2024-07-23 455 瀏覽
露營風餐廳😍好有feel😍⛺️高質二人晚餐😍😍 整體食物質素不錯😌 煙燻西班牙黑毛豬鞍唔錯,幾juicy,唔會整得太乾身,仲特別用盒上。😝小食沙嗲都幾香口惹味,唔錯😆 梛子雪糕同奶凍都好重Coconut味,好清新又唔會太甜🤩𝓢𝓮𝓽 𝓜𝓮𝓷𝓾 𝓯𝓸𝓻 2 𝓟𝓮𝓻𝓼𝓸𝓷F͇o͇o͇d͇ 🥘🌟1️⃣𝙋𝙖𝙙 𝙏𝙝𝙖𝙞 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙋𝙧𝙖𝙬𝙣🦐 泰式虎蝦炒金邊粉🌟2️⃣𝙎𝙢𝙤𝙠𝙚𝙙 𝙄𝙗𝙚𝙧𝙞𝙘𝙤 𝙋𝙤𝙧𝙠 煙燻西班牙黑毛豬鞍🌟3️⃣ 𝙎𝙖𝙩𝙖𝙮 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 & 𝙋𝙤𝙧𝙠 沙嗲雞肉、豬肉D͇e͇s͇s͇e͇r͇t͇ 🍨🌟4️⃣ 𝘾𝙤𝙘𝙤𝙣𝙪𝙩 𝙋𝙖𝙣𝙣𝙖 𝘾𝙤𝙩𝙩𝙖 •𝘾𝙤𝙘𝙤𝙣𝙪𝙩 𝙄𝙘𝙚-𝘾𝙧𝙚𝙖𝙢 椰子奶凍•椰子雪糕 🥥🍨

𝓢𝓮𝓽 𝓜𝓮𝓷𝓾 𝓯𝓸𝓻 2 𝓟𝓮𝓻𝓼𝓸𝓷

沙嗲雞肉、豬肉
椰子奶凍•椰子雪糕 🥥🍨
泰式奶茶
2024-07-14 416 瀏覽
周未跟好友共聚,選擇了大家都就腳的#觀塘區,The wave 6樓的Thai Deer Factory,餐廳設計得好有特色,而且坐得舒適,啱晒比我哋嘆下美食☺️。點左2人套餐,前菜要了芒果海蝦牛油果沙律,食材都是我們喜歡的,清甜的芒果肉🥭,有彈爽嘅鮮蝦,熟度剛好的牛油果🥑 ,車厘茄同埋辣新鮮沙律菜,令人好開胃,一個好嘅starter。沙嗲雞肉、牛肉各一串,燒得香噴噴,肉質濕潤有咬口,點埋附上的沙嗲醬好惹味。紅咖喱香茅雞扒,香茅雞扒很貼心的已切好,雞肉質軟淋有咀嚼感,咖哩汁微新辣好香,若有埋碗飯就更正了。煙燻西班牙黑毛豬胺,用了盒裝上很有特色,黑毛豬胺味道鮮美,瘦肉嫩滑有彈性,脂肪香醇美味,味道調味恰當。🥥椰子奶凍椰子雪糕,入口清新甜度剛好。飲品要了泰式奶茶同埋象啤,奶茶茶味夠都好飲。

🥥椰子奶凍椰子雪糕,入口清新甜度剛好。

飲品要了泰式奶茶同埋象啤,奶茶茶味夠都好飲。
2024-07-13
2024-07-10 365 瀏覽
星期六都要返工攰死人啦😫不過好彩朋友過嚟接我收工食晏,順便行吓街😁即刻搵間好有特色⛺️以露營做主題,好打卡嘅餐廳先😙😙好彩餐廳週末都有lunch set,可以好好食餐飽🥰小食(+$20)🍖烤泰式豬肉串🍗香茅雞翼兩款小食都幾好食😋雞翼夠酥脆,豬肉串好軟熟😌唔會好似平時嗰啲咁靭👍🏻配搭沙嗲勁正😆主食🐟香煎三文魚柳 配黃薑椰菜花飯 ($108)🦀蛋炒咖哩香茅椰香飯 配蟹肉、軟殼蟹($107+$10)三文魚柳真係減肥人士之選😆仲要配椰菜花飯🍚不過因為加咗黃薑,所以都幾香幾好食😋咖喱我哋+$10揀蟹肉同軟殼蟹🦀真係好多蟹肉,勁吸睛🤩咖喱仲可以轉蛋炒咖喱🍛強烈推薦一定要加😋因為真係好食好多🤤炒蛋索晒啲咖喱汁,正👍🏻飲品🍋凍檸檬茶☔️藍蝶花荔枝特調(+$19)
小食(+$20)
烤泰式豬肉串
🍖烤泰式豬肉串
香茅雞翼
🍗香茅雞翼

主食
香煎三文魚柳 配黃薑椰菜花飯
🐟香煎三文魚柳 配黃薑椰菜花飯 ($108)
蛋炒咖哩香茅椰香飯 配蟹肉、軟殼蟹
🦀蛋炒咖哩香茅椰香飯 配蟹肉、軟殼蟹($107+$10)

飲品
藍蝶花荔枝特調
🍋凍檸檬茶
☔️藍蝶花荔枝特調(+$19)
1977 瀏覽
烤泰式豬肉串
香茅雞翼
香煎三文魚柳 配黃薑椰菜花飯
蛋炒咖哩香茅椰香飯 配蟹肉、軟殼蟹
藍蝶花荔枝特調
2024-07-09 257 瀏覽
之前已經bookmark 咗好耐呢一間位於觀塘 The Wave嘅「Thai Deer Factory 」。主打露營風泰國菜。裝修非常到卡able。食物都有好多特別嘅傳統泰國菜同fusion菜任君選擇。煙燻盒子西班牙黑毛豬鞍·班蘭香茅燒汁:非常打卡又gimmick。將西班牙黑毛豬鞍放入木盒入邊,加上煙燻氣體。店員會喺客人面前打開木盒蓋,而煙燻氣體會跟住冒出,非常仙氣飄飄。一定要錄video。除咗個樣味道都唔錯。豬鞍係用香茅調味醃咗先、而且肉質非常軟霖。味道足夠但唔會過鹹。班蘭香茅燒汁增加肉嘅香味。泰北咖喱雞撈金麵:用咗特製泰北咖喱汁撈左啲金麵,而且每條金麵都沾上醬汁。麵係用全蛋麵、另外有少少係炸嘅,所以有兩種口感。咖喱汁偏辣、另外仲有啲辣醬。可以自己選擇溝唔溝埋啲辣醬。雞腿都好軟腍,不過略嫌唔係好夠味。芒果糯米飯配椰汁雪糕:糯米飯新鮮熱辣、搭配甜甜地嘅椰汁、不錯。椰汁雪糕香濃又唔會太甜。藍蝶花荔枝梳打:荔枝味偏淡,不過唔會太甜,都幾解渴。

藍蝶花荔枝梳打:荔枝味偏淡,不過唔會太甜,都幾解渴。
日日都要番工,放假當然想去户外relax下,知道呢個餐廳以露營做主題,岩晒放工放假黎relax 下😆餐廳有好幾個打卡熱點,門口位置有韆鞦吊椅,另外有三個帳篷座位,仲有夏日竹籐太陽傘⛱️食物方面都幾有心思,主打泰式fusion 菜,特飲賣相都好靚,打卡一流😍🍗雞肉沙嗲燒得幾嫩,香口惹味👍🏻🐟香煎鮮三文魚黃薑椰菜花飯岩晒走carbs一族,最近椰菜花飯大熱,仲加入埋薑黃,食得超健康輕盈😍三文魚幾嫩滑,魚皮煎得香脆😋🦀青咖哩蟹肉軟殼蟹超誇張,青咖哩入面勁多蟹肉😆第一次食咁足料的咖哩👍🏻青咖哩好香濃,小小辣。炸原隻軟殼蟹分開上,吾怕浸到淋晒,炸得超香口😋🍞蒜蓉包即叫即焗,上枱時勁香勁脆!用黎沾咖哩真係一涼😋🍹藍碟花荔枝特調夢幻藍色打卡特飲,清甜荔枝味🤤🌟🌟總括嚟講,餐廳環境真係好靚,如果想坐帳篷位,一定要預早訂座啊😆

🍗雞肉沙嗲
燒得幾嫩,香口惹味👍🏻

🐟香煎鮮三文魚黃薑椰菜花飯

🦀青咖哩蟹肉軟殼蟹
。炸原隻軟殼蟹分開上,吾怕浸到淋晒,炸得超香口😋

🍞蒜蓉包
即叫即焗,上枱時勁香勁脆!用黎沾咖哩真係一涼😋

🍹藍碟花荔枝特調
夢幻藍色打卡特飲,清甜荔枝味🤤

2024-07-06
2024-07-07 197 瀏覽
最近發現觀塘區工廈樓上有一間好靚嘅露營主題餐廳,食fusion泰國菜,特登帶個女去食,未去過露營,去下露營主題餐廳都可以體驗一下。去到餐廳非常驚喜,整個餐廳裝修、燈光、風格都好舒服,真係好似去咗露營咁。🌟芒果海蝦牛油果沙律🌟沙嗲串🌟煙燻西班牙黑毛豬鞍🌟牛油果菠蘿雞肉意大利飯🌟熱帶果園🌟療愈花園花茶🌟椰子奶凍+椰子雪糕2人套餐好多嘢食好抵食,沙律份量多,煙燻黑毛豬鞍打卡一流,煙燻味香濃,滲晒入豬肉入邊,肉質唔嚡口好軟腍,阿女食咗好多嚿。整體食物係好ok,值得推介。

🌟芒果海蝦牛油果沙律
🌟療愈花園花茶
🌟椰子奶凍+椰子雪糕

2024-06-29
2024-07-06 196 瀏覽
⭕️泰式酸辣鳳爪 ⭕️正宗泰式鳳爪味道酸酸辣辣~喺炎熱嘅夏天做冷盤,令到食慾味蕾大增做頭盤一流 ⭕️泰式生蝦刺身⭕️我的最愛~生蝦刺身又爽又彈牙再配埋個泰式醬簡直係食唔停⭕️香茅雞翼⭕️濃郁嘅香茅味,雞翼皮外脆內軟⭕️香芒蟹肉酥盒/泰北香葉打拋豬酥盒⭕️細細舊好易入口,酥皮底好鬆脆⭕️脆脆黃金蝦餅⭕️炸蝦餅蝦肉彈口有口感⭕️沙嗲雞肉串燒⭕️好鍾意個沙嗲汁⭕️紅咖哩、薄餅⭕️紅咖喱醬唔會太辣配薄餅一流⭕️泰式奶凍⭕️ 好特別嘅口感好有泰式奶茶嘅感覺⭕️班蘭椰汁粿條‧班蘭珍珠⭕️淡淡的斑斕味道配椰汁🥥感覺不會太甜⭕️迷你芒果糯米飯⭕️份量細細碟,好精緻嘅糯米飯⭕️Drink⭕️嗌咗兩個好療愈的花茶《有荔枝味同埋薑味》$348 FOR TWO❣️二人份量啱啱好❣️

⭕️泰式酸辣鳳爪 ⭕️
⭕️泰式生蝦刺身⭕️
我的最愛~生蝦刺身又爽又彈牙再配埋個泰式醬簡直係食唔停
⭕️香茅雞翼⭕️
濃郁嘅香茅味,雞翼皮外脆內軟
⭕️香芒蟹肉酥盒/泰北香葉打拋豬酥盒⭕️
細細舊好易入口,酥皮底好鬆脆
⭕️脆脆黃金蝦餅⭕️
炸蝦餅蝦肉彈口有口感
⭕️沙嗲雞肉串燒⭕️
好鍾意個沙嗲汁
⭕️紅咖哩、薄餅⭕️
紅咖喱醬唔會太辣配薄餅一流
⭕️泰式奶凍⭕️
好特別嘅口感好有泰式奶茶嘅感覺
⭕️班蘭椰汁粿條‧班蘭珍珠⭕️
淡淡的斑斕味道配椰汁🥥感覺不會太甜
⭕️迷你芒果糯米飯⭕️
份量細細碟,好精緻嘅糯米飯
⭕️Drink⭕️
嗌咗兩個好療愈的花茶《有荔枝味同埋薑味》

$348 FOR TWO
❣️二人份量啱啱好❣️
2024-07-04
10 分鐘 (堂食)
2024-07-06 177 瀏覽
Thai Deer Factory (The Wave)觀塘興業街4號The Wave 6樓01室今晚同朋友聚會。他鍾意露營,於是介紹我去左一個以露營為主題既泰國cafe食晚餐。餐廳位於觀塘新式工業風大廈入面,一上到去就見到餐廳柔和既燈飾,真係好有氣氛呀。餐廳以米白色做主調,配合木枱及露營椅,唔講真係有少少去左露營咁樣。餐廳最入面有三個天幕造型既餐枱,想係天幕裡面體驗用膳就記得早啲訂位留枱喇。我哋當晚就有兩張俾人book左,相信假日肯定更加旺場一定無辦法可以坐到。由於我地冇預先預約,所以就只能坐一般既枱,但環顧四周都非常之輕鬆寫意,好多地方可以任意打卡,非常正。當晚我哋揀咗佢既二人套餐,分別叫左虎蝦炒金邊粉、煙燻西班牙黑毛豬鞍、脆脆香茅雞翼、沙嗲串燒2串、椰子奶凍及椰子雪糕,亦特別揀選左特飲品嘗。好快就上菜喇。雞翼非常脆,而串燒既沙嗲汁非常可口,既香又帶點辣,食落好過癮。食完前菜及小食就到主食金邊粉及豬鞍,豬鞍以一個木盒型式上枱,起初以為係個便當。職員叫我哋可以自己打開配合醬汁食用,可能啱啱上枱熱辣辣,都幾好食。金邊粉亦不錯,而且擺盤都幾吸引,見到就覺得開胃喇。食完再食椰子雪糕清一清,
Thai Deer Factory (The Wave)
觀塘興業街4號The Wave 6樓01室

好快就上菜喇。雞翼非常脆,而串燒既沙嗲汁非常可口,既香又帶點辣,食落好過癮。食完前菜及小食就到主食金邊粉及豬鞍,豬鞍以一個木盒型式上枱,起初以為係個便當。職員叫我哋可以自己打開配合醬汁食用,可能啱啱上枱熱辣辣,都幾好食。金邊粉亦不錯,而且擺盤都幾吸引,見到就覺得開胃喇。食完再食椰子雪糕清一清,整個晚餐都非常滿足。
2024-07-06 182 瀏覽
✨ 位於觀塘Wave 6樓Thai Deer Factory收藏咗好耐想食,今日終於約到朋友嚟食。甫到達餐廳無論擺設裝修燈光氣氛盡是camping feel,好有特色。***** ***** ***** ***** ***** 我哋叫咗兩個lunch set。🥗麻醬田園海蝦沙律沙律菜夠新鮮配上甜蝦,超級開胃。🥓烤泰式豬肉串豬肉串軟腍腍好好咬口,蘸上沙嗲醬非常惹味。🍣香煎三文魚柳黃薑椰菜花飯增肌減脂必選,椰菜花飯營養豐富,三文魚外皮煎至脆口。🐓🍟脆皮燒春雞配薯條賣相好得,雞皮焗至好脆口,將春雞撕開兩邊時已經充滿了雞汁,肉質好嫩滑、好入味,食到停唔到口。🍍鳳梨氣泡特飲特飲超好味🤤好有菠蘿香再嘆埋杯☕️咖啡,完美畫上句號。

***** ***** ***** ***** *****

我哋叫咗兩個lunch set。

🥗麻醬田園海蝦沙律
沙律菜夠新鮮配上甜蝦,超級開胃。

🥓烤泰式豬肉串
豬肉串軟腍腍好好咬口,蘸上沙嗲醬非常惹味。

🍣香煎三文魚柳黃薑椰菜花飯
增肌減脂必選,椰菜花飯營養豐富,三文魚外皮煎至脆口。

🐓🍟脆皮燒春雞配薯條

🍍鳳梨氣泡特飲
特飲超好味🤤好有菠蘿香

再嘆埋杯☕️咖啡,完美畫上句號。
2024-07-03 113 瀏覽
餐廳行露營風裝修,仲有帳幕、韆鞦等等既打卡位🍝泰式海蝦炒金邊粉賣相非常好,金邊粉炒得均勻,條條分明,蝦夠大隻,鮮甜彈牙。味道方面,酸辣味適中,非常惹味。🐔香茅雞翼雞翼炸至金黃酥脆,雞肉嫩滑多汁,香茅味好突出,食落好惹味。🍛蛋炒咖哩香茅椰香飯賣相非常豐富,咖哩惹味濃郁,蟹肉同軟殼蟹都非常足料。蟹肉鮮甜。🐙酸辣魷魚沙律魷魚爽口彈牙,酸辣汁刺激開胃夠惹味,配埋魷魚好開胃🍹龍眼冰味道清爽,冰涼透心
餐廳行露營風裝修,仲有帳幕、韆鞦等等既打卡位

🍝泰式海蝦炒金邊粉

🐔香茅雞翼
雞翼炸至金黃酥脆,雞肉嫩滑多汁,香茅味好突出,食落好惹味。

🍛蛋炒咖哩香茅椰香飯

🐙酸辣魷魚沙律
魷魚爽口彈牙,酸辣汁刺激開胃夠惹味,配埋魷魚好開胃

🍹龍眼冰
味道清爽,冰涼透心
今日同大家介紹一間露營主題既泰國🇹🇭餐廳🍴:Thai Deer Factory 地點係觀塘興業街,超近地鐵站,誠意推介大家去試吓🫠✨,食吓😊👍餐廳設有三個大帳篷,可以用餐🍴,另外仲有個千秋打卡位✨✨✨=====================Food list📌🌴 椰子雞湯 雞湯十分清甜,加埋椰子肉,味道好配合,作為主菜之前既一個湯🥣,絕對可以提升食慾👆🦀蟹肉·軟殼蟹白咖喱意粉,蟹肉真材實料,軟殼蟹十分香脆可口😋,仲要意粉沾滿掛汁,成個配搭幾好😍🥥椰子果肉特調 椰汁清甜,椰子果肉好煙靭,如果本身鍾意椰子🌴,絕對值得一試😬🐠檸檬三文魚椰菜花飯 三文魚煎到甘香,加埋檸檬汁,味道好配合,仲有滿滿既椰菜花🥦粒,飽肚感十足✨

餐廳設有三個大帳篷,可以用餐🍴,另外仲有個千秋打卡位✨✨✨
=====================
Food list📌

2024-07-02 36 瀏覽
嘆住冷氣去camping🏕️帳篷座、吊椅營造戶外度假風一樣!地方寬敞舒適,一班朋友聚腳打卡啱哂。「西·泰」fusion菜(推介二人套餐)Mango Shrimp Avocado 沙律嘅配搭豐富,有齊晒我哋鍾意食嘅蝦、芒果、牛油果配經典沙拉醬Pad Thai with Prawn金邊粉旁🌶️辣椒粉、果仁、青檸🍋‍🟩椒因個人口味撈起,蝦都幾大隻,口味唔會太辣;較南部口味偏甜Satay Chicken,Pork,Beef揀咗豬肉同雞肉串,燒得焦香肉嫩點埋沙嗲醬汁好有泰國街邊地道風味Grill N.Z Grass Fed Rib Eye草飼肉眼七成熟,煎後降低油膩中間有嚿小脂肪,令肉身香而嫩配搭蔬菜Coconut Panna Cotta • Coconut Ice-Cream椰子二重奏,脆筒托住雪糕;唔會太甜🍹跟餐半價Butterfly Pea & Lychee|Tropical Orchard 紫紫地個杯好似落日黃昏漸變一樣,輕荔枝甜帶有梳打,好飲又好睇~
嘆住冷氣去camping🏕️帳篷座、吊椅
營造戶外度假風一樣!地方寬敞舒適,一班朋友聚腳打卡啱哂。

「西·泰」fusion菜(推介二人套餐)
Mango Shrimp Avocado

Pad Thai with Prawn

Satay Chicken,Pork,Beef

Grill N.Z Grass Fed Rib Eye
草飼肉眼七成熟,煎後降低油膩
中間有嚿小脂肪,令肉身香而嫩
配搭蔬菜

椰子二重奏,脆筒托住雪糕;唔會太甜

🍹跟餐半價

2024-06-27
〰️ 位於觀塘𝙏𝙝𝙚 𝙒𝙖𝙫𝙚的露營主題的泰國餐廳,有一種置身於沙灘露營的感覺🏝️門口有一個網紅鞦韆鞦,背面是超大草坪牆,打卡影相一流📷店內有三個帳篷座位,無論是檯凳還是餐具,都是露營用品🥰🥰露營感覺十足。還有沙灘茅草傘,戴上太陽眼鏡,彷彿下一秒就到芭堤雅🛟🍽 🔹香煎鮮三文魚·薑椰菜花飯三文魚超大份,鮮甜的魚肉➕煎得香脆的魚皮,啖啖都可以感受到三文魚油的香味🐠薑黃炒飯粒粒分明🌾淡淡的薑黃香,個人覺得可以作為不是很愛姜黃但又想嘗試食姜的入門考試😄還有椰菜飯相佐,既健康又豐富了口感,擠少少檸檬汁更能提味🍋🔹柚子香煎鵝肝鍋巴喜愛食鵝肝的舉手🙋‍♀️香煎過的鵝肝表面微微焦香,口感醇厚,每一啖都可以feel到油脂喺口腔內綻放,金黃乾脆的鍋巴和清爽的柚子,讓鵝肝的口感層次更加豐富,還可以中和鵝肝帶來的油脂,好想無限續一份🥹➰🔹藍蝶花荔板特飲非常清爽的一杯特飲,酷暑➕氣泡水無得輸👏還有淡淡的荔枝甜💕🔹凍泰式奶茶好難得遇上一杯我會飲完的泰式奶茶👍因爲佢唔算太甜,比較符合我對甜度的要求,而且口感順滑,點讚🥰🔹榴槤果肉雪糕榴槤雪糕球➕純榴槤球,係有點小驚喜的搭配,即使個純榴槤球有點點硬,但整體味道還是很濃郁的,

🍽

🔹香煎鮮三文魚·薑椰菜花飯

🔹柚子香煎鵝肝鍋巴

🔹藍蝶花荔板特飲
非常清爽的一杯特飲,酷暑➕氣泡水無得輸👏還有淡淡的荔枝甜💕

🔹凍泰式奶茶

🔹榴槤果肉雪糕
榴槤雪糕球➕純榴槤球,係有點小驚喜的搭配,即使個純榴槤球有點點硬,但整體味道還是很濃郁的,喜歡榴槤的朋友們記得試一試😎
嘅Thai Deer Factory 🦌 位於觀塘The Wave 6樓。餐廳打造成營地,用餐區由多張露營桌椅同帳篷組成,舖上草牆、有情調嘅燈具🕯️、貼題嘅露營工具同令人心情舒坦嘅綠植🌿,一入餐廳已有放假投奔野外嘅逍遙心情😚加上門口仲有打卡一流嘅吊椅,感覺更laid back😌食物係治癒心靈嘅良方,呢度主打嘅泰式菜同泰式飲品質素都不錯😋呢款香煎三文魚柳•黃薑椰菜花飯 ($108 連餐飲)三文魯煎得皮脆肉嫩,油脂充盈。椰菜花飯經過烹製爽中帶甜,無多餘調味,用椰菜花代替飯,似乎都係健康趨勢,食落清新無負擔。飲品叫左芒果桔子特飲🍹水果味好出🥭🍊酸甜平衡得好好。泰式鳳爪 +$20鳳爪酸甜開胃,涷涷地又彈牙,食泰菜必點。泰式海鮮炒金邊粉 🦐🍝 ($98 連餐飲)金邊粉炒得蓬鬆香口,調味酸酸甜甜,加上大隻又彈牙嘅大頭蝦,開胃又清新。

呢款香煎三文魚柳•黃薑椰菜花飯 ($108 連餐飲)

飲品叫左芒果桔子特飲🍹
水果味好出🥭🍊酸甜平衡得好好。

泰式鳳爪 +$20
鳳爪酸甜開胃,涷涷地又彈牙,食泰菜必點。

泰式海鮮炒金邊粉 🦐🍝 ($98 連餐飲)
2024-06-27 45 瀏覽
軟殼蟹•蟹肉白咖哩意粉(148hkd)軟殼蟹🦀外表酥脆,內裏啖啖肉,有鮮味,意粉有加九層塔炒,好有風味,白咖喱甜甜地,食到一絲絲的蟹肉,推👍🏻煙燻盒子西班牙黑毛豬鞍(248hkd) 一開始放在木盒內,打開即時飄出煙燻香,豬鞍鬆軟有咬口,肉質不乾柴,配上斑斕香葉燒汁,不會太咸,沒有搶去豬肉的原味💓熱帶果園(42hkd)不會太甜,底下有熱情果核,酸酸微甜,上面有橘子🍊果乾,味道小清新~餐廳採用了露營裝修,好有feel,環境寬敞,音樂柔和,很適合約朋友,在帳篷下傾計⛺️#foodiblum東南亞 #foodiblum西式
軟殼蟹•蟹肉白咖哩意粉(148hkd)

煙燻盒子西班牙黑毛豬鞍(248hkd)

熱帶果園(42hkd)

#foodiblum東南亞 #foodiblum西式
2024-06-27