2023-06-14 181 瀏覽
傍晚同朋友經過堅尼地城海傍,見到waffling個字就心思思想食Waffle,就入左黎!佢比左個menu有$228 Combo Set 揀三樣,見好似好抵就試下啦~揀左1. Calamari 炸魷魚(正常發揮,但個炸粉略嫌太厚)2. Crab + Avocado Mini Waffle Toasties (有點失望,上面pat醬食唔到咩味,底層個mini waffle又好粉)3. Holy Crab Truffle Chips 蟹肉松露薯條(完全失望,所以都冇影相了….)最後唔甘心,就叫番個正常Waffle,終於有好食的落肚^^ 有少少外脆內軟的,所以想食窩夫就入黎啦!

揀左

7  th  Heaven
7  th  Heaven
  • 7th Heaven
2023-05-22 152 瀏覽
本來是想去另一間的,但太多人排隊的關係沒等到誤打誤撞來了這間☺️Waffling Beans ☕️點了:⭐️Waffle Benedict有兩個口味parma ham & smoked salmon有選擇困難症的我揀了一半一半😆個人喜歡parma ham味道濃點滿滿嘅蛋汁滲入鬆軟嘅窩夫🧇好滿足嘅感覺☺️⭐️Crab & Avocado Wafle Toasties啖啖都是超多嘅紅洋蔥牛油果醬,和蟹肉🦀但感覺🦀有點少🙈人均:150
本來是想去另一間的,
但太多人排隊的關係沒等到
有選擇困難症的我揀了一半一半😆
個人喜歡parma ham味道濃點
滿滿嘅蛋汁滲入鬆軟嘅窩夫🧇
好滿足嘅感覺☺️
啖啖都是超多嘅紅洋蔥牛油果醬,
和蟹肉🦀
但感覺🦀有點少🙈
人均:150
Crab & Avocado Wafle Toasties
Crab & Avocado Wafle Toasties
2023-05-02 181 瀏覽
呢間係動物友善餐廳,所以帶左貓貓一齊黎。環境唔錯,都幾relax.餐廳主打waffle, 所以我以為會食到同外國一樣嘅外脆內煙靭口感,但意外地呢度嘅口感較實,似實實地嘅麵包。老實說失望左少少,亦由於waffle口感較實,我叫左egg benedict嘅有2塊waffles, 食左一塊就已經好飽。味道ok嘅,但既然係主打waffle咁waffle個口感真係有待加強。另外杯rose chocolate 我覺得伏伏地,香精味太重,係好假好似香水的玫瑰味。我個人比較鐘意類似Laduree rose macaron/ Pret rose latte/ Lady M玫瑰千層蛋糕嗰個玫瑰味。呢杯真係完全飲唔落,但佢寫左係signature 😑 好彩朋友叫的咖啡無咩問題。總括嚟講都係間唔錯可以帶小動物嘅餐廳,不過唔好expect 啲野會好好食。
呢間係動物友善餐廳,所以帶左貓貓一齊黎。
環境唔錯,都幾relax.
2023-04-15
Waffling Beans💚Green Plus+ (Poached egg) $118Aglio Olio Spaghetti with Prawns $148Iced Purple Yam Latte $50另收+1服務費人均消費: $174 (2人) -Green Plus+ (Poached egg)🌱🍽️無肉素食窩夫 (水波蛋) 素嘅All day brunch😍有雞蛋 香炒蘑菇 牛油果泥 嘴豆泥 蓮藕片 紅甜椒粉 桃蕃茄 嫩菠菜 香草鹹味窩夫有2嚿窩夫🧇窩夫 係自家製😋店員介紹 鹹窩夫有啲意大利香草喺入邊🍀話食落去 有啲似意大利嘅包佢食落去 唔係嗰隻鬆軟嘅窩夫🙈係偏硬身嘅窩夫 食落去 係脆嘅 而入邊係比較煙靭😝齋食窩夫嘅話 可能會覺得有啲寡 爭咁啲嘢如果加咗鷹嘴豆泥落去質感同味道上都好啲🤤其中1嚿窩夫 面頭上面擺咗啲鷹嘴豆同牛油果泥🫘鷹嘴豆泥食落去嘅感覺有啲似土耳其色/係印度式嗰種感覺🇹🇷🇮🇳牛油果係有質感🥑佢唔係好軟瀨瀨嗰隻與其話係牛油果泥 不如話就咁係牛油果🤣喺上面沈咗啲調味料 都幾有香料味🤣 蓮藕片有啲似氣炸過嘅 唔會話太多油薄薄得嚟 食落去有啲蓮藕嘅口感菇 類似小香
Waffling Beans💚
Iced Purple Yam Latte $50
另收+1服務費
人均消費: $174 (2人) [計埋+1]

Green Plus+ (Poached egg)🌱🍽️
無肉素食窩夫 (水波蛋)
素嘅All day brunch😍
嫩菠菜☘️
橢圓形嘅菜
唔似平時嘅沙律菜 好特別🥰
仲有個醬汁 酸酸甜甜 同鷹嘴豆泥好配🤤

Aglio Olio Spaghetti with Prawns🦐🍝
香蒜辣婌虎蝦欖油意粉

大家都要身體健康💛

2023-03-23
  • Iced Purple Yam Latte
2023-03-22 198 瀏覽
間唔時都會去堅尼地城玩,例如去高先戲院睇戲、西環海濱長廊踩滑板咁,當然唔少得去唔同cafe hea啦 ☕️今次去 Waffling Beans 試比利時窩夫,佢哋從toast到burger全部都係用waffle做㗎! 有鹹有甜,我就叫咗Nutella Swirl,waffle口感紮實有嚼勁🧇 另外我仲點咗 Fish and Chips,炸魚口感好特別,炸粉有少少煙靱我ok喎🍟飲品就叫咗Avocado Smoothie 同Mango Smoothie,都好味 😋餐廳仲歡迎動物添,毛孩可以放心hea 🐶🐱

餐廳仲歡迎動物添,毛孩可以放心hea 🐶🐱
今日帶左毛孩去堅尼地城一日遊☺️去左西環海濱長廊吹吹風😎行咗一陣就去咗Waffling Beans見到可以帶毛孩一齊Dinner就二話不說入左去🤩見到餐廳主打比利時窩夫決定試下🤩聽講佢地既比利時窩夫係利用法國酵母製作,名叫列日窩夫 (Liege Waffle)真係好特別從toast到burger全部都係用waffle做㗎!所以今次就叫左The waffler’s double burger $168🍔 諗住一嘗佢地既waffleWaffle口感好rich,食落紮實有嚼勁同脆卜卜雞蛋仔口感唔同㗎❣️❣️真係唔錯 牛肉鮮嫩多汁配合埋窩夫個口感真係一流🤤另外仲叫左一個主食 spaghetti with meatballs 🍝 $155啲meatballs大大粒好有口感加埋個肉醬醬汁,真係令人好開胃😍令人期待既當然仲有野飲啦🍹咪咪個杯烤棉花糖鮮奶 $55勁吸引 連我都想飲佢既棉花糖係用火烤過外脆內軟加埋鮮奶 可以揀skimmed milk健康又好飲👍另外仲叫左杯比利時朱古力 $52係唔算好甜既朱古力🍫唔會好漏👍醫飽肚餐廳店主仲介紹左我地去附近既狗公園玩真係開心滿足既一日🥰
今日帶左毛孩去堅尼地城一日遊☺️
去左西環海濱長廊吹吹風😎
行咗一陣就去咗Waffling Beans
見到可以帶毛孩一齊Dinner
就二話不說入左去🤩

見到餐廳主打比利時窩夫
決定試下🤩
真係好特別
從toast到burger全部都係用waffle做㗎!
諗住一嘗佢地既waffle
Waffle口感好rich,食落紮實有嚼勁
同脆卜卜雞蛋仔口感唔同㗎❣️❣️

真係唔錯 牛肉鮮嫩多汁
配合埋窩夫個口感真係一流🤤

啲meatballs大大粒好有口感
加埋個肉醬醬汁,真係令人好開胃😍

令人期待既當然仲有野飲啦🍹

唔會好漏👍

醫飽肚餐廳店主仲介紹左我地去附近既狗公園玩
真係開心滿足既一日🥰
2023-03-19 148 瀏覽
蒲開堅尼地城嘅人應該都對呢間比利時waffle cafe唔陌生 今次第一次嚟度 絕對有比呢度嘅食物有驚喜同震撼到!🤩◍「鴛鴦漢堡窩夫」🍔 $168窩夫就食唔少 但漢堡窩夫真係第一次😍一上枱真係比個份量嚇親🤣估唔到用waffle製成嘅burger都可以砌到咁高😎夾埋啲toppings食味道好夾💖而個窩夫仲係用咗法國酵母製作嘅列日窩夫呢!🤤◍「香草炸雞窩夫」🍗 $125另一個必食嘅就係呢度嘅炸雞窩夫🥰同樣係驚喜之作 炸雞上面鋪滿熱溶咗嘅芝士 本身就咁食已經好好食 今次再加埋列日窩夫一齊食 口感更加豐富 絕對唔可以錯過!🫶◍ 𝙶𝚘𝚘𝚍 𝙰𝚟𝚘 🥑 $68食完咁多脆口嘢 緊係要叫番杯refreshing啲飲品 今次試咗呢杯牛油果smoothie 飲落係新鮮嘅牛油果 一啲都唔甜 夠晒健康😎📍Waffling Beans (西環) #lala_foodie_saiwan 西環堅尼地城北街4-8號五福大廈地下9C號舖

◍「鴛鴦漢堡窩夫」🍔 $168

◍「香草炸雞窩夫」🍗 $125

◍ 𝙶𝚘𝚘𝚍 𝙰𝚟𝚘 🥑 $68

2023-03-19 139 瀏覽
《西環寵物有善waffle餐廳》୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧我哋有三隻貓所以都會睇開有啲咩餐廳可以帶寵物。就搵左依間位於西環Pet friendly嘅Waffling Beans。聽個名都知佢哋主打waffle, 但係唔可以為佢地淨係係waffle, 意大利粉、小食類都一應俱全。Waffle Benedict $135有兩種口味可以選擇:parma ham/ smoked salmon。咁我就揀左parma ham,因為覺得配搭流心蛋會更加夾。切開面頭嘅流心蛋,濃濃嘅蛋汁流落去窩夫雪糕入面,窩夫新鮮焗製又鬆軟,又有咸香嘅parma ham,口感十分豐富。British Salute $128 依款英式嘅all day breakfast就啱哂貪心嘅我,有英式豬肉香腸、烤蕃茄、炒野菌、炒蛋、甜豆同埋窩夫。我最鍾意都係豬肉香腸,咬開好多肉汁。另外炒蛋亦都好濕潤嫩滑,可以一試。Toasted Marshmallow Latte $55非常吸睛嘅一款飲品, Latte面頭係烤過嘅棉花糖,口感軟熟又充滿空氣感。另外Latte又充滿果香,配搭甜嘅棉花糖真係一流Barbies
《西環寵物有善waffle餐廳》

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧

Waffle Benedict $135

British Salute $128

Toasted Marshmallow Latte $55

Barbies Chocolate (ross) $52
依款朱古力表面灑上玫瑰花瓣,朱古力味非常香濃,另外當中又加入左玫瑰花嘅糖醬,可以中和朱古力嘅苦味。

如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘
多謝大家!!!

∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴

Waffling Beans (西環)
西環堅尼地城北街4-8號五福大廈地下9C號舖

咁啱經過西環嘅時候經過發現呢間餐廳主打比利時窩夫🧇見到餐廳都好大 好舒適參照左澳洲人慢活嘅生活習慣 勁chill二話不說就沖左入去!≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣#HK_gfoodie西環食好西#Hk_gfoodiein西環≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣- ̗̀ Snacks Combo (choose 3 for $228) ̖́-- ̗̀ 炸魷魚 Calamari ̖́- 🦑batter-coated, deep fried squid, fried for 5 minutes to prevent toughness.炸魷魚比一層薄薄嘅粉漿包住睇Menu發現原來炸5分鐘會防止魷魚變韌炸得好香,再加上檸檬汁會變得好Fresh可以點中間嘅蛋黃/沙律醬(?)令魷魚變得更加清爽- ̗̀ 蟹肉牛油果迷你窩夫多士 ̖́- 🥑 - ̗̀ CRAB + AVOCADO MINI WAFFLE TOASTIES ̖́-Crab claw meat, combined with avocado smash and mayo, chives and diced re
咁啱經過西環嘅時候
經過發現呢間餐廳主打比利時窩夫🧇

見到餐廳都好大 好舒適
參照左澳洲人慢活嘅生活習慣 勁chill
二話不說就沖左入去!

#HK_gfoodie西環食好西
#Hk_gfoodiein西環

- ̗̀ 炸魷魚 Calamari ̖́- 🦑

炸魷魚比一層薄薄嘅粉漿包住
睇Menu發現原來炸5分鐘會防止魷魚變韌
炸得好香,再加上檸檬汁會變得好Fresh
可以點中間嘅蛋黃/沙律醬(?)令魷魚變得更加清爽

- ̗̀ 蟹肉牛油果迷你窩夫多士 ̖́- 🥑

Crab claw meat, combined with avocado smash and mayo, chives and diced red onions. Dashed with lemon juice and served on savory mini waffles
用蛋黃醬將牛油果蓉、蟹肉、韭菜同紅蔥頭料混合放上窩夫吐司上面係一個好聰明嘅選擇
一咬開就食到蟹肉同牛油果仲有勁脆嘅窩夫
咬幾啖就會食到啲蔬菜味
呢個都有比檸檬~落左會好清爽同突出番牛油果味
真係一件接一件咁食唔停口
6件有啲唔夠喉🤣🤣

- ̗̀黑松露蟹肉芝士薯條 ̖́- 🍟

- ̗̀ HOLY CRAB TRUFFLE CHIPS ̖́-
hot paprika chips with truffle paste and mayonnaise. Rained with crab claw meat and sprinkled with 10-months aged parmesan cheese.
寫到明Holy crab一定期待有好多蟹肉
上到枱真係勁驚喜,係真係落左好多蟹肉
仲要面頭落左黑松露醬 同芝士薯條好夾
啖啖肉又有勁多芝士,勁邪惡!🥰🥰

- ̗̀ 英式全早餐 British Salute $128 ̖́- 🍳

Sausage, baked beans, sauteed mushrooms, grilled tomato, Sunny Side-up/ scrambled Eggs
整得勁靚,份量都好多
有2條英式腸仔、茄汁豆、炒蘑菇、焗鮮茄
可以揀炒蛋同太陽蛋
我哋揀左太陽蛋
切開蛋液點窩夫又係第2種口感
將炒蘑菇放上窩夫到 真係好夾!

- ̗̀ Barbies Chocolate (rose flavor chocolate) $52 ̖́- 🌹

好靚嘅玫瑰朱古力,面頭有啲cream foam
玫瑰味淡淡地唔會搶咗個味
同時朱古力好rich好好飲🥰🥰

用天然法國酵母發酵嘅列日窩夫質地好扎實
外脆內軟,一咬落去就碎開
啲Staff好nice,同埋餐廳播英文歌好chill
西環本身個vibe好好,好似去左澳洲咁
再黎食嘅話一定要試Holy Crab Burger同7th Heaven
見到有人點7th Heaven,啲士多啤梨好似好正!

上網見到好多人會帶埋寵物過嚟呢邊食野🥰
因為呢間餐廳主打健康自家製食物
可以帶埋狗狗過黎影相之後行下西環🥰

Waffling Beans (西環)
@wafflingbeans
地址:西環堅尼地城北街4-8號五福大廈地下9C號舖

#HK_gfoodie #hkfoodie #homehong
#foodie #HKfood #hkfoodielife #hkfoodshare #hkfoodieblogger #hkfoodlover #hkrestaurant #香港 #hkig #香港好西 #香港好去處 #香港美食 #kennedytown #wafflingbeans #hkcafe
  • CRAB + AVOCADO MINI WAFFLE TOASTIES
  • Barbies Chocolate (rose flavor chocolate)
  • HOLY CRAB TRUFFLE CHIPS
2023-03-14 632 瀏覽
這間餐廳就在堅尼地城站附近,出站後走幾分鐘就能到達😄🧇Waffling Beans主打列日窩夫和其它健康及素食餐點,餐廳樓底很高,裝潢很現代也充滿外國風情🏕(有點像西貢的西餐廳),也可以帶寵物來用餐非常方便🤗這是我第一次吃列日窩夫,原來最初是在十八世紀由比利時列日區皇室御廚發明😳製作過程將紅菜頭提煉而成的比利時珍珠糖包入麵團中,再經過幾次發酵程序而成,面包香味來自於天然法國酵母,這裡的甜/鹹列日窩夫都有不少款式可供選擇🤩🔹️S'More Waffles Dip $85 大推必吃❗️用小鐵盤上放了朱古力榛子醬🌰 醬上是剛烤得漲卜卜的棉花糖,讓人忍不住直接吃一口,朱古力味超濃郁甜甜的很好吃😋 旁邊附上一塊列日窩夫,不同於美式、港式和日式窩夫,它的質地比較扎實,吃下去口感有點像軟軟的麵包和蛋糕,更注重麵團香🫓 我覺得單吃就很不錯,但如果沾上棉花糖朱古力榛子醬一起吃的話會更邪惡🤤 可享受雙重滋味 🤣🔹️Spaghetti with Meatballs $155本來以為這間餐廳因為主打窩夫,其它食物可能質素會沒那麼好,但沒想到這道意式茄汁意粉配自家製牛肉丸出奇地好吃😳!看得出來牛肉丸是自家製的,它

這間餐廳就在堅尼地城站附近,出站後走幾分鐘就能到達😄

🔹️S'More Waffles Dip $85

本來以為這間餐廳因為主打窩夫,其它食物可能質素會沒那麼好,但沒想到這道意式茄汁意粉配自家製牛肉丸出奇地好吃😳!看得出來牛肉丸是自家製的,它的牛丸呈不規則狀,肉碎之間結構比較鬆散但牛肉味超香濃👍🏻 肉質有彈性不老,意粉的醬汁收汁收得很好,完全跟意粉融為一體,灑上芝士後令整體味道更豐富及更有層次 🤤

🔹️ Good Avo $68 🥑

牛油果Smoothie如想像般清新🤩 它不算下太多牛油果,沒有特別追求太甜的味道,反而讓整杯飲料味道更和諧(味道也更真實),配合充滿澱粉質的主菜一起吃很配

🔹️Hot Belgium Chocolate $48 ☕️

最初第一口喝下去覺得朱古力味比想像中少,但從第二口之後就能嚐到醇正的比利時朱古力,朱古力味很香卻不會太膩 🥰

2023-03-11 109 瀏覽
2023-03-10可帶毛孩chill cafe☕️同屋企人去咗堅尼地城嘆下午茶🫖去咗間Waffling Beans 餐廳🤓餐廳嘅環境令人好舒服☺️特別位可帶毛孩同主人嚟享受😎主打食健康西餐為主🥗全日早餐同比利時窩夫🧇Spaghetti Carbonara,125蚊碟💰卡邦尼芝士意粉,拌意大利鹽醃豬腩肉及意大利粉,簡單美味加上煙肉,有大量嘅芝士碎同蛋漿都幾多,口感美味夠哂層次,每一啖都有蛋漿味好張囗🥚British Salute,128蚊碟💰傳統嘅英式早餐,主要材料有香腸,烤豆,炒蘑菇、烤蕃茄、煎雙太陽蛋,窩夫,聽店員介紹窩夫係分咗鹹甜兩食,早餐用咗鹹窩夫微微嘅鹹香夠香脆,甜窩夫用咗比利時嘅小麥粉製作更加鬆軟🧇M-Rated Indulgence,85蚊碟💰甜品係甜窩夫用咗比利時嘅小麥粉製作更加鬆軟,食落夠哂鬆軟嘅口感,加上甜到啱啱好,加埋佢個雪糕,同埋焦糖香蕉,朱古力醬完美組合,必食嘅甜品🧇🍫Coco Milk Smoothie,60蚊杯💰依杯朱古力沙冰,飲品會依據原先朱古力的味道,額外香蕉蓉混合,朱古力基底打成,不加忌廉唔夠太甜,相對清新🍫整體環境好舒服夠哂寫意☺️服務好貼心會詳盡介紹餐
2023-03-10

M-Rated Indulgence,85蚊碟💰

Coco Milk Smoothie,60蚊杯💰

整體環境好舒服夠哂寫意☺️
服務好貼心會詳盡介紹餐廳食飯🤓
食物好有特色,味道好食,價錢合理,會再幫襯wafflingbeans 試吓其他甜品🤤
2023-03-07 116 瀏覽
放假約咗朋友去西灣泳棚打卡,先係附近嘆番個brunch,見一間Pet-Friendly Cafe樓底高,好有空間感,我哋坐係戶外位置,頗有外國風情, 餐廳招牌菜有All sort of Liege waffles 同 Speciality coffeeWaffle Benedict 💰1️⃣3️⃣5️⃣香草自加製窩夫代替英式鬆餅,口味可選煙三文魚同parma ham,一次食哂兩款都得🤭黃醬汁同流心蛋融合埋一齊,再加上鹹香parma ham,味道特別突出,伴碟仲有牛油果同沙律British Salute 💰1️⃣2️⃣8️⃣英式早餐以煎烤方式為主要料理手法,包括有豬肉香腸、烤豆、炒蘑菇、烤蕃茄、雞蛋,當然仲有招牌窩夫,窩夫厚實包肚感十足Eggnog Cafe Latte 💰6️⃣5️⃣將柔滑奶油蛋酒同意式濃縮咖啡相結合,營造出均衡而令人滿意嘅風味Coffee Slurpee cont milk& sugar 💰5️⃣6️⃣特別適合夏天飲,沙冰攪拌得好細滑🎈Waffling Beans🎈西環堅尼地城北街4-8號五福大廈地下9C號舖

Waffle Benedict 💰1️⃣3️⃣5️⃣

British Salute 💰1️⃣2️⃣8️⃣

Eggnog Cafe Latte 💰6️⃣5️⃣
Coffee Slurpee cont milk
& sugar 💰5️⃣6️⃣
特別適合夏天飲,沙冰攪拌得好細滑

🎈Waffling Beans🎈
2023-03-04 355 瀏覽
係位於堅尼地城嘅pet-friendly cafe,見好多人都會帶埋自己一家同寵物嚟食brunch,環境幾chill幾舒服🥞🍳 佢係QR code自助落單,都幾方便😬.🐷 手撕豬肉窩夫拌椰菜沙律 🧇 • $128.揀咗呢款,有兩塊窩夫配椰菜沙律🥗 窩夫上面佈滿手撕豬肉同荷包蛋🐣 手撕豬肉配燒烤醬好惹味,肉質唔會鞋,一切荷包蛋就流晒心🙈 呢間採用比利時窩夫🇧🇪 所以同平時食開外脆內軟嘅口感唔同,口感會偏紮實,唔一定個個會鍾意🧇 我覺得口感似厚實嘅pancake咁,但窩夫嘅蛋香被燒烤醬蓋過🙈.🦑 Snacks Combo 🦀 • $228 .一共有8款,可以任揀3款‼️抵食好多,因為佢份量都係咁多🫄 揀咗Calamari、Fish Goujons同埋Holy Crab Truffle Chips🍟 .1⃣️ 炸魷魚 🦑 · $92 魷魚幾彈牙,炸得幾香口,但炸皮可以薄少少🤏🏻.2⃣️ 香草炸魚柳條 🐟 · $88好耐無食魚手指,炸皮幾薄身🤪 整體ok,但有啲炸得較燶🙈.3⃣️ Holy Crab Truffle Chips 🦀️ · $92薯條幾厚切,外層炸到卜卜脆🍟 面頭有黑松露醬、蟹肉、芝士絲同蛋黃醬
🐷 手撕豬肉窩夫拌椰菜沙律 🧇 • $128
🦑 Snacks Combo 🦀 • $228
1⃣️ 炸魷魚 🦑 · $92
魷魚幾彈牙,炸得幾香口,但炸皮可以薄少少🤏🏻
2⃣️ 香草炸魚柳條 🐟 · $88
好耐無食魚手指,炸皮幾薄身🤪 整體ok,但有啲炸得較燶🙈
薯條幾厚切,外層炸到卜卜脆🍟 面頭有黑松露醬、蟹肉、芝士絲同蛋黃醬‼️ 但覺得配料可以多啲,食到最後唔夠醬點住食🙈
🥭 Tropic Thunder 🍍 • $65
入口順滑,好fresh而且唔會太甜🧊 芒果、菠蘿、梨味都好突出,唔會蓋過對方🍐 平時飲開嘅smoothie都係奶味突出少少,呢款係純水果沙冰,所以幾健康🍧
📍 Waffling Beans 堅尼地城📍
餐廳提供鹹甜點waffle, 由waffle toast, burger, egg benedict到雪糕waffle,食物款式勁多,佢仲有小食combo,如果三四個人就可以試多幾款唔同食法既waffle😋今次黎order左egg benedict, S’more waffle dip, 仲有british salut~飲品要左紫薯latte 同flat white~ Egg benedict有煙三文魚同parma ham揀,選擇困難既話其實有得half and half, 咁就可以兩隻味都試唒🤭 egg benedict用左waffle代替英式鬆餅,waffle上面塊煙三文魚幾好食,唔會太鹹同好香煙燻味😋伴碟仲有幾塊牛油果,好甜好新鮮😋British salut有餐廳既招牌豬肉腸,成個combination就係有鹹waffle既all day breakfast🤭鹹waffle有香草味幾香幾好食,味道幾夾~無意中發現左隱藏食法,將鹹waffle點茄汁豆食原來都幾得意😂有興趣可以試下😆S’more Waffle dip,因為見到menu既相好吸引所以叫左一份,其實係有烤棉花糖配nute

S’more Waffle dip,因為見到menu既相好吸引所以叫左一份,其實係有烤棉花糖配nutella醬既waffle, 烤到漲卜卜既棉花糖用熱辣辣既鐵盤上碟,下面有一層nutella醬,用waffle點黎食,甜得黎好好食,呢個記得一定要趁熱食,凍左就結埋一舊好難點黎食😂

下次想試下佢既小食combo
2023-02-26
早餐
  • Flat White
  • 紫薯latte
  • S’more  waffle  dip
呢間cafe waffle 選擇種類非常多,今次同朋友揀咗一款甜一款鹹嘅waffle 試吓🧇╰☆ Waffle Benedict $135Benedict可以揀要ham/smoked salmon,緩緩流出嚟嘅蛋黃配上滑順嘅荷蘭醬,再加上厚厚實在嘅waffle,好有口感,伴菜仲有清新嘅沙律菜,牛油果🥑同蕃茄仔—·—·—· —·—·—· —·—·—·╰☆ Nutella Swirl $80Waffle底外脆內軟,同雪糕一暖一熱,冰火交融🤩再加上濃濃嘅nutella 同花生醬作topping ,非常好食🤤—·—·—· —·—·—· —·—·—·╰☆ Belgium Chocolate $48我加咗$4要埋棉花糖😍比利時朱古力飲落唔會太甜,加埋棉花糖就啱啱好🤎perfect—·—·—· —·—·—· —·—·—·╰☆ Cappuccino $42有個簡單嘅🤎🤎拉花,厚厚嘅泡沫,咖啡味道濃,口感順滑,層次分明╰☆ Earl Grey $44有輕微嘅煙熏味,味道芬芳,入口微酸,好清新

╰☆ Waffle Benedict $135

╰☆ Nutella Swirl $80

╰☆ Belgium Chocolate $48

╰☆ Cappuccino $42

╰☆ Earl Grey $44
有輕微嘅煙熏味,味道芬芳,入口微酸,好清新