餐廳: Tonic
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2018-06-24 512 瀏覽
好耐都沒有去朗豪坊食飯了,今次同歸物去街,一行三人想搵個餐廳傾計放鬆下,搵一間有酒精,又可以食飯的地方,這間餐廳是不錯的,又再朗豪坊商場內,食得舒舒服服。其實都是為了這裏的cocktail 來的。我們叫了3杯,不同口味的cocktails,Fruit blaster,mango delight ,pink delight 其實對cocktail 沒有研究,只是覺得望出來好似好好飲,就叫了😂結果還是沒有令我們失望的,小食方面一定要叫黑松露薯條,這款薯條是每張枱都會order,很喜歡這個黑松露味道和粗薯條外脆內軟的口感。還有carbonara linguine,每一條意粉都充滿Qcreamy 的口感,令人食指大動👍悠和的燈光,美酒美食,閨蜜👭
其實都是為了這裏的cocktail 來的。

悠和的燈光,美酒美食,閨蜜👭
2018-04-13 944 瀏覽
見朋友失戀,驚佢亂諗野,所以諗住約佢出黎睇下康復程度,順便療下傷。點知朋友係山區地方九點半放工,出到黎旺角要成十一點,搞到我咁夜仲要搭車出黎旺角,唯有去bar飲下野啦。我地黎到朗豪坊頂層,見到幾間Bar,知道Tonic有折,所以就坐低咗睇MENU。朋友叫咗Sangria(white wine),我就叫咗杯Perfect Life。 試咗朋友杯sangria,因為係白酒既緣故,所以感覺比較易入口(同紅酒比較)。而我杯Perfect Life酒味適中,調得唔錯。朋友開頭都不停環顧四周,兩頭望,驚會遇到其他朋友或者公司同事,但係因為周圍播放住音樂,環境比較嘈吵,而且燈光昏暗,好快朋友就放鬆心情同我地分享近況。其實呢到飲杯野傾下計都唔錯既~
sangria (white)

perfect life

而我杯Perfect Life酒味適中,調得唔錯。
其實呢到飲杯野傾下計都唔錯既~
2018-04-12 538 瀏覽
坦白说个人來朗豪坊13楼一般是喝酒加吃東西,但并不太欣賞这店的燈光顏色,不可以调光一点的吗?在吃什么也不能看清楚,大概是要让人偷偷模模吧或看不清朋友的脸吧?⋯⋯😓食物只能说一般,旧餐牌还多些品種主餐可選,以前还可点另外一家的食物;換了新的選擇性降低了,也不見得新菜式很特別。問為何現在不能点另家的菜,这店里經典善忘的女店員只會重複回應「四月一號」已改了😂😂😂,不能有圆滑一点的解答吗⋯⋯以后上朗豪坊13楼可以不選这家了,倒不如去Sky Bar 或 Beerliner
以后上朗豪坊13楼可以不選这家了
,倒不如去Sky Bar 或 Beerliner
2018-03-27 499 瀏覽
我最愛既飲酒勝地一向都好鍾意夜晚同朋友仔去小酌一杯,不過太子又驚雜、老蘭又太遠,而朗豪坊頂樓果幾間bar就岩晒我心水,又近又坐得舒服!而我最鍾意既就係Tonic,大大話話幫襯過10幾次,貪佢野食正又有happy hour!我最愛既小食就係黑松露薯條,勁香松露味,薯條又脆,送酒一流。佢既豬手都好唔錯,不過建議同多啲人先好食,唔係就太膩啦!有時我會點啤酒set貪佢平又有埋小食可以小小地劈下,不過佢既cocktail都好唔錯。我最愛sangria,同我係西班牙飲既都有8成似,係香港黎講算好好架啦,略嫌佢溝多左有啲淡,可能就返香港口味啦。而spanish sunset就夠特別,勁靚用個茶壺裝,同粉紅既酒係港女必飲!Tonic真心正,食又得飲又得,坐得舒服又可以同到朋友傾計!我最愛非佢莫屬!
我最愛既飲酒勝地

2018-02-21 752 瀏覽
係朗豪坊13樓 sky bar對面環境黑黑地 中意飲酒既朋友可以黎😋🍻🍷有紅酒啤酒乜都有 款式仲好多❤️我叫左cooler master ❤️🍓又係士多啤梨 菠蘿🍍同莓既製成品🍸好好味 又大大杯😃朋友果2杯都好味 而且好靚 有菠蘿片💓呢間餐廳係朋友介紹既 佢好欣賞個黑松露薯條 必叫之選❤️💙 本身都怕好熱氣好脆果啲 上到枱食落 咦 又唔係wor 熱得黎入面有薯蓉 係軟身❤️好食雞翼大大隻 有8隻 我好欣賞佢個芝士沙拉醬 之後食唔曬個醬都叫侍應唔好收走繼續用黎點薯條😂😂😂🍟卡邦尼意粉比想像中大 個汁都傑身 但我略嫌佢唔多煙肉 同有我唔中意食既磨菇P.S. 餐廳既枱全部都細, 可能唔係個個中意 個情調係真係唔錯張張枱都有一個小燈 而且唔嘈 最岩傾計
係朗豪坊13樓 sky bar對面

特色雞翼配香濃芝士醬汁
芝士煙肉卡邦尼意粉
Cooler Master
2018-01-31 562 瀏覽
放假同男朋友去朗豪坊逛街,天氣太冷,不想到外面搵食,就去到朗豪坊頂樓,被Happy hour 吸引左。158元一set happy hour, 有兩杯野飲,一碟小食,吸引到了。野飲可以揀house wine, house spirit, 小支裝啤酒如青島,喜力,我地㨂左corona小食就揀炸魷魚圈,賣相係幾唔錯,但食落個魷魚圈係無味架,個質感仲要怪怪的,好明顯係雪藏啦。男朋友叫左個豬手同腸拼盤,個豬手好乾,個皮好硬,我要用力咬先咬得開,個豬手仲好鹹。係個腸仔好味d。飲野環境係唔錯既,但野食就真係唔得。

飲野環境係唔錯既,但野食就真係唔得。

2018-01-30
2017-10-19 1043 瀏覽
一行5人上到去,唔想飲house wine,見到有個Kopparberg 啤酒,雖然唔係draft beer,都值得一試。類似cider, 有3種味道,我地叫晒黎試。Elderflower 有d青檸味,strawberry唔伏唔似藥水,放心!另外有d 餓,叫左個兩個snacks, 一份fried calamari, 魷魚就唔多件, 因為下面放滿菜salad。 跟住一份黑松露炸雞翼,黑松露味夠重 配cream cheese 好正!夜晚去飲嘢,都多位,但d staff d arrangement有d差, 如果黎剩飲嘢就好坐,叫多2個小食就唔夠位放!

2017-10-04 983 瀏覽
我係懶得寫食評嘅人故事1: 我: 去到Beerliner,麻煩你兩位呀Server: 你食嘢定飲嘢呀我:主要飲嘢會食少少嘢啦,坐嗰張台得唔得呀Server: 呢張台6點就要交出嚟,嗰張台嘅話可以7點鐘交,再唔系你介唔介意過隔離嗰兩間酒吧?主要系飲酒(當時係5點)我: 吓?趕客去隔離食???Server:哦唔係,我哋三間都係同一集團嗟我:有啲氣忿.....香港發生咩事呀?故事2:我:過咗去Tonic(之前Beerliner 個server 話同集團嘅其中一間)點咗杯酒等朋友朋友: (到達後) 你點解會上嚟13樓食㗎,13樓除咗The Sky Bar, 另外嗰幾間都唔得過喎我: 頂唔早講故事3:隔離台客:唔該我想要一客德國腸Manager: 我地好幾款德國腸過喎,都唔知你要邊款,哪隔離嗰台就系芝士腸(指住我台面碟腸加輕挑浮躁嘅聲音),一系睇下menu 啦隔離台客:咁芝士腸啦我:笑咗出嚟喺度重覆Manager 嘅說話間嘢都唔系平價茶餐廳丫,啲service 絕對垃圾不如故事4:我: 麻煩你可唔可以俾兩杯水我waitress: 我哋只有bottle water,你要有汽定無汽丫我: 咁唔洗啦我
我係懶得寫食評嘅人

故事1:
我: 去到Beerliner,麻煩你兩位呀
Server: 你食嘢定飲嘢呀
我:主要飲嘢會食少少嘢啦,坐嗰張台得唔得呀
我: 吓?趕客去隔離食???
Server:哦唔係,我哋三間都係同一集團嗟
我:有啲氣忿.....香港發生咩事呀?

故事2:
我: 頂唔早講

故事3:
隔離台客:唔該我想要一客德國腸
隔離台客:咁芝士腸啦
我:笑咗出嚟喺度重覆Manager 嘅說話
間嘢都唔系平價茶餐廳丫,啲service 絕對垃圾不如

故事4:
我: 麻煩你可唔可以俾兩杯水我
我: 咁唔洗啦

我計計數兩個人下午茶都點咗500蚊嘢,諗住要兩杯水飲完酒浪下口𠹺單走,結果一肚汽,另外Beerline,Tonic 同Beer House 係同一集團,但𠹺單時先知 Tonic 係無得儲 Asia Miles,另外兩間可以

德國
2017-10-03
2017-08-29 884 瀏覽
同朋友喺旺角搵地方飲野,想搵間環境好又有氣氛坐下,就上左去Langham 13/f 搵下。 一出lift就係里間,所以坐低左,weekend有個1664餐都幾抵,$198 包兩杯500ml 1664, 同埋5隻 chicken wings。 d wings 都幾大隻,啖啖肉,炸到熱辣辣,點埋個mayonnaise,最啱送啤酒飲。唯一唔好係好早收,11:30去到,1點爆燈,last order 要埋單,另外估唔到嗰度有蚊,俾蚊咬左幾啖。

2017-08-09 855 瀏覽
星期六周街都係人想同朋友坐低靜下傾下計都好有難度醒起朗豪坊頂樓有d bar就上去睇下有咩食上到去人流少過下面好多我就揀左tonic,見到佢有個set係100幾蚊有兩杯野飲加一個小食我地四個人就嗌左兩set🍻小食嗌左炸辣椒芝士同埋炸黑松露薯條炸辣椒芝士係幾出色既,又唔會好辣而且d芝士熱辣辣流出黎好正🤤個黑松露薯條略嫌唔夠乾身上面d芝士搞到d薯條痴埋一起要盡快食先得,不過overall都ok既份量都幾夠大碟👍🏻
星期六周街都係人
想同朋友坐低靜下傾下計都好有難度
醒起朗豪坊頂樓有d bar
就上去睇下有咩食

上到去人流少過下面好多
我就揀左tonic,見到佢有個set係
100幾蚊有兩杯野飲加一個小食
我地四個人就嗌左兩set🍻

小食嗌左炸辣椒芝士同埋炸黑松露薯條
炸辣椒芝士係幾出色既,又唔會好辣
而且d芝士熱辣辣流出黎好正🤤
個黑松露薯條略嫌唔夠乾身
上面d芝士搞到d薯條痴埋一起
要盡快食先得,不過overall都ok既
份量都幾夠大碟👍🏻
服務態度...正如之前幾篇食評所說....極差!  本來睇到前面d comments都唔係好信, 事關一開始個經理定唔知部長見我地想入去係咁推介又話2am先收, 又話好多嘢食又好抵咁, 態度都好良好, 又好落力...點知到入咗去之後就出事喇! 有一位女侍應 (短髮, 個樣比較老, 但又唔似太有輕驗), 初時態度都尚可, 只係有點遊魂, 同埋叫幾次先應...但到12點過後 (可能好想收工, 但其實opening hours到2點) 就開始黑面, 到未夠1點問我哋仲要唔要多杯嘢飲, 我哋話想叫多杯, 點知佢話我哋唔做o架啦喎 (咁唔做你又問? 如果你想逼人埋單不如索性話唔該你幫我埋咗張單佢, 唔洗扮問人要唔要多杯嘢食)...跟住佢又唔話俾你聽佢想點, 再過多幾秒就塞張單嚟叫你埋咗佢! 原來只係由1am至2am佢就係坐喺度玩電話同傾偈! 咁你不如1am就打烊算啦! 至於食物, 唔算抵, 但亦唔算話好貴...個薯條同炸尤魚圈都叫ok, 但個nachos焗都唔焗吓就咁倒包嘢出嚟就上碟賣成$8x係咪有d過份...這樣的食物同服務質素, 難怪前面睇幾篇大部份都係鬧, 今次終於見識過!
服務態度...正如之前幾篇食評所說....極差!

2017-06-17
2017-07-03 506 瀏覽
晚上係朗豪坊行完上去飲下野食下野都係一個唔錯既選擇。雞肉墨西哥餡餅 $118個餡餅好足料,咬落去炫餸咇哂出黎,個醬有少少好淡既芝士味,幾特別。虎蝦辣肉腸飯 $172啲蝦就唔多,但啲辣肉腸都幾襯個飯,而且熱辣辣,好好食。叫埋杯Hoegaarden 紅梅味都夠哂爽,可以吹水吹好耐!
晚上係朗豪坊行完上去飲下野食下野都係一個唔錯既選擇。
雞肉墨西哥餡餅 $118

虎蝦辣肉腸飯 $172

啲蝦就唔多,但啲辣肉腸都幾襯個飯,而且熱辣辣,好好食。
2017-03-27 1029 瀏覽
Happy Friday happy hour $158有2杯酒仲有小食,真係超抵。House white 質素唔差,有果香容易入口,大大藍薯條,黑松露醬好香,即炸起即上枱,我地當時即食啦,超香脆,勁正。
2017-02-26 958 瀏覽
新年前 出發買新衫 係旺角Langham place 行到攰 六點幾左右 唔諗就上去 點知上到去冇咩人 好似得一枱 我地就叫左個紅白酒餐 小吃就揀左 黑松露薯條 加一個意粉 個意粉麵幾多蝦 香草味濃 兩個人靜靜地唔錯既選擇
2017-02-25 667 瀏覽
Happy hour 去了朗豪坊的 tonic 與三五知己喝個酒聊個天 tonic 外觀的隔調是不錯的 而且氣氛還尚算足夠 正適合幾位朋友一同閒談聊天 我們四人坐下點了四杯喝品 我點了sangria 而其他幾位不約而同地點了 corona 的冰藍特飲 杯子份尚算大杯 我的 sangria 尚算正常 沒有太大的特別 但是我幾位朋友所點的特飲卻被指 不好喝 配搭得不好 而且帶有苦澀的味道 可能並不是迎合亞洲人的需要去研發的調酒 但整體的環境配合我還是給與一個不錯的評分 價位大約是每人$100 在 happy hour 來說 價位稍高