2024-08-09 318 瀏覽
🥢《Terrace in seaside 》入元朗行街之餘,梗係要搵吓有咩好嘢食啦。今次去咗YOHO試咗一間韓式餐廳-Terrace in seaside。環境以橙色簡約為主,店內好適合俾大家打吓卡。另外,我留意到店員嘅帽亦都好得意。🐷泡菜炒黑毛豬配飯泡菜微酸少辣幾啱我口味,而黑毛豬就真係好入味同好腍,整體好好味。🐟粒粒魚籽與三文魚蛋黃醬飯卷飯卷上面鋪滿三文魚蛋黃醬加上魚籽,鹹香鹹香的,而飯卷裏面執包有蘿蔔絲青瓜絲等等,好清新。可是,一口一粒有啲難度。🥭人生迷芒的芒果沙冰🍋清爽爆汁西柚檸檬梳打呢度嘅飲品係比較浮誇,見到每一張枱嘅食客都必會點選一杯飲品。「人生迷芒的芒果沙冰」整片芒果插入一杯嘢飲上,而芒果嘅甜度亦剛好,沙冰亦打到好面淡淡滿滿的芒果香。「清爽爆汁西柚檸檬梳打」七有兩大片西柚於杯面上,呢杯就好清新好解渴。🧇芒芒夏日芒果窩夫最後食完,梗係食返個甜品喇,窩夫做到外脆內軟,窩夫比較甜,配上香滑嘅cream+清新嘅生果粒,為整餐飯畫上一個圓滿嘅句號。I▪️🅐🅓🅓🅡🅔🅢🅢📌 元朗 📍朗日路9號形點 I L2樓2056號舖
🥢《Terrace in seaside 》

🧇芒芒夏日芒果窩夫

I▪️🅐🅓🅓🅡🅔🅢🅢
📌 元朗 📍朗日路9號形點 I L2樓2056號舖
2024-08-09 185 瀏覽
餐廳主打韓國食物及新鮮果汁亦有唔同嘅特色美食🥳⭐️芒裹偷聞吃的布拉塔芝士沙律裏面有新鮮芒果、士多啤梨、沙律菜配上cream及葵花瓜子食落去好fresh而且啲生果好清甜非常開胃😆⭐️泡菜炒黑毛豬配飯泡菜少少辣非常惹味黑毛豬鮮嫩同泡菜非常配搭加埋啲蛋絲非常特別😊而且份量都幾多⭐️芒芒夏日芒果窩夫餐廳另一住打特色窩夫三層高嘅窩夫外脆內軟加埋芒果汁非常好食🫰🏻而且每層都夾住新鮮芒果口感特別豐富⭐️人生迷芒的芒果沙冰沙冰上係一大片芒果芒果味道十足凍冰冰好啱夏天飲😋⭐️清爽爆汁西柚檸檬梳打檸檬加上西柚汁好配搭加埋梳打水好解渴😙正呀
餐廳主打韓國食物及新鮮果汁
亦有唔同嘅特色美食🥳

⭐️芒裹偷聞吃的布拉塔芝士沙律
裏面有新鮮芒果、士多啤梨、沙律菜
配上cream及葵花瓜子

檸檬加上西柚汁好配搭
加埋梳打水好解渴😙
正呀

2024-07-31
Terrace in Seaside每轉季節都會出新限定Menu,夏天推出了芒果🥭系列,我呢個芒果控一定忍唔住要去食😚第一次去Yohomall 的分店,都係以木系裝修為主,環境清新舒服。🔶芒裏偷閒吃的布拉塔芝士沙律 🔶布拉塔芝士質地半軟,口感綿密奶香味濃,新鮮沙律菜加芒果、士多啤梨,清新開胃。🔶泡菜炒黑毛豬配飯 🔶豬肉片份量好多,肥瘦適中,同泡菜一齊炒香,泡菜微微的辣,醬汁非常惹味,送飯一流。🔶芒芒夏日芒果窩夫🔶喜歡窩夫🧇厚厚的焗到外脆裡面鬆軟,每層都夾住芒果肉同忌廉,仲有水果同芒果汁伴碟,加埋一齊食好好味☺️🔹人生迷芒的芒果沙冰賣相💯很打卡able ,上面放上半個大芒果,芒果肉超甜,沙冰消暑解渴,夏天飲一流。🔹清爽爆汁西柚檸檬梳打西柚梳打清新,酸甜度適中開胃解渴。

🔶芒裏偷閒吃的布拉塔芝士沙律 🔶

🔶泡菜炒黑毛豬配飯 🔶

🔶芒芒夏日芒果窩夫🔶

🔹人生迷芒的芒果沙冰

🔹清爽爆汁西柚檸檬梳打
西柚梳打清新,酸甜度適中開胃解渴。
午餐
2024-08-04 136 瀏覽
炎炎夏日☀️Terrace in seaside 推出咗只屬於夏天限定系列,香甜芒果為主嘅產品🥭為大家帶嚟清新甜蜜嘅感覺🌿今次我去咗好近我嘅Yoho分店🤩芒裏偷閒吃的布拉塔芝士沙律呢款沙律帶比大家輕盈嘅口感同豐富嘅味道😛白雪雪嘅布拉塔芝士🧀半軟嘅Mozzarella Cheese 包裹著絲滑嘅Stracciatella Cheese,切開後有流心效果🤩每一口融化喺口中🧀加上新鮮嘅芒果同清爽嘅沙律菜🥗層次豐富,非常清新🌿芒芒夏日芒果窩夫一客芒果窩夫芒果香氣四溢,夾雜著住窩夫嘅牛油香🧈同芒果味的嘅忌廉,滑嫩綿密,清新爽口,仲有埋芒果醬,每一口都係香甜芒果滋味🥭泡菜黑毛豬配飯黑毛豬入口軟嫩,沾滿泡菜嘅味道,非常入味🐷泡菜爽脆,少少辣相當惹味🌶️加埋飯一齊食好正🍚人生迷芒的芒果沙冰 芒果沙冰香甜芒果味,清新爽口😛夏天飲就啱晒☀️上面仲有一大塊芒果肉添🥭帶比人甜蜜嘅感覺🥰清爽爆汁西柚檸檬梳打酸酸甜甜嘅西柚檸檬帶嚟清爽感覺🌿有消暑作用,令人透心涼🧊

芒芒夏日芒果窩夫一客

泡菜黑毛豬配飯

清爽爆汁西柚檸檬梳打
酸酸甜甜嘅西柚檸檬帶嚟清爽感覺🌿有消暑作用,令人透心涼🧊

2024-08-01 202 瀏覽
終於來到週末了,今晚同老公來到YOHO Mall內的間餐廳進食晚餐。餐廳環境舒適優美,座位數目眾多。看過餐牌有不少的韓式食物,而且還有很多芒果系列的食品,令人興奮。首先我們選了兩杯特飲,一杯是清爽爆汁西柚檸檬梳打,看到飲品內還有一整片西柚,飲起來酸酸甜甜,相當解渴,啱晒炎炎夏日。另外一杯點選了芒果沙冰,芒果沙冰相當份量,有半個芒果放置於杯上作為裝飾,而且半個芒果都切成了粒狀方便食用,芒果又香又甜十分好味。芒果沙冰芒果味果香濃,又不會過甜。沙冰口感軟綿綿的,又清爽又解渴。一邊喝着飲品,一邊享用餐廳附送的前菜:醃蘿蔔和魚糕片,相當滿足。泡菜炒黑毛豬配飯,黑毛豬份量相當豐盛,看到一大片紅噹噹的泡菜黑毛豬鋪在白色的飯旁邊,泡菜黑毛豬醃得又香又惹味,味道剛剛好,不會太辣,帶點點的微辣份外惹味,豬肉啖啖肉用來配飯味道一流,不知不覺都會吃了很多停不到口。芒裏偷閑吃的布拉塔芝士沙律,這沙律充滿鮮果有士多啤梨、芒果,每粒果肉都大大粒清甜可口,很喜歡芒果,因為又香又甜。仲配上了大量的爽脆蔬菜。還配上了一球布拉塔芝士,芝士鹹鹹的,混和了鮮果和蔬菜來吃份外惹味,這種芝士口味和口感都相當不錯。甜品時間到了,享用

芒果沙冰

芒芒夏日芒果窩夫

甜品時間到了,享用了一客芒芒夏日芒果窩夫,芒果份量又多,芒果清甜配上了窩夫相當夾,而且仲有很多又香又滑的cream,整個組合相當好味。窩夫做得相當出色。外皮脆脆的,中間煙煙韌韌口感出眾。十分喜歡這甜品,不但具有夏日色彩而且芒果又香又甜又好味
2024-07-27
芒果沙冰
2024-07-31 135 瀏覽
book咗星期六 6點半同朋友食飯,一入到餐廳感覺幾寬敞光猛,幾適合三五知己一齊約食飯,服務員態度友善,食物質素幾高,整體體驗非常好,尤其要提嘅特色飲品,會將成個生果放係杯飲品到,打卡一流

韓國過江龍品牌,好多區都有分店,以濟州柑橘做主題,裝潢小清新風,佈置圍繞橙色感覺醒目🍊連員工都載住柑橘帽🤣環境寬敞,有好多員工standby平日都好有人氣,7pm左右已坐滿人,目測好多人walk in不過餐廳無位🥹主打韓式洋輕食,擺盤味道唔錯,價錢唔貴,所以半年內二擦咗呢間💙是晚盡量嗌同上次唔一樣嘅嘢,試吓新嘢🔍🥢芒裏偷閒吃的布拉塔芝士沙律布拉塔芝士一刀切下即爆漿,奶香十足,配新鮮沙律菜🥗+ 芒果士多啤梨+少少瓜子杏仁,combination輕盈清新🥢泡菜炒黑毛豬配飯豬肉入口軟腍,肥瘦適中🧡泡菜個微微辣度我非常OK,鼻水無一直流,撈飯好手🙂‍↕️🥢芒芒夏日芒果窩夫窩夫三層高,厚身好綿,唔係脆身嗰種,芒果新鮮,好甜,忌廉幼滑🥭🍹清爽爆汁西柚檸檬梳打🍹人生迷芒的芒果沙冰兩杯飲品都好IGable,夏日炎炎飲完so cool🩵芒果愛好者唔好錯過呢杯沙冰🥭

🥢芒裏偷閒吃的布拉塔芝士沙律

🥢泡菜炒黑毛豬配飯

🥢芒芒夏日芒果窩夫

🍹清爽爆汁西柚檸檬梳打

🍹人生迷芒的芒果沙冰
2024-07-28 137 瀏覽
炎夏又係食芒果嘅季節🥭會因應季節而轉主題嘅Terrace in seaside 最近就推出咗一系列嘅芒果菜式中意食芒果嘅我又點會錯過呢🔸芒裏偷閒吃的布拉㙮芝士沙律 HKD82第一次食布拉㙮芝士 圓鼓鼓一粒 賣相精緻芝士味輕盈質感綿滑 唔會有膩嘅感覺沙律菜放上新鮮芒果士多啤梨 so refreshing 🍓🔹泡菜炒黑毛豬配飯 HKD89黑毛豬片炒香後加入爽脆泡菜味道帶點點辣而且惹味 非常適合伴飯🔸芒芒夏日芒果窩夫 HKD138三層窩夫賣相非常吸引窩夫有蛋香味 表面烤至香脆中間質感綿密每塊窩夫都有厚厚嘅忌廉及芒果片記得要點埋碟邊嘅新鮮芒果汁 更加好味😋🔹人生迷芒的芒果沙冰 HKD68利用新鮮芒果打成沙冰 超級冰涼面頭有半塊切好粒粒嘅芒果 好香甜一邊食芒果一邊飲住沙冰好消暑🔸清爽爆汁西柚檸檬梳打 HKD46清爽嘅西柚配上檸檬汁及梳打沒有額外嘅甜味 味道好清爽 🚩Terrace in seaside 元朗朗日路9號形點 I L2樓2056號舖
炎夏又係食芒果嘅季節🥭

沒有額外嘅甜味 味道好清爽

🚩Terrace in seaside
元朗朗日路9號形點 I L2樓2056號舖
2024-07-26 118 瀏覽
很久沒吃韓國菜啦(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎),原來🇰🇷𝐓𝐞𝐫𝐫𝐚𝐜𝐞 𝐢𝐧 𝐬𝐞𝐚𝐬𝐢𝐝𝐞有新夏日餐單推出呀~喜歡吃芒果的朋友仔,不要錯過啦💕!! 餐廳環境寬敞明亮,感覺好舒適,打卡度一流呀~【 泡菜黑毛豬配飯🍗 】 泡菜微辣,非常惹味,黑毛豬軟腍,好開胃呀。【 芒裏偷閒吃的布拉塔芝士沙律🥗 】 沙律加上軟身的布拉塔芝士,賣相出眾。【 芒芒夏日芒果窩夫🧇 】 窩夫有三塊,屬軟綿綿的口感,加上芒果醬和忌廉更美味。【 人生迷芒的芒果沙冰🍧 】 沙冰好有芒果香,還有大大片芒果呀~【 清爽爆汁西柚檸檬梳打🥤 】 梳打也不錯,味道好清新呢~•🇰🇷 𝐓𝐞𝐫𝐫𝐚𝐜𝐞 𝐢𝐧 𝐬𝐞𝐚𝐬𝐢𝐝𝐞🗝#元朗 朗日路𝟗號形點 𝐈 𝐋𝟐樓𝟐𝟎𝟓𝟔號舖

【 清爽爆汁西柚檸檬梳打🥤 】 梳打也不錯,味道好清新呢~

🇰🇷 𝐓𝐞𝐫𝐫𝐚𝐜𝐞 𝐢𝐧 𝐬𝐞𝐚𝐬𝐢𝐝𝐞
🗝#元朗 朗日路𝟗號形點 𝐈 𝐋𝟐樓𝟐𝟎𝟓𝟔號舖
👦🏻👧🏻好鐘意呢間用濟洲柑橘做主題嘅韓式Cafe,已經食過佢地幾間分店。最近見到出咗芒果主題系列嘅沙律、窩夫同飲品,即刻忍唔住去試吓😍!🥗芒裏偷閒吃的布拉塔芝士沙律 $82沙律菜新鮮爽脆配上黑醋汁、芒果、士多啤梨同藍莓,食落輕盈又開胃。烤過嘅芒果特別香甜!仲有一大件布拉塔芝士係沙律上面,切落去有流心效果,口感軟滑有奶香味。🐷泡菜炒黑毛豬配飯 $89黑毛豬片炒完仍然保持軟嫩,配上酸辣開胃嘅泡菜,令黑毛豬變得惹味香口。將泡菜汁同雞蛋絲撈飯,好味到不知不覺將白飯食哂🤭!🧇芒芒夏日芒果窩夫 $138每次嚟呢度一定會嗌窩夫,真係好好味!呢款芒果窩夫有三塊,窩夫外脆內軟,蛋香味重,上枱已經聞到好香!層與層之間夾住香甜芒果片同綿密嘅忌廉,加埋芒果醬、士多啤梨同藍莓配襯,令口感層次豐富。🍹人生迷芒的芒果沙冰 $68芒果切半放咗喺杯上面打卡一流!芒果肉香甜,食一啖果肉再飲一啖沙冰爽阿!🍹清爽爆汁西柚檸檬梳打(凍) $46西柚同檸檬配搭以為會好酸,但原來底部加咗糖漿,中和咗酸度,飲落舒服開胃~📍 Terrace in seaside (形點 I) (元朗)元朗朗日路9號形點 I L2樓2056號舖

🥗芒裏偷閒吃的布拉塔芝士沙律 $82

🐷泡菜炒黑毛豬配飯 $89

🧇芒芒夏日芒果窩夫 $138

🍹人生迷芒的芒果沙冰 $68

🍹清爽爆汁西柚檸檬梳打(凍) $46

元朗朗日路9號形點 I L2樓2056號舖
2024-07-16
2024-07-21 154 瀏覽
首先前菜係薯仔沙律,好好食😋我地嗌名呀咗個飯卷,就普普通通啦,冇乜特別。跟住嗌咗個讓人瘋狂的蜂蜜炸雞,真係好多蜜糖🤣係咁撈住食。仲嗌咗個烤五花腩,可以包紫蘇葉同生菜仲有大蒜食。好韓式正宗食法,肥肉層次分明嘅五花腩,配埋烤肉汁同泡菜,食落唔油膩😋仲好fresh 。再飲埋濟州柑橘乳酪,真係好清新,好特別。
首先前菜係薯仔沙律,好好食😋
再飲埋濟州柑橘乳酪,真係好清新,好特別。

• 濟州柑橘乳酪
2024-07-21 166 瀏覽
係Yoho 搵緊野食既時候見到新出芒果系列~忍唔住要黎試下佢仲有二人同四人套餐💛芒裹偷閒吃的布拉塔芝士沙律中間白色就係布拉塔芝士淡淡芝士味撈埋沙律菜估唔到幾夾仲有煎過既芒果食落好甜又夠淋💛泡菜炒黑毛豬配飯泡菜夠哂味,酸酸辣辣好開胃!黑毛豬半肥瘦撈埋泡菜一齊食中和番油膩感我地清哂碟💛芒芒夏日芒果窩夫黎得梗係要點佢地既窩夫!窩夫外脆內軟伴埋cream 同埋芒果一齊食一份三件最岩share 食💛人生迷芒的芒果沙冰依個超打卡!大大塊芒果係上面天氣熱飲沙冰透心涼~~💛清爽爆汁西柚檸檬梳打西柚解膩一流~溝埋檸檬味道酸酸甜甜唔錯!
係Yoho 搵緊野食既時候
見到新出芒果系列~
忍唔住要黎試下

撈埋沙律菜估唔到幾夾
仲有煎過既芒果
食落好甜又夠淋

💛泡菜炒黑毛豬配飯
泡菜夠哂味,酸酸辣辣好開胃!
黑毛豬半肥瘦
撈埋泡菜一齊食
中和番油膩感
我地清哂碟

💛芒芒夏日芒果窩夫
黎得梗係要點佢地既窩夫!

窩夫外脆內軟
伴埋cream 同埋芒果一齊食
一份三件最岩share 食

💛人生迷芒的芒果沙冰
依個超打卡!
大大塊芒果係上面
天氣熱飲沙冰透心涼~~

💛清爽爆汁西柚檸檬梳打
西柚解膩一流~
溝埋檸檬味道酸酸甜甜唔錯!
2024-07-18
2024-07-20 221 瀏覽
食物味道:⭐️⭐️⭐️⭐️/5服務:⭐️⭐️⭐️/5環境:⭐️⭐️⭐️⭐️/5上菜速度:⭐️⭐️⭐️/51️⃣「韓國螄蚶拌飯」👉🏻辣辣地,幾惹味,不過覺得個飯凍左啲,如果王熱啲就好食2️⃣「小柑橘迷你套餐2」啫👉🏻有驚喜,如果細食女仔都可以叫,雖然飯卷一般,但係薯條同甜品都有驚喜,我以為杯飲品係普通橙汁,但原來係乳酪橙汁,吾馬虎3️⃣「芒果沙冰」👉🏻沙冰比想像中淡,但都可以,上面個芒果大大舊仲幾好食因為去嘅時候夜晚7:00幾,所以吾算好多人,可以自己揀位坐,服務員亦細心提醒某個位置漏水,最後揀左個近窗位置。坐低嗰時個小姐姐比左一碟前菜,我就覺得奇怪,因為見到個個枱都係兩碟,之後問番原來俾小左,另外埋單嗰時亦都吾知部機點㩒,搞左好耐,好彩我吾趕時間,尼點要扣啲分。坐得都舒服,IGable 👍🏻
食物味道:⭐️⭐️⭐️⭐️/5
服務:⭐️⭐️⭐️/5
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️/5
上菜速度:⭐️⭐️⭐️/5

• 韓國螄蚶拌飯
1K
2024-07-18 193 瀏覽
這個夏天特別熱!想起夏天的水果🥭被Terrace in seaside新menu吸引芒芒夏日芒果窩夫這𥚃的窩夫真的超級好吃忌廉特別軟綿綿,造型也是美美的這次有三塊疊在一起,中間是忌廉加芒果窩夫是軟軟厚厚的那種,蛋味香濃一客甜品份量是挺大的一個人絕對吃不完🙈另一款是芒果特飲人生迷芒的芒果沙冰也是續橘子和菠蘿後的新嘗試我覺得比菠蘿更夾,芒果味突出而且上面一大片個芒果這次不是裝飾唷吃起來超甜的!有賺到了的感覺🤣清爽爆汁西柚檸檬梳打迷人pink lday的感覺透心涼,意外的不太甜只有清新的西柚味,我喜歡!芒裏偷閒吃的布拉㙮芝士沙律超可愛造型!中間一顆蛋有點像小籠包切開時爆出如忌廉般的芝士口味是淡淡的,不說的話不太像芝士味道拌新鮮水果粒和葵花籽十分好吃最後主食還是要點一遍的泡菜炒黑毛豬配飯微辣剛好,肉和飯的比例是1:1每一口都吃到泡菜很不錯近來看了很多室內設計的影片如果新家可以有terrace in seaside的氛圍就好了柔和又舒服的啊💭💭

這個夏天特別熱!想起夏天的水果🥭
被Terrace in seaside新menu吸引

這𥚃的窩夫真的超級好吃
忌廉特別軟綿綿,造型也是美美的
這次有三塊疊在一起,中間是忌廉加芒果
窩夫是軟軟厚厚的那種,蛋味香濃
一客甜品份量是挺大的
一個人絕對吃不完🙈

另一款是芒果特飲
也是續橘子和菠蘿後的新嘗試
我覺得比菠蘿更夾,芒果味突出
而且上面一大片個芒果這次不是裝飾唷
吃起來超甜的!有賺到了的感覺🤣

迷人pink lday的感覺
透心涼,意外的不太甜
只有清新的西柚味,我喜歡!

芒裏偷閒吃的布拉㙮芝士沙律
超可愛造型!中間一顆蛋有點像小籠包
切開時爆出如忌廉般的芝士

口味是淡淡的,不說的話不太像芝士味道
拌新鮮水果粒和葵花籽十分好吃

最後主食還是要點一遍的
微辣剛好,肉和飯的比例是1:1
每一口都吃到泡菜很不錯

近來看了很多室內設計的影片

柔和又舒服的啊💭💭
2024-07-15 106 瀏覽
💖適逢夏日炎炎嘅芒果季節,Terrace in seaside推出左一系列嘅芒果產品,即刻去打卡先!入座會送開胃小菜~1⃣️泡菜炒黑毛豬配飯🐷 $89💖軟嫩嘅黑毛豬炒酸香嘅泡菜,減低食太多肉嘅膩口感又開胃。飯粒飽滿分明,仲有配雞蛋絲。2⃣️芒裏偷閒吃得布拉塔芝士沙律🥗 $82💖多款清新沙律菜淋上開胃黑醋,搭配芒果、士多啤梨、藍莓等新鮮生果同瓜子果仁,口感豐富得黎又輕盈健康。布拉塔芝士嘅濃郁奶香令味道更有層次,切開係流心、咬落軟滑。3⃣️芒芒夏日芒果窩夫🧇 $138💖大家都知窩夫係呢間嘅必食啦😚,一如既往嘅份量大、cream多且香甜綿密。窩夫外脆內鬆軟,暖暖地帶香醇蛋香奶香。今次搭配大量芒果、士多啤梨同藍莓,芒果滑嫩無絲,入口好甜🥰。4⃣️人生迷芒的芒果沙冰🍧 $68💖賣相一流!入口好smooth且足料嘅芒果沙冰,配上半隻超大芒果,飲完之後食果肉好爽!5⃣️清爽爆汁西柚檸檬梳打🫧 $46💖係陽光下好靚!西柚檸檬嘅搭配清新冰爽,鮮果糖漿帶黎絲絲甜味,帶氣泡感嘅梳打好適合夏天熱辣辣嘅天氣。💖元朗分店座位闊落樓底高、又有超大落地窗,陽光明媚嘅日子黎食野chill下好舒服😌。

1⃣️泡菜炒黑毛豬配飯🐷 $89

2⃣️芒裏偷閒吃得布拉塔芝士沙律🥗 $82