2021-10-26
大老細退休所以揀左食buffet,之前試過第二間麻麻所以黎試下呢間,灣仔office有exclusive offer加埋member再夾番錢,除番開都係每人$220左右都幾抵(不過聽同事講久唔久都加價,上一上官網睇11月開始呢個offer加到每位$208)。食物種類都幾多,海鮮、魚生、中菜、沙律、甜品等等都有。比較特別係有豬腳薑食🤣,忍唔住食左2隻蛋,同事食左豬腳都話好入味!🔅沙律都幾新鮮,有幾款醬自己加,正常發揮🖖🏻。🔅中菜試左炒粉絲、炒飯同柴魚花生粥,炒同炸既都係唔夠熱。另外南乳脆炸雞同南瓜粿都唔錯,炸雞、咖哩角薯片都仲脆脆地既。🔅海鮮&魚生同事話普普通通所以我都無特別試😂。🔅甜品大阪燒同waffle都係有人喺隔離整,waffle自己加雪糕上去食幾正😝。可惜既係lunch buffet係無moven pick食🙈,得雀巢定唔知咩幾大桶雪糕,要自己做雪糕妹忽雪糕😂。💬Overall都中規中矩既,雖然食物種類唔算超多,但$200鬆啲都唔錯,環境又ok坐得舒服,如果無折就唔太抵😂。
🔅沙律
都幾新鮮,有幾款醬自己加,正常發揮🖖🏻。 🔅中菜
試左炒粉絲、炒飯同柴魚花生粥,炒同炸既都係唔夠熱。另外南乳脆炸雞同南瓜粿都唔錯,炸雞、咖哩角薯片都仲脆脆地既。 🔅海鮮&魚生
同事話普普通通所以我都無特別試😂。
🔅 甜品