2017-12-02 349 瀏覽
這條街真是十分適合我這種想吃不同好吃的食物的人。有西式的漢堡包,甜品,又有中式的湯水和餃子等,SJ burger 的安格斯牛肉漢堡真是很好味,啖啖肉之餘,又夠軟,要做到又厚又軟真的不容易。我最欣賞它的味道,不喊,調味剛剛好。店主也十分細心,我和老公兩人吃,他便主動幫我們切開一半,還有獨立包裝,他們的盒也是特別設計的,十分堅固和美觀。由外表的包裝、服務到內裡食物的品質都做到一絲不苟,本人真的十分欣賞。店舖雖小,但做事卻大方得體,十分專業。
2017-12-02
2017-09-25 1085 瀏覽
今日同男朋友去左荃灣行街,行行下有d肚餓,係依個時候竟然比我見到依間新開既SJ Burger 😍有dessert 又有burger😍最重要既係價錢又吾貴,一次過可以滿足哂我兩個願望😍😍我叫左個梳乎厘班㦸同豚肉流心蛋burger同男朋友share 吃😍😍兩個都出乎我意料之外,好好味❤️❤️班㦸吃落吾會好似係其他地方吃果d咁輕飄飄,吃完好似吾知吃緊乜咁,依個聞落有我最愛的蛋香味,吃落去相對有質感,又吾會太實,再加上朱古力雪糕,冷暖交替,不得了😍比我想像中好吃太多......個burger就男友吃得多d,我只係吃左佢幾啖😂😂但見到佢吃得咁津津有味,d汁又bit哂出來吾使講都知好味啦,其實我個幾啖都有成半個咁多😂d豚肉肥瘦適中,個蛋係流心架......🙈好感動好特別丫😌最重要係即叫即做,所以個包先會soft d ,個邊邊位又吾會太乾,好juicy ar👍🏻熱辣辣既burger配上即炸既薯格,無得頂我一定會再黎吃,因為仲有好多我想吃既野😂我仲未吃夠😂🙈
我一定會再黎吃,因為仲有好多我想吃既野😂我仲未吃夠😂🙈
2017-09-11
15 分鐘 (堂食)
下午茶
  • 豚肉流心蛋漢堡
  • 梳乎厘班㦸
2017-09-23 760 瀏覽
下班路過發現新的食店,決定來試試。梳乎厘班戟是即叫即做,大約需時10分鐘,賣相很好,梳乎厘不會太甜而且有很濃的蛋味,讓我很有驚喜因為甜品不錯,所以再來點一個漢堡當晚餐好了(雖然次序錯了XD)安格斯牛肉漢堡和薯格也是即叫即做,大約也是10分鐘左右。兩片包有稍微烘烤一下,漢堡一口咬下去竟然有很多肉汁漏出來 生菜很大片,如果蕃茄能厚切就更好了!薯格就跟一般的差不多,沒什麼特別。總括來說水準不錯,下次還會再去
下班路過發現新的食店,決定來試試。

梳乎厘班戟配雪糕

安格斯牛肉漢堡

總括來說水準不錯,下次還會再去
2017-09-22
10 分鐘 (外賣自取)
梳乎厘班戟配雪糕
安格斯牛肉漢堡
  • 梳乎厘班戟
2017-09-19 524 瀏覽
係荃新天地行完街,打算去答車,經過戴麟趾夫人隔離條巷,新開左呢間SJburger,睇到餐牌,竟然唔止賣burger,仲有甜品賣,即場試咗個心太軟,師傅即叫即製,所需時間冇想像中咁耐10分鐘左右,因為一般餐廳所需時間會比較耐同行朋友就叫咗個梳乎厘班戟配雪糕味道方面,絕對比起係餐廳食嘅甜品好👍🏻細問店主下,原本店主曾經在酒店甜品部,擔任餅師👍🏻👍🏻即場Like佢Facebook page仲送我地雪糕球一個😋😋😋可以邊食邊等下次一定要試下burger🤤🤤🤤
同行朋友就叫咗個梳乎厘班戟配雪糕
味道方面,絕對比起係餐廳食嘅甜品好👍🏻
細問店主下,原本店主曾經在酒店甜品部,擔任餅師👍🏻👍🏻
下次一定要試下burger🤤🤤🤤
2017-09-18
15 分鐘 (堂食)
2017-09-19 454 瀏覽
經常也會在荃灣區搜羅美食,有一天行經附近,純粹覺得店員好順眼,所以就與友人一試。由於係第一次試呢間食店,所以遲遲都未決定食咩好,靚仔店員見我哋有所猶豫,竟然主動細心介紹食品,仲叫我哋慢慢揀,現今世代好禮貌嘅店員已經買少見少!!我同朋友先叫咗兩個漢堡餐,同我以為佢係店員嘅靚仔老闆邊食邊傾,個餐望落好大份,的確係好飽不過一啲都唔油膩。飽到上心口都係50幾蚊價錢合理!然後女人第二個胃就出嚟啦,原本想帶件梳乎里返屋企食,因為其實都真係幾飽,但靚仔老闆提醒我返到屋企可能唔好食,所以介紹咗我哋食焦糖芝士布甸,同埋一個阿華田脆脆乜嘢,細細件,勁好味。有酒店級數!點知原來老闆真係喺酒店做咗好多年!!我一定會繼續幫襯,對呢間鋪有深刻印象,推介!!最唔好就係冇得坐😅😅企喺度等都幾熱,好在老細請左我食一球雪糕,啱啱食完杯雪糕個漢堡餐就到!肥幾磅都抵!
2017-09-18
10 分鐘 (外賣自取)