2016-05-15
難得佛誕放假,相約了朋友去拜訪相片咖啡,誰知離遠見到關門大吉,心知不妙,幸好知道Leo在附近,而且佛誕都照開,二話二說,直接過去。餐廳好開揚,位處九貿Tower2,自成一角。因為商場內的樓底好高,而且陽光充足,感覺十分光猛闊落。餐廳座位都幾多,設計簡約,用了店主Leo的嘜頭做生招牌,還好假日仍然十分寧靜。套餐優惠價可以用$30換手工咖啡拉花一杯,但公仔就店主定,而加$40蚊就可以拉布甸狗,我地揀左布甸狗,貪佢顏色靚啲。餐就揀左all day breakfast,再另加左杯焦糖latte。杯布甸狗好快就拉好,好立體咁上枱,仲要Leo親自送過黎,造型好得意呀,而且個樣好神似,唔會走晒樣。我地影相影左好耐,都keep到唔變形。無耐杯焦糖都到左,上面是心心樣,大大杯,甜度剛好,是我喜歡的味道。相比下,布甸狗咖啡味道就無咁甜,但都好香咖啡味。All day breakfast 最遲上,但全部食物排得好整齊好靚,配合埋一齊影相,真係幾呃like。薯角炸得好香脆,中間的是茄汁豆代替左茄汁。有蛋有粟米有火腿有腸仔有生菜,絕不欺場。但我都係鍾意茄汁點薯角多啲。食下影下不經不覺坐左成個半鐘,好悠閒,唔似得
杯布甸狗好快就拉好,好立體咁上枱,仲要Leo親自送過黎,造型好得意呀,而且個樣好神似,唔會走晒樣。我地影相影左好耐,都keep到唔變形。無耐杯焦糖都到左,上面是心心樣,大大杯,甜度剛好,是我喜歡的味道。相比下,布甸狗咖啡味道就無咁甜,但都好香咖啡味。 All day breakfast 最遲上,但全部食物排得好整齊好靚,配合埋一齊影相,真係幾呃like。薯角炸得好香脆,中間的是茄汁豆代替左茄汁。有蛋有粟米有火腿有腸仔有生菜,絕不欺場。但我都係鍾意茄汁點薯角多啲。 食下影下不經不覺坐左成個半鐘,好悠閒,唔似得一般咖啡店咁又細又迫又要等位,呢度絕對係一間假日好去的小店。咖啡師製作用心,環境悠閒,相約朋友黎飲咖啡,真的十分不錯。如果可以多幾款立體拉花揀就仲好,因為如果常常黎飲,都希望每次個立體拉花都唔同樣嘛~