招聘中
$17,000-$19,000
月薪
2021-08-14 1079 瀏覽
平日下午茶,諗住會少人啲,但原來平日都好多人架,更係啦!性價比咁高,更係多人食啦!今次係第二次食,可惜加左價錢不過仍然好有競爭力, $62 一個下午茶套餐包埋飲品,地鐵站入口,商場, 靚裝修, 一行二人點了1) 牛油果蓉牛肉🐮漢堡🍔配香辣薯條🍟,熱白咖啡☕感想💝: 第一次去食都係食漢堡包🍔, 但係感覺今次漢堡包做得比上次出色 ,包頭軟熟, 牛肉🐮軟硬適中, 配埋牛油果醬加芝士 ,好juicy! 薯條🍟熱辣辣, 點茄汁 ,唔夠喉, 最喜愛佢一套上嘅賣相, 打卡一流2) 墨西哥薄餅配雞肉 ,西哥辣椒 車打芝士, 配香辣薯條,熱白咖啡感想💝: 白咖啡加奶泡有水準, 第一啖飲落口好舒服淡淡嘅咖啡味☕ , 我喜歡咖啡多奶 ,係我杯茶, 墨西哥薄餅嘅特色 ,就係餡料喺裏面, 感覺有啲似食緊麵包, 但我鍾意食墨西哥薄餅🌮, 多過意大利pizza🍕
1) 牛油果蓉牛肉🐮漢堡🍔配香辣薯條🍟,熱白咖啡☕

2021-08-13
2021-06-15 1508 瀏覽
一般來講我同友人都會去將軍澳,九龍塘,同九龍灣嘅分店。又一般來講,三間分店環境都優美,都坐得幾舒適又有美味burger. 我每次都係食佢嘅beef burger. 雖然週末係brunch instead of afternoon tea,價錢亦相對較高,但都無阻我哋坐低慢慢傾吓偈食吓野。但好可惜,連續2次去將軍澳分店都令我哋覺得失望,無論係食物定係服務。好可惜呢。我覺得以禮相待係極為重要,尤其係飲食業。將軍澳分店確實失色不少。食物品質問題亦開始出現。雖然,認真講,$55平時餐我唔會太介意,因為地方舒適度加好多分。可惜,响顧客唔多嘅情況之下仍會忽略顧客所需實為失色。希望貴公司多加訓練員工,令其明白本身應有嘅職責。以上純屬個人意見。

以上純屬個人意見。
2021-06-03 1137 瀏覽
放假通常都訓到中午先起身,落樓食嘢都已經可以食下午茶,剛剛好三點食到simply life 下午茶,出門前用the GULU 拎定飛,週末的afternoon tea都係$55,相比午餐及晚餐十分抵食,我最喜歡的是它的限定冰茶,其實就是果茶,十分好喝,我今次選了哥達芝士雞肉漢堡配香辣薯條,薯條剛剛炸起香脆可口,漢堡的麵包有烘熱亦軟熟,雞肉應該是手打的,口感亦比較實,吃完一份就已經十分飽細妹食烤酸種麵包配山羊芝士,火箭菜,巴馬臣芝士,醋烤紅洋蔥+青蘋果沙律,配奶茶,她表示配料口感豐富,醋洋蔥十分開胃

2021-05-26 989 瀏覽
將軍澳真係一個人口密集嘅地區,星期日拜完山大約11:30到,仲諗住好容易搵位啦,點知附近幾間食肆都排隊,即刻上The Gulu睇吓邊度有得拎飛,咁啱我想試好耐嘅 Simplylife有飛拎,等幾張ok啦,嚟個Sunday Brunch都唔錯。🍴Egg Royale 水煮蛋伴紅菜頭醃三文魚 $138⭐️⭐️⭐️⭐️大家平時食嘅Egg Royale係用普通煙三文魚,但我今次食呢個比較特別,係用紅菜頭醃嘅煙三文魚,初頭都驚有草青味,點知煙三文魚不單止無咁咸,仲帶點甜味,真係有啲驚喜,流心水煮蛋+荷蘭醬配muffin一齊食,無得輸好好味!🍴All Day Breakfast 全日早餐 $138⭐️⭐️⭐️呢度嘅All Day Breakfast 其實同其他食肆嘅都係大同小異,不過我最欣賞係果兩片自家製麵包,烘烤後外脆內軟,忍唔住叫侍應要牛油,不過食完一個set都幾飽,因為之前有餐包同餐湯打咗底。二人共消費:$304

二人共消費:$304
2021-05-16
10 分鐘 (堂食)
  • Egg  Royale
2021-03-19 1943 瀏覽
我路經又肚餓, 毋需等位, 眼見下午茶餐只需$55就快快入去醫肚吧!下午茶餐主要是麵包類別, 分別有漢堡包, 烤酸種麵包&薄餅之選, 各種類配不同的配料. 而我選擇車打芝士煙肉牛肉漢堡配香辣薯條🍔🍟+是日冰茶🥤感覺下午茶餐漢堡包🍔份量, 比平時午餐/晚餐🍔細一點點, 是我肚餓產生錯覺, 還是🍔 餡料真的少一點點呢?! 🤔漢堡包的包是有烤過的, 偏重牛油味, 車打芝士有芝士味😬, 煙肉炸得香脆, 牛肉漢堡肉質還可以. 🍔整體都不錯😋薯條更加不用說, 🍟炸得香脆, 有少少辣, 越食越想食😅冰茶是士多啤梨味埋單連加一服務費都是$60.50. 我覺得整體 用餐環境&食物都滿意😊

薯條更加不用說, 🍟炸得香脆, 有少少辣, 越食越想食😅
冰茶是士多啤梨味

車打芝士煙肉牛肉漢堡配香辣薯條

2021-03-18
下午茶
2021-03-19 970 瀏覽
情人節前夕💑有無朋友仔未諗到食咩呢?唔洗擔心 每人hkd 300 有找 💰💰介紹返先 又抵食 又有氣氛❤️❤️ 今次介紹嘅係一間西式咖啡餐廳! 唔單止有牛扒食,仲有美式漢堡包🍔,仲有好有特色嘅泰國冬陰公意大利飯,口感滿分💋💋💋 前菜菠菜雞胸肉沙律🥗 口感新鮮,用黑醋代替沙律醬唔驚肥膩,沙律底層有牛油果清新又creamy,口感有層次😋😋冬陰公海鮮燴飯。冬陰公味重未啦口感過癮,食唔停😍😍😍美國自然穀飼豬扒. 奶油瓜蓉. 牛油松子 。碳燒味十足,嫰滑無比,肉汁味道,啱晒各位食肉獸 ,仲要大大份,吾驚吾夠食,最啱同伴侶日你一啖我一啖❤️❤️·👣 Simplylife Bakery Cafe (將軍澳) . 將軍澳唐賢街9號PopCorn商場地下G43-45號舖.....
2018-02-13
15 分鐘 (堂食)
2021-02-21 1044 瀏覽
星期六想食個悠閒brunch, 見simplylife 唔洗等位就即刻入去。之前都食過幾次tea, brunch 係第一次。朋友叫咗burger, 我就叫咗benedictBurger 個肉有d 乾,可能係過熟,不過薯條係好食既。Benedict 就唔錯,下面個muffin 唔係用嘉頓果隻,應該係佢地自己餅房出品,包身唔會太乾,幾吸汁,好食跟餐只有冰茶同可樂果d, 我加錢要咗latte, 味道都正常。餐廳侍應service 都幾好,反應夠快,會自己黎refill 水

之前都食過幾次tea, brunch 係第一次。
朋友叫咗burger, 我就叫咗benedict

Burger 個肉有d 乾,可能係過熟,不過薯條係好食既。

午餐
2021-02-19 748 瀏覽
多款晚市套餐,種類選擇唔少,有沙律/意粉/飯類,漢堡及各款肉類 加$30可配餐湯/沙律及冰茶/汽水 指定動作,先上餐飽,厚切飽,配以牛油食住先 有飽就想要湯,今晚餐湯係忌廉南瓜,滿滿香甜南瓜味,加入有咬口嘅南瓜籽,增加口感! 主菜係呢客烤磨菇忌廉汁手製闊條麵. 香草燒鷄胸.醋漬野菌 ($128) 份量十足,闊條麵帶點彈性,加入忌廉汁唔會有一PAT嘢嘅口感 香草燒鷄胸有三兩舊,味道偏淡,食唔食都無所謂! 反而個醋漬野菌就幾特別,幾有醋香味,用黎送忌廉汁可中和膩感,成碟都輕易食晒! 仲有杯冰茶,不定期轉口味,今次係士多啤梨,入口香甜,特別過飲汽水 侍應服務態度冷淡,食完就埋單走人!!

加$30可配餐湯/沙律及冰茶/汽水

指定動作,先上餐飽,厚切飽,配以牛油食住先

份量十足,闊條麵帶點彈性,加入忌廉汁唔會有一PAT嘢嘅口感

香草燒鷄胸有三兩舊,味道偏淡,食唔食都無所謂!

侍應服務態度冷淡,食完就埋單走人!!
2021-01-24 922 瀏覽
同屋企人難得下晝得閒 去就近既將軍澳中心食下午茶比呢間既裝飾吸引到 見下午茶$55好似幾抵食咁 就揀咗呢間嗌咗一個afternoon tea set跟杯mocha 屋劘一人就嗌咗一個朱古力杏仁肉桂酥、草莓丹麥酥、黑咖啡評價:以$55既下午茶嚟講都幾高質素 墨西哥薄餅好足料杯咖啡濃朱古力味得嚟又唔失咖啡香 啱晒朱古力迷丹麥酥同肉桂酥都好好食 個人就更加鍾意肉桂酥 所有既味都好balance 肉桂味好香😋以$120幾食一個下午茶 完全似係高級餐廳high tea 真係好唔錯!推薦:🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟/10
同屋企人難得下晝得閒 去就近既將軍澳中心食下午茶

比呢間既裝飾吸引到 見下午茶$55好似幾抵食咁 就揀咗呢間

評價:以$55既下午茶嚟講都幾高質素 墨西哥薄餅好足料
杯咖啡濃朱古力味得嚟又唔失咖啡香 啱晒朱古力迷

推薦:🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟/10
2020-12-18 828 瀏覽
之前係葵芳食過一次Simplylife既烤雞🍗就愛上係TKO行街諗緊食咩好時 見到Simplylife就即拎位除左烤雞外 仲叫左打芝士牛肉漢堡先講烤雞 佢既烤雞外皮烤得香脆既同時雞肉依然保持到肉嫩 仲有佢個醬汁真係調配得好好 佢既甜椒煮得好甜最後全碟清唒👅個漢堡幾Juicy 而且配有牛油果醬🥑食落有果香而個薯條都吾係一般雪藏貨色 個調味有少少辣粉 食落好香口 不過最近係葵芳食Simplylife 發覺已經無左烤雞希望黎緊會有番啦
之前係葵芳食過一次Simplylife既烤雞🍗就愛上

個調味有少少辣粉 食落好香口

不過最近係葵芳食Simplylife 發覺已經無左烤雞
希望黎緊會有番啦
2020-12-01 947 瀏覽
在呢間餐廳食下午茶,再在門口麵包部買幾個甜品酥做飯後甜品(女人都有個甜品胃)買了4個,店員有禮貌地解說要6個先有紙盒,我哋會買其他甜品,所以唔打算再加購,店員就很小心地逐個入袋,再袋入一個大袋比我哋Chestnut Danish($16)圓形賣相幾好,栗子茸外,還有一粒糖栗子🌰,算有誠意,栗子茸軟滑不不甜,丹麥酥鬆軟香甜,唯一是少了酥皮面嘅微脆,整體好味!Strawberry Danish($16) 圓形賣相幾好,幾粒士多啤梨🍓,下面用吉士忌廉打底固定,再灑上糖粉,幾有誠意,士多啤梨微甜不太酸,丹麥酥鬆軟香甜,唯一是少了酥皮面嘅微脆,整體好味!Blueberry Danish($16) 圓形賣相幾好,藍莓不算大粒,藍莓🫐落得夠,酸酸甜甜開胃,丹麥酥鬆軟香甜,唯一是少了酥皮面嘅微脆,整體好味!Raspberry Danish($19) 長條形賣相幾好,幾粒紅桑子一字排開,下面用吉士忌廉打底固定,再灑上糖粉,賣相最討喜,紅桑子酸酸的開胃,丹麥酥鬆軟香甜,唯一是少了酥皮面嘅微脆,整體好味!出色飯後甜品

出色飯後甜品
2020-06-02
外賣自取
$16 (宵夜)
2020-11-30 460 瀏覽
跟好友行完山之後來到商場,大家都有點肚餓,搵咗呢間餐廳食下午茶,店面大,門口是麵包西餅部,入內裝修是梳化+淺木,牆上有置物架放了裝置食品,感覺舒適唔壓迫,店員給了靠牆靠窗一張小圓枱我哋(靠窗望商場人潮)桌椅不過迫下午茶餐選擇很多,落單後食物都很快上菜車打芝士煙肉牛肉漢堡拌香辣薯條($52)木板墊底上菜,漢堡賣相吸引,尤其係麵包上滿滿的芝麻(很喜歡)麵包是烘過的更香口鬆軟,芝士已溶化了,牛肉漢堡有厚度,有肉汁,加上肥美煙肉,肉汁足夠,滿咀油脂感,很滿足,薯條更是畫龍點睛效果,外脆有薯仔味,不會炸到太乾,微微香辣感(但不是會辣到有飽足感,唔沾茄汁都好味熱咖啡(跟餐)瓷杯很美,襯起來咖啡高級晒,咖啡很濃黑,烘焙炭燒味濃,對我嚟講太燶一點!ok朋友食:哥達芝士雞肉漢堡拌香辣薯條($52)烤酸種麵包配山羊芝士、火箭菜、巴馬臣芝士、醋烤紅洋蔥、拌青蘋果沙律($52)墨西哥薄餅配雞肉、墨西哥辣椒、車打芝士拌香辣薯條($52)食物好味,是特定一位店員服務我哋嗰張枱,很有禮,會照顧我哋又不過份騷擾,環境及服務都很喜歡我適合hea嘅餐廳

下午茶餐選擇很多,落單後食物都很快上菜

熱咖啡

朋友食:

哥達芝士雞肉漢堡拌香辣薯條($52)
墨西哥薄餅配雞肉、墨西哥辣椒、車打芝士拌香辣薯條($52)

我適合hea嘅餐廳
2020-06-02
2020-11-15 673 瀏覽
平常很少踏足將軍澳區,因要處理點事情才到這,先填飽肚子才去辦事吧。Simplylife Bakery Cafe先用app 在網上取位,再閒逛一會有位時程式會通知,很方便。味道:點了兩份漢堡餐,一份雞一份牛。薯條很乾,漢堡扒很乾,估計是處理食材過了火位吧。服務:其實店裡食客不是太多,服務態度可以好少少既。環境:一般西餐廳的格局,沒特別評價。衛生:沒提供消毒濕紙巾,椅子也是沾滿食物殘屑。抵食:下午茶餐$138 有餐湯有麵包有餐飲,份量夠飽。
平常很少踏足將軍澳區,
因要處理點事情才到這,
先填飽肚子才去辦事吧。

Simplylife Bakery Cafe
先用app 在網上取位,再閒逛一會
有位時程式會通知,很方便。

味道:
點了兩份漢堡餐,一份雞一份牛。
薯條很乾,漢堡扒很乾,
估計是處理食材過了火位吧。

服務:
其實店裡食客不是太多,服務態度可以好少少既。

環境:
一般西餐廳的格局,沒特別評價。

衛生:
沒提供消毒濕紙巾,椅子也是沾滿食物殘屑。

抵食:
下午茶餐$138 有餐湯有麵包有餐飲,份量夠飽。

2020-11-08
2020-10-30 594 瀏覽
Came here for dinner and ordered their dinner set with soup and a drink! I had the seafood Tomyum rice. It was quite spicy but bearable haha 🌶 Portion size wise- I think it can be bigger.. but might just be good for people who would prefer fewer carbs!
2020-10-29
10 分鐘 (堂食)
$173.8 (晚餐)
2020-10-16 800 瀏覽
今日想推介呢間餐廳嘅西式下午茶,每個餐都只係$48加一,選擇有漢堡包、薄餅、同手工蛋糕,仲包一杯飲品👍。今日order咗墨西哥薄餅配雞肉+薯條+百香果冰茶。薄餅🍕裏面有好多雞肉、車打芝士🧀,配埋香辣醬,味蕾大満足之餘又唔會太飽肚,合符下午茶要求。薯條就略嫌唔夠香脆,如果能夠做到即叫即炸,熱辣辣上枱咁食就更加好啦!佢呢杯百香果冰茶都好受歡迎㗎,除咗因為夠冰凍之餘,甜度亦剛好,飲落去有一種清新嘅感覺👍。