2019-05-14
仲記得當年寒冬我隻身係紐約theatre district 食shake shack,,真係一試難忘!之後韓國先引入,宜家終於到香港!同朋友一齊黎試,叫左shack 同smoke!叫左single only,,驚太膩浪費左,塊漢堡好厚呀,牛肉味濃又多肉汁!最好味其實係佢個秘製shack醬,好開胃好味!野飲方面試左極重口味花生醬奶昔!聽聞係香港限定,但明明美國人先鍾意食peanut butter,,真係超濃花生醬味哈哈,真係貪玩試一次😂😂😂smoke burger 係多左塊bacon,,朋友都話唔錯,煙燻味真係離遠都聞到幾香!外國既芝士薯條,芝士係一pat咁係埋薯條上面,但香港就係俾醬你點,望落份量少,但食落就覺得full,,仲要加埋個包呢!milk tea shake 幾好飲,但唔加cream可能會好d,,成個餐都勁邪惡同heavy~😂其實我都覺得貴貴地,都係懷念係外國食既時候多d,,不過香港位置坐得舒服好多又乾淨好多!❤
之後韓國先引入,宜家終於到香港!
同朋友一齊黎試,叫左shack 同smoke!