1K
2022-09-17 195 瀏覽
最近發現火炭附近有OpenRice外賣自取下單Yadllie Plate Express,非常方便,我地叫左一份蜜糖芝士炸雞,炸雞份量都幾多同大件,炸雞無骨,小食買左辣味八爪魚,八爪魚辣辣地又好煙韌,牛肉紫菜飯卷涵料好豐富,而且有好多件,另外醃白蘿蔔都好爽脆,仲有泡菜豆腐湯好似冬蔭功甘但係泡菜既酸辣味濃,仲有大蝦沙律,好多條蝦,原來都有在其他外賣平台上架,如果住火炭附近又唔想拎可以留意下,火炭人有口福了。
最近發現火炭附近有OpenRice外賣自取下單Yadllie Plate Express,非常方便,我地叫左一份蜜糖芝士炸雞炸雞份量都幾多同大件,炸雞無骨,

2022-09-17 143 瀏覽
先喺openrice app落單,2個人叫咗3樣嘢,比預訂時間提早咗3分鐘完成,可以喺app睇到status 👏🏻韓國 & pickabowl 共用一個廚房,自己喺架上拎 第一次體驗呢種外賣自取😂最重要係返到去仲好熱!!黃金蒜香無骨雞🍗$102有13塊好多 最鍾意啖啖肉 蒜香味好香 附近終於有好味韓式炸雞!下次試其他味牛肉粉絲$86揀左辣醬 有d辣 份量都幾多 牛肉多少少🤏就更好,味道唔錯泡菜豆腐湯🍲$38呢個價錢好抵 有d辣 幾開胃**粉絲 泡菜湯都係辣,我哋平時都食辣 都覺得2樣一齊食都幾辣 下次可以備註少辣

黃金蒜香無骨雞🍗$102

牛肉粉絲$86
揀左辣醬 有d辣 份量都幾多 牛肉多少少🤏就更好,味道唔錯

泡菜豆腐湯🍲$38
呢個價錢好抵 有d辣 幾開胃

2022-09-15 692 瀏覽
估唔到火炭都有韓國嘢食係最近新開㗎,喺外賣平台見到,不過留意只有外賣叫啦工業區都有唔少美食😝依間最先喺旺角食過好多次啦,佢既炸雞真係好好食Keep 住都好脆😗味道亦都好足夠而家喺openrice外賣自取落單都好方便,岩晒我地懶人一族😝😝😝同時亦可以叫人送不過我今次外賣自取,原來都唔少人甘做加上而家疫情嚴重,有時都唔會堂食,另外賣嘅時候見到佢出面有架餐車,可以使用無接觸取餐,呢個想法唔錯,啱晒而家咁嘅環境而今次叫咗佢兩人餐,超級豐富,有湯,沙律,炸雞,紫菜飯卷,配菜。其實兩個人都未必食得晒🤣檸檬雞沙律,諗住佢檸檬個味就會比較清爽啲,但係醬汁比想像中酸,沙律食到最低會覺得有苦澀味,太酸,所以大家留意唔好一次過倒晒啲醬就落。 或者慢慢點嚟食。豆腐泡菜湯,個人認為味道一般,泡菜味唔係太出,冇偷工減料,用料十足,成碗滿滿都係材料,豆腐好香好滑😋 食炸雞我會比較中意揀有骨炸雞,用手食就一定唔少得啦,咁先夠過癮。呢度叫咗蒜香炸雞,蒜香味勁出,好邪惡既味道。如果分量十足,有兩個雞鎚,四隻雞翼,兩件雞件,每一嚿都唔算太細。可程度上我覺得食炸雞都已經食飽。牛肉紫菜飯卷味道比較清淡一啲,不過配上辣魷魚,泡菜
估唔到火炭都有韓國嘢食
係最近新開㗎,喺外賣平台見到,不過留意只有外賣叫啦
工業區都有唔少美食😝

依間最先喺旺角食過好多次啦,佢既炸雞真係好好食
Keep 住都好脆😗味道亦都好足夠

不過我今次外賣自取,原來都唔少人甘做

牛肉紫菜飯卷味道比較清淡一啲,不過配上辣魷魚,泡菜,韓國嘅風味即刻出晒嚟。如果有一碗熱辣辣嘅拉麵更加好😋

可能太想念韓國嘅味道,唔知幾時先飛得韓國,打工仔嘅心酸😂所以嚟緊諗諗再去邊度食韓國嘢🥳
1K
2022-09-13 81 瀏覽
一向都很喜歡吃旺角的Yadllie Plate,但是放假真的不想出市區,最近發現OpenRice外賣出現yadllie plate 火炭店,對於住新界區的人來說是佳音點了個二人餐$270無骨雞蒜香口味別以為無骨雞是雞胸肉, 入口嫩滑就知道他全部都是雞腿肉,整整有十三顆!惹味之餘不油膩, 加上裏面的調味是炸蒜頭🧄而非蒜頭醬,味道相當重蒜香吞拿魚紫菜飯卷漬蘿蔔,熟吞拿魚碎,這韓式飯團🍙甜而好吃!小食泡菜, 中華沙律韓國+日本菜的基本,提胃健康鮮蝦沙律份量比想像中大,光是蝦就有六大隻,而且隻隻都相當彈牙,半個蛋熟度剛好加上千島醬的酸甜味,令人越吃越想吃泡菜豆腐湯熱辣滾燙的豆腐湯有相當的蘿蔔跟芽菜,冬菇跟大豆腐,小辣無味精,入口清而香,不錯!之後發現還有其他外賣平台有上架,可以一試

點了個二人餐$270
無骨雞蒜香口味

吞拿魚紫菜飯卷
漬蘿蔔,熟吞拿魚碎,這韓式飯團🍙甜而好吃!

小食
泡菜, 中華沙律
韓國+日本菜的基本,提胃健康

鮮蝦沙律
加上千島醬的酸甜味,令人越吃越想吃

泡菜豆腐湯

之後發現還有其他外賣平台有上架,可以一試
2022-09-12 73 瀏覽
估唔到yadille 都由旺角開到火炭!之前係旺角食過呢間韓國餐廳,覺得好好食😋見到yadille 火炭外賣店,Happy Friday 即刻Order 個套餐試試佢🙂黎到入盒都完好🙂有骨炸雞(蔥味口味)(推介 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻)炸雞當然就係首選,好入味,皮脆肉嫩又唔會炸到過火又柴又乾,即使係外賣都好有水準😍雖然就一定冇到店食咁新鮮滾熱辣😋吞拿魚紫菜飯卷(推介 👍🏻👍🏻👍🏻)飯卷味道正常,有吞拿魚,蘿蔔,蘿蔔爽口,喺韓式紫菜飯卷嘅味道,味道同預期一致,都唔會話有意外/有驚喜檸檬雞沙律 (推介 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻)呢個沙律好fresh 好清,配左兩種醬,一款甜辣牆,另一款蜜糖芥末醬,雞已經撕成一條條,非常之容易入口送沙律菜🤩泡菜豆腐湯 (推介 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻)泡菜豆腐湯好足料,不過味道就偏辣,適合食得辣嘅人🌶🥵湯入邊有豆腐,泡菜,金菇,冬菇,大蔥,芽菜,味道口感非常豐富!小食辣魷魚, 酸蘿蔔隨餐仲可以揀兩款韓式小菜,因為屋企已經有泡菜就揀咗辣魷魚,同酸蘿蔔,送味道比較淡嘅飯卷就100分
估唔到yadille 都由旺角開到火炭!
之前係旺角食過呢間韓國餐廳,覺得好好食😋

有骨炸雞(蔥味口味)(推介 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻)

吞拿魚紫菜飯卷(推介 👍🏻👍🏻👍🏻)

檸檬雞沙律 (推介 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻)

泡菜豆腐湯 (推介 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻)

小食辣魷魚, 酸蘿蔔
2022-09-09 799 瀏覽
Yadllie plate 在火炭開左分店呀!🔥專做外賣服務🥡啱哂在火炭辦公室工作的上班人士!👩🏻‍💻🧑🏻‍💻叫外賣方法亦十分簡單只要在openrice上面按餐單然後入去落單就可以了📝拎食物位置非常方便📍就在火炭沙田商業中心(俗稱玻璃屋)對面綠色大門口(好多人用呢個方法穿過下條街)上2樓💚一出「車立」就見到原來yadllie plate同 pickabowl租同一個廚房都是專做外賣服務門口有2個架一個係yadllie plate的外賣架另一個近「車立」的是pickabowl的外賣架去到見到外賣袋好整齊放住⛱️而且袋面會清楚寫位落單的人名包裝做得好細緻密實🥡而且係用厚紙皮保溫我由火炭拎到屋企食個下大約30-45分鐘但食物仲係暖的而且一d都無瀉👍🏻好啦~至於食物都十分值得讚賞之前食Yadllie Plate都知佢的食物好食我叫左一個二人套餐 ($270)首先選左蜜味芝士有骨炸雞🐔打開有成8隻雞!而且有雞脾、雞翼雞脾位都有成3-4隻肉身嫩滑😋外皮脆口配埋個蜜味芝士醬一流!🧀牛肉飯卷大約8-9件十分足料🤟🏻蘿白酸瓜蛋等🥕🥚飯唔會太多讓人想一食再食🤤鮮蝦沙律🦐沙律菜新鮮爽脆🥗不得不讚鮮蝦!🦐🦐因為

Yadllie plate 在火炭開左分店呀!🔥

但食物仲係暖的
而且一d都無瀉👍🏻

好啦~至於食物都十分值得讚賞
之前食Yadllie Plate都知佢的食物好食
我叫左一個二人套餐 ($270)
首先選左蜜味芝士有骨炸雞🐔
打開有成8隻雞!
而且有雞脾、雞翼

因為真係新鮮彈牙有蝦味
配埋個酸酸甜甜的沙律汁
十分解膩🌟

泡菜豆腐湯
耶菜、蘿白、豆腐、冬菇、芽菜
十分足料
飲落有d似辛辣麵個湯