2013-08-23
2013-08-23 Openrice (id. jessjesschiu靚境美食!尋晚同男朋友係銅鑼灣行街,諗唔到食咩又openrice下,試定試新野!揀左E間..靚靚地入到去好靚,可以話係豪華feel..心諗死梗啦! 無2千都落唔到樓啦今次坐低打開個間menu, 又唔係話好貴咋wor先叫左個signature soup 龍蝦濃湯$108 真係好濃, 無改錯名. 正ge!酥炸黑胡椒軟殼蟹 $128胡椒味都重ge, 但又未去到辣 (其實係d staff問我地覺得味道如何, 因為佢話佢地個大廚係星馬廚,黎到香港唔係真係好耐, 想知佢手勢岩唔岩d 客)不過我真心覺得幾好食! 佢個軟殼蟹唔係好似出面咁一大舊炸粉又炸到離晒殼咁!薄薄的, 炸得好鬆脆, 好好味 加2個main波士頓龍蝦扁意粉 $238龍蝦好鮮, 個意粉亦好彈牙, 個份量仲要唔細!烤美國穀飼黑豚肉眼伴炒野菌 $258個黑豚肉好味唔un, 點埋個醬先最正, 酸酸甜甜, 好好味!加埋2杯野飲埋單都係九百蚊, d野又好食又唔係好貴, 好滿足
靚境美食!
坐低打開個間menu, 又唔係話好貴咋wor
先叫左個signature soup 龍蝦濃湯$108
真係好濃, 無改錯名. 正ge!
酥炸黑胡椒軟殼蟹 $128 胡椒味都重ge, 但又未去到辣 (其實係d staff問我地覺得味道如何, 因為佢話佢地個大廚係星馬廚,黎到香港唔係真係好耐, 想知佢手勢岩唔岩d 客)
薄薄的, 炸得好鬆脆, 好好味
加2個main
波士頓龍蝦扁意粉 $238 龍蝦好鮮, 個意粉亦好彈牙, 個份量仲要唔細!
烤美國穀飼黑豚肉眼伴炒野菌 $258 個黑豚肉好味唔un, 點埋個醬先最正, 酸酸甜甜, 好好味!