餐廳: The Promenade餐廳
資訊:

2023-06-20 2196 瀏覽
想同屋企人去食餐好,唔知食咩好,又驚佢唔鍾意,決定去酒店食自助餐!今次我地揀左中午去食,因驚夜晚食得太飽瞓唔到。入到去,都幾乎坐滿成場,大家都好禮貌地排隊拎野食。食物種類好多,長腳蟹,青口、蝦、蟹、魚生和串燒等,肉質鮮甜,爽口彈牙!上菜都好快,完全唔驚無或者要等。熟食肉類好多,味道都好唔錯,牛扒鮮嫩多汁,牛肉味重,配料好香,食完一塊又一塊!串燒肉類為主,配上特制香料,香口又惹味。魚生和蝦,好鮮甜,食到好滿足。刺身每件又厚又鮮,油脂感十足,正!大家飽到上心口,因為食材選材多,新鮮好味,最重要係價錢好經濟,父親節慶祝又多一個選擇!

2023-06-13 2058 瀏覽
呢排有事慶祝,同朋友去咗黃埔嘅九龍海逸君綽The Promenade食buffet,呢間buffet主打海鮮,第一輪緊係試下佢啲海鮮,冷盤海鮮我試咗龍蝦鉗,青口,長腳蟹腳,全部都好新鮮鮮甜 熱盤試咗芝士焗龍蝦 ,呢個有啲失望,因為龍蝦肉唔算好彈牙,用芝士焗食咗半隻已經有啲滯,另外個汁煮鮑魚好腍好入味,我哋encore咗好多隻,仲有和牛都煎得好香好有牛味 呢度刺身都有好多種類,三文魚,吞拿魚,油甘魚全部都係厚切,帆立貝係原粒俾你,三文魚子係放喺度俾你任不,簡直係刺身控嘅天堂,另外生蠔就不過不失,新鮮無腥味,不過排得有啲耐,size又唔算大,我排咗一次就算啦 呢度嘅雪糕係movenpick,有成十五隻味俾你任揀,另外甜品都有好多選擇,我試咗呢度嘅招牌芒果拿破崙,唔算驚艷不過芒果夠甜,另外呢度嘅紅白啤酒係任斟嘅 成餐飯一個人六百零蚊,唔趕人食到十點鐘,食物質素係好嘅,選擇都好多,間唔中食返一次半次都開心 #foodie #自助餐 #buffet #酒店buffet #黃埔美食 #ThePromenade #香港自助餐 #生蠔 #刺身 #龍蝦 #甜品 #movenpick #打卡 #拍拖好去處

#foodie #自助餐 #buffet #酒店buffet #黃埔美食 #ThePromenade #香港自助餐 #生蠔 #刺身 #龍蝦 #甜品 #movenpick #打卡 #拍拖好去處 #hkig #hkfoodieblogger #hongkonger #foodblogger
  • 刺身
2023-05-14 2478 瀏覽
幾個月前去過黃埔海逸酒店嘅咖啡廳食自助餐,適逢今日母親節,一於就帶埋母親大人再黎吔返餐。整體上,我覺得佢嘅食物質素keep得唔錯,尤其係涷海鮮、燒牛肉、生蠔都好好食。涷海鮮食落都新鮮,肉質唔會煤,蟹腳唔知係咪轉㕑呢,好似比幾個月前咸d。燒牛肉鮮嫩多汁,生蠔大大粒肉質鮮美。芝士焗龍蝦就好受歡迎嘅,一出好快就冇,不過refill好快,基本上一盤接一盤,一定食得到。仲有新出左個芝士同ham拼盤都好正。芝士控嘅我種種cheese都試下,爽。仲有燒鰻魚都好好味,真係燒得好有心機,個面焦脆,咬落去好軟滑。仲仲仲有個炸鮮奶又係一定要試,其實又唔係話好驚為天人,不過母親大人見到有炸鮮奶就好高興,話宜家呢d特色甜品好似越嚟越難搵到😅😅。不過呢,熟呢d嘅朋友仔就應該知,其實就真係好迫,環境就一般,而且我想講我攞完雪糕冇曬雪糕羹,攞完麵又冇曬筷子,好耐都冇refill,直頭攞埋第二杯雪糕都未有返雪糕羹,搞到要攞湯羹食,呢度就扣左少少分啦,不過整體都叫做唔錯啦。

2023-05-13
20 分鐘 (堂食)
母親節
  • 鴨肝
上個禮拜去咗Harbour Grand Kowloon食飯,真係係咁講,係嘅!首先,廚師嘅服務態度好好,有禮貌又細心。佢哋嘅凍海鮮種類好多,而且質素都唔錯,仲有沙律有八種,眼花撩亂。煎鴨肝同燒鰻魚都好好食,好似入口即化咁,真係好正!仲有,即燒章魚小丸子真係好有趣,梗係要試下啦!炸鮮奶更加特別,酥脆外皮,入面嘅奶味濃郁,真係好好食!燒牛肉非常嫩,加上黑椒汁,味道更加鮮美。而即製小龍包真係唔可逡錯過,皮薄餡靚,湯汁鮮美,真係好食到冇得輸!不過,如果要講少少意見嘅話,就係生蠔啲貨有啲細隻同瘦,有d令人失望。仲有,駐場歌手嘅表演坦白講兩個字: 少伏總括而言,Harbour Grand 自助餐真係唔差嘅,食物味道好,服務就真係一流,如果大家想慶祝特別嘅場合,真係一個好選擇!
嘅!

紀念日
  • 小龍包
  • 炸鮮奶
  • 帶子刺身
九龍海逸君綽酒店用餐環境非常舒適,氣氛溫馨,讓人感到非常放鬆。餐廳的裝潢設計非常雅緻,用餐的空間非常舒適。食物的品質也非常優秀,讓人回味無窮。即開生蠔非常值得一試,生蠔的口感非常新鮮,爽甜帶海水味。刺身非常受歡迎,尤其是帶子和蝦,非常新鮮,肉質鮮美,好食。凍海鮮有唔少選擇,包括長腳蟹、麵包蟹,質素就正常,長腳蟹有少少偏淡。炸松子魚也是一道非常推薦的菜品,外皮非常酥脆,內裡則是鮮美的魚肉,配上少少甜酸汁,口感非常豐富。甜品和雪糕種類也非常豐富,芒果拿破崙值得一試。餐廳的服務非常周到,服務人員非常友善。不過人多同空間細是一個缺點,取食物的環境稍嫌擁擠。但總體而言,九龍海逸君綽酒店的食物和環境都非常值得推薦,是一個非常好的用餐選擇。

即開生蠔非常值得一試,生蠔的口感非常新鮮,爽甜帶海水味。

刺身非常受歡迎,尤其是帶子和蝦,非常新鮮,肉質鮮美,好食。

甜品和雪糕種類也非常豐富,芒果拿破崙值得一試。

2023-04-03
30 分鐘 (堂食)
  • 刺身
  • 羊架
2023-03-28 1941 瀏覽
場地係大落地玻璃喺海邊,可以一路嘆住食一路睇海景👍🏻👍🏻今次主攻海鮮同甜品,冇乜點食熟食🫢🫢紅白酒、汽水、蘋果汁、茶、啡任飲不過平均都比我預期之中冇咁正最愛長腳蟹❤️❤️有兩款好食,夠鮮,唔算好厚肉👍🏻👍🏻👍🏻海水味唔算勁凍翡翠螺夠晒大隻👍🏻👍🏻正麵包蟹殼,唔算多蟹膏,冇乜野食,賣相一般麵包蟹鉗好食😋啖啖肉🥰生蠔🦪超正😋size平均唔大唔細,鮮味👍🏻推薦刺身,壽司都幾多選擇特別推薦:赤蝦👍🏻👍🏻超大隻夠鮮夠滑身,啖啖肉帶子😍😍又係勁大隻好厚肉😋😋壽司最正就係壽司飯好細舊👏🏻👏🏻👏🏻芝士焗龍蝦😋😋😋龍蝦肉夠實淨,芝士味唔算好濃仲有個香煎鴨肝多士,煎得幾脆,唔會好油膩👍🏻呢個麵/米粉冇乜野唔好試,完全唔掂!喇沙/清湯都唔得!雜菜煲好食,湯好味👍🏻如果用呢個湯配返米粉或者面應該會唔錯😂芒果拿破崙👍🏻👍🏻推薦❤️芒果唔酸,拿破崙底做得幾好,夠脆唔易散👍🏻榴槤卷😋重榴槤味,個卷皮唔會太厚夠煙靭😄椰汁桂花糕😋😋夠香椰汁味桂花味都好出👍🏻👍🏻另外有個杏仁酥都好好味,夠晒鬆脆👍🏻晚上有live Band唱歌,不過全部都係唱啲好舊嘅歌,真係要有返咁上下年紀先識聽🫢.總結:差唔多$750一位,嘢食質素正常,未至
場地係大落地玻璃喺海邊,
可以一路嘆住食一路睇海景👍🏻👍🏻

今次主攻海鮮同甜品,冇乜點食熟食🫢🫢
紅白酒、汽水、蘋果汁、茶、啡任飲

不過平均都比我預期之中冇咁正

最愛長腳蟹❤️❤️有兩款

好食,夠鮮,唔算好厚肉👍🏻👍🏻👍🏻海水味唔算勁
凍翡翠螺夠晒大隻👍🏻👍🏻正

麵包蟹殼,唔算多蟹膏,冇乜野食,賣相一般

麵包蟹鉗好食😋啖啖肉🥰

生蠔🦪超正😋size平均唔大唔細,鮮味👍🏻推薦

刺身壽司都幾多選擇
特別推薦:
赤蝦👍🏻👍🏻超大隻夠鮮夠滑身,啖啖肉
帶子😍😍又係勁大隻好厚肉😋😋
壽司最正就係壽司飯好細舊👏🏻👏🏻👏🏻

芝士焗龍蝦😋😋😋龍蝦肉夠實淨,芝士味唔算好濃
仲有個香煎鴨肝多士,煎得幾脆,唔會好油膩👍🏻

呢個麵/米粉冇乜野唔好試,完全唔掂!喇沙/清湯都唔得!

榴槤卷😋重榴槤味,個卷皮唔會太厚夠煙靭😄

椰汁桂花糕😋😋夠香椰汁味桂花味都好出👍🏻👍🏻
另外有個杏仁酥都好好味,夠晒鬆脆👍🏻

總結:差唔多$750一位,嘢食質素正常,未至於去到好好食,好可惜甜品種類亦冇以前咁多咁靚。時間比較長,可以慢慢食6:30可以食到10點👍🏻

2023-03-24
2023-03-22 11665 瀏覽
好耐無食buffet啦😋!因為見到有人介紹Klook呢個優惠,所以手刀去報名,真係好超值🤑!先講結論,勁抵玩勁抵食👍👍,可以去呢度報名: https://bit.ly/3JDmFz8佢由尖沙咀出發,有舒服嘅旅遊巴帶你去遊油麻地水果市集(a.k.a.果欄🍓🍒🍎)同埋紅磚屋,之後去西九文化區藝術公園🌱🌱。雖然呢啲地方自己都去到,但母親大人真係好少出去玩,所以順道嚟晒呢啲景點啦📸~而且最重頭戲係去五星級九龍海逸君綽酒店The Promenade食自助午餐🍴!平時週末食一位都唔只呢個價💰,而家仲有導遊帶埋你半日遊香港,真係超級抵😍!!呢個自助午餐嘅海鮮有長腳蟹,小龍蝦,生蠔,青口🦪等等,長腳蟹🦀都幾夠海水味,不過有時會遇著一兩隻霉啲。生蠔都幾新鮮,裙邊仲會抓住個殼,唔算大隻但都勁厚身,口味就見人見志。第一轉比較金屬味亦比較鮮,個人比較喜歡😊,第二轉就好淡無乜味。刺身中以紅蝦同赤貝最好食,仲有吞拿魚,三文魚同八爪魚。熟食選擇好多,有烤雞🐔,咸豬手🐷,炸魚🐟,味道基本上都唔錯。即整檔攤有印度薄餅,章魚小丸子同埋串燒🍡。印度薄餅唔錯,個串燒都好好食,不過比較多人排要等👯👯‍♀️。甜品係我最關心嘅部份,
好耐無食buffet啦😋!

同埋紅磚屋,之後去西九文化區藝術公園🌱🌱。

刺身中以紅蝦同赤貝最好食,仲有吞拿魚,三文魚同八爪魚。

即整檔攤有印度薄餅,章魚小丸子同埋串燒🍡。
甜品係我最關心嘅部份,佢有movenpick雪糕其實已經贏晒🍦,無嘢啱食我都起碼可以食雪糕。
今日嘅甜品有榴槤雪梅娘,芒果拿破崙🥭,杏仁酥,奶凍等等,款式好多。
當中斑蘭芒果蛋糕有好香斑蘭味🍰,而杏仁酥亦好鬆脆,有次食到新鮮出爐熱辣辣嘅🔥,真係好正!
海鮮
  • 雪糕
  • 赤貝
  • 紅蝦
2023-02-19 2299 瀏覽
芝士龍蝦冇蝦味,又冇芝士味,喊到hihi,不過都蓋唔住雪藏嘅味道,仲要係凍凍地,真係比呢間野呃到彈起。如果閣下係為咗任食龍蝦而去幫襯,相信食完會好失落、好沮喪。湯,煲到好似茶餐廳咁,仲要唔足料。啲青邊鮑魚炆到淋晒,好似放喺度好耐咁,唔凍又唔熱,唔知想點。蟹腳霉嘅,拎上淋糍糍,以我多年非偵探嘅頭腦估計,起碼雪左兩三個月。甜品少到無朋友,六百幾蚊,食了個寂寞。個ribs又乾又硬,啲串燒…..比超市買嘅翻熱更加難食。好多酒店食生蠔都要排隊等,呢間都唔例外,令你有種輪迴嘅感覺,輪極都未迴到。訂枱時已註明要一個小birthday cake,到餐廳已叫職員立即上,結果食完buffet都未上,搞到我差啲返屋企要跪玻璃。最最最令人難以接受嘅,係啲位逼到好似茶餐廳咁,出入個位,要好小心側身行,否則會撞到隔籬枱…望住維港景心曠神怡,但係一望返嚟,附近好似行緊花市咁,唔覺意就會撞親其他人,或者比其他人撞親。我張枱後邊喺條走廊,粗略估計下我俾人撞左兩三次…..雪糕車隔離放咗個窩夫枱,窩夫土枱上嘅射燈,射多我哋張枱應一應,搞到我本來已經好細嘅眼,更加眼朦朦。之前睇食評覺得呢間餐廳幾好,講真心,寫呢間嘢好食嘅係咪

湯,煲到好似茶餐廳咁,仲要唔足料。

甜品少到無朋友,六百幾蚊,食了個寂寞。

個ribs又乾又硬,啲串燒…..比超市買嘅翻熱更加難食。

之前睇食評覺得呢間餐廳幾好,講真心,寫呢間嘢好食嘅係咪收咗錢?
2023-02-19
2023-02-18 1954 瀏覽
生日去食buffet慶祝,左揀右揀最尾揀咗harbour grand~去之前先睇到最近嘅網上評價好壞參半,都有少少擔心,但已經網上book咗比埋錢所以唯有照去啦🤣🤣係網上book位,頭100位有8折,最尾價錢700有找,唔算太貴野食嘅質素都唔錯,選擇都算多,唯一美中不足係開蠔師傅好似唔太熟手,d生蠔雖然味道唔錯但好多殼🥲cp值一般,冇乜特別,唔覺有網上講到咁惡劣,但亦都冇其他人所講咁好好食book位果陣講咗有人生日所以有蛋糕仔送,都幾好食同咪覺得算係幾有心思,慶生來講算唔錯嘅。
生日蛋糕(送)
2023-02-18
用餐優惠
優惠券
生日蛋糕(送)
1K
2023-02-12 8743 瀏覽
1月之星的生日飯,Thanks Yan大家同我慶祝😘!好耐冇4人一齊食Buffet~!今次去The Promenade,主題是「鮮味薈萃」海鮮饗宴自助晚餐,有不少海鮮,出名無敵海景及食物質素高,期待!餐廳面積大,坐位闊絡,落地玻璃欣賞海景,適逢新年將至有醒獅的佈置。食物頗多選擇,集合各國美食,主打有生蠔、花膠、鮑魚及龍蝦等。冷盤及飲品位置。日式-刺身及壽司。即開生蠔。蠔皇花膠。燒羊架。竟然有雞煲。有天婦羅及章魚燒等。中湯及西湯。甜品位置,甜品比較少款式。雪糕位置,除左雪糕仲有雪糕批,仲有即整窩芙。紅酒白酒及啤酒有,難得有酒飲。海景係靚,但可惜唔係坐窗邊欣景唔到太多。先來個冷盤,順手拎埋芝士焗龍蝦。先來個冷盤,長腳蟹、青口、翡翠螺及蟹,正常水準。芝士焗龍蝦,肉質爽口,芝士味唔算好濃郁但味道都不俗。生蠔細隻較瘦,味道尚算鮮甜。食生蠔,配埋白酒提鮮。試左少許紅酒。巴馬火腿卷哈密瓜(自行整)及芝士。刺身,三文魚、吞拿魚、帶子,刺身夠新鮮肥美,而且厚切,帶子大件鮮甜彈牙。香煎鴨肝,鴨肝大件,味道甘香油潤幾美味。汁煮鮑魚,爽口彈牙好入味。烤羊架,肉質軟嫩,冇乜羶味好惹味。蠔皇花膠,肉質肥厚,口感煙
冷盤及飲品位置。
日式-刺身壽司
即開生蠔。
蠔皇花膠。
燒羊架。
竟然有雞煲
有天婦羅及章魚燒等。
中湯及西湯。
甜品位置,甜品比較少款式。
雪糕位置,除左雪糕仲有雪糕批,仲有即整窩芙。
紅酒白酒及啤酒有,難得有酒飲。
海景係靚,但可惜唔係坐窗邊欣景唔到太多。
芝士焗龍蝦
先來個冷盤,順手拎埋芝士焗龍蝦。
先來個冷盤,長腳蟹、青口、翡翠螺及蟹,正常水準。
芝士焗龍蝦,肉質爽口,芝士味唔算好濃郁但味道都不俗。
生蠔細隻較瘦,味道尚算鮮甜。
白酒
食生蠔,配埋白酒提鮮。
試左少許紅酒。
巴馬火腿卷哈密瓜(自行整)及芝士。
香煎鴨肝
香煎鴨肝,鴨肝大件,味道甘香油潤幾美味。
汁煮鮑魚及烤羊架
汁煮鮑魚,爽口彈牙好入味。
烤羊架,肉質軟嫩,冇乜羶味好惹味。
蠔皇花膠
蠔皇花膠,肉質肥厚,口感煙韌。
蒲燒鰻魚
蒲燒鰻魚,肥美甘甜。
慢煮燒牛肉,肉質鮮嫩,口感有嚼勁。
甜品
甜品,芒果拿破崙,酥皮香脆,吉士醬香甜好味,竟然有榴槤蛋糕,好香的榴槤味,其他正常水準。
班蘭蛋糕味道清香。
榴槤雪娘,外皮軟糯內餡香滑,榴槤味濃郁。
Haagen-dazs
Haagen-dazs,百利甜酒及士多啤梨味,食埋雪糕好滿足。
嘆杯啡。

食物多選擇而且有水準,飲品方面都不俗有酒飲,坐得幾舒適,服務態度幾好,下次有機再戰,THANKS YAN家請的生日飯>3<~滿足的一天。

供應時間:18:30-22:00
價錢:
星期一至四:成人每位$708、長者每位$608、小童每位$518
星期五至日、公眾假期及其前夕:成人每位$748、長者每位$648、小童每位$558
因用某個APPS買有75折優惠。
2023-02-12 2048 瀏覽
週六到訪九龍海逸君綽酒店品嘗午巿自助餐,午巿時段由十二點正開始至下午兩點半結束。十二點正職員就準時引領客人入座,並提醒客人取食物時需配帶口罩。小攻略: 可詢問職員是否可以安排落地玻璃旁的座位當日相當多人,食物擺放區域的空間本來已經不算大,再加上有很多食客,顯得非常擠擁,排隊中的食客亦阻擋著某些區域,例如生蠔隊伍就阻礙了湯品區,取食物的體驗略差。由於人多的緣故,凍海鮮尤其是長腳蟹很快就清空,幸好職員填補的速度也很迅速。凍海鮮質素中上水平。長腳蟹有點略咸而且蟹味較淡; 凍蝦就有驚喜,相當爽口,而且有鮮甜味; 小龍蝦有很香口的香料味,非常過癮; 凍青口肉質軟滑; 麵包蟹有很多蟹膏,值得一試。取生蠔需要略現人龍,但等侯時間不長,由排隊到取蠔前後只是一兩分鐘。生蠔每人每次限取一份共三顆,蠔身尚算飽滿,口感綿滑,配合檸檬味道咸鮮並帶清爽,開蠔師傅有每顆蠔認真沖水、刷洗、隔水,沒有碎殼。刺身區排隊等候時間亦不長,與生蠔隊伍相若。款式方面,有三文魚、吞拿魚、鯛魚、希靈魚、八爪魚和阿根廷紅蝦。除了吞拿魚有筋比較不濟外,其他刺身品質不錯,特別是阿根廷紅蝦。熱葷方面,比較吸引的是串燒。串燒由廚師即場烹調,有

小攻略: 可詢問職員是否可以安排落地玻璃旁的座位

熱葷方面,比較吸引的是串燒。串燒由廚師即場烹調,有雞軟骨、雞腎和煙肉腸仔卷。當中已雞軟骨水準最高,有雞油香和焦香,調味亦恰到好處。

另外一款比較有趣的小食是即燒章魚小丸子,看著廚師即度料理章魚小丸子相當有趣,配上木魚絲和沙律醬,既能過口癮又不會填飽肚。

印度薄餅亦是是日最為驚艷的食物之一,由一位廣東話非常流利的印度藉廚師主理,咸甜兩食皆可,咸味可配上咖喱汁;甜食則有香蕉夾心,可配煉奶或花生醬。

最後以甜品作結,甜品選擇甚廣,推薦芒果拿破崙、黑森林蛋糕和榴槤蛋糕。
另外亦有即製窩夫配雪糕球。

總括而言,餐廳食物種類及選擇並不少,食物質素不錯,衛生情況理想,職員有禮,並有不少即場烹煮的菜餚作賣點。不過略嫌場地過於擁擠,建議避開週未和假日時間。
2023-02-04
午餐
  • 串燒
  • 燒牛肉
2023-01-31 1848 瀏覽
黃埔Harbour Grand嘅自助餐喺酒店自助餐嘅圈子頗有名氣亦都好受歡迎,禮拜一就黎咗呢度食dinner buffet。餐廳裝修坦白講係比較舊,木質傢俱為主,而且光線較為昏暗,不過座位尚算鬆動,唔會同隔離枱坐得好貼。食物擺位方面亦好有規劃,可以分到廚師即場料理區、冷盤區、海鮮區、生蠔區、刺身區、中西式及印度熱葷區。食物攞放區並唔大但選擇就唔少,名副其實嘅麻雀雖小,五臟俱全。今晚安排到窗邊位置,可以對住海旁夜景用餐。凍海鮮區同刺身區長期都好多人,就唔方便影相喇 凍海鮮選擇都好大路 有凍蝦、凍蟹腳、凍青口、凍翡翠螺同凍小龍蝦。推薦一定要試凍麵包蟹,蟹膏甘香飽滿。至於刺身同生蠔區方面,刺身選擇亦都唔少,數過好似有八種,生蠔師傅話係法國蠔,望落都好肥美,不過小弟唔食生野就冇試到,只係叫師傅揸住比我影張相。熟食方面,有幾大所謂回本位,首先係芝士焗龍蝦同燒牛肉燒羊架。先講芝士焗龍蝦,一大盤放喺度任夾唔嬲,誠意十足,龍蝦表面嘅芝士微焦有口感,低下嘅蘑菇忌廉醬順滑有奶香,龍蝦肉新鮮有彈性。燒牛肉肉味香濃,值得一提,切肉師傅非常敬業,見我哋有小朋友唔食得太生,好有心機幫我哋切d熟少少嘅部位。另一個回

今晚安排到窗邊位置,可以對住海旁夜景用餐。

凍海鮮區同刺身區長期都好多人,就唔方便影相喇

另一個回本位係即煎鴨肝,呢個好受歡迎,基本上一出好快就比人掃曬,我都排左兩轉先有,不過正所謂good food takes time, 要食好西真係要比d耐性架。鴨肝外皮酥脆,咬落去就好似豆腐一樣咁軟滑,鴨油香即刻充滿曬成個口腔。

仲要推介即製小籠包,師傅即埋搓皮喺你面前包,喺你面前蒸。一縷縷蒸氣夾雜住小籠包嘅香氣撲面而來,食慾馬上就黎了。小籠包皮好薄,包裹住滿滿嘅湯汁同肉汁,配合埋薑醋提味增香,出色之作。

甜品方面,再一次秉承住佢哋選擇夠多嘅作風,榴槤蛋糕同芒果拿破侖值得一試,不過,酒店提供嘅切餅鏟比較難用,搞到舊蛋糕散曬都未上到碟,所以出面嘅蛋糕尤其係拿破侖比較散碎,賣相有少少差,希望酒店可以注意下。而雪糕同雪條就有好多味道,一時間真係好難揀😂

最後講下整體體驗,都係果句,呢度食物種類夠多,而且不乏回本位。餐廳整體環境不過不失,景觀搭救。用餐當晚有live band唱歌,不過坦白講就不敢恭維。至於員工方面,廚師待客有禮,兼顧烹調嘅同時亦會解答客人問題。食物refill速度都好快。不過待應生就唔夠主動,例如雪糕匙冇曬好耐都冇人refill,有時想搵佢哋又冇影。

2023-01-30
紀念日
  • 小籠包
  • 天婦羅
  • 紅酒燴牛尾
2023-01-26 1795 瀏覽
2023年的年初四,我哋去咗九龍海悅君綽酒店食lunch buffet。比較深刻嘅係,今日食咗我人生最薄嘅生蠔自助餐,咁當然有啲係厚嘅有啲冇咁薄,但總體來講我食咗九隻生蠔應該都有七隻係好薄,that’s why 我可以食到咁多隻。另外,香煎銀鱈魚冇refill 有啲失望,嗰度個服務員原本應承咗我架麻,我仲等左下,我等呢個香煎銀鱈魚係因為真係幾好食😆刺身唔錯,但係蟹腳就比較削😂😂其他自助餐嘅食物呢質素都OK,比較抵食嘅係雪糕批,因為佢有提供Häagen-Dazs嘅雪糕批, 超級市場係賣緊$25 一個呢餐人均唔使$500,整體食物質素中規中矩。另外我覺得佢哋可以安排好啲,可以安排咗先入座,唔使大家排着隊喺出邊等12:00先入得去,其實真係唔差個幾分鐘,食到2:30,兩個半鐘頭足夠時間食。

刺身唔錯,但係蟹腳就比較削😂😂

呢餐人均唔使$500,整體食物質素中規中矩。

2023-01-25
10 分鐘 (堂食)
2023-01-18 1414 瀏覽
黎過呢度幾次啦,咁啱今次排隊頭可以影翻啲靚相,所以就隨便上黎推薦下✨我認為出去食野,比嘅錢就係買就餐環境,食物,同埋服務。不過自助餐都唔會太要求服務ga啦😂咦但係有時問下啲服務員問題,都幾有耐心同我溝通,體感唔差👌再講下個環景,呢間野一定係sell佢個無敵海景,加半落地玻璃(小腿左右位置係石料),可以比食客好舒服咁邊識野邊睇海😂(可能我太中意啲海啦)晚餐仲有啲酒飲下,六點半可以食到十點,好舒服,太chill啦‼️我食個日仲有live band,好好氣氛✨最後就係食物方面,呢度都應有盡有啦。魚生壽司,天婦羅等日本菜,生蠔龍蝦海鮮鴨肝,中菜沙拉,仲有印度菜!值得一提係即制小籠包,呢個真係太有料🥺但好似唔係每次都有🤔但我上次食到真係好難忘‼️Buffet我就係中意種類夠多,琳瑯滿目嘅感覺‼️次次攞野食都好似有新驚喜嘅感覺,呢度又真係做到喎✨講左咁多,下面放我影到嘅靚相啦😌
我認為出去食野,比嘅錢就係買就餐環境,食物,同埋服務。
講左咁多,下面放我影到嘅靚相啦😌

• 即制小籠包
2022-12-10 2501 瀏覽
平日中午黎試下呢到嘅lunch buffet,上網見人地果啲好多款熟食估唔到平日都好爆場 今次黎熟食唔算好多野食簡 但都多海鮮供應嘅有生蠔 多數都有人排緊🤣 刺身都係 蝦好大隻!食落都唔錯我乜都拎左啲黎試吓~有串燒 同印度香蕉煎餅 都幾好食 整果個係印度人黎 佢都好nice又叫我可以加朱古力醬🫶蘑菇湯好好飲 好濃厚 我飲左兩碗😂呢到甜品同雪糕都算多選擇 雪糕好多口味 有mint chocolate 我勁中意食~中意食甜品既人可以黎試下呀~
有生蠔 多數都有人排緊🤣 刺身都係 蝦好大隻!食落都唔錯
我乜都拎左啲黎試吓~有串燒 同印度香蕉煎餅
蘑菇湯好好飲 好濃厚 我飲左兩碗😂
中意食甜品既人可以黎試下呀~