豆乳狂人係我平日幾鍾意食嘅一間荳品店,基本上大部份款式我都食晒咁滯🤣有時返工做宵夜一流!款式好多,豆花有芒果系列、桃膠系列、Oreo系列、芋圓仙草等等;飲品有豆乳茶、8.6特濃豆乳、豆乳奶蓋可以平平哋最簡單食碗豆腐花,或者勁多配料芋圓仙草/糖水款式豆花😋<狂人豆花>·堅果芋泥豆花 $38依款係芋泥豆腐花嘅進化版 多咗好多堅果,例如杏仁腰果,食落冇咁單調多啲脆口感。見到就咁芋泥豆腐花就 $32·豆豆仙草 $45屬於三色芋圓系列,好多煙靭嘅芋圓配上仙草、紅豆、特調椰奶,配料豐富·多芒楊枝甘露 $45勁多芒果粒仲要大大粒,典型嘅楊枝甘露有西柚粒仲有小丸子,勁大碗勁滿足·椰汁紅豆桃膠 $38桃膠喺滋補恩物,不過依碗嘅配料實在太豐富食落好漏🤣·黑糖豆花$22·薑汁夠薑豆花 $20我覺得依個呢個價錢質素係抵食,仲要咁大碗!薑汁就最原始簡單味道 或者加多兩蚊就有黑糖味<8.6特濃豆乳>勁大樽又飽肚又好飲,仲要冇珍珠奶茶手搖咁肥咁邪惡😈豆乳,唔係豆奶豆漿,佢嘅質地比較稠身,好香濃豆乳味,唔太甜我自己最最最最鍾意飲 ·鮮芋泥豆乳 $32 除咗芋泥鮮奶,芋泥同豆乳都好夾係絕配,仲要

<狂人豆花>
·堅果芋泥豆花 $38

·豆豆仙草 $45

·多芒楊枝甘露 $45

·椰汁紅豆桃膠 $38
桃膠喺滋補恩物,不過依碗嘅配料實在太豐富食落好漏🤣

·黑糖豆花$22
·薑汁夠薑豆花 $20

<8.6特濃豆乳>
我自己最最最最鍾意飲
·鮮芋泥豆乳 $32
除咗芋泥鮮奶,芋泥同豆乳都好夾係絕配,仲要勁多芋泥,飲完一樽超級飽而且感覺上健康過手搖珍珠奶茶🤣

·8.6特濃豆乳 $24
·十勝紅豆豆乳 $32
2024-12-29 152 瀏覽
態度極差,叫左兩個糖水,職員無比匙羹,自助區又無,問佢攞都黑面,唔通要用手食。食緊嘢嘅時候都心諗點解要受氣。如果職員真係唔想同客人溝通,就自己醒目少少放啲匙羹喺自助區。食物方面,粢飯OK,甜品味道淡。

食物方面,粢飯OK,甜品味道淡。

2024-12-26
15 分鐘 (堂食)
2024-11-22 663 瀏覽
由一開始係沙田區嘅第一間店 食到佢已經開咗幾間分店嘅豆乳狂人繼續都成為我間唔中嘅飯後甜品以前淨係得唔同味嘅豆漿和基本的豆花甜品到而家已經出咗好多唔同主題嘅味道 例如芒果、oreo、芋泥、桃膠等仲有好味嘅粢飯和炸物小食🍴和風白玉👉🏻一直以黎都係我必點嘅一款 有滑捋捋的豆乳布丁、煙韌的白玉和三色芋圓、軟糯的紅豆和香甜的椰奶 係最好味的配搭 食過好多次都鍾意🍴多芒楊枝甘露👉🏻超大碗嘅楊枝甘露 充滿芒果肉、金柚肉等材料 啱哂鍾意食楊枝甘露嘅朋友🍴黑芝麻奶蓋👉🏻除咗碗裝甜品 亦都有方便飲用嘅長罐裝飲用甜品 黑芝麻配豆乳和豆乳布丁就是好味配搭 仲有有嚼口嘅黑形珠 加埋我好喜歡嘅黃豆粉 呢款充滿芝麻&黃豆香的飲品 啱哂我心意舖頭提供唔少內用坐位區 環境都好闊落完全可以舒舒服服坐低食個甜品
由一開始係沙田區嘅第一間店

🍴黑芝麻奶蓋

舖頭提供唔少內用坐位區 環境都好闊落
完全可以舒舒服服坐低食個甜品
2024-11-13 546 瀏覽
店名: SOYmart by 豆乳狂人 地址: 將軍澳唐德街9號將軍澳中心G樓G01及G02號舖將軍澳B1出口,行5分鐘環境: 外賣價錢: 4/5味道: 4.5/5一直都有聽過豆乳狂人,但一直無機會試,今次終於買左幾款甜品同飲品🤩當然要唔少得要叫芋泥同豆乳啦😍滋潤之選❤️❤️❤️❤️❤️$45入面有芋泥+桃膠+西米+三色芋圓+特調椰奶+黑糖,三色芋圓味道好出,口感十分煙韌,桃膠份量滿滿,十分有口感,加上超順滑濃郁嘅芋香,秋風🍁剛至,食呢個就啱啱好,十分滋潤😝桃膠芋泥小丸子 ❤️❤️❤️❤️❤️$45有鮮芋泥+桃膠+特調椰奶+小丸子+黑糖,芋泥同樣芋香濃郁,口感滑溜🤩加上桃膠同小丸子,口感同煙韌都十足☺️奶蓋豆乳茶❤️❤️❤️❤️❤️$45有豆乳+烏龍茶+西米+珍珠+豆乳布丁+芝士奶蓋+白玉+黄豆粉,同樣有滿滿嘅配料,豆乳豆香十分濃😆配上烏龍茶好夾,加上軟糯白玉同creamy帶鹹香嘅奶蓋,超滿足😚
店名: SOYmart by 豆乳狂人

味道: 4.5/5

滋潤之選❤️❤️❤️❤️❤️

桃膠芋泥小丸子 ❤️❤️❤️❤️❤️

奶蓋豆乳茶❤️❤️❤️❤️❤️
🙋🏻‍♂️餓底探員去咗將軍澳調查呢間甜品店,餐廳設計成一個卡通化嘅生產廠房,睇住卡通造型嘅黃豆喺生產線上,演變出多款豆乳甜品,非常有趣,除咗豆乳系列,仲有鮮芋泥,多芒,桃膠等系列甜品,選擇眾多🥛鮮芋泥豆乳 $32🙋🏻‍♂️表示用8.6嘅豆乳配上鮮芋泥,飲落豆乳味超濃郁,芋泥口感濃厚香軟,味道鮮香🍬黑糖3.6牛乳桃膠 $36 🙋🏻‍♂️表示個桃膠份量超多又大粒,口感煙靭軟滑,配上奶味香濃嘅3.6牛乳同特調椰奶,加上香甜嘅黑糖,味道好正🥭多芒楊枝甘露 $48🙋🏻‍♂️表示個楊枝甘露入面有大大粒西米,金柚,超多芒果肉同芒果汁,配上香濃嘅特調椰奶,芒果味超濃郁又鮮甜,加上西米同金柚,層次感滿滿📈吃貨指數😋好味度 8.5/10🔙返啅度 8.5/10
鮮芋泥豆乳

🔙返啅度 8.5/10
鮮芋泥豆乳
黑糖3.6牛乳桃膠
多芒楊枝甘露
荳品專門店 ❛豆乳狂人❜ 喺將軍澳商場開新分店,採用開放式設計,模仿豆品廠嘅淺黃色管道加卡通公仔,好似兒童天地咁望到都好開心😆呢度甜品、飲品都使用日本黃豆製作,豆味超香濃,多個系列如芋泥、芒果、豆花等,期間限定仲有榴槤!另外仲提供小食、粢飯,款款都好吸引,一於全都要咩都嗌啲!🥭多芒小丸子 ($48)呢個甜品好大兜,材料豐富真係好正🥰滿滿香甜芒果,一食就感受到鮮甜,唔會係化學甜味;而自家製小丸子口感夠煙韌,咬落去好有彈性,芒果搭小丸子簡直係絕配🤤🍼榴槤奶蓋豆乳 ($74)期間限定嘅榴槤系列,對榴槤迷嚟講簡直係天堂!一開蓋飄嚟濃郁嘅榴槤味,選用馬來西亞D24榴槤,頂層滿滿嘅榴槤蓉好正😍飲落去奶蓋香滑帶鹹香,豆乳豆味突出,飲完之後口中徘徊住榴槤香味😋加上煙韌有咬口嘅小丸子,啖啖享受~🖤黑芝麻奶蓋 ($42)呢個奶蓋飲落好滑,黑芝麻味道濃郁好香,飲完好滿足🥰🐥GOLD純度鹹蛋黃炸脆雞 ($38)單骨雞翼炸成金黃色好香脆,外面炸得金黃香脆,內裏肉質嫩滑😍鹹蛋黃味濃,超級邪惡惹味,一啖接一啖停唔到口🤤推薦要試,真係有驚喜!🍤牛油果吉列蝦青瓜絲粢飯 ($52)呢個組合好健康,食完唔會覺得好膩~吉列蝦

🥭多芒小丸子 ($48)
呢個甜品好大兜,材料豐富真係好正🥰

🍼榴槤奶蓋豆乳 ($74)
期間限定嘅榴槤系列,對榴槤迷嚟講簡直係天堂!

🖤黑芝麻奶蓋 ($42)
呢個奶蓋飲落好滑,黑芝麻味道濃郁好香,飲完好滿足🥰

🐥GOLD純度鹹蛋黃炸脆雞 ($38)

🍤牛油果吉列蝦青瓜絲粢飯 ($52)
呢個組合好健康,食完唔會覺得好膩~吉列蝦香脆,牛油果夠滑身,增添咗一絲柔滑口感😋加上清爽嘅青瓜,搭配肉鬆、油條、玉子,超級豐富一啖咬落去好滿足😍
Btw一個人食會超級飽,想試其他食物建議同朋友一人一半🤣

總結:用料新鮮,無論係甜食定鹹食都值得encore!
2024-10-30 580 瀏覽
🍽️煙韌之選 $45每次嚟豆乳狂人都一定會嗌佢😍顧名思義,匯集咗芋圓、珍珠、小丸子等多種煙煙韌韌的配料🤩豆花甜度啱啱好,味道、口感大滿足🥰🍽️Oero奶蓋珍珠布甸 $52比起煙韌之選,佢嘅配料少啲,但多咗一層厚厚嘅奶蓋同Oreo☺️味道更香濃,照顧到唔同人嘅口味👍🏻🍽️牛油果鰻魚玉子粢飯 $55粢飯熱辣辣😚軟熟嘅糯米,包裹着嫩滑嘅鰻魚、牛油果、玉子、同埋仲脆身嘅油炸鬼,口感豐富😌🍽️海苔肉鬆脆皮木棉豆腐 $38豆腐每粒嘅size啱啱好,一口一粒😋炸豆腐外皮香脆,入面柔軟,有好香嘅豆味🤤配上鹹香海苔肉鬆,係非常推薦嘅小食❤️味道😋 9.5/10性價比💰 9.5/10環境🔎 7.5/10服務🫶🏻 8.5/10打卡指數📸 8/10٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 推薦指數🥰 9/10
🍽️煙韌之選 $45

打卡指數📸 8/10
٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 推薦指數🥰 9/10
2024-10-19
午餐
💡【人氣高企的豆乳狂人】呢間甜品店愈黎愈多人講,因為佢地每日新鮮整豆乳,好香濃的大豆味,有豐富營養和優質蛋白質。加上呢間位置好闊落,裝修好比貨,睇得出好認真❣️🍵抹茶紅豆小丸子 用左日本產的抹茶,搭配豆乳、紅豆和小小丸子,口感滑順又香濃。抹茶的苦香和紅豆的甜味岩岩平衡,每一啖都令人感受到濃厚的日式風情,好岩我口味😍🍡蕨餅丸子 裡面有仙草、小丸子、三色芋圓,仲有特調的椰奶和蕨餅,黑糖的香甜令整道甜品更加豐富。蕨餅咬落去好有口感,煙煙韌韌。🍧粒粒仙草 裡面有仙草、西米、綠豆、三色芋圓,搭配特調椰奶和黑糖,令整體口感更加滑順,清爽又不膩,特別適合炎熱的天氣。
💡【人氣高企的豆乳狂人】

🍵抹茶紅豆小丸子

🍡蕨餅丸子

🍧粒粒仙草

2024-10-02 559 瀏覽
將軍澳中心終於開咗豆乳狂人,試左幾次都唔太甜,好好食,粢飯都好大個,但忘記影相,偷望到廚房用的麵粉是用日本的,西米露及芋圓口感好好,唔會好似食粉一樣,估唔到呢個價錢都食到甘好的甜品,荔圓真係好好食,芒果亦都唔酸,會再去試其他
2024-08-19
8 分鐘 (堂食)
2024-09-27 724 瀏覽
之前經常和朋友去荃灣「豆乳狂人」今次初到將軍澳分店,開放式設計黃色管道與卡通豆豆工人,彷彿製豆工廠趣致可愛,搭配木系餐枱凳溫馨舒適✾ 煙韌之選 $45頂層是小丸子、三色芋圓和珍珠全部都很煙韌有嚼勁,不停咬咬咬🤣底層是豆乳布丁搭配椰奶和黑糖入口香甜Q彈,帶淡淡黑糖香味✾ 黑糖桃膠豆花 $32滿滿晶瑩剔透的桃膠鋪頂層桃膠呈琥珀色,入口軟彈像果凍底層是嫩滑豆花,每口盡是豆香✾ 牛油果吉列蝦青瓜絲栥飯 $52栥飯是每次必點,用料實在豐富糯米飯軟糯濕潤包著外脆內鮮彈吉列蝦加點牛油果和青瓜絲帶點清爽感搭配鹹香肉鬆、香脆油條和玉子每一口都充滿滿足感!
之前經常和朋友去荃灣「豆乳狂人」
今次初到將軍澳分店,開放式設計
黃色管道與卡通豆豆工人,彷彿製豆工廠
趣致可愛,搭配木系餐枱凳溫馨舒適

✾ 煙韌之選 $45
頂層是小丸子、三色芋圓和珍珠
全部都很煙韌有嚼勁,不停咬咬咬🤣
底層是豆乳布丁搭配椰奶和黑糖
入口香甜Q彈,帶淡淡黑糖香味

✾ 黑糖桃膠豆花 $32
滿滿晶瑩剔透的桃膠鋪頂層
桃膠呈琥珀色,入口軟彈像果凍
底層是嫩滑豆花,每口盡是豆香

✾ 牛油果吉列蝦青瓜絲栥飯 $52
栥飯是每次必點,用料實在豐富
糯米飯軟糯濕潤包著外脆內鮮彈吉列蝦
加點牛油果和青瓜絲帶點清爽感
搭配鹹香肉鬆、香脆油條和玉子
每一口都充滿滿足感!
2024-09-18 719 瀏覽
中秋節同屋企人食完飯,賞完月就去左呢間人氣甜品店食糖水啦!餐廳採用開放式設計,空間感十足,周圍都係卡通佈置。有好多座位可以堂食,亦有自助落單區,真係好方便!💫超煙靭榴槤奶蓋 $80期間限定嘅榴槤系列一打開個蓋就聞到濃郁嘅榴槤味,大量嘅D24榴槤肉,配上小丸子,珍珠同三色芋圓,口感層次豐富😋 榴槤奶蓋超級香滑,入口淡淡榴槤香味,真係回味無窮!💫多芒楊枝甘露 $48朋友仔唔食榴槤,呢款多芒楊枝甘露就啱晒佢!好大碗,大大粒嘅芒果肉,一絲絲爽口嘅金柚,加埋粒粒嘅西米,混合芒果汁同特調椰奶. 鮮嫩嘅芒果特別清甜,成碗都充滿芒果香味,口感滑溜又清爽,夏天食特別滋味🥰💫榴槤奶蓋豆花 $74D24榴槤肉口感綿滑,加上混合榴槤打成嘅奶蓋同豆花,既有豆香,又有奶香!白玉好煙靭同有咬口,口感層次相當豐富,食每一啖都感到好滿足,下次一定要encore🤩
中秋節同屋企人食完飯,賞完月就去左呢間人氣甜品店食糖水啦!

餐廳採用開放式設計,空間感十足,周圍都係卡通佈置。
有好多座位可以堂食,亦有自助落單區,真係好方便!

💫超煙靭榴槤奶蓋 $80

期間限定嘅榴槤系列

💫多芒楊枝甘露 $48

💫榴槤奶蓋豆花 $74

D24榴槤肉口感綿滑,加上混合榴槤打成嘅奶
明白多人落單需要較長時間等待餐點20分鐘前喺機度落完單,一路等等等。心諗點解一碗多芒小丸子要等咁耐,等咗20分鐘都唔見我哋個Number show出嚟,終於忍唔住要去問佢。條友望住我哋張單再望吓自己張枱,理所當然咁嘅態度同我哋講話可能漏咗單,問佢可唔可以退錢又唔應,之後先施施然話依家幫你整。過多5分鐘見佢仲未得再問多佢一次,然後先至慢慢冚蓋。今時今日咁嘅服務態度真係收得皮漏咗單問完冇人出聲唔知點處理,可以遲咗單之後一句對唔住都冇,要話去到退錢先整到出嚟呢個服務態度真係當顧客狗咁,唔會有下次
明白多人落單需要較長時間等待餐點
呢個服務態度真係當顧客狗咁,唔會有下次

2024-09-14
30 分鐘 (堂食)
2024-08-30 733 瀏覽
將軍澳| SOYmart by 豆乳狂人 ▪️▪️▪️ ▪️▪️▪️ ▪️▪️▪️ 餐廳 : SOYmart by 豆乳狂人 地址 : 將軍澳唐德街9號將軍澳中心G樓G01及G02號舖▪️▪️▪️ ▪️▪️▪️ ▪️▪️▪️ 身為將軍澳居民, 怎可能不介紹一下豆乳狂人‼️ 對的, 豆乳狂人正式進駐將軍澳, 喜歡她們的可以過來‼️ 這裡設計以開放式, 環境寬敞, 購買完可以坐下來慢慢享用, 亦可以外帶回家, 以我整日經過情況來看, 無時無刻都非常多人💫 食物選擇也很多元化, 我隨意點選了些心頭好帶回家💫 ▪️牛油果鰻魚玉子粢飯 $55 粢飯餡料非常豐富, 中間是滿滿肉鬆/青瓜絲/牛油果/玉子+鰻魚/油條 再配上鰻魚汁, 醬汁惹味香濃, 中間油條香脆, 粢飯口感煙韌, 整個配搭非常完美可口💫 ▪️GOLD純度鹹蛋黃炸脆雞 $38 炸香的單骨雞翼再配上鹹蛋黃, 絕對是邪惡之選, 外層香脆, 肉質保護嫩滑, 加上鹹蛋黃咸香味道, 絕對不過錯過💫 ▪️海苔肉鬆脆皮木棉豆腐 $38 香見脆豆腐面頭放滿肉鬆, 味道更加惹味, 豆腐入口嫩滑, 豆味香濃💫 ▪️多芒楊枝甘露 $48 芒果控絕對必點之選, 打開膠蓋看見的是滿滿的芒果, 下

▪️▪️▪️ ▪️▪️▪️ ▪️▪️▪️ 身為將軍澳居民, 怎可能不介紹一下豆乳狂人‼️ 對的, 豆乳狂人正式進駐將軍澳, 喜歡她們的可以過來‼️ 這裡設計以開放式, 環境寬敞, 購買完可以坐下來慢慢享用, 亦可以外帶回家, 以我整日經過情況來看, 無時無刻都非常多人💫 食物選擇也很多元化, 我隨意點選了些心頭好帶回家💫 ▪️牛油果鰻魚玉子粢飯 $55 粢飯餡料非常豐富, 中間是滿滿肉鬆/青瓜絲/牛油果/玉子+鰻魚/油條 再配上鰻魚汁, 醬汁惹味香濃, 中間油條香脆, 粢飯口感煙韌, 整個配搭非常完美可口💫 ▪️GOLD純度鹹蛋黃炸脆雞 $38 炸香的單骨雞翼再配上鹹蛋黃, 絕對是邪惡之選, 外層香脆, 肉質保護嫩滑, 加上鹹蛋黃咸香味道, 絕對不過錯過💫 ▪️海苔肉鬆脆皮木棉豆腐 $38 香見脆豆腐面頭放滿肉鬆, 味道更加惹味, 豆腐入口嫩滑, 豆味香濃💫 ▪️多芒楊枝甘露 $48 芒果控絕對必點之選, 打開膠蓋看見的是滿滿的芒果, 下層是西米, 再配上芒果汁, 特調椰奶加金柚, 比平日食的更豐富, 更滿足, 芒果當造, 非常香甜💫 ▪️滋潤之選 HKD$45 整個組合就是養顏之潤之選, 而且有我最愛的芋泥, 配料非常豐富, 除了芋泥, 更有桃膠、西米、三色芋圓、特調椰奶及黑糖等, 真的既飽肚又好美, 食完個個都變美✅
2024-08-21 647 瀏覽
今日我去咗豆乳狂人買外賣,試咗佢哋嘅多芒小丸子。首先,呢個甜品嘅外觀就好吸引,黃色嘅芒果醬搭配白色嘅小丸子,色彩鮮艷,令人一見就想試。小丸子嘅口感非常特別,外層滑滑,而內部則有啲彈性,咬落去既有嚼勁又不失柔軟感,真係唔錯。每一口都可以感受到佢哋新鮮製作嘅用心。至於芒果醬,味道香甜,果香濃郁,完全冇人工味,搭配小丸子一齊食,簡直係絕配!再加上,佢哋用嘅材料都好新鮮,食落去唔會覺得膩,反而有一種清新嘅感覺,非常適合夏天食用。服務方面都好周到,店員都好親切,令到整個用餐體驗更加愉快。總括而言,多芒小丸子真係一個唔錯嘅選擇,無論係味道、口感定係外觀,都非常出色。下次再嚟,我會試下其他嘅甜品,期待更多驚喜!

2024-08-21 742 瀏覽
一間採用日式熟漿技術製作新式豆乳,令豆乳更加高蛋白質,既衛生又高質,豆乳質地較厚而味道濃郁👍🏻將軍澳都有「SOYmart by 豆乳狂人」,假日可以入將軍澳同朋友飯後食個甜品🍧黑糖豆花 $22豆花質地滑嫩,特色配上黑糖取替傳統黃糖🫖豆乳焙茶 $36新派豆乳採用焙茶加入豆乳中令味道更香濃☕️咖啡奶蓋豆乳 $42濃厚咖啡豆乳配芝士奶蓋,有咖啡、珍珠、豆乳布丁,飲得出豆香咖啡香🥭多芒小丸子 $48鮮芒果、西米、芒果汁及特調椰奶,仲有最重要既小丸子鋪面,📍 SOYmart by 豆乳狂人 (將軍澳)🗺️ 將軍澳唐德街9號將軍澳中心G樓G01及G02號舖

黑糖豆花 $22
豆花質地滑嫩,特色配上黑糖取替傳統黃糖

🫖豆乳焙茶 $36
新派豆乳採用焙茶加入豆乳中令味道更香濃

☕️咖啡奶蓋豆乳 $42

🥭多芒小丸子 $48
鮮芒果、西米、芒果汁及特調椰奶,仲有最重要既小丸子鋪面,

📍 SOYmart by 豆乳狂人 (將軍澳)
🗺️ 將軍澳唐德街9號將軍澳中心G樓G01及G02號舖