2021-08-26 684 瀏覽
星期五晚上Book左8點,準時入座,但都幾FULL,想食嘅建議大家預先訂座,因為WALK-IN較難。店舖唔大,枱與枱之間都算密,但都算坐得舒服,不過全場滿座之後聲音比較大,講野同聽都比較辛苦。SEAFOOD PLATTER SET FOR 2 $568評分:★★★★☆野食我地3個人叫左一個海鮮2人餐,包含前菜、2客餐湯、1個海鮮拼盤、1個主食,1個意粉,2杯餐飲。套餐外我地加錢叫白酒忌廉煮青口。前菜會有烤麵包、芝士條配芝士醬,熱辣辣幾酥脆。餐湯當日係紫薯湯,都滑身夠紫薯味。額外叫左2杯1664,$97買一送一。精選生蠔海鮮拼盤因為海鮮拼盤係跟套餐附嘅,其實都冇太大嘅期望,正正常常。拼盤有4隻生蠔、4件帶子、4隻蟹鉗,生蠔正常都大隻,唔會腥但唔係鮮甜。帶子有1粒腥腥地,蟹鉗正常冇特別。如果海鮮拼盤要額外加錢叫就冇需要。鮮青口香辣蕃茄醬貝殼粉青口新鮮爽口,唔會太熟,有海水味。特別欣賞個香辣蕃茄醬,好開胃,蕃茄味夠之餘又帶D辣,加埋小小肉醬令到個貝殼粉有驚喜。唯一美中不足係個貝殼粉煮得不平均,有D偏硬有D剛好。炭燒美國黑安格斯肉眼扒 +$50肉眼扒叫左5成熟配燒汁跟蒜香薯條,塊扒偏向多筋,熟

評分:★★★★☆

炭燒美國黑安格斯肉眼扒

炭燒美國黑安格斯肉眼扒 +$50
肉眼扒叫左5成熟配燒汁跟蒜香薯條,塊扒偏向多筋,熟度剛剛好,冇筋部分都夠林身,略廉唔夠焦香!蒜香薯條正常,問左店員拎黑松露醬,覺得個味唔夠出,點茄汁會比較好食。雖然餐廳出名冇限添薯條,但唔清楚SET可唔可以咁做,加上本身嘅薯條都夠食,冇叫到。

精選甜品 — 朱古力布朗尼
其實食哂所有野食都已經好飽,朱古力布朗尼係4件One Bite Size啱啱好,唔會太多太大件食到膩,朱古力味都幾濃,剛剛好。
白酒忌廉煮鮮藍青口

白酒忌廉煮鮮藍青口 $108
評分:★★★☆☆
一上枱覺得藍青口份量偏少比我預期,個白酒忌廉汁好味,點埋麵包食一流。麵包唔夠食,因為都仲有好多汁剩。藍青口都新鮮同嫩口,但有1-2隻應該死左,好臭腥味。好味道但性價比唔高。

🌟總括:
其實個2人套餐都幾抵食,三個女仔都夠食。而且每樣單叫加埋都唔止呢個價錢。價格唔算貴,味道都可以,如果喺元朗想西式鋸扒都可以考慮食呢間餐廳。
2021-08-26 222 瀏覽

白酒忌廉煮鮮藍青口 $108
評分:★★★☆☆

🌟總括:
2021-08-02 490 瀏覽
元朗真系好多好野食, 雞地呢到特別多選擇, 今日想食意大利粉, 朋友就推介呢間西餐廳, 賣點系指定套餐可以任食薯條🍟叫左卡邦尼意粉同炭燒西班牙依比利黑豚肉8OZ卡邦尼意粉: 味道岩岩好,  唔會太多汁亦唔會太厚, 加上煙肉 $108 包餐湯, 主菜及餐飲, 幾抵食🍹炭燒西班牙依比利黑豚肉8OZ: $238 包餐湯, 主菜及餐飲, 仲要任食薯條, 配最愛黑松露醬及茄汁, 大滿足. 豚肉幾嫩滑有油香味,仲有甜薯,菠蘿同綠色荳做配菜兩個餐埋單<$400, 食物質素及味道很不錯, 系誠意小店, 值得推介, 希望下再黎保持水準.除左餐湯, 主菜及餐飲, 仲有暖暖地既麵包, 要讚

叫左卡邦尼意粉同炭燒西班牙依比利黑豚肉8OZ

除左餐湯, 主菜及餐飲, 仲有暖暖地既麵包, 要讚
2021-08-01
住喺元朗咁耐周不時聽見朋友去食呢間我話佢嘅薯條好好味仲可以任食有日晏晝行過就話不如食呢間叫咗一份牛扒 一份卡邦尼牛扒正常水準有薯條配菜薯條就冇令人失望真係10分正夠熱外脆內軟仲有少少蒜香卡邦尼意粉就重奶味我很喜歡不過份量相對少
住喺元朗咁耐周不時聽見朋友去食呢間
夠熱外脆內軟仲有少少蒜香
卡邦尼意粉就重奶味我很喜歡
不過份量相對少
2021-04-15 1266 瀏覽
As we visited on a weekend, we missed out on their special which they do during the week $99 for a steak for which I had the place bookmarked for.As the name of the restaurant suggest its all about the meat.Tried their set for 2 persons as it seemed like a reasonable deal.It includes a seafood platter, soup of the day, choice of 2 mains, 2 set drinks and dessert.The selection for the seafood platter is pretty good, including fresh oysters.Soup was disappointing, couldnt taste any flavour of what
Soup was disappointing, couldnt taste any flavour of what was a cauliflower and potato soup.
For the mains you can choose a pasta/risotto dish and  'meat' dish or if you want to upgrade you can choose 2 meats.  We opted for the latter.
Went for the 8oz Ribeye, which was cooked to our request, medium rare.  Meat was tender and nicely seasoned.
The other main was lamb cutlets, good portion size on the cutlets but the appearance seemed to be on the dark side, and for some reason for the lamb they didnt ask for the level of "doneness' we wanted.  Overall the taste was good , just a tad overcooked to our liking but still a little pink in the middle.
We could choose from either mashed potato or fries.  We chose one of each.
Mash was lovely and creamy and smooth in texture. Fries were nice with a good crunch.
The sauces that accompanied the mains were so so.
The pineapple was a nice touch as it cut through the richness from the meats.
For dessert they had cubes of mini brownies to share, again this was so so.
So as mentioned it really is the meat which attracts the queues here.

May try again during the week.
Draft Beer
Set soup
bread basket
Lamb cutlets
Seafood platter
Brownies
2020-11-23 1683 瀏覽
📍香港📍元朗📍Steak’er📍元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下45號舖📍星期一至五 18:00 - 23:00 ; 星期六至日 11:11:00 - 16:00 & 18:00 - 23:00店鋪座位唔多🧸記住Book位呀🎈如果有叫仼添薯條🍟套餐,因為薯條會上先過主菜,記住控制下份量小心濟到食唔落Main Course😅 🦄 Pan-Fried Pacific Halibut with Mashed Potato $178🦄 評分: 7/10魚皮脆卜卜 肉質好滑嫩 值得一試😍😍 跟配既薯蓉好creamy!!份量都幾多,性價比高🥳🦄 Foie Gras with Caramel Apple $82🦄 評分: 6/10鵝肝幾大件 叫一份两個人share夠啦👌🏼 味道ok但唔知點解入口無爆岀油香既滿足感🥺🥺🦄 Unlimited French Fries🦄 評分: 8/10只要其中一位叫牛扒套餐,就可以全枱無限添加薯條🍟 雖然係仼食但一啲都唔hea 每次上枱都系即炸起熱辣辣!! 所以系超級熱氣🤣 跟配黑松露醬&蕃茄醬🥫 小心食到停唔到🤫 #foodieschu元朗 #foodieschu
📍香港📍元朗
📍Steak’er
📍元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下45號舖

🦄 評分: 7/10

🦄 評分: 6/10

🦄 Unlimited French Fries
🦄 評分: 8/10

#foodieschu元朗 #foodieschu西餐
~~~~~~~~~~~~~~~~
#元朗美食 #香港美食#hkfood#hkfoodies#抵食
  • 薯條
2020-07-16 1653 瀏覽
在元朗搵間餐廳食晚飯,選擇好多,一行4大1細,有人想食扒,於是試下呢間。感覺不錯丫。店舖不大,不過坐得舒服,店員年輕,有禮貌,反應快。食物方面我地叫左一個海鮮2人餐、1個西冷牛扒餐、1個羊鞍扒餐(呢個餐可以無限任食薯條,原本以為要全部人都點呢款餐先得,原來唔係,一個人叫就可以了,正。)海鮮餐的頭盤好正,有生蠔、熟蝦、青口、翡翠螺各4隻,除左青口偏細隻,其他都十分好,味道正。我哋揀左辣辣地既蜆肉粉意粉,好香;肉眼牛扒都算唔錯,保持到肉汁。西冷牛扒餐就算是抵食,$98,份量足。羊鞍扒都唔錯,我地揀左5成熟,肉質剛好。最正是無限薯條,仲要黑松露醬、茄汁都是無限添加,其實我哋只是添加左一次,不過感覺好爽。埋單$961。

我哋揀左辣辣地既蜆肉粉意粉,好香;
羊鞍扒都唔錯,我地揀左5成熟,肉質剛好。
埋單$961。
無限添加薯條
2020-07-13
2020-07-07 1902 瀏覽
呢間由yohomall行去都少遠 在名門讌客對面 近12時去到暫時包場 見到門口有BB凳 店員亦主動問要否BB餐具 好方便呀😍店子不算大 但尚舒適 有隔板 西餐廳格局 燈光偏暗 但湯圓妹好愛燈飾 不停指住話Triangle 😂Steak’er 精選兒童餐 $52- 炸薯條🍟勁好味 唔油 粗度又剛好- 雞肉丸番茄醬通心粉 湯圓妹嫌太濃不太愛 我地就覺得好味 通心粉唔大粒岩小朋友 醬又好食 肉丸都好juicy - 芝士腸 有2條 正常的味道- 牛油粟米 牛油味唔算重 粟米粒好甜好味- 甜品 細細啖朱古力cake 都幾綿密- 新鮮水果 橙都甜同無筋- 飲品 QOO少甜蘋果汁🧃 一向都覺得QOO偏甜 好在呢度提供少甜餐湯- 甘筍湯 不會過濃 感覺清爽開胃 很適合炎熱既夏天廚師精選早餐 $88 - 香甜番薯條 甜香唔乾身 - 英式豬肉腸 脆皮硬左啲啲- 英式鬆餅 熱辣辣又鬆軟- 漢堡扒 Juicy 不會實實的- 燒烤菇 印象不深 菇有菇味- 牛油粟米 和兒童餐粟米類同- 田園沙律 沙律菜 清新 無咩好講廚師精選意粉 $72 OK好像南瓜汁什麼什麼貝殻粉之類 具體名字已失憶 貝殻粉軟硬度適中 也很
Steak’er精選兒童餐

- 牛油粟米 和兒童餐粟米類同
- 田園沙律 沙律菜 清新 無咩好講

廚師精選意粉

廚師精選意粉 $72 OK
好像南瓜汁什麼什麼貝殻粉之類 具體名字已失憶 貝殻粉軟硬度適中 也很適合掛汁 汁料也香口 但就嫌少左啲啲
凍咖啡  凍即磨咖啡
餐飲-凍咖啡(左)
特飲- 凍即磨咖啡(右)
散嗌會係$22 VS $28即分別 又真係值這價格差😂凍咖啡就啡味唔夠 同甜左啲 但跟餐唔好要求咁高啦 凍即磨就明顯重啡左 但又未至於好飲到回味

小店服務都唔錯 但不設加一 不設加一 係呀不設加一
會再黎既
2020-06-28
午餐
Steak’er精選兒童餐
餐湯-  甘筍湯
廚師精選早餐
2020-03-14 1868 瀏覽
呢排成日 home office 食得住家飯太多,悶悶地就出街鬆下食嘢開心吓,見到依間餐廳貼出堂食85折、外賣仲有8折就去食。All day breakfast全日早餐咩都有,有德國腸仔、雞扒、菇、煙肉、薯條、粟米、特別喜歡它嘅班尼迪蛋,賣相吸引又好食
呢排成日 home office 食得住家飯太多,
悶悶地就出街鬆下食嘢開心吓,見到依間
餐廳貼出堂食85折、外賣仲有8折就去食。

All day breakfast
全日早餐咩都有,有德國腸仔、雞扒、菇、
煙肉、薯條、粟米、特別喜歡它嘅
班尼迪蛋,賣相吸引又好食

2019-12-29 2165 瀏覽
24號晚去食,還可以book到枱,地方不大,但味道不錯,節日價錢合理,服務都不錯!海鮮拼盤- 生蠔新鮮,帶子大粒,大蝦肉都彈牙 蜆肉湯- 唔錯,足料,但味道淡咗少少 慢煮豬鞍- 好好味,d肉好林,有肉質,最緊要唔騷 ,出面食豬鞍,有時會食到騷味 risotto- 尚算可以,飯質唔會太林或太硬 士多啤梨甜品- 賣相不錯整體表現,食物方便不錯,價錢合理,如果平時去,價錢更抵食!我一向都支持小店,最緊要食物質素好,服務好,环境唔太差,我都會推介
海鮮拼盤- 生蠔新鮮,帶子大粒,大蝦肉都彈牙

蜆肉湯- 唔錯,足料,但味道淡咗少少
慢煮豬鞍- 好好味,d肉好林,有肉質,最緊要唔騷
,出面食豬鞍,有時會食到騷味
risotto- 尚算可以,飯質唔會太林或太硬
士多啤梨甜品- 賣相不錯

海鮮拼盤
慢煮豬鞍
risotto
士多啤梨蛋糕
我哋兩個人去,點兩個下午茶餐,全場兩個侍應得兩張枱有客,兩個餐黎得一個,食晒都未黎第二個,追問之下係比咗隔離枱,整個過程都唔會睇下我地d野食齊未。我朋友好嬲,咁少客都可以咁樣,佢最後都唔等,一肚火食唔落。

2019-10-18 1155 瀏覽
<高山低谷·Steak’er Yuen Long> _ Brunch - Steak’er Breakfast $88 _ Steak’er Breakfast 喺一份可以陪你走過高山低谷嘅早餐,「它」好似有神奇魔法咁😌,有一種安撫人心嘅感覺。_Steak’er Breakfast 喺配上一碗薑味重嘅南瓜湯,好creamy 好warm ,至於Breakfast 入面有咩呢?有牛油味好重嘅甜粟米🌽、大陽蛋、德國小腸仔、厚煙肉、蕃薯薯條、小啡菇、同黑醋汁沙律🥗,顏色美美噠🥰,最後配埋Breakfast Tea 就係我心中陪我渡過高山低谷的Steak’er Breakfast 👍🏻_🎈Rating:8.5/10
<高山低谷·Steak’er Yuen Long>
🎈Rating:8.5/10
2019-09-08 1131 瀏覽
依間西餐廳🍴其實都食過一次,果時無咁深刻,但今次真係出乎意料之外今次係同友人補祝生日,完左聚會就去啦,好彩都唔太多人,甫坐底,我地先叫左兩個set lunch有班尼迪蛋漢堡配鬆餅同卡邦尼意粉第一道係班尼迪蛋漢堡配鬆餅,初時以為鬆餅係甜品果種,原來係M記豬柳蛋漢堡果種包咁樣配搭好食喎,因為熱食同埋加埋隻蛋無得輸,旁邊沙律都唔錯,新鮮!到第二道菜啦卡邦尼意粉,其實食落都唔錯架,不過自己就覺得汁太多,會有點膩,但整體唔差ge,我同友人因為見到隔離檯個全日早餐好吸引所以都忍唔住叫多個餐,兩個人食三個餐,都唔太過份呀🤣全日早餐其實配料都係差唔多,因為欣賞佢整個班尼迪蛋,真心係好食ge,而其他有豬肉腸、菇、煙肉、少許沙律咁,配搭就唔太大新意,但味道係唔錯都會推介大家去試食
有班尼迪蛋漢堡配鬆餅同卡邦尼意粉

漢堡扒斑尼迪蛋鬆餅🥞

煙肉卡邦尼意粉

到第二道菜啦
所以都忍唔住叫多個餐,兩個人食三個餐,都唔太過份呀🤣
All  day  breakfast

都會推介大家去試食
2019-08-11
慶祝紀念
生日
漢堡扒斑尼迪蛋鬆餅🥞
2019-08-07 766 瀏覽
見餐廳逢一至四晚,炭燒牛柳餐做緊優惠,6安士的只需$98。牛柳好好味,肉質唔錯,淋得黎亦有咬口,外層經過炭燒,好香脆將肉汁鎖住喺裏面,正。另外個豬手整得好香脆,份量都幾大隻,而且唔會好多肥肉,啲油份迫曬出嚟,唔會太膩。
2019-08-06 676 瀏覽
剛剛係元朗拜會完神醫, 舒緩左超級痛既腰同肩頸, 當然係要醫肚。已經八點幾, 不如係附近搵間野食完就算。行過幾間舖友人見到呢間餐廳話突然想食扒, 又見好耐冇食過, 所以就入左去。舖仔細細但裝潢好別緻, 又有好多牛扒/牛部位既畫, 好似好pro咁。因為好肚餓既關係迅速地叫左個精選海鮮二人餐, 有好多野食:海鮮拼盤 有 生蠔, 熟蝦, 智利青口, 翡翠螺 – 整體都算新鮮南瓜餐湯 – 不過不失黑松露野菌意大利飯 – 味道很好, 但口感削了少許炭燒澳洲穀飼肉眼牛扒(10oz) – 牛味好夠, 肉質嫩滑, 有肉汁另加左個甜品心太軟 – 中間好流心呀!! 好治癒~ 唔太甜, 不錯!!埋單每人大概$300, 唔算平價, 但性價比高, 絶對值得一試!
已經八點幾, 不如係附近搵間野食完就算。

因為好肚餓既關係迅速地叫左個精選海鮮二人餐, 有好多野食:
南瓜餐湯 – 不過不失
黑松露野菌意大利飯 – 味道很好, 但口感削了少許