2024-04-16 498 瀏覽
夜晚大約6:30左右喺外賣平台落定單好準時7:00就送到 !我地揀左個二人餐,貪佢有菜食!*二人餐 $208.5 (外送平台價)*~鐵板蒜香炒雜菜~自選意粉 2份~自選小食 1份~汽水 2罐1. 我地揀左 奶香芝士豚肉意粉 同卡邦尼慢煮溫泉蛋海蝦帶子意粉意粉同配料嘅份量都好足我食豚肉個盒 略嫌比較清淡,要自己再加鹽🤣老公就話Carbonara好好味2. 炒雜菜有椰菜、翠肉瓜同蘿蔔絲每件蔬菜都沾上滿滿蒜香,秒清晒呢一大盆菜 !!3. 小食揀左芝士魚條,有5條~炸得香脆可口如果芝士再多d既話,會更加正!4. 汽水好似有4款可以揀,我地2罐要晒可樂總結 呢間既食物幾有誠意,會再幫襯!
夜晚大約6:30左右喺外賣平台落定單
好準時7:00就送到 !

我地揀左個二人餐,貪佢有菜食!

*二人餐 $208.5 (外送平台價)*
~鐵板蒜香炒雜菜
~自選意粉 2份
~自選小食 1份
~汽水 2罐

意粉同配料嘅份量都好足
我食豚肉個盒 略嫌比較清淡,要自己再加鹽🤣
老公就話Carbonara好好味

2. 炒雜菜有椰菜、翠肉瓜同蘿蔔絲
每件蔬菜都沾上滿滿蒜香,秒清晒呢一大盆菜 !!

3. 小食揀左芝士魚條,有5條~炸得香脆可口
如果芝士再多d既話,會更加正!

4. 汽水好似有4款可以揀,我地2罐要晒可樂

總結 呢間既食物幾有誠意,會再幫襯!
2023-11-04 775 瀏覽
經過好多次都無為意,前排等附近另一餐廳嘅外賣,周圍兜下發掘下新嘢,先留意到呢間價錢實惠嘅小店!隔兩日再去食,本身只係諗住平平地解決一餐,無乜期望,但食完好驚喜,物超所值👍🏻今次叫咗照燒雞肉意粉,意粉煮得啱啱好,唔會太冧,份量亦都適中,美中不足係跟餐嘅奶茶略嫌太淡。另外叫多咗碟迷你焗雜菜,有菜有肉有飲品都係幾十蚊埋單雖然食物非常滿意,店員亦都nice,但要有心理準備,呢度座位有啲逼,如果有客人唔生性無順手閂門,仲會有蚊飛入嚟,對環境好有要求嘅朋友未必適合喇。我就覺得OK,逼得嚟係乾淨企理,而且食物質素最緊要,仍然有興趣再幫襯

照燒雞肉意粉
照燒雞肉意粉
2023-10-28 623 瀏覽
星期六既下午2點左右去到都坐滿人等左一陣好快有位😄舖面唔大,有一行長吧枱同三張四人枱QR code落單☺️方便👍🏻順帶一題,好多時QRcode落單都冇相睇呢間小店每款食物都有張圖可以望下先👍🏻👍🏻~~~~~~~~~輕量下午茶時間2-6pm$32起!幾抵食!!!🔥意式茄汁海蝦帶子意粉$36🙂🙂雖然輕量下午茶,食物黎到既時候唔算好大碟,但食落都幾多!意式茄汁好好味,似係自己調過味!有別於一般茄汁🙂🙂有幾飯蝦同帶子仔👍🏻👍🏻👍🏻意粉硬度岩岩好👍🏻必食推薦🔥🔥龍蝦汁海鮮意粉$38龍蝦汁同樣好味!顏色偏淺,但都有好香龍蝦味👍🏻除左蝦同帶子仔仲有兩細舊魚柳同一隻青口🤤🤤味道豐富👍🏻青口味道就一般,但整體好好食🙂🙂必食推薦❤️❤️ 熱飲唔洗加錢,凍飲加$3凍朱古力唔錯,如果再濃少少仲正😝呢店Season真心唔錯!有下次!推薦!❤️❤️❤️就算唔係下午茶,都係40幾蚊已經可以食到!仲要係好味!🔥
星期六既下午2點左右去到都坐滿人
等左一陣好快有位😄

舖面唔大,有一行長吧枱同三張四人枱
QR code落單☺️方便👍🏻
順帶一題,好多時QRcode落單都冇相睇
呢間小店每款食物都有張圖可以望下先👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~
輕量下午茶時間2-6pm
$32起!幾抵食!!!🔥

意式茄汁海蝦帶子意粉$36🙂🙂
意粉硬度岩岩好👍🏻必食推薦🔥🔥

龍蝦汁海鮮意粉$38

熱飲唔洗加錢,凍飲加$3
凍朱古力唔錯,如果再濃少少仲正😝

呢店Season真心唔錯!有下次!推薦!❤️❤️❤️
就算唔係下午茶,都係40幾蚊已經可以食到!仲要係好味!🔥

2023-10-28
2023-09-05 548 瀏覽
Little eaterie serving a variety of meals, I'm guessing a mix of Japanese/Western style?Really quick service, good size portion, great value so a good choice for day to day meals. All presentable and taste is okay. Eel with omelette riceEgg cooked well, really generous portionChicken Steak & Pork chop Curry with riceAgain generous portionCarbonara with Onsen eggServed super quick, really filling.

Eel with omelette rice
J1 - Eel with omlette and rice

Chicken steak & pork chop curry with rice

Again generous portion

Carbonara with Onsen egg
Carbonara with onsen egg

2023-05-09 548 瀏覽
最近在挑戰以不多於$70的價錢去吃午飯因此搜尋到這間店<br>店內空間較擠迫一邊是長吧枱另一邊放了三張四人枱人多的時候會背貼背<br>點了一份迷你焗豬扒飯附送迷你炒雜菜(份量是加大版的「迷你」😂)加送冰凍可樂一罐<br>食物味道不錯焗飯雖然不是炒底,但也有加入炒蛋份量雖說是「迷你」但其實對女士來說已經是正常份量👍🏻<br>店員的服務態度殷切上菜時會細心提示餐盤邊很熱要小心別被盪傷👍🏻<br>這間店還有其他意粉、焗飯等食物下次會再來試😊
最近在挑戰以不多於$70的價錢去吃午飯
因此搜尋到這間店

店內空間較擠迫
一邊是長吧枱
另一邊放了三張四人枱
人多的時候會背貼背

點了一份迷你焗豬扒飯
附送迷你炒雜菜
(份量是加大版的「迷你」😂)
加送冰凍可樂一罐
迷你意式焗豬扒飯

食物味道不錯
焗飯雖然不是炒底,但也有加入炒蛋
份量雖說是「迷你」
但其實對女士來說已經是正常份量👍🏻

店員的服務態度殷切
上菜時會細心提示餐盤邊很熱
要小心別被盪傷👍🏻

<br>
這間店還有其他意粉、焗飯等食物
下次會再來試😊
2023-05-09
迷你意式焗豬扒飯
  • 迷你意式蕃茄焗豬扒飯
2023-03-17 489 瀏覽
話說上網最近睇到有人介紹,話呢間鋪下午茶好平又抵食又好食。有次咁岩經過,見唔太多人就入去試下,叫左茄汁蝦仁帶子意粉,意粉煮得岩岩好,味道幾好,3十零蚊有野飲,份量唔算少,仲可以加錢有雜菜食,鋪頭入面位置唔算多,但都算舒服,不過感覺空間有啲暗,廚房似係老闆一腳踢,好似仲有個女人幫手,唔知係老闆老婆定咩呢,另外咖啡應該係即磨,我飲就要多奶!哈哈!不過整體價錢同質素,個人感覺唔錯又抵食。如果之後經過,之後都會再幫襯!
2023-01-26 474 瀏覽
🧧大年初三,流連元朗大坑渠一帶找食。🧧遇上小店,瀏覽門外餐牌,價錢便宜吸引。🧧點了雞肉雜菜炒烏冬,單點$48,套餐$60,有餐湯、蒜蓉包(2片)、汽水。餐湯很多蔬菜,蒜蓉包暖烘烘,絕不求其。🧧侍應妹妹端上烏冬,陣陣鑊氣撲鼻而來,而且份量不少,以這價格計,實在感到意外。鑊氣小炒要趁熱食,惹味。🧧小店呈半開放式廚房,食客可以見到大廚在拋鑊;離座時,我向大廚讚好,大廚叫我下次試其他菜式。🧧小店採用QR code點餐,建議食客點餐後好好保管QR code,避免被其他食客拿去點餐。
🧧大年初三,流連元朗大坑渠一帶找食。
🧧遇上小店,瀏覽門外餐牌,價錢便宜吸引。
雞肉雜菜炒烏冬
套餐
2023-01-24
雞肉雜菜炒烏冬
2023-01-24 343 瀏覽
晚餐都係$60 有湯、有蒜蓉包、有飯/意粉/烏冬、可樂經濟實惠,地點都幾好,午餐,晚餐之選,炒烏冬有獲氣,焗意粉又大碟,又夠熱,元朗小店當然要支持下,係B仔再行入少少就到,地方又唔太嘈
晚餐都係$60 有湯、有蒜蓉包、有飯/意粉/烏冬、可樂
2023-01-06 324 瀏覽
服務態度好好,意粉好食,蒜蓉包好脆同勁香又多牛油,勁多人叫外賣,但好快手。用QR落單, 位置唔算多,但環境乾淨。全部都好抵食, 良心小店仲有炒雜菜唔記得影相 追加好抵 又大份 一啲都唔迷你

用QR落單, 位置唔算多,但環境乾淨。

全部都好抵食, 良心小店

仲有炒雜菜唔記得影相 追加好抵 又大份 一啲都唔迷你
黑松露卡邦尼慢煮溫泉蛋蝦仁帶子意粉
2023-01-06
黑松露卡邦尼慢煮溫泉蛋蝦仁帶子意粉
2022-09-20 532 瀏覽
外賣平台見到主要想食雞翼,見佢又平,有埋個意粉凍飲都係63蚊,魚柳好好食感覺新鮮,椒鹽雞翼炸得透唔係嗰種好似煎雞翼咁。整體好滿意,食完覺得呢間幾好所以先影相😄

2022-09-20
2022-06-05 697 瀏覽
呢排見到foodpanda 寫住元朗新開左呢個店舖,價錢又抵,就諗住試試佢!今次係外賣黎ge, 6個人share 食!估唔到味道又幾好食,d 菜好有鑊氣,但唔建議大家揀龍蝦汁意粉,因為唔係橙色的,同白汁好似。。。仲要無龍蝦味🥹雞脾有dd overcooked, 攪到乾乾地反而魚柳勁好食,無腥味,仲好新熱。外脆內軟!佢d 帶子意粉入面ge 帶子都好大粒!魷魚圈都好脆同好食!以呢個價錢黎講,真係抵食ge!圖入面呢個份量,最尾6個人食淨左一兜😆太多太飽!

今次係外賣黎ge, 6個人share 食!
估唔到味道又幾好食,d 菜好有鑊氣,

雞脾有dd overcooked, 攪到乾乾地

反而魚柳勁好食,無腥味,仲好新熱。外脆內軟!

佢d 帶子意粉入面ge 帶子都好大粒!

魷魚圈都好脆同好食!

以呢個價錢黎講,真係抵食ge!

圖入面呢個份量,最尾6個人食淨左一兜😆太多太飽!