2024-08-31 303 瀏覽
### 差評今天早上的早餐體驗讓我感到失望。原本點了煎雞扒,但上錯成煎豬扒。相片中的太陽蛋看起來很漂亮,我也改點了太陽蛋,但卻出錯成炒蛋。以下是具體問題:1. **送錯食物**:原本點的雞扒送成了豬扒。豬扒煎得過乾,沒有多汁的口感,調味也不夠。2. **炒蛋**:不但出錯,而且口感偏硬,沒有應有的滑嫩。**焗豆和多士**:焗豆味道單調,多士偏硬且不新鮮。另外,飲品包裝也很差,送到時已經倒瀉了大半杯。鮮奶咖啡味道淡薄,朱古力飲品過甜。整體而言,這次的早餐經驗不值得推薦,希望餐廳能夠改善食物品質和服務。
### 差評

以下是具體問題:

**焗豆和多士**:焗豆味道單調,多士偏硬且不新鮮。

豬扒 雞扒
鮮奶咖啡  朱古力
2024-08-31
外賣送餐
$60 (早餐)
2024-04-03 752 瀏覽
嚟到t town隨便搵一間野食,星期日周圍都排長龍,見呢間唔洗排就試吓。咖哩漢堡扒蛋飯漢堡扒唔係好大舊,不過都煎香左,少少脆。咖哩汁就冇乜味,唔辣都唔甜。太陽蛋幾靚,撈飯食就最岩。炸雞飯炸雞就幾大舊又幾脆,雞肉幾嫩。4舊都算正常份量。薯條另外加錢嘅小食,薯條,熱辣辣又香脆,都唔錯,而且夠咸。質素普通,自己出面買完坐低等,似普通快餐店,係yuu集團可以草分。入面望落有少少似cafe嘅,都有啲吧枱,但都偏嘈,都係當快餐店食。

咖哩漢堡扒蛋飯
漢堡扒唔係好大舊,不過都煎香左,少少脆。
咖哩汁就冇乜味,唔辣都唔甜。
太陽蛋幾靚,撈飯食就最岩。

炸雞
炸雞就幾大舊又幾脆,雞肉幾嫩。
4舊都算正常份量。

薯條
另外加錢嘅小食,薯條,熱辣辣又香脆,都唔錯,而且夠咸。

2024-01-28
2024-03-13 705 瀏覽
行過見到依間Cafe 好似都幾多人食🤭,就同🐻先生去試吓!睇圖嘅時候發現👀原來每個意粉都會有跟一片蒜茸麵包🥖,好似好好食咁🤤,於是我哋叫咗兩個唔同口味嘅意粉,再加啲小食!-🍴明太子蟹柳意粉🍝($78)係正常預想中嘅味道,中規中矩!蒜蓉包好香,同埋都幾大片🤓,可以點下明太子意粉醬食🤭。-🍴蒜辣海鮮意粉🍝($76)食落口都有少少辣🌶️,但愈食愈好味,辣味令到意粉更加惹味,加上唔少海鮮配料,例如,蝦🦐、魚🐟同魷魚🦑,令到味道更加豐富!-🍴薯條🍟(+$12)炸得幾香脆,上枱嘅時候仲係熱辣辣,令人食唔停口嘅小食。-🍴甘筍湯🥕(+$12)好真材實料,見到好多甘筍蓉,配埋蒜蓉包食都係唔錯嘅選擇!
🍴明太子蟹柳意粉🍝($78)
🍴蒜辣海鮮意粉🍝($76)
🍴薯條🍟(+$12)
炸得幾香脆,上枱嘅時候仲係熱辣辣,令人食唔停口嘅小食。
🍴甘筍湯🥕(+$12)
好真材實料,見到好多甘筍蓉,配埋蒜蓉包食都係唔錯嘅選擇!
2024-03-10
午餐
2024-01-22 686 瀏覽
見幾多負面評論,但其實個人覺得還好,已經幫襯過3 4次,枱上面有個QR code,第一次唔清楚,喺門口成碌木咁樣企喺度揀,跟住喺counter位order左先入去,後尾就醒目咗啦,入到去坐定定慢慢選擇,通常食cafe閑閑哋都要$100幾,但係呢度$6 70就搞掂,係幾抵食嘅,幾次都嗌咗芝士牛肉漢堡+薯條,薯條係每次必嗌!炸得好脆,食物質素唔錯,牛肉雖說好似煮過頭,乾巴巴,但好彩個包補救左,性價比幾高,自己對服務員嘅要求唔太大,只要唔好黑面就OK,基本上如果需要多隻碟嘅會自己出去攞,刀呀叉呀匙羹呀紙巾呀擺晒喺出邊,有機會下次會想再食過~
真係忍唔住要特別開個OpenRice account記錄啲咁優質嘅用餐體驗。其實之前幫襯過2次,因為次次去都冇咩人幫襯,就唔駛等位,又食唔痾我地班友仔🤢,冇計將就頂住先。今次去都一樣,水靜河飛(想食隔離壽司郎但無奈多人多到乜🥹),冇計我地唯有又將就下。我地先到兩兜友一如以往自助/放任式入座4人卡位,之後威風凜凜嘅黑皮👽(面?)男侍應生一見我地2人入坐4人檯啦,可能覺得我地唔配坐4人檯啦🥶 又可能覺得我哋做咩揀咁入嘅位啦搞到佢要行遠咗送餐掛🥶,走上嚟拎住2人餐具放上檯就問「你地幾個架?」,我哋咪如實稟告「三位」囉🙌🏻(唔知仲以為我哋欠咗佢嘢🫣),佢命令話「你地兩個就兩個、三個就三個啦」🫵🏿… 真係唔好意思令呀大佬死死地氣行多轉拎多1人餐具,搞到呀大佬來回踱步仲要死啤爛啤住我哋🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙇🏻‍♀️🙇🏻🙇🏻‍♀️。咦喂有料到喎,原來喺依間餐廳消費要考埋EQ同埋口試對答,自問我地班基層友真係冇咁嘅本事享受你地大佬霸道總裁式嘅招侍🙌🏻🙌🏻🙌🏻。依間好嘢都係留返俾其他天水圍街坊啦,我哋真係無福消受😬😬🙌🏻🙌🏻🙌🏻,請恕小人先行告退🧎‍♀️🧎🧎‍♀️(我哋臨走果時親自用雙手將3人餐具連紙巾退還俾呀大佬嘅同

咦喂有料到喎,原來喺依間餐廳消費要考埋EQ同埋口試對答,自問我地班基層友真係冇咁嘅本事享受你地大佬霸道總裁式嘅招侍🙌🏻🙌🏻🙌🏻。依間好嘢都係留返俾其他天水圍街坊啦,我哋真係無福消受😬😬🙌🏻🙌🏻🙌🏻,請恕小人先行告退🧎‍♀️🧎🧎‍♀️(我哋臨走果時親自用雙手將3人餐具連紙巾退還俾呀大佬嘅同事架,希望呀侍應大佬滿意我哋嘅表現啦😗)。
2024-01-13
2023-10-31 811 瀏覽
餐廳給人年輕活力感,帶有日式風格的西餐廳,主打西式簡餐同輕食,決定入去一試~餐廳採取自助點餐方式,掃描枱面上QR code 落單,即時俾埋錢,仲可以儲埋Yuu積分,食物會員工送上,上菜速度快,食完起身走就得啦。餐點方面,有意粉🍝、漢堡包🍔、三文治🥪、沙律🥗、小食等主食,仲有咖啡、茶及特飲選擇,提供午市套餐,價錢合理。亦街坊的聚腳點,食完繼續坐傾下計都唔驚俾人趕。今次我哋叫左漢堡包餐🍔,會附上薯條/辣薯條仲有飲品,份量剛好。可揀切半漢堡包,容易啲share一齊食,連埋紙套上,食個陣唔怕整污糟手👍🏽。牛油果燒雞漢堡$53燒雞扒配上牛油果醬🥑、生菜🥬、蕃茄🍅,不油膩芝士牛肉漢堡 $56牛油漢堡配上,芝士如、生菜必、洋蔥甘筍湯(是日餐湯)+$12用打碎既甘筍煮成濃郁的湯,味道較淡,配上麵包粒熱黑咖啡 |凍美式咖啡味道易入口,不苦澀,質素合理

牛油果燒雞漢堡$53
燒雞扒配上牛油果醬🥑、生菜🥬、蕃茄🍅,不油膩

芝士牛肉漢堡 $56
牛油漢堡配上,芝士如、生菜必、洋蔥
芝士牛肉漢堡

甘筍湯(是日餐湯)+$12
用打碎既甘筍煮成濃郁的湯,味道較淡,配上麵包粒
甘筍湯(是日餐湯)

熱黑咖啡 |凍美式咖啡
味道易入口,不苦澀,質素合理
2023-09-08
2023-09-20 652 瀏覽
今日去左&you食飯,整體來講,味道還好,服務唔錯。先講下佢哋嘅牛肉芝士漢堡。漢堡肉質都OK,但個漢堡包亦算鬆軟。整體嚟講,味道算係唔錯。再講下吞拿魚沙律焗薯。焗薯有啲乾,唔夠濕潤。吞拿魚沙律味道酸酸甜甜,都幾開胃。整體而言味道都算過得去。至於服務方面,服務員態度好好,笑容親切,迅速幫我哋送上食物同埋飲品。整體上,&you係一間環境舒適,服務唔錯,但味道方面稍微普通嘅餐廳。牛肉芝士漢堡同吞拿魚沙律焗薯味道還好。如果你追求簡單又舒服嘅用餐體驗,可以試下去。但如果你對味道有較高要求,就可能會覺得一般。
今日去左&you食飯,整體來講,味道還好,服務唔錯。
2023-08-27 632 瀏覽
餐廳位於商場內,位置較入,冷氣十足,採用QR code落單,需要先付款處理。《$78 &you全日早餐》 ⭐️⭐️全日早餐有七樣配料,炒滑蛋,火箭菜,切片大啡菇,蘋果絲,雞肉腸,煙肉,班戟及果醬。聽落好似好多料,但其實每樣份量都好少。煙肉,班戟,雞肉腸都只有一塊,大啡菇更過分,只有兩塊小切片,加埋半個大啡菇都冇,半碟都係菜。正常茶餐廳炒滑蛋,算滑但淡而無味,雞肉腸煙肉都是超市急凍品,沒有特別。特別說說餐廳用班戟取代窩夫麵包,幾特別,但份量少,果醬顏色似牛油果醬,但超重草青味,而且食起來有辛辣感,沒有幫菜品昇華,反而扣了不少分。餐廳用的是火箭菜,火箭菜本身有苦澀味,餐廳特別調製酸甜醬汁中和苦味,加入合桃碎增加口感,上面還有蘋果絲增加甜度。奈何蘋果份量太少,只有一片蘋果切絲,感覺食水頗深。《+12 餐湯》⭐️南瓜湯,上面有兩粒方形麵包作點綴。上枱已經見到好「杰」身,似食緊南瓜蓉多個飲湯。《+18 餐飲熱鮮奶》 ⭐️⭐️普通熱牛奶如果加$18 ,略嫌性價比有點低。《$62 芝士牛肉漢堡+薯條》⭐️⭐️⭐️牛肉漢堡肉汁豐富,加上新鮮生菜和蕃茄,緩和漢堡的油膩感。薯條以鹽調味,食完漢堡再食仍能保持香脆口感,可惜

《$78 &you全日早餐》 ⭐️⭐️

《+12 餐湯》⭐️

《+18 餐飲熱鮮奶》 ⭐️⭐️
普通熱牛奶如果加$18 ,略嫌性價比有點低。

《$62 芝士牛肉漢堡+薯條》⭐️⭐️⭐️
牛肉漢堡肉汁豐富,加上新鮮生菜和蕃茄,緩和漢堡的油膩感。薯條以鹽調味,食完漢堡再食仍能保持香脆口感,可惜整體份量偏少,女士尚可,男士應該唔夠食。

《$46 碎蛋芝士焗薯》⭐️⭐️
碎蛋沙律,芝士,蕃茄,加上鹽和黑胡椒調味,令焗薯口感更豐富,伴以少量火箭菜。但略嫌沙律醬太厚身,醬料少,調味淡。
2023-08-24
2023-08-20 431 瀏覽
之前未幫襯過,見Yuu分有得換佢地餐廳嘅漢堡,就每款換左個黎試下,分別係脆炸魚柳漢堡同牛油果燒雞漢堡。脆炸魚柳魚柳漢堡幾好食,紫椰菜好爽脆,有兩塊炸魚柳,唔錯!但可惜另一個牛油果燒雞漢堡塊雞扒唔熟,好明顯見到生肉嘅粉紅色,好彩我係買番屋企食,可以自己焗番熟,如果外賣番公司食就唔知點算,希望公司可以重視番呢個問題,至於味道就普普通通,兩片麵包質感好密,唔好食。下次有機會再幫襯嘅話,會再點魚柳包!😋

脆炸魚柳魚柳漢堡幾好食,紫椰菜好爽脆,有兩塊炸魚柳,唔錯!

下次有機會再幫襯嘅話,會再點魚柳包!😋
外賣自取
2023-07-31 476 瀏覽
呢個價錢食到多醬汁嘅牛肉漢堡🍔 非常實惠佢放咗好多酸瓜粒 酸酸地好開胃 漢堡入面啲蔬菜都好新鮮仲有加咗個香辣薯條 啲調味粉好特別 薯條炸得啱啱好外脆內軟最後再加咗個凱撒沙律 呢個就比較普通 但係啲蔬菜都係好新鮮
呢個價錢食到多醬汁嘅牛肉漢堡🍔 非常實惠
佢放咗好多酸瓜粒 酸酸地好開胃 漢堡入面啲蔬菜都好新鮮
仲有加咗個香辣薯條 啲調味粉好特別 薯條炸得啱啱好外脆內軟

最後再加咗個凱撒沙律 呢個就比較普通 但係啲蔬菜都係好新鮮
外賣自取
2023-05-27 1193 瀏覽
話說諗住同friend朝早去食早餐我嗌左個英式早餐我fd嗌咗個雞扒長通粉落咗單五分鐘我fd個餐已經到再之後兩杯野飲都到淨番我份餐未到等左20分鐘,我催第一次佢check都冇check,淨係話要等整緊我心諗我都等左20分鐘,已經唔係即刻催仲要等幾耐😀之後繼續等等等...最後等左半個鐘我fd都食晒,我忍唔住再催第二次佢淨係行過去揭下d單企左陣,就話整緊,好快有正常個客催幾次,應該廚房就醒水做咗個份出咗先啦佢仲可以唔理繼續照出其他枱嘅先😀👍🏻最後我10:23落單,11:04先有得食講緊隔離枱食雞扒全日早餐佢哋31分落,食完傾左陣計再走埋我都未有👍🏻好啦,個餐上到嚟,d餸完全係亂掉上去咁我都算,起碼叫做有得食食咗10分鐘都冇,個碟仲有片煙肉同蕃茄未郁過諗住抹吓個嘴再食個waiter就走過黎問我:「幫你收左佢?」係咪真係趕到咁呢?出面又冇人等又大把吉枱你係咁趕既,咁唔該你早啲整好個餐咁我咪可以早啲走囉😀本身all day breakfast就已經得個幾款野食其實可唔可以睇清楚個客既碟再問呢結論:如無意外,應該唔會再去☺️**唔係為黑而黑,之前都有幫襯過呢間,不過係外賣,而之前都有嗌過all bay
話說諗住同friend朝早去食早餐
我嗌左個英式早餐
我fd嗌咗個雞扒長通粉
落咗單五分鐘我fd個餐已經到
再之後兩杯野飲都到
淨番我份餐未到
等左20分鐘,我催第一次
佢check都冇check,淨係話要等整緊
我心諗我都等左20分鐘,已經唔係即刻催仲要等幾耐😀
之後繼續等等等...
最後等左半個鐘
我fd都食晒,我忍唔住再催第二次
佢淨係行過去揭下d單企左陣,就話整緊,好快有
正常個客催幾次,應該廚房就醒水做咗個份出咗先啦
佢仲可以唔理繼續照出其他枱嘅先😀👍🏻
最後我10:23落單,11:04先有得食
講緊隔離枱食雞扒全日早餐
佢哋31分落,食完傾左陣計再走埋我都未有👍🏻
好啦,個餐上到嚟,d餸完全係亂掉上去
咁我都算,起碼叫做有得食
食咗10分鐘都冇,個碟仲有片煙肉同蕃茄未郁過
諗住抹吓個嘴再食
waiter就走過黎問我:「幫你收左佢?」
係咪真係趕到咁呢?出面又冇人等又大把吉枱
你係咁趕既,咁唔該你早啲整好個餐咁我咪可以早啲走囉😀
本身all day breakfast就已經得個幾款野食
其實可唔可以睇清楚個客既碟再問呢
結論:如無意外,應該唔會再去☺️

**唔係為黑而黑,之前都有幫襯過呢間,不過係外賣,而之前都有嗌過all bay breakfast,所以知道絕對唔需要整咁耐,但係見到d侍應完全當你冇到,催幾次都冇反應,真係好失望

2023-05-27
30 分鐘 (堂食)
$65 (早餐)
2023-05-05 839 瀏覽
一個人晚餐,在收銀處點了Cheese n Bacon Burger, soup and ice lemon tea. 儲埋Yuu 積分及用埋$10 coupon. 環境輕鬆時尚。坐得舒服。服務員送餐快手。食物買相及味道不錯。The size of the burger is comparatively small. A good place to chill out.

環境輕鬆時尚。坐得舒服。服務員送餐快手。

A good place to chill out.
2023-05-05
5 分鐘 (堂食)
2023-05-04 594 瀏覽
呢間鋪喺頌富度開咗好耐,之前一直食開敏華冇去試呢間,突然之間有一日想食意粉就嚟食啦!兩點幾去到就黎無午餐,兩點半轉下午茶,即刻叫左3樣野,粟米墨西哥薄餅,卡邦尼意粉,忌廉蘑菇香蔥意粉,凍咖啡。忌廉蘑菇香蔥意粉,普普通通,無咩出色,味道好淡~卡邦尼意粉,一定要叫黎食,好好食!無得輸呀!粟米墨西哥薄餅,呢個薄餅都唔錯,勁多芝士,如果薄餅係脆嘅就真係唔得輸了!凍咖啡就係速溶咖啡啦~下次要試下佢地d沙律🥗,睇其他食好似唔錯。
忌廉蘑菇香蔥意粉,普普通通,無咩出色,味道好淡~
卡邦尼意粉,一定要叫黎食,好好食!無得輸呀!
凍咖啡就係速溶咖啡啦~
下次要試下佢地d沙律🥗,睇其他食好似唔錯。
啦卡邦尼意粉
忌廉蘑菇香蔥意粉
粟米墨西哥薄餅
2023-05-03
啦卡邦尼意粉
  • 卡邦尼意粉
2023-04-04 706 瀏覽
🌟#天水圍都有好野食🌟輕鐵頌富站 #ttown呢日同朋友去左天水圍公園 睇櫻花順便揾地方食野tea下本身知道T town都幾大 應該有唔少選擇 😗😗揀左呢間&YOU 地方好大 基本上係任坐 #木系設計 #日系cafe可以掃 QR code 落單 或者 出櫃枱落單🌼#煙肉酸忌廉焗薯 $48-脆煙肉 脆麵包 酸忌廉 味道好🌼#焦糖香蕉 •開心果 •班戟 $62-下午茶餐-即叫即整ge 班戟 熱辣辣-焦糖香蕉 又脆又甜-加埋開心果 多左一重口感❣️下午茶跟餐 +$6 有一份辣薯條-份量好多 一個湯碗咁大❣️下午茶跟餐 有americano🌼Cream Brûlée Latte-跟餐+$12-飲品好大杯!❣️下次可以試下意粉 ⑨@
🌟#天水圍都有好野食

-飲品好大杯!

❣️下次可以試下意粉 ⑨@
2023-03-16
2023-03-29 582 瀏覽
原來有set lunch,平時都係星期六日食午餐或食晚餐,咁有set lunch價錢就合理好多。平時單點+$12先有薯條🍟或沙律🥗,+$15先有奶啡☕,+$18先有花香或橙花湯力🍹。今日set包薯條同一般飲品,梗係唔加錢飲下一般野啦。🥑牛油果燒雞漢堡,比起開店時牛油果醬少左好多,已經唔太覺,好想加醬囉。但比起牛肉漢堡係特別嘅,所以次次都係食呢個咁滯。第一次係度飲可樂,冇氣嘅,下次飲番熱檸茶算。原味薯條係平時份量,冇少到算係咁啦。🍔牛肉漢堡,比開店時包同肉都細左,肉質尚可,包帶少許甜,都鬆軟。
牛肉漢堡