2020-04-29
黎得呢度食就等於跌入澱粉質世界😋😋一星期內分別同朋友光顧左兩次,好野要多多分享。(其實只係禁岩兩次都三位食飯,呢度好岩多人黎食同share,同坐得好舒服)(同街尾小酒*應該有啲關係,但呢度好坐好多)兩餐都食左唔同嘢,都真心推介俾大家第一: 咖哩鷄加烤餅 (本人喜歡瑪沙拉鷄, 味道會偏甜少少;想食辣可點普通咖哩鷄),但重點要叫烤餅!! (一碟咖哩可以足夠配兩份餅食)有一款叫Paratha (大愛😍😍), 有啲似台灣手抓餅,但麵粉味好香好重,我鍾意嘅原因唔似烤餅 naan禁有麵包嘅質感 (最近stay at home 已經成日咬麵包;出到黎唔想再食包)。佢有一層會烤得好香脆😋😋白烤餅都推介,朋友喜歡食呢個多啲,因為佢鍾意naan 軟熟嘅感覺,沾咖哩一流👍👍牛油烤餅都有食,但就比較失色啲。(其實都好食,不過有更好食)🤣🤣其次kebab roll朋友想食素,(扮)健康啲🙈本人認為kebab 要食肉先原汁原味;估唔到蔬菜kebab roll 都好正,chopchop 聲証明好多層新鮮菜,再加唔少豆類mix 埋多啲唔同口感;推翻我對素食kebab 嘅負面感。(當然之前食lunch 外賣食過羊keb
(同街尾小酒*應該有啲關係,但呢度好坐好多)
兩餐都食左唔同嘢,都真心推介俾大家
其次kebab roll
朋友想食素,(扮)健康啲🙈
(當然之前食lunch 外賣食過羊kebab, 正💯)
繼續有豬肋骨
( 本人對豬肋骨就冇咩要求🤣🤣 但呢度half 有8條骨,三個人黎食都有啲多,小心啲唔好叫full😂) , 另外有粗薯角做配菜😍😍
都有食尼泊爾餃子(momo), 食得momo 要食中間嘅辣醬,呢間辣醬應該有因香港人辣度而調整,所以唔太食辣都可以試下👍
可能覺得食momo 同食 北方餃子冇咩分別,都係一塊皮包住一堆肉;只不過係將點醋點豉油轉咗做點辣醬。但黎到呢度我會建議食 雞肉momo, 同平時食開豬肉餃會有啲唔同口感同對唔食豬肉嘅朋友好友善😘
其實seasons 大廚同職員尼泊爾人多;再加有意粉、pizza等西餐;亦有中東菜,大家唔使怕揀唔到食咩😍😍
今次掛住食冇點影相😂😂😂
有以下唯一一張