2005-11-01 43 瀏覽
侍應好有禮貌, 個menu 係意大利文, 唔係幾明, 佢慢慢解釋俾我地聽, 又唔會食完催你走.最後點了幾杯drink, salad, 唔記得咩魚o既appetizer, 牛柳, 意大利雲吞. 味道幾好, 但份量偏少唯一要彈就係個洗手間, 有點茶餐廳feel... 有代改善註: 水係要收費

唯一要彈就係個洗手間, 有點茶餐廳feel... 有代改善

註: 水係要收費
2005-05-12 17 瀏覽
前排公司做show 辛苦左一大輪,老闆請食意大利菜,一行十多人,咁就一於唔駛同佢客氣啦!除了每人叫了一份main course 外,還有叫了些沙律、生牛肉和海鮮assortment,大家齊齊食。沙律和海鮮不算太新鮮。生牛肉的味道也好像比較淡,有點兒失望!很喜歡吃鵝肝的我,原本打算叫一份鵝肝appetizer當main course 算了,但waiter 提議我將portion 加大。鵝肝的味道不錯,但外面煎得不夠香脆,所以入口的時候欠缺一份外脆內軟的感覺,也有點兒失望呢!再者,原來以鵝肝作main course 真的會太膩,反而沒有了吃得留下餘韻的感覺。全晚最美味的是那個oyster soup,我讓其他同事們都嚐一口,他們個個都大讚美味呢!當晚開了一支白酒和一支紅酒,白酒的味道尚可,但那支regular red wine 就真係好唔得啦!連我這個不太懂嚐酒的也覺得那支酒很差勁呢!

2005-04-26 15 瀏覽
本來果晚去Papa Razzi 食, 點知發生不遇快事件, 最終去左呢度食, 開頭叫個女侍應介紹, 點知佢當我地羊牯, 介紹d勁貴既食物, 後尾我地order左食物後, 個女侍應又話d 食物份量好細, 驚我地唔夠食, 佢真係好氣, 係我地耳邊喋喋不休咁講, 我地覺得佢好煩呀, 雖然d食物唔錯, 但服務真係差差差!!! 另外, d 食物價錢真係好貴, 又冇水供應, 焗你飲佢d水或酒, 但d酒又係好貴, 樣樣都好貴, 唔抵食.
2004-11-16 4 瀏覽
老友唔見左部落地唔夠兩個月3千几蚊新機, 請佢食飯等佢冇咁feel bad, 本身想去Papa Razzi諗住平少少, 但冇位黎呢間, 個risotto with crabmeat, 飯整得几好食, 唔算好滯, 軟硬適中, 但隻crab鉗好似整”lone”左, 哈哈, 自家squid ink ribbon pasta o既料都算多同新鮮, flaming crme brulee, 係d焦糖几好食, 下底果d好一般, 不過service認真麻麻. 係個waitress我地走佢講聲bye by我先知原來佢識講野架喎
2004-09-23 3 瀏覽
2004年9月19號晚我地4個女仔係度食晚飯環境、服務、賣相、味道一流實在令人回味無窮
2004年9月19號晚
我地4個女仔係度食晚飯
環境、服務、賣相、味道一流
實在令人回味無窮
2004-03-04 2 瀏覽
只係想講...水牛芝士係淡口o架~
只係想講...水牛芝士係淡口o架~
2004-03-03 2 瀏覽
男友生日同佢去食. 點咗兩個前菜(水牛芝士配番茄再加橄欖& 當晚的廚師推介焗海鮮盤), 兩個main courses(Lobster pasta & 8 安士牛扒), 同兩杯野飲. 第一個前菜好唔得, d芝士完全無味, 第二個前菜就ok, 有青口,魷魚圈,扇貝等等, 不過我覺得鹹咗少少,main course 個牛扒好普通, 唯一值得讚就係個pasta, d 龍蝦汁同隻龍蝦都好鮮甜, 佢知我地share, 預先幫我地分定,杯野飲都ok la.(好彩佢地d麵包都幾香)埋單八百幾蚊, 如果呢種質素實在貴咗d, 不過環境都幾好.注意: 無免費冷水供應, 因佢地無濾水器, 只得熱水供應.
埋單八百幾蚊, 如果呢種質素實在貴咗d, 不過環境都幾好.
注意: 無免費冷水供應, 因佢地無濾水器, 只得熱水供應.
2004-01-17 2 瀏覽
一行五人去食晚飯,各人都叫了1個前菜及1個主菜(扒),另外再叫了2支意大利白酒,埋單三千幾蚊!基本上我覺得食物同SERVICE都唔錯!但係D WAITNESS有D誤道囉!當我們正在等埋完之時,個WAITNESS� 住支檸檬酒出黎叫我O地試下,每人的份量只有一小口,但就難飲到爆!!我O地都以為係送,點知張單包括那支檸檬酒!支酒成二佰幾蚊,但係我0地只飲了一口!!好過份!
2004-01-13 2 瀏覽
只係夜晚去飲o野, 無食o野~ 環境幾好~ service ok啦~兩支Budweiser $172~ 都好貴喎~ 因為佢免費供應礦泉水~ 去依度睇相啦:http://community.webshots.com/album/110500981XlHCCB

去依度睇相啦:
2003-06-26 4 瀏覽
D Pizza 好好味, 但價錢就貴左d, 整體也不俗
D Pizza 好好味, 但價錢就貴左d, 整體也不俗
2003-04-30 30 瀏覽
only open at nightonly a la carteno plain (tap) waterdrink list for "ORDINARY" apertit, liquer, wine, cognac ARE "OVERPRICED"-------------------------------------tried:appetizer: baked cheese crab meat with spinach in crab cover quite strong, taste quite ok, but not worth and not excellent ($98)pasta: seafood spaghettitends to be good, fresh, quite good oyster, clam, mussel, fish slice, quite lag=rge portion, fresh tomato ($148) a glass of red wine: Italian, heavy gape aroma, ok taste ($48), a b
only open at night
only a la carte
no plain (tap) water
tried:
pasta: seafood spaghetti
a glass of red wine: Italian, heavy gape aroma, ok taste ($48), a bit overprice
service of senior waitor quite ok, thorough description for food if asked, other younger ones a bit "On Q Q"
environment: a bit crowded, but inside has a small garden for dinning
decor: ok la, not really good
could try pasta, but drinks are really overpriced with no plain water supplied? (Extreme high class hotel also provide plain water eg, Peninsula, Island Shangri-La)
2002-09-22 3 瀏覽
我們一行四人在2002年9月中在此Dinner. 食物味道OK, 待應態度親切(大部份說英語, 只有1位Chinese), 食物份量較細, 價錢較貴. 不適合朋友聚餐. 下次去也需要再三考慮.頭盤(Portbello - 一塊大菌)不錯不錯, 值得一試. 我們不知這裡Water 要收費- $45 per bottle (非常不值). 埋單一共是$1,130. 以下是我們選的菜式:2 bottle of water1 Ice Tea1 Portbello3 Oster (是焗蠔,配料好好味, 但隻蠔很細, 食左都唔知)主菜: 1 牛柳1 三文魚1 Seafood Spaghetti甜品:1 Sorbetto (很少一個桃Size)
2 bottle of water
1 牛柳
1 三文魚
1 Seafood Spaghetti
甜品:
1 Sorbetto (很少一個桃Size)
2001-06-28 6 瀏覽
這間餐廳同行過幾間的Papa Razzi 都試過,大家價錢差唔多,但我覺得這間無論氣氛、食物、服務同裝修,都好過後者,尤其是它的羊排好「正」,記得要試試。
2001-06-28 2 瀏覽
夜晚o黎呢度真係唔多抵,日頭平好多(同一款主菜平一半有多),食物質素麻麻啦,三文魚意粉D 粉幾腍下,唔合格,但就落o左好多三文魚同好大碟.主菜要個羊扒亦都唔太好食,野菌湯OK,Tiramisu 就普通啦(不過賣相幾靚).