2017-07-09 507 瀏覽
未去食第二輪放題前,先去high tea 食少少野係apm 揀左呢間韓國進駐既咖啡店,因為店鋪係茶木等餐廳附近,店既座位都被等候進餐既人坐住,好難先等到一張4人枱!餐廳既裝潢好靚!一行4人點了4款不同飲品:green tea latte , 柚子茶,mint chocolate 周同埋朱古力沙冰個green tea latte好濃抹茶味!沙冰既朱古力味好重好好飲,唔似星x樂果杯得個甜字~ 另外仲點了一個蜂蜜奶油厚多士d cream 好高好邪惡,但佢配上厚身多士粒,意想不到咁好味多士粒外脆內軟,上面淋上蜂蜜,加埋少少cream 一齊食!😋👍🏻
未去食第二輪放題前,先去high tea 食少少野

餐廳既裝潢好靚!
個green tea latte好濃抹茶味!
沙冰既朱古力味好重好好飲,唔似星x樂果杯得個甜字~

另外仲點了一個蜂蜜奶油厚多士

2017-07-08
20 分鐘 (堂食)
2017-06-27 300 瀏覽
呢間韓式cafe係hk愈來愈多,未去過韓國既我見APM有就同朋友share食下。當然啦,價錢一定貴過係韓國,但可以一嚐韓國多士都gur既☺️⭕️蜂蜜蒜蓉多士 $50多士好厚,食落好鬆軟,面層小小脆口,勁正!味道方面,蜂蜜味為主,蒜蓉唔算出,感覺就甘蜂蜜多士已經ok。甜甜蜂蜜加上小小脆既多士,中間仲有芝士,勁邪惡但又食到停唔到口!⭕️熱美式咖啡 +$15幾大杯,好夠苦,同出面連鎖的差不多👍🏻👍🏻

⭕️蜂蜜蒜蓉多士 $50

⭕️熱美式咖啡 +$15
幾大杯,好夠苦,同出面連鎖的差不多👍🏻👍🏻
2017-06-05 201 瀏覽
Tom n tom既咖啡第一次係喺韓國飲,覺得唔錯。當佢開左喺香港,其實沙田,觀塘店都飲過幾次,latte cappucino都唔錯,絶對好飲過starbucks , pacific coffee。可惜既係店鋪無晒啲座位,沙田店一張都無,觀塘店就剩番兩張枱四張椅,吸引力真係大減。因為好多時去cafe都係想坐低,呷口咖啡,同朋友傾下計。今日再經過觀塘tom n tom,見佢weekday有promotion。星期一,tall size americano/ honey americano有特價,$15,好抵飲喎。買左杯凍既honey americano試下。佢先將蜜糖加入杯底,加杯,加咖啡。飲之前,先stir。佢既蜜糖同咖啡好夾,蜜糖既甜中和左齋啡既苦味,好清新好正。Promotion做到30/6,如果經過值得再買。星期五好似係凍coffee latte$25,都好抵
佢既蜜糖同咖啡好夾,蜜糖既甜中和左齋啡既苦味,好清新好正。
Promotion做到30/6,如果經過值得再買。
星期五好似係凍coffee latte$25,都好抵
Honey  americano
2017-06-05
  • Honey  americano
2017-06-02 210 瀏覽
之前試過沙田,亦試過觀塘,呢次同事之興,有機會再試。我地10杯加一份多士,飲品評價一般,我叫嘅係焦糖latte,有小小甜。多士有啲估唔到,佢將個cream分開上,可能外賣啩。多士味道一般,所以一定要點個cream,cream先係主菜。價錢同其他連鎖咖啡店相約,特別嘅飲品又唔係特別好味,係夠香。
之前試過沙田,亦試過觀塘,呢次同事之興,有機會再試。

2017-05-30 166 瀏覽
聽聞呢間係韓國幾出名所以點都要試一試飲了熱嘅薄荷朱古力估唔到比預期好飲朱古力面仲有層泡熱度又唔會過熱 易入口味道唔會太甜 仲有陣陣薄荷味 好香見到其他野食都好吸引嚟緊一定會再去😊
聽聞呢間係韓國幾出名
仲有陣陣薄荷味 好香
見到其他野食都好吸引
嚟緊一定會再去😊

2017-05-30 168 瀏覽
早已聽聞韓國咖啡店登陸香港,今天行經apm便一試。看到推廣的榛子棉花糖吐司圖片吸引便叫了set, 不過飲品限定某幾種口味,如能加錢轉其他飲品便更好。吐司大大份有厚度,吐司烘得外脆內軟,榛子醬濃郁,棉花糖烘得美,旁邊不吝嗇有滿滿的忌廉。latte濃咖啡味,有點苦。餐廳內有企位有坐位,外有坐位,環境ok。餐廳坐落apm商場,十分便利。兩位店員親切,除負責製作咖啡及食物還親自端上給客人。整體值得一試再試!
早已聽聞韓國咖啡店登陸香港,今天行經apm便一試。
榛子棉花糖吐司
下午茶
榛子棉花糖吐司
2017-05-13 283 瀏覽
一個無無聊的星期天,走在apm商場內完全毫無頭緒、 對著倒模式的商場下,感覺越來越悶蛋、 行行下發現上韓國有名的Tomntoms coffee, 身子停下腳步眼睛喵向店內、 機關槍般掃射下全以輕食作為主, 作為下午茶應該唔錯, 鋪面面積十分細一眼見哂、 設有企位側邊設有兩張兩人享用之餐檯, 遇上這樣的假期日子 你沒奢求會有坐的機會、 購上票便可安分守己下站立在企位面前等待店員呼喚~叫上一杯紅豆latte, 唉!真是自己動手還好過、红豆味平平,冰塊佔上杯子的1/2 真是比預期遜色~ 這件連我也忘卻了名字的蕃茄芝士餅,反而感到驚喜雖則份量細細, 但味道上帶有點點蕃茄酸香味、加上香草味道上多了一分層次~整體來說個人感到比預期有點失望 , 所以吃過嘗過填飽了心頭之八卦慾、應該不會再回頭。作為一個食客在飯後評述,我只能稱自己為一個食客評述員、 好味與否實屬個人取向!

今日很完街 打算歸家突然發現APM 開左間Tom N Toms coffee 知道係韓國來香港 出名toast但比佢個新既broccoli cream soup吸引左佢為一個soup lover 一見到即刻雙眼發光因為佢勾起我對美國Au Bon Pain 既懷念 唔理佢40蚊既貴價錢都要試叫左個Broccoli cream soup set配薯角等左十分鐘以上 見到佢係續份即焗出到黎得3分2杯咁多非常唔抵味道方面 一d都唔creamy 有點西蘭花食 但味道淡得黎 仲有點苦澀味 我覺得金寶湯既cream soup仲做得好過佢我係任何薯類的食物都喜歡 所以揀左薯角個薯角好乾 唔脆 亦無味 份量如圖咁少 咁鐘意食薯仔既我都差點食唔晒總括而言 呢個soup set唔抵又唔好食 想試呢間既可能食toast 比較好
今日很完街 打算歸家

非常唔抵

我覺得金寶湯既cream soup仲做得好過佢

我係任何薯類的食物都喜歡 所以揀左薯角

2017-04-28
10 分鐘 (堂食)
$40 (宵夜)
2017-02-11 1204 瀏覽
韓國過江龍Tomandtoms✨蜂蜜奶油吐司之前係韓國食完已經一試難忘😍多士烤到金黃色好脆入面軟綿綿微暖嘅多士啲cream好輕身 入口即溶✨滑得黎又唔會滯加埋蜜糖肉桂甜甜地味道更加突出✨好香好香perfectmatch✨真係好夾好好食可惜香港定價比較高 -朱古力棉花糖吐司吐司塗滿朱古力榛子醬表面佈滿棉花糖粒將棉花糖外脆內軟棉花糖加吐司 是個不錯的配搭可惜整體太甜-蒜蓉吐司表面的蒜蓉味較弱若能更濃就好了吐司中間夾有芝士-環境方面觀塘與沙田店都比較擠迫🙁店內座位較少
韓國過江龍Tomandtoms✨

觀塘與沙田店都比較擠迫🙁
店內座位較少
  • 蜂蜜奶油吐司
2017-02-04 787 瀏覽
係韓國旅行時,Tom n tom 都飲唔少。香港開左cafe 舖頭細細,飲品/食物品種比韓國少左dd 。同朋友shopping 完,就黎飲杯野坐下。叫左waiter 哥哥推薦既多士四重奏,同埋凍/熱朱古力各一。原本多士份量,變細左,不過厚dd,當茶點啱啱好。多士外脆內軟,兩件有cream on top , 配上朱古力醬/ 焦糖醬,甜甜地,唔太特別。兩件咸多士,一件有芝士鋪面,焗左少少焦香,內層都夾左芝士,好香又好味。另一件係香草牛油,有微微蒜香,同樣夾左芝士內層,好味。咸多士好味d。朱古力唔太甜,味道唔算濃,普通啦!

朱古力唔太甜,味道唔算濃,普通啦!
四重奏
2017-02-04
2017-01-15 685 瀏覽
聖誕節約左朋友bbq, 不過早到左, 所以行下行下行到這間coffee shop聽聞這間coffee shop 係韓國好hit, 最初只有沙田有咁當然趁下熱鬧, order 左杯mint mocha 啦!咖啡同朱古力均勻, 入口香滑, 最正的是在杯畫了一棵聖誕樹同祝賀語👍好有聖誕氣氛呀!😍😍

好有聖誕氣氛呀!😍😍
2017-01-06 680 瀏覽
Green tea latte ($36)Blue lemonade ($36)同朋友仔想傾下計👭,就諗住揾個地方飲杯野🍹,見apm新開左呢間,就試下啦~身為綠茶控❤️🍵既我就當然飲green tea latte 啦,可惜綠茶味冇乜🙄,淨係飲到偏甜既奶味🍼,而朋友仔杯lemonade 就太酸😵,認真有d失望😟榛子綿花糖吐司 ($55)雖然話呢間野d飲品麻麻,不過d toast又幾好食bor😋個toast 充滿nutella味💕,d 綿花糖烤到外面脆卜卜,d cream 幾fresh ,配埋煉奶一齊唔錯唔錯👅,不過食得多有d漏,記得同朋友仔share呀🤗
Green tea latte ($36)
Blue lemonade ($36)

榛子綿花糖吐司 ($55)
2016-11-28 823 瀏覽
今日行APM,飲杯啡同Tea一tea,星期六下午會較多人就去試試,而我點了薄荷Mocha... 但個人認為偏甜了, 扣分。另外叫了網上推介的鋒蜜奶油吐司,好味... 店舖評分:唔...3.5分(比吐司的😜)
2016-11-06
  • 鋒蜜奶油吐司
🌸居然發現行到厭的APM 有新餐廳🤓🤓韓風的cafe,還有很道地的甘薯拿鐵,完全勾起我去韓國喝的一杯滿是甜薯味的拿鐵,牛奶和甘薯香的味道( ̄∀ ̄)簡單的幾張桌子已經可以吸引客人進去吃個下午茶( ´ ▽ ` )開放式櫃面,特別一讚店員很有禮貌,服務不錯!就是被櫥櫃的吐司吸引進去的!!除了甜點,還有Pizza, Lunch 加teatime 在這裡吃三小時沒有難度😌😌乘機多拍幾張Hightea 寫真蜂蜜蒜泥吐司套餐 $75⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️一上碟已經是蒜香撲鼻,蜂蜜加牛油,把吐司表面烤得焦脆焦脆,兩層厚厚的吐司沾滿了香料,每一口都是蒜香呢😚😚😚酥得掉渣渣,側面還有點杏仁酥的感覺呢~秘密在這裡!切開了才發現裡面有流心芝士😍😍😍 酥脆之餘還有芝士的拉絲,蜂蜜配蒜泥,咸中帶甜,非常好吃!紫薯杯子還有問候語,好可愛😍因為飲品少甜的緣故,拿鐵的甘薯味道沒有很濃,但還是很香的,感覺像在喝甘薯香味的牛奶,雖沒有韓國的好飲,但也值得一試😎😎另一個小秘密在杯底哈哈,這店太有趣了!🌸有個舒適的環境吃個tea, 價錢適中,味道很好,推薦👍🏽👍🏽👍🏽
開放式櫃面,特別一讚店員很有禮貌,服務不錯!
蜂蜜蒜泥吐司套餐 $75
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

酥得掉渣渣,側面還有點杏仁酥的感覺呢~
紫薯杯子還有問候語,好可愛😍
另一個小秘密在杯底哈哈,這店太有趣了!

2016-11-22
  • 蜂蜜蒜泥吐司
  • 甘薯拿鐵
2016-11-19 584 瀏覽
呢間韓國連鎖coffee shop,之前喺韓國幫襯過飲品,覺得唔錯對佢印象幾好。咁啱喺APM食完飯,朋友提議去呢度食下甜點,再坐下~行到去見到原來都有幾款多士同pizza,俾個蜂蜜奶油多士吸引左,買左個set,有多士同飲品,跟餐嘅飲品唔係太多選擇,最後揀左latte。Latte味道一般,無乜特別。多士同預期想像嘅差不多,多士香脆,忌廉夠挺身,甜度剛好,加左蜜糖都唔覺甜到漏~不過最好快啲食,因為都淋得好快下。店舖裝修唔算有特色,價格都唔算平,不過整體幾舒服,泥開觀塘可以順道去下。