2020-10-11
本身今年買左機票去胡志明,因為疫情關係無得飛,就留港食下越南菜啦!星期六陽光普照既下午,去左銅鑼灣開新既越南餐廳,Times Square 對面,都裝修得好有越南風!青木瓜鮮蝦沙律,沙律好新鮮,有啲香葉既味道,好有旅行既感覺,真係好似去左越南咁!燒豬肉法包,lunch set 配湯,法包有驚喜,配有剪刀等你易啲share,仲易啲食,一剪落去已經聽到好脆既聲音,食落鬆脆,真係好好食!之前去越南都會食呢個好出名既法包,但個包都係偏硬,食到個口都有啲痛,呢個就完全無呢個問題!配左好多蔬菜做餡料,有菜、紅蘿蔔,再配上沙嗲燒豬肉,好好味,啲肉唔硬,個汁辣辣地提升左個味道! 不錯不錯!值得再食!鮮茄蟹檬,蕃茄味好濃郁,係新鮮既蕃茄湯底,餸有肉餅、豬紅、魚蛋等等,其實我第一次食呢個湯檬,都幾特別。呢個lunch 加錢仲會有小食、甜品同飲品,我地叫左特飲桔仔蔗汁,桔仔重味過蔗汁,偏淡一點。凍龍眼就正正常常,都幾解渴!另外有啲配菜,值得一提係個芽菜切得好乾淨,通透的!餐廳啲細微既都做得幾好!餐廳既服務好好,好滿意。蒜香牛油雞翼,有4隻,大大隻好juicy ,未食已經聞到好香,新鮮熱辣食最惹味。店員仲好細
蒜香牛油雞翼,有4隻,大大隻好juicy ,未食已經聞到好香,新鮮熱辣食最惹味。店員仲好細心會比個兜仔你裝食完既骨,咁就最乾淨喇!