2023-12-20 906 瀏覽
難得weekend同朋友出嚟食飯,當然要搵間正嘢😍之前食過Running燒覺得唔錯,趁住而家做優惠,上星期再去第二轉。我鍾意呢度因為選擇真係好多,不論係食物還是小食,甚至係調味醬汁都係🥰平時韓燒好少見到嘅生蒜,泰式醬呢度都有。肉類🥩叫咗幾樣都唔錯,但係最有驚喜竟然係海鮮,當中有大蝦,魷魚,帶子,芝士焗蠔,每種都係大大件🤣燒完都仲好有口感又新鮮。另外小食之中天婦羅都好好食,外層炸漿好薄,南瓜食落好清甜又唔會太油膩。呢度放題除咗食得飽之餘,食物環境質素都好高質,一定會再黎。

呢度放題除咗食得飽之餘,食物環境質素都好高質,一定會再黎。
2023-12-12 761 瀏覽
最近親戚喺外國返嚟,佢哋好想食韓燒,一路做緊research嘅時候搵到Running燒。咁啱仲要做緊優惠,只要身份證有一個8😆就會有9折,有四個8就半價🥳仲要外國身份證都得㗎😜大家唔好錯過啊❗️餐廳環境不錯,感覺令人置身於韓國燒肉店😝整體肉類質素都唔錯,我哋叫咗腸仔豬頸肉牛扒等等,每款嘅調味都唔一樣,感覺冇咁單一。另外其實小食選擇都多,炸餃子我encore咗多次🤩大隻又足料,上枱仲熱辣辣脆卜卜。其實價錢都幾合理,尤其有優惠嘅時候食就更加抵

其實價錢都幾合理,尤其有優惠嘅時候食就更加抵
2023-12-11 715 瀏覽
早兩日朋友帶我嚟Running燒,我之前未食過,所以第一次食都幾期待。我哋係午餐時段食,有六折優惠,大概$180左右已經連埋加一,食足120分鐘。外面實在太熱,一坐低就出去攞飲品😜任飲放題之中,呢度選擇算係好多。我就梗係飲最愛嘅荔枝玉露啦🤣平時韓燒豬扒或者豬頸肉就見得多,呢度竟然有豬腸🥰豬腸好Juicy,入口美味無比,完全冇豬嘅蘇味。另外牛肉亦都好高質,牛味突出,其實都仲有好多小食叫,不過真係食唔落啦🤣期待下次再過嚟試埋其他食物。
另外牛肉亦都好高質,牛味突出,
2023-12-06 496 瀏覽
First time visiting this Korean bbq! Service, food and everything was excellent! Lovely environment, tables were not too close together. Lovely place 👍🏻 Food is fresh, and it came out quit fast! Love the Korean fried chicken! So juicy and delicious! 😋 Will definitely visit again soon! (Ps. Dining in at 17:30 and leave before 19:20, have a good discount! )

2023-12-03
  • 肉類
  • 韓式炸雞
2023-11-29 699 瀏覽
一路都知running燒好出名,但係一路都未有機會試,早兩日同朋友即興出嚟食飯,咁啱大家都想食韓燒🥰咁就趁機會試吓啦入到去覺得啲裝修佈置好有韓國食燒烤嘅感覺😜跟住就衝咗去拎嘢飲解暑,好鍾意飲嗰隻蘆薈菠蘿特飲,喺其他放題冇見過,呢度款式好多。首先試吓啲泡菜,醃得好入味,酸酸辣辣好開胃。跟住再叫咗啲小食,魷魚鬚大推!!炸得好酥脆,上枱仲好熱㗎,令人不自然食完又食。然後就到海鮮拼盤,估唔到有帶子扇貝,仲有啲海蝦都好巨型🤩全部都好新鮮,食到幾隻都回本了😄呢度整體比我嘅感覺都好好,唔會好大油煙,食物亦都好有誠意,已經訂咗枱,下星期同屋企人再食。

2023-11-22 648 瀏覽
琴日一早喺旺角做完嘢,見差唔多食飯時間,即刻約埋附近做嘢嘅朋友一齊上嚟Running燒食韓燒😛呢度午市真係超值,$200唔使已經食到😜上菜速度都幾快,基本上想食嘅嘢都一定有得叫,雞翼牛扒,腸仔魷魚等等。整體食物質素都幾好,調味唔會過分單一,有啲就會用韓式辣醬,一啲就用黑椒,所以食落都唔會悶。除此之外,芝士生蠔都係令我覺得好有驚喜嘅,上面嘅芝士舖到滿晒,然後一路吼啲芝士一路半溶,實在太正啦!午餐嚟講,選擇咁多,環境又光猛舒服,真係食完都唔使食晚餐。
午餐嚟講,選擇咁多,環境又光猛舒服,真係食完都唔使食晚餐。
2023-11-21 526 瀏覽
上次食過晚餐都唔錯,今日趁住放假所以過嚟食午餐放題,原來而家做緊六折優惠🤩真係好抵食!午餐時間都有120分鐘,都唔會特別急趕,夠晒時間食。種類同夜晚差唔多,都係有燒肉海鮮任食😍 坐低即刻叫返個水冷麵,上次食完一試難忘,夠凍又酸酸地好開胃🤤另外有幾款韓國果汁都係未見過,全部都細細罐,咁就可以使晒佢🤣烤肉方面,牛肉梗係唔少得啦,牛肉味濃郁,同埋鍾意呢度唔會落好多醬汁,掩蓋牛肉嘅味道👍🏻👍🏻靚牛先可以咁做。

題外話/補充資料: 同埋鍾意呢度唔會落好多醬汁,掩蓋牛肉嘅味道
2023-11-12
生日
  • 水冷麵
  • 烤肉
2023-11-21 368 瀏覽
Running燒最近有個新Menu,價錢平咗,但係食物種類都依然keep住咁多😍😍所以我同朋友都成日去。我哋就最鍾意放假嘅日子5:30入座,7:30前離座,咁就有七折優惠,折後價大約二百頭。我就最鍾意食呢度啲前菜小食,尤其是水冷麵同沙律。水冷麵涼浸浸啱晒咁炎熱嘅夏天。沙律加上大量麻醬,車厘茄同沙律菜都好新鮮👍🏻仲有牛肉拼盤都好正,調味唔會太重手,亦都唔會未溶雪,份量要幾多都會比足😋整體對Running燒感覺真係幾好,呢個價位有呢個食物質素都係性價比好高的。
我就最鍾意食呢度啲前菜小食,尤其是水冷麵同沙律。
水冷麵涼浸浸啱晒咁炎熱嘅夏天。
沙律加上大量麻醬,車厘茄同沙律菜都好新鮮👍🏻
2023-11-21 342 瀏覽
有一次無意中見到社交平台介紹Running燒,見到食物款式都幾吸引🤩而且晚市提早離座都會有七折優惠,所以就過嚟食。真係比想像中多嘢食😍😍都唔知攞得邊樣先,主打梗係食燒肉同燒海鮮。我係食肉獸,即刻叫番碟牛肉拼盤先🤤好新鮮!啲肉唔會結晒冰咁樣上枱,全部解晒凍,讚👍🏻而且好多部位都有,不同口感都食到。另外芝士燒蠔都好有驚喜,真係鋪滿晒芝士🥳啖啖罪惡感。平時出去食都幾十蚊一隻,呢度可以任食真係好爽!總結,食完今餐真係好令我回味😂一定會約朋友再食過!

總結,食完今餐真係好令我回味😂一定會約朋友再食過!

2023-11-17 361 瀏覽
呢排返工忙,已經好耐冇同朋友出去食飯🥲難得happy Friday,梗係要食餐好😍朋友就提議過嚟食韓燒。其實我就已經好多年冇食過韓燒放題,所以嚟到真係大開眼界🤣不論係前菜小食,烤肉,海鮮飲品等等都應有盡有👍🏻而且質素真係好好。尤其是海鮮,新鮮又多款,生蠔亦都大大隻,有啲用蒜蓉有啲用芝士😜帶子亦都好鮮甜!肉類方面都唔輸蝕,和牛,雞翼都食咗兩轉。調味唔會太鹹,幾好。小食方面炸魷魚鬚真係食到停唔到口,即叫即炸,作為佐酒小吃真係冇得輸。整體今晚都食得好滿意。一定會再光顧。

整體今晚都食得好滿意。一定會再光顧。
平時成日話隔離飯香,對於啲心大心細既人黎講食放題真係好適合🈴️因為有得每款都試哂,唔洗做小朋友嘅選擇,我全部都要哂🤪咁樣仲可以唔洗擔心嗌左浪費既情況,想食幾多就夾幾多今日真係食左好多款肉類🍖試均哂各款調味同無調味既肉,我個人就中意包菜食,感覺韓式啲又可以攝取埋纖維,一舉兩得,試下做韓妹今日我地揀左普通燒肉set其實都可以試哂佢既肉類🥩同其他野食,例如辣炒年糕🌶️如果唔係特別愛好和牛都可以好似我地咁嗌普通燒肉set,如果依家午市放題,晚市19:20前離座或21:30後入座都可以享有折頭架😍

2023-11-17 238 瀏覽
一路都好鍾意食韓燒,不過多數係單點形式,放題因為以前有唔好嘅經歷,所以已經好耐冇去,今次朋友極力推介,所以嚟到Running燒😋價錢都好合理,二百零蚊食到110分鐘。先講肉類,我係好怕肥肉,所以封門柳就啱晒我,肉味較重又唔肥😋推介!另外驚喜嘅係海鮮拼盤👍🏻有蝦,蠔,扇貝,龍脷柳。擺盤都幾靚,望落新鮮乾淨,食落都唔錯😎依個價位食到呢個海鮮拼盤真係超值!最後甜品亦都唔Hea🤩有韓國嘅Melona,超多味揀。椰子,芒果等等。整體嚟講食物質素好,價錢亦都相宜。係一間都會再光顧的韓式放題。

2023-11-07 315 瀏覽
好耐冇食韓燒放題啦,前排約埋一班朋友去咗位於旺角呢間放題食晚餐,7:30前買單或者9:30後入座仲會有七折優惠,夠晒抵食放題梗係要食肉啦,聽講話韓燒嘅豬肉比較好食,所以自己都叫咗豬頸肉,入口爽口,調味剛剛好,豬腸有嚼勁冇臭味🥰其他肉類味道都唔錯見到台台都有食嘅當然係燒海鮮啦,大大隻既海中蝦同埋帆立貝,入口仲有鮮甜味㗎,同埋佢地個Size 勁大份,食多 2Round 已經回曬本喇,超抵食!! 鍾意食魚嘅朋友仔可以試吓燒鯖魚,外皮輕脆肉質都幾滑,送酒一流,放題嘅飲品都有好多選擇,下次有機會再嚟

2023-11-07 249 瀏覽
平時去食韓式燒肉如果想食得飽既話都要花唔少既錢,因為有唔少餐廳都係以gram數去計價錢🥩對於我呢啲食肉獸真係食窮自己都唔夠飽😂所以今日就揀左5點前入座既優惠7折時段去食飽自己🤤今日係平日去食,揀左個和牛任食,價錢7折後只係$363🍖如果平時都差唔多係咁上下價錢,咁我就緊係寧願揀間任食啦除左肉類之外當然都有唔少韓國既道地小食同主食,成日見至韓國人食燒肉都必食韓式冷麵🇰🇷任食既話就可以任性一下,試下呢個咁豐富既食法😍而肉類方面肥牛原來都唔錯韓國冷麵

韓國冷麵

2023-11-07 231 瀏覽
朋友喺外國返嚟約食飯,同佢食嘢最鍾意叫到全枱都係😂超食得,所以我就諗都係帶佢食放題好🥰食得盡情啲。大家都係牛魔王,所以食韓燒就啱晒啦😎我搵到Running燒有靚牛食,所以即刻book枱。我哋當然唔放過任何一款牛肉,最鍾意就係和牛,牛小排同牛頸脊😍全部都切得厚薄適中,好有口感,最重要係牛味突出,油脂分布亦都均勻,不用太多調味已經夠味了。真係全晚食咗咁多碟牛都已經回本。另外值得讚嘅係餐廳通風幾好,食完都唔會有一浸油煙味,落地大玻璃都幾開陽,值得再訪。
朋友喺外國返嚟約食飯,
同佢食嘢最鍾意叫到全枱都係😂超食得,
所以我就諗都係帶佢食放題好🥰
食得盡情啲。大家都係牛魔王,
所以食韓燒就啱晒啦😎
我搵到Running燒有靚牛食,
所以即刻book枱。

我哋當然唔放過任何一款牛肉,
最鍾意就係和牛,牛小排同牛頸脊😍
全部都切得厚薄適中,好有口感,
最重要係牛味突出,油脂分布亦都均勻,
不用太多調味已經夠味了。
真係全晚食咗咁多碟牛都已經回本。

另外值得讚嘅係餐廳通風幾好,
食完都唔會有一浸油煙味,
落地大玻璃都幾開陽,值得再訪。