2021-09-15 164 瀏覽
屯門隱世cafe💃🏻由於唔識路嘅關係我喺36度嘅天氣我行左20分鐘先嚟到🤣真係行到底褲都濕埋🔥不過好彩呢度冷氣夠😝🤟🏻星期六 2點幾黎到唔算好多人👻今日叫咗⭐️炸魷魚圈⭐️其實呢個真係好難唔好食🤣🤣🤣⭐️三色雞翼⭐️柚子同玫瑰味我都好鍾意🤟🏻不過水牛城雞翼醬汁太濃not my style🤭⭐️明太子忌廉意粉⭐️呢個好好食食唔停口👅⭐️墨魚汁墨魚意粉⭐️基本上樣樣都幾好食只係個墨魚汁意粉比較乾身同唔係好夠味🙏🏻美中不足☹️野飲都唔差👻⭐️Rose latte ⭐️好飲香濃咖啡味又有淡淡玫瑰花香🤟🏻⭐️白桃沙冰⭐️呢個天氣熱辣辣飲完全透心涼⭐️朱古力咖啡⭐️係可愛的但真係甜到漏油😝😝

今日叫咗

野飲都唔差👻

⭐️白桃沙冰⭐️呢個天氣熱辣辣飲完全透心涼
⭐️朱古力咖啡⭐️
係可愛的但真係甜到漏油😝😝
日式照燒雞Pizza $89很足料的🍕配上沙律醬同半溶既芝士🧀仲有海量紫菜,真係超好食😋 最難得係pizza邊又脆又唔會過乾,脆卜卜好似食緊薯片😍大蝦卡邦尼意粉 $92 3隻大🦐 鮮甜又爽口!! 仲有我至愛既卡邦尼意粉😍 好creamy呀‼️去左藍地果間Thre3 concept幾次,上次手多多拎張卡片睇下🥲 先發現原來有分店係屋企附近😅 真係後知後覺…嘥左幾多時間、腳骨力搖輕鐵去藍地😂 為左食好西,無得計既😋
日式照燒雞Pizza $89

大蝦卡邦尼意粉 $92

5 分鐘 (堂食)
  • 大蝦卡邦尼意粉
  • 日式照燒雞Pizza
2021-07-11 394 瀏覽
💛黃店🔱今次要介紹嘅食物就係位於屯門!📜” Thre3 concept (屯門)📌 地址:屯門新墟村2台33號地舖🕐營業時間:12pm-4pm & 6pm-10pm(Mon day off)📍分店地區: 屯門📝評價💬📢 靚靚白色主題cafe🤍環境好舒服地點直情係世外桃源🎈店舖嘅座位唔算特別多但係都好闊落令人坐得好舒服🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️食物全部都係即叫即整所以都要啲時間去等候👍🏻👍🏻首先要讚下個Pizza😍真係好似日本嘅Pizza比較薄同埋好脆👅👅我好鍾意佢個汁加落燒雞好香🤩 意粉就普普通通 火腿就整成一朵花令到賣相更加吸引🤩份量都可以接受😏最得意就係最後嗰張狗仔棉花糖朱古力🤎有三款公仔可以選擇 不過我去嗰日已經冇晒柴犬😭😭😭真係好得意呀 慢慢放落去朱古力就好似佢浸緊溫泉咁💛💛💛我建議大家盡早放公仔落去如果唔係朱古力凍咗棉花糖就溶唔晒🥲我就係掛住望佢同影相 錯過咗最好嘅時間🥲🏵環境指數:⭐️⭐️⭐️⭐️🏵味道指數:👅👅👅👅🏵抵食指數:💰💰💰🏵回購指數:❤️❤️❤️歡迎餐廳合作/試食🥰 可DM聯絡📩#美食推介 #屯門美食 #屯門黃店 #黃色經濟圈 #黃店推介 #黃店 #黃店系列#instafood #
💛黃店
🔱今次要介紹嘅食物就係位於屯門!
📜” Thre3 concept (屯門)

📌 地址:屯門新墟村2台33號地舖

📍分店地區: 屯門

📝評價💬📢

🏵環境指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
🏵味道指數:👅👅👅👅
🏵抵食指數:💰💰💰
🏵回購指數:❤️❤️❤️

歡迎餐廳合作/試食🥰 可DM聯絡📩

#美食推介 #屯門美食 #屯門黃店 #黃色經濟圈 #黃店推介 #黃店 #黃店系列#instafood #美食分享 #hkfood #食好西 #吃貨 #hkfoodig #懲罰黃店 #foodiehk #良心小店 #foodieshk #hkfoodies #Yellowfood #852food #相機食先 #香港美食指南 #hkfoodblog #一路食一路post #美食地圖 #foodieksk黃店 #yellow屯門 #foodieksk屯門
2021-07-11 234 瀏覽
本身見依間cafe賣點係有立體狗仔棉花糖咖啡,可惜今次去到冇貨🥲不過其他食物都唔錯,水泥風佈置加上2面有大玻璃,望出去就係一片藍天好治癒🏞室外位置仲可以帶埋寵物一齊黎🐶🐱weekend唔想同人迫黎食翻個brunch啱哂~1.脆炸魷魚圈 $55炸漿夠薄好香口🤩每個魷魚圈都幾大個😂2個人食都已經幫個胃打咗底2.明太子忌廉意粉 $70加咗超多木魚好正!明太子醬夠哂濃郁惹味,仲有唔少菇類😍3.Rose Latte $33玫瑰味好香又唔會搶咗咖啡味🌹4.Mocha $35朱古力味唔死甜,同咖啡比例啱啱好✔️🌟推薦指數:8/10▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️📍Thre3 concept (屯門)屯門新墟村2台33號地舖分店:屯門藍地

1.脆炸魷魚圈 $55

2.明太子忌廉意粉 $70
加咗超多木魚好正!明太子醬夠哂濃郁惹味,仲有唔少菇類😍

3.Rose Latte $33
玫瑰味好香又唔會搶咗咖啡味🌹

4.Mocha $35
朱古力味唔死甜,同咖啡比例啱啱好✔️

🌟推薦指數:8/10
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
📍Thre3 concept (屯門)
分店:屯門藍地
  • 明太子忌廉意粉
  • Rose  Latte
  • Mocha
  • 脆炸魷魚圈
2021-06-13 287 瀏覽
#屯門美食 成日睇social media話有好多隱世小店🙈朋友就帶左我去試試🙈入到去環境唔錯👍🏻見到餐牌都有好多選擇👍🏻我同朋友叫左3樣野食 1)小食併盤2)魚蝦蟹千島比蕯3)黑松露忌廉意粉2杯飲品分別係荔枝梳打同白挑梳打食物黎到一放入口已經不停講 嘩好好食 🤤🤤大推黑松露忌廉意粉同埋pizza 真心大推 十分足料 本身黎齊食物後 心諗甘小野真係夠食? 食到一半發現真係好飽🙈係我高估自己個胃🙈價錢唔算貴 環境又唔錯 食物又好食 放假想休息下就可以去呢間餐廳試下🙈Thre3 concept (屯門)屯門新墟村2台33號地舖多謝睇到最後嘅你❤
#屯門美食

2杯飲品分別係荔枝梳打同白挑梳打

食物黎到一放入口已經不停講 嘩好好食 🤤🤤
大推黑松露忌廉意粉同埋pizza 真心大推 十分足料
本身黎齊食物後
心諗甘小野真係夠食?
食到一半發現真係好飽🙈
係我高估自己個胃🙈

價錢唔算貴 環境又唔錯 食物又好食
放假想休息下就可以去呢間餐廳試下🙈
Thre3 concept (屯門)
多謝睇到最後嘅你❤
2021-05-09 333 瀏覽
經過好多次都唔知呢度原來有間隱世cafe,係朋友話想試先知道原來有間cafe。雖然位置唔起眼,但呢度環境俾到人一種好舒服既感覺。試左呢度既英式早餐同焦糖咖啡。咖啡好迷你,飲到少少焦糖味,味道唔錯。All day breakfast 整得好有心機, 每款配料好足料,腸仔都有兩款。薯餅、多士入口跟果陣仲係熱辣辣啱啱整起,薯餅上面仲有哈哈笑,見到都即刻心情靚晒啦😊 而最有心機就係個櫻花蝦炒蛋,多蝦蛋嫩,正到不得了。食完個餐已經好飽,偷食左一啖朋友既明太子意粉,一樣係好有水準,貴啲都值得。

2021-03-29 450 瀏覽
今日去完打波後知道呢頭有間新開既餐就去左試下我係一個咖啡精同咪對食物都有少少要求見到餐牌上既海鮮喇沙天使麵,未聽過咁配搭啵就即刻叫黎試試啦😬😬味道有驚喜,出奇地夾,甜甜地得黎有啲微辣有好香既喇沙味,而家海鮮好解甜,仲好足料墨魚仔爽口彈牙,蝦肉好爽口😋😋😋另外叫左一杯係哈士奇棉花糖鮮奶咖啡好滑既口感之餘咖啡好香但唔會好酸,再加埋棉花糖,成杯咖啡好creamy棉花糖都係一放即溶睇得又飲得🥰🥰🥰🥰好治癒~而家餐廳環境好寬闊...坐得好舒服⋯⋯所有野加埋...我會再去試佢其他既野食🤩😘
今日去完打波後知道呢頭有間新開既餐
就去左試下

我係一個咖啡精
同咪對食物都有少少要求

見到餐牌上既海鮮喇沙天使麵,未聽過咁配搭啵
就即刻叫黎試試啦😬😬

味道有驚喜,出奇地夾,甜甜地得黎有啲微辣
有好香既喇沙味,而家海鮮好解甜,仲好足料
墨魚仔爽口彈牙,蝦肉好爽口😋😋😋

另外叫左一杯係哈士奇棉花糖鮮奶咖啡
棉花糖都係一放即溶

睇得又飲得🥰🥰🥰🥰
好治癒~
而家餐廳環境好寬闊...坐得好舒服⋯⋯

所有野加埋...我會再去試佢其他既野食🤩😘

海鮮喇沙天使麵
2021-03-28
5 分鐘 (堂食)
海鮮喇沙天使麵
  • 喇沙海鮮天使麵
2021-03-14 626 瀏覽
Thre3 Concept係一間喺屯門嘅cafe,佢哋嘅本店喺藍地大街,最近喺新墟村開咗分店~最開頭認識呢間cafe係喺ig,見到佢哋嘅咖啡/朱古力上面加咗狗狗造型嘅棉花糖😍 睇落好ig-able😆 不過我哋今次去嘅時候一人叫咗一個lunch set,每個餐都包咗一杯飲品,所以就無試到喇~•🥢 喇沙海鮮天使麵 $80喇沙+天使麵呢個組合真係第一次見😆 喇沙嘅香料味好香好濃,而且汁嘅分量好夠,食到底都仲有汁,所以唔會好乾👍🏼天使麵嘅軟硬適中,亦都幾掛汁~配料就食到有蝦、蟹棒、墨魚仔同豆卜,蝦同墨魚仔都彈牙,但唔太沾到喇沙嘅汁,所以食落無咩味~而且整體份量有啲太少喇😣•🥢 瑪格麗特比薩 $74呢款pizza係薄脆嘅批底,搽上蕃茄醬之後再舖滿咗粒粒蕃茄肉同芝士,蕃茄唔會好酸,配埋羅勒葉亦都唔會太搶味~呢個配搭好基本,但真係好夾😋•🥢 夏日水果茶沙冰 +$8 (午市跟餐)呢杯沙冰口感綿密,冰粒感唔重~味道方面比較似熱情果紅茶嘅沙冰,味道酸甜清新,而且茶味都幾香濃😋 夏天飲嘅話真係會非常消暑解渴🤤•📷 玫瑰鮮奶咖啡(午市跟餐)

🥢 喇沙海鮮天使麵 $80

🥢 瑪格麗特比薩 $74
瑪格麗特比薩

🥢 夏日水果茶沙冰 +$8 (午市跟餐)
夏日水果茶沙冰

📷 玫瑰鮮奶咖啡(午市跟餐)
玫瑰鮮奶咖啡
夏日水果茶沙冰
2021-03-08 581 瀏覽
第一次幫襯店家係朋友介紹佢喺藍地大街嘅舖,店面唔大只有幾張檯。如果唔係街坊嘅話都幾難等到位......  知佢喺屯門新墟開咗分店,所以今次就去咗新店食。座位數量比舊店多好多,除咗室內之外仲有戶外座位(可以帶埋寵物)。裝潢方面亦都係同舊店一樣行工業風,開放式廚房。今日點咗一個狂炸海鮮拼盤+Margherita Pizza🍕。炸物即叫即整,上檯熱辣辣好香脆 ; 白色嘅香草點醬好味。Pizza係薄嘅餅底,批邊位都烘到好香脆 ; 入口味道Balance唔會完全只得蕃茄味。雖然今日係情人節,人客都比較多 ; 但店員招呼都非常周到,下次再嚟試新嘢。

雖然今日係情人節,人客都比較多 ; 但店員招呼都非常周到
,下次再嚟試新嘢。
2021-02-14
30 分鐘 (堂食)
下午茶
2021-03-01 458 瀏覽
之前去藍地個間三次都食唔到,一次過左三點,一次帶住隻狗,一次係full到等唔到位。早兩日去附近間咖啡店,無意之中見到,最初係比佢外牆吸引到嘅,畫左好靚靚嘅狗仔外牆,好明顯又一打卡位。所以決定第二日去試下。見佢寫11:00開,我就準時嚟到,見到係未開門準備中,等左一陣見佢地終於返工啦,因為我地帶狗去,所以一定要坐外面,而我地叫左兩份Burger, 份量好大,味道都唔錯,不過個兩杯咖啡就真係好難飲,原本想再坐d, 但見到有人等位唔好左人做生意。
2021-02-28
2021-02-21 157 瀏覽
冇限時食飯,企係外面曬,一方面等左成粒鐘都未有枱係almost finish,另一方面,戶外有枱走左半個鐘都唔執枱。出菜又慢 起碼等半個鐘先有野食 好肚餓就食第二間好過,附近景峰大把餐廳
出菜又慢 起碼等半個鐘先有野食
好肚餓就食第二間好過,附近景峰大把餐廳
2021-02-18 464 瀏覽
屯門新開coffee shop , 喺村屋入面嘅地舖,都易找,附近有屯門出名咖啡店「隱啡」「樂啡」,店舖外牆有幅好大嘅狗狗壁畫,weekend 加年假,好多人吓,店外排隊,等了5張枱才有位,今次試咗呢杯Marshmallow coffee, 好cute cute, 咖啡上放狗狗棉花糖,如果唔飲咖啡可以揀飲朱古力,呢度環境都幾舒服,因為全部落地玻璃,感覺好光猛,好開陽,屯門人又多個飲咖啡嘅好地方⋯⋯可愛咖啡:棉花糖狗狗另上,自己放上咖啡面:食物方面,意粉也不錯:咖啡店在新墟村屋下面:外牆有幅可愛壁畫:有室外位,可帶狗狗。右邊是排隊人羣:

可愛咖啡:

棉花糖狗狗另上,自己放上咖啡面:

食物方面,意粉也不錯:

咖啡店在新墟村屋下面:
外牆有幅可愛壁畫:

有室外位,可帶狗狗。右邊是
排隊人羣:

2021-02-15 231 瀏覽
可能侍住多人等,員工好似抱住唔憂做嘅態度。有次摸門釘,去到未開,但見過幾個老闆/員工未開舖時喺舖頭入面食煙,有少少驚驚衛生環境。見過佢喺社交平台有人投訴藍地服務,佢地覆都唔覆嘅,點知自己遇到新墟店嘅情況一樣,態度差。態度咁差,有少少懷疑係咪又一間扮某種顏色嘅店。以後唔會再幫襯。
2021-02-07 1483 瀏覽
#pb食在屯門 #pb支持黃店💛可愛狗狗綿花糖🐶呢間屯門cafe出名隱世、高質🥰 舊店係藍地大街 雖然交通好唔方便 但係都吸引不少人特登去🤪 最近發現佢係新墟開左分店 交通相對方便左好多😍 即刻去支持下💛 新店內裝修較大較寬敞 室外亦有少少位👍🏻 平日下午去室外坐下都幾chill🤩.Lunch set有11款選擇 價錢$60-$90不等 飲品可以選擇咖啡、朱古力、梳打等等🥰 選擇都幾多元化👍🏻 不過狗狗綿花糖就唔可以跟餐 要散叫一杯飲品😚🔹Thre3 芝牛堡🍔推介❤️ 佢嘅Burger不嬲都高質😍 今次試嘅芝牛堡好厚好大個 🤩 個包焗得好脆 搽左少少牛油所以好香😋 第一層係芝士加蛋 好邪惡嘅組合🤭 跟住個層係一塊厚厚嘅牛漢堡扒 煎得好香😍 成個Burger都好足料 好香💕🔹明太子忌廉天使麵🍝木魚絲舖面份量好多😍 明太子忌廉好creamy😋 配天使麵比配意粉更加夾🤩 而且仲有好多雜菌😍🔹狗狗綿花糖Latte🐶之前去過一次舊店飲唔到 所以今次散叫都要飲一杯🤪 佢有4款狗狗綿花糖 今次揀咗Husky🐶 成粒綿花糖完全係打卡 太可愛🥰 可以幫佢瘋狂影相🤪 杯Latte本身冇落糖 等你落左綿花糖之
#pb食在屯門 #pb支持黃店💛
可愛狗狗綿花糖🐶

🔹Thre3 芝牛堡🍔

🔹明太子忌廉天使麵🍝

🔹狗狗綿花糖Latte🐶
之前去過一次舊店飲唔到 所以今次散叫都要飲一杯🤪 佢有4款狗狗綿花糖 今次揀咗Husky🐶 成粒綿花糖完全係打卡 太可愛🥰 可以幫佢瘋狂影相🤪 杯Latte本身冇落糖 等你落左綿花糖之後慢慢溶左咖啡入面😆

🔹薄荷朱古力🍫
第一啖飲落朱古力味幾濃 薄荷味慢慢滲出👍🏻 兩種味幾夾 唔會搶味😍

🔹白桃梳打🍹
正常發揮🤣
整體食物都好高質 而且新店環境更寬敞更舒服😍 比起舊店 交通亦更加方便👍🏻 絕對值得支持💛

Thre3 concept (新店)
屯門新墟村2台33號地舖

Thre3 Concept(舊店)
屯門藍地大街35號地下
2021-02-04
  • Thre3 芝牛堡
2021-02-04 267 瀏覽
食過藍地大街總店😆新間呢間仲大, 仲舒服👍🏻👍🏻坐位, 環境都好relax~食物一樣地好味😍😍pizza, 意粉, 咖啡, burger1次試唔晒, 好快再黎!!🤩🤩
食過藍地大街總店😆
新間呢間仲大, 仲舒服👍🏻👍🏻

坐位, 環境都好relax~

食物一樣地好味😍😍
pizza, 意粉, 咖啡, burger

1次試唔晒, 好快再黎!!🤩🤩