2023-10-28 110 瀏覽
走進餐廳,已經深深愛上呢間餐廳嘅氛圍超高的樓底,落地大玻璃雖置身在鬧市中但又有安靜寧謐的感覺餐廳環境一流,價錢也公道由小食到幾十蚊到主菜的一百多元以質素和環境來算,CP值很高是夜的主菜紐西蘭羊架伴燒汁,牛油雜菜 羊架份量都幾多,肉質鮮嫩,烤得出色連牛油雜菜也是新鮮蔬菜,以牛油烹製過,不是草草了事的配角。最欣賞那個烤蒜頭,非常香甜,為整個菜式加分不少。小朋友最愛的薯條以芝士烤焗,再配上黑松露醬,香口又飽肚最重要薯條不油膩,食哂成盤都無咁大罪惡感呢度嘅特色飲品都唔少,有milkshake, mocktail, smoothies, cocktails, sodaOreo 奶昔造型超正,打卡一流奶昔好滑,仲有濃濃的奶香,非常讚Cappuccino 奶泡超厚超綿滑,咖啡味也夠濃香水準以上呢度嘅甜品選擇也不少的飲咖啡嘛,我會點cheese cake幻想在落地大玻璃的下午呷一啖咖啡,吃一口cake, 想起也覺得寫意。平時係旺角行到攰,上黎飲杯野食個cake, 坐下都好正
走進餐廳,已經深深愛上呢間餐廳嘅氛圍
超高的樓底,落地大玻璃
雖置身在鬧市中但又有安靜寧謐的感覺

餐廳環境一流,價錢也公道
由小食到幾十蚊到主菜的一百多元
以質素和環境來算,CP值很高

是夜的主菜
紐西蘭羊架伴燒汁,牛油雜菜
羊架份量都幾多,肉質鮮嫩,烤得出色
連牛油雜菜也是新鮮蔬菜,以牛油烹製過,不是草草了事的配角。
最欣賞那個烤蒜頭,非常香甜,為整個菜式加分不少。

小朋友最愛的薯條
以芝士烤焗,再配上黑松露醬,香口又飽肚
最重要薯條不油膩,食哂成盤都無咁大罪惡感

Oreo 奶昔
造型超正,打卡一流
奶昔好滑,仲有濃濃的奶香,非常讚

Cappuccino
奶泡超厚超綿滑,咖啡味也夠濃香
水準以上

呢度嘅甜品選擇也不少的
飲咖啡嘛,我會點cheese cake

平時係旺角行到攰,上黎飲杯野食個cake, 坐下都好正

2023-10-28
2023-10-27 53 瀏覽
位於旺角彌敦道< 𝐙𝐞𝐫𝐨 𝐙 >, 一間樓上西餐廳, 環境舒適, 適合一大班朋友聚會。ᴄʟᴀᴍꜱ ᴀɢʟɪᴏ ᴇ ᴏʟɪᴏ ꜱᴘᴀɢʜᴇᴛᴛɪ $¹²⁸辣椒蜆意粉, 份量十足, 海量蜆隻配搭彈牙意粉, 帶點微微辣椒香味。ɴᴇᴡ ᴢᴇᴀʟᴀɴᴅ ʟᴀᴍʙ ʀᴀᴄᴋ ᴡ/ ɢʀᴀᴠʏ ᴀɴᴅ ꜱᴀᴜᴛᴇᴇᴅ ꜱᴇᴀꜱᴏɴᴀʟ ɢʀᴇᴇɴꜱ $¹⁷⁸紐西蘭羊架伴燒汁配牛油雜菜, 叫了三成熟, 肉質軟腍, 重羊壇香氣。ᴇᴀʀʟ ɢʀᴇʏ ᴍᴏᴄʜɪ ʀᴏʟʟ $⁵⁶伯爵茶麻糬卷, 帶有茶香味道, 旁邊放有青檸啫喱, 頗特別呢。ᴏᴇʀᴏ ᴍɪʟᴋꜱʜᴀᴋᴇ $⁵⁸ᴏᴇʀᴏ奶昔, 整體味道甜甜的。Zero Z (旺角)📍旺角彌敦道562號4樓

ᴇᴀʀʟ ɢʀᴇʏ ᴍᴏᴄʜɪ ʀᴏʟʟ $⁵⁶

ᴏᴇʀᴏ ᴍɪʟᴋꜱʜᴀᴋᴇ $⁵⁸
ᴏᴇʀᴏ奶昔, 整體味道甜甜的。

Zero Z (旺角)
📍旺角彌敦道562號4樓
2023-10-24
2023-10-26 41 瀏覽
• 𝚉𝚎𝚛𝚘 𝚉 •🐿-​ 鄰近油麻地站嘅樓上西餐廳 地理位置好方便📍餐廳枱與枱之間有足夠距離 幾有空間感唔會覺得好逼好焗促 喺鬧市中都搵到舒適感覺-​🌶️ 辣椒蒜片白酒蜆 💰$78辣椒、蒜片、白酒等配料中 白酒味道會比較出而且加咗唔少洋蔥煮蜆 增加咗唔少口感-🐃 水牛城雞翼 💰$58一共有8舊單骨雞翼 炸雞翼再加水牛城醬另外配上沙律🥗 作為前菜都幾好-🦐 黃金芝士大蝦意大利飯 💰$148大蝦炸到連蝦殼都係脆卜卜 蝦頭有少量蝦膏意大利飯沾有少少芝士嘅味道-☕ 伯爵茶麻糬卷 💰$56卷蛋比較濕潤 伯爵茶味都頗香 比較鐘意中間嘅麻糬 幾Q彈-🍼 𝙾𝚛𝚎𝚘奶昔 💰$58雲尼拿味好重 口感就好似食緊杯雪糕咁🍦再加上飲到𝙾𝚛𝚎𝚘曲奇碎 口感幾豐富!!-📍 旺角彌敦道562號4樓-

• 𝚉𝚎𝚛𝚘 𝚉 •
🐿
-​
鄰近油麻地站嘅樓上西餐廳 地理位置好方便📍
餐廳枱與枱之間有足夠距離 幾有空間感
唔會覺得好逼好焗促 喺鬧市中都搵到舒適感覺
​🌶️ 辣椒蒜片白酒蜆 💰$78

辣椒、蒜片、白酒等配料中 白酒味道會比較出
而且加咗唔少洋蔥煮蜆 增加咗唔少口感

卷蛋比較濕潤 伯爵茶味都頗香
比較鐘意中間嘅麻糬 幾Q彈
🍼 𝙾𝚛𝚎𝚘奶昔 💰$58

雲尼拿味好重 口感就好似食緊杯雪糕咁🍦
再加上飲到𝙾𝚛𝚎𝚘曲奇碎 口感幾豐富!!
📍 旺角彌敦道562號4樓
1K
2023-10-24 42 瀏覽
最近來到油麻地一間幫襯過幾次的餐廳,原來剛出了新 Menu ,我見食物價格平左更著數而食物質素仍保持好好👍 我便點了Main Course Pizza🍕 ,更有特色Dessert 🍨 ,一邊品嘗美食一邊Chill!蒜片白酒🍶蜆肉充滿蒜香辣味的蜆肉大大粒又新鮮熱辣出爐,好惹味呀!五重芝士比薩有諂芝士比薩藍芝士、豪達芝士、Steppen芝士及車打芝士的五重享受😎拉絲芝士啖啖滋味!最後品嚐甜點🍮 朱古力心太軟伴雪糕 實在滿足💕💕Zero z 📍餐廳地址:油麻地彌敦道𝟱𝟲𝟮號𝟰樓全層

蒜片白酒🍶蜆肉
充滿蒜香辣味的蜆肉大大粒又新鮮熱辣出爐,好惹味呀!

五重芝士比薩

最後品嚐甜點🍮 朱古力心太軟伴雪糕 實在滿足💕💕

Zero z
📍餐廳地址:油麻地彌敦道𝟱𝟲𝟮號𝟰樓全層
2023-10-16 50 瀏覽
Zero Z位於好方便嘅彌敦道562Tower容易去又方便散 約Fd食飯必揀嘅地方今次揀ZeroZ就係為咗佢隻乳鴿!但係ZeroZ唔係酒樓 而係西餐廳😍✨佢哋嘅香煎乳鴿伴焦糖 表皮脆 肉帶汁加上面頭薄薄一層焦糖同伴汁係必食嘅甜乳鴿!絕對令你想Keep住食☺️💪🏽美國安格斯西冷伴燒汁 牛味濃郁擺盤又靚 望到都開胃😭✨✨ZeroZ另一個必叫係甜品😝超中意佢個瑞士卷有Matcha味又配Lotus餅Mochi係中間夾心簡直加分!!要約旺角食飯要記得去 zerozhongkong 啦🫡✨
Zero Z位於好方便嘅彌敦道562Tower
容易去又方便散 約Fd食飯必揀嘅地方
今次揀ZeroZ就係為咗佢隻乳鴿!
但係ZeroZ唔係酒樓 而係西餐廳😍✨
佢哋嘅香煎乳鴿伴焦糖 表皮脆 肉帶汁
加上面頭薄薄一層焦糖同伴汁
係必食嘅甜乳鴿!絕對令你想Keep住食☺️💪🏽
美國安格斯西冷伴燒汁 牛味濃郁
擺盤又靚 望到都開胃😭✨✨
ZeroZ另一個必叫係甜品😝
超中意佢個瑞士卷有Matcha味又配Lotus餅
Mochi係中間夾心簡直加分!!
要約旺角食飯要記得去 zerozhongkong 啦🫡✨
題外話/補充資料: 環境好舒服,如果個晚有liveband就正
2023-09-18
2023-10-11 65 瀏覽
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯雖然大家都好忙,不過好朋友再忙都要見下。今次相約係旺角嘅《Zero Z》食一下特色西餐。星期五嘅時候仲會有liveband添,不過我就撞唔正戈日就完美錯過了。A La Carte🌟香煎乳鴿伴焦糖蘋果汁細小嘅乳鴿煎到有光澤,外皮香脆又有薄薄嘅皮下脂肪,食落勁多肉汁。加埋焦糖蘋果汁一齊食完全唔會油膩。🌟牛小排伴燒汁粉嫩嘅牛小排煎到邊緣焦香,肥瘦比例剛好,食落肉味香濃。豪華二人餐 $468首先會送上是日嘅香草包同埋餐湯。熱辣辣嘅麵包點一下蘑菇湯一齊食都幾開胃。🌟小食辣椒蒜片白酒蜆 +$48味道極之鮮甜嘅蜆肉,有酒香、蒜香和辣味,層次相常豐富。🌟主食烤雞胸鄺加西忌廉汁意大利飯意大利飯用左傳統法式鄺加西去煮,蕃茄嘅醬汁滲哂入意大利飯,飯粒又有嚼勁。而烤雞胸肉質好軟腍,又有少許焦香。香煎西班牙栗飼豬胺兩邊都煎到深棕色,外皮香脆,內層肉質又肉味濃郁。🌟甜品芝士蛋糕和朱古力慕絲蛋糕。如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯Zero Z (旺角)旺角彌敦道

A La Carte
🌟香煎乳鴿伴焦糖蘋果汁

🌟牛小排伴燒汁
粉嫩嘅牛小排煎到邊緣焦香,肥瘦比例剛好,食落肉味香濃。

豪華二人餐 $468

🌟小食
辣椒蒜片白酒蜆 +$48
味道極之鮮甜嘅蜆肉,有酒香、蒜香和辣味,層次相常豐富。

🌟主食
烤雞胸鄺加西忌廉汁意大利飯

香煎西班牙栗飼豬胺
兩邊都煎到深棕色,外皮香脆,內層肉質又肉味濃郁。

🌟甜品
芝士蛋糕和朱古力慕絲蛋糕。

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

Zero Z (旺角)
旺角彌敦道562號4樓

2023-10-09 47 瀏覽
新開既樓上Cafe西餐,木系裝修,環境感覺好舒服~食物味道都唔錯,下次會再黎!!❤️香煎西班牙栗飼豬胺伴牛油雜菜 厚切豬胺有Grill 紋睇落好靚仔,食落仲有肉汁,烤雜菜好香牛油味,唔錯唔錯~🧡烤雞胸鄺加西忌廉汁意大利飯 醬汁包住每粒飯粒,質地濃稠,仲有好多一口雞胸,味道好豐富💛明太子雞翼 好飽滿既雞翼,仲有沙津伴碟💚芝士蛋糕 質地好軟,味道好sweet sweet💙朱古力慕絲蛋糕 朱古力味濃郁,味道都係好香

💛明太子雞翼 好飽滿既雞翼,仲有沙津伴碟
💚芝士蛋糕 質地好軟,味道好sweet sweet
💙朱古力慕絲蛋糕 朱古力味濃郁,味道都係好香
2023-09-28 67 瀏覽
油麻地同旺角之間既562, 一直都好易比佢既巨大562燈牌吸引係呀,佢地入面都有幾間好野食!係4樓新開既ZeroZ都唔例外!今次我地就試左佢地既Set Dinner Menu for 2 豪華二人餐 $468是日餐湯伴香草包餐湯係忌廉蘑菇湯,因為非常濃郁同埋香有蘑菇味,細嫩幼滑配上香草餐包,每一啖都係享受明太子雞翼完美咁樣將明太子醬包左係雞翼入面外皮煎得香脆,入面既明太子味同雞翼嘅配合都好好煙三文魚忌廉意大利粉忌廉汁令到成個意粉都好香滑除咗煙三文魚之外,仲有屬性嘅三文魚碎粒意粉入邊口感豐富,味道香濃菠菜帶子慕絲龍脷柳配鄺加西汁非常靚嘅菠菜龍脷柳,菠菜好靚咁包咗喺龍脷柳入邊簡直就係色香味俱全而呢個鄺加西汁,其實就係南瓜汁調配而成有非常香濃嘅南瓜味配上柔滑嘅龍脷柳口感非常一流蘋果汁自家製雲呢拿雪糕同士多啤梨雪糕
係呀,佢地入面都有幾間好野食!
係4樓新開既ZeroZ都唔例外!

是日餐湯伴香草包
餐湯係忌廉蘑菇湯,因為非常濃郁同埋香有蘑菇味,細嫩幼滑
配上香草餐包,每一啖都係享受

明太子雞翼
完美咁樣將明太子醬包左係雞翼入面
外皮煎得香脆,入面既明太子味同雞翼嘅配合都好好

煙三文魚忌廉意大利粉
忌廉汁令到成個意粉都好香滑
除咗煙三文魚之外,仲有屬性嘅三文魚碎粒意粉入邊
口感豐富,味道香濃

菠菜帶子慕絲龍脷柳配鄺加西汁
非常靚嘅菠菜龍脷柳,菠菜好靚咁包咗喺龍脷柳入邊
簡直就係色香味俱全
而呢個鄺加西汁,其實就係南瓜汁調配而成
有非常香濃嘅南瓜味配上柔滑嘅龍脷柳
口感非常一流

蘋果汁

自家製雲呢拿雪糕同士多啤梨雪糕
2023-09-28 56 瀏覽
📍去開旺角想搵個地方靜靜地傾偈都唔易㗎,搵到呢間樓上西餐廳!貪佢位置方便又可以有排傾,估唔到份量味道都竟然唔錯😍!🍴墨西哥粟米脆片配蕃茄莎莎,酸忌廉,牛油果醬 $88粟米脆片配搭唔同嘅醬料,份量好多食唔晒🤭🍴烤雞胸忌廉汁意粉 $128呢個忌廉汁真係少見!食落酸酸地有啲似茄醬忌廉汁嘅味道,都幾開胃!🍴香煎乳鴿伴焦糖蘋果汁、薯團 $218上枱見到好精緻又色彩繽紛,乳鴿口感竟然唔粗糙,加上唔同汁配上蜜糖味嘅乳鴿效果幾有新意。側邊啲薯團好似芋圓咁一粒粒,但係食落係好煙靭嘅薯仔。🍴伯爵茶麻糬卷 $56伯爵茶味幾濃郁同忌廉已經好夾,加埋個餡嘅麻糬口感層次豐富,食完想再食!可惜今次閒日夜晚去冇得睇星期五嘅live Band,大家如果去嘅話可以揀星期五去啊~

🍴墨西哥粟米脆片配蕃茄莎莎,酸忌廉,牛油果醬 $88
粟米脆片配搭唔同嘅醬料,份量好多食唔晒🤭

🍴烤雞胸忌廉汁意粉 $128

🍴香煎乳鴿伴焦糖蘋果汁、薯團 $218

🍴伯爵茶麻糬卷 $56

原來𝐳𝐞𝐫𝐨𝐳會有𝐥𝐢𝐯𝐞𝐛𝐚𝐧𝐝 𝐦𝐮𝐬𝐢𝐜🎵剛好這次錯過了😕𝐰𝐞𝐞𝐤𝐝𝐚𝐲試試他們家的𝐝𝐢𝐧𝐧𝐞𝐫 𝐬𝐞𝐭挺不錯的呢😙特別推薦他們家的焙茶蛋卷,𝐦𝐨𝐜𝐡𝐢拉絲煙韌香甜,焙茶味濃郁帶點苦澀🍵超!推!薦!——— ✤ 豪華二人餐|$𝟒𝟔𝟖✰ 是日餐湯配香草包每一口湯都充滿著濃厚的口感,蘑菇的質地柔軟且滑順,使人感受到舌尖上的鮮美。而熱辣辣酥脆的香草包則為湯品增添了一層豐富的香氣和深度~✰ 蜜糖雞翼每一塊雞翼都裹著少許蜜糖醬汁,散發出誘人的甜香。咬下烤至酥脆金黃雞翼皮,增添了口感的層次感,略嫌醬汁不夠多和不夠香甜🥹✰ 卡邦尼意大利粉這款只有煙肉和蘑菇的卡邦尼意大利粉味道平平,無法帶來太多驚喜的風味~一讚的事器醬汁尚算濃稠,建議混入𝐭𝐚𝐛𝐚𝐬𝐜𝐨增添辣味🌶️✰ 美國安格斯西冷伴燒汁略嫌棄烹調不均勻導致肉質的口感𝐦𝐚𝐦𝐚𝐝𝐚𝐲✤ 墨西哥粟米脆片配蕃茄莎莎、酸忌廉、牛油果醬|$𝟖𝟖採用了𝐃𝐨𝐫𝐢𝐭𝐨𝐬墨西哥粟米脆片🤩𝐃𝐨𝐫𝐢𝐭𝐨𝐬本身就有濃郁香辣的調味粉,搭配𝟑種𝐬𝐚𝐮𝐜𝐞~新鮮蕃茄莎莎增添了濃郁的酸甜味道和新鮮的蕃茄風味;酸忌廉則為整體味道增添了濃郁的奶油風味和柔滑的口感;牛油果醬的柔軟質地和濃
———
✤ 豪華二人餐|$𝟒𝟔𝟖
✰ 是日餐湯配香草包

✰ 蜜糖雞翼

✰ 卡邦尼意大利粉

✰ 美國安格斯西冷伴燒汁
略嫌棄烹調不均勻導致肉質的口感𝐦𝐚𝐦𝐚𝐝𝐚𝐲

✤ 墨西哥粟米脆片配蕃茄莎莎、酸忌廉、牛油果醬|$𝟖𝟖
採用了𝐃𝐨𝐫𝐢𝐭𝐨𝐬墨西哥粟米脆片🤩𝐃𝐨𝐫𝐢𝐭𝐨𝐬本身就有濃郁香辣的調味粉,搭配𝟑種𝐬𝐚𝐮𝐜𝐞~新鮮蕃茄莎莎增添了濃郁的酸甜味道和新鮮的蕃茄風味;酸忌廉則為整體味道增添了濃郁的奶油風味和柔滑的口感;牛油果醬的柔軟質地和濃郁口感與脆片的酥脆形成絕佳的組合。

2023-09-28 19 瀏覽
呢日同朋友想搵地方坐低食下野傾計見到呢間餐廳好似幾大 環境幾舒服就入咗去坐 點咗1個set加單點美食share*****************************食物selux Set Menu for 2 ($468)✨餐湯配香草包 蘑菇忌廉湯配餐包 淡淡蘑菇香氣✨辣椒蒜片白酒蜆 (+$48)辣汁調味較得唔錯 大大隻蜆幾新鮮 洗得乾淨✨烤雞胸鄺配加西忌廉汁意大利飯呢個醬汁幾清新開胃 可以增加食慾意大利飯煮得啱啱好 充分吸收醬汁雞肉份量都幾多 啖啖肉✨香煎西班牙栗飼豬鞍配牛油雜菜大大塊豬鞍扒 最適合淋上醬汁品嚐配上不少配菜 食完非常滿足呢🍫朱古力慕絲蛋糕 (+$18)🍋熱檸檬茶×2✨牛小排伴燒汁.南瓜蓉牛油雜菜 ($248)✨香煎乳鴿伴焦糖蘋果汁.薯團 ($218)煎完熱辣辣上枱 食落都幾多汁薯團咬落好煙韌 口感一流😝✨檸檬撻 老闆見我地食得咁開心 請我哋食嘅甜品😝味道係預期中咁酸酸哋 可口美味🍓士多啤梨藍莓奶昔🥭芒果smoothie
呢日同朋友想搵地方坐低食下野傾計
見到呢間餐廳好似幾大 環境幾舒服

就入咗去坐 點咗1個set加單點美食share

*****************************
食物s:

Delux Set Menu for 2 ($468)
✨餐湯配香草包
蘑菇忌廉湯配餐包 淡淡蘑菇香氣

✨辣椒蒜片白酒蜆 (+$48)
辣汁調味較得唔錯 大大隻蜆幾新鮮 洗得乾淨

✨烤雞胸鄺配加西忌廉汁意大利飯
呢個醬汁幾清新開胃 可以增加食慾
意大利飯煮得啱啱好 充分吸收醬汁
雞肉份量都幾多 啖啖肉

✨香煎西班牙栗飼豬鞍配牛油雜菜
大大塊豬鞍扒 最適合淋上醬汁品嚐
配上不少配菜 食完非常滿足呢

🍫朱古力慕絲蛋糕 (+$18)

🍋熱檸檬茶×2

✨牛小排伴燒汁.南瓜蓉牛油雜菜 ($248)

✨香煎乳鴿伴焦糖蘋果汁.薯團 ($218)
煎完熱辣辣上枱 食落都幾多汁
薯團咬落好煙韌 口感一流😝

✨檸檬撻
老闆見我地食得咁開心 請我哋食嘅甜品😝
味道係預期中咁酸酸哋 可口美味

🍓士多啤梨藍莓奶昔
🥭芒果smoothie

𖠿 油麻地 —— Zero Z@zerozhongkong旺角彌敦道562號4樓𓏸  柚子醋八爪魚沙律配熱情果油醋汁 Yuzu Citrus vinegar Octopus salad w/ passion fruit oil | $188𓏸  阿根廷虎蝦龍蝦汁忌廉意粉 Argentina tiger pwarn spaghetti w/ lobster sauce | $188𓏸  伯爵茶麻糬卷 Earl Grey Mochi Roll | $56𓏸 Blue Smoke Bubble | $88𖧷 設有加一  ‧˚₊ ៸៸#ewm油麻地#ewm西式‧˚₊ ៸៸*・゜Live Band |樓上精緻西餐 ゜・*新開業的Fusion菜餐廳,定價在油麻地來說算是中等價位擺盤很有心思,想打卡精緻的食物可以一試樓底很高,加上落地玻璃設計,空間感十足當晚看到有其他客人慶祝生日,餐廳有提供甜品畫碟服務 ヽ(‘ ∇‘ )ノ推薦朋友聚會或情侶慶祝𖧷 每逢星期五晚會有live music ~ happy friday 去光顧的話更有氣氛 ·͜·ᰔᩚ可惜今次到訪錯過了‧˚₊ ៸៸๑ 柚子醋八爪魚沙律配熱情果油
𖠿 油麻地 —— Zero Z
@zerozhongkong
旺角彌敦道562號4樓

𓏸 Blue Smoke Bubble | $88

𖧷 設有加一

#ewm油麻地
#ewm西式

*・゜Live Band |樓上精緻西餐 ゜・*
新開業的Fusion菜餐廳,定價在油麻地來說算是中等價位
擺盤很有心思,想打卡精緻的食物可以一試
樓底很高,加上落地玻璃設計,空間感十足
推薦朋友聚會或情侶慶祝

可惜今次到訪錯過了

‧˚₊ ៸៸

๑ 柚子醋八爪魚沙律配熱情果油醋汁 Yuzu Citrus vinegar Octopus salad w/ passion fruit oil | $188
以為是前菜但份量是主菜
醬汁才是這碟沙律的精髓
裝健康也很不錯~
絕對飽肚的

๑  阿根廷虎蝦龍蝦汁忌廉意粉 Argentina tiger pwarn spaghetti w/ lobster sauce | $188
龍蝦汁十分濃郁
而且有四隻大蝦
兩個人分剛剛好

๑  伯爵茶麻糬卷 Earl Grey Mochi Roll | $56
香濃伯爵茶味
看到有茶葉碎
麻糬也很煙韌

๑ Blue Smoke Bubble | $88
十分打卡 Able
煙燻泡泡十分持久
慢慢拍照也不怕呢
味道的話,Blue Curaçao 的酒味太重了
若追求味道的話可以選擇其他Classic 的酒
但追求拍照效果也可以一試

‧˚₊ ៸៸
#旺角美食 #油麻地美食 #hk #hkdaily #hkfoodie #美食 #hkfoodie #food #hkfood #hkig #foodiehk #foodphotography #手機食先#foodpics#foodblogger #香港美食 #餐廳推薦 #打卡餐廳 #餐廳推介 #旺角好去處 #油麻地好去處 #香港美食指南 #旺角Cafe
2023-09-26
餐廳景觀唔錯 有多塊落地玻璃窗望到旺角街景🏙️樓底夠高夠晒空間感 裝潢走簡約文青路線環境都坐得好舒服 近窗有布藝橫凳梳化佢地每個禮拜五晚仲會有live music🎶仲會舉辦唔同主題嘅合作活動😇同伴侶/一大班朋友聚腳好選擇😌😌🐓蜜糖雞翼 $58用咗4隻雞翼開單骨 賣相呈金黃色帶有鮮亮誘人光澤 外皮酥脆🥰加埋蜜糖味道香甜 甜味同雞翼嘅鮮嫩肉質完美結合帶嚟一種濃郁嘅口感 上枱時又夠熱辣辣一啖咬落去 外脆內嫩 忍唔住食晒😉😉🦐阿根廷虎蝦龍蝦汁忌廉意粉 $188呢款意粉嘅外觀夠精緻 味道香濃色香味俱佳 👍🏻意粉係用龍蝦汁忌廉 帶有豐富嘅海鮮風味加埋新鮮嘅阿根廷虎蝦 龍蝦肉質又彈牙又鮮味十足☺️☺️增添咗滑順細緻意粉嘅口感每啖都係享受 兩個人分享食剛剛好😋😋🕊️香煎乳鴿伴焦糖蘋果汁+薯菜 $218好少見到有西餐廳食乳鴿😂梗係要試試佢一道結合咗多種風味嘅菜式 乳鴿經過香煎處理 鴿肉幾多多汁帶有淡淡嘅燒烤香氣 肉質偏結實焦糖蘋果汁嘅甜味估唔到又幾夾🤩🤩加埋繽紛薯菜一齊食 擺盤更加靚又能解膩🍹熱情果薄荷梳打 $48賣相好高檔 以為自己飲緊Mockail✨上而仲擺放咗一半已切熱情果做裝飾鮮豔色彩令人愉悅 飲落味道
餐廳景觀唔錯 有多塊落地玻璃窗望到旺角街景🏙️

冰沙口感柔滑 芒果嘅甜味濃郁😀
帶有微微嘅酸味 一飲好似直落去個肚咁正
天然風味解渴又清新 夏天必飲‼️
2023-09-19
10 分鐘 (堂食)
約了朋友去了旺角彌敦道一家上樓新餐廳樓底很高 玻璃外牆採光一流整體空間好舒服 餐廳以西餐為主亦有新派Fusion菜式提供 💕 ⋆__ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ___ ⋆牛小排伴燒汁·南瓜蓉牛油雜菜 $248牛小排5成熟 表面焦香 肉汁豐富伴碟有南瓜蓉 牛油雜菜 紫椰菜花第一次見南瓜蓉帶細膩的味道香煎乳鴿伴焦糖蘋果汁雜菌薯團 $218乳鴿皮煎到香脆 伴焦糖蘋果汁肉味很濃 特別一提「薯團 」超好吃! 煙煙韌韌 配上酸甜酸甜的焦糖蘋果汁 一口一口 不停吃豪華 二人餐 $468•餐湯 二選一 $48海鮮龍蝦湯配香草包條 海鮮龍蝦湯 味道特別 每一口都充滿了鮮味 內帶蝦及青口•小食:5選1青檸墨魚咀 見酥脆爽口青檸汁提鮮 •飯/意粉:3選1烤雞胸配西忌廉汁意大利飯雞胸烤得很香 肉質嫩滑 配忌廉汁意大利飯 入口香濃•主菜:4選1美國安格斯西冷伴燒汁(10安士)(7成熟)安格斯西冷肉質細膩肌理緊致均勻重點是口多汁甘甜 配燒汁香濃厚實•甜品:自家製雪糕一球 x2 均下單了草莓🍓及朱古力口味味道濃厚 不會過甜伯爵茶麻糬卷麻糬佔蛋捲中間😂蛋糕跟奶油比例差不多配上焦糖餅就有點邪惡檸檬芝士撻法式檸檬撻檸檬🍋吉士
約了朋友去了旺角彌敦道一家上樓新餐廳

南瓜蓉帶細膩的味道

香煎乳鴿伴焦糖蘋果汁雜菌薯團 $218
乳鴿皮煎到香脆 伴焦糖蘋果汁
肉味很濃
特別一提「薯團 」
超好吃!

烤雞胸配西忌廉汁意大利飯
雞胸烤得很香 肉質嫩滑
配忌廉汁意大利飯 入口香濃

•主菜:4選1
美國安格斯西冷伴燒汁(10安士)(7成熟)
安格斯西冷肉質細膩

檸檬芝士撻
法式檸檬撻
檸檬🍋吉士醬 酸甜清新好味道
不會過膩

《Zero Z》旺角新開環境舒適,食物有驚喜的樓上西餐cafe ▪︎Deluxe Set Menu for 2 ($468)▪︎ 。🥣 是日餐湯配香草包 - 餐湯係磨菇忌廉湯,非常有蘑菇香同忌廉香味,仲食到一粒粒磨菇粒,好好飲,質量絕不麻呼。 。🍗 小食五揀一:明太子雞翼 - 雞翼脆口,中間仍保持多汁,中間釀滿明太子餡料,微微辣好惹味。 。🍛 意粉/飯三揀一:烤雞胸鄺加西忌廉汁意大利飯 - 特別上網search咩野叫鄺加西汁,原來係蕃茄醬,意大利飯吸滿醬汁,蕃茄酸甜同忌廉好balance。雞胸肉調味適中,肉質都幾嫩。 。🍖 主菜四選一:香煎西班牙栗飼豬胺伴牛油雜菜 - 豬胺好厚,煎至中間帶微微粉色,好有豬肉香味,好鐘意啲配菜好味之餘又好colourful,見到都覺得開心。 。🍦 甜品:自家製雪糕 - vanilla ice cream,煙韌有口感,有奶香味。 。🫗 飲品兩杯 - 蘋果汁&凍檸茶。🥩 牛小排伴燒汁、南瓜蓉牛油雜菜 ($248) - 牛小排點了medium rare,肉質嫩滑,好濃牛肉及牛脂香,非常推薦的菜式。 餐廳每逢星期五晚7:30-9:30都會安排live music,輕
《Zero Z》
旺角新開環境舒適,食物有驚喜的樓上西餐cafe

。🫗 飲品兩杯 - 蘋果汁&凍檸茶

餐廳每逢星期五晚7:30-9:30都會安排live music,輕鬆聽歌之餘又可以品嚐到美食,仲可以點歌聽。