(非會員)
2008-05-22 10 瀏覽
雖然唔係太多種類,但蒜蓉飽好香,意粉同飯都唔錯,色香味俱全,飲品最特別但唔算平如果是日精選岩你就好低 ! 一個套餐有野飲,有飯or意粉同蒜蓉飽都係$45 ! 都ok架 !環境同食物外觀都唔錯,令你睇見開心食得放心
如果是日精選岩你就好低 !
環境同食物外觀都唔錯,令你睇見開心食得放心
$24 (其他)
4月13日, 又係睇戲日~ 睇戲之前就黎呢度食個飯仔先~ 呢間riso café近住個大落地玻璃, 環境好光猛, 坐係入面令人感覺好精神呢!::: 意式海鮮燴飯 (送芝士) ::: $40呢個係燴飯唔係意大利飯. 所以冇rissoto甘creamy... (本來係以為佢係rissoto架嘛...) “海鮮”係帶子仔+蝦+小量隱藏魚肉. 仲有d粟米青椒同埋芝士作點綴. 整體味道偏淡, 不過係可以接受既意式燴飯~::: 洋蔥烤雞pizza配薯角 ::: $35要讚既係薯角真係幾好味! 夠厚身又炸得香脆冶味, 唔洗點茄汁都已經夠濃味! 至於pizza係lite size, 得2件, 個餅底亦只係薄麵包既質地. Toppings有雞肉,洋蔥同芝士. 不過味道都係芝士最出, 雞冇乜味, 略嫌普遍!::: 誇啦芒果 ::: (跟餐+$12)芒果味濃又夠凍, d沙冰又好軟綿綿, 少少酸, 好好飲~ ***優惠時段仲$20有2杯!!!*** 真係超抵飲!!!::: 香蜜腸 ::: (+$10)司華力腸甘既size~ 一兜都有7,8大片. 腸衣幾脆. 最好味係個蜜糖, 跟埋既茄汁可以唔駛點!! 甜得黎個

::: 意式海鮮燴飯 (送芝士) ::: $40

::: 洋蔥烤雞pizza配薯角 ::: $35

::: 誇啦芒果 ::: (跟餐+$12)

::: 香蜜腸 ::: (+$10)
司華力腸甘既size~ 一兜都有7,8大片. 腸衣幾脆. 最好味係個蜜糖, 跟埋既茄汁可以唔駛點!! 甜得黎個味夠清, 唔會覺得膩, 同個腸好夾~ 好似我地燒野食既味道, 好好味~

其實之前係megabox見到佢個menu都已經好吸引架啦... 不過因為個間係用紙兜紙碟, 感覺太food court所以冇食到. 雖然呢間都係open area但係總算係用番d正常兜碟~ 而座位都比megabox舒服, 咁既價錢有咁既招待, 算唔錯~
意式海鮮燴飯
洋蔥烤雞pizza配薯角
誇啦芒果
香蜜腸
$48.5 (午餐)
誇啦芒果
香蜜腸
又係停課但要開工的一天。不如趁比較Free既LT時間出去食個飯啦。由公司出去Hollywood都唔會太耐,地鐵三粒字。反正外賣同堂食都要等五分鐘,不如即刻食啦*見到個餐OK之餘仲要寬條麵,嗯,順便試埋個Smoothie同埋食埋個香蜜腸加「送」。意粉講真唔會預佢即炒,但係汁都OK,唔會漏到七彩,不過,佢所講既帶子係帆立貝黎Gar*等我仲以為一粒粒白色o個dTim=]不過我鍾意食帆立貝橙色既部份多D=]之後個香蜜腸啦=]係就係耐d,不過見到腸仔熱辣之餘,最緊要係隻蜜糖呀)))))))清甜到呢^^"不過個香蜜蘋果Smoothie就失色少少啦,冰既感覺重過蘋果既Base,如果唔係下面有蜜瓜@度,其實唔多發現蜜瓜味既存在@@"放低幾十蚊,又再努力面對D Design去也......
又係停課但要開工的一天。
不如趁比較Free既LT時間出去食個飯啦。

由公司出去Hollywood都唔會太耐,地鐵三粒字。
反正外賣同堂食都要等五分鐘,不如即刻食啦*

見到個餐OK之餘仲要寬條麵,嗯,順便試埋個
Smoothie同埋食埋個香蜜腸加「送」。

意粉講真唔會預佢即炒,但係汁都OK,
唔會漏到七彩,不過,佢所講既帶子係帆立貝黎Gar*
等我仲以為一粒粒白色o個dTim=]
不過我鍾意食帆立貝橙色既部份多D=]

之後個香蜜腸啦=]係就係耐d,不過見到腸仔熱辣之餘,
最緊要係隻蜜糖呀)))))))清甜到呢^^"

不過個香蜜蘋果Smoothie就失色少少啦,
冰既感覺重過蘋果既Base,如果唔係下面有蜜瓜@度,
其實唔多發現蜜瓜味既存在@@"

放低幾十蚊,又再努力面對D Design去也......
2008-03-20 1 瀏覽
檸檬汁帶子扁意粉+蒜蓉包+水蜜桃芒果Smoothies檸檬汁d味好得意~都幾開胃~ 帶子都唔錯~蒜蓉包整得好香~ 如果多d蒜蓉會好d~Smoothies好鮮水果味~好好飲~
檸檬汁帶子扁意粉+蒜蓉包+水蜜桃芒果Smoothies
檸檬汁d味好得意~都幾開胃~ 帶子都唔錯~
蒜蓉包整得好香~ 如果多d蒜蓉會好d~
Smoothies好鮮水果味~好好飲~
2008-02-28 1 瀏覽
之前去mega box食過一次覺得d燴飯同野飲都好好味,價錢又抵今日行過又再次被d飲品吸引住!!我叫左一個西蘭花雜菌燴飯$28,好好味呀! 特別係d雜菌好入味~另外+$6 有半客蒜蓉包+飲品我另外+$3轉左莓子特飲, 都好好味~total都係$37, 但係已經飽到食唔哂!最impressive既係service!因為友人要戎口叫左個白酒三文魚燴飯,但係又唔食得d洋蔥同蕃茄個waiter見到佢隔返配料出黎竟然主動問佢係咪想走左d洋蔥同蕃茄佢?仲即刻叫廚房整過另一碟走配料既飯俾佢!之後個飯黎到, 個waiter仲拎左幾枝調味料過黎話如果怕淨三文魚太腥, 可以落d黎調味!!!勁細心!以呢個價錢黎計食物同服務都超值!
之前去mega box食過一次
覺得d燴飯同野飲都好好味,價錢又抵
今日行過又再次被d飲品吸引住!!

我叫左一個西蘭花雜菌燴飯$28,
好好味呀! 特別係d雜菌好入味~
另外+$6 有半客蒜蓉包+飲品
我另外+$3轉左莓子特飲, 都好好味~
total都係$37, 但係已經飽到食唔哂!

最impressive既係service!
因為友人要戎口
叫左個白酒三文魚燴飯,
但係又唔食得d洋蔥同蕃茄
waiter見到佢隔返配料出黎
竟然主動問佢係咪想走左d洋蔥同蕃茄佢?
仲即刻叫廚房整過另一碟走配料既飯俾佢!
之後個飯黎到,
waiter仲拎左幾枝調味料過黎
話如果怕淨三文魚太腥, 可以落d黎調味!!!
勁細心!

以呢個價錢黎計食物同服務都超值!
2008-02-15 1 瀏覽
o個倒o既環境真係唔錯, 幾優美. 係一個談心o既好地方此外, o的蒜蓉包好香口架, o的飲品又好味喎, 全部都係跟餐o既. 仲有咪睇佢叫倒"意式燴飯專門店"就淨係得燴飯靠得住喎, 大家不防試試其他野. 意粉闊麵同pizza一樣有驚喜架.
o個倒o既環境真係唔錯, 幾優美. 係一個談心o既好地方
2008-01-27 6 瀏覽
改了名字之後,價錢反而好像更便宜了?火雞白汁闊麵+香蘋夏娃($35+$3)︰闊麵煮得不會過腍,而白汁都好味。只是份量不多,不過我都勉強夠的。香蘋夏娃的蘋果味好香,好fresh好味。豬柳腸pizza配薯角+蜜香蘋果($35+$3)︰pizza不是平常吃的圓形的,只是兩片三角形的麵包上有些配料。不過我覺得蠻好吃的,pizza底脆脆的,與配料很配合,薯角香口,雖少但味美。蜜香蘋果的蜜瓜味比較突出,也是不錯的選擇﹗最後跟餐點了一個雲石芝士餅($16)︰不過不失,沒有驚喜,不過$16是抵的。很滿足呀,謝謝你﹗
改了名字之後,價錢反而好像更便宜了?

很滿足呀,謝謝你﹗
2007-10-09 1 瀏覽
我記得e間野以前叫Fuzion Smoothie Cafe, 唔知改左名定點~但係menu一樣~叫左個set $55有珍寶腸+ 檸汁帶子闊麵+ 芒果菠蘿Smooties + 意式焦糖栗子燉蛋再+ $12 要左個香草蒜蓉脆香包珍寶腸★★★★★☆☆☆☆☆普通香草蒜蓉脆香包★★★★★★☆☆☆☆幾好味~如果再多d蒜蓉更加好檸汁帶子闊麵★★★★★★★☆☆☆開頭見到"檸汁", 諗住d味會好怪~ 但係食落發覺好特別~ 幾好味~芒果菠蘿Smooties ★★★★★★★★★☆幾好飲~ 一飲就知係芒果+菠蘿, 唔會好似出面果d飲完都唔知飲左乜~意式焦糖栗子燉蛋★★★★★★★☆☆☆本身唔多鐘意食栗子同凍既燉蛋, 但係焦糖+栗子+燉蛋e個組合唔知點解好match~ 正~

叫左個set $55

芒果菠蘿Smooties ★★★★★★★★★☆

意式焦糖栗子燉蛋★★★★★★★☆☆☆
(非會員)
2007-06-19 3 瀏覽
食物味道ok,飲品幾好飲同特別,可惜是日焗薯角燶左d,扣左d分!
想去美食廣場買我最愛既無骨醉雞飯, 唔小心見到呢間野, 平時我直上唔經呢度, 第一次見到, 俾佢d五顏六色好似沙冰既凍飲吸引佐, 好啦, 試下你啦我係外賣既, 叫佐一個茄汁虎蝦飯($39), 同一個xx檸汁帶子寬條麵($36), 加錢可以轉做餐, 加$3有飲品, 如果加$6有飲品加蒜蓉包, 咁我當然加$6啦, 我要佐青瓜+蜜瓜, 同蘋果+蜜瓜蒜蓉包每人有5件, 都幾好味, 個茄汁飯同d蝦都幾好食, 但我對個寬條麵期望太大啦, 一d檸檬味都冇, 帶子又有沙, 個汁味道都係一般, 兩杯凍飲就很不錯, 冇想過青瓜+蜜瓜可以咁清咁好飲, 蘋果+蜜瓜都好飲, 但我喜歡青瓜+蜜瓜多d兩個餐加埋$87, 如果出街食飲計, 佢d坐位唔算迫, 都ok既, 因為杯野咁好飲, 不過飯同寬條麵既份量好少, 食唔飽囉