深水埗的驚喜高CP值小店~ 裝修簡約,但服務貼心,食物質素高。心水推介~~另外,如果有quota食薯條🍟嘅朋友仔,絕對不要錯過啦🥗巴馬火腿至尊沙律 70HKD擺盤相對較為有心思的前菜~配上獨特的芥辣甜醬,夏日炎炎非常開胃。有少少quinoa,對於女仔嚟講係健康之選~火腿數量亦都足夠,蔬菜清脆爽口😃!👅鹽燒牛舌 60HKD作爲有牛舌必定會嗌嘅牛舌愛好者,我覺得呢款牛舌偏腍咗少少,無咩咬口,如果無點醬係無咩味道。優點係非常厚身,但味道就平平無奇啦。💋💋烤比目魚排配阿根廷香草醬 170HKD💋💋烤比目魚排本身我無太大期待,但夜晚唔想食太多肉,所以就選擇唯一一款魚的料理。但係估唔到烤得非常靚仔!不過小店的擺盤稍微有D普通,扣少少分。講返魚扒先,表面層皮烤得好脆,好似平時果D炸魚皮咁。比目魚好滑,配上綠色果兜阿根廷香草醬,簡直完美呀!呢個醬料好特別,有一種獨特的香味,同比目魚好夾。好味~😋🥩安格斯級封門柳(肉味極濃)190HKD封門柳 牛肉味濃,肉質較腍,無腌味重嘅感覺。揀咗五成熟,平時食開七成嘅我都唔會覺得太生,反而感覺好味道。偷偷食咗兩舊添:P 老公食食下話有少少筋,美中不足啦~套餐配有新鮮
另外,如果有quota食薯條🍟嘅朋友仔,絕對不要錯過啦

巴馬火腿至尊沙律
🥗巴馬火腿至尊沙律 70HKD
👅鹽燒牛舌 60HKD

💋💋烤比目魚排配阿根廷香草醬 170HKD💋💋

🥩安格斯級封門柳(肉味極濃)190HKD

老公食食下話有少少筋,美中不足啦~
套餐配有新鮮炸起嘅薯條,雖然薯條賣相並不出衆,但係食落會停唔到口,加上呢度可以喺用餐時間90分鐘内無限添加薯條。不過因爲即刻炸嘅關係,所以你嗌完之後係需要等大概5-10分鐘先會食得到。
安格斯級封門柳
鹽燒牛舌
烤比目魚排配阿根廷香草醬
題外話/補充資料: 問過老闆,餐廳開咗兩年,疫情期間開門的小店,大家如果去深水埗行街,不妨去支持一下呀! 晚餐跟免費汽水一罐,或者加錢有其他野飲。不過就係一D茶包茶或者檸茶之類的普通飲品。 餐廳附有洗手間,都好乾净~在深水埗區係非常重要的!😂😂
2023-06-22
巴馬火腿至尊沙律
安格斯級封門柳
烤比目魚排配阿根廷香草醬
2023-06-23 43 瀏覽
Supreme Steak & Grill 深水埗福榮街161號永邦樓地舖深水埗一間簡約不失優雅,高質素肉食之選Dinner Set 揀好後等食野 薯條係任食,而且非常香脆 真係即叫即炸 係好食得尼又唔會好油90 分鐘薯條任食(包一罐汽水或一杯熱即coffee)烤比目魚排配阿根廷香草醬 $170魚肉鮮嫩多汁,配上香草醬的清新香氣一道Omega 3 爆棚嘅海鮮佳餚 阿根廷香草醬真係要試 俾我清乾淨晒每一滴香草醬安格斯級封門柳 $190肉味極濃 優質肉質 豐富的血紅肉汁形狀長條狀,肉質柔軟安格斯級封門柳的肉質優良,油花分布均勻不僅口感 牛味 都係上等 而且營養價值也非常高
Supreme Steak & Grill
深水埗福榮街161號永邦樓地舖

深水埗一間簡約不失優雅,高質素肉食之選

90 分鐘薯條任食
(包一罐汽水或一杯熱即coffee)

烤比目魚排配阿根廷香草醬 $170
魚肉鮮嫩多汁,配上香草醬的清新香氣
一道Omega 3 爆棚嘅海鮮佳餚
阿根廷香草醬真係要試 俾我清乾淨晒每一滴香草醬

安格斯級封門柳 $190
肉味極濃 優質肉質 豐富的血紅肉汁
形狀長條狀,肉質柔軟
安格斯級封門柳的肉質優良,油花分布均勻
不僅口感 牛味 都係上等 而且營養價值也非常高
2023-06-20 2166 瀏覽
今日朋友帶Duck哥去一間位於深水埗,性價比極高嘅地方食牛扒🥩, 佢話可以用貼地嘅價錢食到高級嘅牛扒😮,仲要可以任食薯條🍟。咁正🫢?!梗係要去試一試啦😆。餐廳地方唔大,但環境整潔🥰。餐牌📔選擇唔多,不過大部份人都係選擇晚市套餐😂,包一罐汽水或一杯即磨咖啡☕️,可以薯條任食🍟,用餐時間為9️⃣0️⃣分鐘。安格斯級封門柳200g $190封門柳🐂外層焦香🔥,5️⃣成熟煎得剛剛好,裏面還是粉嫩的,肉質軟腍,肉味香濃,十分美味😋,稱得上高質素👍。安格斯級肋眼牛扒200g $190同樣燒得非常出色,7️⃣成熟剛剛好,完全沒有overcooked👍。肋眼牛扒🐂牛味香濃,肉質軟嫩🥰。雖然係任食,但薯條🍟整得一啲都唔係欺場,薯條係屬於幼身款嘅,炸到外脆內軟,9️⃣0️⃣分鐘可以無限添加, 性價比爆燈💡。雖然汽水🥤配薯條係一絕嘅組合😂, 但今日就好想飲即磨咖啡☕️,咖啡味道香醇,正常發揮🤗。總括而言,餐廳性價比極高,地方又整整齊齊,另外要讚下佢地嘅廁所,真係非常之乾淨。

安格斯級封門柳200g $190

安格斯級肋眼牛扒200g $190

2023-06-13
  • 安格斯級封門柳
深水埗都比較少西餐選擇,呢間扒房都開左一段時間,都食過幾次,質數都不錯的。環境簡約整潔。晚餐有steak set,薯條係可以任食架!!#安格斯級封門柳200g HK$190牛扒7成熟,肉質新鮮,沒有筋位。薯條好脆,一大碗其實都好多。Set仲包一罐汽水,薯條汽水岩曬同朋友傾計呀。#烤比目魚排配阿根廷香草醬 HK$170比目魚面煎得好香,肉質又超滑的。阿根廷香草醬好fresh的感覺~可以90分鐘任食薯條,食多2轉都抵返啦~附上餐牌:
深水埗都比較少西餐選擇,
呢間扒房都開左一段時間,
都食過幾次,質數都不錯的。
環境簡約整潔。

晚餐有steak set,薯條係可以任食架!!

#安格斯級封門柳200g HK$190
牛扒7成熟,肉質新鮮,沒有筋位。

薯條好脆,一大碗其實都好多。

Set仲包一罐汽水,薯條汽水岩曬同朋友傾計呀。

#烤比目魚排配阿根廷香草醬 HK$170

比目魚面煎得好香,肉質又超滑的。
阿根廷香草醬好fresh的感覺~
可以90分鐘任食薯條,食多2轉都抵返啦~
附上餐牌:
2023-06-18 36 瀏覽
✨安格斯級肋眼牛排Angus Grade Ribeye Steak (200g)肉質厚實多汁且口感細嫩,牛排油脂甘香。✨安格斯級封門柳(肉味極濃)Angus Grade Hanging Tender (200g)肉質柔軟,油花較少且口感幼嫩,帶有濃郁的肉香味。✨90分鐘薯條任食🍟薯條屬幼身,炸得香脆金黃。📍Supreme Steak & Grill (Sham Shui Po)161 Fuk Wing Street, Sham Shui Po
✨安格斯級肋眼牛排
肉質厚實多汁且口感細嫩,牛排油脂甘香。

✨安格斯級封門柳(肉味極濃)
肉質柔軟,油花較少且口感幼嫩,帶有濃郁的肉香味。

✨90分鐘薯條任食🍟
薯條屬幼身,炸得香脆金黃。

近期食得太多高級野,想平平地但又唔想頹食,咁啱見到有朋友之前去左呢個平民價位高級質素嘅扒房,啱晒我嘅要求,當然都要試試佢啦。餐廳裝修行工業風,比起高價位扒房一貫昏暗嘅環境親民好多,空間闊落坐得幾舒服。晚市套餐包一份主菜、無限refill薯條同一罐汽水或者一杯熱即磨咖啡,主菜除左牛扒,仲可以簡比目魚扒、豬鞍、羊架,甚至有意粉或者burger,啱晒每個啱同喜好嘅朋友。🐂 安格斯級肋眼牛扒($190)作為牛肉瘋狂愛好者,係封門柳同肋眼扒兩款入面爭扎左好耐,最後都係選擇左Medium既肋眼扒。油脂分布比較平均,五成熟嘅肉質好軟林林唔會太韌,食落口第一啖先被濃濃既牛味同少許嘅炭炸味溢滿口腔,之後每咬一啖啲肉汁就咇出嚟,個陣油香可以話係食牛扒極至嘅享受。🍟90分鐘無限任食薯條不得不提配菜嘅部份,本人食牛扒就唔鍾意配飯或者意粉,因為感覺澱粉太多唔太夾,所以多數都會揀薯條薯菜,而餐廳嘅steak set配上任食薯條就好啱我心水。薯條偏幼身,唔似某連鎖快餐店咁預先落左大量鹽,所以食落薯味會比較重,隔離有一小碟蕃茄醬,點下食下唔覺唔覺就食哂一盤,可以refill啦🤭▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️📍 Sup

🐂 安格斯級肋眼牛扒($190)

🍟90分鐘無限任食薯條

📍 Supreme Steak & Grill (深水埗)
深水埗福榮街161號永邦樓地舖

#香港探店
#美食探店
#美食日常
2023-06-12 44 瀏覽
【深水埗•Supreme Steak & Grill】✨@supreme_steak_and_grill————————————————————————位置鄰近深水埗地鐵站D2出口步行約八分鐘到達 主打扒餐 🐷🐟🐄🐏牛羊魚排豬鞍意粉漢堡🍝🍔都有 選擇多元 用餐時間為90分鐘 期間可以任食薯條 🍟 套餐包一罐氣水🥤或一杯熱即磨咖啡☕️ 價錢親民 普遍百多元一個餐🎖 性價比高😍🍯|安格斯級封門柳(肉味極濃)Angus Grade Hanging Tender (200g)|HKD 190嗌左五成熟 肉質粉嫩多汁 切落去見到肉汁咇出黎 極易入口 配襯餐廳特製黑椒汁 即時扒味好似係跳彈床升級到天花板牙😍🍯|安格斯級肋眼牛扒 Angus Grade Ribeye Steak (200g)|HKD 190同樣嗌五成熟 外層煎得紋理十足 肉質粉紅色同外層成一對比 入口嫩滑 值得一讚係薯條新鮮即炸 大小適中 唔會有油膩感 點綴茄汁 食到停唔到口😍 (薯條係任嗌架😂)🍹| 可樂+雪碧 | 跟餐食牛扒薯條點小得汽水😋
————————————————————————

🍹| 可樂+雪碧 | 跟餐
食牛扒薯條點小得汽水😋
2023-06-11 37 瀏覽
餐廳裝潢設計走工業風,環境簡約自然。餐牌款式不過10款,主打親民價扒類,有安格斯肋眼牛排、安格斯封門柳及澳洲M7和牛里脊,另外還有黑毛豬鞍、比目魚排和法式羊架等選擇。另有多款沙律、小食、甜品。晚市菜單套餐更設有加配無限量供應即炸薯條和一杯飲品。安格斯級封門柳(肉味極濃)五成熟,牛味非常重的部位,雖然油花較少,但肉質鬆軟嫩滑。安格斯級肋眼牛排同樣五成熟,油花分布平勻,富有油香,肉質軟嫩,略有肉味。
餐廳裝潢設計走工業風,環境簡約自然。
晚市菜單套餐更設有加配無限量供應即炸薯條和一杯飲品。
安格斯級封門柳(肉味極濃)
五成熟,牛味非常重的部位,雖然油花較少,但肉質鬆軟嫩滑。
安格斯級肋眼牛排
同樣五成熟,油花分布平勻,富有油香,肉質軟嫩,略有肉味。
2023-06-11 34 瀏覽
估唔到喺深水埗可以食到咁好味嘅扒餐,地鐵D2出行五分鐘左右就到了。餐廳環境幾靚,五點幾六點都開始有幾枱食晚飯🥣肋眼牛排 🥩 五成熟 ($190)見到個個都食牛扒,一定試😝。重牛肉味,五成熟岩岩好,唔會太生,而且幾大塊。烤比目魚排🐟 ($170)個皮烤得好脆,啲魚肉好嫩滑,好味🤤佢有兩款醬,唔同醬帶出魚嘅唔同鮮味,大家可以試試。我幾中意佢個香草醬,幾fresh。每個餐都配薯條🍟薯條岩岩炸起好脆口,就算攤凍食都唔會林pat pat 出晒油,第一次食晒跟餐薯條!同埋薯條係任食😝加埋可樂,大滿足😌其實有少少想試佢羊架,但都係揀左魚,少食啲特別啲。兩個人都唔洗四百蚊,鋸扒嚟講其實都算幾快抵食。

餐廳環境幾靚,五點幾六點都開始有幾枱食晚飯🥣

肋眼牛排 🥩 五成熟 ($190)

烤比目魚排🐟 ($170)

🐄 安格斯級封門柳 ($190)封門柳既熟度揀左五成熟,外焦香坑紋,切開果陣肉既顏色呈粉紅色,火候上控制得剛剛🔥而且肉質鬆軟油惹較少食落肉味仲好濃添阿,仲要勁多肉汁!幼身薯條炸到金黃色香噴噴,外脆內軟,沾埋酸甜既茄汁食,真係惹味無窮。😋🐖 西班牙黑毛豬鞍($160)黑毛豬鞍同樣煎到夠曬焦香,由於豬既熟度多數都會係全熟,小編就最怕會因為咁令到口感同肉質都會好乾🌵但呢款豬鞍完全冇呢個問題出現,仲有返咁上下厚度,肉質軟腍無筋,帶微微既香草味,食落豬肉味濃仲夠juicy,沾埋醬汁又係另一番風味,確係唔錯唔錯。😉以上套餐價已包飲品 🍟 另外要提提大家:薯條係90分鐘無限追加嫁,咁既價錢真係性價比唔錯!真係岩哂各位粉絲過黎試試啦。👍🏻
🐄 安格斯級封門柳 ($190)

🐖 西班牙黑毛豬鞍($160)

2023-05-22
Free flow 薯條🍟 + 据扒!SSP家庭式經營的小「扒房」裝修比較簡單接地氣直白講即是沒很搶眼球的裝潢佈置整潔環境配個超高樓底空間感挺好硬要擠個形容就當是水泥工業風Lunch menu扒全部都是扒Pork rack、hanging tender、Ribeye、halibut與Lamb rack等也有burger 與pasta 供澱粉人選擇牛fans想牛刀小試入門級的封門柳與ribeye 性價比不錯Rachael 點的朋友就可以選M7 wagyu 前者兩款成品都不錯火候掌握到生熟程度到位很感恩內味方面就一定是ribeye 跑出封門柳就勝在肉質軟稔鮮嫩 另一重點是所有steak set都是薯條🍟任點薯條都算香脆,free flow 絕對有捧場客
Free flow 薯條🍟 + 据扒!
SSP家庭式經營的小「扒房」
裝修比較簡單接地氣

火候掌握到生熟程度到位很感恩
內味方面就一定是ribeye 跑出
封門柳就勝在肉質軟稔鮮嫩

另一重點是所有steak set都是薯條🍟任點
薯條都算香脆,free flow 絕對有捧場客

2023-06-06 78 瀏覽
因為工作關係,不斷係深水埗覓食,同同事由呢間鋪頭拍烏蠅食到今日叫做客似雲來,斷斷續續,幫襯咗呢間餐廳幾年,近呢兩月冇去幫襯,今日中午,已是2點,過曬午市高峰,同班同事諗住再去開餐,一坐低,俾個菲姐指住第二張檯:你哋幾多個人,坐去果張!我話:我哋4個人,坐呢張得唔得?當時已是2點,大量吉位,哇哇哇,當時菲姐塊面黑到西西,藐嘴藐舌,我真係唔敢再坐落去,即走!因為非常!害怕!其後我哋嘅午餐會被落重料! 果陣老細唔係度,我真係好想好想,同老細講,佢真係請咗個好伙計!
2023-06-06
午餐
2023-06-02 56 瀏覽
簡約風,唔花巧,menu精簡易睇,而牆上嘅電視就播住餐牌上嘅食物圖片,有圖有真相!晚市套餐90分鐘,薯條任食,又包一罐汽水或一杯熱即磨咖啡!👉🏻安格斯級封門柳(肉味極濃) $190有3成,5成同7成揀,今次揀左7成,口感軟嫩,肉味重,肉汁好juicy!幾中意個自家製嘅黑椒蘑菇汁,好夾!👉🏻安格斯級肋眼牛排 $190都係揀左7成,一格格嘅網紋好吸睛,油花分布均勻,厚肉,唔會太老太鞋!幼身薯條炸得金黃,無燶,唔油膩,可無限refill!

晚市套餐90分鐘,薯條任食,又包一罐汽水或一杯熱即磨咖啡!

👉🏻安格斯級封門柳(肉味極濃) $190

👉🏻安格斯級肋眼牛排 $190
平日黎食依間深水埗平價扒房真係人山人海。嗌𝒟𝒾𝓃𝓃𝑒𝓇 𝓈𝑒𝓉可以90分鐘任食。認真抵食,唔怪得咁多人!Menu有牛扒,豬鞍,羊架等等選擇都ok多~身為牛肉愛好者就嗌咗2款唔同嘅牛扒試吓~△ 安格斯級肋眼牛排 $190▲ 安格斯級封門柳 $1902款牛都叫咗7成熟。肋眼排厚身d,中間油脂部位帶d筋,有咬口得黎有油脂香。另外一款封門柳牛味超濃郁,個人好鍾意。喺橫隔膜肉嚟,無乜脂肪但口感軟嫩又有肉汁。食完牛仲有新鮮炸嘅薯條,店員refill得快又夠熱辣辣!

△ 安格斯級肋眼牛排 $190
▲ 安格斯級封門柳 $190

食完牛仲有新鮮炸嘅薯條,店員refill得快又夠熱辣辣!

2023-05-30 64 瀏覽
2023/5/30 食下午茶,全部員工到喱埋晒喺廚房菲律賓話嘈喧巴閉,要叫幾次先出嚟落單,最終食完叫飲品,又要大聲呼叫,才有人從廚房走出來,出嚟的是一個菲律賓人,我叫熱檸茶,佢嚟咗杯熱檸水,跟住就係咁鬧又話唔落單又話要自己如何如何,跟住喺廚房繼續鬧我,跟着我話取消唔要啦!還要繼續鬧!我為免佢整蠱,我而家連杯野都唔敢叫你飲。埋單走人!在付款枱繼續鬧!我付完款離開!菲律賓員工追出門口繼續用粗口駡。追住用不純正的廣東話粗言穢語!鬧到我行到對面街,仍然繼續鬧!態度極其惡劣!其實我對這間餐廳很熟悉,以前也到過很多次!平時都是老闆在場招呼,今次因為下午只剩下全部菲律賓員工,肆無忌憚鬧客人!今時今日生意難做,佢老細真係多得佢哋唔少!根本我唔會再去幫襯。提醒在下午時段老闆唔在場,就勸你唔好坐低啦!
提醒在下午時段老闆唔在場,就勸你唔好坐低啦!
2023-05-30
下午茶