2022-05-09 193 瀏覽
銅鑼灣地鋪竟然有咁抵食嘅西班牙菜食😍,環境靚食物仲好好食😋,呢間係會返轉頭食👍,真係會推介比大家,但私心想收埋自己食嘅地方😄4個人都係食左9佰幾蚊,1個西班牙火腿卡邦尼意粉😋😋😋一個西班牙海鮮炒飯2人份量,一個單骨雞亦小食,一個鵝肝醬多士,一個檸檬蜆,一個西班牙火腿卷,一個西班牙油條,3杯無酒精特飲,唔止抵食,仲要好食😆😆👍👍👍
2022-05-03 150 瀏覽
銅鑼灣西班牙菜🍸-👀沒有立場資訊-Lunch set (是日餐湯+主菜+咖啡或茶)-🍔西班牙風味黑毛和牛漢堡配炸番薯條 ($148)漢堡包皮好脆,咬落夠軟熟,和牛好濃牛味,但食落唔會好漏,同埋真係好厚好大塊🥰burger入面仲有啲紅椒,食落幾開胃~另外蕃薯條幾甜幾脆,同埋份量都係好多,就算去到後尾擺凍咗都係一樣脆😋個沾醬係sour cream,食落唔會滯!!-🐟薄切炙燒吞拿魚腩 (前菜+$58)吞拿魚腩嘅油花幾靚,入口即化,有青檸可以加嚟調味,仲有少少新鮮沙律菜係底,作為前菜真心唔錯~不過吞拿魚腩食食下仲有少少肉味🤣-🥘西班牙海鮮鍋飯 ($118)比想像中大份,個飯嘅味道夠濃厚,不過海鮮雖然新鮮,但就好似唔係幾入味,尤其係個魷魚🥲加咗檸檬汁撈埋本身個醬嘅話層次會再豐富啲,整體嚟講都ok~-🦑薄切慢煮八爪魚(前菜+$48)咬落好軟熟同juicy,加咗橄欖油同紅椒調味,食落一樣好開胃,而且冇想像中咁重口味!!-🥦椰菜花湯 (是日餐湯)飲落有淡淡嘅忌廉香,仲有好多椰菜花粒粒,每啖都會食到,不過略嫌味道偏淡同有少少稀,但味道係幾新鮮嘅🤔-餐廳燈光偏暗,牆上面有好多霓虹燈,好有氣氛,食物味道整體
銅鑼灣西班牙菜🍸
👀沒有立場資訊
Lunch set (是日餐湯+主菜+咖啡或茶)
🍔西班牙風味黑毛和牛漢堡配炸番薯條 ($148)
🐟薄切炙燒吞拿魚腩 (前菜+$58)
🥘西班牙海鮮鍋飯 ($118)
🦑薄切慢煮八爪魚(前菜+$48)
🥦椰菜花湯 (是日餐湯)
餐廳燈光偏暗,牆上面有好多霓虹燈,好有氣氛,食物味道整體唔錯,服務都好好,我地walk in lunch唔使等就入咗去😙之前有食過尖沙咀分店,個人覺得尖沙咀分店冇銅鑼灣店咁好食,但尖沙咀嘅sangria幾好飲🥹
味道 8/10
📍Tapa Room
銅鑼灣謝斐道415-421號積福大廈地下B號舖
(其他分店:
尖沙咀彌敦道176號The Nate 2樓B號舖
觀塘觀塘道348號宏利廣場地下G02號舖)

#米食銅鑼灣 #米食尖沙咀 #米食觀塘 #米食西班牙菜 #米食酒吧 #hkfood #hkfoodie #hkig #香港美食 #香港餐廳 #食評
2022-04-29 154 瀏覽
Tapa room今次已經係第二次黎環境、食物同飲品都值得再再再encore第一次黎無影到相,今次第二次就認真了發現半年時間餐牌有更新👍🏽今次肚餓食左5款食物因為每樣都一小碟份量唔多可以試多幾款特別推介今次seasonal drink- 奇異果青檸cava- 菠蘿橙rosè個人私心鍾意cava味道第一下入口感覺奇異果有種怪怪苦澀味但慢慢繼續飲會越來越鍾意🤍前菜送酒一流👍🏽- 薄切炙燒吞拿魚腩- 西班牙黑毛豬火腿茄子卷Main Course - 半隻蜜糖烤法國黃油春雞肉質烤得剛好,配蜜糖絕對無敵- 八爪魚仔墨魚汁飯第一眼賣相雖然奇怪,但味道不錯墨魚汁飯係有飯焦效果👍🏽最後差少少飽肚感趁9點準備截單前多叫一款- Mojito羊肉串沒什麼特別,肉質剛好,不膻不硬如果有時不太肚餓想傾下計Tapa room都值得一揀飲下酒又有啲輕食佐酒外邊門口亦有位置坐,人流不算多環境都不錯
Tapa room今次已經係第二次黎

環境、食物同飲品都值得再再再encore

第一次黎無影到相,今次第二次就認真了

發現半年時間餐牌有更新👍🏽

- 薄切炙燒吞拿魚腩
- 西班牙黑毛豬火腿茄子卷

Main Course

- 半隻蜜糖烤法國黃油春雞
肉質烤得剛好,配蜜糖絕對無敵

- 八爪魚仔墨魚汁飯
第一眼賣相雖然奇怪,但味道不錯
墨魚汁飯係有飯焦效果👍🏽

最後差少少飽肚感
趁9點準備截單前多叫一款

- Mojito羊肉串
沒什麼特別,肉質剛好,不膻不硬

如果有時不太肚餓想傾下計
Tapa room都值得一揀
飲下酒又有啲輕食佐酒
外邊門口亦有位置坐,人流不算多環境都不錯
2022-04-22
銅鑼灣的內街裡,門外唯獨有一間以迷幻的霓虹燈🚥為裝飾的酒吧🥃經朋友介紹後才知道是西班牙餐廳🍽 在週末的晚上,很適合與朋友或閨蜜來享受Girls Tal👯‍♀️ 及朦朧微醺的西班牙之夜🥂🐙薄切慢煮八爪魚八爪魚猶如sashimi✨同時沒有腥味 口感鮮嫩彈牙 不會太韌但味道偏淡 主要靠先家製蕃茄汁調味整體酸甜 相當開胃😌𝑅𝒶𝓉𝒾𝓃𝑔:3.6/5🍳西班牙薯仔蛋餅外層有薄薄的蛋皮 內裡包著軟滑綿密的薯仔 切開更有流心蛋黃漿🤤 加上頂上的Sour Cream 層次感十分豐富 值得一試🌟🌟🌟𝑅𝒶𝓉𝒾𝓃𝑔:4/5🥘西班牙海鮮飯海鮮配料十分充足 有青口、蝦🦐、魷魚及蜆🦑 肉質新鮮爽口 飯則粒粒分明 比較硬身 有咬口 但飯粒出奇地入味 吸收了海鮮的鮮味 加上蒜容蛋黃醬🧄及檸檬汁🍋 味道更惹味✨✨𝑅𝒶𝓉𝒾𝓃𝑔:3.7/5

🐙薄切慢煮八爪魚

𝑅𝒶𝓉𝒾𝓃𝑔:3.6/5

🍳西班牙薯仔蛋餅

𝑅𝒶𝓉𝒾𝓃𝑔:4/5

🥘西班牙海鮮飯

海鮮配料十分充足 有青口、蝦🦐、魷魚及蜆🦑 肉質新鮮爽口
加上蒜容蛋黃醬🧄及檸檬汁🍋
味道更惹味✨✨

𝑅𝒶𝓉𝒾𝓃𝑔:3.7/5

2021-10-01
  • 西班牙薯仔蛋餅
2022-04-05 226 瀏覽
今日嚟銅鑼灣食晏,咁啱行過呢間西班牙餐廳,裝修幾別型格,霓虹燈配上吧枱和高枱,如果夜晚喺度飲酒幾有格調,lunch menu 有多款選擇配以餐湯和餐飲。🍅🥣香草蕃茄湯:蕃茄味濃郁,酸甜開胃,濃稠度適中,帶有淡淡香草味,另外放咗脆面包粒入去,不過建議可以另上,食嘅時候先加落去就唔會比湯浸林晒。薄切慢煮八爪魚🐙:😋八爪魚鮮味爽口,薄切慢煮十分合適,配以酸辣醬十分開胃,不過得六片份量比較少。🦐🦑西班牙海鮮鍋飯:材料豐富,有兩隻大海蝦🦐,墨魚🦑,青口,蜆肉。墨魚爽口不韌,青口和蜆肉鮮味,有海水味冇沙;海蝦有啲唔新鮮,肉質比較霉;鍋飯用咗海鮮高湯煮,味道濃郁再配以酸忌廉開胃,不過可惜冇飯焦,如果可以再焗龍啲就更香口。🍝西班牙火腿濃蛋卡邦尼:西班牙火腿切片焗得十分香脆,鹹香味濃,齒頰留香,越食越上癮😍;卡邦尼醬汁蛋香味濃,creamy而不膩,意粉軟硬適中,十分推薦👍🏻

🍅🥣香草蕃茄湯:
香草蕃茄湯

薄切慢煮八爪魚🐙:

🦐🦑西班牙海鮮鍋飯:

🍝西班牙火腿濃蛋卡邦尼:
西班牙火腿濃蛋卡邦尼
香草蕃茄湯
西班牙火腿濃蛋卡邦尼
我諗有好多人其實都好鍾意食西班牙菜,要搵一間好食又有裝修嘅西班牙菜,今次就推介大家呢間Tapa room啦!🤤💂🏼《烤原隻八爪魚腿配西班牙青醬》 $238八爪魚腳嘅口感非常紮實,最令我覺得驚喜嘅係呢個青醬,非常開胃,同時又會更加帶起八爪魚嘅鮮味!不過份量就比較少🫣~評分: 88/100💂🏼《檸汁及黑胡椒蟹肉扁意粉》 $168扁意粉係我最鍾意嘅意粉,加上一絲絲嘅蟹肉,全部掛晒喺每一條意粉上面,幾有口感🍝~加上檸汁又係開胃,黑胡椒就好香,食晒成碟都唔會膩!🥰評分: 90/100💂🏻‍♀️《黑毛豬鞍架配些厘醋燒汁伴炸薯粒》$188成隻黑毛豬燒得外脆內軟🐖,入面豬肉啖啖肉汁,又唔會柴!超Juicy。下面一粒粒正方形嘅薯仔粒甜甜地又脆,兩樣配搭啱啱好👍🏻評分:92.5/100💂🏻‍♀️《霹靂蜜糖烤法國黃油春雞(Half)》$108半隻雞來講雖然唔算好多,但係呢個價錢同味道值得👍🏻✨!雞皮好脆,成隻雞嘅黃油蜜糖味都好入味,而且雞肉好嫩,就算唔係雞髀肉都好滑,加分!🙆🏻‍♀️評分:90/100總結:每一樣嘢食都完全冇伏!嘢食非常精緻,環境又好,餐廳出面啲霓虹燈都好值得打卡🙆🏻‍♀️係超高質嘅西班牙菜啊❣️有機

💂🏼《烤原隻八爪魚腿配西班牙青醬》 $238

評分:92.5/100

💂🏻‍♀️《霹靂蜜糖烤法國黃油春雞(Half)》$108
評分:90/100

總結:
每一樣嘢食都完全冇伏!嘢食非常精緻,環境又好,餐廳出面啲霓虹燈都好值得打卡🙆🏻‍♀️係超高質嘅西班牙菜啊❣️有機會一定會試晒佢其他嘢!
頒發軍階:元帥🎖🎖🎖🎖🎖
烤原隻八爪魚腿配西班牙青醬
黑毛醋鞍架配些厘醋燒汁伴烤薯粒
  • 烤煎慢煮西班牙黑毛豬鞍架配些厘醋燒汁伴炸薯粒
2022-03-09 144 瀏覽
Came last week for lunch.As the title mentions, the location is a little strange. Surely this restaurant is popular enough to warrant a more popular spot in causeway bay?Anyway, they have quite a few options for lunch, so I imagine that it’s pretty similar to dinner.We got the egg potato appetizer, the paella, the burger. Everything was just average. The store was overall pretty empty, and I’m sure that’s a result of the recent gov policies. At the same time, I’m not sure why this place is so hy
Came last week for lunch.

We got the egg potato appetizer, the paella, the burger. Everything was just average. The store was overall pretty empty, and I’m sure that’s a result of the recent gov policies. At the same time, I’m not sure why this place is so hyped. Could the one in Kwun Tong be better?
2022-03-02
Tapas嘅意思係西班牙下酒小吃🥣以Tapa為餐廳名都可以知道呢到比較注重前菜小吃🤤tapas嘅款式非常之多 仲分埋cold tapas同hot tapas~每款都超有特色!👉🏻棒棒鵝肝 $78呢個係cold tapas 用雪凍左嘅鵝肝蓉感覺質感有d奇怪haha味道有d似鹹蛋黃(?🤣🤣面頭仲有d開心果碎幾特別嘅菜式 不過我都係鍾意普通嘅鵝肝質感多d🙈⭐️6.5/10👉🏻西班牙薯仔蛋餅 $78同棒棒鵝肝同價但份量大好多haha而且味道都豐富好多一切開就已經流曬d蛋汁出黎中間仲有薯仔粒粒保留返d口感而且面頭好似沙律醬嘅醬料都好加分⭐️7.5/10👉🏻西班牙式油封鴨配甜血橙醬 $198個鴨髀真係煮得好透,輕輕一推已經可以分離骨同肉而且個醬真係好特別同鴨肉都好夾酸甜味之間仲有少少橙嘅苦澀味中和返⭐️7/10總括黎講呢到嘅小食真係好特別,佐酒真係一流🤤

👉🏻棒棒鵝肝 $78

中間仲有薯仔粒粒保留返d口感
而且面頭好似沙律醬嘅醬料都好加分
⭐️7.5/10

👉🏻西班牙式油封鴨配甜血橙醬 $198
個鴨髀真係煮得好透,輕輕一推已經可以分離骨同肉
而且個醬真係好特別同鴨肉都好夾
酸甜味之間仲有少少橙嘅苦澀味中和返
⭐️7/10

總括黎講呢到嘅小食真係好特別,佐酒真係一流🤤
2022-02-16 96 瀏覽
#emily出街食👅👅 一間裝修非常有特色嘅西班牙餐廳 今次我去嘅係尖沙咀分店門口有一大個霓虹燈裝飾 好適合打卡❤️‍🔥今次令我印象最深刻嘅係烤煎慢煮西班牙黑毛豬鞍架配炸薯粒 另外仲有薄切慢煮八爪魚 豬鞍架煮得非常惹味另外慢煮八爪魚🐙除咗入味之外仲好有咬口 呢個口感我非常鍾意😙👍🏻
#emily出街食👅👅
  • 西班牙海鮮鍋飯
  • 薄切慢煮八爪魚
  • 烤煎慢煮西班牙黑毛豬鞍架配些厘醋燒汁伴炸薯粒
去酒店通常飲酒吃小食較多,有時放工直接到訪酒吧才會點主菜品嘗與填肚,那晚放工趕到的我有幸品嘗到驚喜美味菜式,更約定朋友下次相聚在此晚膳!雖然鋪店在橋邊轉角,但光亮霓虹燈門面遠處可見,還有數隻大熊啤啤四處擺放,光線與擺設也十分耀目奪眼。走過那彷如時光隧道的大門後,室內竟是光線充足的酒吧,但全場採用了不失酒吧特色的高櫈,是與別不同的酒吧新體驗。特別欣賞每款餐具獨立擺放,客人既不會接觸到食用部份,也不會觸碰到下一位食客的餐具,加上該櫃桶沒有半點塵埃與食物殘渣,整體十分乾淨整潔。不經煎炸之鵝肝成蓉後再製成球狀,質感非常幼滑如牛油,帶非常濃郁鵝肝味,不論口感與味道也比煎炸鵝肝濃厚得多,吃一小顆已經好足夠。共6片炙燒吞拿魚腩,吞拿魚腩刺身脂肪比例較少,雖然燒後入口即溶效果不明顯,但帶清香吞拿魚鮮味,滴上檸檬汁後鮮度提升之餘還十分開胃,連同下層沙津菜進食更顯清新。蛋餅外貌平平無奇,但原來脹卜卜蛋餅內是層次豐富又醬汁澎湃的餡料!超薄蛋皮包裏著帶有炸薯餅香味的軟腍薯塊、明太子醬、沙津醬及酸忌廉,切開後發現材料沒有鬆散,可以一口品嘗所以食材,明太子之鹹香增加蛋與薯塊惹味度,3款海量醬汁令整體口感更順滑更融

棒棒鵝肝

西班牙薯仔蛋餅

蛋餅外貌平平無奇,但原來脹卜卜蛋餅內是層次豐富又醬汁澎湃的餡料!超薄蛋皮包裏著帶有炸薯餅香味的軟腍薯塊、明太子醬、沙津醬及酸忌廉,切開後發現材料沒有鬆散,可以一口品嘗所以食材,明太子之鹹香增加蛋與薯塊惹味度,3款海量醬汁令整體口感更順滑更融為一體,是一道讓我們驚喜的菜式。
柑橘果汁浸漬珍寶北海道帶子

4塊珍寶帶子比預期中細小,輕微炙燒後提升帶子香氣同時保持到內裡刺身般嫩滑,醬汁則採用了蕃茄等瓜類切小粒而成,味道帶酸如泰式醬汁,酸味開胃但稍有蓋過帶子鮮
西班牙海鮮鍋飯

雖然二人份較預期中少,但海鮮不吝嗇,有海蝦、青口、蜆、魷魚圈及帶子各2隻。呈啡色的鍋飯為麵豉鹹香味道,熱燙軟糯帶少許飯焦,海鮮新鮮彈牙不經調味原汁原味,但略嫌蜆有少沙情況。
甜品拉盤

內有水果茶凍糕2件、炸西班牙油條及肉桂多士,熱烘烘即叫即炸西班牙油條,非常爽脆可口,略嫌質感偏硬,咀嚼良耐會覺牙骹軟。肉桂多士有淡然肉桂味,裡面是空氣感十足的酥皮麵包質感,不會覺飽溜。凍糕味道清淡,主要味道源於內裡生果,甜中有少酸的莓類令整體十分清新。

一邊聊天一邊吃著美食,不知不覺已到餐廳…啊!不是,是酒吧的打烊時間,在酒吧吃著出眾特色的美食確實少有,用膳期間經常以為自己身處餐廳。走前不忘跟各大熊啤啤道別,承諾會再次到訪探望他們,看來,他們的派對要開始啦~
2021-12-28
棒棒鵝肝
甜品拉盤
2022-01-12 1032 瀏覽
今次同幾個fd一齊嚟呢間餐廳食西班牙菜😌呢個環境都幾chill,好多人都係嚟飲嘢,我哋就只係食嘢,冇叫到嘢飲🤣我哋叫咗兩個冷盤前菜😆第一個係薄切慢煮八爪魚 ($78)🐙薄薄嘅八爪魚片上面有少少蘿蔔蓉~八爪魚好鮮味,配埋蘿蔔蓉都好開胃😆另一個係薄切炙燒吞拿魚腩 ($98)😚我一向都好鍾意食吞拿魚~呢個仲要燒得啱啱好,口感同味道都唔錯!另一個熱盤前菜係西班牙薯仔蛋餅加明太子茸 ($88)🥔🥚其實我唔太食到好出嘅明太子味,不過呢個口感好得意,入面啲薯仔好好食,食到薯粒🤤主菜方面叫咗個西班牙海鮮鍋飯 (二人份) ($208)🤤呢個好有驚喜呀!啲飯索咗海鮮嘅汁🤤啲海鮮好多,而且好鮮味😚好鍾意食佢嘅蝦🦐另一個主菜係檸汁及黑胡椒蟹肉扁意粉 ($168)🦀條條意粉都痴住蟹肉,一啲都唔孤寒!仲有一個係霹靂蜜糖烤法國黃油春雞 (一隻)($188)🐔見到佢擺盤好靚~外皮少少甜,肉都幾嫩,不過未到好有驚喜🤣價錢的確略貴,尤其是啲前菜真係幾細份,不過味道係唔錯,飲埋酒的話個氣氛應該幾好😌

西班牙薯仔蛋餅加明太子茸

西班牙海鮮鍋飯 (二人份)

檸汁及黑胡椒蟹肉扁意粉

霹靂蜜糖烤法國黃油春雞 (一隻)

2022-01-06
西班牙薯仔蛋餅加明太子茸
西班牙海鮮鍋飯 (二人份)
檸汁及黑胡椒蟹肉扁意粉
霹靂蜜糖烤法國黃油春雞 (一隻)
2022-01-12 576 瀏覽
放假同好友黎到呢間打卡度甚高,主要食西班牙菜式既餐廳不論係門面定餐廳內都有打卡位去到食西班牙菜式既餐廳,當然要食tapa啦~呢度分開冷同熱既tapa,加加埋埋有成二十多款,款款都好吸引咁但我地終於得兩個人,唔食得多,所以只係揀左四款小食,一份主菜同伴菜咁share先食凍既小食,要左巴馬火腿同棒棒鵝肝呢個棒棒鵝肝除左賣相可愛之餘仲好好食,甘香醇厚加上脆脆果仁粒,口感味道都能平衡得好好要數到熱食既西班牙小食,蛋餅一定無失場我地仲加左明太子,食落更惹味海鮮既菜式亦係西班牙菜既signature所以呢度既紅蝦同西班牙海鮮燉飯既味道都好出色~我地當日仲要左香甜既蕃薯條仲我地既伴菜添就算無酒精,飲呢度自調既特飲都好好chill
放假同好友黎到呢間打卡度甚高,主要食西班牙菜式既餐廳

不論係門面定餐廳內都有打卡位

去到食西班牙菜式既餐廳,當然要食tapa啦~

先食凍既小食,要左巴馬火腿同棒棒鵝肝

要數到熱食既西班牙小食,蛋餅一定無失場

我地仲加左明太子,食落更惹味

海鮮既菜式亦係西班牙菜既signature

所以呢度既紅蝦同西班牙海鮮燉飯既味道都好出色~

我地當日仲要左香甜既蕃薯條仲我地既伴菜添

就算無酒精,飲呢度自調既特飲都好好chill

2022-01-03 71 瀏覽
同女朋友慶祝紀念日book左呢間幾多好評嘅西班牙菜,叫左血橙燒牛柳沙律($68)、西班牙薯仔蛋餅($78)同黑毛豬鞍架配些厘醋燒汁伴炸薯粒($188),都係網上面推薦嘅菜式。血橙沙律d菜好fresh,牛肉都燒得好好,薯仔蛋餅更加有驚喜,味道一流切開仲流心嘅,最後黑毛豬鞍都冇失準,肉質嫩滑炸薯粒都好好味,非常推薦呢間餐廳。
上次吃完之後諗諗不忘所以這次就來到銅鑼灣的Tapa Room😍同樣很適合打卡拍照,這家主打藍色燈球好夢幻,同時亦有很多大熊熊🐻~整體評分:6.9/10味道:6.9/10服務:6.5/10環境:7/10人均消費:$100-200地址:Tapa Room (積福大廈) (銅鑼灣)銅鑼灣謝斐道415-421號積福大廈地下B號舖海膽汁及墨魚汁炸蠔:有2個味道,一個是海膽味一個是墨魚味~😋😋😋炸蠔大隻又新鮮,個人更喜歡墨魚汁,更有鮮味了煎鮟鱇魚肝(配羅勒些利酒醋清汁):挺香的~外脆內軟,入口即溶😋不過有少許腥味,配上羅勒些利酒醋漬汁就剛剛好柑橘果汁浸珍寶北海道帶子:喜歡這道菜!😍好開胃!帶子微微煎過,好嫩滑,又夠鮮甜,再配上柑橘果汁浸漬好美味羊肉串燒:挺大份,羊肉大大塊串在一起,調味惹味,不會硬西班牙海鮮鍋飯(二人份):海鮮足料,有青口,魷魚,蝦和蜆,都很鮮甜不會腥,不過有少少沙🥲飯方面剛剛好,軟硬適中,粒粒分明有調味過柚子味SAKEKURA:很清香,酒味不重易入口,適合女生喝~血腥瑪麗:第一次喝,感覺像微辣的蕃茄醬多過飲品,不太懂😂

整體評分:6.9/10
味道:6.9/10
服務:6.5/10
環境:7/10
人均消費:$100-200
地址:Tapa Room (積福大廈) (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道415-421號積福大廈地下B號舖

羊肉串燒:挺大份,羊肉大大塊串在一起,調味惹味,不會硬

血腥瑪麗:第一次喝,感覺像微辣的蕃茄醬多過飲品,不太懂😂

2021-12-30 71 瀏覽
銅鑼灣發現打卡超棒的~西班牙餐廳taparoomWeekday放工嘅時間黎,全場滿座咁滯🙈Main course 烤原隻八爪魚腿配西班牙青醬 $238Dessert甜品拼盤 - 水果茶凍糕,烤西班牙油條,肉桂多士 $108Seasonal menu海膽汁及墨魚汁燒蠔$38/pc海膽味好濃郁墨魚汁好鮮甜十勝黑毛豚肉燒,彼卡他醬$88煎鮟鱇魚肝,羅勒些利酒醋漬汁$98煎得好香,重點系入口即溶,濃郁既酒醋漬汁調味。柑橘果汁浸漬珍寶北海道帶子$138蕃茄青檸汁 酸酸甜甜好開胃出面燒到小小熟
銅鑼灣發現打卡超棒的~西班牙餐廳taparoom
Weekday放工嘅時間黎,全場滿座咁滯🙈

Main course

海膽味好濃郁
墨魚汁好鮮甜

十勝黑毛豚肉燒,彼卡他醬$88

煎鮟鱇魚肝,羅勒些利酒醋漬汁$98
煎得好香,重點系入口即溶,濃郁既酒醋漬汁調味。

柑橘果汁浸漬珍寶北海道帶子$138
蕃茄青檸汁 酸酸甜甜好開胃