2022-07-15
近排發現麥花臣附近開左一間好特別嘅餐廳,又係cafe又係bar,啱晒女仔打卡一大班frd又可以飲酒chill下😍裝修方面,睇得出有俾心機整,最鍾意有條霓虹燈嘅拱型走廊,同埋bar枱三粒波波燈,有feel👍🏻餐廳用QR code落單,我哋揀咗個diner set ($398),包2個前菜+1個小食+2個主菜+2杯飲品,感覺抵過單點。落完單之後超快上菜,前菜係磨菇湯同沙律。磨菇湯超級濃!口感好smooth,係我飲過數一數二好味,飲完已經飽咗一半😂😂小食叫咗水牛城雞翼(6隻),唔係幾辣幾惹味,個人覺得小小鹹,但友人好鐘意,仲想encore。主菜揀咗香草蒜香沙樂美意粉+松露珍珠貝柱意大利飯。意粉略嫌蒜香味唔夠,沙樂美腸畀得算多,不過不失。相比之下,松露意大利飯好食好多,每啖都有好rich松露味,飯粒粒分明,不錯😋最後飲品我哋因為聽日要返工無飲酒,揀咗青檸梳打同鮮榨橙汁🫶🏻總結,野食比想像中好食,唔係平時心目中cafe水平,下次會試吓cocktail,因為好似幾平。