2020-10-22
見到urban個餐牌有豬手食,張相都幾吸引下,就打算同我男朋友入黎食。自入門口開始,就有一位女侍應目無表情咁「招呼」我地,仲用一種唔禮貌唔客氣嘅語氣同我地講嘢。到叫餐,問佢個豬手可唔可以由薯條轉蕃薯條,佢都係用一種好強硬嘅態度講「唔可以」就算加錢都係唔可以,咁都唔緊要,食薯條都無所謂嘅。之後同佢講我地想要水牛城雞翼,佢竟然話辣架喎,我話唔緊要照要(因為我相信餐廳唔會出到地獄級辣俾啲客食)。到佢俾餐,由俾湯俾野飲到俾主菜,佢都係唔情願唔留力咁「劈」落張枱到,當下我地對尼位員工嘅嘅感覺都好差。食到最後,等左咁耐,份雞翼都係無上到枱,我地深信尼位齋聽唔駛寫簿落單嘅侍應一定係漏左單,最後,張單都真係無落到水牛城雞翼,我地亦無再落單追碟雞翼就埋單走人。「豬手跟嘅薯條,部分壓左係豬手底痴住,又散開哂望落得幾條咁,賣相麻麻,食落不過不失。另一份叫左fish and chips 配左一款橄欖醬,味道一般,個人認為如果配返白色嘅魚柳醬會好啲,不過佢地杯桃茶唔錯」*尼間餐廳嘅員工態度要好好改善,前提間餐廳仲有好多空位,相信唔係因為好忙而唔客氣咁招待,價錢完全唔值配有咁嘅服務態度同食物。