(非會員)
非常認同各位食評人的意見,我一家人掃興而回!! 原因如下:1.已一早BOOK了5位吃晚餐, 但竟要坐最入一張4人枱加櫈。內裡抽煙系統不夠強,成晚吸油煙。其實再入一些近玻璃處好像仍有兩張枱,但放了一些員工的物品,環境混亂,令檔次大打折扣。2.食物分量少,PIZZA一定不夠10寸(MENU列明10寸)。加大長通粉的份量(約加多$30)亦不似加大,汁料質素不及在超市買的包裝意粉白汁。意大利飯亦太軟太爛,總之…………。另外,望入半開放式的廚房,層架上在很多罐很大罐的雞粉(味精),相信此店的食物………3.服務簡直難頂,坐最入完全沒有人理,待應反應慢兼完全無表情,加水要三催四請。食完第一回合成枱碟,再加單亦要叫才清理枱面。碟上有蝦殼,要叫才識收,但亦要叫才拿一隻新碟來,總之一吐氣。4.幾經辛苦望到頸都長才有人回應埋單,但等了很久都未出單,待應已開始在清理枱面,傾緊計都比佢打斷,D碟來回在面前及頭頂經過,對客人造成極大騷擾,茶餐廳及酒樓都唔會啦!當客氣地請他不如等我地簽完單再來清理,他仍在收碟,跟住再叫他可否唔好收住,他竟不太耐煩說已經安排埋單,仍邊說邊繼續收碟,看來他完全GET唔到我的意思!這間
非常認同各位食評人的意見,我一家人掃興而回!!

原因如下:

這間餐廳服務如此,食物質素亦毫不突出,精明的網友請好好考慮是否去試…….

2008-01-08 21 瀏覽
1.無味2.汁太多(汁多都無味wo..)3.d料沉底,同勁少4.海鮮無海鮮味貴夾唔飽精細得黎又唔好食都唔知d廚師點煮野....
1.無味
2.汁太多(汁多都無味wo..)
3.d料沉底,同勁少
4.海鮮無海鮮味

貴夾唔飽
精細得黎又唔好食
都唔知d廚師點煮野....
2008-01-08 2 瀏覽
話說0個日係平安夜,本身諗住一家人開開心心食餐飯,見到呢間新意大利餐廳就去試0下。一家三口個籌之後就好有耐性咁企係度等,個帶位叫很好快,但係只係叫二人,跟住我發現佢跳我個號碼,本來都知道佢只係安排緊二人,所以只不過係打算問仲有幾多張先到,自問都係有家教之人,當然問人梗係有禮貌, 點知一問個帶位waitress, 佢就態度十分差咁0話"過啦!" 跟住我成家就O 哂嘴, 三個人六隻眼都可以miss 到? 唔係嘛?!?!?! 由於佢態度勁差,所以搞到我火起,所以我就話"你跟本無叫過,你只係不停叫二人,唔係三人", 嘩,跟住就精彩,佢竟然起哂gon, 走出佢個派飛,好似潑婦罵街咁出同我抗衡,我真係未見過咁惡0既waitress, 茶餐廳waitor 態度都要俾佢好得多,當然呢件事驚動佢餐廳經理, 佢不停咁向我say sorry, 仲帶我入餐廳坐,誰不知個waitress 仲一路不停咁用十分惡眼神厲住我。呢一餐食得十分唔愉快, 一間餐廳既然無出色食物出品,又無有質素員工,好難做落去,睇怕都可以好快goodbye!!!!
2008-01-08 28 瀏覽
I was really looking forward to this restaurant's opening, in hope that it would be some high-end fine-dining place with GOOD food. Its finally in business, but not close to what was expected.Not sure of their signature dish, so I just ordered a carbonara to be safe... 個汁點解水汪汪geh... (-_-!)This restaurant occupies the prime location of New Town Plaza and its decor is quite ok. I honestly think that unless they starting hiring better chefs, TUTTO won't last for long.

2008-01-07 4 瀏覽
星期六夜晚轉程同男友出去沙田新城市試一試佢新開o個d餐廳啦,一開始本來想食pokka cafe的, 但係見依一間從來未見過既意大利菜,再加上意大利既情義結,就去搏一搏啦~當試新野~點知.....差到不得了!仲衰過意粉屋同pizza hut依d大眾化意大利餐廳...首先,一入去,坐左係最入既area,D位有D迫,張table好細...帶位既waiter都唔識自動自覺俾兩杯水我地...但係裝修尚算ok,我地叫左一個大廚沙律(~$68),一個意國經典10"pizza(~$7x), 一個意大利腸o加o厘長意粉(~$65)...因為唔夠飽再加一個蕃茄焗茄子($38)..."dum"心之旅開始其實最初個salad好快就黎左, 加上有好多我男友最like既火箭草(落左勁多,好闊佬),所以都印象都不錯的,不過當我見個waiter快快手好無禮貌咁放低碟所謂"意粉"之後...我成個人呆一呆lor...個意粉賣相超級超級差, 簡直就好似我自己一個人o係屋企求其煮既意粉一樣,個碟同份量好小家...d腸仔同蘑菇得個幾舊,沉晒o係底..最慶係佢o個d所謂'o加o厘"汁, 無curry味ga,又水稀稀!仲衰過茶餐廳

試新野~

成個人呆一呆lor...

味ga,又水稀稀!仲衰過茶餐廳既快餐o加o厘汁.....同menu裡面張相完全係兩件事黎ga....初初仲以為係佢地比錯佢地waiter 既dinner我地lor...

個pizza耐左d先到, 賣相都好好多...不過...個size實在太細!!!!!!又話10"..我唔覺得有lor!!!!我諗只有8"...好火.....我未試過連食三塊thin pizza個感覺係會似無食過野

一樣ga, (唔飽唔係因為佢thin.係佢d cheese一d都唔"溜",又無味...........)

食完個pizza, 我男友已經話唔夠一定要再叫野, 所以就叫左個小食-蕃茄焗茄子....佢個小食真係小lor....o個個茄子一舊只係得一茶匙咁"大"粒ja...個souce又無味....$38

唔值lor...
$20就差唔多既

總之我覺得佢好唔得lor.....虛有其表,其他食評講得o岩, 佢根本想扮高擋...不過佢要掂先得ga...所有野都同個menu兩個樣.....呃人ga!!!

最後食左$283, 食得條氣好唔順!!!
OK
2008-01-07 3 瀏覽
價錢一般, 由$40幾既小食, 意粉至$100幾的主菜都有, 份量都適中.服務:有待改進, 因為想點菜叫左好多次,至有WAITERS 應上菜速度頗快(除PIZZA), 都唔夠位放三碟野, 食都食唔得身切總結: 有待改進

總結: 有待改進
1月1日既dinner,4個人諗住開開心心咁同個frd慶祝生日等位- 唔知點解分開左2個list黎mark,一張係101-200,另一張係201-299,我地係188,點知佢叫極都係叫2字頭,忍唔住走過去問,原來佢地miss左1字頭張紙--下??我想講,果度起碼仲有10張desk未叫水- 本來擺低緊凍水,我地話想要熱水,佢好似面有難色咁落單- 叫左幾個,個個都話等陣,等左好多陣先有人肯黎,有一個直情係已經望黎我地張desk既方向,我地舉晒手咁,但佢都眼大睇過龍ps:呢個方向得一台2人and 一台4人食物- 個男仔放低d野食果陣我地聽唔清楚佢講乜,雖然我都知佢係講緊個dish name,但上菜速度都ok味道- 不過不失,但略嫌細碟,同埋淡淡地添水- 叫左2-3次,又係話等陣,終於叫個著西裝既男士,同佢講我地叫左好多次都冇人理,佢即刻o係我地後面個stand 拎d水黎!!!原來d水只不過o係我地張desk既後面,唔知點解咁都要等咁多陣先有人肯比水我地飲意見咭- 問佢地拎意見咭,原來冇既,黎左個restaurant manager問我地有咩comment,我地亦都好清楚咁講晒以上既pt但要一
1月1日既dinner,4個人
諗住開開心心咁同個frd慶祝生日

水- 本來擺低緊凍水,我地話想要熱水,佢好似面有難色咁

ps:呢個方向得一台2人and 一台4人

味道- 不過不失,但略嫌細碟,同埋淡淡地

但要一讚既係,個manager既態度好好!!!好有耐性咁聽我地講晒咁多個pt

我地講你知有咩comment並唔係想要咩著數,只係話既然你地行唔算低級既路線,咁對你地既service有寄望都好正常,如果你呢間係茶餐廳,我絕對唔會同你計呢d野

再者,元旦日比較忙,呢個我地覺得唔係excuse,單單以添水呢個pt,我唔明點解要再等陣,我唔係要你行到十萬九千七咁遠去拎壺水過黎,反而你行得埋黎我地張desk,向左邊行一步咁多就已經可以拎到d水比我地!!

原價:$374/4ppl (但我地不太飽)
佢聽完我地講,比左9折,但我地在乎既唔係呢個9折,而係佢地既service

希望你地真係可以有improvement

題外話
to openrice:其實可唔可以o係d分數度整0分??因為有d restaurant真係1分都唔值~~希望你地考慮下~~thanks!
兩頭唔到岸囉,想高級,服務同環境又唔得,想Casual,價錢又唔平喎,近門口果種高身卡位,真係睇見都唔開胃。服務的確係麻麻,隔離走左九年,成剩菜都無人理,想叫人落單,爭D要打電話去櫃台叫人入黎,但係明明成場都係人喎,真奇怪。食物就普通啦,唔算好食又唔係難食,不過都唔想返轉頭。
食物就普通啦,唔算好食又唔係難食,不過都唔想返轉頭。
2008-01-02 4 瀏覽
趁假期往沙田逛街, 見以前Food court大部份的店巳重開, 而且逛街後想坐低嘆tea, 見Tutto 屬於Habitu, 也想知道這間新店與其他Café Habitu 不何不相同的地方。今次食cake set - Caramel choco cake & coffee. Cake 比普通餅店買回來的還要差, 口感與味道一點也不吸引。但估不到coffee 亦很差, 大字頭餐廳的coffee 比它還好, 不值這個價錢。早知食普通茶餐好過!
星期日天和媽媽去新城市吃午飯,周圍都要等位,見到這間門口不是太多人等太久又新新地咪去試一下,等咗5-10分鍾見門口的人全部入了去,以為到我們啦,點知那個帶位帶了2個上前"攞飛"的情侣入去,但我們是拿了等位"飛仔"的,後來那對情侣不滿意座位離開,那帶位才出來帶我們入去,但她完全沒有歉意呢~其實入面有好多位,但唔知點要搞咁耐先至入得.坐下後,兩個只得一個Menu,我們打開Menu想Order時,竟然在Menu中發現有食物的渣滓附在其中一頁上面,好嘔心呀~同個侍應生講,佢拿著個Menu左番右番咁都睇唔到,真係唔知好嬲定好笑.我們叫了一個煙三文魚+鮮蝦扁意粉和意式海鮮飯,上菜時間不是太久,算快,但份量不多;意粉味道好淡,無味,意粉好硬,蝦無鮮味,配料多過意粉好多,飯略為偏淡,沒有芝士香味,只有意大利飯的濕,味道麻麻,配在飯上的龍蝦焗得太久,好乾,仲有一陣不新鮮的鯹味,配料同飯的比例適中,但飯中的"海鮮"煮過頭,有點"鞋",無味,在飯上的大蒜不新鮮,有一陣鯹味.埋單連加一(跟本不值得加一,無服務可言)要成$200(食咗2樣野,仲要唔飽),唔值咁多.整間店的裝潢好古怪,門口好像好高級,但內裹卻像i

整間店的裝潢好古怪,門口好像好高級,但內裹卻像ikea的foodcourt,間餐廳都幾嘈.侍應生基本好像魂遊咁,全部人都唔知做緊乜,叫了好久都無人理你,又無人添水,收碟的人拿著那些碟好像舞龍咁,那幾個打扮似經理or老闆的男人傳菜時的聲音好細,跟本聽不到.

整體而言,我估佢想扮高級,價錢扮到但食物水準(連意粉都未煮得好)至服務態度均未及水準,有待改善.不過我應該唔會再光顧了~
(非會員)
昨天女友生日, 經過見到呢間Tutto (見係Habitu旗下), 一心諗住Habitu旗下都應該唔差, 點知....原來係惡夢既開始.....!!!首先..佢地安排俾我個位坐得好唔舒服, 好似去左老麥坐響兒童seat咁, 而且d waiter & waitress都係口黑面黑想殺人咁...叫都無乜人理....算啦,我地點左個小食拼盤, 一客帶子拼牛扒& 海鮮pot pizza.....一黎就黎左個pizza先, 味道唔錯個皮好鬆化, 之後間左5分鐘,就有個waitress拎左個main course出黎, o個陣時我心諗,好似小食都未黎,我就叫佢幫我追一追個小食, 個main course我就唔上住.....隔左5分鐘, 個waitress又拎個main course俾我, 我同佢講,個小食都未到,點可能上主菜, 咁佢話幫我check下, ok...算,照上個main course啦...!!跟住我食完啦,都仲未見個小食上, 我就問個著西裝既經理我d野仲未黎.佢話幫我追..但都無影...最後我忍無可忍,我叫左個最高級既經理埋黎,我話我所有野都食晒,但個小食都未黎, 而且我已經要追第4
首先..佢地安排俾我個位坐得好唔舒服, 好似去左老麥坐響兒童seat咁, 而且d waiter & waitress都係口黑面黑想殺人咁...叫都無乜人理....算啦,我地點左個小食拼盤, 一客帶子拼牛扒& 海鮮pot pizza.....一黎就黎左個pizza先, 味道唔錯個皮好鬆化, 之後間左5分鐘,就有個waitress拎左個main course出黎, o個陣時我心諗,好似小食都未黎,我就叫佢幫我追一追個小食, 個main course我就唔上住.....隔左5分鐘, 個waitress又拎個main course俾我, 我同佢講,個小食都未到,點可能上主菜, 咁佢話幫我check下, ok...算,照上個main course啦...!!跟住我食完啦,都仲未見個小食上, 我就問個著西裝既經理我d野仲未黎.佢話幫我追..但都無影...最後我忍無可忍,我叫左個最高級既經理埋黎,我話我所有野都食晒,但個小食都未黎, 而且我已經要追第4次,你唔係要我親自入去廚房度追呀?? 隔左3分鐘,個小食拼盤終於黎到, 之後個經理仲拎多兩隻蝦出黎話送既...我仲以為咁好死...點知check番個manual先發覺原來個拼盤上少左兩隻蝦先補番俾我, 個經理仲要扮晒野o厄我地.....簡直係非常無恥.....不知所謂...呢間野我同女友決定以後都唔會再黎~~><!!!
2007-12-27 3 瀏覽
假日係沙田不嬲都要等位, 呢間一去到等左唔洗2mins 就有位好出奇.. 安排我地住係d 高枱高"登" 唔係坐得好舒服,見到有張2 人sofa位就叫人可否轉位, 結果叫左3個唔同既人, 分別係帶位, waiter 同經理都無人理我地~ 個時都已經興興地.. 又唔係有人book 又唔係有人等位.. 都唔肯轉比我地係咁叫我地等等.... > <結果梗係無轉比我地我男友本身想走but 我見真係其他地方等位等到傻就將就d係度食.. 其實d 野食係ok 叫個辣肉pizza, 炭燒steak, 蕃茄多士& 龍蝦湯個pizza 幾好食, steak中間部份唔得食到有"渣"...蕃茄多士ok.. 龍蝦湯不錯有隻小龍蝦埋單計埋加一$319 另外中途有3個不同既人想放低牙籤.. 明明已經有... 見到有先走開好騷擾同埋我地已經食完個steak 又送黎(可能想請我地食) 我地話食完勒wor . 拎走第2個又再多次黎都唔知搞乜鬼... but 我地d 野好快黎叫左pizza 仲快過隔離2個女仔黎先過我地, 我地黎既時佢地已經食完個pasta.. 我地pizza 黎左佢地都未黎仲要吹左幾次先
結果梗係無轉比我地
其實d 野食係ok
叫個辣肉pizza, 炭燒steak, 蕃茄多士& 龍蝦湯

but 我地d 野好快黎叫左pizza 仲快過隔離2個女仔黎先過我地, 我地黎既時佢地已經食完個pasta.. 我地pizza 黎左佢地都未黎仲要吹左幾次先黎我想我地都算好彩~~ d 野黎得快~
最後.. 一句呢間"no next time"

2007-12-23 0 瀏覽
一個好差既experience.有日下午, 我同我家姐去到新城市, 好多餐廳都好多人, 好啦, 見到呢間, 入去試下, 點知就係一個噩夢的誕生.前先個格調好怪, 近門口個part d裝潢好西式, 都幾好. 但一入到我個張table個邊, 以為自己去左ikea kids area. d tables同chairs, 唔知佢d style想點?! =.="好啦, 點菜, 想叫個waiter, 點知, 全部都冇帶眼返工. 激氣, 好啦, 終於見到, 咁order啦, 都還好... 5分鐘之後, 我個drink先上. 我order左個blod organce soda, 咁我會以為係ok大杯, 點知佢先放低一個細細glass, 跟住, 佢竟然倒一支本身已經係支裝既soda落黎, 得250mL... 我都幾失望!! >.< 有個著西裝, 貌似高級既人, 行過黎, 用好快又好細聲既方法同我講, 話我想要個drink已經冇哂. 但好明顯, 係我家姐架啦... 做乜同我講呢?好啦, 咁就再睇過menu, 再choose過, 叫左杯juice, 點又冇... 好煩... endup, 要
一個好差既experience.

好啦, 點菜, 想叫個waiter, 點知, 全部都冇帶眼返工. 激氣, 好啦, 終於見到, 咁order啦, 都還好... 5分鐘之後, 我個drink先上. 我order左個blod organce soda, 咁我會以為係ok大杯, 點知佢先放低一個細細glass, 跟住, 佢竟然倒一支本身已經係支裝既soda落黎, 得250mL... 我都幾失望!! >.< 有個著西裝, 貌似高級既人, 行過黎, 用好快又好細聲既方法同我講, 話我想要個drink已經冇哂. 但好明顯, 係我家姐架啦... 做乜同我講呢?好啦, 咁就再睇過menu, 再choose過, 叫左杯juice, 點又冇... 好煩... endup, 要左杯水...

味道就麻麻地... 不過第一道菜先上個pizza... 20分鐘之後先上個appetiser...

之後, 又notice到, 佢間餐廳有好多著西裝既高層係到serve, 但個個都黑口黑面...

一個差得可怕既experience...
冇下次...
簡直就整污糟左habitu個名!
尋日同個舊同學一齊食飯, 未夠8 點都有6-7個等位, 不過坐高枱就即時有位. 所以我o地揀高枱坐啦~一張好細的圓形枱. 基本上2隻碟2個杯都冇乜位剩.我o地要o左一客廚師沙律(2人份量) : 沙律菜加一片青瓜包住o左d 芝士同火腿同加o左少少醋. 都幾好味菜都算新鮮, 不過冇乜驚喜.仲有就係點解2人份量得一片青瓜???一客拼盤: 有煎蝦(有點乾身),炸蘑菇(好味但太油),青口配蕃茄醬(ok唔腥),茄子包芝士(怪怪),煙火腿(一定要夾蜜瓜絲o黎食,但都仲好咸),意大利腸(都咸)同蜜瓜絲.雖然食物一般,但擺得幾靚(咪又係一份一份擺,哈哈哈).10" 南部pizza : 即係海鮮pizza, 好薄的pizza 上面放o左魷魚圈, 青口粒, 蕃茄同少許沙律菜. 味道一般. 張相比實辦靚. 其實食物就好一般, 不過服務就幾好, 所以都可以再食ge
一張好細的圓形枱. 基本上2隻碟2個杯都冇乜位剩.
其實食物就好一般, 不過服務就幾好, 所以都可以再食ge