2024-10-24 3703 瀏覽
呢晚收工後,同老婆去行沙田新城市Dino Park,之後去食燒肉,餐廳水準依然👍🏻。🍽️大判燒!黑毛和牛西冷 $178每次嚟食都必嗌和牛西冷,店員幫手燒,火喉十足,燒得好惹味😋🍽️黑毛和牛裏腹小排 $188牛肉好香,油脂分佈平均,唔覺得好肥膩,食完想encore🙈🍽️石燒肉泡菜鍋飯(免治雞肉使用) $88熱辣辣石鍋飯香噴噴,有多款配料,令泡菜飯味道豐富,免治雞肉偏咸,啱晒鍾意重味道嘅人。🍽️星期三 海鮮拼盤 $108星期三有海鮮拼盤,比起海鮮盛合 $168優惠 (份量相異),但已經足夠2-3人享用,烏賊同海老優質。🍽️七味豆腐鍋$76呢個鍋味道豐富,既有豚肉嘅甜味,同泡菜嘅酸辣味,好開胃,雞蛋同豆腐零舍滑嫩,好出色👍🏻🍽️宮崎黑毛豚香腸 $68香腸經煙燻處理,老婆好鍾意食🤣🍽️冷麵(小)$38睇落平平無奇,食落有小驚喜!泡菜湯酸味味,好開胃,啱夏天食😆而且性價極高,午市嚟食個冷麵加燒肉都唔錯👍🏻🍽️雜茸錫紙包$68🍽️醃鱈魚胃袋 $58🍽️凱撒沙律 $58🍽️巨峰提子乳酸梳打$42🍽️四周年優惠:火炙黑毛和牛壽司☺️📍YAKINIKU KAKURA (新城市廣場一期) (沙田)沙田沙田正街18-19號新城市廣場

🍽️大判燒!黑毛和牛西冷 $178
每次嚟食都必嗌和牛西冷,店員幫手燒,火喉十足,燒得好惹味😋

🍽️黑毛和牛裏腹小排 $188
牛肉好香,油脂分佈平均,唔覺得好肥膩,食完想encore🙈

🍽️石燒肉泡菜鍋飯(免治雞肉使用) $88

🍽️星期三 海鮮拼盤 $108

🍽️七味豆腐鍋$76

🍽️宮崎黑毛豚香腸 $68
香腸經煙燻處理,老婆好鍾意食🤣

🍽️冷麵(小)$38

☺️

沙田沙田正街18-19號新城市廣場一期7樓701號舖
2024-10-23
2025-02-06 0 瀏覽
▫️ 火炙黑毛和牛壽司盛海膽($98@)👉🏻 黑毛和牛薄薄一片,同樣入口即融☺️海膽入口甘甜,質感Creamy,成個配搭好惹味⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️大判燒!黑毛和牛西冷($178@)👉🏻和牛非常大塊雪花紋分佈平均🤭食落牛味濃郁肉質嫩滑,入口即融,撈埋蛋漿口感更加滑溜⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️ 黑毛和牛腹前小排(原價$248, 星期一優惠$178) 👉🏻黑毛和牛油脂比較多,入口即融冇得輸🤤食落牛味香濃,質感柔軟嫩口⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️ 黑毛和牛上嫩肩里肉($198)👉🏻上嫩肩里肉質結實,燒過之後,筋都轉化成為軟Q口感,好似膠原蛋白咁,非常有咬口⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️佐賀紫菜飯($48)👉🏻滿滿紫菜配溫泉蛋同珍珠米⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️ 甜品🍨👉🏻雪米糍皮薄之餘,仲好煙靭,包住超濃雲呢拿雪糕,杏仁豆腐布甸軟滑Creamy⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️——————評分:9/10.平圴消費:~$540
▫️ 火炙黑毛和牛壽司盛海膽($98@)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️大判燒!黑毛和牛西冷($178@)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️ 黑毛和牛上嫩肩里肉($198)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️佐賀紫菜飯($48)
👉🏻滿滿紫菜配溫泉蛋同珍珠米

▫️ 甜品🍨

——————
評分:9/10
平圴消費:~$540

呢間真係我摯愛的燒肉,無論牛同海鮮都好有質素,推薦過比好多朋友,都贊成話好食~臨近新年想食燒肉,非呢間莫屬!🥩推薦牛板腱$148脂肪比例最好超有牛味,價錢實惠,又有入口即融既感覺,真係超推薦。今次牛舌就比較薄身,其他牛更好。🐂黑毛和牛腹柳小排$148呢個不得了,呢個價錢既和牛只係$148!但顔色油脂超正!超好食但會膩,最後先食就岩曬。🔥 大判燒黑毛和牛西冷$178油脂爆棚,點蛋漿食無敵。優質分佈剛好,不會好似和牛甘肥膩。🦐每次來都必點海鮮拼盤$178因爲真係大份抵食,蝦大大隻,烏賊厚切好正,口感好柔軟。 🌶辣冷麵$38誠意推薦呢個冷麵,好好食!個調味係我食過最好食,裏面有泡菜、青瓜同半隻蛋,爽!飲品叫了巨峰乳酸梳打,比之前叫既白桃更好飲。記得每人都有一份免費既杏仁布丁+雪米滋食!不甜好食~餐廳很有誠意。🥢YAKINIKU KAKURA (新城市廣場一期) 🌏沙田沙田正街18-19號新城市廣場一期7樓701號
臨近新年想食燒肉,非呢間莫屬!
🥩推薦牛板腱$148
🐂黑毛和牛腹柳小排$148
🔥 大判燒黑毛和牛西冷$178
油脂爆棚,點蛋漿食無敵。優質分佈剛好,不會好似和牛甘肥膩。
🦐每次來都必點海鮮拼盤$178
因爲真係大份抵食,蝦大大隻,烏賊厚切好正,口感好柔軟。
🌶辣冷麵$38
飲品叫了巨峰乳酸梳打,比之前叫既白桃更好飲。
🥢YAKINIKU KAKURA (新城市廣場一期)
🌏沙田沙田正街18-19號新城市廣場一期7樓701號
2025-01-21 505 瀏覽
呢間之前食過另一間分店,今次經過沙田,諗唔到食咩,就再次食佢😍2人set賣晒,簡左散點,試下唔同既野日本蠔 估唔到係有3粒,仲以為$38 係一粒黑毛豚脛肉 塩味牛舌 牛板腱肉 特上牛胸腹肉 黑毛和牛裏腹牛柳大判燒!黑毛和牛西冷呢個係呢間店招牌會送雞蛋 加埋雞蛋,甜甜地,入口即融,好好食😍同埋佢超大塊!🥩另外叫左幾款牛 ,個人最推介係 特上牛胸腹 ,牛舌👍🏻 食落口滿滿既和牛味,唔會un, 油脂分布恰到好處。豬方面叫左黑毛豚脛肉 ,燒過後帶小小焦脆,好好食😋佐賀紫菜飯 - 佈滿了滿滿的紫菜😍 可以用剩低的蛋汁攪拌一起吃
2人set賣晒,簡左散點,試下唔同既野

日本蠔 估唔到係有3粒,仲以為$38 係一粒
黑毛豚脛肉
塩味牛舌
牛板腱肉
特上牛胸腹肉
黑毛和牛裏腹牛柳

呢個係呢間店招牌
會送雞蛋 加埋雞蛋,甜甜地,入口即融,好好食😍
同埋佢超大塊!

2025-01-15 412 瀏覽
收工後去左一田辦年貨,買完野之後梗係搵間靚餐廳食飯,臨近新年想食好啲,就去左呢間日式高質燒肉店🤭🌟人均約💲6️⃣0️⃣0️⃣ 高質和牛大判燒吾想唸叫咩,所以揀咗OMAKASE COURSE🤭❥ 沙律、泡菜三點盛,沙律菜好fresh,口感爽脆,泡菜有三種不同口味,酸酸辣辣,非常開胃😗❥ 塩味上牛舌鮮嫩彈牙,蔥鹽味若雞嫩滑,雞皮脆口,海老大大隻仲有蝦膏🦐❥ 黑毛和牛大判燒油脂分怖好平均,油花花滿滿又juicy,兩款黑毛和牛精選有牛裏腹、牛腹柳,兩款都係厚肉,好濃牛味🥩❥ 冷麵食落酸酸甜甜,啱啱好可以解油膩👍🏻❥ 最後甜品係雪米糍&杏仁豆腐❤️❥ 額外單叫左烏賊 & KAKURA牛肉飯,烏賊爽口鮮味,牛肉飯份量仲好足🫣

🌟人均約💲6️⃣0️⃣0️⃣ 高質和牛大判燒

吾想唸叫咩,所以揀咗OMAKASE COURSE🤭

❥ 冷麵食落酸酸甜甜,啱啱好可以解油膩👍🏻

❥ 最後甜品係雪米糍&杏仁豆腐❤️

2025-01-10 638 瀏覽
想食返餐好啲獎勵下自己,食日式和牛燒肉都係一個好唔錯嘅選擇!今次就來到呢間YAKINIKU KAKURA嘅沙田分店,餐廳主打日本直運九州產嘅A5黑毛和牛!店內座位舒適,係私隱度高嘅卡位~✨大判燒!黑毛和牛西冷呢塊黑毛和牛西冷軟嫩多汁,係進店必食嘅名物之一~✨壺漬KAKURA 牛胸腹肉牛胸腹肉吸收咗滿滿嘅調味料,柔軟多汁得來又肉味鮮美~✨黑毛和牛腹柳小排黑毛和牛腹柳小排入口即溶,油香四溢~✨特上牛胸腹肉 特上牛胸腹肉有適當嘅油脂,肉質柔軟得來肉香十足~✨腹前小排腹前小排肉質比較緊實而帶有嚼勁~✨若鷄雞脛柳雞頸肉肉質富有嚼勁~✨帆立貝帆立貝肉質嫩滑,牛油香氣令到帆立貝嘅鮮甜味更加突出~✨KAKURA牛肉飯牛肉飯充滿惹味嘅燒牛肉片同埋燒牛肉粒,再夾雜住爽脆嘅洋蔥,味道與別不同~✨甜品最後用擺盤精緻嘅雲呢拿雪米糍同杏仁豆腐作結,大滿足🥰~✨乳酸梳打味道酸酸甜甜,清新爽口~

✨大判燒!黑毛和牛西冷
呢塊黑毛和牛西冷軟嫩多汁,係進店必食嘅名物之一~

✨壺漬KAKURA 牛胸腹肉
牛胸腹肉吸收咗滿滿嘅調味料,柔軟多汁得來又肉味鮮美~

✨黑毛和牛腹柳小排
黑毛和牛腹柳小排入口即溶,油香四溢~
黑毛和牛腹柳小排

✨特上牛胸腹肉
特上牛胸腹肉有適當嘅油脂,肉質柔軟得來肉香十足~

✨腹前小排
腹前小排肉質比較緊實而帶有嚼勁~

✨若鷄雞脛柳
雞頸肉肉質富有嚼勁~
若鷄雞脛柳

✨帆立貝
帆立貝肉質嫩滑,牛油香氣令到帆立貝嘅鮮甜味更加突出~
帆立貝

✨KAKURA牛肉飯
KAKURA牛肉飯

甜品
最後用擺盤精緻嘅雲呢拿雪米糍同杏仁豆腐作結,大滿足🥰~

✨乳酸梳打
味道酸酸甜甜,清新爽口~
乳酸梳打

KAKURA牛肉飯
乳酸梳打
  • 壺漬 KAKURA牛胸腹肉
2025-01-07 645 瀏覽
放假又四圍去覓食,突然心癢癢,又想食燒肉,決定去沙田「YAKINIKU KAKURA」,食好西。😋餐廳使用QR code點餐,是日選擇:1️⃣黑毛和牛大判燒拼US牛板腱肉🔸沙律、餐湯、小食、甜品🔸巨峰提子乳酸梳打(加20元)🍽大判燒濃厚肉味,有咬勁,肉質嫩、有彈力,仍可保持肉汁。US牛板腱脂肪較少,有咬口。2️⃣日本若雞盛合🔸 沙律、餐湯、小食、甜品🔸白桃提子乳酸梳打(加20元)🍽不同部位的雞肉,配搭醬汁,更可提升風味。3️⃣黑毛豚無骨小排🍽脂肪分布均勻,燒烤後,表面焦香,內裡鮮嫩。4️⃣雞腿🍽嫩滑的雞腿,令人食完想再食的感覺!5️⃣帆立貝🍽新鮮帆立貝,加上牛油香氣,瞬間清晒!

😋餐廳使用QR code點餐,是日選擇:
1️⃣黑毛和牛大判燒拼US牛板腱肉
🔸沙律、餐湯、小食、甜品
🔸巨峰提子乳酸梳打(加20元)
2️⃣日本若雞盛合
🔸 沙律、餐湯、小食、甜品
🔸白桃提子乳酸梳打(加20元)
🍽不同部位的雞肉,配搭醬汁,更可提升風味。
3️⃣黑毛豚無骨小排
🍽脂肪分布均勻,燒烤後,表面焦香,內裡鮮嫩。
4️⃣雞腿
🍽嫩滑的雞腿,令人食完想再食的感覺!
5️⃣帆立貝
🍽新鮮帆立貝,加上牛油香氣,瞬間清晒!
2024-12-30
3 分鐘 (堂食)
午餐
2025-01-07 481 瀏覽
高質日式燒肉店,位於沙田新城市廣場7樓701號舖,主打日式燒肉,店舖寬敞整齊以卡位為主,最啱一班朋友食燒肉暢談,落單點選了多款肉食、海鮮、冷麵同乳酸梳打特飲。大判燒!黑毛和牛西冷,油花豐滿均勻,遇火即時油香四溢,加入溫泉蛋更滑,一點都唔覺油膩,非常軟滑好食。壺漬KAKURA牛胸腹肉,厚切牛胸腹肉放入壺中上枱,整件牛燒再用剪刀分割,保留豐富肉汁,有驚喜。牛板腱肉同腹前小排油脂相對較少,但肉質都好好,黑毛豚脛肉有豐富油脂,肉質爽彈。海鮮拼盤包含3隻巨大海蝦,另有魷魚片同帆立貝,份量好足夠三人分享,各樣海鮮亦新鮮美味。冷麵酸酸甜甜好涼爽,仲加入泡菜、蛋等配菜,好食。最後餐廳送上每人一客甜品,一件雪米糍加一杯杏仁豆腐,滿意。
冷麵酸酸甜甜好涼爽,仲加入泡菜、蛋等配菜,好食。
最後餐廳送上每人一客甜品,一件雪米糍加一杯杏仁豆腐,滿意。

• 壺漬KAKURA牛胸腹肉
2025-01-02 531 瀏覽
喺大時大節嘅時候,和屋企人一齊享受一頓美味嘅日式燒肉,真係最佳選擇!🤭我屋企附近有間一直想試嘅日式燒肉店,今次剛好遇到期間限定嘅優惠,於是我哋就決定一齊去品嚐🤩佢個優惠仲要每日唔同😚E間店嘅裝修好寬敞舒適,令人覺得放鬆,同埋都唔會聞到有燒肉嘅味道,抽風做得好好👍🏻菜單上最吸引我嘅係佢哋嘅和牛🤩特別係來自佐賀嘅高品質和牛🥳🌸大判燒黑毛和牛西冷,肉質彈牙,咀嚼時有十足嘅嚼勁,搭配少少海鹽,更加突出肉嘅鮮味😋🌸黑毛和牛腹前小排,肉質鮮嫩,油花分佈均勻,咬落去時,肉汁即刻喺口中散開,帶住濃郁嘅肉香,真係令人陶醉😎🌸華味鳥嘅雞肝滑順得如奶油,入口即化,伴隨住微微嘅鹹香,令人無法抗拒🌸雞胸腹肉則有淡淡嘅甘甜,口感鮮嫩,食完真係好滿足。🌸腹柳小排嘅油脂豐富,食上一口簡直係享受🌸塩味牛舌就係另一番風味,嫩滑嘅口感中帶住淡淡嘅鹹味,令人回味無窮🥳🌸和牛搭配埋佐賀紫菜飯,米飯嘅香氣同海苔嘅鮮味形成絕佳對比,仲加埋蛋香同秘制醬汁令整餐更加豐富🤤我哋仲叫咗杯可樂,清爽嘅氣泡感同肉類嘅濃郁味道相得益彰🤩🌸甜品方面,雪見雪米糍外皮柔軟,內裡嘅雪糕香甜可口,杏仁豆腐則清新滑口,微微嘅杏仁香氣真係令人心情愉悅😍

菜單上最吸引我嘅係佢哋嘅和牛🤩特別係來自佐賀嘅高品質和牛🥳

🌸雞胸腹肉則有淡淡嘅甘甜,口感鮮嫩,食完真係好滿足。

🌸腹柳小排嘅油脂豐富,食上一口簡直係享受

我哋仲叫咗杯可樂,清爽嘅氣泡感同肉類嘅濃郁味道相得益彰🤩

2024-12-27 782 瀏覽
呢次和朋友去咗一間主打高質燒肉嘅餐廳,食完真係大滿足,無論係肉質、配菜定環境,都充滿驚喜,絕對係燒肉愛好者唔可以錯過嘅地方!牛舌盛合 ,牛舌係呢度嘅招牌之一,盛合有兩款:塩味上牛舌同蔥塩味牛舌。塩味上牛舌非常簡單,直接帶出牛舌嘅原汁原味,口感煙韌又唔會太硬;而蔥塩味牛舌就更加惹味,蔥香配合輕微嘅鹽味提升咗整體層次,食落一啖接一啖,完全停唔到口。黑毛和牛大判燒盛合 :選用鹿兒島A4和牛,包括西冷、裏腹小排同背未脊肉,每款都係極品!西冷肉味濃郁又冇多餘油膩感,裏腹小排細嫩多汁,仲帶微微焦香,背未脊肉就係脂肪分布均勻,入口即化,每一啖都係滿滿幸福感。加$58試埋US牛腹柳小排,口感豐富,肉味香濃,性價比非常高。午餐包沙律同餐湯都好清新開胃,小食亦非常有心思。最後甜品方面,份量啱啱好,有杏仁凍及雪米糍。額外加咗一杯乳酸梳打(青森蘋果),酸甜平衡,飲完非常解膩,值得一試。呢間燒肉店真係高質之選,價錢合理,服務細心,絕對會再嚟!

呢間燒肉店真係高質之選,價錢合理,服務細心,絕對會再嚟!
2024-12-18 837 瀏覽
上星期二,我終於去咗位於沙田新城市廣場一期嘅YAKINIKU KAKURA,呢間燒肉店真係唔負我所望,絕對值得一試!大判燒黑毛和牛西冷($108 星期二優惠首先,我哋點咗大判燒黑毛和牛西冷,呢款係星期二限定優惠,真係超抵食!牛肉質感嫩滑,油脂分佈均勻,每一口都充滿牛香。店員幫我哋燒好,燒到啱啱好嘅熟度,配埋日本溫泉蛋汁,入口即化,真係一試難忘。火炙黑毛和牛壽司($58 星期二,買一送一優惠)接住嚟,我哋試咗火炙黑毛和牛壽司,呢款壽司係星期限定買一送一優惠,真係超值!牛肉經過輕輕火炙,帶出咗獨特嘅炭香味,配埋壽司飯,口感豐富。每一口都係牛肉嘅鮮味同壽司飯嘅柔軟,真係令人回味無窮。黑毛和牛腹柳小排($148)最後,我哋點咗黑毛和牛腹柳小排,呢款牛肉真係不得了!牛肉厚切,每一片都係精心醃製過,燒到啱啱好嘅熟度,油脂豐富,口感嫩滑。每一口都係滿滿嘅牛肉香味,真係令人食指大動。總括嚟講,YAKINIKU KAKURA真係一間高質素嘅燒肉店,無論係食材質素定係服務態度都係一流。下次有機會,我一定會再嚟試其他菜式,期待再一次嘅美食之旅!如果你都係燒肉愛好者,千祈唔好錯過呢間店呀!

大判燒黑毛和牛西冷($108 星期二優惠

火炙黑毛和牛壽司($58 星期二,買一送一優惠)

黑毛和牛腹柳小排($148)

2024-12-08 877 瀏覽
🙋🏻‍♀️呢幾年食過十幾次YAKINIKU KAKURA,真心覺得佢哋唔止得燒肉好食😼。其他食品更加係好味得嚟性價比極高。💕豆腐沙律 $68食過Kakura沙律、凱撒沙律同埋呢款,覺得呢款最好食。配搭好簡單,生菜+豆腐+紫菜,再淋上大量芝麻醬。夠多芝麻醬,生菜食落去冇青味。加埋豆腐同紫菜,唔慣食生嘢嘅人都會比較容易接受。同埋呢款都算係燒肉店解膩神器😼。💕冷麵 $38燒肉店解膩神器之二😼。酸酸甜甜,清爽開胃,有時仲好重麻油香。配菜係泡菜、青瓜、芽菜之類嘅韓式前菜。我鐘意佢啲麵條特別彈牙。💕海鮮泡菜湯 $128冬天就想食個暖暖嘅鍋~呢個鍋超足料,有泡菜,有菇又有墨魚、蝦。蝦同燒嘅蝦係一樣,超大隻,彈牙鮮甜。調味上同冷麵幾似,但係感覺完全唔同。一款解膩,一款暖胃。我就兩樣都鐘意😚。💕大判燒!黑毛和牛西冷 $178人少少又追求極致油香嘅和牛,呢款係最佳選擇。滿滿油香,入口即溶嘅口感。撈埋溫泉蛋更加滑!💕黑毛和牛上肋骨中肉 $198人多又追求極致油香嘅和牛,呢款係高性價比之選。份量極多而且油脂豐富,3-4人食就最啱。💕火炙黑毛和牛壽司盛海膽 $98/1油脂比西冷少啲,不過都係好重油香。飯粒吸晒肉汁

💕豆腐沙律 $68
食過Kakura沙律、凱撒沙律同埋呢款,覺得呢款最好食。

💕冷麵 $38

💕海鮮泡菜湯 $128

💕大判燒!黑毛和牛西冷 $178

💕黑毛和牛上肋骨中肉 $198

💕火炙黑毛和牛壽司盛海膽 $98/1
油脂比西冷少啲,不過都係好重油香。飯粒吸晒肉汁、油脂真係好邪惡👿。估唔到呢度嘅海膽又幾鮮甜,過口癮一流。

最近去咗沙田新城市廣場一期嗰間Y A K I N I K U   K A K U R A。店內環境好舒適,Menu有好多唔同嘅選擇。上菜速度理想。而且店員服務很好。而且通風系統超贊食完唔會成身油煙味😃大判燒黑毛和牛西冷西冷肉質鮮嫩,油花分佈均勻,每一口都散發著濃郁的牛香,搭配微微燒烤的焦香,配合蛋漿口感幼滑絕對一流👍🏻👍🏻👍🏻黑毛和牛小排😋肉質更是滑嫩juicy,咬下去時那種滿足感讓人忍不住嘩咗👍🏻。配上特製的醬汁,更是增添了層次感😌腹前小排這部分的肉質特別緊實,帶有一點咬口,適合喜歡口感的人。輕輕烤下,保留咗肉嘅原汁原味😃超讚👍🏻鹽味牛舌牛舌的鹽味恰到好處😌口感介於軟嫩和嚼勁之間,搭配生菜包著吃,爽口又唔油膩。黑毛豚無骨小排呢個無骨小排真係意外驚喜!豚肉的油脂香氣四溢,肉質滑溜,竟然係好食到停唔到口😍。若雞雞脛柳脆口的雞脛柳配上特製醬汁,讓整體味道更加豐富,令人回味無窮。烏賊烏賊鮮味十足,燒到剛剛好的焦香,不油膩,吃起來相當彈牙香口。生菜生菜碧綠新鮮脆口,用生菜包住啲燒肉同埋飯再加少少醬汁😋👍🏻👍🏻👍🏻呢個食法好推介,因為咁樣就唔會覺得好油膩。😀佐賀米飯米飯粒粒分明,口感Q彈,無論是

大判燒黑毛和牛西冷

若雞雞脛柳

烏賊
生菜

佐賀米飯
米飯粒粒分明,口感Q彈,無論是單吃還是搭配肉類,都十分合適。大愛❤️

青森蘋果乳酸梳打
清新蘋果味,酸甜可口,喝上一口瞬間完美解膩。

巨峰提子乳酸梳打
果味濃郁,口感滑順,讓人感受到巨峰提子的自然甘甜,絕對是餐後的好選擇。

總結來說,這頓大判燒和牛的盛宴整晚食物美味。我哋邊享受美食邊傾偈,呢度服務態度又好好。全晚都好寫意,感覺好似take 咗個break。好難得香港可以搵到一個咁舒服嘅聚腳地方,所以我都極力推介❤️
2024-12-05
  • 黑毛和牛腹柳小排
最近天氣轉涼,真係想食啲熱辣辣嘅美食,於是就想到去沙田新城市廣場嘅Yakiniku Yakura享受一餐燒肉。餐廳環境舒適,非常適合同朋友聚餐。每次食燒肉都會點泡菜大根,酸酸地既味道搭配燒肉,真係開胃。燒肉方面,若鶏雞腿同牛板腱肉都唔錯,特別係黑毛和牛腹柳小排,燒出嚟香氣四溢,肉質滑嫩,油花又多。仲有大判燒嘅黑毛和牛西冷,呢個都係必點之一,入口即化,濃郁肉香配上適當嘅油脂,每一啖都好滿足。冷麵嘅份量亦都幾足,麵條彈牙,醬汁搭配得幾好,清爽得來又可以解油膩。巨峰提子乳酸梳打同青森蘋果乳酸梳打,味道清新,食完燒肉再飲梳打,感覺好舒服。仲有依家只要LIKE & FOLLOW & SHARE,即送和牛壽司,件牛勁大件,好少免費既咁足料,記得唔好錯過。整體來講,食物質素高,服務人員都好用心招待,有和牛壽司送都係多得她們提我,呢間Yakiniku Yakura絕對值得再來!

2024-11-27
  • 甜品
  • 黑毛和牛腹柳小排
  • 黑毛和牛腹前小排
2024-11-17 999 瀏覽
呢間燒肉店主打由日本直運九州產嘅A5黑毛和牛,當中嘅稀少部位真係鮮嫩美味,食過一次真係難忘。我哋叫咗幾款燒肉,包括大判燒嘅黑毛和牛西冷、黑毛和牛腹柳小排、黑毛和牛上嫩肩里肉、特上牛胸腹肉、牛板腱肉同黑毛豚脛肉。每一款肉質都好鮮嫩,特別係黑毛和牛嘅部分,真係入口即溶,味道好濃郁,真係好正。特別一提,大判燒真係好正,油脂同肉質完全平衡,口感好滑嫩。除咗燒肉之外,我哋仲試咗涼拌菠菜同辣冷麵。涼拌菠菜清爽開胃,辣冷麵嘅辣度適中,麵條爽口彈牙,食完真係好滿足。飲品方面,可以免費任飲熱麥茶,消脂又舒服。另外我地仲叫佐檸檬威士忌梳打同埋梳打水,配燒肉都係唔錯o既選擇。最後,餐廳仲有奉送甜品,為整個餐飲體驗畫上完美句號。呢到環境闊落舒適,座位安排得好好,適合同家人或者朋友一齊嚟聚餐。無論係食物質素定服務態度都一流,真係值得推薦!

特別一提,大判燒真係好正,油脂同肉質完全平衡,口感好滑嫩。