2024-10-03 2429 瀏覽
在屯門工業區的Hotel Cozi,其實就在西鐵屯門站旁邊,二樓餐廳The Platter以火車為設計靈感,全日供應半自助餐,口碑不錯,還有露台花園靚景拍照,很適合朋友和家庭聚會。南歐風味的半自助晚餐的主菜,各種肉類、意粉和飯都有,餐湯餐飲甜品都在自助區任取。先點主菜,然後去自助區取食物和飲品吧!這個南歐風味半自助晚餐,賣點有巴馬火腿,現場有廚師即席切片,看到都垂涎欲滴了。巴馬火腿剛好室溫,口感柔軟香甜,細嚼下海鹽鹹香慢慢滲出,配襯哈密瓜、麵包或芝士都很好吃。這裏自助區有芝士供應,最愛吃藍芝士的鹹香,配巴馬火腿吃令香氣在口腔停留更長時間,很享受哦!餐湯有中式青紅蘿蔔豬骨湯,香甜湯清不油膩,很好喝;西湯有蕃茄忌廉湯,蕃茄味道稍淡,忌廉香較突出。主菜有我最喜歡的烤草飼羊架,擺碟漂亮,份量也多,五成熟保留肉汁,入口嫩滑,灑上香草烤過,配埋迷迭香濃汁,又甜又清新,不會有騷味。海鹽烤美國安格斯肉眼,家人要吃全熟的牛扒,新鮮的肉,就是用最簡單的海鹽調味最好,口感仍然爽口,黑松露汁濃香也不會掩蓋牛肉味。雖然主菜也很夠飽,但這裏的冷盤海鮮也要留胃口試一試。凍蝦最新鮮,每隻都爽口鮮甜,即使吃飽了仍然吃得

雖然主菜也很夠飽,但這裏的冷盤海鮮也要留胃口試一試。凍蝦最新鮮,每隻都爽口鮮甜,即使吃飽了仍然吃得下。蜆肉估不到非常好吃,最簡單的白灼仍能保留海水味,超鮮甜。
沙律味道也不錯啊!韓式蘿蔔泡菜,酸辣味道很開胃;沙律螺絲粉,白汁夠香;藜麥是super food,味道淡淡的,吃幾口幫助清腸胃。

最後還要吃甜品。這裏的一口蛋糕都是mousse cake,熱食甜品有窩夫,和中式冰糖紅棗雪梨糖水。吃甜品有第二個胃,超喜歡窩夫,外面烤得脆脆的,裏面軟綿綿口感,很治癒!加楓糖漿又得,取雪糕加在窩夫上吃又得,必吃甜品之一。

吃完大滿足,還可到外面花園拍照,有月亮和繁星燈飾佈置,見到人家一家大小拍照也玩得很高興,我們也來照一個吧!

感覺這次半自助餐吃得舒適,食物選擇適中,不會過量,下次有其他主題的半自助餐,一定再來!
2024-09-26
屯門西鐵站附近開有一間「Hotel Cozi」酒店,之前筆者曾和家人到訪他們2樓餐廳「The Platter」品嚐自助晚餐。最近得知他們的自助午餐轉了日韓主題,於是又過來試試。「The Platter」以火車為餐廳主題,把座位營造到像坐在火車包廂內,幾特別。和風主題當然離不開剌身,當天供應了三文魚、吞拿魚、魷魚等5款,質素都幾新鮮。另外也有冷麵、漬物(味附螺肉、中華沙律)這些日式食物。冷盤方面還有凍海鮮,有蝦、翡翠螺、麵包蟹和青口4款,其中以麵包蟹最好食,encore了2次。而沙律、芝士、凍肉這類自助餐常見款式,「The Platter」同樣都有供應。日式的,有串燒、清酒煮蜆、鰻魚炒飯和牛肉湯烏冬。湯烏冬是即場煮的,烏冬口感幾煙韌,同行朋友喜歡到連吃了2碗!而韓風的食物則有春川辣雞、泡菜煎餅、蔘雞湯。煎餅入口充滿泡菜的酸辣,幾惹味。除了主題的日韓美食,也有豬肋骨、炒菜、牛肉等其他熱葷。甜品選擇都相當豐富,蛋糕有4-5款,雪糕也有3個牌子提供。而且也有窩夫,以及深受小朋友歡迎的朱古力噴泉。
,於是又過來試試。

,幾特別。

除了主題的日韓美食,也有豬肋骨、炒菜、牛肉等其他熱葷。

2024-05-25
午餐
2天前 0 瀏覽
秋風起,又到咗食蟹嘅季節啦The Platter依加做緊「蟹逅之夜 • 自助晚餐」帶咗屋企人試一試😚.食到唔同以蟹為主題的料理❣️當中我最鐘意新加坡胡椒蟹,以用辣椒醬汁熱炒,惹味香濃,肉質飽滿。.而每位一人一隻大閘蟹🤩一坐底就會由侍應送上枱金黃色蟹膏,creamy 好正.食完蟹出去拎其他野食,海鮮刺身港人最愛當然要食❤️當中我最鐘意麵包蟹同翡翠螺。麵包蟹大過一隻手掌,蟹膏係入口厚實感覺。翡翠螺彈牙爽口。.屋企人吃食肉獸,就鐘意肉眼扒同燒羊鞍。.呢段每隔一段時間仲有芝士波士頓龍蝦出爐。唔可以錯過,龍蝦肉彈牙,配埋濃郁芝士汁好夾.甜品有Häagen Dazs同 MÖVENPICK ,回本呀,要即刻食多幾杯
秋風起,又到咗食蟹嘅季節啦
The Platter依加做緊「蟹逅之夜 • 自助晚餐」
帶咗屋企人試一試😚
而每位一人一隻大閘蟹🤩一坐底就會由侍應送上枱
金黃色蟹膏,creamy 好正
屋企人吃食肉獸,就鐘意肉眼扒同燒羊鞍。
甜品有Häagen Dazs同 MÖVENPICK
,回本呀,要即刻食多幾杯
6天前 0 瀏覽
🌟 **悅品親子度假酒店 - 屯門** 🌟🏎 **兒童設施**:悅品親子度假酒店位於屯門,五樓有一個小型兒童賽車場同埋一個兒童遊戲室,呢啲設施只需要幾十蚊就可以入場,性價比超高,絕對係小朋友嘅天堂!想像一下,小朋友盡情玩耍,笑聲四溢,每一刻都充滿歡樂,真係無比幸福。🍽 **自助餐晚宴**:今次我試咗佢哋嘅蟹主題自助餐,真係令人回味無窮。每位食客仲奉送大閘蟹,焗波士頓龍蝦、麵包蟹、薑蔥炒蟹等等美食任你食,真係令人停唔低。每一啖都充滿濃郁嘅蟹香,鮮甜味美,絕對滿足你嘅味蕾。🍧 **甜品天堂**:更加驚喜嘅係,呢度仲有法國空運嘅 Häagen-Dazs 任食,Mövenpick 雪糕任食,真係甜品控嘅天堂。每一啖冰淇淋都充滿香濃奶味,入口即溶,絕對令人陶醉。🐟 **新鮮刺身**:刺身都非常新鮮,每一片魚肉都晶瑩剔透,口感嫩滑,味道極致。仲有燒蠔、烤羊架等美食,每一道菜都係精心烹製,令人食指大動。🎉 **多元化美食**:除了主打嘅蟹料理,自助餐仲有即燒串燒、小菜、涼菜小食等多種選擇,令你一嚐多款美食,滿足唔同口味。🎶 **環境氛圍**:酒店環境舒適優雅,配有輕柔音樂、花卉裝飾同藝術畫作點綴,座
🌟 **悅品親子度假酒店 - 屯門** 🌟

🎶 **環境氛圍**:酒店環境舒適優雅,配有輕柔音樂、花卉裝飾同藝術畫作點綴,座位設計亦都非常貼心,令人感到放鬆同愜意。無論係朋友聚會、家庭聚餐,或者情侶約會,都係理想選擇。

📍 **酒店地址**:屯門建豐街4號

#悅品親子度假酒店 #屯門酒店 #親子度假 #兒童賽車場 #兒童遊戲室 #自助餐 #大閘蟹 #波士頓龍蝦 #HäagenDazs #Mövenpick #刺身 #燒蠔 #烤羊架 #假日好去處 #餐廳推介

快啲嚟體驗呢個美味滿分嘅親子假期啦!🌟😊

今日早收工,決定帶屋企人去屯門食半自助晚餐 。因為屋企人好嘴挑,有真係好難捉摸長輩的喜好,見悅品酒店The Platter推出幾款主食套餐,仲有半自助晚餐,豐富的冷盤、沙律吧、甜品、小食和雪糕等,十分多選擇。必食南歐風味的巴馬火腿,與蜜瓜一齊食口感柔軟香甜,細嚼下海鹽鹹香。我哋揀左#海鹽烤美國安格斯肉眼配上紅酒汁,肉質鮮嫩多汁,每一口都溢滿了肉香,紅酒汁的酸甜恰到好處,完美提升了整體的風味。屋企人鍾意食#烤草飼羊架搭配迷迭香濃汁,羊肉的油脂焦香,十分吸引,外脆內嫩的口感,正,細細件,一口一啖,大滿足。用餐環境舒適,服務人員的態度非常友善,滿足的一餐。見門口仲話3至4月有生日7折優惠的自助晚餐,睇嚟屋企人生日又多一個選擇。

用餐環境舒適,服務人員的態度非常友善,滿足的一餐。

• 半自助晚餐
2024-11-04 0 瀏覽
🍁🦀秋風起,又係去食蟹嘅季節🥰今次我地去咗悅品度假酒店,屯門分店食晚市自助餐,每位仲會送一隻大閘蟹,仲有好多其他蟹食,正呀😍🦀今次嘅自助餐主題係「蟹」逅之夜,入面有好多唔同嘅蟹菜式,我最鍾意食芝士海鮮焗釀蟹蓋😍而且仲有好多其他熱食都好正!🦐冰鎮海鮮方面,有鱈場蟹腳、麵包蟹、白蝦、藍青口、翡翠螺等等,店員仲好快就會換新,唔會驚啲海鮮唔新鮮 👍🏻推薦鱈場蟹腳,好鮮甜😋🐟雜錦刺身有三文魚、鯛魚、阿根廷赤蝦、魷魚、北寄貝、赤貝、吞拿魚等,勁多款式選擇一定唔可以錯過😍🦪燒物方面,有我最愛嘅金銀蒜燒生蠔,即叫即燒,超惹味😍😍🦞仲有焗芝士波士頓龍蝦一定要食,佢大約20 分鐘出一盤,不過好快就畀人拎曬,記得要早小小排隊等🤣🍨甜品方便都有好多選擇,仲有勁多雪糕畀你揀😍有häagen-dazs同movenpick,一定要食返幾杯回番本🥰🥰一啲仲有得自製雞蛋仔,超好玩呀!味道仲有一啲都唔差,拍得住街邊買嗰啲🤣🤣🤣下次一定會再去食😋😋

🦪燒物方面,有我最愛嘅金銀蒜燒生蠔,即叫即燒,超惹味😍😍

下次一定會再去食😋😋
2024-11-03 0 瀏覽
上次聽朋友講同小朋友去咗悅品酒店staycation,仲食埋半自助餐,啲小朋友好高興,而且嘢食唔錯,成日都想嚟,琴日終於去試左!整個餐廳氣氛唔錯,好有節日感覺,聖誕節嚟應該好靚,因為又紅又綠,又有小燈泡點綴,出邊有個open area 俾人影相打卡😃呢個「南歐風味火腿• 半自助餐」可以6 選1 。我哋揀咗波士頓龍蝦同安格斯肉眼set。而其他就喺出邊自助Bar任食 😝先講龍蝦($408),鮮甜肉厚實,蝦膏好多,連埋芝士汁食,真係好味!龍蝦鉗仲已經剝好殼,肥美的啖啖肉,正!🤩我哋叫咗肉眼($308)medium,都幾大塊,煎得剛剛好,那個醬汁和芥辣不太濃味,唔會蓋左肉眼本身嘅肉香,good!外面有前菜、沙律、麵包、火腿哈密瓜、有兩個湯,其中蟹肉南瓜湯好正!火腿有最少三種唔同味道,配合唔同口味嘅客人,然後可以喺水果嗰度拎,見到好多人都咁樣夾住食!佢仲有四個凍盤海鮮,有蝦、螺、青口、蜆,好鮮甜,尤其是螺,勁大隻又多肉!小編食咗唔少😎有窩夫、腐竹糖水、甜品、雪糕,甜品用咗Halloween做主題,好多甜品畫上可愛嘅樣子,雪糕好特別,有奶茶,海鹽,呢兩個味道好少自助餐會供應😛整體感覺幾好,有氣氛,
有窩夫、腐竹糖水甜品、雪糕,甜品用咗Halloween做主題,好多甜品畫上可愛嘅樣子,雪糕好特別,有奶茶,海鹽,呢兩個味道好少自助餐會供應😛

整體感覺幾好,有氣氛,有主食,外面半自助餐
2024-10-28
2024-11-02 0 瀏覽
屋企有兩個10月之星生日,上個週末我哋一家人就去咗食自助餐慶祝🎂今次我哋特登入到嚟屯門悅品度假酒店🏨因為呢度除咗有得食自助餐之外,仲有兒童遊樂區!今期主題 🦀蟹逅之夜 • 自助晚餐 ,每位就包一隻大閘蟹,爆曬膏💥另外有多款用蟹煮嘅菜式:新加坡胡椒蟹、泰式紅咖喱蟹、芝士海鮮焗釀蟹蓋、竹籠花雕蒸蟹糯米飯等💰回本推介:焗龍蝦、燒蠔、Mövenpick雪糕最驚喜有自製雞蛋仔,個漿整得好好,自己整都可以外脆內軟🚂餐廳以火車為主題小朋友見到已經好開心啦,而且酒店內都有好多以鐵路為主題嘅設計同酒店自家設計小企鵝 ,可以打卡影相📸只要惠顧自助餐,就可以半價玩兒童遊樂區!有得仼揸電動車,都好抵玩酒店距離港鐵屯門站F1出口僅3分鐘路程都好方便

今次我哋特登入到嚟屯門悅品度假酒店🏨
因為呢度除咗有得食自助餐之外,仲有兒童遊樂區!

另外有多款用蟹煮嘅菜式:新加坡胡椒蟹
、泰式紅咖喱蟹、芝士海鮮焗釀蟹蓋、竹籠花雕蒸蟹糯米飯等

💰回本推介:焗龍蝦、燒蠔、Mövenpick雪糕

最驚喜有自製雞蛋仔,個漿整得好好,自己整都可以外脆內軟

酒店距離港鐵屯門站F1出口僅3分鐘路程都好方便
Hotel COZi悅品酒店《The Platter》最近推出南歐風味火腿 • 平日半自助晚餐,我同朋友本身就鐘意食Parma Ham,網上睇左半自助餐價錢唔算費,最平由開始都有。食物種類係預期之外,而且有質素,正!冷盤佢有凍海鮮,雜錦火腿同沙律。蝦,藍青口同翡翠螺等等食落都好新鮮。蝦肉爽口彈牙,青口同螺夠晒鮮甜 炸物,芝士拼盤,雜錦火腿,紫薯沙律,意粉沙律同凱撒沙律都有。仲有得整個自選沙律,好多選擇!我就加左好多Parma ham同蜜瓜配搭沙律🤣芝士,炸薯波,蝦餅都好食!自助餐區仲有中西式餐湯,唔同款式餐包可以自助烘熱,配湯一流。當日我嘅野菌忌廉湯好濃郁,夠晒香滑!主菜方面揀左波士頓龍蝦同安格斯肉眼扒。龍蝦表面鋪滿晒芝士,再用火槍輕輕炙燒。龍蝦預先開左邊,可以輕鬆拆起成大舊龍蝦肉,龍蝦肉質彈牙,新鮮可口,啖啖肉大滿足。海鹽烤美國安格斯肉眼配紅酒汁,份量多,肉質夠嫩,我地叫7成熟都唔會鞋口,牛扒肉味又豐富,表面煎得夠香口,就咁食牛扒原味已經好好味。甜品包括窩夫同幾款甜點,雪糕就係本土Cocoberry,芝麻口味都好特別,香氣又唔會太甜。窩夫好落香脆,可以自己Diy醬料同toppings

主菜方面揀左波士頓龍蝦同安格斯肉眼扒。

甜品包括窩夫同幾款甜點,雪糕就係本土Cocoberry,芝麻口味都好特別,香氣又唔會太甜。窩夫好落香脆,可以自己Diy醬料同toppings.脆皮泡芙,豆腐花,木糠布甸,全部甜品都好岩我口味,就算好飽都要食!食返啲新鮮香甜西瓜,哈蜜瓜同菠蘿扮下健康,自我欺騙一下。

今日朋友一早約左我仲預訂左酒店自助餐,等我係出發前喺香港預先慶祝生日🎂,同埋食返餐好嘅醫飽個肚先有力氣出發✈️。我地約左係屯門站等,等佢嘅時候總係覺得好似有野望住我👀,望清楚原來係一隻巨型小企鵝🐧向我招手👋🏻,都未search 得切喺咩地方之濟,朋友就話嗰度就係我哋嘅目的地。行左3️⃣分鐘就到,一入酒店就好似置身左第二個時空🔮,成間酒店均以火車🚂主題黎貫穿,無論電梯裡面、大堂、接待處、洗手間同餐廳都貫徹始終,完全無一絲違和感。餐廳門口都設計成火車入閘處🚂,尤其我地用餐嘅區域係身處係火車車卡🚂裡面,非常特別,令人相當興奮又期待😆,到底呢架火車會帶我哋去咩國度呢?原來今日呢架火車係帶我哋走入「和風🇯🇵‧韓流🇰🇷‧滋味之旅」,日風定韓流?我全都要!沿途都有好多生動嘅小企鵝🐧陪住我哋,唔單止大人,小朋友都會覺得好可愛!🤗📌冰鎮海鮮🍞🦀🦐🐚🦪麵包蟹♥️、白蝦、翡翠螺、藍青口非常新鮮,而且仲不斷refill📌刺身🐠🐙🦪三文魚、鲷魚、墨魚、赤貝、吞拿魚全部都係即叫即切,鮮甜又新鮮📌蔬菜沙律🥗🌽🍅🥒🥔大量沙律菜、蕃茄、粟米、蟹籽青瓜沙律、瑞士薯仔沙律仲配唔同醬汁、芝士粉、麵包粒,自己diy 整最岩自己嘅口味仲

📌冰鎮海鮮🍞🦀🦐🐚🦪
麵包蟹♥️、白蝦、翡翠螺、藍青口
非常新鮮,而且仲不斷refill

📌刺身🐠🐙🦪
三文魚、鲷魚、墨魚、赤貝、吞拿魚
全部都係即叫即切,鮮甜又新鮮

📌蔬菜
仲配唔同醬汁、芝士粉、麵包粒,自己diy 整最岩自己嘅口味
仲有中式嘅蠔皇野菌扒時蔬

📌南瓜忌廉湯🎃🍲
濃濃嘅南瓜味,香滑又creamy

📌雜錦凍肉拼盤🥓 &📌什錦芝士拼盤🧀(藍芝士、布里芝士,車打芝士)
凍肉同芝士鹹鹹香香,夾餅乾做小食一流

📌燒原條肉眼牛扒🥩 配 📌薯條🍟
原條肉眼牛扒都係第一次見,燒得恰到好處,師傅即叫即切
鐘意較熟嘅朋友可以叫師傅切側邊嘅位置,有微微焦香,肉質有𡁻口,非常有口感
而鐘意比較鮮嫩嘅朋友可以食較中間嘅位置,牛味濃郁之餘又多汁
同薯條真係絕配

📌美式豬肋骨🐷
肉質軟腍,鬆軟入味,好惹味

📌韓流🇰🇷
韓式鮮人參雞湯、韓式海鮮煎餅、泡菜炒豬肉...
都係我平時必食嘅韓國餸式

📌和風🇯🇵
炸天婦羅、清酒煮海蜆、和牛壽喜燒烏冬、燒沖繩島脆皮黑糖雞、爐端燒、照燒魚柳、日式鰻魚炒飯、蕎麥麵漬物...
各具特色,令人又想去多次日本

📌飲品🥤☕🥃
各式罐裝飲品、咖啡、檸茶檸水...

📌甜品🍨🍦🍰🍉
多款西餅蛋糕、雪糕、新鮮生果、腐竹雞蛋糖水

♥️♥️♥️特別推薦超大隻嘅麵包蟹,蟹膏飽滿、肉質豐腴,美味又新鮮,食左超過2隻,回本之選😌
♥️♥️♥️最驚喜係有齊三種雪糕,包括香港本土牌子CoCoberry雪糕、Häagen-dazs同Mövenpick,食多幾杯都抵返曬😏

👄吃到飽飽地,仲可以出露台花園同大心心💕、月亮🌜星星⭐同企鵝仔🐧影相,打卡留念🤳🏻
📢原來食完仲可以半價去同小朋友玩佔地都幾大嘅迷你電動賽車場🚗🚙同兒童樂園,小朋友仲可以着上制服👮🏻‍♀️👷🏻‍♀️👩🏻‍⚕️扮演唔同職業,放電⚡一流,真係一家大細定同情侶朋友泥都滿足到🥰坐火車🚂去左日韓國度🇯🇵🇰🇷

📍The Platter (悦品度假酒店‧屯門)
屯門建豐街4號悦品度假酒店‧屯門2樓

#韓國
#麵包蟹
#電動賽車
#兒童樂園

人生得意須盡歡,有時候是需要對自己更好一點 👍🏻 特意預約去悅品酒店的火車主題半自助晚餐 🚂 南歐風味火腿半自助晚餐🔸波士頓龍蝦配香檳忌廉汁及芝士 $408伴碟有薯角、西蘭花和四季豆,主角是一整隻龍蝦 🦞 很新鮮肉質結實,焗製時間把握得剛剛好,仍保持鮮嫩口感!龍蝦蟹鉗已經剥好了 😍 超貼心 ❤️🔸自助|冷盤、沙津、火腿、甜品冷盤有螺、蝦、蜆和青口,四款都很新鮮!沙津和甜品有超多款選擇!還有雪糕、生果和幾款不同口味的火腿,全都很好吃 🥰坐的位置是火車車廂 🤩 現場很有設計感,環境舒適休閒,很享受Enjoy 😆

南歐風味火腿半自助晚餐

🔸波士頓龍蝦配香檳忌廉汁及芝士 $408

🔸自助|冷盤、沙津、火腿、甜品

2024-10-02 1123 瀏覽
屋企人生日都係會食下自助餐佢地都喜歡日韓美食🙆🏻‍♀️今次揀左屯門悅品和風•韓流•滋味之旅自助有不同日韓食選擇日式醬燒牛肋骨肉 清酒煮海蜆和牛壽喜燒烏冬 爐端燒~韓式海鮮煎餅 韓式鮮人參雞湯回本之選一定係冰鎮海鮮同刺身🍣冰鎮海鮮有黃金螺、凍蝦、麵包蟹、藍青口刺身有三文魚, 鲷魚, 墨魚, 赤貝, 吞拿魚仲有Häagen Dazs 及 Mövenpick 雪糕🍨飽到上心口😂午餐晚餐都有食完仲可以用‼️半價去同小朋友玩迷你電動賽車場好多款不同的車比佢地揀食完自助餐上酒店5樓~兒童樂園地方又大又舒適小朋友仲可以穿上制服 扮演不同職業📌悦品度假酒店‧屯門📍香港屯門建豐街4號
屋企人生日都係會食下自助餐
佢地都喜歡日韓美食🙆🏻‍♀️
今次揀左屯門悅品和風•韓流•滋味之旅自助
有不同日韓食選擇
日式醬燒牛肋骨肉 清酒煮海蜆
和牛壽喜燒烏冬 爐端燒~
韓式海鮮煎餅 韓式鮮人參雞湯
回本之選一定係冰鎮海鮮同刺身🍣
冰鎮海鮮有黃金螺、凍蝦、麵包蟹、藍青口
刺身有三文魚, 鲷魚, 墨魚, 赤貝, 吞拿魚
仲有Häagen Dazs 及 Mövenpick 雪糕🍨
飽到上心口😂午餐晚餐都有
食完仲可以用‼️半價去同小朋友玩迷你電動賽車場
好多款不同的車比佢地揀
食完自助餐上酒店5樓~兒童樂園地方又大又舒適
小朋友仲可以穿上制服 扮演不同職業

📌悦品度假酒店‧屯門
📍香港屯門建豐街4號
同朋友去了屯門悅品酒店吃半自助晚餐,餐廳以南歐風味火腿主題,進入餐廳門,已經被生動有趣嘅火車頭吸引。除了嘆美食,到處都可以打卡影相🫶🏻。 去到2樓,通過火車入閘位置進入餐廳,真喺感受好特別!餐牌有多款主菜可自選都喺2百元起,而且沙律、小食甜品同飲品都喺任食任添飲。我哋點了芝士焗龍蝦做主菜~配菜有露筍同薯蓉,龍蝦有手掌咁大,肉質爽滑彈牙,有好多蝦膏,味道鮮甜,食物質素很高。 ❤️酒店有南歐風味火腿,配搭蜜瓜很夾💚冷盤有翡翠螺、凍蝦、青都好鮮甜,💛芝士同麵包、炸天婦羅、薯條、春卷。🧡甜品有多款蛋糕、啫喱杯及和果子💜飲品有果汁 、紅茶, 氣水, 另外熱飲有咖啡,奶茶,檸檬茶半自助餐價格親民同味道很好,下次再約朋友嚟食嘢同girl talk☺️The Platter 屯門建豐街4號悦品度假酒店‧屯門2樓
同朋友去了屯門悅品酒店吃半自助晚餐,
餐廳以南歐風味火腿主題,
進入餐廳門,已經被生動有趣嘅火車頭吸引。
除了嘆美食,到處都可以打卡影相🫶🏻。

去到2樓,通過火車入閘位置進入餐廳,
我哋點了芝士焗龍蝦做主菜~

配菜有露筍同薯蓉,龍蝦有手掌咁大,
肉質爽滑彈牙,有好多蝦膏,味道鮮甜,
食物質素很高。

❤️酒店有南歐風味火腿,配搭蜜瓜很夾
💚冷盤有翡翠螺、凍蝦、青都好鮮甜,
💛芝士同麵包、炸天婦羅、薯條、春卷。
🧡甜品有多款蛋糕、啫喱杯及和果子

The Platter
屯門建豐街4號悦品度假酒店‧屯門2樓
  • 半自助晚餐
屯門好去處🔆今日約左朋友去屯門悅品酒店食自助午餐,位置係屯門西鐵站行6分鐘左右就會到,交通好方便👍🏻呢間酒店以火車🚅做主題,餐廳有一卡卡嘅火車位,打卡真係一流,大人細路都啱🤤😍最近係「和風·韓流·滋味之旅」主題,咁當然離唔開有刺身同韓國泡菜煎餅,2樣都係我最愛😋其他食物包括冷盤選擇嘅種類都好多,冷盤有青口,麵包蟹、翡翠螺等,熱食有炸天婦羅🍤、豬肋骨、人蔘雞湯、清酒煮蜆、牛西冷、鰻魚炒飯等,最正係有壽喜湯和牛烏冬😋🤤飲品方面有韓式罐装汽水亦都有近期大熱嘅爆打檸檬茶😚甜品種類都超級多,有糕點、waffle、啫喱糖,連雪糕都有幾個唔同嘅牌子選擇,例如:movenpick😍😍如果一家大細食完buffet之後,仲可以去埋佢地嘅兒童室內樂園玩,個場有成2500呎咁大🤩呢度無論環境同食物質素都好適合一家大細或者同朋友聚會慶祝品嘗😀
屯門好去處🔆
飲品方面有韓式罐装汽水亦都有近期大熱嘅爆打檸檬茶😚
甜品種類都超級多,有糕點、waffle、啫喱糖

2024-09-14
午餐
2024-09-24 1473 瀏覽
見到今期主題「蟹逅之夜 • 自助晚餐」,電話預訂自助晚餐 又有75 折,仲每位仲奉送大閘蟹一隻,於是訂嚟食生日飯冷盤🍣有鱈場蟹腳、麵包蟹、白蝦、藍青口、翡翠螺等
雜錦刺身就有三文魚、鯛魚、阿根廷赤蝦、魷魚、北寄貝、赤貝、吞拿魚等熱盤🔥同樣有唔同蟹的菜式包括🦀新加坡胡椒蟹、芝士海鮮焗釀蟹蓋、竹籠花雕蒸蟹糯米飯等海鮮方面,最推介新鮮焗製「焗芝士波士頓龍蝦🦞」
廚師即場炮製「金銀蒜燒生蠔」
食肉獸一定要食「燒羊鞍」和「燒原條穀飼肉眼扒」,肉質嫩滑又唔騷。
天婦羅和爐端燒夠熱又香口。

甜品🍮除了有one bite size cake及新鮮生果🍉🍈,
仲有任食Häagen Dazs,Mövenpick,Cocoberry雪糕🍦而目測最受歡迎係自製雞蛋仔

冷盤🍣有鱈場蟹腳、麵包蟹、白蝦、藍青口、翡翠螺等

熱盤🔥同樣有唔同蟹的菜式包括🦀
新加坡胡椒蟹、芝士海鮮焗釀蟹蓋、竹籠花雕蒸蟹糯米飯等
海鮮方面,最推介新鮮焗製「焗芝士波士頓龍蝦🦞」
廚師即場炮製「金銀蒜燒生蠔」
天婦羅和爐端燒夠熱又香口。

而目測最受歡迎係自製雞蛋仔
2024-09-21