2023-03-10 30 瀏覽
經過屯門錦薈坊看到這間賣拿破崙的蛋糕店,被門外的易拉架吸引了視線,便步進店內打包2件回家,差不多下午6時,櫥窗內剩下的款式已不多🍓 草莓拿破崙($58)吉士醬份量給滿滿🥰士多啤梨酸酸甜甜,令整體吃上去更加清新🍫 黑朱古力拿破崙($64)表面澎湃厚厚的黑朱古力,拿破崙中間夾著滿滿的榛子醬,吃上去是滿足的🤣個人還覺得黑朱古力片做得過厚了,如改為薄一點再加杏仁脆片應該會更好這間的拿破崙主要是食醬的,鮮果配吉士醬會好吃一點,而拿破崙脆皮一點也不油🤣加多點牛油應會脆一點

🍓 草莓拿破崙($58)

吉士醬份量給滿滿🥰士多啤梨酸酸甜甜,令整體吃上去更加清新

🍫 黑朱古力拿破崙($64)

2023-03-10
2023-03-10 25 瀏覽
今日放工行去搭屯馬線, 經過錦薈坊, 見到有間旦糕舖, 門口放咗張好大張poster , 展示曬所有旦糕款, 主要賣拿破崙, 超過成10 款, 平時食開都可能只係芒果味為主, 其他味好少見, 有d 味都幾特別.見到d 旦糕賣相都幾靚,而家又做緊特價$100二件, 所以就買咗二件黎試吓, 好多款都想試, 企咗係到諗咗好多, 最後揀咗咖啡Oreo 同鐵觀音拿破崙.鐵觀音拿破崙: 最頂舖有茶葉, 聞落有淡淡茶香, 唔太甜, 餅底夠脆, 吉士醬幾滑👍咖啡Oreo 拿破崙: 有我至愛既咖啡味, 必試張, 有咖啡味又唔太苦, 上面放有-塊Oreo 餅, 夾埋一齊食, 正😋

2023-03-10
宵夜
2023-03-08 33 瀏覽
屯門終於有好食的拿破崙蛋糕😍之前屯市多數都係連鎖集團的蛋糕店今次終於見到一間幾有特色的蛋糕店😊主打拿破崙蛋糕見到有咁多口味忍唔住買左兩件試下😆⭐️芒果拿破崙蛋糕芒果夠甜拿破崙酥皮超好食好脆口吉士醬甜度剛剛好食完一個都夠飽肚👍🏻⭐️士多啤梨拿破崙蛋糕同樣吉士醬 同樣出色特別係士多啤梨🍓好新鮮 中間個層夾住士多啤梨果肉同拿破崙酥皮好match $58/件 蛋糕質素完全對得住呢個價錢🥳特別一讚 係店員會有冰袋放係包裝盒咁就可以保持蛋糕溫度冇咁快融夠貼心🫶🏻佢有抹茶拿破崙超想試可惜賣晒已經bookmark😎下次一定早d黎買💪🏼
屯門終於有好食的拿破崙蛋糕😍

可惜賣晒
已經bookmark😎
下次一定早d黎買💪🏼
2023-03-06
5 分鐘 (外賣自取)
2023-03-07 50 瀏覽
栗子拿破崙(件)$50.00品嚐了他們的新作栗子🌰拿破崙甜點,讓我非常驚艷。這款拿破崙有著多層酥皮和柔軟的香草奶油,每一口都散發出濃郁的奶香味道。酥皮的口感非常鬆脆,完美地與奶油混合在一起。此外,拿破崙的大小非常適中,栗子蓉軟滑紮實。cake cake 一個人完全可以享用。兩個人分著吃都可以,總之,我非常喜歡這款拿破崙。紫薯拿破崙(件)$44.00嚐試了他們的紫薯拿破崙,好吃。它的外層是多層薄酥皮,上面填充著細膩的紫薯泥。紫薯泥非常柔軟,口感絲滑,帶有濃郁的紫薯香氣。整個甜點的味道很平衡,不會太甜,非常適合作為下午茶或者甜點。此外,這款紫薯拿破崙的外觀也非常漂亮。草莓拿破崙(件)$58.00他們家的草莓拿破崙,基本上是每次報到必點。這款拿破崙由多層酥皮和柔軟的香草奶油交替堆疊而成,上面裝飾了新鮮的草莓,非常美味。草莓酸甜的味道和香草奶油的香氣完美地融合在一起,每一口都讓人感到舌尖上的美味。酥皮的質地非常鬆脆,讓整個口感更加豐富。此外,草莓拿破崙的外觀也非常漂亮,令人難以抗拒。總的來說,這是一款非常令人滿意的甜點。朱古力拿破崙(件)$62.00這款拿破崙由多層薄酥皮和濃郁的朱古力奶油交替
栗子拿破崙(件)$50.00

紫薯拿破崙(件)$44.00

草莓拿破崙(件)$58.00

朱古力拿破崙(件)$62.00

這款拿破崙由多層薄酥皮和濃郁的朱古力奶油交替而成,每一口都充滿了朱古力的香氣和味道。酥皮非常鬆脆,完美地搭配了朱古力奶油的柔軟口感,帶來了極致的口感享受。此外,這款朱古力拿破崙的甜度非常適中,不會太甜膩,適合各種口味的人士。整體而言,這是一款非常出色的甜點。
2023-03-07 34 瀏覽
又係屯門友老公帶我去搵野食既時間, 食完晚餐, 當然要試下食甜品啦。 見有間新開張既甜品舖, 當然唔放過啦😝。 (5⭐️最高)鐵觀音口味(5⭐️)有茶葉在頂部, 聞落有微微茶香入鼻😝, 由三層酥皮夾著兩層鐵觀音味既cream 😙so yummy 😋 朱古力口味 (5⭐️)頂部用多片朱古力片做裝飾, 令朱古力味更濃🥰。 而內裡chocolate cream 唔算好甜, 應該係用濃度比較高既朱古力做😎綠茶口味(4.5⭐️)Presentation 同之前兩款有少少唔同, 以垂直方式展示🤤。 頂部配有綠茶cream , 而每層的綠茶cream 好似綠色小波, 咬落幼細滑口。

鐵觀音口味(5⭐️)
鐵觀音

朱古力口味 (5⭐️)
朱古力

綠茶口味(4.5⭐️)
綠茶口味

鐵觀音
朱古力
綠茶口味
2023-03-07 507 瀏覽
鍾意講飲講食,除左主餐,一直都致力開發自己第二個胃,周圍食甜品。今日過嚟屯門巿廣場行街,經過錦薈坊,見到T&M Dessert呢間餅店,比佢鋪外嘅廣告吸引,發現佢原來係一間拿破崙蛋糕專門店,覺得啲蛋糕賣相好吸引好好味,於是入嚟一試,又好有驚喜。本身想叫士多啤梨,但可能啲蛋糕太好賣太搶手,店員話我聽剩低可以揀嘅款唔多,於是我最後買左人氣No.1嘅芒果拿破崙($58)同埋黑朱古力拿破崙($64)。芒果拿破崙芒果肉多,又香甜,而每層酥皮都夾住一層吉士醬,酥皮酥脆,而芒果肉鋪滿係每層之間,甜味恰到好處,口感亦豐富~至於黑朱古力拿破崙,面頭嘅朱古力卷造型好別緻,由於佢係黑朱古力,唔會太甜,配合自家製嘅吉士醬,口感一流,食到Lam Lam脷食完兩件蛋糕,覺得由於個拿破崙酥皮太出色,配好多材料都會好岩食,所以下次再經過,一定會再試多啲其他味T&M Dessert (屯門)地址:屯門屯隆街1號錦薈坊3樓333號舖
T&M Dessert (屯門)
地址:屯門屯隆街1號錦薈坊3樓333號舖
2023-03-05
外賣自取
🐥T&M dessert🐥<朱古力拿破崙>店員介紹 佢地既拿破崙餅皮係新鮮即日整💓都幾鬆脆 朱古力味好濃🍫有法國朱古力忌廉,曲奇脆脆🍪同ganache☺️所以口感都好豐富👍🏻甜度都啱啱好果然係王牌產品👑💰: $62<朱古力芝士蛋糕>一入口 勁濃既朱古力味👍🏻但唔會過甜質地偏厚實食多兩淡 就比較易膩如果配番杯coffee or tea就啱啱正啦!💯💰: $44.__. .__. .__.🐥🐥🐥.__. .__. .__.總結:可以一試

🐥T&M dessert🐥

<朱古力拿破崙>
店員介紹 佢地既拿破崙餅皮係新鮮即日整💓
都幾鬆脆
朱古力味好濃🍫
有法國朱古力忌廉,曲奇脆脆🍪同ganache☺️
所以口感都好豐富👍🏻

如果配番杯coffee or tea就啱啱正啦!💯
💰: $44

總結:可以一試
2023-02-20 47 瀏覽
T&M dessert 位於屯門市中心 Kpoint新開業的拿破崙專門店,賣點是香港自家制吉士64層酥皮,採用法國牛油,新鮮制造很酥脆☺️🤭有別於成行成市旗艦店餅舖,這家拿破崙餅店是吃得出自家製餅的感覺。皆因每層都很細緻,味道特別,口感紮實,用料充足。人氣No.1 之選:芒果🥭拿破崙芒果吉士係老少咸宜既好朋友☺️私心推薦:巧克力🍫拿破崙分別有兩種不同朱古力吉士濃郁,面頭是硬脆黑克巧力,層次豐富分明。店家很貼心❤️,雖然我只是買兩件小小的切餅,但都附上保冷包。
T&M dessert

人氣No.1 之選:芒果🥭拿破崙
芒果吉士係老少咸宜既好朋友☺️

私心推薦:巧克力🍫拿破崙

2023-02-19 56 瀏覽
甜品店開到盛行盛市,屯門K-Point商場開咗一間拿破崙酥皮蛋糕專門店,就黎情人節買兩件蛋糕回家和老公慶祝一下。草莓拿破崙$58士多啤梨🍓好新鮮,一層酥皮加一層自家製吉士醬,中間再夾著士啤果肉,每吃一口都很豐富,雪凍先食口感更出色~抹茶拿破崙$64抹茶醬混合著果仁, 烤製過的果仁與抹茶互相輝映,抹茶味濃郁有回甘的味道。店內仲有多種口味可供選擇,芒果拿破崙、栗子拿破崙也很吸精,是下一次買生日蛋糕的首選。#T&Mdessert #拿玻崙 #屯門#foodie #food #foodpic #foodphoto #yum #yummy #delicious #tasty #相機食先 #手機食先 #hkfood #香港美食 #美食 #hkig #ighk

草莓拿破崙$58

抹茶拿破崙$64

#T&Mdessert #拿玻崙 #屯門
2023-02-18 51 瀏覽
呢間響屯門同樂富都有分店嘅T&M dessert主打賣唔同口味嘅拿破崙 有件裝賣同原個預訂 本人十分喜歡拿破崙鬆脆嘅口感今日行過呢間屯門分店即刻入去買兩件試下可能太過搶手 剩低嘅選擇得番朱古力🍫士多啤梨🍓同芒果味外賣左兩件拿破崙 仲有細包乾冰提供朱古力拿破崙 $62朱古力味幾夠嘅 但個人鍾意黑朱古力多d酥皮都算鬆脆芒果拿破崙 $58個人覺得芒果同拿破崙係絕配食落口感鬆脆 芒果一d都唔酸加埋中間嘅吉士餡料好夾不過如果件蛋糕可以再大件d就好😆呢度有咁多選擇 應該可以滿足到唔同拿破崙愛好者嘅口味
呢間響屯門同樂富都有分店嘅T&M dessert

不過如果件蛋糕可以再大件d就好😆

呢度有咁多選擇 應該可以滿足到唔同拿破崙愛好者嘅口味
2023-02-18
2023-02-18 27 瀏覽
之前路過錦薈坊見到幾間新嘅店鋪,其中一間就係賣蛋糕嘅,見到啲拿破崙好精緻,咁啱媽咪又話想食蛋糕,咁我就買出黎同佢一齊食店員細心,買完之後問我要幾耐路程,佢比返相應嘅乾冰,同埋佢提醒返到去要盡快食用,如果未食就記得拎返走乾冰先放入雪櫃返到屋企,一打個盒就聞到好香嘅味道芒果拿破崙 (件裝/$58)自家製吉士醬唔會好甜,又夠幼滑都幾好味,加上甜甜嘅芒果巧克力拿破崙 (件裝/$62)朱古力加上朱古力味吉士醬,濃濃嘅朱古力

返到屋企,一打個盒就聞到好香嘅味道

芒果拿破崙 (件裝/$58)
自家製吉士醬唔會好甜,又夠幼滑都幾好味,加上甜甜嘅芒果

巧克力拿破崙 (件裝/$62)
朱古力加上朱古力味吉士醬,濃濃嘅朱古力
外賣自取
係屯門行商場經過比新開甜品店【T & M Dessert】 吸引咗入去,因為有我好鍾意食嘅拿破崙蛋糕😍講起拿破崙蛋糕真係又愛又恨!愛係我好鍾意食,恨就係唔係間間甜品店有得食😫🍓草莓拿破崙 $58本身好鍾意食草莓,加上拿破崙蛋糕真係毫無懸念就揀草莓口味,而草莓拿破崙都係依間店人氣No.1 之選🥇!草莓好新鮮、又甜又多汁,層層吉士+千層酥皮好有口感,自家製吉士唔太甜,食落唔會好「漏」👍🏻🍫黑朱古力拿破崙 $62第二最愛口味就係朱古力la!當然要試埋la!用上法國74%黑朱古力,入口甜中帶甘,而忌廉都係用法國製,入口即溶,餅皮用日本牛油特別香!鍾意食朱古力真係要試依件!T&M Dessert 📍地址:屯門屯隆街1號錦薈坊3樓333號舖

🍓草莓拿破崙 $58

🍫黑朱古力拿破崙 $62

T&M Dessert
📍地址:屯門屯隆街1號錦薈坊3樓333號舖
2023-02-11
3 分鐘 (外賣自取)
$60 (宵夜)
  • 黑朱古力拿破崙
  • 草莓拿破崙
2023-02-12 25 瀏覽
今天去屯門市中心行街,去到錦薈坊,又發現了新鋪頭,這間小店主持拿破崙,頗多款式。有抹茶🍵,芝麻,芒果🥭,士多啤梨🍓,巧克力..十分吸引。該店的拿破崙是用日本牛油及日本麵粉造的。紅豆拿破崙雖然小小一件,十分精緻,而且每一層也很細心去配搭,鬆綿紅豆粒每一入口濃化,吉士醬豐富香滑,加埋千層酥皮,不太甜腻。抹茶拿破崙頂層舖滿濃郁的抹茶粉,夾着拿破崙,再夾入口香醇抹茶慕斯,有着不同層次的抹茶濃郁,滿足。食完兩件也不覺得太甜太膩,還有其他款可選擇,下次再試。

紅豆拿破崙

抹茶拿破崙

食完兩件也不覺得太甜太膩,還有其他款可選擇,下次再試。

2023-02-12 16 瀏覽
我是一個甜品愛好者,每逢週末晚上,我一定會買甜品回家去獎賞自己,因為一週的勞碌令人好疲憊,但食甜品不單令人心情暢快 ,而且好似叉電一樣,义滿了電又再工作過。今天忙到錦薈坊一間拿破崙蛋糕🍰專門店😃🍓草莓拿破侖$58草莓微酸清新,再加上清爽,微甜嘅忌廉,另一層帶有牛奶香濃幼滑吉士醬,入口即化的拿破侖,非常好味😍🥰巧克力拿破崙$62本來很擔心朱古力味的拿破崙不太搭配, 但結果意外的好吃。法國朱古力沒有想中那麼甜,有點甘醇,入口香濃。再加酥脆的拿破崙餅底,好味。抹茶🍵拿破崙$63面層鋪上綠茶粉,帶著沈穩的茶香味,抹茶控不妨試試。

🍓草莓拿破侖$58

🥰巧克力拿破崙$62

抹茶🍵拿破崙$63
面層鋪上綠茶粉,帶著沈穩的茶香味,抹茶控不妨試試。

2023-02-12 29 瀏覽
早幾日經過屯門錦薈坊,去探朋友之前諗住買啲甜品上佢屋企食,見到佢哋嘅甜品放喺玻璃櫃入面好精緻同埋好靚,仲有好多隻味道選擇,佢哋除咗有件裝蛋糕可以揀之外,仲可以買佢哋嘅蛋糕㗎,最後揀咗兩隻散裝嘅味道俾大家參考吓T&M Dessert (屯門)屯門屯隆街1號錦薈坊3樓333號舖抹茶拿破崙 $64拿破崙味道好濃郁嘅牛油味,咬落口好鬆脆,又唔會咬到成口都係碎,拿破崙免頭有啲抹茶粉仲有好少嘅cream喺面,而第二層嘅抹茶口味吉士,味道唔會太甜,甜度適中,又有少少抹茶嘅澀味,三層一齊食,勁有口感黑朱古カ拿破崙 $64黑朱古力我期望係有70%嘅可可,咁樣就冇咁甜,鍾意食朱古力,但係又唔想咁甜嘅可以揀呢款,佢面頭仲有啲好趣嘅朱古力,做得好薄 咬落去好脆 面頭又有啲可可粉,每一層嘅餅都好香牛油味呢啲做散水餅都一流,賣相又靚

T&M Dessert (屯門)
屯門屯隆街1號錦薈坊3樓333號舖

抹茶拿破崙 $64

黑朱古カ拿破崙 $64

呢啲做散水餅都一流,賣相又靚

• 抹茶拿破崙
  • 黑朱古力拿破崙