Twinkie cookies又出左新item,今次唔係曲奇、唔係冬甩,而係我最愛既Scone😍❤️🥯玄米茶 Cream Scone|$38全港首創Cream Scone‼️平時食scone多數都係食之前先加clotted cream或者jam,依家將佢二合為一,鬆餅外層脆內鬆軟,中間cream好滑好似雪糕口感☺️同時帶有玄米茶香,如果鍾意濃味一點,可以再加Matcha Jam🤣🍞玄米茶生吐司|$32生吐司正正方方,有玄米茶味或茉莉花茶味,摸上手會有點黏,因為烘焙時表面加左砂糖,形成一層薄薄糖漿😋有兩款食法:1. 外脆內軟的口感(180度焗5分鐘,放涼2分鐘後再食)2. 濕潤的口感(微波爐加熱大概15-20秒)🍵Matcha Jam|$98鍾意抹茶既人一定要試下佢地抹茶醬💯用左小山園若竹抹茶粉製🍵茶味好濃,帶點回甘,甜度適中,配吐司或者鬆餅食都好夾🤤開封後放雪櫃可存放期一個月

🥯玄米茶 Cream Scone|$38

🍞玄米茶生吐司|$32

有兩款食法:
1. 外脆內軟的口感(180度焗5分鐘,放涼2分鐘後再食)
2. 濕潤的口感(微波爐加熱大概15-20秒)

🍵Matcha Jam|$98
2022-12-04
外賣自取
@twinkie.cookies 又有新搞作,全新Bakery Collection用上抺茶、玄米茶、烏龍茶🫖各種茶製作一系列產品🍞身為茶控,梗係忍唔住要試🤭🌊喜歡就記得CLS 再加Bookmark🔖🙂#小胖遊旺角🐠 #小胖遊尖沙咀🐠 —————————————————🔹Oblong Tea Cream Scone $38烏龍茶茶味特濃🫖,鬆餅超鬆軟又濕潤、好似蛋糕咁,Clotted Cream絕對係MVP,好creamy、凍凍地十足雪糕🍨茶味中香甜膩感☕️甘香醇厚縈繞於口中☺️🔹Matcha Jam $98真係好大樽😍用上小山園若竹抹茶粉製,醬質地順滑,🍵香醇茶味和澀味十分平衡,完全唔甜🧚🏻係淡雅茶道!啱晒怕甜嘅我哋🫶🏻仲可以用黎沖Matcha Latte‼️ 完全無粉感👍🏽一醬二食很可以🤭🔹Genmaicha Japanese Toast $32玄米茶生吐司🍞灑上砂糖焗,表面焦糖化🧡,吐司質感軟綿綿率絲,一入口十分香甜,細嚼慢慢感受到玄米茶,淡而不澀茶味🍵如果嗜甜,就可以揀近吐司皮邊😉怕甜就食中間,再抹上回甘抺茶醬,雙茶夾擊double🆙🍵Jam+Cream Scone Combo $1

🌊喜歡就記得CLS 再加Bookmark🔖🙂

#小胖遊旺角🐠 #小胖遊尖沙咀🐠
—————————————————

🔹Oblong Tea Cream Scone $38

🔹Matcha Jam $98
仲可以用黎沖Matcha Latte‼️ 完全無粉感👍🏽
一醬二食很可以🤭

🔹Genmaicha Japanese Toast $32
如果嗜甜,就可以揀近吐司皮邊😉
怕甜就食中間,再抹上回甘抺茶醬,雙茶夾擊double🆙

🍵Jam+Cream Scone Combo $128
🧚🏻打卡值:🌕🌕🌕🌘🌑
🥰舒適度:/
🤤回頭率:🌕🌕🌕🌕🌑
2022-11-26 96 瀏覽
Twinkie 又出咗新產品,一向喜愛佢哋嘅曲奇,今次推出咗茶味🍵主題嘅產品,分別有Matcha Jam ; Cream Scone 和Japanese Toast,身為茶控,見到就開心,毫不考慮買晒返屋企試吓先😋🍵▪️Matcha Jam $118Twinkie 皇牌除咗麻糬曲奇,仲要另一大主角抹茶,所有茶味產品都做到濃而不澀,甜又帶回甘 ,研究多時嘅Matcha Jam 用上小山園若竹抹茶粉,大大甖配麵包, Scone ,餅乾都可以,抹茶控仲可以用黎沖埋 Matcha Latte,一醬多用,真心推薦👍🏻👍🏻🥠▪️Genmaicha / Oolong Tea Cream Scone $38玄米茶/ 烏龍茶司康外層香脆,內層濕潤又鬆軟,有英式 scone 既經典口感,中間夾層homemade 茶味 clotted cream,香滑但又有濃郁嘅茶味 ,而且唔太甜,非常完美嘅組合🍞▪️Genmaicha / Jasmine Tea Japanese Toast $32玄米茶/茉莉茶生吐司另外仲特意為Matcha Jam 研發出茉莉花茶生吐司及玄米茶生吐司,質感非常軟熟,淡淡的茶香味,無論做早餐或

🍵▪️Matcha Jam $118

玄米茶/ 烏龍茶司康

玄米茶/茉莉茶生吐司
另外仲特意為Matcha Jam 研發出茉莉花茶生吐司及玄米茶生吐司,質感非常軟熟,淡淡的茶香味,無論做早餐或者下午茶適合,配上美味的Matcha Jam ,再加一杯熱茶非常滿足

• Matcha Jam
  • Genmaicha / Oolong Tea Cream Scone
  • Genmaicha / Jasmine Tea Japanese Toast
2022-11-20 75 瀏覽
K11 Art Mall 不嬲都會不停引入小眾品牌可以keep住吸引人流同注意力 係唔錯今次依間其實都有幾間分店位置係地鐵站B2 層 對正地鐵站曲奇餅大大話話都有十幾幾款分左三大類Handmade, Mochi 同Sandwiches 每塊曲奇包裝上面都貼住名香芋麻糬曲奇 Toro with Mochi Cookie 紅絲絨曲奇 Red Velvet Cookie 依款個人認為最好食 又唔太甜 裏面仲夾雜住芝士 曲奇餅底鬆化 海鹽朱古力椰子曲奇 Sea salt Chocolate with Coconut 雙重薄荷朱古力曲奇 Double Mint Chocolate chips💛 曲奇大多都偏甜 嗜甜嘅朋友仔會好鐘意另外做緊蓋印仔活動 滿6個就送一塊
K11 Art Mall 不嬲都會不停引入小眾品牌

另外做緊蓋印仔活動 滿6個就送一塊
2022-10-25
  • Red  velvet  cookies
2022-10-08 67 瀏覽
.尖沙咀Twinkie Cookie❤️Wakatake Matcha 💰46喱個流心抹茶真係好味到無得頂,裏面仲有麻糬,煙煙韌韌真係好好味!抹茶又唔會太甜又唔會太淡,味道適中!❤️Genmaicha 💰free玄米茶係店員送嘅,真係超佛心🫶🏻我本身對玄米茶一般般,但完全無諗過佢竟然好食過抹茶,一食落口…滿滿嘅玄米茶味,真係香到無得頂,我下次會買玄米茶食多過抹茶!五星⭐️為最高食物:⭐️⭐️⭐️⭐️抵食:⭐️⭐️環境:/服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️#yummy_sumsin #小吃 #抹茶控 #抹茶 #玄米茶 #曲奇
尖沙咀

食物:⭐️⭐️⭐️⭐️
抵食:⭐️⭐️
環境:/
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

呢個抹茶雪糕三文治想食好耐🤩,終於搵左日黎 @k11artmall 試🤤。店員即叫即整,抹茶控表示外貌已經好吸引🤤。🔅Matchamisu with Matcha Ice Cream ($78)最底係原本 @twinkie.cookies獨有既cookie sandwiches☺️,由2塊抹茶brownie曲奇夾住抹茶mascarpone cream,然後再加 @teemtonefai既抹茶雪糕🍦,最頂再加多一塊又大又脆既抹茶曲奇!抹茶控真係唔可以錯過🤭。抹茶味好濃,少少回甘唔會太甜,加左雪糕凍冰冰啱晒夏天食💚。3塊曲奇有脆有軟,加埋雪糕同cream口感真係極豐富😚❣️💬雖然一個甜品$78好似偏貴,但呢個咁高質既抹茶甜品真係唔易搵💮,食完超滿足🥺。同朋友share一人一半都夠食,計返都無咁邪惡😝。

唔只一次出𝚙𝚘𝚜𝚝介紹過𝚃𝚠𝚒𝚗𝚔𝚒𝚎 𝙲𝚘𝚘𝚔𝚒𝚎𝚜嘅有餡曲奇真係好好食又大件🍪佢哋最近仲同 @teemtonefai 合作推出𝙸𝚌𝚎 𝙲𝚛𝚎𝚊𝚖 𝙲𝚘𝚘𝚔𝚒𝚎 𝚂𝚊𝚗𝚍𝚠𝚒𝚌𝚑𝚎𝚜🤩 喺皇牌曲奇三文治上加上雪糕🍨再係頂加多塊曲奇一共三層嘅雪糕三文治絕對係勁邪惡嘅滋味享受🤘🏻.📍𝙼𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊𝚖𝚒𝚜𝚞 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝙼𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊 𝙸𝚌𝚎 𝙲𝚛𝚎𝚊𝚖 ($𝟽𝟾)今次食咗抹茶味🍵,另外仲有海鹽朱古力味🍫抹茶雪糕質感軟滑🍨但似𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖多啲唔夠冰凍🧊 亦唔多覺有茶味上下層兩款曲奇嘅質感都唔同,上層硬脆下層嘅有餡曲奇抹茶味香濃🌿 曲奇厚身忌廉幼滑一啲都唔油膩食落口感都幾豐富,絕對係一個又邪惡又有𝚐𝚒𝚖𝚖𝚒𝚌𝚔嘅組合💚𝙿𝚜:如果雪糕凍啲又濃啲應該會更正😚

喺皇牌曲奇三文治上加上雪糕🍨再係頂加多塊曲奇
一共三層嘅雪糕三文治絕對係勁邪惡嘅滋味享受🤘🏻

今次食咗抹茶味🍵,另外仲有海鹽朱古力味🍫
抹茶雪糕質感軟滑🍨但似𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖多啲
唔夠冰凍🧊 亦唔多覺有茶味
上下層兩款曲奇嘅質感都唔同,上層硬脆
下層嘅有餡曲奇抹茶味香濃🌿 曲奇厚身
忌廉幼滑一啲都唔油膩
𝙿𝚜:如果雪糕凍啲又濃啲應該會更正😚
麻糬曲奇始祖 @twinkie.cookies 由網店發展到有好幾間實體店🏠 153以前幫襯開網店,而家就由網上跟到佢哋嚟線下🐾今次佢哋聯乘本地雪糕品牌 @teemtonefai 有新搞作,推出極度邪惡嘅 ice cream cookie sandwiches🤩🍨»»————- ☟☟ ————-««🍵 Matchamisu with Matcha Ice Cream ($78)呢份 cookie sandwich 總共有3塊曲奇,夾住厚身嘅抹茶忌廉🍵 同埋抹茶雪糕🍨抹茶夾心香醇濃郁,食完有少許回甘💚 相比之下雪糕較為清甜,一濃一淡好合拍🎊口感方面,曲奇行美式路線,厚實得嚟帶點嚼勁😼 抹茶夾心比較結實,雪糕質感細滑✨ 做出一份甜品,三種層次🌈最後不得不提,呢份 cookie sandwich 真係極足料,每塊曲奇都有手掌心咁大✋🏻 配埋夾心 + 雪糕應該有成吋厚😱 所以一定!一定!要帶埋朋友嚟食👯‍♀️ 一齊分享脂肪,分享快樂🫶🏻»»————- ☟☟ ————-««Twinkie Cookies (尖沙咀)🍴 餐廳地址:尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓7號售貨亭📍 分店地址:▪️ 銅

»»————- ☟☟ ————-««

»»————- ☟☟ ————-««

Twinkie Cookies (尖沙咀)

🍴 餐廳地址:

#153foodie旺角

😋 同類搜尋:
#153foodie甜品

»»————-—-—-————«

#hkfoodie #foodiehk #hkfoodieblogger #hkfoodpics #香港美食 #銅鑼灣美食 #尖沙咀美食 #雪糕三文治 #cookies #icecream #matcha #matchaicecream #icecreamsandwich #twinkiecookies #teemtonefai #甜筒暉 #teemtonefai甜筒暉
2022-08-08
2022-08-13 49 瀏覽
最近成日去尖沙咀發現K11 Art Mall真係多左好多新鋪🤣依間Twinkie Cookies之前已經朗豪坊幫襯過🍪覺得味道唔錯又多口味選擇~原來佢地最近同 @teemtonefai 合作推出🍪🍦🥪試晒夏日限定兩款口味~值得一讚🥪份量幾大,岩晒一齊share😋👭🏼👫🍵Matchamisu with Matcha Ice Cream $78推薦依款抹茶曲奇雪糕三文治,抹茶曲奇大塊食落口感香脆夾住抹茶雪糕食好夾~雪糕甜度適中,啖啖抹茶味~抹茶控表示滿意,另外底層matchamisu🍵好濃厚matcha cream甜身但食落唔膩夾🍪好有層次💯🍫Sea Salt Chocolate Coconut with Sea Salt Ice Cream $78依款海鹽朱古力雪糕三文治既朱古力🍪食落口感較厚實,海鹽雪糕口感幼滑較鹹🤔仲食到啲海鹽粒粒~相當足料😂底層係coconut cream甜度適中但🥥味唔夠出~如果重啲椰子🥥味道會豐富啲。

日日都咁熱🥵 最想就係食返啲凍冰冰既甜品🤤❤️‍🔥話說早排見到K11多咗勁多舖頭,其中一間個design好吸睛嘅就係 @teemtonefai ,估唔到佢哋而家同我嘅愛店🤎 @twinkie.cookies 🤎 搞collab出Ice Cream Cookie Sandwiches🍪 之前已經分享過佢份若竹麻糬曲奇有幾足料👍🏻今次食嘅係Matchamisu with Matcha Ice Cream ($78) 最底係佢哋嘅經典口味matchamisu曲奇🍵係兩塊matcha brownies cookie夾住matcha mascarpone cream💚加中間就放咗甜筒輝嘅抹茶味雪糕,最頂再放多一塊matcha cookie😻 邪惡到冇得再邪惡🤰🏻🤰🏻雪糕好夠凍,放落口透心涼❄️ 最底嘅matcha brownie cookie較厚身,上面嘅matcha cookie就似返傳統美式軟曲奇😛因為雪糕比較甜,更加突出 @twinkie.cookies 平時茶味重嘅特點,食晒成個都唔會好膩😚平時40幾蚊塊,而家呢個價錢有3塊+1球甜筒輝雪糕真心係激安價🔥 不過Ice Cream Sandwi
日日都咁熱🥵 最想就係食返啲凍冰冰既甜品🤤❤️‍🔥

平時40幾蚊塊,而家呢個價錢有3塊+1球甜筒輝雪糕真心係激安價🔥 不過Ice Cream Sandwiches 每日限量發售,每星期推出兩款口味,只在朗豪坊及K11分店提供~想食嘅朋友唔好去錯分店呀🫣!!
2022-06-18 105 瀏覽
今排睇到好多posts講麻糬曲奇,就試下係咩啦~~如果淨係聽嗰名,我會覺得係曲奇入面有麻糬,令外脆內軟既曲奇多一層煙韌既質感🤔今次試呢間既Earl Grey Chocolate Lava Mochi Cookie,我既感覺係食緊有曲奇餅面既朱古力糯米糍😅曲奇既比例好少,雖然入面既伯爵茶味好重,但係外面做得唔脆,拎上手係軟淋淋,可能係因為麻糬太濕既關係。麻糬質感比較腍唔係煙韌,裡面包左朱古力醬,但唔係流心。我覺得似食緊一個朱古力餡既糯米糍外面有伯爵茶既曲奇餅碎。係幾特別既組合,但就唔啱我口味...
今排睇到好多posts講麻糬曲奇,就試下係咩啦~~
係幾特別既組合,但就唔啱我口味...

【𝗦𝗽𝗲𝗰𝗶𝗮𝗹𝘀】𝗟𝗮𝘃𝗮 𝗠𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝗪𝗮𝗸𝗲𝘁𝗮𝗸𝗲 𝗠𝗼𝗰𝗵𝗶 𝗖𝗼𝗼𝗸𝗶𝗲 若竹💚𝗛𝗞𝗗 𝟰𝟰 (🌟𝟴/𝟭𝟬) 𝙒𝙝𝙚𝙣 𝙮𝙤𝙪 𝙗𝙧𝙚𝙖𝙠 𝙩𝙝𝙚 𝙡𝙖𝙫𝙖 𝙢𝙖𝙘𝙝𝙖 𝙬𝙖𝙠𝙚𝙩𝙖𝙠𝙚 𝙢𝙤𝙘𝙝𝙞 𝙘𝙤𝙤𝙠𝙞𝙚 𝙤𝙥𝙚𝙣, 𝙞𝙩 𝙧𝙚𝙡𝙚𝙖𝙨𝙚𝙨 𝙖 𝙘𝙤𝙢𝙥𝙡𝙚𝙩𝙚𝙡𝙮 𝙢𝙤𝙡𝙩𝙚𝙣, 𝙡𝙞𝙦𝙪𝙞𝙙 𝙡𝙖𝙫𝙖 𝙢𝙖𝙩𝙘𝙝𝙖 𝙘𝙚𝙣𝙩𝙧𝙚. 𝙅𝙪𝙨𝙩 𝙞𝙢𝙖𝙜𝙞𝙣𝙚 𝙢𝙚 𝙝𝙤𝙡𝙙𝙞𝙣𝙜 𝙖 𝙘𝙤𝙤𝙠𝙞𝙚 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙢𝙖𝙩𝙘𝙝𝙖 𝙡𝙖𝙫𝙖 𝙤𝙤𝙯𝙞𝙣𝙜 𝙤𝙪𝙩! 𝙄𝙩 𝙞𝙨 𝙧𝙞𝙘𝙝, 𝙢𝙚𝙨𝙨𝙮 𝙖𝙣𝙙 𝙬𝙤𝙧𝙩𝙝 𝙚𝙫𝙚𝙧𝙮 𝙨𝙞𝙣𝙜𝙡𝙚 𝙘𝙖𝙡𝙤𝙧𝙞𝙚. 𝙏𝙝𝙚 𝙢𝙖𝙩𝙘𝙝𝙖 𝙡𝙖𝙫𝙖 𝙞𝙨 𝙧𝙚𝙖𝙡𝙡𝙮 𝙞𝙣𝙩𝙚𝙣𝙨𝙚 𝙖𝙣𝙙 𝙗𝙞𝙩𝙩𝙚𝙧, 𝙨𝙤 𝙗𝙚𝙩𝙩𝙚𝙧 𝙥𝙖𝙞𝙧 𝙞𝙩 𝙪𝙥 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙩𝙝𝙚 𝙢𝙤𝙘𝙝𝙞 𝙩𝙝𝙖𝙩 𝙞𝙨 𝙗𝙡𝙖𝙣𝙙 𝙖𝙣𝙙 𝙨𝙩𝙞𝙘𝙠𝙮.【𝗦𝗽𝗲𝗰𝗶𝗮𝗹𝘀】𝗢𝘀𝗺𝗮𝗻𝘁𝗵𝘂𝘀 𝗢𝗼𝗹𝗼𝗻𝗴 𝗠𝗼𝗰𝗵𝗶 𝗖𝗼𝗼𝗸𝗶𝗲 桂花烏龍🤎𝗛𝗞𝗗 𝟰𝟬 (🌟𝟴.𝟱/𝟭𝟬) 𝙁𝙤𝙧 𝙩𝙝𝙚 𝙊𝙤𝙡𝙤𝙣𝙜 𝙩𝙚𝙖 𝙡𝙤𝙫𝙚𝙧𝙨! 𝙏𝙝𝙚𝙨𝙚 𝙤𝙨𝙢𝙖𝙣𝙩
𝗛𝗞𝗗 𝟰𝟰 (🌟𝟴/𝟭𝟬)

𝗛𝗞𝗗 𝟰𝟬 (🌟𝟴.𝟱/𝟭𝟬)
𝙁𝙤𝙧 𝙩𝙝𝙚 𝙊𝙤𝙡𝙤𝙣𝙜 𝙩𝙚𝙖 𝙡𝙤𝙫𝙚𝙧𝙨! 𝙏𝙝𝙚𝙨𝙚 𝙤𝙨𝙢𝙖𝙣𝙩𝙝𝙪𝙨 𝙤𝙤𝙡𝙤𝙣𝙜 𝙢𝙤𝙘𝙝𝙞 𝙘𝙤𝙤𝙠𝙞𝙚𝙨 𝙖𝙧𝙚 𝙩𝙝𝙞𝙘𝙠 𝙖𝙣𝙙 𝙨𝙤𝙛𝙩 𝙞𝙣 𝙩𝙚𝙭𝙩𝙪𝙧𝙚. 𝘼𝙧𝙤𝙢𝙖𝙩𝙞𝙘 𝙖𝙣𝙙 𝙣𝙖𝙩𝙪𝙧𝙖𝙡𝙡𝙮 𝙨𝙬𝙚𝙚𝙩, 𝙩𝙝𝙚𝙨𝙚 𝙛𝙧𝙖𝙜𝙧𝙖𝙣𝙩 𝙤𝙨𝙢𝙖𝙣𝙩𝙝𝙪𝙨 𝙘𝙤𝙤𝙠𝙞𝙚𝙨 𝙝𝙖𝙫𝙚 𝙛𝙡𝙤𝙧𝙖𝙡 𝙣𝙤𝙩𝙚𝙨 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙖 𝙗𝙪𝙩𝙩𝙚𝙧𝙮 𝙢𝙤𝙪𝙩𝙝𝙛𝙚𝙚𝙡.

🌟𝘐𝘯𝘴𝘵𝘳𝘶𝘤𝘵𝘪𝘰𝘯𝘴:
𝘏𝘪𝘨𝘩𝘭𝘺 𝘴𝘶𝘨𝘨𝘦𝘴𝘵 𝘺𝘰𝘶 𝘧𝘪𝘯𝘪𝘴𝘩 𝘪𝘵 𝘈𝘚𝘈𝘗!
𝘉𝘦𝘵𝘵𝘦𝘳 𝘧𝘪𝘯𝘪𝘴𝘩 𝘸𝘪𝘵𝘩𝘪𝘯 𝘢 𝘥𝘢𝘺, 𝘰𝘵𝘩𝘦𝘳𝘸𝘪𝘴𝘦 𝘵𝘩𝘦 𝘵𝘦𝘹𝘵𝘶𝘳𝘦 𝘮𝘢𝘺 𝘷𝘢𝘳𝘺.
𝘙𝘦𝘩𝘦𝘢𝘵 𝘪𝘵 𝘢𝘯𝘥 𝘭𝘦𝘵 𝘪𝘵 𝘤𝘩𝘪𝘭𝘭 𝘧𝘰𝘳 5 𝘮𝘪𝘯𝘴, 𝘰𝘳 𝘦𝘭𝘴𝘦 𝘪𝘵 𝘸𝘪𝘭𝘭 𝘣𝘦 𝘵𝘰𝘰 𝘴𝘰𝘧𝘵.
𝘖𝘷𝘦𝘯 180°𝘊 1-2 𝘮𝘪𝘯𝘴
𝘔𝘪𝘤𝘳𝘰𝘸𝘢𝘷𝘦 𝘖𝘷𝘦𝘯 600𝘸 30𝘴 - 1 𝘮𝘪𝘯𝘴
2022-06-11
2022-06-15 55 瀏覽
桂花烏龍麻薯曲奇🤤 (最新推岀)想講一食落去已經聞到淡淡桂花香👃🏻, 而烏龍味都好岀!! 焗咗佢會更加好食🙈!! 一如概往都係超爆多麻薯🤤 煙韌控至愛🧡 仲有啲桂花係曲奇面🙈
桂花烏龍麻薯曲奇🤤 (最新推岀)