2025-06-20 5850 瀏覽
一間以星空元素為主題的餐廳🌌最近見到有好多人去呢間餐廳打卡🤩一出𨋢就見到好靚識發光的餐廳招牌🥰仲有2張吊椅忍唔住去影相打卡裡面就設有半球星空座位及紫色月亮🌙天幕由星空燈飾構成✨🪐 不時有流星般的燈光效果🌠好開心享受左一個夢幻又浪漫的晚餐💙即開生蠔拼盤🦪只要追蹤餐廳的𝙄𝙂,每人就有2隻免費即開生蠔🦪,每1隻生蠔鮮甜多汁,分別是鮮甜的海膽及鹹香的魚子醬,兩種口味配搭鮮味十足星空傳情晚餐 $398/位(兩位起)前菜蕃茄流心水牛芝士沙律🥗新鮮蕃茄🍅、水牛芝士和火箭菜,淋上橄欖油和黑醋調味,水牛芝士食落好軟滑𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢𝙮,味道清新,作為開胃菜一流😋鹽燒白鱔🐟白鱔🐟肉質鮮嫩爽彈,搭配簡單的調味及檸檬汁更突出鮮味手工意粉海膽手工幼蛋麵🍝手工幼蛋麵口感煙韌彈牙,配上香濃的海膽汁,令每一條麵條掛汁力強食落好𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢𝙮 ,好貼心分好每人一碟份量岩岩好主菜明爐炭燒鮮龍蝦🦞 +$138半隻半隻龍蝦好大隻,肉質厚實彈牙,仲有薯仔及菜伴碟意式燒乳豬配焦糖蘋果芥末籽蓉🐷 +$68燒乳豬外皮香脆,脂肪比例岩岩好,配上焦糖蘋果及酸椰菜即時解膩甜品星座蛋糕 (雜莓朱古力慕絲蛋糕)🪐 +$128上枱時店員會打開蓋後點著蠟
一間以星空元素為主題的餐廳🌌
不時有流星般的燈光效果🌠
好開心享受左一個夢幻又浪漫的晚餐💙

即開生蠔拼盤🦪
即開生蠔拼盤

星空傳情晚餐 $398/位(兩位起)

前菜
蕃茄流心水牛芝士沙律🥗
蕃茄流心水牛芝士沙律

鹽燒白鱔🐟
白鱔🐟肉質鮮嫩爽彈,搭配簡單的調味及檸檬汁更突出鮮味

手工意粉
海膽手工幼蛋麵🍝
海膽手工幼蛋麵

主菜
明爐炭燒鮮龍蝦🦞 +$138半隻
半隻龍蝦好大隻,肉質厚實彈牙,仲有薯仔及菜伴碟

意式燒乳豬配焦糖蘋果芥末籽蓉🐷 +$68
意式燒乳豬配焦糖蘋果芥末籽蓉

星座蛋糕 (雜莓朱古力慕絲蛋糕)🪐 +$128
上枱時店員會打開蓋後點著蠟燭,用小燈飾作火焰視覺效果🤩,星空蛋糕造型好夢幻,用來打卡𝙞𝙜𝙖𝙗𝙡𝙚💯 ,蛋糕口感綿密絲滑,濃郁朱古力配酸甜雜莓醬,口感層次分明,呢度慶祝生日超有儀式感,驚喜收到一張星空生日卡由餐廳設計和$100禮券

開心果巴斯克芝士蛋糕🍰 +$18
芝士蛋糕口感順滑,帶出淡淡的開心果味,配上新鮮雜果有蜜瓜,士多啤梨及黑莓

𝙎𝙞𝙜𝙣𝙖𝙩𝙪𝙧𝙚 𝘾𝙤𝙘𝙠𝙩𝙖𝙞𝙡
𝙎𝙩𝙖𝙧𝙤̀🌠🍸
店員用氣槍打出一個夢幻的氣泡,賣相好靚😍,混入氣泡清酒,利口酒及青檸汁,入口順滑飲落甜甜地,對於唔太飲酒的人值得一試👍

𝙎𝙖𝙜𝙞𝙩𝙩𝙖𝙧𝙞𝙪𝙨 🏹 🍸
特色𝘾𝙤𝙘𝙠𝙩𝙖𝙞𝙡以12星座為主題,見到自己星座點都要叫來試下😂,第一啖飲到好突出的芥末味,對於唔識飲酒的我,覺得係比較複雜的味道,而酒清味有啲濃烈

餐廳環境佈置夢幻浪漫,四周都係打卡位📸,無論環境,食物及餐牌都好有特色及儀式感滿滿😍,而每一道菜擺盤好有心思💕,餐牌上菜式都會定時轉換,而且星期五及六晚上7:30-9:30會有𝙇𝙞𝙫𝙚 𝘽𝙖𝙣𝙙🎵表演,一邊聽住歌一邊食野氣氛好浪漫,可以留個難忘的回憶,係一個好適合來慶祝生日或約會的好地方🌟✨💫⭐
2025-06-18
慶祝紀念
生日
即開生蠔拼盤
蕃茄流心水牛芝士沙律
海膽手工幼蛋麵
意式燒乳豬配焦糖蘋果芥末籽蓉
開心果巴斯克芝士蛋糕
🪐🪐尖沙咀 Starò星空主題餐廳🌌超夢幻打卡聖地🔮迷失在藍色星空夜幕的美饌Moment🪄🪄💗🥂🎂🙋🏻‍♀️成條走廊佈滿LED星燈,充滿未來科技感🧚🏻‍♀️🧜🏻‍♀️深藍色星空牆加上浮空嘅紫色月亮,即刻少女心爆炸😍😍未食嘢已經瘋狂打卡📸入到去嘅氣氛更加浪漫💕 座位設計好有心思,逐個半球圓拱形梳化卡座,掛上星空燈飾🌃 恍如置身於星際一樣💫 💫慶祝生日紀念日主題節日,餐廳仲會幫你佈置好🎁💝你祇需要美美的拍照就對了🦋🦋餐廳以藍色為主調💙好多月亮打卡位,絕對不能錯過呀😘🔍依家Follow 社交平台即送🦪餐廳每枱送嘅生蠔都真係誠意十足!蠔肉飽滿鮮甜,上面鋪滿魚子醬同蟹籽,另外兩隻上面鋪滿海膽,口感好Creamy,肉質鮮嫩重海水味,入口一秒鮮味爆棚💥💥✨鹽燒白膳外皮燒得香脆,肉質嫩滑,帶微微焦香,蘸少許檸檬汁更開胃💃🏻💃🏻✨炭燒和牛牛舌配青葱醬牛舌好香炭燒味,肉質嫩滑,唔錯👍🏻✨明爐炭燒鮮龍蝦🦞店員會拎住生猛大龍蝦過嚟畀你打卡,龍蝦肉勁厚身喔,爽口彈牙,鮮甜入味I like😋🥳✨海膽手工幼蛋麵🍝真係有海膽之餘,每條麵都掛滿醬汁,食落好creamy忍唔住想食多彈🙈✨炭燒M7和牛肉眼扒🥩牛扒五成熟,肉質鮮嫩

✨鹽燒白膳

✨炭燒和牛牛舌配青葱醬
牛舌好香炭燒味,肉質嫩滑,唔錯👍🏻

✨明爐炭燒鮮龍蝦🦞

✨海膽手工幼蛋麵🍝

✨炭燒M7和牛肉眼扒🥩
牛扒五成熟,肉質鮮嫩,估唔到佢哋嘅燒汁撘配牛扒幾惹味🙌🏻🙌🏻

✨My Sign♉️星座蛋糕✨
服務員端上枱時星空盒煙霧瀰漫,打卡效果100分🈵雜莓朱古力慕絲的味道誰能抗拒,這個一口下去超綿密~不會太死甜而是恰到好處酸甜平衡,口感層次豐富又滿足👏🏻👏🏻

✨十二星座的Cocktail 🍸
每款都好有特色好吸引🤩味道亦非常清新Fresh🎉🎉視覺效果一流,令人唔捨得食呀🙈不論係環境定係食物都設計得很精美🦄🦄快啲約埋你的閨蜜姐妹一齊打卡啦~絕得出片💯💯💯

🌌 Starò (尖沙咀)
📍尖沙咀諾士佛臺1號9樓
2025-06-04 5577 瀏覽
夢幻星座主題西餐廳,味覺與視覺的雙重享受!🌠💫 環境💯踏入餐廳瞬間被漫天星燈震撼!紫色月亮、星座投影、深藍色銀河牆面,彷彿置身宇宙🌌。每張桌子都有「星光投射燈」,連餐具都是星空鍍金設計,打卡位多到手機沒電!特別推薦「月球座位」,情侶慶生必搶位💕🍽️ 探索星空套餐(兩位起)🪐 前菜四重奏:1️⃣ 蕃茄流心水牛芝士沙律 🍅•爆漿水牛芝士×日本桃太郎番茄,搭配黑醋汁開胃。2️⃣ 生牛肉他他 🥩•肉質鮮嫩,配多士口感豐富。3️⃣ 香煎帆立貝 🐚•北海道刺身級帶子,外脆內嫩,牛油香草醬提鮮。4️⃣ 麻辣魷魚圈 🦑•薄脆不膩,麻辣蛋黃醬惹味。額外加點 5️⃣ 香煎鵝肝配雜莓醬 (+$58)🍝 手工意粉:「海膽幼蛋麵」每日限量!用日本3種海膽熬醬,蛋香濃郁,海膽甘香突出。🥩特色主菜:1️⃣ 意式燒乳豬🐖配焦糖蘋果芥末籽蓉•玻璃脆皮技術+焦糖蘋果芥末籽蓉🍎,甜中帶微酸,完美中和油膩感!2️⃣ M7和牛🐮肉眼 (+$68)•炭烤和牛肉質粉嫩,口感鬆軟嫩滑,充滿濃郁牛味,配上手工薯蓉,口感幼滑綿密,仲有西蘭花苗同白露筍等配菜香氣逼人🍰 甜品:1️⃣【My Sign】($148)「星座蛋糕🎂」需提前3日預訂!我們雙子座是藍莓白朱古力星球,服
夢幻星座主題西餐廳,味覺與視覺的雙重享受!🌠

💫 環境💯
🍽️ 探索星空套餐(兩位起)

🪐 前菜四重奏:
1️⃣ 蕃茄流心水牛芝士沙律 🍅
•爆漿水牛芝士×日本桃太郎番茄,搭配黑醋汁開胃。
2️⃣ 生牛肉他他 🥩
•肉質鮮嫩,配多士口感豐富。
3️⃣ 香煎帆立貝 🐚
•北海道刺身級帶子,外脆內嫩,牛油香草醬提鮮。
4️⃣ 麻辣魷魚圈 🦑
•薄脆不膩,麻辣蛋黃醬惹味。
額外加點 5️⃣ 香煎鵝肝配雜莓醬 (+$58)

🍝 手工意粉:

🥩特色主菜:
1️⃣ 意式燒乳豬🐖配焦糖蘋果芥末籽蓉
2️⃣ M7和牛🐮肉眼 (+$68)

🍰 甜品
1️⃣【My Sign】($148)「星座蛋糕🎂」需提前3日預訂!我們雙子座是藍莓白朱古力星球,服務員會用液氮製造「銀河煙霧」效果,附贈星座卡+$100禮券🎁
2️⃣ 提拉米蘇
咖啡酒香平衡,口感順滑。

🍹 特色調酒:
♊️ Gemini 用蝶豆花變色呈現雙重人格,杯緣沾滿跳跳糖模擬「星空爆炸」口感
⚖️ Libra 荔枝與提子風味,造型吸睛。
👨‍🚀 Apollo 太空人杯載著的無酒精特飲,果香氣泡感足。

💡總結:環境適合打卡,乳豬和海膽意粉值得回訪,慶生或約會皆宜。

Starò
📍地址:尖沙咀諾士佛臺1號9樓
2025-05-29
慶祝紀念
生日
  • 意式燒乳豬配焦糖蘋果芥末籽蓉
2025-04-16 5525 瀏覽
之前星空主題餐廳【Staro】非常hit,已經同朋友去過一次,最近同朋友慶祝生日所以再去一次。餐廳裝修真係非常打卡able、而且星空位係必打卡,記得預先book定同備注。今次就試左探索星空晚餐,包括4款前菜、手工意粉、主菜同甜品。前菜—🥗 蕃茄流心水牛芝士沙律新鮮蕃茄清甜多汁,配埋Creamy嘅水牛芝士,一啖咬落去爆流心!加埋火箭菜同黑醋汁,酸甜開胃。🐮 生牛肉他他牛肉他他調味恰到好處,肉質鮮嫩唔會腥,加入法國蔥、口感豐富,配埋脆多士一齊食,層次感十足!🍴 香煎牛油香草鮮帆立貝帆立貝煎到外脆內嫩,牛油香草醬非常香,帶子鮮甜彈牙。🦑 即炸鮮魷魚配蛋黃醬炸漿超薄脆,魷魚新鮮彈牙,點埋自家制麻辣蛋黃醬更加惹味邪惡。🔥 炭燒和牛牛脷配青蔥醬(加配)牛脷燒得外焦香內軟嫩,油脂甘香,青蔥醬清新解膩。手工意粉一🍝 意式煙燻豬肉手工寬麵手工寬麵煙韌有咬口,煙燻豬肉鹹香惹味,醬汁濃郁掛麵,每一啖都充滿炭燒香氣,意粉控必試!主菜一🐑 法式寶雲酥羊架伴法式手工薯蓉羊架外層香草麵包糠酥脆,肉質粉嫩多汁,冇咩羶味!薯蓉打得絲滑綿密,牛油香濃。🐷 意式燒乳豬配焦糖蘋果芥末籽蓉乳豬皮脆肉嫩,脂肪融化喺口中,焦糖蘋果
今次就試左探索星空晚餐,包括4款前菜、手工意粉、主菜同甜品
前菜—

🥗 蕃茄流心水牛芝士沙律

🐮 生牛肉他他

🍴 香煎牛油香草鮮帆立貝
帆立貝煎到外脆內嫩,牛油香草醬非常香,帶子鮮甜彈牙。
🦑 即炸鮮魷魚配蛋黃醬

🔥 炭燒和牛牛脷配青蔥醬(加配)
牛脷燒得外焦香內軟嫩,油脂甘香,青蔥醬清新解膩。

手工意粉一
🍝 意式煙燻豬肉手工寬麵

主菜一
🐑 法式寶雲酥羊架伴法式手工薯蓉

🐷 意式燒乳豬配焦糖蘋果芥末籽蓉
乳豬皮脆肉嫩,脂肪融化喺口中,焦糖蘋果芥末籽蓉帶酸甜微辣,平衡油膩感,超有驚喜!

🧀 自家製意大利經典芝士蛋糕
芝士味濃郁幼滑,餅底香脆,甜度剛好,經典之作!

♑ My Sign星座蛋糕(雜莓朱古力慕斯蛋糕)
朱古力慕斯濃郁順滑,雜莓酸甜清新,蛋糕層次豐富,仲有星座裝飾,打卡able!

Cocktail一
🍸 Capricorn(龍舌蘭酒、西柚汁、石榴汁、青檸汁)
龍舌蘭嘅烈香混合西柚同石榴嘅酸甜,青檸提鮮,酒體平衡,帶微微苦澀尾韻,好有深度!

Mocktail一
🍹 Apollo(熱情果、芒果、青檸、雪碧)
熱情果同芒果酸酸甜甜,加埋青檸同雪碧嘅清爽,酸甜解渴。
之前見到呢間餐廳有人介紹主打有個好靚星空主題佈置生日仲有打卡able星空甜品最近新出咗下午茶系列決定同閏蜜一齊享受吓因為星空主題 店內環境較黑佈滿閃閃模擬星光 係幾浪漫都好適合情侶過嚟慶祝節日我哋兩個叫咗以下幾樣嘢食- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 1. 蜜糖無花果流心芝士多士多士邊有烘到酥脆 表面就好鬆軟配埋啲邪惡嘅流心芝士 多咗奶香呢隻芝士唔會好濃 比返無花果做主角食落就係好新鮮水果味道嘅無花果甜少少蜜糖點綴 都唔會搶晒水果甜2.  魚子醬水波蛋鮮牛油果煙三文魚配自家製酸種麵包呢個賣相好似小型版嘅全日早餐酸種麵包酸甜程度係啱啱好見到係有輕輕烘焦麵包表面煙三文魚唔會好鹹 牛油果好新鮮水波蛋特別加上帶有鹹香嘅魚子醬3. 焦糖開心果巴斯克芝士蛋糕店員上碟後會用火槍即場表演燒焦糖有少少睇show feel 啱晒唔落廚煮嘢嘅我睇蛋糕表面好似一層焦糖瀑布瞬間凝固咗咁焦糖脆香加埋柔軟芝士蛋糕 質感好夾側邊仲有莓果/忌廉配住咁食 口感豐富4. 自家製草莓芝麻熔岩蛋糕當日仲有兩款甜品想食 不過賣晒揀呢款係因為好似有得食又有得玩咁芝麻熔岩蛋
之前見到呢間餐廳有人介紹
食前拎起支管 啲草莓醬就會自然爆發
成功營造到火山爆發嘅自然景象
最鍾意係側邊好多餅碎/果碎配埋嚟食
自家製草莓芝麻熔岩蛋糕
5. Matcha Latte/Caramel Latte/Peach Tea/Caffe Latte
Matcha Latte好有濃郁抹茶風味 奶泡完口感更柔軟
鍾意Caramel Latte上面超香脆嘅焦糖 蓋過晒咖啡嘅苦澀
Peach Tea帶有清新桃香 如果淨食甜品好啱配飲呢杯
Caffe Latte就係濃郁咖啡香氣 加咗奶泡口感更輕盈
另外仲有排毒美顏Detox Water任飲 果片比例放得好好
飲品
2025-02-02
下午茶系列
焦糖開心果巴斯克芝士蛋糕
自家製草莓芝麻熔岩蛋糕
飲品
5天前 0 瀏覽
位於諾士佛臺高樓層的 **Starò**,以星空為主題,推門瞬間彷彿踏入宇宙秘境。深藍色調的空間點綴著繁星燈飾,天花板垂掛的流星燈飾與鏡面反射交織出無邊際的銀河效果,生日當晚更獲安排靠窗卡座,浪漫感瞬間滿分! 宜家餐廳仲做緊活動,即時follow 餐廳社交平台 ,每人會有一隻海膽生蠔和魚籽醬生蠔🦪 生蠔非常鮮甜肥美😍,帶有海水味,配上海膽魚籽醬層次好豐富👍🏻🍽️ **美食:前菜 **鹽燒白鱔|皮脆肉嫩,鮮味爆發!** 白鱔厚切鹽燒,外皮焦脆如紙,咬下「喀嚓」作響,魚肉卻雪白柔嫩,油脂甘香。簡單以山椒鹽提鮮,搭配檸檬汁更顯層次,海鮮愛好者必試!- **主菜**炭燒M7和牛肉眼排** 🥩Starò 的招牌主菜,嚴選澳洲M7和牛,厚切肉眼排以備長炭炙燒,外層焦香酥脆,內裡保留誘人粉紅色澤。肉質油花均勻,入口即化,搭配黑蒜醬或喜馬拉雅岩鹽提鮮,附烤蒜及季節時蔬,完美襯托和牛的豐腴,滿足感爆棚!🔥🥩 建議三分熟,感受頂級和牛的極致嫩滑!### 🎂 **生日驚喜:專屬星空儀式感** 提前預約慶生,餐廳會準備 **「行星巧克力蛋糕」**並附上煙花蠟燭與星空投影燈,全場燈光調暗時,好浪漫,同朋

🍽️ **美食:前菜
**鹽燒白鱔|皮脆肉嫩,鮮味爆發!**

- **主菜**炭燒M7和牛肉眼排** 🥩

### 🎂 **生日驚喜:專屬星空儀式感**
提前預約慶生,餐廳會準備 **「行星巧克力蛋糕」**並附上煙花蠟燭與星空投影燈,全場燈光調暗時,好浪漫,同朋友和另外一半

Aurora🍸
唔飲酒既,可以點哩一杯無酒精的Mocktail,外表已經好吸引,非常清新,入口果味濃郁👍🏻

My ign🎂
餐廳一大特色❤️生日必點蛋糕,非常有儀式感,而且打卡一流,餐廳員工仲會幫手打燈,俾我地影相😍蛋糕甜而不膩,

真係完美既一餐❤️下次會再同朋友黎👍🏻

生日就快到,去咗超夢幻星空餐廳慶祝,連天花板上都有星星燈飾,「流星燈效」加分,仲有半球星空座位,月亮吊椅打卡,浪漫儀式感。海膽生蠔/黑魚子醬生蠔只要追踪餐廳的社交平台就有生蠔送,是日精選法國產地Mermaid/Jolie Mauger 生蠔,Mermaid 生蠔甜味回甘,肉質肥美;Jolie Mauger 生蠔蠔味較重,帶濃郁礦物味。鹽燒白鱔白鱔外皮焦脆,肉質細嫩,鮮香味十足。炭燒和牛牛脷配青蔥醬炭燒得牛舌焦香,入口細膩滑嫩,有嚼勁,配搭青蔥醬為牛舌帶來一股清爽提味。意式煙燻豬肉手工寬麵手工寛麵質地Q彈入口有嚼勁,煙燻豬肉充滿鹹香味,配上奶香濃郁的醬汁。炭燒M7和牛肉眼扒和牛肉眼扒燒得略有焦香,入口細膩滑嫩,配上特製醬汁。明爐炭燒鮮龍蝦龍蝦勁新鮮,肉質彈潤而細緻,既有視覺的震撼,又享受到味蕾上的奢華。星座蛋糕蛋糕外層會點火點綴,星球形狀,餡料用左濃郁朱古力慕斯,夾住酸甜的雜莓,互相平衡。開心果巴斯克芝士蛋糕蛋糕表面微焦,入口濃厚順滑,充滿開心果香氣。Signature Cocktail Aries:淡淡的荔枝甜香搭配葡萄柚的清新微酸,充滿果香。Cancer:熱情果甜酸滋味,加入薄荷和青

海膽生蠔/黑魚子醬生蠔

鹽燒白鱔
白鱔外皮焦脆,肉質細嫩,鮮香味十足。

炭燒M7和牛肉眼扒
和牛肉眼扒燒得略有焦香,入口細膩滑嫩,配上特製醬汁。

開心果巴斯克芝士蛋糕
蛋糕表面微焦,入口濃厚順滑,充滿開心果香氣。

Signature Cocktail
Aries:淡淡的荔枝甜香搭配葡萄柚的清新微酸,充滿果香。
Cancer:熱情果甜酸滋味,加入薄荷和青檸令雞尾酒更有層次。
  • 手工寬麵配意式煙燻豬肉
  • Aries
6天前 0 瀏覽
在最近一次到某餐廳用餐的經歷中,我對其性價比感到非常失望。點了 A la carte 菜單,但每道菜的份量實在太小,幾乎只夠每人吃幾口,讓人感覺不過癮。既然價格不便宜,卻只能吃到這麼少的食物,實在難以接受。雖然餐廳的環境不錯,但食物的質量和份量卻完全無法匹配這樣的價格。我很難想像會再光顧這裡,因為我期待的用餐體驗並沒有得到滿足。對於追求性價比的食客來說,這次的經歷顯然是失望的,未來不會再來。希望餐廳能改善菜品的份量,讓顧客真正享受到物有所值的用餐體驗。

星空主題的西餐廳慶祝生日食左一餐好滿足嘅晚餐🥰魚子海膽 法國生蠔 品種係Mermaid 同 Jolie Mauger只需追蹤餐廳社交平台就可贈送生蠔手掌咁大隻 鮮味爆棚鹽燒白鱔口感香脆 外皮焦香 肉質彈牙炭燒和牛牛脷配青蔥醬牛脷香濃入味雖然係厚切但仲保持到肉汁juicy青蔥醬係畫龍點睛 中和肉類嘅膩感意式煙燻豬肉手工闊麵香氣十足欣賞手工製麵條好煙韌又掛汁炭燒M7和牛肉眼扒賣相令人食指大動牛肉肉質細膩有適度脂肪含量口感嫩滑並帶有濃郁肉汁明爐 炭燒鮮龍蝦加勒比野生龍蝦新鮮生猛 即叫即煮肉質結實飽滿彈牙唔需要多餘調味已經好正開心果巴斯克芝士蛋糕開心果味好突出 芝士味濃蛋糕有種入口即溶嘅感覺星座蛋糕生日打卡必叫有點火效果 非常華麗打開星球入面有個藍色精緻蛋糕朱古力味唔太甜 很不錯飲品都好有特色有齊十二星座嘅特調雞尾酒仲要每款都非常易入口 男女都會喜歡
星空主題的西餐廳慶祝生日

朱古力味唔太甜 很不錯

飲品都好有特色
有齊十二星座嘅特調雞尾酒
仲要每款都非常易入口 男女都會喜歡
踏入尖沙咀諾士佛臺1號9樓的 **Starò**,彷彿瞬間被帶離鬧市的喧囂,置身於一片浪漫的星際幻境。餐廳以星空為主題🌃,深藍色調的牆面上點綴著細膩的星光燈飾🎊,營造出既夢幻又奢華的用餐氛圍,非常適合情侶約會或慶祝特別日子星空🌃傳情晚餐,宜家仲要做緊優惠價3️⃣9️⃣8️⃣一位:留意係要2位起,超級之抵,生日同朋友黎慶祝無得輸❤️海膽生蠔、魚籽醬生蠔宜家只要follow餐廳IG 就有即開法國🇫🇷生蠔送,每人一set😍,海膽味道好鮮甜😍 就算單叫都值得**前菜驚喜:*炭燒和牛牛脷配青蔥醬 厚切的和牛牛脷以備長炭直火炙燒,上桌時已聞到濃郁炭烤香氣。表面微焦酥脆,咬下時卻能感受到肉質的驚人彈性——中心呈現淡粉色,柔嫩多汁且毫無纖維感**主菜亮點:**明爐炭燒龍蝦|火焰中的鮮甜盛宴** 選用上等龍蝦,以備長炭直火炙燒,蝦殼焦香脆口,蝦肉緊實彈牙,帶淡淡煙燻香氣。淋上蒜香牛油醬,鮮甜與濃郁完美交融,視覺與味覺的雙重享受!手工意粉🍝海膽手工幼蛋面幼滑蛋麵掛滿濃郁海膽醬汁,每一口都充滿海洋的鮮甜,以新鮮海膽增添奢華層次。麵條彈牙有嚼勁,搭配魚子醬提鮮**服務與細節** 服務生身著深藍制服,專業且貼心,會適時

海膽生蠔、魚籽醬生蠔

**前菜驚喜:*炭燒和牛牛脷配青蔥醬

**主菜亮點:**明爐炭燒龍蝦|火焰中的鮮甜盛宴**

手工意粉🍝海膽手工幼蛋面

**服務與細節**
服務生身著深藍制服,專業且貼心,會適時介紹菜式靈感。惟部分座位略顯緊湊,建議預訂時要求窗邊卡座,更能沉浸於星空與維港交融的景致。

經典意大利芝士蛋糕🍰
甜而不漏,芝士味好濃郁,撒上现磨可可粉,作為最後甜品,完美地結束👍🏻

從環境到菜品,Starò 完美演繹「精緻餐飲」與「主題體驗」的結合,人均消費約HK$800雖不便宜,但每一道菜都是一場星際旅行,值得為特別日子預留這片美味銀河。
非常推薦用黎做生日慶祝既星座主題餐廳🪐半球體既沙發座位佈滿閃閃既紫色星雲仲有流星劃過特效💫非常IGable 📸 朋友一定like 爆👍🏻🍸Aurora 青蘋果 菠蘿 青檸 梳打水 好清新既淺綠色非常吸晴整體係菠蘿味道作係主調🍍有微微既蘋果🍎同青檸酸味作平衡🐂紅酒汁燴牛面頰伴法式手工薯蓉面頰軟腍連膠質都煮得出曬黎係鍾意既口感比牛腩少啲油脂 比牛𦟌嫩滑🐮同紅酒汁配搭非常好🍄‍🟫即刨意大利黑松露牛肝菌意大利飯奢華既即刨黑松露飯飯粒掛汁煙韌加上牛肝菌 芝士🧀等配料口感豐富🍰My sign 星座蛋糕 雜莓朱古力慕絲蛋糕 🍫 提早預訂既必點甜品甜品先係成個晚餐既視覺盛宴打開球體煙霧效果 💨 同時燒著伴碟既微煙花 🎆 有種放緊仙女棒既感覺 🧨 地球藍既鏡面配合壽星既星座符號♈️朱古力非常濃郁 打卡一流 ✨
非常推薦用黎做生日慶祝既星座主題餐廳🪐

地球藍既鏡面配合壽星既星座符號♈️
朱古力非常濃郁
打卡一流 ✨

2025-08-10
【浪漫星空餐廳生日慶典】💕尖沙咀必試高質打卡盛宴 💫環境體驗「星空椅」打卡無敵!360度鏡面設計配漫天星燈,隨手一拍都是仙氣大片✨ 建議著淺色服裝更出片~情侶慶生/閨蜜聚會首選,記得預約星空位! 今次揀咗夢幻星空晚餐套餐Twilight Whispers Set Dinner免費送生蠔拼盤-海膽生蠔 -黑魚子醬生蠔超新鮮,仲食到海水鹹味🩵前菜揀咗生牛肉他他意式龍蝦濃湯半手工麵包條主菜炭燒帶骨肉眼扒伴薯條鮮拆龍蝦手工闊條麵甜品My sign (雜莓朱古力慕斯蛋糕)自家製意大利經典芝士蛋糕首先講呢個M7和牛肋眼,紋路靚到好似幅畫咁,煎完之後,外層微微焦香,鎖住晒啲肉汁,入面仲係粉嫩粉嫩嘅。一咬落去,又軟嫩又有少少咬口,正到痹,食完仲想返轉頭再食多次!跟住個半份炭燒龍蝦,用嘅係新鮮龍蝦,蝦肉飽滿,好有咬口,炭燒個煙火味好出,蝦殼微脆,虾肉鮮甜到漏,簡簡單單調下味,突出晒食材本身個鮮味,正!總括嚟講呢個套餐,食材又高質,煮法又用心,喺尖沙咀呢啲美食多多嘅地方,都絕對可以闖出一片天。鍾意食好嘢、鍾意沉浸式享受餐廳氛圍嘅朋友,千祈唔好錯過!📍 Starò (尖沙咀)尖沙咀諾士佛臺1號9樓#香港
【浪漫星空餐廳生日慶典】💕尖沙咀必試高質打卡盛宴

💫環境體驗

今次揀咗夢幻星空晚餐套餐
Twilight Whispers Set Dinner

免費送生蠔拼盤
-海膽生蠔
-黑魚子醬生蠔
超新鮮,仲食到海水鹹味🩵

前菜揀咗生牛肉他他

意式龍蝦濃湯半手工麵包條
主菜
炭燒帶骨肉眼扒伴薯條
鮮拆龍蝦手工闊條麵

甜品
My sign (雜莓朱古力慕斯蛋糕)
自家製意大利經典芝士蛋糕

📍 Starò (尖沙咀)
尖沙咀諾士佛臺1號9樓

#香港美食地圖 #慶生餐廳 #生日飯 #諾士佛台 #尖沙咀美食 #尖沙咀好去處 #打卡好去處 #打卡餐廳 #Starò
2025-08-19 188 瀏覽
尖沙咀打卡必去呢間星空主題嘅餐廳Starò, Set Dinner「星空傳情晚餐」菜式豐富。餐廳裝修走星空浪漫路線,燈光柔和,氣氛夢幻,座位設計有星空燈飾同紫色月亮元素,好適合情侶或者一班朋友嚟慶祝。主菜炭燒M7和牛肉眼扒,牛扒肉質鮮嫩多汁,油花分佈勻稱,經過炭燒後帶有迷人香氣,啖啖肉好滿足。手工意式煙燻豬肉寬麵,寬麵厚薄適中,煙燻豬肉味道濃郁,麵條彈牙爽口,肉味同條麵嘅煙韌感融合得好好。甜品開心果巴斯克芝士蛋糕,芝士蛋糕滑嘟嘟同時帶有濃郁開心果香氣,配埋新鮮蜜瓜、士多啤梨同黑莓果,甜中帶酸。特色飲品,Mocktai可以揀Aurora同Apollo。設計上色彩繽紛,配合星空主題,飲落去同樣好好味,清新舒服。

特色飲品,Mocktai可以揀Aurora同Apollo。
設計上色彩繽紛,配合星空主題,飲落去同樣好好味,清新舒服。
Staro係一間好有情調既餐廳,亦好有儀式感。若想慶祝生日🎂/周年紀念嚟呢間就啱晒你哋,包保有驚喜!環境昏暗模擬星空🌃,一邊食飯一邊望天花板星星💫同流星☄️好浪漫。提早預約二人套餐可享有特別的圓形星空座位),自成一角撐枱腳。晚市的星空座經常爆滿,裡面梳化位一樣坐得咁舒服😌👏。 星座蛋糕🍰💯😋享用二人套餐可升級這個甜品,若有朋友生日想單點亦歡迎👏。呢個星空蛋糕最霸氣嘅係外邊會先點火,睇住佢蔓延。再喺地球仔揭開,幫你喺蛋糕上點蠟燭🕯️,見到實開心死❤️‍🔥❤️‍🔥而且蛋糕表皮係靚靚藍色皮既朱古力🍫慕絲蛋糕,超級好食🤤!意式煙燻豬肉手工闊麵手工闊面整得好好食,唔會一pat嘢咁痴住晒,而且加埋煙熏豬肉粒好惹味。紅酒汁燴牛臉頰拌法式手工薯蓉薯蓉質感滑身,牛面頰造得非常軟身,而且入味帶點香口。

環境昏暗模擬星空🌃,一邊食飯一邊望天花板星星💫同流星☄️好浪漫。提早預約二人套餐可享有特別的圓形星空座位),自成一角撐枱腳[得意]。晚市的星空座經常爆滿,裡面梳化位一樣坐得咁舒服😌👏。

星座蛋糕🍰💯😋
享用二人套餐可升級這個甜品,若有朋友生日想單點亦歡迎👏。

意式煙燻豬肉手工闊麵

紅酒汁燴牛臉頰拌法式手工薯蓉
薯蓉質感滑身,牛面頰造得非常軟身,而且入味帶點香口。
  • 意式煙燻豬肉手工寬麵
2025-08-16 451 瀏覽
這是我第一次寫食評,因為想把事實給大家知道。話說和一位好朋友去聚餐所以挑選一間氣氛比較好的餐廳於是就揀這間,事前已預訂set dinner@768一位及坐特別位置可以有星空佈景影相打卡,(一定要預訂set dinner先可以坐星空位置)並且預訂一個小蛋糕只需加$88。進餐當日,服務生問需要tap water或sparkling Water,我們隨意選了Sparkling Water ,但店員從來冇提及需要加費,最後收了$58。2位set dinner送生蠔半打,我和朋友只吃了一半其他就不要了,因為味道一般,店員問點解唔食晒,原來如果唔想食生蠔可以換其他小食,但店員又冇講,白白浪費了生蠔。Set dinner是包一個甜品,我和朋友各選了一個,再另加預先訂製$88的小蛋糕,但當付款時這個小蛋糕是$158,我問點解原來佢話係以為這是驚喜蛋糕所以冇再問,所以是計我set dinner兩個甜品外的第三個甜品要正價付款,我又想問點解唔問吓我就逼我俾錢。聲稱有live Band,我去問明明係講晚上7:30開始,但之後又話8:00先開始至10:00,最後8:15才開始,所謂的live Band只係求其

聲稱有live Band,我去問明明係講晚上7:30開始,但之後又話8:00先開始至10:00,最後8:15才開始,所謂的live Band只係求其唱幾首歌,並不是想像中連續唱歌的live Band。

Set dinner叫咗個乳豬,啲肥膏多到不得了。

總括乜嘢都要問清楚點樣加錢先好order 。