2023-01-26 443 瀏覽
位於觀塘鬧市的呢間西式餐廳成日都經過,新年好多餐廳都未開,於是試下呢間餐廳。餐廳內空間好大,座位唔多,食客坐得好闊落。 等左大約十分鐘就有位。掃code落單,叫左一個all day breakfast, 飼主叫左一個叫漢堡包餐,另外加左一杯野飲。唔係講笑,上餐後見到個份量真係影到爆晒mon咁,大大份,價錢偏貴,但覺得對得住個價錢。All day breakfast (南乳豬扒)好多野食,個茄汁豆唔係少少一更🥄咁冇誠意,波羅係一條咁上,男仔食都絕對夠食。最等意係佢有一塊喵喵造型既多士,配上佢自家制既果jam(個人認為偏水左d,不過個果肉就都多,滿意),yoghurt 好酸好raw,可惜成個餐都有d凍,如果唔係一定滿分💯。漢堡包餐都好食,薯條熱上的,好味。環境方面,可能係同馬會有關係,餐廳內放左幾個monitor 都係講賠率,又有馬會巴士(glamping主題)仲有許願樹又馬會主題咁幾得意。侍應服務都好好。總括黎講得明會encore。

,可惜成個餐都有d凍,如果唔係一定滿分💯。

漢堡包餐都好食,薯條熱上的,好味

總括黎講得明會encore。
2023-01-25
2023-01-25 322 瀏覽
知道而家馬會好多間都裝修到好豪華咁,之前見過北角嗰間,今次嚟到觀塘。因為農曆新年關係附近好多食肆都未開,所以造就左我哋今次嚟試吓。其實我本人覺得呢個位置如果佢聯✖️嘅係一間茶餐廳可能會比較貼切一啲,因為隔離就係觀塘廣場,比較貼地同平民一啲 !又會唔會係因為佢諗住啲人贏咗馬仔就可以上嚟食得好啲食豪啲?新春期間每人最低消費$120,都係嗰句「有啲唔係幾貼地」如果淨係飲嘢嘅話真係唔會夠$120 見隔籬枱就係因為呢個原因,食唔到咁多嘢,所以決定離開!我同朋友兩個人分別叫咗一個南瓜大蝦意大利飯、一個南乳豬扒藜麥沙律、first Kiss同埋piccolo! 南瓜大蝦意大利飯味道不錯,不過成百幾蚊,至於個沙律又係要成百幾蚊,真係有點貴!講真又唔係超特別好食嘅~piccolo 都係一貫做法冇乜特別,反而佢嗰杯first kiss , 有啲似係焦糖鮮奶咖啡。一個lunch就食咗Over $400 ,真心有啲奢侈呢個環境呢個價錢,有啲格格不入

見隔籬枱就係因為呢個原因,食唔到咁多嘢,所以決定離開!

一個lunch就食咗Over $400 ,真心有啲奢侈

呢個環境呢個價錢,有啲格格不入
大蝦南瓜意大利飯
南乳豬扒藜麥沙律  +first  kiss
Piccolo
2022-12-22 746 瀏覽
一直都好想試呢間cafe, 上星期終於約到同事一齊去試下雖然係馬會入面,但一d都唔嘈,要用手機落單,比較少人手服務呢杯叫做邪惡BB 痴_線朱古力,唔好睇佢個樣以為好漏,其實一d都唔漏,飲完仲想飲多野,不過價錢較貴,冇得跟衰叫,一杯要$45另外叫左兩個主食,味道都唔錯,會想再黎多次
一直都好想試呢間cafe, 上星期終於約到同事一齊去試下
雖然係馬會入面,但一d都唔嘈,要用手機落單,比較少人手服務

另外叫左兩個主食,味道都唔錯,會想再黎多次
2022-12-20 592 瀏覽
同老豆行街買嘢,係官塘廣場行吓行吓見到賽馬會竟然有餐廳🍴!我哋見都兩點幾 食返個下午茶 叉叉電先啦。我哋叫了三個套歺,三杯咖啡有驚喜,拉花靚又夠油脂又香👍🏾👍🏾👍🏾😋😋值得再去試吓其他款式柚子雞 正 肉質嫩滑🥰🍴甜品美味 下午茶價錢唔貴 值得再去 我三個tea set 加埋加一也不過$242!👍🏾👍🏾抵呢

柚子雞 正 肉質嫩滑🥰🍴甜品美味

觀塘廣場投注站樓上嘅cafe開左好一段日子,一直想試,終於比我搵到機會由地下入口行上兩層樓梯就到,舖頭兩面牆都係大玻璃,光線充足座位亦十分舒服,非常推薦同朋友嚟依到chill下傾下計除左裝修非常打卡able之外,食物嘅賣相都非常吸引,食物一上枱,無論幾肚餓都一定要相機食先!痴_線朱古力 $55賣相非常痴_線,打卡一流!飲落好香滑,朱古力味好濃喵喵法式西多士 配乳酪及楓糖糖漿 $68喵喵型嘅法式西多士真係非常可愛唔會太濕,恰到好處,而且下面塊菠蘿燒到好香,好味

痴_線朱古力 $55
賣相非常痴_線,打卡一流!飲落好香滑,朱古力味好濃

喵喵法式西多士 配乳酪及楓糖糖漿 $68
喵喵型嘅法式西多士真係非常可愛
唔會太濕,恰到好處,而且下面塊菠蘿燒到好香,好味

2022-12-11 469 瀏覽
平時去觀塘除左行APM,都會去下觀塘廣場🤪 見馬會裝修完,仲有間餐廳🤩 所以就好奇試下🧐 環境幾靚同舒服,仲有打卡位📸 (不過係食飯時間就難啲去打卡🤏)整體環境同食物質素都幾好👍所以我哋都分左幾次去🤣🤣==============================🍽全日贏▪大滿足早餐 💲228食物種類都幾豐富,包括: 澳洲A5+和牛🥩、燒菠蘿🍍、薯餅🍟、煙肉🥓、炒蛋🍳、茄汁豆、沙律菜🥗、多士🍞、乳酪🍧 🍞多士係🐱造型幾特別😍 仲可以有四款果醬🍯選擇,我哋叫左「法國無花果 · 有機伯爵茶果醬」食落既多士🍞唔太特別🧐而果醬偏甜🤏,但好香伯爵茶味👍 和牛🥩食落都幾腍同鮮嫩👍 燒菠蘿唔太甜🤏 而乳酪配有乾果脆片🥄食落味道偏淡🤏 其他款既食物都係正常水準👌 🍝燉和牛肉▪扁意粉 💲92依款意粉食落好驚喜😍👍 牛肉係燉得好腍👍👍而且份量都幾多😍🤩個汁都偏向濃郁😋配埋意粉係好好食👍而且仲有蕃茄仔🍅洋蔥做配搭係令到成碟增加色彩同口味🤩 🍕無肉素薄餅 (8'') 💲78 Pizza 似係薄pie 🤏  咬落既口感正常👌 但味道方面都幾濃👍用上mozzarella cheese  🧀 而且芝士🧀同菇🍄既份量都

🍽全日贏▪大滿足早餐 💲228

🍝燉和牛肉▪扁意粉 💲92

🍕無肉素薄餅 (8'') 💲78
Pizza 似係薄pie 🤏  咬落既口感正常👌 但味道方面都幾濃👍用上mozzarella cheese  🧀 而且芝士🧀同菇🍄既份量都足👍鋪滿成個pizza 😋 美中不足既係個pizza 有啲燶🤏

🍱蒲燒三層鰻魚滑蛋飯 💲118
鰻魚係幾厚🤏 而飯係用上日本米👍滑蛋正常水準👌 唯獨鰻魚汁唔係好夠我哋撈飯🤪

🥗慢煮雞胸肉藜麥沙律 💲105
雞胸肉幾滑👌沙律菜都幾多,而且都算新鮮👍

☕痴_線朱古力 💲55
一上枱真係「嘩~」左一聲 😱真係同幅圖一樣咁靚😍 超啱打卡📸 起初覺得應該會超甜唔太好飲,但飲落係超濃厚朱古力味😋😋 甜度啱啱好👍面層用3種朱古力刨碎而成,仲有可可粉同一塊朱古力😋

☕自家制薑汁牛奶咖啡  💲45
匙羹盛住啲薑汁,可以按自己需要落幾多🤏 我哋就落曬🤣 飲落薑味好突出,但又唔會蓋過咖啡味👍

☕意式泡沫咖啡 💲40
拉花拉得幾靚👍👍飲落係正常咖啡水準👌

🍪CLS Homemade Marshmallow Cookie 💲25/1
我哋買左2隻味🧐 分別係抹茶🍵及雙重朱古力🍫2款都偏向較甜🤏抹茶味唔太濃,反而朱古力係濃啲,但都係正常水準👌

🙌歡迎大家介紹不同香港好食好玩好地方

2022-11-12 1034 瀏覽
行過覲塘廣場,見到馬會竟然開左間cafe,睇到個餐牌和環境都幾吸引,就入去試下,我哋2人order左3樣野1. 慢煮雞胸肉藜麥沙律2. 女友話唔肚餓但想食少少野無錯,呢個係小食個名🤣,個名好攪笑,因為朋友點的,初時冇留意,見到張單時以為打錯,睇返menu原來係真。裡面係有炸雞扒,雞粒2件,雞翼2隻,炸蕃薯條,仲有兩件炸左嘅午餐肉,午餐肉食得多,但炸都係第一次食,呢個拼盤好豐富,好好味。3. 日本豬軟骨溫泉蛋飯,豬軟骨夠林身,加埋啲汁好入味。餐廳環境舒適闊落,食物質素高,有驚奇嘅cafe👍
我哋2人order左3樣野
1. 慢煮雞胸肉藜麥沙律

2. 女友話唔肚餓但想食少少野

3. 日本豬軟骨溫泉蛋飯,豬軟骨
夠林身,加埋啲汁好入味。
餐廳環境舒適闊落,食物質素高,有驚奇嘅cafe👍
估唔到觀塘廣場呢個舊商場,有一間特別餐廳,開頭唔知係乜名餐廳,上到去先知係賽馬會嘅餐廳。是日叫咗一個沙律,一個飯,一個薄餅,價錢算偏貴,當時只諗住搵間有位坐又唔係太多人既餐廳,所以就入咗去。環境方面,坐椅夠闊,夠光猛,但經常有賽馬會嘅資訊廣播比較煩。至於食物方面,無論豬扒飯及雞沙律,份量都比較大,粉紅咖哩汁豬扒飯值得推介,粉紅咖哩味道特別,而豬扒炸得不太乾身,雞肉沙律味道啱曬時下怕肥女士,巴馬火腿薄餅味道都可以一試。
  • 可遇不可求豬扒飯
2022-10-26 758 瀏覽
又同朋友四出搵食今次係專誠約朋友到Turfland Operated by sensory Zero因為上網見很多人推介所以被吸引當天是平日下午茶時段店舖闊落 座位也很多 店內都算多人我哋一行三人選擇左一個梳化位置座位與座位距離遠 完全冇壓迫感我哋三個人都點咗同一個餐無肉大滿足早餐 $148 麵包鬆軟再配上無花果自家果醬 實在好好味配有椰菜花,炒蛋,燒菠蘿(好醒胃)沙律菜,薯餅(好香脆)蕃茄仔,焗豆份量好夠 好滿足美式黑咖啡☕️ 加$15好有啡味朱古力咖啡☕️ 加$20朱古力咖啡推介冷泡玫瑰烏龍茶 加$20朋友話好飲,清香佢哋的自家果醬太好味,我另外買咗一樽,帶回家比仔仔明天搽麵包當早餐食加$18📸環境指數🌕🌕🌕🌕🌗🤵🏻‍♀️服務指數🌕🌕🌕🌕🌑👅味道指數🌕🌕🌕🌕🌗💰抵食指數🌕🌕🌕🌕🌑⭐️推薦指數🌕🌕🌕🌕🌗
又同朋友四出搵食

座位與座位距離遠 完全冇壓迫感

我哋三個人都點咗同一個餐

無肉大滿足早餐 $148
麵包鬆軟再配上無花果自家果醬 實在好好味

配有椰菜花,炒蛋,燒菠蘿(好醒胃
)沙律菜,薯餅(好香脆
)蕃茄仔,焗豆

💰抵食指數🌕🌕🌕🌕🌑
⭐️推薦指數🌕🌕🌕🌕🌗
2022-10-11
2022-10-21 753 瀏覽
依間餐廳 LUNCH 真係超多人排隊,如果想食,要早小小去到。之前食過太古個間,都是質素好好既。今次叫了一個好特別既粉紅色咖哩豬排飯、小食雞翼、仲有BURGER、很愛既雪糕咖啡~飯真的不錯,因為有好多豬排,而且好香南乳味,好特別,真係必食呀,仲有雞翼,香脆既外皮,真係食完一隻想再食。咁既叫法,發現BURGER 反而最唔出眾,不過都好味既,不過,我想講,2個人食都可以食到好飽了。最後叫番杯 咖啡....真係回味絛窮。不過佢既出入係有點奇怪的,佢可以係觀塘廣場入、又可以在馬會行上來,如果你發現人多,就最好馬會行上來,因為要排隊的,如果你觀塘廣場入,可能又要再排過....
之前食過太古個間,都是質素好好既。
我想講,2個人食都可以食到好飽了。

最後叫番杯 咖啡....真係回味絛窮。

因為要排隊的,如果你觀塘廣場入,可能又要再排過....
香脆雞翼
粉紅咖哩飯
2022-10-17
  • 粉紅色咖哩豬排飯
2022-10-18 628 瀏覽
馬會重開之後一直都好想試.星期五就獎勵下自己💙兩個人.一人叫一個晚市套餐.埋單$300套餐本身包埋沙律.餐湯.主食.飲品.甜品.都幾多野~個沙律又酸又咸.食左兩啖就擺低左.另外我估個湯係周打蜆湯.因為有d腥味.同埋係暖唔係熱燉和牛肉。扁意粉  個份量估唔到甘多.味道不過不失.似係超市買包醬都可以自己煮到.不過個牛肉都幾出色.食得出佢燉左一段時間先有甘淋既肉質全日赢。薄餅都係攞個意頭先試呢個薄餅.即叩即整等左15-20分鐘.面頭好多火箭菜.但係其實下面無咩料~睇落好似好夠味.但係食落去完全冇味.都真係有d失望叫左杯cappuccino配個甜品.其實個甜品就係拆開左既Nestle 甜筒So far唔係有d咩特別好食.幫襯一次就算.職員態度又唔係好.最好係門口個保安.不過可以一路食一路睇番精彩賽事都係一個賣點

套餐本身包埋沙律.餐湯.主食.飲品.甜品.都幾多野~

燉和牛肉。扁意粉

全日赢。薄餅
睇落好似好夠味.但係食落去完全冇味.都真係有d失望

2022-10-14
2022-10-16 435 瀏覽
賣相=美味-值得一試👍🏼👍🏼👍🏼地點超方便 馬會上2層/觀廣2樓入澳洲🦘和牛沙律牛很好食;紅菜頭粒新鮮;車厘菇好甜;有橙有柚子都好食😋,菜量少左DD 整個沙律 好可以!雞翼新鮮炸出,夠熱好脆蕃薯條其實都好食,但太脆,如外脆內軟,轉紫薯就好啦Crazy chocolate mocha我超鍾意❤️因佢用黑朱古力夠濃賣相好靚 杯用薄身杯 飲時嘴唇同的觸感為朱古力 質感加分 好味!會再翻單去再試其他!整體服務都好好;有暖水提供;座位舒服;有光線充足開揚位;觀塘有好聚點啦!
賣相=美味-值得一試👍🏼👍🏼👍🏼
地點超方便 馬會上2層/觀廣2樓入

澳洲🦘和牛沙律

雞翼
新鮮炸出,夠熱好脆
蕃薯條
其實都好食,但太脆,如外脆內軟,轉紫薯就好啦

Crazy chocolate mocha
我超鍾意❤️因佢用黑朱古力夠濃
賣相好靚 杯用薄身杯 飲時嘴唇同的觸感為朱古力 質感加分
好味!會再翻單去再試其他!

整體
服務都好好;有暖水提供;
座位舒服;有光線充足開揚位;
觀塘有好聚點啦!
2022-10-16 330 瀏覽
Sensory Zero同馬會合作,喺觀塘馬會入面開咗間分店叫Turfland。未夠十八歲嘅,可以喺觀塘站B出口旁邊嘅觀塘廣場入,餐廳就喺二樓。喺餐廳食飯賽馬日要預約,今晚冇馬跑,所以晚市行入去都幾多位。餐牌食物都係sensory ZERO嘅菜式,不過唔緊要,佢地嘅菜式都好好食。譬如我點返之前食過嘅和牛溫泉蛋飯,用上澳洲M5+和牛真係好正。飯上面嘅和牛調味好過藜麥沙律裏面嘅和牛。飲品方面我地點咗冇咖啡因嘅南非國寶茶。佢有好似伯爵茶嘅香味,加咗奶之後個Texture好完美。痴__線朱古力表面嘅朱古力泡好邪惡,裏面嘅朱古力可以再濃啲。牛奶南非國寶茶 $50痴__線朱古力 $50澳洲M5+和牛溫泉蛋飯 $168澳洲M5+和牛藜麥沙律 $168
澳洲M5+和牛溫泉蛋飯

澳洲M5+和牛溫泉蛋飯
澳洲M5+和牛藜麥沙律
牛奶南非國寶茶
痴__線朱古力
新建餐廳,環境雅致舒適,衛生間企理,餐具香港製造,幾特別。叫了7成熟牛朳(係有無限薯條供應的晚餐),有驚喜,實在太好食啦,牛脂香,肉味濃,好多肉汁,根本連醬汁都可省略了,不要點任何汁料,直接食!信我!而配菜用照燒汁茄子,整體份量足,是日餐湯(要另加10元)係南瓜薑汁湯,飲完暖胃。加分point=因為我一人進膳,點完餐就直接先往洗手間,出到來就發現服務員將先來的餐湯用碟子蓋好,免塵埃飛入,夠衛生又細心,整體服務員及門口保安都主動有禮,難得難得。
新建餐廳,環境雅致舒適,衛生間企理,餐具香港製造,幾特別。

2022-10-13
  • 牛排
2022-10-14 198 瀏覽
我男朋友喺附近返工 佢成日經過見到好想食 因為佢係薯條控 見到任食薯條就心心眼 之後今日happy Friday 所以就放工過嚟食 我哋叫咗一個任食薯條餐 一個迷你漢堡餐 埋單都係三百幾蚊好抵食 下次有機會再嚟
好抵食 下次有機會再嚟
2022-10-14