2021-10-14
食燒肉我通常都係去牛角,因為食過好多次(特別係屯門呢間),次次牛既質素都keep到🥺,食過其他差唔多價錢既任食都係中左伏…所以以後都唔再試食番牛角算😂。之前分享過旺角既牛角buffet,呢次屯門揀左C.和牛食べ飲み放題,星期五六日&公眾假期前夕就貴啲,每人$438,要飲啤酒就再加$30。同屋企人黎就加左1個啤酒放題俾老豆飲😂。C grade係星期一至四係$388,早/夜割$348,如果唔係同屋企人黎就會揀番星期一至四平啲🤣。Buffet同放題唔同就係前者出面有自助區多啲野食,螺肉、沙律、關東煮、仲有自製牛角飯,炸物都任叫;放題就純粹自己scan qr code落order (每個order最多10碟),任飲任食90/120分鐘,所以食放題就專心食牛,唔食咁多小食炸物😝。應該好多人都食過所以唔特別分享,影相都hea影😎。最想推介大家食c grade一定要食上級牛肋肉!鐘意爽口既推介埋新潟雞爽肉(即係雞頸),豬頸肉反而最近食開都變左厚切無咁爽🙈。仲有必食黑糖牛油番薯!雖然放題食番薯好似好傻😂,但真係好正💛,燒完超香,香脆內軟既番薯條。菠蘿就睇季節,如果啱季節就好甜,連呢次連食肉獸既老豆都食
菠蘿就睇季節,如果啱季節就好甜,連呢次連食肉獸既老豆都食左好多舊菠蘿🙈。
💬雖然寫到有少少似打手,不過傻既都知牛角唔會搵我呢啲連foodie都稱唔上既小薯仔出文,我只係旗下既一個小小金會員💛。