班牙餐廳💁🏻‍♀️..Risotto Balls 意大利飯球 $78味道較為淡味,而且略嫌不夠正宗,本應裡面應該包含番茄醬、芝士、肉類或蔬菜等材料,但Rico Rico嘅Risotto Balls則只包含意大利飯🤔,味道道麻麻。但勝在份量多,平時食開嘅同樣價錢,但份量就只有3-4粒。..Tapas Serrano Ham Toast 西班牙白毛豬火腿多士 $88係西班牙一款傳統嘅前菜,食落較清新,用嘅火腿係風乾18個月嘅,油脂唔會過重,感覺剛剛好,恰到好處,呢款前菜我地就好中意,都會再encore..Mussels with paprika cream sauce $128雖然呢一道菜唔算係西班牙嘅傳統菜式,但餐廳加左了paprika,paprika調味係大部分西班牙菜色都會加入嘅調料,paprika為本為普通嘅忌廉汁青口加入左小小smoky香,不錯👍🏻..Signature Paella $338今晚最失望嘅菜色,本來帶點期待,但必須講水準非常差,做一個正宗嘅Paella,

Risotto Balls 意大利飯球 $78
Signature Paella $338
今晚最失望嘅菜色,本來帶點期待,但必須講水準非常差,做一個正宗嘅Paella,必須加入洋蔥🧅、蒜頭、登籠椒,Paella必須有嘅飯焦,呢道菜完全做唔到,上菜時,外表係吸引嘅,飯面舖滿半熟牛肉、青口、蝦,但食落完全唔係Paella😕🙄價錢為$338,價錢正常,但我地唔會預期比$338食一個濕爛飯嘅Paella🤷🏻‍♀️非常失望
埋單Total $823,人均大概$410,預先在app top up $1000 可以額外送$300,會比較抵食,所以我地都top up左💁🏻‍♀️
結論:
只可以當呢間係一間普通西餐廳,絕對唔好expect可以食到比較似樣嘅西班牙菜🤷🏻‍♀️🙄,今晚嘅paella 係突然失水準,定一向都係咁難食,我唔敢講,但當晚嘅Paella除左個pan係似樣,飯底絕對可以用難食黎形容。為食西班牙菜嘅,我絕對唔推薦!! 但為普通食一餐晚餐,食意粉,係抵食嘅
地址:

Rico Rico (尖沙咀)
尖沙咀柯士甸道西1號ELEMENTS圓方火區1樓1001號舖
#中伏系列 #中伏 #中伏飲食報料區 #西班牙 #西班牙菜 #圓方 #elements #九龍站 #ricorico #habitu #notrecommended #paella #mussels #paprika #hongkongfood #hongkongeats #spanishdish #dinner #dinnerideas #risottoballs #serranoham #tapas #spain #香港美食 #香港好去處 #香港旅行 @elementshk #spanishcuisine #sparklingwine #happyhour
Signature  paella
Signature  paella
Risotto  balls
Risotto  balls
2024-04-30
2024-04-26 1072 瀏覽
星期日7點幾8點去 餐廳無咩人雖然初頭無咩人留意到我地等緊🥹已經有嘗試叫人但當然一見到好快就入到去😂餐廳空間感幾好 位置都闊落叫咗個2人餐598+1湯:南瓜忌廉湯偏水身唔太夠味前菜:parma ham & cheese 同麵包麵包皮脆 有口感 上枱仲有溫度配搭嘅醬 甜甜地幾夾主食:(意大利粉及燴飯二選一)忌廉燴飯燴飯偏硬身 味道普通 無咩配菜肉類:(西冷豬鞍三文魚三選一)當日已經冇晒豬鞍叫咗個西冷 本身叫5成 上咗個7成接近9成但都唔緊要 可能溝通問題牛肉唔算多汁但係個presentation有啲cheap配菜(西蘭花同蕃茄仔)又冇煎過薯條都真係一般 超多炸碎碎餐飲:加咗$38叫咗一杯sparkling 另外個杯冇叫到甜品:冇晒巴斯克芝士蛋糕 得gelato個質感就係普通雲呢拿雪糕 冇咩質感服務還好 都有笑容🤣
星期日7點幾8點去 餐廳無咩人

偏水身唔太夠味

前菜:parma ham & cheese 同麵包
麵包皮脆 有口感 上枱仲有溫度
配搭嘅醬 甜甜地幾夾

主食:(意大利粉及燴飯二選一)
忌廉燴飯
燴飯偏硬身 味道普通 無咩配菜

肉類:(西冷豬鞍三文魚三選一)
當日已經冇晒豬鞍

個質感就係普通雲呢拿雪糕 冇咩質感

服務還好 都有笑容🤣
南瓜忌廉湯
2024-04-22
在尖沙咀圓方商場新開幕的Rico Rico,主打溫馨的家庭風格西班牙餐廳。這裡由HABITŪ咖啡館背後的Sir Hudson Group創立,致力於提供高性價比的西班牙傳統佳餚。從多樣化的小吃拼盤到店內標誌性的巴斯克芝士蛋糕,每一道菜都將地道的西班牙風味呈現得淋漓盡致。Rico Rico 的新菜單上,匯集了一系列誘人的西班牙美食。精選的小食如:配上鮮番茄醬的西班牙白毛豬火腿多士配上 sangria 口感豐富的焗吞拿魚釀茄子以及香氣四溢的西班牙腸炒野菌白毛豬肉西班牙薄餅等都是不容錯過的美食! 至於招牌菜,必嚐的香烤脆乳豬外皮酥脆,像手掌大,肉鮮嫩多汁而甜品巴斯克芝士蛋糕,以其細膩的質感和豐富的奶香,為整頓美餐畫上完美的句點。
配上鮮番茄醬的西班牙白毛豬火腿多士
西班牙白毛豬火腿配鮮番茄醬多士
配上 sangria
口感豐富的焗吞拿魚釀茄子
焗吞拿魚釀茄子
以及香氣四溢的西班牙腸炒野菌
西班牙腸炒野菌
西班牙腸炒野菌
白毛豬肉西班牙薄餅等都是不容錯過的美食!
白毛豬肉西班牙薄餅
白毛豬肉西班牙薄餅
至於招牌菜,必嚐的香烤脆乳豬外皮酥脆,像手掌大,肉鮮嫩多汁
巴斯克芝士蛋糕
題外話/補充資料: 開業期間,餐廳提供的限時優惠。從現在到2024年4月28日,每逢星期二晚上六點後,2至3位顧客便可獲贈價值188港幣的雙人西班牙小吃拼盤和招牌巴斯克芝士蛋糕。若是四位或以上顧客同行,還可以享受到更豐盛的小吃拼盤和兩份芝士蛋糕,讓顧客的美食之旅更加豐富。
  • 香烤脆乳豬