2022-11-19 1339 瀏覽
行完葵涌廣場,可以去新都會嘅simplylife度食晚餐。晚餐Menu都豐富,配有餐包,亦都可以令晚餐更加豐富加$30,加配是日餐湯及冰茶。今次叫咗大蝦海鮮冬陰功有機糙米飯($145)同埋車打芝士牛肉漢堡配煙肉($145)大蝦海鮮冬陰功有機糙米飯,有一隻香煎大蝦,肉質爽彈,新鮮並唔係普通雪藏蝦嘅質素。此外,仲有魷魚同埋蜆肉,表現正常,冇雪味,亦都冇沙。冬陰功汁香濃,野味,整體來講配搭幾好車打芝士牛肉漢堡配煙肉,呢個配搭一定冇得輸煙肉嘅鹹香加埋牛肉漢堡扒煎香,有肉汁,別有風味。漢堡包都幾推薦。

車打芝士牛肉漢堡配煙肉,呢個配搭一定冇得輸
2022-11-05 935 瀏覽
Simplylife Cafe 🔸Beef burger 車打芝士煙肉牛肉漢堡 🍔 🔹Grilled Chicken Breast, Parma Ham, Roasted Potato, Grilled Zicchini 燒雞胸,巴馬火腿,烤薯,燒意大利黃瓜🍖🍹Season-limited Iced Tea冰茶-牛肉漢堡好足料,有煙肉,芝士,蕃茄,生菜,牛肉仲好厚好juicy 🤤薯條好香脆🍟 員工仲附上一大枝茄汁俾你點薯條食雞胸肉質好淋好滑,仲幾大塊🙈冰茶係熱情果味,入面仲有d果籽食。但記得飲前要攪下,底下有好多蜜糖餐廳採用自然光,有大塊玻璃,夠哂光!✨用餐限時一小時✨💲 Beef burger 車打芝士煙肉牛肉漢堡: $88💲 Grilled Chicken Breast, Parma Ham, Roasted Potato, Grilled Zicchini 燒雞胸,巴馬火腿,烤薯,燒意大利黃瓜: $88加餐湯/沙律: +$10 送冰茶或汽水*設有加一服務費*
Simplylife Cafe
🔸Beef burger 車打芝士煙肉牛肉漢堡 🍔
🍹Season-limited Iced Tea冰茶

雞胸肉質好淋好滑,仲幾大塊🙈

餐廳採用自然光,有大塊玻璃,夠哂光!

✨用餐限時一小時✨

💲 Beef burger 車打芝士煙肉牛肉漢堡: $88

加餐湯/沙律: +$10

送冰茶或汽水

*設有加一服務費*
2022-10-25 747 瀏覽
荃灣Simplylife 應該是那麼多simplylife當中,最差的一間,沒有之一。 首先,餐廳裝修不漂亮,然後連冷氣也不好,最後連員工服務態度也十分無禮。講翻餐飲質素,也是最差的一間。我們order了:1)chicken tagliatel $135淡而無味,雞肉十分非常地柴。意粉超多但竟然很諗。完全唔知碟野想點。2)kale sald $125還算可以,菜的分量很多,味道正常。 但絕對談不上好吃。以後絕對唔會黎呢間食,附近其實都好多間餐廳,可以食其他。
講翻餐飲質素,也是最差的一間。

我們order了:
1)chicken tagliatel $135

2)kale sald $125
還算可以,菜的分量很多,味道正常。 但絕對談不上好吃。

以後絕對唔會黎呢間食,附近其實都好多間餐廳,可以食其他。
一直以來都覺得simplylife 啲麵包好好食 今次第一次試堂食 去左葵芳分店 評分如下環境2/5 開放廚房設計理念加自然光 理念幾好 但亦因為咁 好大油煙 全程都好熱好焗 另外 不適合親子家庭去 餐廳沒有bb櫈提供 全程預左要抱隹bb 服務 0/5 由帶位開始 都表現不耐煩 唔想serve 黑哂面 其實要比負分 比人既感覺係你食第二間啦 唔好食我地尼間食物 2/5 餐包救了 原本得1分 食物溫度可以 但唔好食總結 啲服務差到連加1服務費都唔想比 應該不會再光顧

食物 2/5 餐包救了 原本得1分 食物溫度可以 但唔好食

總結 啲服務差到連加1服務費都唔想比 應該不會再光顧

2022-10-16 689 瀏覽
🥗🍟蟹肉沙律($108)第一次食沙律入面有蘋果絲😂可能係因為好少食沙律,成碟野撈埋一齊食又覺得幾特別幾好食,酸酸地幾開胃,一開始朋友叫嘅時候我仲話竟然食沙律,試過之後我下次都會叫呢個😂 中意沙律嘅真係可以一試牛肉漢堡 ($108)Burger揀左牛油果蓉,個包好鬆軟,牛肉都好淋,整體來講都唔錯,但好邪惡呀Lunch set 都會有配餐湯同包個湯係蘑菇忌廉湯,好濃,每啖都會feel到湯入面嘅精華,但未去到好好飲,至於個餐包就真係😂好硬啊,我冇牙咬唔到食唔到啦📍Simplylife Bakery Cafe (好幾間分店架)葵芳新都會廣場5樓547-565號舖🚇葵芳地鐵站D出口(步行約4分鐘)#simplylife #葵芳 #新都會廣場 #香港美食
🥗🍟

蟹肉沙律($108)

牛肉漢堡 ($108)

Lunch set 都會有配餐湯同包

葵芳新都會廣場5樓547-565號舖
🚇葵芳地鐵站D出口(步行約4分鐘)
#simplylife #葵芳 #新都會廣場 #香港美食
2022-10-13 692 瀏覽
我們於12/10(三)中午十二時入席,內裏已有不少客人,我們叫了2個lunch set (Daily Soup or salad 是日餐湯 或沙律+ Main dish 主菜)($108/1)。①前菜❶面包:面包比較失望,很難咬斷,塗上牛油🧈亦沒有溶化❷蘑菇湯:都有蘑菇🍄,但味道不濃②主菜❶Organic Brown Rice with Braised Oxtail and Red Wine Sauce紅酒燴牛尾有機糙米飯:飯不熱,碟好淺,份量不算多❷Handmade Tagliatelle with Roasted Mushroom Cream, Grilled Pesto Chicken Breast, Grilled Wild Mushroom烤蘑菇忌廉汁手製闊條麵.香草燒雞胸.燒野菌:這碟好吃,蘑菇份量多,闊條麵「索哂」汁,雞胸都有些許③飲品❶雪碧❷士多啤梨🍓汁(本季限定冰茶)我們order時,女侍應服務態度冷淡,好似好心急咁,問佢今日咩湯同限定冰茶係咩,又好冇耐性。我們還未吃完前菜,男侍應已經上烤蘑菇忌廉汁手製闊條麵,張枱又細,已經冇位放,佢硬要收起裝面包的碟,但包還未吃完,
①前菜
❶面包:面包比較失望,很難咬斷,塗上牛油🧈亦沒有溶化
❷蘑菇湯:都有蘑菇🍄,但味道不濃

②主菜
紅酒燴牛尾有機糙米飯:飯不熱,碟好淺,份量不算多

③飲品
❶雪碧
❷士多啤梨🍓汁(本季限定冰茶)

我們還未吃完前菜,男侍應已經上烤蘑菇忌廉汁手製闊條麵,張枱又細,已經冇位放,佢硬要收起裝面包的碟,但包還未吃完,故我們要拎住個面包。
侍應侍應之間講嘢好大聲,似街市叫賣咁,嘈過酒樓😳
用餐時間完全超快,不是十分享受,埋單要加一

是比較差的體驗
蘑菇湯
飲品
紅酒燴牛尾有機糙米飯
烤蘑菇忌廉汁手製闊條麵.香草燒雞胸.燒野菌
2022-10-12
15 分鐘 (堂食)
烤蘑菇忌廉汁手製闊條麵.香草燒雞胸.燒野菌
2022-10-06 472 瀏覽
永遠冇下次,難食到食兩啖巳經扔咗,佢跟餐送果杯野飲,佢叫冰茶,😳飲兩啖我都覺得折磨緊自己。😂我宜家好彩,冇特登加$18叫杯凍檸茶。我冇食過一間野可以令我食兩啖扔咗佢⋯⋯⋯😿我仲特登買多個餐食沙律已經唔記得咩名我都係食咗一啖已經係極度難食 。間鋪生存到而家真係有啲驚訝!
2022-10-03 469 瀏覽
Few years ago I ate once in this brand resturant at the Festival Walk. I was surprised by their service as their waiter couldn't wait for few seconds when taking my order and even use very impolite words to me. I made a complaint to their office and they didn't take it seriously. After that, I didn't visit their resturants anymore. Last week, although unwillingly, I went to their resturant at Kwai Fong for the first time after the unpleasant experience few years ago, as it was my relatives who w

Last week, although unwillingly, I went to their resturant at Kwai Fong for the first time after the unpleasant experience few years ago, as it was my relatives who would like to go. The resturant was quite empty inside with many empty tables. This time their manager was very rude even when I was only waiting to enter the resturant. It was the worst experience you could imagine a resturant can offer. As this happened not in only one resturant under this brand, I am sure there is some serioius staff training or management problem. I simply advise you not to try this brand anymore.
👩🏻‍❤️‍👨🏻:⭐️⭐️⭐️⭐️今日接咗👰🏻‍♀️放工已經將近七點,想早啲有嘢食,去咗葵芳新都會simplylife簡單食個西餐。以連鎖西餐來講,呢間唔算抵食,仲稍嫌貴添。👰🏻‍♀️🤵🏻‍♂️兩個今日冇嗌餐,淨係主菜,落樓都要$400 ,當然係貪佢就腳同埋食物高質。🤵🏻‍♂️Canadian Natural Pork Rack. Mashed Butternut Squash . Buttered Pine Nut.Homemade Ricotta $218豬扒香口, seasoning恰到好處,煎得香所以鎖住肉汁,連住焦糖化嘅肥膏非常好味。南瓜蓉調味不錯,剛好中和豬肉同埋ricotta嘅油膩👰🏻‍♀️ Handmade Casarecce with Crabmeat in Cherry Tomato Sauce $138蟹肉絕不吝嗇,配上蕃茄仔酸甜開胃,手工螺絲粉彈牙、質感不錯呢個價錢其實真係唔算抵食,但係味道真係好好,有時為咗就腳,俾多少少錢冇乜所謂,仲要今晚唔使等位,快啲食完返屋企唱KIG@eateat.couple
👩🏻‍❤️‍👨🏻:⭐️⭐️⭐️⭐️

Homemade Ricotta $218

車厘香茄醬蟹肉手製推紋粉

蟹肉絕不吝嗇,配上蕃茄仔酸甜開胃,手工螺絲粉彈牙、質感不錯

IG@eateat.couple
2022-09-01
車厘香茄醬蟹肉手製推紋粉
2022-08-27 665 瀏覽
近排多左係葵芳返工,新都會廣場天台原來有間靚靚裝修既simply life ,平日lunch 仲有好抵食既午餐 款款都係一樣價錢 好多選擇牛油果芝士漢堡配薯條 ($100)呢個套餐就係主菜加餐湯再加凍飲。餐湯就係一個好足料嘅蘑菇湯,忌廉味都好重仲有一粒粒嘅蘑菇醉喺入邊🤪漢堡包就得呢一個選擇 牛油果配芝士漢堡呢一個配搭都幾新穎 入邊仲有大大塊嘅生菜,滿足得來亦都有一點點清新嘅感覺而是日嘅飲品就係熱情果梳打,其實就有少少太甜,不過整體上都唔錯

牛油果芝士漢堡配薯條 ($100)

午餐
  • 車打芝士牛肉漢堡配牛油果蓉
呢間野限時一個鐘用餐,不過又真係有人在外面排隊等位,其實最後發現入面有吉枱,又唔係多不過keep住都有幾張吉唔係即走即Fill up啦(請自己想像發生緊乜野事,可能佢D同事手腳慢啦)。1小時食Lunch OK的,公司都係比1粒鐘Lunch Hour,點了個Beef Burger,可以揀煙肉或者牛油果,我好健康咁揀了牛油果,整體而言都好食的,杯咖啡都好飲,不過個Beef Burger要$98,加杯咖啡加了$15,再加一,不過就限1小時,有D唔係咁理想啦。
2022-08-22
15 分鐘 (堂食)
2022-06-22 1981 瀏覽
成日都想黎依間Simply Life 試下, 因為個裝修真係幾靚。今日終於成功排到隊攞位嘆番個BRUNCH。 我地今次叫左兩個BRUNCH SET:1. 焦糖香蕉法式多士.煙肉.楓糖忌廉 – 暖暖既多士伴住滑挘挘既忌廉, 口感好之餘亦不會太甜加埋輕輕用焦糖烤過既香蕉真係岩哂D中意食甜既人。另外本來唔係太夾鹹味既煙肉出奇地好食, D味道撞出超正口味。2. 烤美國春雞半隻.車厘番茄西班牙甜椒辣肉腸 – 賣相其實就真係麻麻地, 但食落去個醬汁出奇地醒胃。半隻春雞原來都幾多肉, 肉質鮮嫩, 估唔到都烤得幾好仰有好多肉汁留係入面。 雖然排隊時間耐左D, 但我地會再來食架!

今日終於成功排到隊攞位嘆番個BRUNCH。

我地今次叫左兩個BRUNCH SET:

雖然排隊時間耐左D, 但我地會再來食架!

焦糖香蕉法式多士.煙肉.楓糖忌廉
烤美國春雞半隻.車厘番茄西班牙甜椒辣肉腸
2022-06-11
20 分鐘 (堂食)
2022-06-15 1188 瀏覽
12.6.2022 日Lunch 樓底高 又有落地玻璃..食物同環境都吾錯😆#啤酒脆漿炸青衣魚柳 #薯條 配 #柑橘椰菜絲沙律#烤美國春雞半隻 #車厘蕃茄西班牙甜椒辣肉腸 餐飲 仲可以揀 #白酒 😋
烤美國春雞半隻  +車厘蕃茄西班牙甜椒辣肉腸
2022-04-03 1948 瀏覽
第一次試佢個甜品,外賣,法式綠茶茉莉班戟蛋糕,酸既喂,上網search過佢入面用乜整,好似冇一個成份係酸的,唔知佢係變壞定係乜,有冇食過嘅人話我聽佢係咩味😑另外蛋糕底紙都無一張,直接放喺紙盒上面,見到紙盒一早摺好咗都唔知有冇鋪塵,諗起都核突。總之成個蛋糕食咗兩啖就掉咗,好彩冇肚痛🙂
外賣自取
2022-03-20 1332 瀏覽
今日經開新都會廣場,見咁多人排隊,有少少肚餓等我都去拎張飛,睇吓係點先原來係下午茶到我入座時,等咗近一小時左右侍應好忙,唔得閒理我但食物就一般,麻麻啦,唔值得等咁耐
今日經開新都會廣場,見咁多人排隊,有少少肚餓
等我都去拎張飛,睇吓係點先
原來係下午茶
到我入座時,等咗近一小時左右
侍應好忙,唔得閒理我
但食物就一般,麻麻啦,唔值得等咁耐