2024-07-05 1238 瀏覽
喺呢個商場見到呢間食店有粢飯有小食有甜品好似幾啱呢日嘅胃口於是就喺度開餐🤣$55「牛油果鰻魚玉子粢飯 Sticky Rice Roll With Avocado, Egg And Tamago」:材料有 肉鬆+青瓜絲+牛油果+玉子+鰻魚+油條+鰻魚汁,好大件,一個人食晒會超飽🤩$38「GOLD純度鹹蛋黃炸脆雞 Fried Single-Boned Wing With Salted Egg Yolk」:單骨雞翼食得好方便,雞翼炸得幾香口,仲加埋鹹蛋黃,非常惹味🤣$38「海苔肉鬆脆皮木棉豆腐 Fried Tofu With Pork Floss And Seaweed」:豆腐外邊炸到脆脆哋又加咗肉鬆更加好味啲,裏邊豆腐幾軟滑😋$48「多芒楊枝甘露 Pomelo & Mango Sago」:材料包括 鮮芒果+西米+芒果汁+特調椰奶+金柚👍,好大嘅一兜👍,真係幾多芒果🥭🤩,材料豐富,夠晒甜🤣$42「焙茶珍珠小丸子 Hojicho Soy Milk With Brown Sugar Pearl And Mini Rice Ball」:豆乳+日本產焙茶+珍珠+小丸子,焙茶幾香滑,珍珠同小丸子都煙煙

$42「焙茶珍珠小丸子 Hojicho Soy Milk With Brown Sugar Pearl And Mini Rice Ball」:豆乳+日本產焙茶+珍珠+小丸子,焙茶幾香滑,珍珠同小丸子都煙煙韌韌😋
2024-06-02 1357 瀏覽
第一眼見到呢間店,連唔係細路仔嘅我都好興奮,忍唔住大讚它的設計,見到啲小朋友望到眼都唔眨,簡直係個快樂天地,好得!地方勁大,好闊落,有多款唔同設計嘅枱櫈,好有心思嘅設計!餐牌都好精美,有晒圖片,好清楚!有多個系列,鮮芋泥、多芒、Oreo、三色芋圓、桃膠、豆乳、豆花、豆乳茶等,除咗甜食外,仲有小食、豆卜和粢飯,都唔少嘢揀。要了五款,所有器皿各有特色。男朋友要嘅黑白芝麻豆乳 ($32),好濃厚,滿滿芝麻香,加埋豆香,絕配!我就要 7.6豆乳抹茶($36),係豆乳加日本產抹茶。飲落好滑好厚身,抹茶味唔算好濃,因為豆味更突出,味道唔太甜,岩岩好!仲要咗兩款小食,地道避風塘MINI豆卜($36)份量好足。迷你豆卜一口一粒,金黃唔油,連埋啲炸蒜紅、紅椒同食,香辣惹味。吉列豬扒粢蛋飯 ($45) 用料超豐富,有肉鬆、青瓜絲、榨菜、玉子 、吉列豬扒、油條,配上沙律醬。軟糯的糯米飯捲著各款爽脆的饀料,一啖咬下去好滿足!另將桃膠芋泥小丸子 ($45) 帶回家做飯後甜品。大大碗,勁多料,有大量爽滑嘅桃膠、煙韌嘅小丸子,配上香滑綿綿嘅芋泥,加了特調椰奶和黑糖,既香甜又豐富,食完真係好飽肚。
地方勁大,好闊落,有多款唔同設計嘅枱櫈,好有心思嘅設計!
要了五款,所有器皿各有特色
兩款飲品都好濃厚
7.6豆乳抹茶
2024-06-02
7.6豆乳抹茶
2024-03-14 1485 瀏覽
《豆乳狂人健康飲食》近年大家也注重健康飲食,身邊有不少朋友也做健身或瑜珈。如果想吃得健康,豆乳食品是挺好的選擇,既健康又有營養,吃多一點也不怕欵來到將軍澳中心,發現豆乳狂人開了新店,就決定去吃一波啦🙈。-▪︎黑芝麻奶蓋 HKD$42飲品用料多層次豐富,用了豆乳、珍珠、豆乳布丁、芝麻奶蓋及黃豆粉製成。先喝到綿密微咸奶蓋,黑芝麻味道濃厚,珍珠軟糯的質感,配滑溜的布丁感覺真香😍。-▪︎8.6特濃豆乳 HKD$24豆乳的口感有很多款欵,飲得健康可選擇特濃口味。特濃der版本豆味香甜,味道清甜又飽肚,做完運動來一口,冰涼無負擔欵🫰🏻。-▪︎牛油果鰻魚玉子粢飯 HKD$55|狂人粢飯 HKD$32粢飯有數款選擇,點了2款來吃。牛油果配鰻魚玉子口感豐富,醬汁香濃惹味。狂人粢飯是傳統口感,香脆油條配炸菜,是YYDS組合。粢飯質感煙韌,不會有蒸氣變軟der口感🤤。-▪︎滋潤之選 HKD$45顏色吸引der甜品,吃過一次就愛上啦!這個用料豐富,用了芋泥、桃膠、西米、三色芋圓、特調椰奶及黑糖製成。口感豐富的組合😆,是個健康無負擔的甜品,吃多一點也不怕😏。-
《豆乳狂人健康飲食》

▪︎黑芝麻奶蓋 HKD$42

▪︎8.6特濃豆乳 HKD$24

粢飯有數款選擇,點了2款來吃。

粢飯質感煙韌,不會有蒸氣變軟der口感🤤。

▪︎滋潤之選 HKD$45
2024-03-13
2024-08-30 0 瀏覽
將軍澳| SOYmart by 豆乳狂人 ▪️▪️▪️ ▪️▪️▪️ ▪️▪️▪️ 餐廳 : SOYmart by 豆乳狂人 地址 : 將軍澳唐德街9號將軍澳中心G樓G01及G02號舖▪️▪️▪️ ▪️▪️▪️ ▪️▪️▪️ 身為將軍澳居民, 怎可能不介紹一下豆乳狂人‼️ 對的, 豆乳狂人正式進駐將軍澳, 喜歡她們的可以過來‼️ 這裡設計以開放式, 環境寬敞, 購買完可以坐下來慢慢享用, 亦可以外帶回家, 以我整日經過情況來看, 無時無刻都非常多人💫 食物選擇也很多元化, 我隨意點選了些心頭好帶回家💫 ▪️牛油果鰻魚玉子粢飯 $55 粢飯餡料非常豐富, 中間是滿滿肉鬆/青瓜絲/牛油果/玉子+鰻魚/油條 再配上鰻魚汁, 醬汁惹味香濃, 中間油條香脆, 粢飯口感煙韌, 整個配搭非常完美可口💫 ▪️GOLD純度鹹蛋黃炸脆雞 $38 炸香的單骨雞翼再配上鹹蛋黃, 絕對是邪惡之選, 外層香脆, 肉質保護嫩滑, 加上鹹蛋黃咸香味道, 絕對不過錯過💫 ▪️海苔肉鬆脆皮木棉豆腐 $38 香見脆豆腐面頭放滿肉鬆, 味道更加惹味, 豆腐入口嫩滑, 豆味香濃💫 ▪️多芒楊枝甘露 $48 芒果控絕對必點之選, 打開膠蓋看見的是滿滿的芒果, 下

▪️▪️▪️ ▪️▪️▪️ ▪️▪️▪️ 身為將軍澳居民, 怎可能不介紹一下豆乳狂人‼️ 對的, 豆乳狂人正式進駐將軍澳, 喜歡她們的可以過來‼️ 這裡設計以開放式, 環境寬敞, 購買完可以坐下來慢慢享用, 亦可以外帶回家, 以我整日經過情況來看, 無時無刻都非常多人💫 食物選擇也很多元化, 我隨意點選了些心頭好帶回家💫 ▪️牛油果鰻魚玉子粢飯 $55 粢飯餡料非常豐富, 中間是滿滿肉鬆/青瓜絲/牛油果/玉子+鰻魚/油條 再配上鰻魚汁, 醬汁惹味香濃, 中間油條香脆, 粢飯口感煙韌, 整個配搭非常完美可口💫 ▪️GOLD純度鹹蛋黃炸脆雞 $38 炸香的單骨雞翼再配上鹹蛋黃, 絕對是邪惡之選, 外層香脆, 肉質保護嫩滑, 加上鹹蛋黃咸香味道, 絕對不過錯過💫 ▪️海苔肉鬆脆皮木棉豆腐 $38 香見脆豆腐面頭放滿肉鬆, 味道更加惹味, 豆腐入口嫩滑, 豆味香濃💫 ▪️多芒楊枝甘露 $48 芒果控絕對必點之選, 打開膠蓋看見的是滿滿的芒果, 下層是西米, 再配上芒果汁, 特調椰奶加金柚, 比平日食的更豐富, 更滿足, 芒果當造, 非常香甜💫 ▪️滋潤之選 HKD$45 整個組合就是養顏之潤之選, 而且有我最愛的芋泥, 配料非常豐富, 除了芋泥, 更有桃膠、西米、三色芋圓、特調椰奶及黑糖等, 真的既飽肚又好美, 食完個個都變美✅
2024-08-21 0 瀏覽
今日我去咗豆乳狂人買外賣,試咗佢哋嘅多芒小丸子。首先,呢個甜品嘅外觀就好吸引,黃色嘅芒果醬搭配白色嘅小丸子,色彩鮮艷,令人一見就想試。小丸子嘅口感非常特別,外層滑滑,而內部則有啲彈性,咬落去既有嚼勁又不失柔軟感,真係唔錯。每一口都可以感受到佢哋新鮮製作嘅用心。至於芒果醬,味道香甜,果香濃郁,完全冇人工味,搭配小丸子一齊食,簡直係絕配!再加上,佢哋用嘅材料都好新鮮,食落去唔會覺得膩,反而有一種清新嘅感覺,非常適合夏天食用。服務方面都好周到,店員都好親切,令到整個用餐體驗更加愉快。總括而言,多芒小丸子真係一個唔錯嘅選擇,無論係味道、口感定係外觀,都非常出色。下次再嚟,我會試下其他嘅甜品,期待更多驚喜!

2024-08-21 171 瀏覽
一間採用日式熟漿技術製作新式豆乳,令豆乳更加高蛋白質,既衛生又高質,豆乳質地較厚而味道濃郁👍🏻將軍澳都有「SOYmart by 豆乳狂人」,假日可以入將軍澳同朋友飯後食個甜品🍧黑糖豆花 $22豆花質地滑嫩,特色配上黑糖取替傳統黃糖🫖豆乳焙茶 $36新派豆乳採用焙茶加入豆乳中令味道更香濃☕️咖啡奶蓋豆乳 $42濃厚咖啡豆乳配芝士奶蓋,有咖啡、珍珠、豆乳布丁,飲得出豆香咖啡香🥭多芒小丸子 $48鮮芒果、西米、芒果汁及特調椰奶,仲有最重要既小丸子鋪面,📍 SOYmart by 豆乳狂人 (將軍澳)🗺️ 將軍澳唐德街9號將軍澳中心G樓G01及G02號舖

黑糖豆花 $22
豆花質地滑嫩,特色配上黑糖取替傳統黃糖

🫖豆乳焙茶 $36
新派豆乳採用焙茶加入豆乳中令味道更香濃

☕️咖啡奶蓋豆乳 $42

🥭多芒小丸子 $48
鮮芒果、西米、芒果汁及特調椰奶,仲有最重要既小丸子鋪面,

📍 SOYmart by 豆乳狂人 (將軍澳)
🗺️ 將軍澳唐德街9號將軍澳中心G樓G01及G02號舖
不嬲都好鍾意食呢間嘅粢飯同埋豆漿因為粢飯係即叫即做 缺點係要等糯米飯嘅軟硬度做得唔錯肉鬆亦唔會太少 雖然唔係屬於平價嘅粢飯但係都值得除咗傳統嘅粢飯之外 仲有其他款式嘅粢飯例如 牛油果吉列蝦青瓜絲粢飯真係份量十足 雖然有少少唔夾但係味道都唔錯 豆漿方面 選擇好豐富 平時最鍾意黑芝麻豆漿 或者芋泥口味 每一次都會試吓新口味 所以唔會厭記得當初佢係喺沙田嘅小店嘅時候 已經有開始幫襯 區內都好出名 已經漸漸開越多 但係質素都維持到 希望之後都會keep到
不嬲都好鍾意食呢間嘅粢飯同埋豆漿

真係份量十足 雖然有少少唔夾
但係味道都唔錯

• 狂人粢飯
2024-08-11 170 瀏覽
又係我呢個常客啦,因為我唔飲得牛奶嘅關係豆乳真係我嘅好好嘅朋友,但係呢一間嘅豆乳真係不得不推介嘅原因係好濃郁每次飲完之後都係一個大滿足黑白芝麻豆乳桃膠豆乳可可豆乳呢到嘅豆乳的香濃滑順,如果配桃膠 係一個清新甜潤完美融合,而黑白芝麻就好夠香!可可係算香嘅朱古力味但唔算太甜!全部清爽不膩,這絕對是暑期消暑的上佳之選。黑白芝麻豆花豆花的質地細緻綿密,入口即化。黑白芝麻的香氣配豆花,層次豐富。每一口都能感受到豆乳嘅醇厚感,卻又不會過於濃郁。非常適合作為正餐後的甜品🍮焙茶豆乳茶焙茶的香氣同豆乳係出奇地夾!焙茶又夠香又唔會過甜!下次我可以試埋抹茶味添!

桃膠豆乳
可可豆乳

呢到嘅豆乳的香濃滑順,
如果配桃膠 係一個清新甜潤完美融合,
而黑白芝麻就好夠香!

可可係算香嘅朱古力味但唔算太甜!
全部清爽不膩,這絕對是暑期消暑的上佳之選。

黑白芝麻豆花

焙茶豆乳茶

焙茶的香氣同豆乳係出奇地夾!焙茶又夠香
又唔會過甜!下次我可以試埋抹茶味添!
2024-08-10 173 瀏覽
黃白色超可愛荳品環境~幾十款豆乳甜品❤️啱晒豆乳控❤️而且份量十足,經濟實惠!🍨 粒粒仙草 - $45仙草的質感柔滑,甜度剛好,配上西米的點綴,增添了層次感,清新爽口!🥥 椰汁紅豆桃膠 - $38紅豆桃膠Q彈可口,與綿密的椰汁融合在一起,口感層次豐富。溫和不膩的甜品,適合喜歡椰香和紅豆的你。🍡 和風白玉 - $45白玉Q彈嫩滑,真是一款清雅脫俗、回味無窮的甜品,充分展現了日式甜品的精緻風格。🥖 蕨餅丸子 - $45蕨餅軟軟糯糯,與蕨餅的清雅味道交織,口感層次豐富。🥛 黑白芝麻豆乳 - $32以濃郁的豆乳為主要成分,搭配黑白芝麻!芝麻的香氣十足,與濃郁的豆乳融為一體。甜度適中,是一款回味無窮的經典甜品,適合喜歡芝麻味的你。🧋 咖啡奶蓋豆乳 - $42以濃郁香滑嘅豆乳為主角,配搭韻味十足嘅咖啡奶蓋。奶蓋綿密柔滑,咖啡香氣襯托住豆乳嘅醇厚,加上珍珠,整體口感層次豐富。🍹 多芒楊枝甘露 - $48甘露嘅清涼爽口配合芒果嘅清新香甜,令人驚豔。幾樣食材融合一體,消暑解膩嘅夏日甜品°🍧 多芒仙草 - $45芒果嘅香味撲鼻而來,與仙草嘅清涼完美契合。口感層次豐富,輕盈,吃後不會有罪疚感。🍮 榴槤奶蓋豆花

黃白色超可愛荳品環境~幾十款豆乳甜品❤️
啱晒豆乳控❤️而且份量十足,經濟實惠!

🍨 粒粒仙草 - $45

🥥 椰汁紅豆桃膠 - $38

🍡 和風白玉 - $45

🥖 蕨餅丸子 - $45
蕨餅軟軟糯糯,與蕨餅的清雅味道交織,口感層次豐富。

🥛 黑白芝麻豆乳 - $32

🧋 咖啡奶蓋豆乳 - $42

🍹 多芒楊枝甘露 - $48

🍧 多芒仙草 - $45

🍮 榴槤奶蓋豆花 - $74
香濃醇厚嘅榴槤與綿滑嘅豆花完美結合,奶蓋令整體口感更加綿密,每一口都充滿榴槤嘅豐腴,又有豆花嘅柔嫩,正。雖然價錢略高,但絕對值得一試。

🍨 芒果仙草 - $45
香甜嘅芒果加上爽滑清涼嘅仙草凍,碰撞出別具特色嘅滋味,清爽愉悅,清涼解膩!
2024-08-06
10 分鐘 (外賣自取)
$47 (宵夜)
2024-08-08 186 瀏覽
成日經過豆乳狂人,知道佢係好野嚟,但都會覺得奇怪點解佢咁少人喺裏面幫襯,終於有機會去買外賣,喺部機一揀,有80%嘅野係SOLD OUT,原來大部份人都係買外賣返去😂😂 👉🏼超煙韌豆花豆乳狂人真係要留肚食,第二個甜品胃係頂唔順嘅因為佢真係同正餐嘅份量完全無分別豐富嘅丸子、芋圓、地瓜圓,仲要有埋台式珍珠根本就係Q彈到個胃都填滿晒仲要下面係厚厚濃香嘅豆花簡直係超飽肚之選我都終於明點解呢個臨收工仲有剩因為食完晚飯再食佢真係挑戰緊個胃嘅極限不過真心好食,最欣賞係佢個膠桶仔實淨又唔驚漏,仲可以recycle裝其他野~~~
成日經過豆乳狂人,
知道佢係好野嚟,但都會覺得奇怪點解佢咁少人喺裏面幫襯,
原來大部份人都係買外賣返去😂😂

👉🏼超煙韌豆花
豆乳狂人真係要留肚食,第二個甜品胃係頂唔順嘅
因為佢真係同正餐嘅份量完全無分別
豐富嘅丸子、芋圓、地瓜圓,仲要有埋台式珍珠
根本就係Q彈到個胃都填滿晒
仲要下面係厚厚濃香嘅豆花
簡直係超飽肚之選
我都終於明點解呢個臨收工仲有剩
因為食完晚飯再食佢
真係挑戰緊個胃嘅極限
不過真心好食,最欣賞係佢個膠桶仔
實淨又唔驚漏,仲可以recycle裝其他野~~~
外賣自取
豆乳狂人真係有好多唔同系列嘅飲品,真係多到眼花撩亂,真係唔知揀邊樣好!全部都好想試晒佢!🍪Oreo奶蓋可可豆乳佢嘅奶蓋好滑,配上濃郁嘅可可豆乳,好適合鍾意朱古力味嘅朋友。🍮Oreo奶蓋珍珠布丁呢杯嘢飲除咗有滑滑嘅奶蓋同Oreo碎,仲有QQ彈彈嘅珍珠同布丁,口感豐富,每一啖都有唔同層次,真係好正!🍫特濃可可豆乳呢款係純粹嘅可可豆乳,味道好濃郁,甜度適中,真係好滿足,啱晒鍾意可可味嘅人。🥛鮮芋泥豆乳呢杯有勁Creamy厚實嘅芋泥同豆乳,味道好香甜,好有飽肚感,啱晒下午茶或者輕食。🧉黑白芝麻豆乳呢款豆乳嘅特色係有黑芝麻同白芝麻嘅香味,飲落好香,好有健康感覺。☕️黑芝麻奶蓋黑芝麻味好香濃,再加上底層嘅豆乳,感覺好健康養生。🍮奶蓋布丁燒仙草呢杯係我嘅最愛之一,有滑滑嘅奶蓋,底層仲有布丁同燒仙草,好正。🧋鮮芋泥西米露呢個西米露勁大碗,平靚正,芋泥同埋QQ嘅西米,唔算特別甜,好飽肚。🥭多芒楊枝甘露新鮮嘅芒果同椰奶,味道好清新,好適合夏天食。

🍪Oreo奶蓋可可豆乳

🍮Oreo奶蓋珍珠布丁

🍫特濃可可豆乳

🥛鮮芋泥豆乳

🧉黑白芝麻豆乳

☕️黑芝麻奶蓋
黑芝麻味好香濃,再加上底層嘅豆乳,感覺好健康養生。

🍮奶蓋布丁燒仙草

🧋鮮芋泥西米露

🥭多芒楊枝甘露
新鮮嘅芒果同椰奶,味道好清新,好適合夏天食。
2024-07-27 259 瀏覽
新派荳品專門店【SOYmart by 豆乳狂人】主打豆乳、豆花、豆乳雪糕、栥飯、木棉豆腐、MINI豆蔔、炸脆雞等鹹甜小食,深受年輕一輩歡迎,短短2年多迅速發展,在荃灣、樂富、沙田、黃大仙、將軍澳都有分店。店內採用日本熟漿蒸煮技術 ,黃豆研磨後讓豆漿與豆渣一起熬煮,之後才脫渣。豆渣裡的精華得以保留,既蘊含黃豆豐富的蛋白質,成品比起市面上的濃厚,豆味也更突出。 將軍澳分店裝潢以黃色為主調,卡通化佈置及巨大LED燈柱,童趣無窮,處處都是打卡位。望入廚房還可看到現代化磨豆機,一覽豆品生成過程。 「8.6 特濃豆乳」是店內名物,用加拿大非基因改造一級黃豆每日新鮮即制,無添加成份而且不含消泡劑,喝起來更安心。鮮芋泥豆乳 ($32)以威士卡形樽仔盛載,型格十足。芋泥綿滑厚實不會太甜,與濃郁豆味平分秋色。 胚芽燕麥豆乳 ($30) 結合燕麥與胚芽兩款含豐富的膳食纖維的食材,喝下不但濃稠飽肚,滿口豆香與麥香,還有助促進腸道及消化系統的健康。「豆乳茶」以特濃豆乳配上日本產抹茶及焙茶、烏龍茶、阿薩姆紅茶、茉莉花茶等多款茶品。焙茶珍珠小丸子 ($42)烘焙味濃郁,茶味香醇,配上珍珠和小丸子,煙韌控必定喜歡。牛

鮮芋泥豆乳 ($32)

胚芽燕麥豆乳 ($30)

焙茶珍珠小丸子 ($42)
烘焙味濃郁,茶味香醇,配上珍珠和小丸子,煙韌控必定喜歡。
牛油果鰻魚玉子粢飯 ($55)
有日式燒鰻魚、玉子、牛油果、青瓜絲、油條、肉鬆、青瓜絲。傳統美食加入日式元素,足料爆餡,吃到最後一啖還有餡料。

牛油果吉列蝦青瓜絲粢飯 ($52)
大蝦炸得香脆,加上綿滑的牛油果鮮味提升。外層糯米黏軟得來仍帶煙韌口感,青瓜絲爽口,整體清新不油膩,與朋友一人一半剛剛好。
和風七味脆皮木棉豆腐 ($32)
以自家出品的絹豆腐切粒再炸香,外皮金黃薄脆,內裡綿滑細膩。灑上七味粉微微辣度更加香口。

海苔肉鬆炸Mini豆蔔 ($38)
香脆中充滿鹹香,一口一粒很過癮。

超強芝士醬雞軟骨 ($46)
粒粒有肉有軟骨,炸得香脆惹味。沾上濃郁芝士醬,邪惡非常,沒有不好吃的理由。
多芒楊枝甘露 ($48)
香甜芒果粒和彈牙西米加入芒果汁和椰奶,香甜濃郁又爽口。金柚酸酸甜甜非常開胃,很適合夏季享用。

黑糖桃膠豆花 ($32) 是滋潤養顏之選,桃膠份量下得夠多,爽滑煙韌,拌勻黑糖帶微微煙熏味。豆花口感滑溜富濃郁豆香,整體不會太甜。

2024-07-27 237 瀏覽
一向都好喜愛飲豆乳飲食品/飲品,知道由他們由傳統街市經營豆品生意,到推出新品牌SOYmart豆乳狂人,就已經開心不已。他們店內設以開放式的設計門窗設計融合拱門、圓角等元素,加強空間層次;而半開房式廚房,特意用上透明設計,營造出他們的精心製作的豆乳食品。一大班朋友,當然點多幾款,在店中一齊慢慢歎,享用閑聊一下。鮮芋泥豆乳口感綿密香滑,帶有明顯的鮮甜芋頭香氣,滑順柔滑卻不會過於濃稠,清爽微甜。紫米豆乳口感綿密順滑,甘甜清爽,帶有淡淡的紫米香。豆乳焙茶焙茶加入豆乳中,飲到香濃的豆乳味外,亦不失焙茶香,清涼順口,濃郁但不膩。多芒楊枝甘露真的落足材料,整碗都滿滿的,鮮甜芒果、彈牙西米、清甜芒果汁、順滑椰奶,還有酸酸甜甜金柚,清新爽甜,口感一流。榴槤奶蓋豆乳濃郁香醇的榴槤奶蓋覆蓋在綿密順滑的豆乳之上,清新完美融合,口感豐富濃稠,入口即化,身為榴槤控的我必食!榴槤奶蓋豆花另一款則以香滑的豆花為底,再有濃郁的榴槤奶蓋,層次豐富,細滑濃郁,令人回味。海苔肉鬆炸豆卜外層酥脆,內裡鬆軟的豆卜,在表面撒上濃郁酥香的海苔肉鬆,香口的開胃小食!純度鹹蛋黃炸脆雞炸脆雞都沾滿了鹹蛋黃醬汁,入口即化,濃郁香濃,鹹香十足

一大班朋友,當然點多幾款,在店中一齊慢慢歎,享用閑聊一下。

鮮芋泥豆乳

紫米豆乳
口感綿密順滑,甘甜清爽,帶有淡淡的紫米香。

豆乳焙茶

多芒楊枝甘露

榴槤奶蓋豆乳

榴槤奶蓋豆花

海苔肉鬆炸豆卜

純度鹹蛋黃炸脆雞
炸脆雞都沾滿了鹹蛋黃醬汁,入口即化,濃郁香濃,鹹香十足,令人食慾大開。

牛油果鰻魚玉子粢飯
真係讓人食完番尋味,綿密的粢飯,搭配軟嫩多汁的鰻魚、濃郁的牛油果、層次分明,口感滑嫩綿密,鹹香味美。

吉列豬扒粢蛋飯
吉列豬扒粢飯軟糯,搭配酥脆多汁的吉列豬扒、鮮嫩多汁,蛋味濃郁,與粢飯的淡雅香氣相互映襯。
2024-07-27 186 瀏覽
呢日早餐食得太豐富,到lunchtime都未算好餓,於是買啲輕食一家share快速解決就算,見呢邊開左Soy mart,趁機會試試先。超煙韌豆花大碗裝住珍珠、芋圓同小丸子,上面淋上左一層奶蓋。質感方面,珍珠Q彈香甜,芋圓綿密富嚼勁,小丸子都Q軟,加左奶蓋,豆花入口感覺比一般豆花更重奶味,成個組合都幾夾,份量都好足料。豆花用扭蓋式既外賣兜裝住,食完個兜可以帶返屋企洗乾淨循環再用。十勝紅豆豆乳用料十足,近半樽都係紅豆,豆乳飲落豆味濃郁,亦唔會太甜膩,口感亦都相當濃厚,唔記得問店員可唔可以調整甜度,如果少甜啲更好👍不過個人比較鍾意加冰飲,可以更加清涼爽口。狂人粢飯熱辣煙韌既糯米飯包住乍菜、肉鬆同油炸鬼,係傳統既配搭。乍菜清脆爽口,油炸鬼超級脆,食到最尾油炸鬼都仲係保持到勁脆,好特別。始終係傳統口味,呢個配搭好夾,粢飯包得夠紮實,食落唔會散開👍

超煙韌豆花

十勝紅豆豆乳

狂人粢飯
之前食過位於黃大仙嘅店舖,一直對狂人嘅豆乳飲料同甜品念念不忘😚 今次係將軍澳喜見佢嘅分店😍❤️ 店舖照舊裝修得非常用心,好可愛嘅卡通風非常適合打卡👍 設有多個座位,客人可即場堂食享用🫶 今次㨂咗兩款飲料同埋一個甜品😘 豆乳焙茶飲落嘅有焙茶嘅醇香,又有豆乳嘅濃郁滋味,兩者融合得恰到好處,又夾又好飲❤️ 另一款黑芝麻奶蓋同樣出色❣️ 濃郁嘅黑芝麻香,令人有種好似食緊芝麻糊嘅感覺,超正😍 內含豆花、珍珠等配料,滑嫩嘅豆花與煙韌嘅珍珠,為飲品更添口感👍👍👍 甜品㨂咗黑糖桃膠豆花😋 超級大碗好足料❣️ 黑糖嘅甘香令豆花更添甜美,味道好合拍🙌 桃膠爽滑彈牙,好滋補又好味🌟

下午茶