2021-08-26
星期五晚上Book左8點,準時入座,但都幾FULL,想食嘅建議大家預先訂座,因為WALK-IN較難。店舖唔大,枱與枱之間都算密,但都算坐得舒服,不過全場滿座之後聲音比較大,講野同聽都比較辛苦。SEAFOOD PLATTER SET FOR 2 $568評分:★★★★☆野食我地3個人叫左一個海鮮2人餐,包含前菜、2客餐湯、1個海鮮拼盤、1個主食,1個意粉,2杯餐飲。套餐外我地加錢叫白酒忌廉煮青口。前菜會有烤麵包、芝士條配芝士醬,熱辣辣幾酥脆。餐湯當日係紫薯湯,都滑身夠紫薯味。額外叫左2杯1664,$97買一送一。精選生蠔海鮮拼盤因為海鮮拼盤係跟套餐附嘅,其實都冇太大嘅期望,正正常常。拼盤有4隻生蠔、4件帶子、4隻蟹鉗,生蠔正常都大隻,唔會腥但唔係鮮甜。帶子有1粒腥腥地,蟹鉗正常冇特別。如果海鮮拼盤要額外加錢叫就冇需要。鮮青口香辣蕃茄醬貝殼粉青口新鮮爽口,唔會太熟,有海水味。特別欣賞個香辣蕃茄醬,好開胃,蕃茄味夠之餘又帶D辣,加埋小小肉醬令到個貝殼粉有驚喜。唯一美中不足係個貝殼粉煮得不平均,有D偏硬有D剛好。炭燒美國黑安格斯肉眼扒 +$50肉眼扒叫左5成熟配燒汁跟蒜香薯條,塊扒偏向多筋,熟
評分:★★★★☆
精選生蠔海鮮拼盤
鮮青口香辣蕃茄醬貝殼粉
炭燒美國黑安格斯肉眼扒 +$50
肉眼扒叫左5成熟配燒汁跟蒜香薯條,塊扒偏向多筋,熟度剛剛好,冇筋部分都夠林身,略廉唔夠焦香!蒜香薯條正常,問左店員拎黑松露醬,覺得個味唔夠出,點茄汁會比較好食。雖然餐廳出名冇限添薯條,但唔清楚SET可唔可以咁做,加上本身嘅薯條都夠食,冇叫到。
精選甜品 — 朱古力布朗尼
其實食哂所有野食都已經好飽,朱古力布朗尼係4件One Bite Size啱啱好,唔會太多太大件食到膩,朱古力味都幾濃,剛剛好。
白酒忌廉煮鮮藍青口 $108
評分:★★★☆☆
一上枱覺得藍青口份量偏少比我預期,個白酒忌廉汁好味,點埋麵包食一流。麵包唔夠食,因為都仲有好多汁剩。藍青口都新鮮同嫩口,但有1-2隻應該死左,好臭腥味。好味道但性價比唔高。
🌟總括:
其實個2人套餐都幾抵食,三個女仔都夠食。而且每樣單叫加埋都唔止呢個價錢。價格唔算貴,味道都可以,如果喺元朗想西式鋸扒都可以考慮食呢間餐廳。